- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
Az meglepne, ha más EDID-t küldene a TV ha másnak nevezem a bemenetet. Ilyent még nem láttam, de semmi se lehetetlen. Amúgy a "levágás nélkül" (LG ennek hívja) be van állítva. A PC mód azért kell, mert így kikapcsolja majdnem az összes képjavító cuccát és az iszonyat input lag elfogadható mértékűre csökken.
Mint írtam, direktbe beállítva a 3840x2160 is 4096x3140-es jelet küld a TV-nek, szinte biztos, hogy a windowsban kell valamit hegeszteni, csak nem találok semmit googlel...@bajnokpityu: R9 380 a vga. Ezen a hdmi tuti nem 2.0-s. A DP meg el van sütve monitorra.
-
bnorci71
addikt
válasz
devil-k #48589 üzenetére
jól néz ki
-a billentyűzetet plusz gombbal lehet bekapcsolni a hátulján?
-jól látom azok csak érintős gombok?
-TV-t media boxot mennyire könnyű megtanítani neki?valami billentyűs távba gondolkodok én is eddig ez volt tervbe de azért ez pofásabb
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #48595 üzenetére
Displayporton?
-
PuMbA
titán
válasz
direwolf #48593 üzenetére
Akkor kapcsold be a TV-n a mérethez igazítást, azaz ne legye se nagyítás, se kicsinyítés a képen, módosítás nélkül kezelje a dolgokat
A játék és a PC beállítást pedig vedd ki a TV-n, mert azokhoz 60Hz kell. Amúgy is csak filmet lehet nézni 30Hz-en. Maradj a 3840x2160-as felbontásnál.
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Fogalmam sincs hol tegyem fel a kérdésem, talán ide illik a leginkább.
Egy HTPC-nek is használt gépre dugtam egy 4K HDR LG LCD-t. A szokásos TV beállításokat megtettem: HDMI bemenet elnevezése "PC"-nek, képbeállítás "Játék", de a gépen (win10) a monitor beállítások nagyon furák. Eleve nem a natív felbontást (3840x2160) ajánlja, hanem 4096x2160-at. Van is fekete csík kétoldalt. Ha beállítom a 3840x2160-at, akkor is marad a fekete csík, és a TV infója szerint továbbra is 4096x2160 a jel. Ha 1920x1080 60Hz-re, akkor fullscreen lesz, és a TV is azt mondja. Előtte egy Samsung fullhd tv volt ezen a bemeneten, lehet, hogy a win valamit összekevert az EDID-kkal? A registryt túrtam googlel, de nem jutottam semmire
A VGA egy R9 380 amúgy.
Van valakinek ötlete? -
devil-k
nagyúr
Régóta szerettem volna a HTPC-mhez valami normálisabb távirányítót venni, ami mondjuk talán ízlésesesebb az átlagnál. Keresgéltem a neten, kínálatból van ám elég, de egy-kettő annyira giccses vagy gagyi hatású, hogy csodálozom, hogy megveszik. Most találtam egy (számomra) igen tetszetőset és meg is rendeltem múltkorában.
Nagyon kellemes csalódás ért, nagyon jól működik, egy rossz szavam nincs rá. A használta is pofonegyszerű. Bedugom az USB portba a kis vevőjét és már megy is a móka. Erről van szó, ha esetleg valaki hasonló dolog iránt érdeklődne:
-
róland
veterán
Sziasztok!
HTPC+NAS+TV-szerver+bizotsági kamera szerver funkcióra milyen gépet raknátok össze?
-
GRaul
őstag
válasz
Patice #48583 üzenetére
Felraktam a Win10et is ra.
A kovetkezo a "konfig" Aida Szerint
QuadCore AMD GX-415GA 1500Mhz (15x100)
AMD Radeon HD 8330E (Kabini)
16GB SATA Flash DriveM
Memoria 2*2 DDR3 512MB-ot megeszik az integralt vidkari a 3,5 Marad a rendszernek.
Realtek ALC221 Az audioAdapter, plusz Ati Radeon HDMI @ AMD K16Röviden ez
Ennyi elég lesz?
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kerdesem, hogy a birtokomba kerult egy Dell Wyse gep.
Ezt esetleg ha el szeretnem adni, akkor mondhatom ra, hogy jo htpcnek?
16 gb ssd 4 giga DDr3 ram es valami Amd 4 magos kis procival rendelkezik.Koszi a segitseget elore is
-
válasz
#68216320 #48576 üzenetére
A jelenleg futó Intel Kaby Lake (7. gen.) procik tudják a 4K/HEVC/10 bit kombót, csak sajnos nincs jelenleg még piacon olyan alaplap, amin natív HDMI2.0 lenne. Amiken van, azok is külön chip közbeiktatásával egy DisplayPort kimenetből alakítják át HDMI2.0-ra.
A tegnapi hírben bejelentett 8. generációs (Coffe Lake a.k.a Kaby Lake Refresh) procik hozzák el a natív HDMI2.0-át, azaz az ezek alá szánt alaplapokon végre lesz ilyen csatis lap (legalábbis nagyon remélem).
Én amúgy most még várnék, jövőre ígérik a 10 nm-es Cannon Lake fejlesztéseket, ahogy a Zen magos AMD APU-kat is.
-
törölt tag
Mi a véleményetek, Linux alapon egy HD510 (G4400) elég lehet egy HTPC használatra?
Most egy E-350 alapú gépet használok erre a célra, de a 4k tartalom kifog rajta és a CPU része is kevés már egyéb háttérfeladatok miatt. -
hm15
senior tag
válasz
bajnokpityu #48570 üzenetére
Biztosan érdemes, ha nem lenne 4k én is nagyobbat néznék, akár régiből. Viszont hosszútávra tervezek. A Kabini gépem is kb 3-4 éves, ebbe raknék 4k-s VGA-t, így kihúzom még 3-4 évig. Full HD a vetítőm, ahhoz elég egy 460 vagy 560 is, ha elterjed az UHD, akkor még lefelé skálázásra is.
-
bajnokpityu
félisten
nem érdemes régebbi R9 2xx R9 3xx kártyákat venni, használtan?
a 480pont a kettő között van teljesitményben (10%on belül), képben egál, ellenben a régiek ócsók.most őszintén, hány forinttal fogyaszt egy évben több áramot a régi teknika? kétlem, h elérné az ezer forintot egy évre. táp szintúgy kb ugyanaz kell mindkettőhöz.
-
hm15
senior tag
válasz
zsoltika74 #48568 üzenetére
RX 560 az utód, az 550 sokkal gyengébb. Madvr-hoz 560 a minimum, ha csak HDMI 2.0 kell 4K-hoz, arra jó az 550 is.
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Tavasszal kiveséztük a dolgot, hogy nekem egy RX 460-as kátya lenne a megfelelő. De jött a nyár a jó idő annyiba maradt nem vettem meg. Most újra ránéztem és jócskán feljebb ment az ára illetve nem is nagyon lehet kapni.
Az RX 550-es lenne az utódja? És ha igen melyik gyártó a jobb választás illetve van-e valamilyen sorozat szám vagy jelzés, ami számítana még ? -
PuMbA
titán
válasz
bnorci71 #48566 üzenetére
"semmilyen drivert nem kellett utólag telepíteni minden magától felment a telepítés alatt, vadásszak frissebb drivert vga-hoz vagy jó az amit a win feltett magától?"
Becsapós, a Windows driverek csak azért vannak, mert nagyjából működnek vele a dolgok, de mindenképp fel kell raknod mindenből a legújabbakat a gyártó honlapjáról
-
bnorci71
addikt
nah kérem
W7 lecserélve W10 LTSB-re
kíváncsi leszek lesz-e gond a hanggal
semmilyen drivert nem kellett utólag telepíteni minden magától felment a telepítés alatt, vadásszak frissebb drivert vga-hoz vagy jó az amit a win feltett magától?woodworm
emlékszel kínlódtam a transmission telepítés után az eléréssel nem indult magától stb. Most megpróbáltam a leírásod szerint. Most se indul el
Nem tudom lehet-e most az volt a hiba, hogy a service-install.bat fájlt véletlenül elindítottam szerkesztés helyett. Na mindegy indítópulthoz hozzáadtam így indul a bejelentkezéskor.
Amit viszont ügyesen megoldottam hogy a komplett config mappát lementettem majd visszamásoltam. Nem kellett a beállításokkal és a torrentek hozzáadásával bajlódni. Fut szépen -
sulu1701
aktív tag
Köszönöm Szépen mindenkinek a segítő szándékot és az információkat!
A gépen Win 10 fut legújabb frissétesekkel telepítve. Az Intel update Utility szerint a legfrissebb a driver is, próbáltam MPC HC, VLC, filmek+tv, de mindegyiknél akadozgatnak a filmek, sorozatok.
Megnézem a beállításokat, ellenőrizni, amit linkeltél és változtatni rajta amennyiben kell.
Jelenleg nem otthon vagyok, így kipróbálni nem tudom, de jelentkezek, ha sikerült, ha nem.
-
PuMbA
titán
válasz
sulu1701 #48558 üzenetére
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, mert az integrált GPU mindent visz
Nézz be a HD filmek lejátszása topik összefoglalójába és azt csináld meg a madVR-es részt kihagyva
Milyen operációs rendszered van? VGA driver a legújabb az Intel oldalról?
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Van egy letöltő gépem, ami 0-24 működik ami HTPC-nek is van nevezve. Megérkezett a 4K TV a minap és a G4560 integrált GPU elég (nagyon) nehézkesen birkózik meg a letöltött 2160p tartalmakkal. (sorozat, filmek, feltört UHDBD) Visszaolvasva láttam, hogy többször ajánlottátok már a GeForce GT 1030 GPU-t mint megoldást az akadás mentes 10-bit HEVC h265 tartalom lejátszására.
- Kérdezni szeretném, hogy ez videokártya valóban a leggazdaságosabb/jobb megoldás erre a problémára?
- Ha igen akkor van esetleg ajánlott típus? (venti zaj nem akadály)
Köszi a válaszokat előre is!
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni HTPC vásárlás ügyében!
1. pontosan mire szeretnéd használni?
Full HD filmeket nézni, HBO GO, Spotify, Youtube
Egy yamaha erősítőre lenne rákötve, sajnos hdmi-n keresztül nem tud hangot fogadni csak képet, hangot külön kell rákötni(optika, koax, jack, rca)...
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
HDD van.
3. mekkora összeget szánnál rá?
40-50ezret szánnék rá.
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?
Használt és új is szóba jöhet.Segítséget előre is köszönöm!
-
Skillet
addikt
EventGhost alatt hogyan lehet kodihoz lőni "home" gombot? Yatse alatt van, de távirányítóval használom a kodit, viszont sehogy sem sikerül ilyet találnom
Úgy kell visszalépkednem, és ha valahol nagyon benne vagyok a dolgok mélyen, akkor eléggé körülményes. -
válasz
< CyberBob > #48553 üzenetére
A hagyományosnak mondható PC-s fronton a HDMI 2.0 még a deidkált VGA-k kiváltsága egyelőre. Elvétve persze akadnak olyan egybegépek, amiken már van. Az elkövetkezendő 1-2 évben fognak majd olyan procik, vagy alaplapok jönni, amiken natív HDMI2.0 lesz integrálva, ill. a 4K bármilyen formája probléma mentes lesz.
Az ARM alapú procik - mint amit linkeltél is - azok ezen a téren előrébb járnak, ezért tudja egy kis szappantartó is elvinni az ilyen anyagokat.
Amúgy pont ez a megoldás szerintem, hogy a 4K-ra veszel egy hasonló TV boxot, a böngészést, letöltögetést (fájltárolást, megosztást), meg rábízod egy integrált procis lapra. A felskálázást ilyenkor meg megoldja majd a TV, amit elég lesz FullHD felbontással etetni.
-
< CyberBob >
őstag
Tényleg ekkora kihívás a 4K (hdmi 2.0). Egy szappantartó is megbirkózik vele töredék áron: Xiaomi Mi Box 3 Android TV 4K set-top box (EU verzió) .
Akkor ezek szerint nincs integrált cpu-s megoldás amin lenne hdmi 2.0?
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mennyire használható desktop full hd felskálázva (böngészés)?
-
válasz
djnice #48550 üzenetére
Ezt már sokszor hallottam.
Meg azt is, hogy mennyit jelent a forrás minősége.
Nem akarok ebből vitát indítani, mert saját tapasztalat. Sokaknak megnyugtató az aszinkron USB DAC jelző, a valóság meg sajnos az, hogy bizony az aszinkron DAC-ok sem függetlenek a bejövő jel órájától a pufferelés és újraórázás ellenére.
A Bladelius USB DAC-om is aszinkron. Mégis, amikor elé raktam a HTPC-mbe egy Paul Pang V2 USB kártyát, akkor nem kicsit jobb lett a hang. És mi van a PP V2 kártyán? Egy külön oszcillátor, meg egyedileg készített leválasztó trafó. És persze lehet külön tápolni 5V-tal. Megtettem. Ez is hozott a hangon.
(#48551) Gabesz26:
A Musiland sajnos csak PCI-os, nem PCI-E.
-
-
-
Tibiajax
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz
Tibiajax #48539 üzenetére
Nincs rajta SPDIF header.
Viszont van optikai kimenet, ami hasonló TTL jelszinttel van hajtva (van egy LED az aljzatban). Erről le lehet lopni a jelet és pár alkatrészen keresztül kivezetni. Tudom, hogy 100 emberből egy ha hajlik rá, de kis forrasztgatással megoldható a koax kimenet. Én már csináltam ilyet, igaz az egy beltéri egység volt. Némi info.
Amúgy én is USB-vel oldanám meg.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Patice #48538 üzenetére
egy ilyen esetleg?
Peachtree Audio X1
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
MasterMark #48537 üzenetére
ez a lapom [link] van ezen ilyen?.. :/
Xonarokat nézem, ez áll legközelebb a megoldáshoz, de a koax kimenete -egyelőre- még kérdőjel nekem. van olyan koax digi kábel, ami egyik végén rca, másokon jack?..Patice mittomén már, jó lenne valami olyan is persze, de segíts már..
lényeg, hogy jó minőségben csurogjon ki a gépből a 75ohmos jel és tartalmazzon dolby d és dts-jeleket is. m2tech hiface two-történet nem jó, csak két csatornát enged ki.. -
Tibiajax
nagyúr
Sziasztok, ide is beírom
hangkártyát vadászok a htpc-mbe, ezek kellenek:
- koax spdif kimenet
- pci-e foglalat
- és ugye, slim méretés egyszerűen nem találok.. tudtok segíteni? bármilyen megoldás érdekel, amivel jó minőségben, koaxon ki tudom kérni a jelet a htpc-ből
minden tanácsot megköszönök -
PuMbA
titán
válasz
< CyberBob > #48534 üzenetére
B250 chipstetes lap, Intel G4560, Gigabyte Radeon RX550 Gaming félpasszív vagy Geforce GT1030 passzív
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Gondoltam összerakok egy filmezős gépet, de böngésznék is rajta és ha már úgy is megy akkor a háttérben mehetne a le fel töltés is (Digi200/100-as net).
Év vége felé érkezne egy 50 col+ 4K tv amire kötve lenne. Olyan hardver kellene ami meghajtaná natívan a fenti felbontást (persze ha felkonvertálva is jó...). Ugyan nem sok 4K tartalom van, de kb. 5 évre (vagy többre) tervezek és gondolom a Win desktop / böngésző is rosszul nézne ki full hd-ból felkonvertálva.
Kétféle megoldást néztem ki, mindkettő mini-itx méretben lehetőleg passzív hűtéssel vagy nagyon leszabályzott léghűtéssel.
Az egyik az integrált cpu-s alaplapok lennének:
pl.: BIOSTAR A68N-5745A másik külön alaplap / cpu:
pl.: ASROCK A68M-ITX R2.0
Processzor:
pl.: AMD A10-7870K 3.90GHz FM2+ BOXEgy ilyen COOLERMASTER Elite 130 vagy hasonló felépítésű házban lenne a nappaliban.
Persze ezek, csak egy gyors keresés eredményei. A fenti felhasználásra milyen konfigurációt ajánlanátok?
-
CirrMee
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
Meglivorn #48527 üzenetére
Ez itt a reklám helye.
A Libreelec ugyanazt a Kodi-t tartalmazza. Az adatbázis áthozható, a FLIRC beállítása sem lehet bonyolult.
A Libreelec végtelenül egyszerű. Ingyenes, jogtiszta. Semmilyen Linux ismeretet nem igényel. Percek alatt telepíthető, gyors, stabil, nagyon kis erőforrás igényű. Akár egy pendrivera is telepíthető. Nem kell soha driverekkel bajlódnod.
Természetesen windowsos gépen tárolt filmeket is le tudsz vele játszani hálózaton keresztül. -
MasterMark
titán
LibreElec-ben nem tudja valaki, hogy hogy lehet bekonfigolni az OpenVPN klienst, hogy saját VPN szerverre csatlakozzon?
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
Celtis #48526 üzenetére
Gondoltam de :
1. belőtt rendszer a FLIRC-cel és a kodi adatbázissal, csak akkor csinálnám újra ha nagyon muszáj.
2. Wint ismerem, használom évek óta, libreelec-et ill linuxot nem.
3. a filmeket az asztali gépben lévő vinyón tárolom, és onnan éri el őket ezt átlakaítani megint csak a libvrary bukásával járna... -
Meglivorn
aktív tag
Esélyesen amatőr kérdés (és azt hiszem tudom is a választ de a remény meg a hal utoljára ugye...):
Asrock J3455 alaplaphoz Win7 driverek elérhetőek valahol?
Az alaplaphoz adott cucc pofánköp hogy ez neki kevés, újabb OSt akar, és az asrock oldal is Win10 cuccokat sorol csak.
Nem nagyon van most keretem egy win vásárláshoz is. Tudom hogy jobb lenne a 10, az asztali gépen az van 2 éve és kedvelem, de filmlejátszáshoz nem lenne szerencsés egy OS árát kipengetni (és jó lenne megtartani a bejáratott, és beállított rendszert). -
zst
tag
Üdv Urak / Hölgyek!
Sufni project keretében fordítgatom az Emby szervert. Jelen pillanatban úgy áll, hogy a felhasználói felület kb 70-80 %-ban készen van. A vezérlőpult része viszont erősen 10 % alatt.
A fordítás "minőségéről" és a "profizmusomról" lehet vitatkozni... Elfogadom a kritikákat természetesen, mivel hobbi jellegű részemről a dolog.
Ezért is fordulok ide hozzátok, mert látom hogy használjátok/használjuk az Emby-t mint központi szerver.
Eddig Win 7 alatt futott nekem a beta channell (fordítás miatt szükséges volt, hogy viszonylag hamar meg tudjam nézni a fordításaimat élesben). Most Ubuntu Server alatt fut, hasonló megelégedéssel.
Na de a lényeg, amiért írok ide...
Nem érez valaki elég lelkesedést és elszántságot, hogy befejezze ezt a futó projectet, vagy esetlegesen átnézze, és kicsit értelemszerűbb fordításokat csináljon? Nekem kb itt ennyi volt a tudásom, főleg a vezérlőpult résznél. "Laci" /Ő kezdte el a fordítást a oneskyapp szerint / nem tudom mennyire fog visszatérni... Mióta én csinálom, már nem nagyon aktív. Kellene egy jó csapat, aki folytatná, vagy frissítené.
Szerintem elég jó kis média cucc, és fejlődik folyamatosan.
Minden kérdésre ami felmerül szívesen válaszolok...
Üdvözlettel,
Zsigó Tibor
-
PuMbA
titán
válasz
Casti98 #48519 üzenetére
Igen és ha veszel bele egy passzív GeForce GT1030-at, akkor a 4K filmezés dolog is meg van oldva
Passzív kártyához viszont jó ház szellőzés kell.
-
Casti98
tag
Ok,igazad van,az felerne egy tokon utessel,bar ma se valami uj gepem van erre a celra.Amd x3 720be(Win 10pro) ami megint nem mai darab es a problemam vele az h nagyon fut,de van elfekvobe egy I3 2100 alaplappal ami lehet ideiglenesen levaltja a hosugarzot,mert szerintem kevesbe futene es ezert halkabbnak is gondolom!Jol gondolom?
-
Casti98
tag
Akkor en valamiert nem ismerem,de h mondod lehet ismeros,mind1is,gond az h mi lesz ha 4k feluti a fejet jobban!Hmm atgondolom,nagyon jo aron van szerintem,de van ez is:
Motherboard - Gigabyte F2A88XN-WIFI
Cpu - Amd A8 6500 quad core 3.5ghz with APU Radeon 8570
+ halk gepet szeretnek alacsony fogyasztassal,ha azt nezem az elso jobb! -
Casti98
tag
Sziasztok.
Egy ilyen alaplap,processzor combo milyen lehet egy jo kis htpc-hez?Egyaltalan ismeri valaki ezt az alaplapgyartot?
Biostar A68N-5745 Ver. 6.x Embedded AMD APU Quad Core A10-5745 2.1GHz Mini-ITX DDR3 VGA/HDMI USB 3.0 Motherboard -
bnorci71
addikt
kezdésnek szerintem távból elég egy ilyen a HTPC funkciókhoz elég mármint a Kodi kezeléshez, pc irányításra még mindig a bill+egér a legjobb szerintem
vagy amit Calogero fórumtárs linkelt jó kis all in dolog lehet én is beruházok egyre,
bill nekem ritkán kel ezért elég az a kicsi, is a videók elindításához leállításához váltáshoz görgetéshez dedikált gombok vannak rajta így a KODI-t jó le lehet vele irányítani, a kicsi tapipad is elég amikor ritkán az egér kel ahelyett hizs a mostani távirányító 4irány gombjával is elvagyok ha ritkán az egér kelCalogero
W10 alatt is megy? Nehogy beruházok rá és most akarok átállni W10.re aztán pofára essek -
cinemazealot
addikt
Tök jól emlékszel, ugyanis ha laptop és Skylake i3, akkor vélhetően egy i3-6100U-ról beszélünk, amiben HD520 van. Az enyém asztali, ami i3-6100 (U nélkül), abban HD530 van. Ha érdekel, itt egy összehasonlítás.
Ha egy gépben nincs dedikált VGA, akkor jobb híján az iGP dübörög, ami a RAM-ból harap ki egy részt a működéséhez. Ahhoz, hogy ezt minél optimálisabban (gyorsabban) tehesse, célszerű a RAM-ot minél gyorsabbra választani (dedikált VGA-nál ez nem annyira játszik, hiszen ott a videokártyának saját memóriája van). RAM-nál viszont nemcsak az órajel számít, hanem az is, hogy hány csatornán képes(ek) működni az(ok) a memória modul(ok), azaz összességében a teljes RAM milyen sávszélességgel szolgálja ki a rendszert. (Persze számít még az időzítés is, de ahhoz én nem értek.
) A single-channel és a dual-channel összehasonlítására született egy remek kis cikk itt a Logout-on, érdemes átfutni.
Azt kéne tehát kideríteni, hogy ezzel a 4 GB-ra való felturbózással kierőszakolható-e a dual-channel-es működés, és ha igen, akkor pontosan milyen modulra lesz szükséged (órajel, időzítés stb.) ehhez.
Aztán persze lehet, hogy túllihegjük ezt a témát, mert a Full HD lejátszásához talán a single-channel is elég, ezt majd a helyi szakértők megvéleményezik.
-
No.01
addikt
Mindenbkinek koszonom! Kozben nezelodtem es szerintem kezdesnek egy Logitech K400 avgy egy Microsoft Allin1 nem lenen rossz neki azt ha ragaszkodik meg utanna is ehhez a taviranyitos hulyeseghez (privat velemeny no offense!) akkor keres majd v.mit. Ar ertek aranyban ennel jobb nem hinnem, h letezik.
cinemazealot
A pontos specifikaciot sajna nem jegyeztem meg igy az 520 sem tuti, de hetvegen rakerdezek...
Viszont ezt a dual-channel-es dolgot kifejtened kicsit mert ez nekem nem tiszta -
mpierre
veterán
A távirányító kimondottan jó - lenne - ha működne. A veris remote-t sajnos nem szereti a kodi-t. Még xbmc alá sikerült beszuszakolnom, de a kodival már nem tudom összeházasítani. Ebben azért a win 10 és a táv gyártója is benne van vaskosan. A logi távját nem ismerem.
Teljes értékű pc irányítást nem lehet elvárni tőle, de htpc-t irányítani (funkciók, mint a tv-n) gyorsabb, egyszerűbb távval, mint egér + bill felállással.
-
cinemazealot
addikt
Én egy asztali i3-ast használok ugyancsak dVGA nélkül, és a Full HD videók picit sem okoznak gondot. Persze nálam a RAM dual-channel konfigban van, nem tudom, Nálad ez kivitelezhető-e és ha esetleg nem, az okozhat-e lassulást. A 4K már problémás lehet: nálam a 8 bitesek még csak-csak elmennek, néha (kódolástól függően) meg-megakadozva, a 10 bitesekbe viszont már beletörik a (i3-6100-ban lévő) HD530 foga.
Én is nagyon sokáig VLC-ztem, de amikor egyszer-egyszer még előveszem, nem érzem, hogy rosszabb lenne, mint a Kodi. Igaz, én Ubuntu-n használom (és használtam a régebbi mozizós gépben, amiben volt egy Sapphire HD4550 512MB DDR3 VGA, mert az akkori Athlon II Neo N36L-nek még a Full HD is nehezére esett.
).
Bill ügyben sajnos nem tudok segíteni.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
2 kerdessel fordulnek hozzatok. Adott egy "kiszuperalt" nettop ami konfig szerint viszont nem rossz. i3-as proci (Skylake), de a videokartya alaplapi. Nem 100%, de ha jol emlekszem akkor talan HD520-as.
Ezt kicsit folturbozva (HDD es RAM upgrage 4GB-ra) mennyire lehetne hasznalni leginkabb FullHD-s filmekre esetlegesen kesobb 4K-ra? Elbirna?
A masik kerdesem, h tudom, h itt a Kodi az elfogadott lejatszo (amit lassan mar enis kezdek megszokni...) de aki nem valtana ~10ev VLC utan az mennyi gondba tud belefutni ezaltal? (24p, keparanyok...)
+1 Jelenleg van hozza egy vezetekes billentyuzet. Ezt elso korben egy "okos taviranyitoval" szeretne a sogorom kivaltani, de azokban en nem vagyok otthon csak annyit tudok, h a Logitech Harmony nem rossz, de szvsz tularazott (legalabbis egy radios touchpados billentyuzethez kepest)
Mennyire lehet ez valo alternativa? En nehezen tudom elkepzelni, h azokkal egy teljes PC-t iranyitani lehessen...
Elossorban videok (mkv) es Youtube-ra lenne hasznalva termeszetesen, de ha mar rakottne a nagy fali TV-re akkor esetleg olyan funkciok is szobakerulnenek, mint a diavetites peldaul.Segitsegeteket elore is koszonom!
-
Tuib
aktív tag
válasz
gjanner #48500 üzenetére
Szia!
Ez a megoldás: Artwork Downloader
Egyébként az adott site-hoz saját API kulcsot kell kérni, és beírni az adott konfig állományba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest