- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #42813 üzenetére
"Ami tápot vettem, simán össze merném engedni lin tápokkal."
Kérhetném ennek a tápnak a pontos típusát?
(jelenleg még csak infót gyűjtök, mert jól elvagyok a lin. táppal. Hamarosan viszont belevágok a vetítős projektbe, próbálgatom majd a madvr beállításokat, és ha fejleszteni kellene, akkor sajna cserélnem kell majd a tápot is)
-
Gabesz26
senior tag
Az, hogy van-e értelme a lineáris tápnak, speciális usb kártyának stb. erősen függ attól, hogy milyen rendszerbe kerül majd (persze minden rendszer profitál a jó forrásból, de egy belépő rendszer nem fogja megmutatni a valós tudást, és aránytalan fejlesztés is lenne hozzá egy 200-300 ezres HTPC).
Mire akarnád használni a HTPC-t? A sok csatorna miatt gondolom házimozi, viszont ahhoz nem kell pl. USB kártya, illetve ha "audiofül" rendszerről beszélünk, akkor a dekódolást mindenképp külső eszközzel célszerű elvégezni (pl. házimozi erősítő), a PC-ből pedig mehet a jel HDMI-n keresztül a céleszközbe.
Táp esetén szerintem a HDPlex 250W HiFI DC-ATX + mondjuk egy FSP külső kocka táp szokott lenni az alap, amit ilyen jellegű HTPC-be beépítenek.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Patice #34397 üzenetére
A leírásban szereplő madVR fájlt használtad?
Nekem sem indult először el. Nálam még az MPC-HC-hez korábban letöltött madVR verzió volt a gépen, ahelyett feltettem, ami a leírásban van, a config fájlokkal beállítottam mindent és még ezt kellett megcsinálnom, hogy menjen (bár nálam AMD APU van, nem Intel)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Gabesz26 #32657 üzenetére
Kieg.:
Szerintem érdemes lenne nagyobb házat nézned, ha el tudod helyezni. Én ezt a házat így, hogy nincs spdif tüske az alaplapon nem biztos, hogy bevállalnám. A rendszeredhez (ha az alaplap+cpu fix) szerintem vagy külön hangkártya kellene, amin van spdif csati, vagy egy normális USB kártya + USB/spdif transzport. Mert egyébként marad benne forrásoldalon...
Ha nem ragaszkodsz a lap+cpu összeállításhoz, de a házhoz igen, akkor ez a Gigabyte lap (vagy a Phoenix változata), és egy intel i4130(T), vagy 4330 CPU jó megoldás lehet (de még lehet egy celeron is elegendő lenne neked bele). Az alaplapon van DAC-UP port (ez a normál alaplapi USB-nél vélhetően jobb, nem tudom Patice tesztelte-e esetleg), és alaplapi spdif tüske is. (gyorsan rákerestem az alaplap árára, jól elszállt... én még 20 körül vettem az aqua-ban)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vitezlejszlo #32103 üzenetére
Beállítás szint (settings level) haladóra (expert) van állítva?
Ebben a hozzászólásban van egy kép az én beállításaimról.
-
Gabesz26
senior tag
Melyik ML-t nézted? Nekem volt korábban ML03, abba simán elfért a Scythe Big Shuriken 2 rev. B is.
Ahogy néztem most van az aprón pár Silverstone ML hirdetve + Big Shuriken is, ezekkel lehet faragni a költségeken.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Sefter #31940 üzenetére
Őszinte leszek nem tudom
Amikor még 3D-ztem, akkor volt a Total Media Theatre, és a PowerDVD, mint két alternatíva. Én a TMT-t használtam, mert számomra szimpatikusabb volt (többek közt sokkal átláthatóbb volt a kezelése).
Ahogy korábban olvastam sajna most már csak a PowerDVD maradt...
A programnak csak annyi a feladata, hogy a BD3D esetén a két képet egyszerre megjelenítse. A kijelzőnek kell érzékelnie, hogy 3D jelet kap és automatikusan átváltani 3D módba.
-
Gabesz26
senior tag
Port helyett használd a the MovieDB-t, ott is lehet állítani magyar nyelvet, és sokkal jobb a filmek találati aránya
-
Gabesz26
senior tag
válasz
ManUnited #31115 üzenetére
Milyen konfigod van pontosan?
Az erősítő bemenetének, amire a PC kötve van beállításai rendben vannak? (pl. nekem volt olyan korábban, hogy egyáltalán nem akart HDMI-n összekötve hangot adni. Mikor átnéztem a menüt akkor a BD nevű bemenet (erre dugtam rá a PC-t) lehetett digit. koax, HDMI és analóg is, és alapból a koax volt beállítva, ezt átraktam HDMI-re és utána rendben volt)
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz
mivamma #31060 üzenetére
Azért tettem fel a kérdést mert úgy kérdezted, hogy optikai kimenetre és analóg 5.1-re is szükséged van, és nem értettem, hogy miért kell egyszerre mindkettő.
Ha csak a HTPC-AVR összekötése a cél, akkor, ahogy javasolták is már első körben az alaplapi koax tüskével kellene próbálkozni
-
Gabesz26
senior tag
válasz
mivamma #30916 üzenetére
bajnokpityuhoz hasonló tapasztalatom van nekem is. Én a HTPC építést egy imon kijelzős GMC AVC S7 házzal kezdtem, mert úgy gondoltam fontos nekem a kijelző. Aztán összeállt a rendszer, jött az androidos távirányító program (Yatse), és rajöttem, hogy egyáltalán nem használom a kijelzőn futó infókat, és nincs is szükségem a kijelzőre.
Ha már próbáltad a PC alapú lejátszást, próbálj rá a Yatse-ra is (ha van kéznél valami androidos eszköz). Lehet utána mégsem érzed majd szükségét a kijelzőnek, és akkor az emészthető árú házak köre is jócskán bővülhet.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
mivamma #30900 üzenetére
Esetleg a Chieftech HM-03, mint alternatíva, és viszonylag normális áron is van (feltéve, hogy találsz még valahol raktáron...)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
devil-k #29903 üzenetére
XBMCLauncher-rel meg lehet oldani, hogy Win esetén se legyen látható az oprendszer
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #29612 üzenetére
Egyéni ízlések és preferenciák... (ezért biggyesztettem oda, hogy szerény véleményem szerint)
Nálam egy mezei Harmony kevés lenne, amikor mondjuk a TV bekapcsolása nélkül akarok zenét hallgatni (márpedig ahhoz a TV általában számomra nem kell). A HTPC-t teljes egészében tudom Yatse-val irányítani, ha meglesz az Ultimate Hub (valószínű januárra ér csak ide), akkor pedig ugyanúgy tudok makrózni is, mint egy Harmony távirányítónál, és mindent telefonnal vezérlek majd.
Mivel a kérdezőnek nem akartam plusz kiadásokat, ezért ajánlottam a Yatse-t (az már más kérdés, hogy utólag kiderült jelenleg nincs ehhez alkalmas készüléke
)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
devil-k #29605 üzenetére
Ha XBMC/Kodi-t használsz majd (és ha mást nem felületként szinte biztos, hogy igen), és van Androidos telefon, vagy tablet kéznél akkor Yatse. Szvsz. fölösleges külön távirányítót venni, ez annál sokkal többet tud (gép be/kikapcsolás, böngészés médiatárban, nyelv és felirat váltás stb...).
Nekem egy Logitech Ultimate Hub van most kinézve (mindent telefonról akarok irányítani), de a Yatse az tuti marad
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Gombinyó #29131 üzenetére
Külön VGA kártya helyett esetleg egy alaplapcsere Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI lapra? (ha FM2-es konfigod van, akkor szerintem olcsóbb, mint egy külön VGA)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Gabesz26 #29033 üzenetére
Meglett ma a lap. Természetesen nem bírtam ki
, délután összeraktam, nemrég pedig sikerült tesztelnem is.
Az alaplap mindkét HDMI csatlakozóját bekötöttem az AVR két különböző bemenetére, és váltogatva a kettő között mindkettő adott képet (kár hogy a konkurens itx-es ASRock egyik HDMI csatija csak bemenetként használható).
Ha valaki AMD alapokra akar építkezni, akkor ez a lap szerintem igencsak jó HTPC célokra. Egy A8 7600-al szép kis páros lesznek majd nálam is...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
MasterMark #29034 üzenetére
Bízok benne, hogy csak szoftveresen kell helyretenni a dolgokat és a hardver tudja.
(#29036) regger:
Ha minden jól megy holnap már nálam lesz az alaplap, de nem tudom mikor lesz a héten időm kicserélni a két lapot
. Ha sikerült kipróbálom, leírom majd a tapasztalatokat.
-
Gabesz26
senior tag
Használ itt valaki Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI lapot? (vagy olyan FM2+ lapot amin 2 HDMI csati van?)
Az érdekelne, hogy ugyanazt az anyagot ki tudom-e egyszerre küldeni mindkét HDMI kimeneten? Az erősítőmön csak egy HDMI kimenet van és így a TV-t + vetítőt nem tudom egyszerre rákötni. Átdugdosni nem akarom majd a kábeleket (macera az áramtalanítás miatt), a HDMI splittert pedig remélem ezzel ki tudom váltani.
-
Gabesz26
senior tag
Azt hittem dvga nélküli rendszerekről beszéltek. Jó megoldás természetesen a celeron+dvga is, ami miatt nálam (és szerintem még pár embernél) nem opció:
- árban nem igazán járok vele jobban
- + fogyasztó és hőtermelő egység kerül a rendszerbe
- helyigény (kis HTPC házakba esélytelen a dvga)Akiknél ez nem jelent gondot azoknál jó lehet, de szerintem manapság bűn nem kihasználni amit a cpu-ba integrált megoldások nyújtanak
(szerk.: az előző hsz.-ben elírtam Intel InTru 3D az amire gondoltam
)
-
Gabesz26
senior tag
A párom miatt muszáj az Xbmc, mert azt már megszokta, h tabletről tud mindent irányítani, és nem akarom összezavarni...
(így filmezni is tud, és zenét hallgatni is ugyanarról a felületről akkor is, ha nem vagyok épp otthon)
Tudom, h jobb hangja van a jrivernek, sőt még a foobarnak is (én általában nem is xbmc-n hallgatok zenét), de a kényelem...
Bár lehet rászánok még egy napot és próbálkozok az xbmc + külső zenelejátszó felállással
-
Gabesz26
senior tag
A CAD script-el lenne gondom.
Először felraktam a már jól belakott win 8.1 rendszeremre, és azt csinálta, hogy xbmc-n zenét hallgatva kb 0.5-1 perc körül elnémult, majd pár perc múlva magától magához tért és folytatta, vagy ha megmozgattam az egeret akkor is (mintha alvó módba tért volna).
Megnéztem minden beállítást, de nem jöttem rá mi lehet a gond. Win újrarak friss xbmc jó, optimalizálás után ugyanez.
Arra gyanakszom, hogy valamit én ronthattam el ezért kérdeznélek meg titeket, hogy van-e valakinek tippje mit
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Old Cyborg #28665 üzenetére
"attól hogy sok venti van benne nem adódik össze a hang"
Ez valóban nem így van. 2 db 15 dB hangnyomásszintű venti együtt már 18 dB, 4 db pedig 21 dB...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
hétalvó #28479 üzenetére
Láttál már előben ilyen házat?
Az előlap műanyag, de a frontfelületen vékony alumínium lemez van a műanyagon (a netes képek nagy része nem adja vissza, h milyen valójában)
A nyeklik-nyaklikot sem tapasztaltam még. Összeszerelt állapotban nem masszív a ház? Vagy mit értesz ez alatt?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #28317 üzenetére
Köszi
Tegnap volt csak időm kipróbálni, de ezzel sem az igazi. Közben rájöttem, hogy az .xml fájlnak elég csak ezeket a sorokat tartalmaznia (eddig a meglévőket meghagytam és pluszban írtam ezeket bele), a többit törölni kell és akkor simán elindul a foobar
.
A probléma, hogy elindul a foobar2000, majd miután vissza szeretnék lépni az xbmc-be (bezárom a foobar-t), akkor lefagy az xbmc.
Androidos telefonról irányítom mind a foobar-t, mind az xbmc-t a saját programjaikkal(fobbar2000 contoller és yatse), és ezért lenne jó ha nem fagyna le, mert úgy zenehallgatáshoz nem kellene megjelenítőt bekapcsolnom, így viszont elengedhetetlen, úgyh egyelőre maradok az xbmc belső zenelejátszójánál (pedig hangminőségre jobb lenne a foobar).
Ha lesz több időm újrarakok mindent, hátha az segít majd.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
tom_tol #28293 üzenetére
Köszi, tegnap este megpróbáltam ezt is, de nem volt jó
.
Ha csak ennyit írok pluszban a "rules" részhez:
<rule name="flac/mp3" filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>
akkor elindul a foobar, használni is tudom, viszont, ha visszalépnék xbmc-be akkor megfagy az xbmc...
Ha beírom a "<rules action="prepend">" sort is, akkor el sem indul.
Ma már nem lesz időm, de holnap majd még próbálkozok vele.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #28282 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is, viszont sajna nem sikerült ez alapján sem
(nem vagyok nagy számtech zseni, de ennyire nem szokott semmi megakasztani)
Hogy könnyebb legyen segíteni leírom miket írtam bele:
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor><players>
<rules action="prepend">
<rule audio="true" player="foobar2000">
<rule filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>(Szerk.: a player name utáni sorok, és a rules action utáni sorok a fájlban beljebb vannak húzva, csak itt valamiért nem úgy jelenik meg)
-
Gabesz26
senior tag
XBMC-hez külső lejátszóként szeretném a foobar2000-t használni zenefájlokhoz. Kicsit próbálkoztam a .xml fájl szerkesztésével délután, de hamar feladtam...
Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit kellene a playercorefactory.xml-be beírnom/szerkesztenem?
-
Gabesz26
senior tag
Nekem is vannak koncertek (igaz BD50, BD25 formátumban), nálam idáig azokat is kivétel nélkül megtalálta a moviedb (én nem szedtem külön őket, ott vannak a filmek között).
A kép megakadásra nem írtam semmit, mert távolról nehéz azonosítani mi lehet a hiba (és én nem használtam még sohasem az openelec verziót, nem tudom mennyire tér el a win-es verziótól). Ha leírnád, hogy milyen megjelenítőn tapasztalod ezt (24p megjelenítésre alkalmas-e) és csinálnál screenshotot a video beállításokról, akkor kicsit talán könnyebb lenne segíteni.
Nem tudom ezt olvastad-e: [link]? Ha nem akkor mindenképp érdemes, és a többi zsigus által írt logout-os xbmc-s cikket is.
-
Gabesz26
senior tag
Én teljesen újraraktam a rendszert (win 8.1 lett win7 helyett), egyúttal feltettem a gotham-et, és nekem sem talált meg mindent a port.hu scraper, még ha egyesével próbáltam rákeresni akkor sem
.
Ezután átállítottam the moviedb-re, ott magyar nyelv, és egyből mindent megtalált (magyar borítóval, magyar nyelvű leírással). -
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #26938 üzenetére
Azt írtam, hogy "talán" a legjobb
. (sokkal többen építenek amd alapra HTPC, mint intelre. És mindkét oldalnak van olyan ami miatt némia kompromisszumot kell kötni)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #26933 üzenetére
Amit canniball is ajánlott talán az a legjobb HTPC alap most (AMD AM1 platform).
regger konfigja lehet alap, azt próbáld meg a saját igényeidre szabni (HDD v. SSD esetleg mindkettő, milyen ház stb.).
Zenét azt HDMI-n keresztül hallgatnád?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #26930 üzenetére
Én a helyedben építenek filmezésre, zenére egy kisfogyasztású HTPC-t AMD AM1 alapokon (ez bőven kijön 100 alatt). Így, hogy van külön asztali géped is a maradék keretet annak a fejlesztésére költeném, és ha néha játszani támad kedved, akkor rákötöd azt is a rendszerre.
HTPC esetében egy gamer konfig több szempontból sem szerencsés. A kimondottan HTPC házak többségébe nem tehető normál magasságú dVGA, és egyébként sem tudnának mit kezdeni egy gamer gép termelte hőmennyiség elvezetésével. Emellett sok embernél szempont HTPC esetén a halkság, amit szintén elég nehéz megvalósítani egy komoly VGA-val terhelés alatt.
-
Gabesz26
senior tag
A videokártya beállításait hagyd, ne ott állítsd be a 23,xxx Hz-et (a win asztal egyébként sem a legjobb, ha ennyin megy), azt a lejátszóprogramnak kell tudnia átváltani az adott anyaghoz megfelelő Hz-re. Sorozatoknál gyakori az 50Hz, már csak emiatt sem jó, ha beállítod a videokártya segédprogramját mondjuk fix 23 Hz-re.
Nem tudom milyen lejátszóprogramot használsz, de az ajánlottak XBMC, MPC-HC, ezeknél egészen biztosan be lehet állítani, hogy a program a forrásanyaghoz igazítsa a képfrissítési frekvenciát (természetesen, ha a hardver képes rá...)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #25868 üzenetére
Silverstone ml03 nem tetszik? Bár igaz, h ez is csak 140 mm mély ATX tápot tud fogadni...
-
Gabesz26
senior tag
Bocsánat, de csak most néztem be a fórumra. Az adatlapomon megtalálod a konfigom (AMD A8-5500, Asrock FM2A75 Pro4-M). Nekem a CPU hűtő-, és a táp ventilátorán kívül más nincs a gépben. A gép a tv mellett van egy jól szellőző helyen.
Win7-et használok, XBMC-t pedig videólejátszásra. Emellett az XBMC launchert használom még, így boot után egyből az xbmc felülete fogad. -
Gabesz26
senior tag
Én ilyen házat használok egy BE QUIET! System Power 7 300W táppal és Scythe Big Shuriken 2 rev. B procihűtővel (UEFI-ben leszabályozva level1-re) és 1m-ről már teljesen hangtalan.
Az általam is használt System power halkság szempontjából szerintem jobb választás lenne mint az FSP. Anno ez nekem is szempont volt, ezért vettem ezt, mert ennél az én konfigom mellett, a gyári adatlap szerint 13-14 dB körül van a zaj. Mérni ugyan nem mértem, de a fülemnek elhiszem
.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
cintula187 #21459 üzenetére
A tévén viszont az intelligent frame correction menü átalakul xbmc lejátszás közben 24p re. Az maxon legyen vagy offon?
Az legyen kikapcsolva, illetve az élességet is vedd le 0-ra.
Most olvastam csak a plazma fórumot
A válasz már marad itt, illetve ahogy láttam más is megválaszolta már ott.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Totheground #21420 üzenetére
Az FM2A75 PRO4-M-en sincs ventilátor.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #21158 üzenetére
Leellenőriztem ezt is, és a win 7 gyárilag felrakta a DX11-et.
Amit viszont észrevettem a Pi élete, és a Tron BD25 formátumban van meg és mindkettőnél előjön ez a hiba (pedig megbízható release), az Avatar, Hobbit BD50-nél viszont semmi gond a bekapcsolt gyorsítással, pedig sokkal nagyobb a bitráta. Emiatt kíváncsiságból kikölcsönöztem a Pi élete BD50-et és az is tökéletesen megy (direkt leellenőriztem azoknál a részeknél, ahol gond volt). Úgyh maradok az érintetlen 3D BD-knél.
-
Gabesz26
senior tag
Tegnap este visszatettem a TMT5-öt, de ugyanaz a helyzet (se a Power DVD, se a TMT nem akarja valami miatt a hardveres gyorsítást 3D alatt, mert ha bekapcsolom néhány helyen blokkosodik, szétesik a kép...).
Muszáj volt visszamennem a cpu gyári értékeihez (idáig visszavett órajellel használtam), így hardveres gyorsítás nélkül megoldja az A8-5500 processzorerőből amit kell, és tudom nézni hibák nélkül a 3D-s filmeket, de ez így nem az igazi, úgyhogy utánanézek még külföldi oldalakon is hátha van esetleg róla valami.
Ha egy AMD APU tulaj megtudná nekem nézni, hogy 3D BD lejátszás közben hogyan alakulnak a cpu és gpu terhelések azt megköszönném
Milyen problémára gondolsz a TMT6-al? Nekem a v6.0.1.119 volt fenn az előző rendszeren, illetve ezen is, és a leggyakrabban emlegetett megnövekedett boot idő nálam nem jött elő (pedig az előző rendszer egy 320-as 2,5"-os WD hdd-n volt, szóval ott észre kellett volna vennem
)
-
Gabesz26
senior tag
Átköltöztettem a HTPC-met egy másik házba, és kapott egy ssd-t is, ezért kénytelen voltam újrarakni a rendszert (adatlapomon megtalálható a konfig). Azóta valami miatt nem megy a hardveres gyorsítás.
A catalyst centerben minden képjavító (/rontó ) funkciót kikapcsoltam (ez így volt előtte is), XBMC-ben dxva, dxva2 támogatás be, de lejátszás közben a gpu alig dolgozik. Korábban kb 5-10% cpu terhelés mellett volt ~20 gpu használat, most a gpu 10% fölé még a nagy bitrátájú anyagok esetében sem megy, és valami miatt inkább cpu-ból oldja meg.
A dolog leginkább Total Media Theatre 6 alatt zavaró, mert ott dxva nélkül egy 3D-s film lejátszásánál szintén elhanyagolható gpu használat mellett a cpu 50% körül van (néha felugrik akár 90%-ra is), és sajnos képi hibákat eredményez. Itt megpróbáltam a gyorsítás bekapcsolásával és anélkül is. Hardware acceleration bekapcsolásával a cpu használat visszaesett, de a gpu ugyanúgy nem dolgozott normálisan és még durvább képhibák jöttek elő... Kipróbáltam a Power dvd13-at és ugyanezt produkálta.A catalyst 13.1 64-bit-es verziója van fennt (os: win7 64-bit). Már próbálkoztam azzal is, h leszedtem teljesen a drivert, és újraindítás után ismét felraktam, de nem oldotta meg a dolgot. Win reinstall is volt már azóta, de azzal sem jutottam közelebb. Valakinek van ötlete?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
ricsik #21070 üzenetére
A v5.3.1.172-et használtam korábban, jelenleg pedig a v6.0.1.119 van fenn.
Ha jól láttam a hozzászólásaidból a megjelenítőd alkalmas a 24p-s megjelenítésre, úgyh én a videókártya szoftveres beállításainál néznék először szét.
(#21071) cekkk: a #21063-ban írtam már róla
(remélem az XBMC 13 valóban tudni fogja, és minél hamarabb kijön)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
ricsik #21064 üzenetére
Nálam jelenleg a TMT6 van fenn, de használtam már a TMT5-öt is, és ott se volt gond a frekiváltással.
(most direkt kipróbáltam mégegyszer és ugyanazzal a filmmel, ha nincs kijelölve, akkor marad az alapértelmezettként megadott 60 Hz-en, ha bekapcsolom, akkor indításnál automatikusan átvált 24-re)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
ricsik #21060 üzenetére
Ha önmagában használod a TMT-t akkor annak váltania kellene a frekvenciát. A megjelenítő frekvenciaváltás igazítása a lejátszott anyaghoz funkció benne van a setting--->playback--->automate refresh rate switching.
Külső lejátszóként viszont valamiért nem akarja az igazságot...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
#75912448 #19558 üzenetére
Most nézem, h rosszat linkeltem
. Ez ennyiért természetesen sok, de a win7 nélküli változat már csak 479$ [link], míg az A84500-al szerelt verzió 399$.
Na igen erre is rakhattak volna már eleve egy openelec-et (ahogy pl. az atomos MC001-nél van olyan verzió), sajna a szoftveres rész ismeretét általában ezeknél sem lehet megúszni. -
Gabesz26
senior tag
válasz
kovadika #19549 üzenetére
Ha a kész gép is alternatíva, akkor sztem nézd meg még az Artctic MC101-et. AMD-s (igaz a CPU mobil verzió), jóval olcsóbb (és szerintem szebb is), mint az általad linkelt. Van róla egy PH-s teszt is.
Kérdés, h ez mennyire alkalmas pl. a photoshophoz (mert az asztali A10-nél gyengébb), de ebben majd segít aki jobban otthon van a notivonalon.
Bár a kész megoldások elvesztik a HTPC egyik legnagyobb előnyét, a fejleszthetőséget: ha valamire esetleg már kevés lenne a teljesítmény akkor kb. CPU és/vagy alaplap cserével megoldható.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
tvamos #19412 üzenetére
Van 250 W-os paneltáp: LR1106. Ennek már elég erős a 12 V-os ága is, viszont csak külföldről tudod megrendelni Mo-on sajnos nem kapható.
Pico PSU-ból én eddig max 160 W-os példánnyal találkoztam: PicoPSU-160XT. Ez már kapható itthon is, viszont ez sem olcsó.
Ja és mindkettőhöz számold még hozzá a külső tápegység árát is. Sajnos itthon 20+ alatt nem nagyon lehet kihozni egy normális paneltápos, picopsu-s megoldást
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bigdady #17693 üzenetére
Az Asrock FM2-es mini-ITX-es lapjával voltak gondok (az itteni fórumozók közül is elfüstölt pár embernél), ezen kívül csak egyetlen alternatíva van FM2 mini-ITX méretben az pedig az MSI FM2-A75IA-E53. Ami kicsit drágább ugyan az Asrocknál, de van rajta Bluetooth és Wi-Fi is.
A másik, h memóriából mindenképp 2 modulosban gondolkodj. Egy modul visszafogja fogni az IGP teljesítményét.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Celtis #17665 üzenetére
Nekem A4-5300 van egy 6,7 cm magas (a belső magasság ~6,3cm) házban.
Anno én is úgy keresgéltem, hogy mi lenne a jó cpu hűtő hozzá, de ami árban jó lett volna az nem győzött meg (vagy a hangja, vagy a hűtőteljesítménye miatt), ami pedig minden téren megfelelt volna [link] azt drágának találtam.
Végül rákérdeztem, h mi a tapasztalat a gyári hűtővel, illetve mik a méretei. Az erre kapott válasz alapján döntöttem úgy, h adok egy esélyt a gyári hűtőnek, ha nem válik be max. csere.A linkelt hsz.-t csak megerősíteni tudom: a gyári hűtő biosban leszabályozva level 2-re nálam HD film közben olyan 33-35 °C körüli hőmérsékletet eredményezett (21 °C-os szobahőmérséklet mellett), és meglepően halk (1 méterről már alig hallható).
A méretei alapján a gyári hűtő neked is maximálisan megfelelhet (a ház szellőzése azért egy sarkalatos kérdés lehet), sőt ha valami miatt nagyobb terheléssel járó feladatokat végeznél rajta, egy ventilátor cserével (8 cm PWM-es jó lesz rá) megoldható, h akkor is halk és hűvös legyen.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
torokb #17591 üzenetére
Ha az IGP-t akarod használni a lejátszáshoz, akkor valószínűleg nem fog menni, kevés lesz hozzá. Megoldás lehet dedikált VGA ami tudja, másik alternatíva cpu csere valami komolyabb IGP-vel rendelkező típusra (itt nézni kell, hogy tudja-e az Intel InTru™ 3D-t, hivatalosan ezek képesek 3DBD lejátszásra).
Ha megvan minden amit felsoroltál, akkor a legegyszerűbb (legmegnyugtatóbb, no és legolcsóbb
) megoldás, hogy raksz a gépre Power DVD12-t, vagy Total Media Theatre 5-öt, összekötöd a TV-vel egy High speed (/With ethernet, v. lehet még 1.4 is rajta jelölésként) kábellel, aztán kipróbálod egy olyan fájllal amit a közeljövőben nézni szeretnél.
-
Gabesz26
senior tag
Egy 1920*1080-as felbontású tv hogyan tud 3840*1080 képkockát megjeleníteni? Hiába kerül a frame pracking 3D-nél két 1920*1080-as kép egymásra, attól a megjelenített felbontás 1920*1080 lesz... (ne vedd támadásnak, kioktatásnak nem annak szánom)
Egyébként elhangzott a fórumon 1-2 érdekes kijelentés a 3D formátumokkal kapcsolatban. Idézném a PH tudástárát:
A bemenő 3D jelek szabványai:
Side by side: a bal és jobb szemnek szánt képek egymás mellé helyezve kerülnek a megjelenítő eszközhöz, ami szétválasztja azokat és teljes képernyőre nyújtja. Ezt a jelet dolgozza fel a 3D tévé vagy projektor. Ez esetben a maximális felbontás: 960x1080 képpont.
Top and bottom: Az elv ugyanaz, mint a Side by side esetében, ám itt nem egymás mellé, hanem egymás fölé kerültek a képkockák, így a maximális felbontás: 1920x540 képpont.
Frame packing / Frame by frame: A Blu-ray lemezeknél terjedt el elsősorban, hiszen a lemez tárolókapacitása biztosítja a szükséges, nagy adatmennyiség eltárolását. Ennél a szabványnál két teljes értékű Full HD kép jelenik meg egymáson. A kezelése speciális hardvert igényel, a legnagyobb felbontás 1920x1080 képpont.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zsozso1 #17493 üzenetére
Sajna szinte biztos, h nem lesz elég a 90 W-os pico psu hozzá (szerintem már a jelenlegi proci + vga is túllépi ezt a keretet). Nem beszélve arról, h mind a paneltápnál mind a pico psunál leginkább a 12V-os ág terhelhetősége jelenti a szűk keresztmetszetet (ami ilyen teljesítménynél általában 4-5 A), és leginkább ez a meghatározó, nem az, h hány W összteljesítményt írnak rá.
Árban milyen összegre gondoltál? (illetve szerintem tedd fel a mini-itx topikban is a kérdést ott sokkal gyakrabban szóba kerül ez a téma) -
Gabesz26
senior tag
válasz
rigo88 #16536 üzenetére
A GMC házzal kapcsolatos dolgokra leírnám a tapasztalataimat.
A kijelző valószínű esztétikai okok miatt van elrejtve a lehajtható ajtó mögé, de ahogy előttem is írták semmit sem befolyásol, mert azon a részen átlátszik, szval a kijelző használatát, láthatóságát nem zavarja az ajtó.
Nekem pont emiatt tetszett meg egyébként a ház, hogy az általam ritkán használt előlapi csatlakozókat elrejti (nyilván aki sűrűn használ külső HDD-t, vagy pendrive-ot annak ez a megoldás kevésbé lesz praktikus).Az iMON kezelőfelületén be lehet állítani, hogy a gép kikapcsolt állapotban mutassa az időt. Kipróbáltam, működik. Én a kijelzőt elsősorban a zenehallgatás miatt szeretem, mert így semmilyen kijelzőt nem kell bekapcsolnom hozzá (bár ez már telefonos vezérléssel is megoldható).
A házat egyébként november elején vettem az Iponnál, de azóta már sehol nem találni. Az ár alakulásából sejtettem, hogy már nem sokáig lesz kapható, de meglepett, h kb. egy héttel a vásárlás után már eltűnt a polcokról.
-
Gabesz26
senior tag
Összeállt végre a konfigom, szval csatlakoztam én is a HTPC-sek táborához
.
Egy GMC AVC S7 házba pakoltam be a következőket: Asrock FM2A75 Pro4-M lap, A4 5300, és 2*4 GB 1600 MHz Kingston CL9 LoVo memória, és egy 320 GB-os WD noti HDD. (HDD már megvolt, a többi pedig mindösszesen 64 ezerből kijött)
A ház szellőzése volt számomra kicsit kérdéses, de az első tapasztalatok alapján megfelelő (gyári cpu hűtő UEFI-ben 1 fokozatra levéve, 21 C°-os szobahőmérséklet mellett a cpu HD filmlejátszás közben 37 C°).
A házban lévő tápot cseréltem egy már meglévő paneltápra, így már csak a cpu hűtő ventilátora maradt meg zajforrásként (1-es fokozaton már 1-2 m távolságnál sem lehet érzékelni)Eddig a szoftveres dolgokat is sikerült megoldanom a fórumon leírtak alapján, amit ezúton köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest