- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #52631 üzenetére
Én csak full hd-n használom a 18.0-t, mostanában lett release.... 64bites installer, az rc-ket is használtam már hónapokkal ezelőtt. Jól működik, kép, hang is jó. Hangbeallítások nem változtak, a képnél bekerült egy whitelist aminél beállíthatod milyen frekvencia és felbontás használható. Ha volt előtte db és beállítások és most nem jó, akkor csinálni kell egy tiszta telepítést (appdata folderben törölni a kodi foldert). Bár nekem 17-ről 18 rc-re upgrade után sem volt problémám.
-
törölt tag
válasz
tom_tol #52378 üzenetére
Az Intel Driver and Support Assistent azt mondja, minden driverem naprakész. Így nincs hang, és azt a beállító felületet sem tudom, hogy merre találom. System trayen nincs.
A manuális letöltés meg azért csücskös, mert Win10 driver csak 6th gen-től felfelé van, ami meg 4th gen cpu-hoz van, az csak windows 7/8.1
Nekem 4th gen i5 van, win10 alatt.
szerk: Megtaláltam.
szerk2: Hibaüzenet. "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver .... elfelejtettem a végét. Futtatási követelményeinek, vagy hasonló.
EZT a drivert próbáltam meg telepíteni, nem engedi.
De az assistant szerint amúgy is naprakész.Ha van ötletetek, akkor most mondjátok. Ha visszadugom, már nem szeretném újra szétszedni a rendszert.
-
canniball
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
_Smooth
senior tag
válasz
tom_tol #40139 üzenetére
Gyanítom/remélem, hogy ez a fagyás/reboot csak a túlmelegedés miatt lehetett.
Viszont addig nem látom értelmét erre tesztelni, amíg 3D-vel gond van. Szóval én most egyelőre félreteszem a projektet.
Lehet, hogy 16:9-es képpel nem lett volna gond - de olyan épp nem akadt a NAS-on.
Ha működne rendesen, lehet, hogy inkább még egy Pi2-t vennék PS3 vagy windows szoftver helyett.
És akkor az igazából még a HTPC-t is kiváltaná nálam - mivel amióta noti is akad itthon, már nincs szükség a winre sem. Persze, ha PC-s OE/Kodi támogatná, az lenne az igazi. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #39974 üzenetére
Ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van.
Nem azért kisebb a mérete mert ISO-ban van, hanem azért, mert át van konvertálva gyengébb minőségre.Ha kicsomagolod az ISO-t, akkor ugyanakkora helyet fognak foglalni a fájlok, mint ISO-ban (illetve kicsit többet, mert a könyvtárak is helyet foglalnak a merevlemezen).
-
_Smooth
senior tag
válasz
tom_tol #39974 üzenetére
Lehetőségem lenne, időm nem biztos, hogy lesz mostanság.
De ha mégis lesz egy kicsi, lekapom a hálóban a TV mögül, aztán rákötöm a projira. (érdekel a dolog engem is - bár jobban örülnék, ha PC-n lenne valami megoldás... lehetőleg Linux alatt, de már Win-en is érdekelne valami nem PDVD-s verzió) -
stigma
addikt
válasz
tom_tol #39959 üzenetére
Nem a legjobb de képeket csináltam.
Bizonyíték => képek feltöltés alatt, pár perc és máris látjátok.
-
törölt tag
válasz
tom_tol #38695 üzenetére
Persze, nyilván arra gondoltam, hogy a ph értelemszerűen inkább "techesebb" közösség, mint házimozis, ezért egyáltalán nem csodálkozom, hogy messze nem kizárólagos mozigépek épülnek, nagyrészt teljesen mások az elvárások.
Állandó felesleges vita megy 2 tábor között, egyiknek azt kell elfogadni, hogy nem elég a pi2, 1080p-re sem, ahogy a BFS és N3150 sem, másiknak pedig hogy nem szar a 20k-s lap, nem szar a pi2, Kabini és Braswell, legtöbbek igényét maximálisan kiszolgálja. De valahogy ez nem akar leesni...
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tom_tol #38681 üzenetére
". Évek óta asztali gépem a
HTPC"nem érzed furcsának amit írsz???az asztali pc nem htpc!
vagy ha van az autómon 4kerék ,kormány és van benne motor akkor az már verseny autó???egy HTPC-nek nem nagyon van más lényege mint a film és zene lejátszás az amiről te beszélsz már egy kicsit más és DesktopPC-nek nevezik még ha kisméretű házba is van.
nekem van külön i7-es gép és külön HTPC IvyBridge alapon ami CSAK filmezésre van és még csak meg sem közelíti az 50k-t és egy 130cm fullhd plazmán nézem.
-
törölt tag
válasz
tom_tol #38396 üzenetére
APU-val ezek az algoritmusok nem fognak menni felskálázásra, mint NNEDI3 64/128 es tsi. VGA kellene. Kulonben 720p-vel lehet csodat tenni, SD-vel mar nem annyira, de a NNEDI3 image doubling, superres es jo chroma up-nal szebb eleket semmi mas piacon kaphato eszkoz nem fog minosegibben "rajzolni"
-
sb
veterán
válasz
tom_tol #35635 üzenetére
Varrógép?!?!
Arról lemaradtam! Jöhetne abból is 1-2 oldal.Az android távos/wifi-IR átalakítós kérdésemre senki? Az pedig HTPC.
Más biztos nagyon népszerű dolog ami érdekelne - bár csak később majd:
PVR-re használja valaki a Kodit? Esetleg több tunerrel? Mennyire lehet ebből valami könnyen és univerzálisan használható STB-t gyártani? Magyar EPG van normális?
(Mondjuk egy UPC box szerűt: pl. folyamatos timeshift, mellette EPG-ből programozott felvétel másik tuneren, esetleg sorozatfelvétel EPG-ből?) -
sb
veterán
válasz
tom_tol #35604 üzenetére
Nekem spec nem volt elég, mert pl. a raid ellen egyetlen normális érv sem hangzott el.
Más minden volt, hogy mi ellen nem véd. Atomtámadás, árvíz, napkitörés, ufók. Oszt még kávét se főz.#35630, windlord
"Koppintással" lehet klikkelni. Két újjal koppintás pedig a jobb gomb. Nekem elég esetlen... de szerencsére Kodihoz nem kell touchpad/egér feltétlenül. -
fausto
addikt
-
törölt tag
válasz
tom_tol #35335 üzenetére
Innen a fórumról is többen használnak Haswellt full elégedetten, pl Patice és Devil. Róluk tudom is, hogy nem adnak egy bizonyos szint alá, a felhasználási köreink is hasonlók. Magam is építettem Haswell mozigépet, jó az irány. Haswell előtt kb vicc volt, legalábbis mozis felhasználásra. De a Bay Trail is érdekes volt a HD hang támogatásával Win-Linux tekintetben, majd az 1 évig tartó javítással.
-
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #35004 üzenetére
Ha visszaolvasol 10 hozzászólást, láthatod, mivel, hogy és mit néztem.
Mivel egy hete érkeztek meg a szemüvegek, akkora gyűjteményem még nincs, de olyan még nem volt ami ne ment volna.
canniball: A harmony a dolgok egyik vége, de az infra vevő az pontosan micsoda? Nekem mediacenter táv viszi, ugyanazzal az infrával a harmony nem viszi.
-
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #35001 üzenetére
Felteszem a fejemre a dlp link 3d szemüvegeket, rányomok egy 3d filmre, és leülök elé. Mi a különleges benne? A menüben is ott van, hogy szereográf filnél mi legyen? Mé lehet is választani, hogy preferált mód (tehát ahogy a film készült) vagy bármelyik másik módon nyomja-e. Nem hinném, hogy ez csak nálam van így:
Mint írtam tegnap, még rarból is nyomta, igaz, az nem 3D volt, de szerintem az már mindegy.
-
dagobah
csendes tag
válasz
tom_tol #34976 üzenetére
Köszönöm.
Rosszúl fogalmaztam a kérdést. Nem az a gond, hogy az adatbázis nem ismeri fel mert a cím, tartalom és a borító kép is megjelenik a sorozatok menüben, de ha ezt megnyítom akkor nem látszik a négy iso fájl, bárhogy is nevezem át őket. A videok\fájl menüből persze el tudom indítani de a sorozatok menüben nem látszanak. -
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #34879 üzenetére
Valóban az volt a hangot tett fel elsőnek, ennek ellenére nincs, de még olyat se találok, hogy letiltott eszközök. Rejtett eszközök vannak csak, de ott sincs semmi.
Én sem értem..
A franc essen bele. Biosban le volt tiltva az onboard hd audio. engedélyezve azonnal megy..
Már csak egy kérdés marad, ami este kiderül, hülyülhetett a drivertől, és lassúzhatott-e emiatt a 24p-ben lejátszott film? -
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #34862 üzenetére
Ott akkor még nem is voltam windows 7 hangeszközei között nem is szereplet a hdmi, tehát akarva- akaratlanul se tudtam volna hangot csiholni, még win alatt sem, aztán jött volna csak a kodi. De ott még annyira sincs lehetőség, mint a win megfelelő menüjében. Amúgy most rakom össze a képet, lehet az alaplapi vga-m nem is tudja hdmi-n kinyomni a hangot? Most sincs hdmi hang sehol, holott egy 50"-os blaupunkt led tv a monitorom...
-
Patice
Topikgazda
válasz
tom_tol #34411 üzenetére
OK. Igyekszem.
(#34417) zsozso1:
"Nálam is HD 4600 van..."
Na, akkor már 3-an vagyunk. Jó hír, mert így biztos (L)user error van nálam.
Igen, az alsó két opciót elkezdtem beállítani, de úgy látszik még nem jól. Hétvégén talán lesz időm nekifeküdni. Aztán jelentkezem.A szűrőkből nálad mennyit bír a HD4600?
-
_Smooth
senior tag
válasz
tom_tol #34262 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem így van, és nekem baromi szimpatikus volt az XBMC Remote (ahogy az iPad is - kicsit bánom már, hogy megváltam tőle).
De mivel nem vagyok különösebben reprezentatív az egyszem alkalmazásommal, amit kipróbáltam és elégedetten használtam, illetve, mivel mások nem nagyon jelentkeztek, gondoltam, kicsit rákeresek és legalább mások által összeválogatott/véleményezett dologgal megpróbálok segédkezni még -
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #34096 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. van más is: Stereoscopic player a neve. Másik topicban folytak kísérletek vele... én még nem próbáltam egyenlőre.
-
havri1
félisten
válasz
tom_tol #34096 üzenetére
Van 4 forrásom. Egy nem 3D iso, kettő 3D iso, és egy nem 3D mkv.
PVDVD-vel elindítom a 3D iso-t, akkor 2D-ben jelenik meg a kép, majd a 3D ikonra kattintva lesz 3D. Ez így ok is lenne, na de ugyanezt csinálja a nem 3D iso-val és a nem 3D mkv-val is, szóval most akkor nem vágom, mitől 3D az iso film, ha egy sima mezei 2D mkv-val is megcsinálja?
Félek, szoftveres az egész, és nem "gyári" 3D.
Na itt a baj egyelőre.Rossz forrás, vagy csak rossz beállítás?
Hogyan tudom megnézni, hogy a forrás valóban 3D -e vagy csak a lejátszó csinál belőle valamit? -
Borisz76
nagyúr
válasz
tom_tol #33780 üzenetére
Semmi gond...már megszoktam
Amúgy neked szerintem akkor egy "normál" középkategóriás asztali PC megfelelne olyan házba amibe minimum 4 db HDD ( a rendszer SSD-n felül ) belefér.
Álló klasszikus házikó vagy "pofásabb" fekvő is lehet.
Ez utóbbi kicsit drágább de nem lóg ki annyira mondjuk a Hi-Fi szekrényből.
Bill , egér meg mehet vezeték nélkül hozzá. -
Oszilaci
senior tag
válasz
tom_tol #33780 üzenetére
nem kevés csak ram+-ot tegyél bele vagy 4GB-ot minimum és böven elég.
de többek szerint az integralt procis vonalom a QC5000 jobb film-nézésre.de ha a méret nem lényeg és komolyabb dolgokat is szeretnél majd müvelni azzal a géppel mint film+nas funkciók beleértve a torrent akkor én inkább egy haswell i3-as gépecskét dobnék össze ,de a 4HDDmiatt valószínüleg egy mATX házikó fog kelleni neked vagy esetleg egy microserver
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tom_tol #33771 üzenetére
Kicsit költséges de jó megoldás lehet még :
1. Minden TV/Monitor mellé egy ZBOX 760 vagy 860
(Plus verziósban van memória és 1TB HDD is de jobb a simát venni mert akkor te tehetsz mele memóriát és SSD-t...amitől megtáltosodik. )2. 4-5-8 fiókos NAS ( pénztárca és HDD mennyiség függő a dolog )
Így minden TV/Monitor kap egy gépet amin akár játszani is lehet.
A jó teljesítményhez "kicsi" méret társul. Hálózatról minden gép eléri a filmeket, zenéket, fotókat.
NAS-nak köszönhetően távolról is elérheted a dolgaidat.
Háttérben letöltést is tud amíg te filmezel vagy játszol.
Nem utolsó sorban ( Raid ) adatbiztonság ha egy HDD megpusztulna.De ez csak egy javaslat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest