- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
bozsozso #49918 üzenetére
Úgy tűnik nem igazán vagy tisztában az ebay működésével. Ha nem kapod meg az árut vagy az rossz/más egyszerűen egy kattintással visszakéred a pénzt. Ennyi. Az idegentől vásárolt használt cuccra szerinted milyen garancia van?
Ha csak az a bajod, hogy megbízható helyet keresel, akkor ezt tudom ajánlani. Ez most kb. 9 ezer forint. Én már kettőt vettem itt az elmúlt hetekben. LE-vel kiváló.
Közben találam 5 ezer alatt ugyanezt egy nem túl megbízhatónak tűnő eladótól, de aggodalom nélkül megrendeltem, mert egyszerűen nincs kockázat.
-
Celtis
veterán
válasz
bozsozso #49887 üzenetére
FullHD-hez biztosan elég a 100mbps port. Viszont 4K-hoz nem elég, sem elvileg sem gyakorlatilag. Teljesen érthetelen miért tervezték az S905x chipset-et 100 megás LAN-nal. A megoldás egy külső USB - gigabit Ethernet adapter. Ezzel hibátlanul muzsikál, és még mindig 10 ezer alatt megáll a 4k, HDR, 10bit mindent lejátszó box, ráadásul benne van a CEC támogatás is.
Akinek ez nem tetszik, az vegyen S905D alapú boxot, csak az drága vagy S912-est, de arra bizonytalan a Libreelec támogatás. Én már feladtam, hogy lesz kompromisszum-mentes integrált PC alaplap, úgyhogy lecseréltem ilyen S905x gyufásdobozokra, és tökéletesen elégedett vagyok velük. Még egy dobozzal kevesebb a TV alatt.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #49700 üzenetére
Konkrét számokkal talán akkor érthetőbb:
Amit említettél 400-500W-os táp esetén tegyük fel, hogy 80Plus Bronze minősítésű a táp, ami azt jelenti, hogy 20%-os terhelés esetén 82%-os hatékonyságú, azaz a felvett áram 82%-a lesz hasznos, a maradék 18%-ot a táp elfűti, ez lesz a veszteség.
Egy 400W-os táp 20%-os terhelése azt jelenti, hogy a gép 80W-ot kér a táptól, míg a Bronze táp kb. 97,5W-ot fog felvenni a konnektorból.
A J3710 konfig boot közben és utána kb. 10-20W közötti áramot kér a táptól, ami egy 400W-os tápnak kb. 3-5%-os terhelés, ahol még jóval rosszabb hatásfokkal állítja elő a megfelelő feszültségeket, mint 20%-os terhelésnél (ott ugye már 82%).
Nem tudom, hogy ebben a tartományban az ATX tápok milyen hatásfokúak lehetnek, de saccra 60-70% között lehet, amit ha 10-20W terheléssel felszorzunk, akkor a konnektorból olyan 15-30W-ot kérhet a táp. Azaz úgy 5-10W lesz az elfűtött veszteség.
A kisebb terhelhetőségű paneltápok már 10-20W terhelésnél is közel 90% hatásfokkal üzemelnek, így ott pár watt lehet csak a veszteségként elfűtött áram.
Szóval a különbség mondjuk 4-6W vs. 5-10W lehet, ezt szorozd meg azzal az összeggel amit az ELMŰ kér az áramért cserébe, meg a gép futási idejével.
Éves szinten minimálisan fog csak többet enni az ATX táp.
Pl. Be Quiet!-ből vannak 300-350W-os ATX tápok is, vagy ott van az SFX széria is, 200-250W-tal, azok is jó és olcsó alternatívák lehetnek.
-
canniball
nagyúr
válasz
bozsozso #49700 üzenetére
Néhány tíz wattra saccolom a többletet. Hogy ez jelentős vagy sem az relatív: ha úgy nézzük hogy ez mennyivel pörgeti meg a villanyórát akkor nem különösebben jelentős, ha úgy hogy akár több is lehet a "veszteség" mint az egész gép fogyasztása akkor pedig az.
Egy probléma még előfordulhat: régebben volt olyan táp ami túl alacsony terhelés esetén nem is indult el, nem tudom ezt manapság előfordulhat-e, a tápos topikban biztos tudják a választ. -
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #49696 üzenetére
Az ekkora terhelhetőségű tápoknak a kb. 10-15W terhelés annyira alacsony, hogy itt jellemzően gyengébb hatásfokkal tudnak csak dolgozni, ezért csak a táp valamivel nagyobb vesztesége lesz a különbség egy paneltáphoz képest.
J3710 IGP-je 4K, HEVC (h265) dekódolásra képes, de csak 8 bitig és nincs HDR. Ahogy látom a virágboltokban az UHD filmek 10bitesek és a legtöbb HDR-es....
-
stigma
addikt
válasz
bozsozso #49619 üzenetére
Hali, elvileg 3 variáció van:
1. Picit vársz és a januárban megjelenő Gemini Lake (J4105,J4005,J5005) lapok valamelyikét megveszed akkor tuti fog menni a 4k 60hrz. A mostani N3150 -es lapom van nekem is 4k 8bit még megy, 10bit már nem.
2. Mostani konfigba bedobsz egy rx550 vagy 1030-as VGA-t asszem ez a 2 legkisebb VGA mellyel akardásmentesen lejátszhatod.
3. A mostani gépedet átalakítod nas-nak (Xpenlology,Openmediavault,stb..) és veszel egy kínai média boxot ~10-15k-ért (S905,S905X vagy S912). HA ezt a megoldást választod akkor erre van egy másik topic.
A 3. megoldás esetén ha van erősítőd + hangfalaid, akkor ott figyelni kell a HDMI csatlakozókra (kimenet,bemenetek) hogy a megfelelőt rendeled.
Azért még a többi ember hozzászólását várd meg mielőtt döntesz, de kb ezek lesznek.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #48640 üzenetére
Nekem N3150-es Asrock lapom van és próbáltam a rákötött SSD-re felrakni LE-t, de akárhogy állítottam az UEFI-ben, nem volt hajlandó elindulni a telepítő. Lehet tovább kellett volna próbálkoznom, de nem volt hozzá már kedvem/időm.
Nálam megy szervernek.
Hálózati lejátszónak, FullHD-ig teljesen jó.
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso #48321 üzenetére
Na most kipróbáltam teljesen szűz gépre felraktam a kodit. Betallóztam az új nas-ról a filmeket, amiket szépen le is töltött, viszont amikor beállítottam az advancedsettings.xml fájlt az új nas-ra akkor több perc alatt indul el a kodi és akkor sem jelenít meg filmeket. Ha kitörlöm a fájlt akkor elindul és láthatók a filmek amiket betallóztam. Olyan mintha valamiért nem tudna csatlakozni az új nas mysql adatbázishoz, lehet ez a probléma a régi gépnél is.
Synology nas dsm6, phpmyadmin telepítve xbmc felhasználó létrehozva. Tudnátok segíteni mit kellene ellenőriznem?
-
MasterMark
titán
-
PistiSan
addikt
válasz
bozsozso #46821 üzenetére
Nekem ugyan ilyen vasam van kodival és ubuntu szerver 16.04-el.
A hétvégén telepítettem, anno 60GB-os ssd-t vettem, mert azt gondoltam kell a windowsnak annyi, használtam is egy darabig úgy, de utána linuxra váltottam, a kezdeti telepítés nehezebb, macerásabb, de sokkal sokkal gyorsabb linuxal az egész. -
cinemazealot
addikt
válasz
bozsozso #43071 üzenetére
Windows fut az asztali gépen? Ha igen, indítsd el a Task Managert, és amikor bekapcsolod a Kodit, gyorsan válts át rá ALT-TAB-bal és figyeld, hogy van-e olyan erőforrás, ami erőlködik. Kilépéskor ugyanez.
Kipróbálhatod azt is, hogy ha leakasztod a hálókábelt, akkor is csinálja-e ezt. Nekem pl. Windows Intézőből vagy Ubuntu mappanézetből kínszenvedés megnyitni egy-egy Samba megosztást (lassú), viszont a Kodi hipp-hopp be tud lépni.
(#43075) bozsozso
Püff neki! Never mind. -
ttower
aktív tag
válasz
bozsozso #42275 üzenetére
Én a hétvégén játszottam végig ugyanezt (shared db + kodi frissítés). Ha az advancedsettings.xml-ben beállítod az adatbázisokat, a következő indításkor létre fogja hozni a hiányzókat (első indításkor értelemszerűen az összeset) és adatbázisok neve után kerül egy szám ami az adatbázis verzióját jelzi (nálam ez 15.x alatt pl 'music_96' volt). Ha frissíted a verziót és az adatbázis változott, automatikusan létre fogja hozni az új adatbázist az új verziónak és átmásolja az adatokag a régiből (16-ra frissítés után lett egy 'music_99' a régi mellett). Így mindkét verzió futhat egyszerre viszont az adatok nem kerulnek szinkronizálásra az adatbázisok között. Ha az összes klienst frissítetted, nyugodtan törölheted a régi db-t.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #42278 üzenetére
A közös adatbázis lényege pont az, hogy közös, azaz minden kliens a NAS-ra menti az adatbázist és onnan olvassa be. Mivel a források is egyeznek minden kliens gépen, ezért nem lesz különbség az adatbázisok között. Ezért elég egy adatbázis mindegyik gépnek, amit bármelyik frissíthet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #42276 üzenetére
Kodi verziót persze tudsz váltani, csak frissíteni kell az adatbázist valamelyik kliens gépen, vagy ugyan úgy kiexportálod váltás előtt és utána megint importálod.
Ha új elem kerül a könyvtárba, de nincs kodi verzió váltás, akkor elég ha valamelyik kliensen frissítesz. Utána ezt fogja használni a többi is.
-
bozsozso
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz
bozsozso #42271 üzenetére
No akkor sorjában:
1. MySQL-t felrakod aNAS-odnak megfelelő formában.
2. Kliens gépeken alverziókra is azonos Kodi felrakása.
3. Egyik kliens gépen megcsinálod az .xml-t.
4. Ugyan ezen a kliens gépen vagy megcsináltatod a Library-t vagy importálod a korábban elmentettet.
5. Többi kliens gépre szintén megcsinálod az .xml-t.kiegészítés:
Az .xml = advancedsettings.xml, amiben megadod a NAS fix IP-jét + felhasználónév-jelszó párost, amivel minden kliens gép csatlakozni fog ÉS kell egy sources.xml is ami a (jobb esetben szintén a NAS-on lévő) média könyvtárak elérési útját tartalmazza.
Ha ezek nincsenek meg, akkor katyvasz lesz az egész.
És még egyszer: ne a NAS- ra akard importálni a lementett adatbázist!
-
Froclee
őstag
válasz
bozsozso #42269 üzenetére
At this point Kodi is using the MySQL server for the database, which means it has a new blank library. Now we can either import an old library (see below) or simply start a new library (see adding videos to the library). From this point on, Kodi behaves exactly like it would as if it had a local database, except that database is on the MySQL server and multiple installs can access that single database.
szóval: mysql-re való átállás előtt kiexportálod a library-t, majd utána beimportálod. vagy pedig szimplán újra csinálsz egy libraryt.
-
bozsozso
őstag
-
törölt tag
válasz
bozsozso #41485 üzenetére
Nincs is mit vitázni, Kabinivel menni fog Windowson minden hiba nélkül. Kadencia, összes hangformátum, BD3D iso. Ha ebből valamelyik nem kell, jöhet az OE+Intel páros is, pl ha nincs szükséged frame packed 3D-re. Vagy nincsenek különleges igényeid, 720p, 1080p és BD menjen, tökéletes az Intel+OE.
-
Oszilaci
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged