- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
Skillet #57325 üzenetére
Hi, akkor ebben mások lesznek akik tudnak segíteni neked.
Nekem erősítőm távirányítója ment tönkre, Tuya-s IR-t vettem ami a Routerre van kötve, így több IR-es eszközt is tudok rajta irányítani, igaz én ezt telefonnal teszem.
Ide deifniáltam triggereket/eventeket:
Filmezésre TV váltson HDMI-t, erősítő és lejátszó bekapcsol, majd ugyanez van visszafele is és az egyes eszközök ha mégsem kapcsolnának ki, akkor külön-külön ki tudom őket kapcsolni.
Ebben már SunMount3r fórumtárs ajánlott is neked valamit. -
stigma
addikt
válasz
Skillet #57320 üzenetére
Hi, csak egy gyors kérdésem lenne. A gépen csak filmezni szoktatok Kodival vagy van más is amit win11 alatt használtok? Pl netezés, stb
Ha csak filmezés kodival akkor pendrive-ra írj ki egy Libreelecet (linux +kodi) amin a Kodi automatikusan elindul.
Keymap editor azon is van.Ha ragaszkodz a Win11hez, auto startupba lehet kodit indítani automatikusan vagy 5-10mp késleltetve.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #55841 üzenetére
Ezt a rendszert az említett katalogizáló progi hozta létre?
Ha igen, akkor nincs benne olyan opció, hogy legalább megmutassa az adott fájl helyét?
Szerintem nem fogod megúszni, hogy ne kelljen egyesével átnevezni és áthelyezni a fájlokat, de ne legyen igazam...
Az.nfo fájl az hasznos, mert abból ki tudsz indulni, de nem tudom, hogy ezt a lehetőséget a Kodi-n kívül mely más program támogatja.
Én saját magamnak csináltam egyszerű mapparendszert és a fájlnév a film eredeti címe + zárójelben az évszám. Ezt eddig bármelyik scraper megette. -
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #55839 üzenetére
A filmkatalógizáló programok fájlnév alapján tudják a legkönnyebben megtalálni a filminfókat.
Tehát a fájlneveket kell rendbe raknod és akkor simán menni fog szinte bármelyik ilyen scraper proginak/agentnek.
Androidra nem tudom mi érhető el, de pl. Plex/Emby/Jellyfin (kliens) van és ezek aktívak is fejlesztési szempontból. -
Patice
Topikgazda
-
PuMbA
titán
válasz
Skillet #51018 üzenetére
A HDMI teoretikus sávszélességét nézni értelmetlen. A szabványban benne van például, hogy 4 darab 32 csatornás hangot 192kHz-es mintavételezéssel is át tud vinni. Ez baromi sok adat, de ilyen film nem létezik, mert a filmek 6 vagy 8 csatornásak 48kHz-en és egyszerre 1 hangsávot hallgatsz. Ja meg két külön videó sáv átvitelét is támogatja a HDMI 2.0, szóval ezért van a 18Gbit, de otthoni felhasználásra alig használsz ki ebből valamit.
-
stigma
addikt
válasz
Skillet #50949 üzenetére
Hát igaza van az elöttem hozzászóló kollégához mert most én is ezen agyalok, de nem azért mert egy drága lejátszó, hanem más miatt.
Amúgy csak az X tudja 4K 60fps + HDR-t avgy az S is , mert nekem az is elég lenne.
Nekem most van egyasztali gépem melyet 2 éve építettem, netezek + Fifázok (ez az egyetlen dolog ami 30 éves koromra nem nöttem el
), viszont körbejárom a témát mert így nem lenne rossz valamit összevonni nálam.
Asztali gépet netezős ITX-re cserélni, árából venni egy Xbox-ot, mostani HTPC-t nassá alakítani át ami hamar megvan mert csak oprendszert kell cserélném.
És még lehet plusszal is szállok ki belőle.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Skillet #50905 üzenetére
Ez a megoldás akár a házi barkács topicban is megállná a helyét.
-
BullZeye
veterán
válasz
Skillet #49945 üzenetére
Pl DisplayPorton keresztül rendszeres, hogy túl nagy felbontásnál az ablakok összerendeződnek, mert a displayportnál windows nem képes várni pár másodpercet, hogy észlelje a kijelzőt, és bepánikol, hogy biztos hiba van, és reseteli a felbontást.
Ennek köszönhetően a programok ablakos módra váltanak, vagy fekete képernyővel indul, vagy minden programot bal felső sarokba rendez 1024x768 ablakos felbontásba.Ezeken kívül semmi baj nincs vele
hangot leadja ahogy kell, csak én szeretem a sleep módot, mert napi 2 órát használjuk HTPCt maximum, és 22 órát van alvó módban.
-
Celtis
veterán
válasz
Skillet #49930 üzenetére
Én attól tartanék, hogy hiába jön ki két HDMI kimeneten a jel (akár splitter, akár két kimenetes box), az erősítő nem fogja kiszedni az audio jelet, ha a video formátum nem támogatott.
Megjegyzem az előbb linkelt boxon van optikai kijárat. Igaz kevesebb hangformátum jut át spdif-en, de az működni fog régebbi erősítővel is. -
Celtis
veterán
válasz
Skillet #49930 üzenetére
Tegnap 4650 forintért rendeltem egy S905X lejátszót.
-
-
-
Kovaratis
senior tag
válasz
Skillet #49566 üzenetére
Sziasztok! Tanácsot, segítséget kérnék tőletek.
Van egy Brix 8890-es Gigabyte gépem, netre, torrentre, főleg HTPC-ként használom. Vettem egy 4K tévét, és azzal szembesültem hogy au UHD filmeket nagyon akadozva játsza le. Utánaolvasva kiderült hogy a prociba nincs integrálva a kodek, ezért marha sokat kell számolnia, ami persze kifog rajta. Erre gondolom egy ilyen gépnél nem nagyon van megoldás.
Cseréljek gépet olyanra ami kaby lake-es, vegyek egy dedikált asztali lejátszót (ekkor nem tudom hogy oldható meg a gép tárhelyéről való 4k lejátszás) vagy van más, egyszerű mód is arra hogy torrentezzek-tároljak-lejátszak a tévén UHD tartalmat jó minőségben?Köszi a válaszokat!
-
stigma
addikt
válasz
Skillet #49555 üzenetére
Hali, remélem segítek neked.
Fogsz egy Libreelec-et a hivatalos oldalról (kiválastztod az AMD/INTEL HTPC verziót), melyet leszedsz és kicsomagolsz. Akkor kapsz egy *.img fájlt
Fogsz egy pendrive-ot amit nem sajnálsz és legalább 1-2 giga.
Leszeded a rufus programot a gépre => pendrive-ot bedugod => Image fájlt betallózod és kiirod.Majd nincs más mint erről bootolsz majd mikor a gépet elindítod és akkor előjön a Libreelec majd a Kodi betölt.. És használd egészséggel.
Remélem érthetően elírtam. (Ha mégsem akkor youtube pendrive Libreelec és találsz róla elég sok video-t.)
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #49548 üzenetére
Amlogic topikban linkelték. Azért választottam ezt, mert itt benne volt a csomagban az IR extender. Nekem ez fontos volt, mert beraktam a dobozkát a TV mögé a TV tartó konzolra. Ott simán elfér, így olyan, mintha a régi Samu plazmám okos TV lenne.
J3160DC probléma: ha Win8.1-gyel jól megy, akkor egyértelmű, hogy a Win10 a hunyó. EGL-es Kodival még mindig próbálkozhatsz, vagy ha nem akarsz ennyit parancssorban hegeszteni, akkor LE.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Skillet #49339 üzenetére
Amikor megvettem a 4 Jamo-t, nem akartam még egy ötödiket is venni, amit ráadásul akkoriban nem is nagyon tudtam volna hova tenni. De pont ez a Pio világított rá arra, hogy ebből a szettből nem is nagyon fogok tudni hosszabb távon komolyabb rendszert kiépíteni: a nappali moderált behangosítására ugyan bőven elég, az Onkyo mélyével pedig (nekem) kifejezetten tetszik a hangjuk, de itt-ott erősen érdezni a határokat. És mivel a nappali sem akusztikailag van tervezve/berendezve, ez nem is lesz jobb. Majd ha nagy leszek, lesz komolyabb mozi szobám és komolyabb hangfalaim, amin majd remélhetőleg jobban ki fognak jönni a Pio képességei.
A távirányítóval nekem egyedül az a bajom, hogy egy idő után a fel/le hangosító gombjai csak nagyon erős nyomásra reagáltak.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #48880 üzenetére
Felraktam a frissített hang drájvert, ami ugyan nem tartalmazza a hd audio managert, de mindegy is, mert a probléma itt is előjön. A semmiből elkezd torzítani a hang... szóval nem drájver problémának tűnik. Talán a kodi? De gondolom akkor másnál is lenne ilyen gond.
Mindegy, majd felrakok egy régebbi kodit, hátha.
Más ötlet? Ha tudom, majd telefonnal rögzítem a problémát, aztán megosztom.
Kodi alatt lehet nézni valami hibanaplót? Hátha az is segítene. -
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #49172 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem értem a problémád. Én a Win-ban kikapcsoltam a kijelzőpihentetést és -kikapcsolást is, a Kodiban beállítottam a dimm funkciót, így sosem kapcsolja le a kijelzőt csak a beállított idő elteltével a megadott szintre sötétíti azt. Évek óta így használom bárminemű probléma nélkül.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Skillet #49150 üzenetére
Tipp.: esetleg ezzel vagy egy ehhez hasonló funkciójú programmal lehetne próbálkozni. Ha ebben éppen nincs olyan, akkor valami hasonlóban lehet pont olyan funkció ami neked kell.
Szerk.: vagy/és beállítani vagy a programban, vagy a Windows-ban, hogy pl. KODI-val együtt induljon, vagy csak ott legyen aktív, stb...
Szerk2.: és ha Windows-ban betennél aktív képernyővédőnek egy blank fekete képet, ahelyett, hogy "kapcsoljon ki a kijelző"?! Mert a gond, gondolom az, hogy ilyenkor az egész HDMI kimenetet blokkolja?!
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48305 üzenetére
Gyerek: nekünk is mindig egyre több időt mondtak nehéz időszaknak. Csak megerősíteni tudom a 20 évet., de inkább éltefogytig a valóság.
Két fiam most 4 és 6 éves. Nagyobbik szeptemberben kezdi a sulit....
Átérzem az élethelyzetedet.Hőmérséklet és egyéb monitorozásra én tudom ajánlani a HWinfo-t.
Legfrissebb VGA driver: vagy Asrock honlap, vagy hagyod, hogy a Win10 magának felrakja a (szerinte) legújabbat. Nekem nem volt gondom Win10 alatt azzal, amit felrakott magának.
Kodi nem kap netet: beállítás gond. Ha a gép kap, akkor a Kodinak is kell kapnia.
További tuningolás, csak ha érzel hozzá affinitást (
): CA fórum jó pár hasznos trükkel. BlackBird a felesleges telemetria meg hasonló adatküldések kilövéséhez. Utóbbival csak óvatosan, odafigyelve, leírását elolvasva!
(#48306) devil-k:
Melyik LE, milyen vason?
-
Skillet
addikt
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48252 üzenetére
Apollo Lake-ből eddig nem láttam DC-s verziót, ezért ha ilyen lapot veszel a régi helyett, akkor inkább lemondanék a DC-ről és PicoPSU-val helyettesíteném, amihez szerintem ugyan olyan jó lesz a külső adapter.
Akármennyire is passzív a lap, a hosszú élettartam miatt én adtam a saját N3150-emnek aktív hűtést, alacsony fordulatszámon, így nagyon halk (közelről sem hallani). Pont elég neki, hogy 40 fok alatt tartsa a procit és a lapnak sem ár, ha kicsit rá van segítve a szellőzés. Próbáltam venti nélkül, ebben a melegben, nyitott gépházzal közelítette az 50 fokot, zárt házban meg ugye ez még rosszabb lenne. 24/7-hez meg pláne ajánlott részemről.
Szerk.:
Apollo Lake utódja a Gemini Lake[link] szeptember-október környékén érkeznek állítólag. Nem tudom neked jelentős-e az a minimális fejlesztés, amit a linkelt cikkben összefoglaltak.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #48245 üzenetére
Esetleg valami apollo lake... de abból meg DC verzió nincsen. Ha már megvan a tápom, inkább annál maradnék. Hacsak tényleg nincsen jobb ötlet.
Kis fogyasztás alap, ugyanis ugyanúgy 24/7-ben fog menni, mint az előző... amivel egyébként tökéletesen meg voltam elégedve, amíg le nem feküdt.
Viszont, tanulva az esetből, 3 éves kora előtt pár hónappal megszabadulok tőle.Az új lap is netezős, kodi gépnek lenne használva.
Ja... DDR4 ram is akad, 16 giga, ha valamelyik lapba (ami ajánlott) az kellene.
J3160dc ddr3, azt tudom... az is van itthon. -
bnorci71
addikt
válasz
Skillet #48034 üzenetére
pl
N3150 választék
van ilyen is olyan istényleg valakinek megdöglött lapról nincs olyasmi bordája mint ami az TM verzión van?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48032 üzenetére
Én eladnám. Elég régi platform, ráadásul - ahogy a példa is mutatja - a DC áramkör integrálva szvsz. nem túl jó megoldás, ha terhelve van.
Inkább külön tápegység, még ha drágább is.
És akár mennyire passzív a lap én minimálisan adnék neki fújást + az alaplapnak is. Én a HTPC-mben így csináltam meg az N3150-et. Egy 10 centis slim venti leheli 800-900 as fordulaton 20 dB alatti zajjal (~ nem hallható a legnagyobb csendben sem) így a proci mindig 40 fok alatt marad jóval. Venti nélkül meg idle 40 fok, terhelésnél meg simán felkúszik 60 fokra.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #48026 üzenetére
FullHD Blu-rayen a kép 8 bites színmélységgel van rögzítve (4:2:0 chroma subsamplinggel) BT.709 szabvány színtérben, x264-es kódolással.
UHD Blu-rayek már ezzel szemben 10 bitet használnak, BT.2020 színteret és x265 (HEVC) kódolást.
Mivel az x.265 hatékonyabb tömörítést kínál, ezért - szerintem nagy valószínűséggel - lesznek majd FullHD enkódok ilyen tömörítéssel, amik csak 8 bitet fognak tartalmazni.
Ezeket pl. szépen fogja tudni vinni a Braswell procis lapok mindegyike (N3050, N3150, J3160, stb.)
Az újabb Apollo Lake már bírja (hibrid dekódolással) a 10 bites x.265-öt is hardveresen.
-
dni
őstag
válasz
Skillet #43717 üzenetére
Nem ismeretem sem az eventghostot, sem ezt a távirányítót
de az ki tudtod deríteni pl logból, (openelecnél pl van ilyen funkció, ahol láthatom, hogy milyen parancsot fogadott) hogy amikor nyomvatartod a távirányító kívánt gombját, akkor az folyamatosan küldni a jelet, vagy csak egyszeri alkalommal?
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #43682 üzenetére
Ezzel a one for all 7960 távirányító + eventghost + kodi kombóval lenne gondom.
Sikerült mindent beállítani, szuper, szeretem. Egy gond akadt, az irányokat (le,fel,balra,jobbra) nem sikerül rávenni, hogy ha nyomvatartom mondjuk a lefelé irányt, akkor folyamatosan lépkedjen. Csak egyet lép, amikor megnyomom. Ez így nem valami kényelmes, folyamatosan nyomkodni kell, ha sokat akarok lépni.
ILYESMIT (auto repeat current macro) próbáltam vele mókolni, de nem oldotta meg a dolgot.
Akinek van ötlete, legyen szíves segíteni, mert már csak ez árnyékolja be az örömömet
Köszönöm -
Sziszifeca
őstag
válasz
Skillet #43691 üzenetére
Ezzel sokat szívtam én is, idegesítő.
Tedd fel ezt: Youtube_plugin
valamint én megcsináltam ezt is:
[link]Most én Libreelecet ettem fel, ott nem kért semmit, simán megy a youtube, viszont nincs torrent lehetőség, így teszem vissza az Openelec-t.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Skillet #43682 üzenetére
Nekem is ugyan ez a távom van. Vettem már hozzá mindenféle vevőt, hogy végre távról is be lehessen kapcsolni a gépet, de ezzel a HP vevővel még annyit sem csinál, mint bármelyik másik vevővel. Pl.: [link]Csak villog rajta egy visszajelző led, és ezen kívül semmi! A többi vevő legalább bekapcsolás után teszi dolgát, de ez...
Az első lapom egy ASRock E350M1 volt, hibátlanul működött a ki-be kapcsolás, távról, majd egy AM1H-ITX, ott is! Aztán N3150-ITX, ennél sehogy sem sikerült távról bekapcsolni, most J3710-ITX és itt is oda kel szépen menni a géphez, és bekapcsolni.
Régen csak megnyomtam a távon a "Mozi" gombot, és bekapcsolt mindent, HTPC-t, erősítőt, projektort. Lassan ott tartok, hogy eladom ezt is, és veszek újra egy AM1-et... -
törölt tag
válasz
Skillet #43287 üzenetére
Hát, nem tudom...
i8-on nincs power gomb, így ez a probléma, nálam nem jön elő.A win-kodi hangerőszabályzó, meg nem is működik, ha a Kodi van shellként betöltve.
Nekem így megy a konfigom, és nem panaszkodom. De nekem nincs szükségem asztalra, csak upgradekor, az meg ráér fél évente egyszerszerk: Valaki elárulhatná, mit jelent a "focus" XBMCLauncher beállításoknál
-
törölt tag
válasz
Skillet #43245 üzenetére
Nem tudom, nem tudok sajnos mást, nekem így van összelőve.
De melyik wines bill kombo zavar be? Vagy előjön egyáltalán?
Nekem annyi, hogy nincs wines hangerőszabályzó, de nem is kell.
Viszont, nálam a htpc csak filmekre van, szóval nem böngészek rajta. Arra van a sima PC -
törölt tag
válasz
Skillet #43241 üzenetére
Na és ezek, jók, az One For All-hoz?
"de azt pl hogyan tudnám megoldani, hogy a windowsra ne legyenek hatással a lenyomott gombok, kizárólag a kodira?"
XBMCLauncher-rel inditsd a Kodit, és rakd be shellnek. Akkor a teljes win gui le van tiltva, illetve nincs is betöltve. Csak az ALT+CTRL+DEL működik.
Amúgy, az meg dedikált gomb a rii-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Le Mans Ultimate
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged