Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22820) brd válasza Harlekin77 (#22793) üzenetére


brd
nagyúr

Készítettem egyet én is, szintén AutoHotkey-hez, de néhány finomítással:
- kb. fél másodpercig kell a megfelelő irányba nyomni a gombot (POV-t) azért, hogy a panelen navigálás közben ne váltogassa a PM kiosztást is (emiatt egyébként a hagyományos PM kiosztogatás is működik);
- én a 7-es, 8-as gombbal együtt is használom a POV-t, így ha ezek lenyomását érzékeli, nem állítja át a PM kiosztást;
- egy PM átállítás után vár, ameddig elengedésre kerül a POV és nem állítja be újra (ez a működést egyébként nem érinti, de kulturáltabb).
- a WEP-re én csak 3.5 pip-et teszek, a fél maradék a SYS-re megy;
- csak az Elite ablakában hajtja végre az utasításokat (ha esetleg változtat a Frontier a játék ilyen módú azonosításán, át kell írni);
- nálam a T.flight a 2-es Joy-nak látszik; ha valakinek csak 1 Joy van a rendszerében, akkor a 2Joy-okat le kell cserélni Joy-ra a scriptben (sima Search and Replace-szel mondjuk).
Nem szigorúan ide tartozik, de beletettem a Docking Request-et is: a 7-es, 8-as gomb együttes megnyomására történik meg (ez a 2 gomb nálam csak SHIFT funkcióval bír, ezért erre állítottam). Igyekeztem hibatűrőre készíteni, pl. akármelyik panel lehet aktív (még a chat is), akkor is megcsinálja, de azzal sajnos nem tudok sokat kezdeni, ha nem az első tab aktív a navigációs panelen, ill. azzal sem, ha ki van jelölve egy cél (és az nem az állomás) a 3. tabon. Valakinek esetleg ötlet, hogyan lehetne a cél listában biztosan az első elemre ugrani, ill. biztosan az első tab-ot kiválasztani? Azt ugyan meg lehetne csinálni a cél listával, hogy felfelé menjen mondjuk 1 másodpercig, akkor az első elem lesz az aktív, de ha nagyon hosszú a lista, kevés lehet az 1 másodperc, sokkal hosszabb idővel viszont már kézzel kiadva is gyorsabb lehet a Docking Request kérése. Nem tudom, a UI focus gomb alapból mi, mert én kitöröltem, aztán a 6-os számgombra írtam át, ezt át kell írni a scripben (a vége felé található a SendEvent sorban), ha valakinél más! A többi gomb elvileg az alapbeállítás szerinti. Lassabb gépnél esetleg lehet probléma azzal, hogy nem érzékeli a játék az összes gomb lenyomását, ilyenkor a script vége felé a SetKeyDelay, 100, 30 sorban elsősorban a második számot növelni kell (súlyosabb esetben az elsőt is kellhet). Egyébként ez kézzel nyomott gomboknál is lehet probléma, de én igyekeztem a lehető leggyorsabbra írni a Docking Request-et, így hamarabb kijön a probléma, mintha ugyanezeket a műveleteket kézzel végzi az ember.
Ebből a scriptből én az AutoHotkey beépített tool-jával exe-et készítek (helyesen telepített program esetén jobbgomb az .ahk-n és Compile), és ezt az exe-t a játék indításával együtt batch-ből indítom, ami, ha bezáródik a játék, kilövi ezt az exe-t is. Előfordulhat, hogy régi, vagy esetleg nem 64 bites Unicode AutoHotkey használatával nem működik jól (különösen a Docking Request), ha így van, sikítson akinél problémás! Ha valaki esetleg használná, és észrevétele/kérdése van, keressen nyugodtan!

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.