Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2282) Diego2002


Diego2002
tag

Sziasztok!

Elolvastam a Burn.hu-n lévő tesztes írást, és arra kaptam választ, amire korábban is kíváncsi voltam már. Nevezetesen arra, hogy az én NEC-4571A írómmal érdemes-e tesztelni, ill. adni az eredményre... Nos, a cikkből az derült ki, hogy pl. ezek az NEC írók néha teljesen rossz eredményt mutatnak. Így a továbbiakban (amíg nem veszek majd új írót), nem is tesztelgetem az otthoni lemezeimet.

Pedig igen érdekes dolgokat tapasztaltam. Én Verbatim lemezeket szoktam vásárolni, DVD+R-t. Azonban érdemes tudni, hogy nem mindet ugyanott gyártják: Made in Japan, Made in India, Made in China, Made in Taiwan - én ezekkel találkoztam már.

Kezdetben nem figyeltem ezeket a tényezőket, amíg egyszer nem mondták, hogy a Made in Japan, az ugyebár eredeti Taiyo Yuden-es alapanyag (erre mondják, hogy a legjobb - ezért vettem is ilyet akkor), aminek a médiakódja is teljesen más, TY02 talán... A többinek MCC 004.

A lényeg amit mondani szeretnék, hogy a fenti 4 "különböző" lemez, különböző teszteredményeket adtak. A TY nem jött be igazán, a Made in India-s viszont 97-es eredményeket produkált a teszteken, a napokban pedig Made in China-t és Made in Taiwan-t teszteltem (NEC-vel):

Made in China:
[link]

Made in Taiwan:
[link]

Érdekes a különbség. De a cikkben olvasottak alapján, nem érdemes adni rájuk. Mégis az a kérdésem, hogy ha azonos íróval készítem a tesztet, akkor lehet-e az eredményekből következtetést levonni? Ahogy olvastam a fenti lemeznek olvashatatlannak kellene lennie, pedig nem az, lejátszható... Milyet vegyek ezután?

[ Szerkesztve ]

..::Diego::..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.