Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2151) #54715584 válasza syab19 (#2148) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ritekrol nem mindig hallottam jot, sot, volt ahol egyenesen nem ajanlottak... :F

(#2152) v.gyuri válasza #54715584 (#2151) üzenetére


v.gyuri
csendes tag

A MID RITEK G05 - még 5 éves lemezem is van belőle hibátlanul !!!

Ezek 8 szoros sebességű minuszos egyrétegű lemezek voltak Ridisc-ben és Traxdatában, s meglepő módon jó anyag volt a ritektől. A Tajvanbxól Kínába kivitt gyártás viszont ennek az anyagnak a jó hírét rongyolta le, mert ott valamit a technológiában nagyon elcsesztek és még a lemezek szitázása sem volt egyforma a két gyártmány között. A mai ritek anyagok tényleg túl nagy szórást mutatnak, a ritek f1 - es maxellből (Maxell gold 16x +R) kb 40%-a kristályhibás, s a régebbi írók nem is tudják emiatt megírni. A megírt lemezeken lévő apróbb hibákból vagy van 2-4 db szétszórva, vagy egy hosszabb szakaszon van sok hibás anyag a lemezeken - ezekre írt anyag nem életbiztosítás, az tuti, akár 1 héten belül is sérülhet az adat.

100 maxell 16x DVD+R Gold - ból kb 50-60 lemez kristályhibás lett írás után - asus1608p3s-sel is, és pioneer 212 -vel is. Viszont ahonnan vásárolok, ott sok LG írós fazon van, akik meg istenítik. Benq lehetne ebben az árban a nyerő, viszont nála sem lehet tudni, hogy a 2-2 féle minuszos és pluszos lemeze közül melyik a saját gyártmányú MID-del kiszerelt (Maxellnél ha jól láttam, most éppen 3-3 féle pluszos és minuszos dvd van forgalomban egyrétegűben, és hogy melyik a maxell saját cucca, passz). A TDK is ezért lett sötét ló, mert eladta a nevét liszenszbe a két kis kínai cégecskének.

Aki nem adta fel a saját anyag fejlesztését, és a saját lemez kiadását, az japánban csak a ricoh és a verbatim.

(#2153) #54715584 válasza v.gyuri (#2152) üzenetére


#54715584
törölt tag

traxdatam nekem is van, elmeletileg meg birjak a strapat
bar a dragabb markas lemezeim kozott is van olyan, ami 2 eves, es hasznalhatatlan...

(#2154) kali válasza v.gyuri (#2152) üzenetére


kali
legenda

nekem is van néhány 4 évnél is idősebb ritek mid-es 4x és 8x traxdata és ritek szitázású lemezem (ritek g03, g04 és r02), amik azóta is tökéletesen visszaolvashatók. aztán szintén elég sok közel 4 éves rózsaszínes és zöld arita 8x (előbbi g04, utóbbi r03) ritek mid-es lemezem is van, ezekkel sincs gond - de ezekben kevésbé bízok ettől függetlenül. ami ritek mid-ből igazán bejött, az az alábbi két korong; traxdata 8x dvd+r (ritek r03) és premium grade 8x dvd-r (ritek g05), ezek reményen felül teljesítenek!

[ Szerkesztve ]

(#2155) attiati


attiati
veterán

off

Ez a verseny utcai piac a verseny utca melyik részén van? Miről lehet felismerni egy először arra járó embernek? Mikor szoktak ott árusok lenni? Pl hétköznap este is, vagy vasárnap délután is?
Illetve ruhák is vannak? :)

on

(#2156) Stavi válasza kali (#2154) üzenetére


Stavi
tag

a narancs premium grade "A" media, az tényleg birja :)
annó féltem tőle, mint a tűztől, de meglepő módon még most is huzzák...

Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.

(#2157) WindyJoe


WindyJoe
aktív tag

Hali mindenki!

Lenne egy olyan problémám, hogy belefutottam kb. fél éve egy irtó rossz TDK +R 16×-os szériába. Már akkor is gyengécskén olvasta vissza bármi a lemezeket, de most megdöbbenve tapasztaltam, hogy már föl sem ismeri a lemezt.
Tudna valaki olyan progit ajánlani, amivel beolvashatom a lemez tartalmát, akkor is, ha a TOC-ot nem tudja beolvasni? (HDD-re tudok rakat ilyen progit, de optikai lemezre nem ): )

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2158) kali válasza WindyJoe (#2157) üzenetére


kali
legenda

nero (8) rescue agent :K

(#2159) WindyJoe válasza kali (#2158) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

no, kipróbáltam...
Továbbra is hulladéknak tartom a 6.1.4 fölötti nerokat..
7-8-ból ki van szedve a buffer mutatása.
Lassan nyílnak meg, lassú az egész működése. (Nem csak c2d gépet használ az ember...)
A discspeedje nem támogatja a pio írókat...

Amúgy meg a rescue nem tud semmit kezdeni a lemezzel, mivel hogy az író föl sem ismeri, azt írja, hogy nincs benne lemez. (Eddig mind a 9 féle író, amibe betettem, hm illetve az egyik üres lemeznek ismerte föl.)
Kezdem gyanítani, hogy mivel az olvasó hardverileg nem ismeri föl a lemezt, softverrel nem utasíthatom, hogy scannelje végig, ami szerinte nincs is bent. ):

Azért THX, egy próbát megért... :R

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2160) kali válasza WindyJoe (#2159) üzenetére


kali
legenda

én nem nevezném hulladéknak a nero 7 vagy a nero 8 termékeket!
attól, hogy gyengébb gépen nem indulnak a kellő sebességgel, vagy mert más módon/helyen/beállítás mellett jelzik ki a korábban megszokott dolgokat/értékeket, attól még nem az új széria rossz!
amúgy is vannak bizonyos lépcsők, amiket nem szedünk hármasával vagy négyesével; régebbi gép - régebbi író - régebbi nero. újabb gép - újabb író - újabb nero. persze elég nagy a szórás átfedés tekintetében (szerencsére), de azért mindennek van határa...

viszont;

- "7-8-ból ki van szedve a buffer mutatása" -> nincs az kiszedve!
- "A discspeedje nem támogatja a pio írókat..." -> ez így egyáltalán nem igaz! sőt...

ha huzamosabb ideig a nero 6 mellett akarsz maradni, akkor szerezz be néhány régebbi optikai meghajtót, mert idővel az újabbakat fel sem ismeri majd a nero 6 - ez az új írható dvd lemezekre (új mid) is igaz lesz régi nero és régi író párosítás mellett, ezért régebbi mid jelölésű lemezeket is tárazz be, jó sokat...

[ Szerkesztve ]

(#2161) WindyJoe válasza kali (#2160) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Az még nem most lesz, hogy ne kezelje le a 6-os nero az új írókat...
115-ös és 212-es pio írót simán lekezeli és ezekez azért nem nevezném réginek. Az összes ezekbe kompatibilis lemezt megírja...
BR-t egyelőre nem tervezek venni, mert horror ára van, mind az írónak, mind pedig a lemezeknek. (Magyarán HDD-n jobban megéri adatot tárolni mint BR lemezen. Lassan a DVD-nél is jobban megéri. Ha matricás lemezt veszel, akkor már annál is jobban...)
Ezek az optikai meghajtók ebben a formában nem fognak fönt maradni. Akinek van esze, meg pénze, az nem BR lejátszót, meg lemezeket vesz, hanem HTPC-t tesz össze, és azon tárolja a teljes gyüjteményét.
Mellesleg az a huzamosabb ideig, az legalább 2 év múlva fog kezdődni, de még akkor is garantáltan lehet majd olyan írót kapni, amit lekezel a 6-os nero is. Az új middel nem tudom mire célzol, ugyanis az író proginak semmi köze a médiakódhoz, azt az író kezeli, hogy melyik lemezre hogy ír, és léteznek firmvare frissítések. Pl egy 4-5 évvel ezelőtti írón is meg lehet írni a mostani lemezeket, ha nem is 16-18-20×-an, de 1-4×-esen általában azért meg.
Mellesleg röhely, hogy egy szimpla dvd író program miért akar 2,5 GB-ot föltelepíteni...
Ha videolejátszót szeretnék, akkor videolejátszót telepítek, ha fájlrendezőt, akkor azt. De ha dvd író programot, akkor szimplán csak dvd-t szeretnék írni, nem pedig hullára belassult házimozirendszert szeretnék fabrikálni a gépemből. Jó, ki lehet kapcsolni a telepítőből ami nem kell, de még minimumon is több mint 300 MB-ot tesz föl. Miért? Minek? Ezzel cseszik el az összes programfejlesztést, hogy az újabb és gyorsabb gépekre építenek, és igazából ott tartassz a csillivilli új progival sebességben, mint a régebbi verzióval egy ősrégi p2-p3-on...
Szóval az a 3-as 4-es lépcső az egy 1 magos p4 3,6-on 2 GB rammal, 250-es sata winyóval. Már a program megnyílása is kb 3× annyi ideig tart mint a 6.1.4-é.
Esetleg ha nincs kiszedve a buffer mutatás, akkor elárulhatnád, hogy hova rejtették...
A discspeed 4.11.4 (ami a 8.3.6-os nerohoz van) ezt írja ki a pio112-es meghajtómra: "Drive does not support this function." Érdekes a 4.7.0.4-es verzió vígan végzi a lemezminőség tesztet.
Akkor pl 8-as verzióra már igazán megoldhatták volna a dual monitor támogatását, mert ha megnyitom nero expressben a további beállítások fület, akkor a másodlagos monitorról visszaugrik az elsődlegesre. Nahát, 6-os verzióban még nem volt ez a hiba... És ezt mindössze fél napi "használattal" állapítottam meg, tehát közel sem biztos, hogy ennyi az össz hibája. Új funkciót 6-oshoz képest nem igazán láttam benne, tehát nem tudom jelenleg miért éri meg áttérni erre az új "jobb" verzióra. Az is érdekes, hogy mióta 8-as nero van, már nem 128-512 MB memória az általános, hanem 2-4 GB, viszont a buffer maximális beállíthatósága továbbra is 80 MB... kicsit röhelyes. A másik ami röhelyes, hogy regeditben ennek az értéknek az átállításával akár 2 GB buffert is megadhatunk az íráshoz. Egyetlen regbejegytés hozzáadásával az író program nem csak azt írja, hogy 8×-an írsz, hanem a pontos pillanatnyi írási sebességet. Ha ezeket mind tudja a program, akkor miért nem lehet a beállításaiban átállítani, miért kell a registryben szuttyogni vele?
Tehát nem csak arra mondom, hogy hulladék, mert nem indul kellő sebességgel...
Amúgy meg, ha nem tud számomra (És általában bárki másnak, aki csak szimplán egy DVD-t akar megírni...) plussz szolgáltatást nyújtani a 6.1.4-hez képest, akkor miért szenvedjek vele?

[ Szerkesztve ]

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2162) kali válasza WindyJoe (#2161) üzenetére


kali
legenda

látom a nero 8 beállítási lehetőségeit nem nézted át, mert akkor nem írtál volna ilyesmit...
például a nero 6 esetében még registry módisítással lehetett csak kiíratni a valós írási sebességet, az új szériában ez már szerepel a beállítási lehetőségekben, csak ki kell pipálni az "írás közben a valós írási sebességet jelenítse meg" funkciót (így van ez a nero 7 és nero 8 esetében is)
sőt még sok más hasznos funkció is bekerült a beállítási lehetőségekbe!
a régebbi dvd írók firmware támagatása folyamatosan hal el (érthető üzleti okokból), és ezzel együtt kapcsolva írtam a dvd lemez (mid) párosítást; régi optikai meghajtó/régi firmware (pláne ha nincs frissítés) - nem ismeri fel normálisan az új mid-es korongokat (még szerencsésnek mondható a helyzet, ha rendel hozzá valami általános lassabb sebességű stratégiát, de ekkor az írás minősége kérdéses...)
a buffer esetében nem értem, hogy miért is lenne előny, ha 80 mb feletti értéket lehetne beállítani? lehetni lehet, de mi a fenének?
na de inkább nem is vitatkozok, mert ez olyan, mint az xp vs vista vagy hasonló viták esete...
mindenkinek adott a lehetőség, hogy kipróbálja az újabbat, aki úgy érzi, hogy kihasználja az új széria adta lehetőségeket, az hasznája azt, aki nem, az pedig maradjon a réginél, ameddig csak lehet...

[ Szerkesztve ]

(#2163) WindyJoe válasza kali (#2162) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

HM, amúgy tényleg valami ilyesmiről jöttem rá vagy 1 éve, hogy registryben át lehet állítani a sebességkijelzést... Mintha 7-es nerot tettem volna föl, abba állítgattam, aztán nem tetszett és vissza tettem a 6-ost, és nini, ott is mutatta a pontos sebességet. A buffer mutatást továbbra is várom, hogy kell bekapcsolni 8-asban.
Mellesleg azért fontos a több buffer, mert pl egy P4-es gépen, ha egyszerre írsz 8×-an 2 dvd-t, és mindemellett még dvdrebuilder, CCE tömörítés és letöltés is megy a háttérben, akkor igencsak van, hogy néha belassul a winyóról olvasás, és ha van elég buffer, akkor vagy helyre áll mire kiürülne, vagy van időm leállítani valamit. Ha kiürül folyamatosan a buffer, az meg nemigen tesz jót az írás minősőgének. (Bár tény, hogy írtam már véletlenül pio módban lévő HDD-ről is lemezt, kb fél óra volt "8×-an", és hibátlanul beolvasta minden. De azért ha nem muszáj, ne ürüljön ki a buffer.)

"sőt még sok más hasznos funkció is bekerült a beállítási lehetőségekbe!"
Akkor pl leírhatnád, hogy neked milyen funkciója jön be a 8-asnak, ami 6-osban még nem volt. (Konkrétan az írás részére vagyok kíváncsi, nem az extra sallangokra.)

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2164) kali válasza WindyJoe (#2163) üzenetére


kali
legenda

ha csak írásra használnám a nero szoftvercsomagját, akkor most alig lenne mit írnom, de én azért szeretem a nero fejlődését, mert gyakran használom a vision, recode, waveeditor és a soundtrax részét is, sőt ha már benne van, akkor a showtime és a photosnap is elindul néha. tetszik, hogy nem kell ennyi féle progit külön vadászgatnom - alapban adott, magyar nyelven. szóval éljenek a sallangok (is) :C
a buffer kijelzést nem bekapcsolni kell, a régi buffer helyett mostanság csak az ultra buffer kijelzés díszeleg, de funkcionalitásában persze sokkalta jobb elődjénél.
a buffer méretével kapcsolatban az a véleményem, hogy ha én dvd/cd leezt írok, akkor koncentráljon csak az írásra a gép, nem futtatok közben tömörítést, letöltést...stb. szeretem a minőségi írást, minden lehetséges kockázati tényezőt kizárok írás közben, és ezáltal nem engedhetem meg, hogy olyan szinten belassuljon a gép, mint említetted.
még csak két lemezt sem írtam soha egyszerre, pedig volt idő, amikor két dvd író is volt az asztalimban.

a többségtől elnézést, részemről ezzel lezárva az off!

[ Szerkesztve ]

(#2165) IRON STORM válasza WindyJoe (#2161) üzenetére


IRON STORM
őstag

Van úgynevezett micro vagy lite verzió a Nero 8 szoftverből. Próbáld ki meg leszel vele elégedve.

Csak a TDi!

(#2166) WindyJoe válasza IRON STORM (#2165) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Lehet azt kipróbálom, hátha gyorsabb az egész ha csak az író részét teszem föl...

Részemről is lezárva...

Azonban az eredeti problémám továbbra is fent áll sajnos. ):
Van remény arra, hogy szoftveresen beolvassak egy olyan lemezt, amit semmilyen író nem ismer föl? (Már több mint 10 féle íróban próbáltam.)

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2167) IRON STORM válasza WindyJoe (#2166) üzenetére


IRON STORM
őstag

Szerintem nincs.
Viszont nem tudom mennyire fontos adatok vannak a lemezen, van egy régebbi Plextor íróm ami nagyon sok rossz lemezt beolvasott már, esetleg elküldöd a lemezt...

Csak a TDi!

(#2168) WindyJoe válasza IRON STORM (#2167) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Annyira nagyon nem lényeges, hogy küldözgessem, csak jó lenne ha sikerülni, mert van még vagy 30 ebből a szériás lemezből, és nagy az esélye, hogy lesz még közte ami hasonló sorsra jutott... ):
Azért THX.
:R :R

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2169) ttower


ttower
aktív tag

üdv mindenkinek
hol lehet kapni és milyen áron kétoldalú dvd-t? nem dual layer, hanem a lemez mindkét oldala írható.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#2170) kali válasza ttower (#2169) üzenetére


kali
legenda

dvd-ram lemezt kivéve, írható formátumban nem is láttam még ilyet...
"műsorosban" viszont van ilyenem.

(#2171) ANT válasza ttower (#2169) üzenetére


ANT
őstag

Létezik Verbatim. A "Hol kapható?" rovatban mazsolázhatsz. Bár nem kispályás, hogy rögtön 40-es pakkban nyomják. Itt még árat is írnak.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2172) kali válasza ANT (#2171) üzenetére


kali
legenda

ez frankó! ha elfogadható árban lenne - és valóban lehet bp-en kapni -, akkor engem is érdekelne néhány darab - már ha valaki rendel 40 darabot, és esetleg sok neki...

(#2173) ANT válasza kali (#2172) üzenetére


ANT
őstag

Sztem nemcsak Bp-en, de egész Mo-on problémás ezt beszerezni. A kereső alapján a németek az egész közép-kelet-európai régió dílerei. Ezenkívül olaszoknál, franciáknál esélyes még a dolog.
Bár túl intenzíven nem kerestem utána, mivel a termék annyira nem érdekel.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2174) kali válasza ANT (#2173) üzenetére


kali
legenda

valahogy így sejtem én is, de majd kiderül...

(#2175) ttower


ttower
aktív tag

ha valaki rendel 40 darabot én is szívesen beszállnék. 40 túl sok lenne, de kb 10 db jól jönne.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#2176) kali válasza kali (#2174) üzenetére


kali
legenda

felhajtottam az összes, általam szóba jöhető olyan üzletet/eladót...stb, akik esetlegesen szerezhetnének be a szóban forgó lemezből, és sajnálatos módon mindenütt azt a választ kaptam, hogy kicsiny hazánkban nem forgalmazzák, beszerezni meg csak irtózatos áron lehetne - még nagyobb tétel (ami náluk általában nem az 500 vagy 600 darabos kartont jelenti) esetén is jóval drágább lenne, mint a legjobb kétrétegű korong!

(#2177) ANT válasza kali (#2176) üzenetére


ANT
őstag

És ez a "jóval drágább" forintosítva mennyi lenne?
Mert pl. a #2171-be linkelt listáról gondolom lehetne csak egy darab 40-es pakkot is rendelni, nem kéne egész taligányit megvenni. Vagy ilyen helyről rendelni nagyon göröngyös? Mert ott megbízhatóság szerint is "osztályoznak". Nem vágom az ilyen típusú vásárlásokat.
Egyébként erről a lemeztípusról az a véleményem, hogy ugyanakkora kapacitás mellett a 2 db mezei egyrétegű lemezzel ugyanott vagyunk. Egyiknél fordítjuk a lemezt, másiknál cseréljük. Árban meg ég és föld.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2178) kali válasza ANT (#2177) üzenetére


kali
legenda

800 - 1000 ft lenne darabja - attól függően, hogy mekkora tételben kellene.
szerintem postai úton rendelve még ettől is többe kerülne...
hát nekem ennyit egyáltalán nem ér... :(

(#2179) warrior28


warrior28
aktív tag

Sziasztok!
Philips DL dvdkkel van vmi negatív tapasztalatotok? Érdemes ilyet venni?

(#2180) WindyJoe válasza warrior28 (#2179) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Drága... (:
Nyilván ebből se a legbóvlibbat kell megvenni ha jót akarsz, bár már 150 pézé is lehet kapni, de ha jobbat akarsz az még mindig 250-300 Ft.
Nem éri meg, csak ha nem fér ki az írnivalód 1 lemezre, és nem tudod kettéválasztani.
2 évnél régebbi íróba ne tedd be, hacsak nincs fölösleges, kidobásra szánt lemezed. (:

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2181) ANT válasza WindyJoe (#2180) üzenetére


ANT
őstag

"2 évnél régebbi íróba ne tedd be, hacsak nincs fölösleges, kidobásra szánt lemezed."
Inkább a fw támogatottságtól függ a DL lemez írási képesség, nem a drive életkorától. Pl. négy éves NEC-3500-m simán ír DL lemezt. :U

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2182) warrior28 válasza ANT (#2181) üzenetére


warrior28
aktív tag

Nekem NEC-3520AW-m van, ez meg tudja írni?

(#2183) ANT válasza warrior28 (#2182) üzenetére


ANT
őstag

Ez alapján tudja. De ezt le is ellenőrizheted a Nero Infotool-ban.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2184) WindyJoe válasza ANT (#2181) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Igen, de hogy...? (:
Azért ne hasonlítsunk össze egy 3500-ast egy pio 112, 115 stb-vel...
ráadásul kevesebb mint 5k-ért kapsz vattás újonan pio212-t.
A 3500-as meg vagy megírja az éppen vásárolt lemezt, vagy nem...
Én már a nec 4550-esembe sem írok DL lemezt, mert bár megírja, de nem egy életbiztosítás.

Egyébként meg egy szóval nem mondtam, hogy nem írja meg egy 2 évesnél régebbi író...
Amúgy meg lásd föntebb: Régi írók FW-eit nem igazán szokták a gyártók támogatni, szóval hacsak nem valami buzgómócsing saját gyártású FW ével nem kísérletezgetsz hogy most azzal megírja, vagy nem írja...?

Ha minőségibb lemezre írsz, és többet is akarsz, nem csak 1×-2×, akkor inkább kb 20 DL lemez árából vegyél egy új írót... (A kiírandó nem DL lemezeid is meg fogják hálálni... (: )

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2185) ANT válasza WindyJoe (#2184) üzenetére


ANT
őstag

"A 3500-as meg vagy megírja az éppen vásárolt lemezt, vagy nem..."
Nekem egyetlen DL lemezt sem rontott. Sőt, semmilyen lemezt nem rontott az évek során. (Egy kivételével, az is áramszünet miatt volt.)

"hacsak nem valami buzgómócsing saját gyártású FW ével nem kísérletezgetsz.."
Hivatalos, gyári fw van az írón (v.2.1b)

"Ha minőségibb lemezre írsz, és többet is akarsz, nem csak 1×-2×.."
Az említett fw-rel 4x sebességgel lehet írni a DL lemezt. Ez nekem bőven elég, nem vagyok sebességmániás.

Szerk: talán még az hozzátartozik az összképhez, hogy csak Verbatim MKM001-et írok.

[ Szerkesztve ]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2186) WindyJoe válasza ANT (#2185) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

az 1×-2× nem a sebességre vonatkozik, hanem a darabszámra. Ergo, ha csak 1 DB-ot akarsz kiírni, akkor ezért nem ajánlom, hogy új írót vegyél, legföljebb kiírod havernál... De ha pl 20-100 nagyságrendben, akkor erősen ajánlott

Minőségellenőrzést végeztél a lemezeken?

Nekem meg aztán hótmind1, hogy te hogy írsz lemezt, csak szólok, hogy én nem ajánlom 2 évnél régebbi íróval, mivel a dl lemez macerásabb sokkal mint a sima 4,7-es. (Már csak az ára miatt is jobban meggondolja az ember a kísérletezgetést.)
Az első DVD írót még 40k körül vettem, ehhez képes a mostani mindenttudó legújabban 5k-ba kerülnek. Ha valaki ennyit se szán rá, hogy tutijól megírt lemezei legyenek, akkor megérdemli, ha sorra cseszi el a dl lemezt.

Másrészt, te Verbatim minőségi lemezt írtál, de pl DL ritek lemezt pl arita márkával nem biztos hogy 5-ből 5× hibátlanul megírnál. Tudok neked adni, olyan datawrite lemezt, amit még egy nec 7200-as is elcseszett.

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2187) ANT válasza WindyJoe (#2186) üzenetére


ANT
őstag

Szóval ha egy darabot írok, akkor lehet régi az író, ha 50-et akkor már nem? Bocs, de ilyen limitálásról eddig nem hallottam.
Igen, végzek minőségellenőrzést. Megnézem a lemezre kiírt filmet. A NEC íróval végzett ellenőrzésnek ugyanis nem sok értelme van, ha arra gondoltál.
Ritekaritát meg egyrétegű lemezből se veszek.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2188) WindyJoe válasza ANT (#2187) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Ha végigolvastad volna amit írok, akkor abban azt az 1 darabot sem a régi vackoddal írod meg, hanem átmész valakihez, akinek újabb írója van.

A limitálásról annyit, hogy ha összesen van 5 db dl lemezed, akkor azokra több gondot tudsz fordítani (mind kiírásilag, mind karbantartásilag), mintha van 100+ DL lemezed.

Egyébként te is elég fura vagy, Verba DL lemezt veszel gondolom 300-400 Ft körüli áron, de egy normális újabb íróra, ami 5k meg sajnálod a pénzt... Az, hogy megnézed a filmet a lemezről nem jelent semmit, attól még lehet 1 év múlva már nem tudod visszaolvasni. Hiába van jó minőségű lemezed, ha a régi íród nem képes rá rendesen írni.
Nem hinném, hogy jobb minőségű egy így megírt lemezed, mint egy új íróval megírt 150 Ft-os arita DL lemez...
Ezt összevetve az árakkal kiderül, hogy 40 DL lemez után már bőven megéri új írót venni, még akkor is, ha nem írsz semmi más lemezt.

A minőségellenőrzésre meg bár, mondják, hogy pio és nec íróval nem ér semmit, de ha ugyan úgy megírt különböző lemezeket hasonlítasz össze, pont ugyan azzal az íróval, akkor meg tudsz különbséget állapítani.

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2189) ANT válasza WindyJoe (#2188) üzenetére


ANT
őstag

Mi a túrót kell karbantartani egy DL (vagy akármilyen) lemezen? :U
Amúgy több éve kiírt filmet (is) nézek lemezről, semmik bajuk a mai napig. Se PC-n, se asztali lejátszón. Szóval ez nekem elég jó minőség, akárhogy pörgeted itt magad. Tőlem aztán vegyél kétévente új írót. Másrészt túlléphetnél a 150Ft-os aritádon, elég érthetően leírtam, hogy nem használok ilyesmit. Akkor ki és mit nem olvas el?

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2190) warrior28


warrior28
aktív tag

Akkor most jó-e hosszú távra ez a lemez vagy inkább Verbatim? Esetleg mind1?

(#2191) ANT válasza warrior28 (#2190) üzenetére


ANT
őstag

Az a helyzet ezzel a Philips-szel, hogy többféle médiakódos létezik. Ha tudnál MKM001-et szerezni, az lenne a jó. Csak az sajnos elég ritka.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2192) warrior28 válasza ANT (#2191) üzenetére


warrior28
aktív tag

Ha élőben megnézem a lemezt, akkor azt honnan látom a tokján, hogy ilyen médiakódos? Esetleg a lemezen hol?

(#2193) ANT válasza warrior28 (#2192) üzenetére


ANT
őstag

A csomagolásról nem fogod megállapítani a MID-et. Az már csak akkor derül ki, ha megvetted, beraktad az íróba, és a Nero CD-Speed megmondja neked a "Lemez info" fülön. Vagy ha olyan helyen veszed, ahol az eladó ad erről megbízható infót. Ami megint kérdéses. De sztem ez a Philips jó eséllyel nem MKM001-es lesz. Esetleg keress még Ricoh DL-t, ha a Philipsben nem vagy biztos.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2194) warrior28 válasza ANT (#2193) üzenetére


warrior28
aktív tag

Vagy maradok a Verbatimnál. Abból teljesen mind1 milyen?

(#2195) ANT válasza warrior28 (#2194) üzenetére


ANT
őstag

Médiakód szempontjából igen. Csak arra ügyelj, hogy +-os legyen. Mert létezik -R DL is.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2196) warrior28 válasza ANT (#2195) üzenetére


warrior28
aktív tag

Úgy tudtam, hogy + és - dvd között minőségben nincs különbség.

(#2197) ANT válasza warrior28 (#2196) üzenetére


ANT
őstag

Vigyázat, most Dual Layer lemezről van szó! Lehet, hogy minőségben nincs különbség itt se (mínuszost nem írtam, csak pluszost), kompatibilitásban annál inkább. Pl. az asztali lejátszók inkább a pluszos DL lemezt szeretik. Tehát asztali lejátszón nézett filmhez (DVD-video) inkább ilyet célszerű használni. Adatlemezhez, gondolom jó a mínuszos is.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2198) warrior28 válasza ANT (#2197) üzenetére


warrior28
aktív tag

Nekem asztaliba kell, akkor majd olyat keresek, kösz a segítsége(ke)t! :)

(#2199) WindyJoe válasza ANT (#2189) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Annyit, hogy használod, és ha nehezen olvassa átírod. Nem polírozgatásra gondoltam... (:

Amúgy nekem is van még princo lemezem is ami több mint 4 éves, és jobban olvassa, mint egyes mostani TDK lemezeket...

Amúgy meg igazad van, az a 2 évente kiadott 5000 Ft irtózatos összeg... Nem is éri meg rászánni ennyi pénzt, főleg ha belegondolunk, hogy pl. a kiírt, irtózatosan lényegtelen és teljes mértékben pótolható családi képek esetleg 1 évvel tovább is visszaolvashatóak, esetleg jóval nagyobb esélyt adva ezáltal annak, hogy időben észrevesszük a visszaolvashatóság romlását, és időben le tudjuk menteni róla az adatokat.
De ez csak egy példa.

Másrészről az ember majdnem 2 évente gépet is cserél, így a régi író maradhat a régi gépben, és az egészet ócsóé rá lehet sózni egy ismerősre/rokonra. Aki amúgy se világmegváltó dolgokat akar a leendő számítógépével. (Magyarán szétb@szni jó az... (: )
Így kapásból csak kb. 3000 Forintjába van az embernek egy vattás új író, új lézerdiódával, pontosabb fókuszáló mechanizmussal, pormentesen, stbstb...

(Már csak azért is írok ilyeneket, merthogy DVD lemez tapasztalatok topikban vagyunk, és gondolom aki ide jön kérdezősködni, az nem havi 1 lemezt ír.)

Harmadrészt pedig ez az én véleményem, mindenki olyan hiper-szuper lemezt vesz, amilyet akar, aztán megírja azzal amivel akarja (meg tudja). Voltak régen is jóféle írók és most is, és a régi jó írók még ma is működhetnek jobban, mint a mai rosszabb típusok.

PS: Épp most írtam meg egy a fentebb már említett kb 200 Ft-os datawrite DL lemezt hibátlanul egy pio 112-es íróval. (Aki lusta visszaolvasni annak elmondom, hogy nec 4550 és 7200-as íróval sem tudták megírni...)

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#2200) kali válasza WindyJoe (#2199) üzenetére


kali
legenda

a mostani tdk dvd lemezeket inkább ne is emlegessük, már néhány olyan mid is felkerült a listájukra, amihez inkább nem kellett volna a nevüket adni... :W
anno a 7173a írómmal írtam néhány datawrite dl (cmc mid) lemezt, szépen megírta, de saját részre nem tartanám meg a lemezt. az, hogy a 4550 és 7200 írókkal nem tudták megírni a datawrite dl korongokat, még nem jelenti azt, hogy azok az írók nem is képesek megírni a szóban forgó lemezt - igaz, azt nem írtad, hogy az általad használt datawrite dl lemeznek mi volt a mid, de ettől függetlenül...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.