Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) pigsty


pigsty
aktív tag

Bocsánat, egy kérdés:
Pioneer-116Dvel (ATA) 7-8-9 körüli Neroval, vagy esetleg IMGburnnal, Xp alól, a fentebb írt JVC+ TY lemezek mennyire ajánlottak a többi jobb lemezekhez képest?
Vagy a Piomhoz vegyek egy kategoriával olcsóbb fajtát? Tudom, nem mai a készülékem, de maga korában jónak mondták, most is elüzemel... :R
Nem mindegy, Akácosból 4000local credit lenne a guriga, és nem tudom, van-e haver, akivel tudnék felezni, sok az 50 db... :) de lehetőség szerint magamnak és a holnaputánnak írnék lemezt, tehát vackot nem veszek.
Üdv!

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#4002) gg72 válasza pigsty (#4001) üzenetére


gg72
veterán

Nagyon jó az a Pio 116 író, nekem is van, nagyon szépen ír! Ha sokallod a 80 Ft/db árat és az 50-es hengert, akkor ajánlom a 16X mínuszos Sony-t, annak 60 Ft darabja és van belőle 25-ös henger, nekem eddig nagyon bevált a Pioneer-ral! :K

Pl.:

[ Szerkesztve ]

(#4003) pigsty válasza gg72 (#4002) üzenetére


pigsty
aktív tag

Köszi, ismerem az íróm, bár egyszer egy ilyen Sony lemezt a végénél nem írt meg, de a többi kifogástalanok, igen, az általad ajánlott Sonyt vettem korábban az akácfásban, akkor 50 db-bosban, (vettem egy külső vinyót, így már nem DVd-kre archíválok mindent)
azért kérdeztem, a pio 116 firmwareje érdemben 2008ban volt frissítve médiakódokra, azzal együtt jól írja meg a mai lemezeket? Vagy nincs olyan nagy változtatás sony, jvc lemezeknél?
asszem azt veszem, amit ajánlottá!

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#4004) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok! Lehet buta kérdés és lehet unalmas: Mi a külömbség a minuszos és a + DVD között? Jó tudom hogy egy vessző de ezen kívűl?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#4005) Energie X


Energie X
őstag

Sziasztok!

2 rétegű lemezeket szeretnék venni, mert már archiválnom kéne... Nézegettem Verbatimot, de darabja 300HUF! Én ezt egy kicsit sokallom. Találkoztam még Maxellal ami olcsó 150-160. Ez jófajta lemez? Érdemes vele próbálkozni? (Tudom Verbatim a legjobb, dvd5-ből már évek óta ilyet használok) Esetleg 2 rétegű Traxdatáról tudtok mondani valamit? (A szürke 8x-os DVD5-ös Traxdatáim a mai napig tökéletesek)

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#4006) pigsty válasza dewil666 (#4004) üzenetére


pigsty
aktív tag

http://www.burn.hu/cddvdhd/tudastar/5-mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-a-dvdr-kozott
amit én kivettem a leírásokból, picit újabb fejlesztésű, részben ezért gyakran a +os jobb kompatibilitású, simábban írják egyes meghajtók. Ez márkán belül is változó.

[ Szerkesztve ]

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#4007) dewil666 válasza pigsty (#4006) üzenetére


dewil666
őstag

Köszönöm a választ!!! :R
Most már világos!

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#4008) slaci007 válasza Energie X (#4005) üzenetére


slaci007
senior tag

Csak a Verbatim jó,esetleg Ricoh,Maxell és a Traxdata Ritek lemez gyengébb írók meg sem tudják írni,megéri a verba a felárat.G05-ös traxdaták jók voltak de a 8x verbák már akkor is fényévekkel jobbak voltak.

Tungsram 1896-2022

(#4009) Energie X válasza slaci007 (#4008) üzenetére


Energie X
őstag

Na most kicsit összezavarodtam... :F
Tudom, hogy a Verbatim a legjobb :) Én is azt szeretnék, de nekem sok 1 db lemezért 300Ft... Pláne, hogy kellene kb egy 50-es pack... Így inkább maradok a DVD5-nél csak az most macerásabb lenne :(
Akkor nyugodtan vehetem a Maxell-t vagy Traxdatát ha sokallom a Verbatimot?
Az íróm zsír Optiarc 7201S Bitsettingelhető firmware-rel :))

Többiek?
Ti mit mondtok? Kinek milyen tapasztalata van a Maxell és a Traxdata DVD+R DL lemezekkel?

[ Szerkesztve ]

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#4010) gg72 válasza Energie X (#4009) üzenetére


gg72
veterán

Az igaz, hogy az íród jó, de a Maxell és Traxdata DL-lemezek (Ritek MID) ettől függetlenül még megbízhatatlanok, az 50-es gurigából biztosan lesz jópár, amit meg sem tudsz majd írni, a többit meg az idő dönti el, hogy meddig bírják... Ha archiválásra kell, akkor pláne nem vennék Ritek MID-es DL lemezt. Esetleg Ricoh MID jöhet még szóba, pl. ilyenek:
[link]
vagy
[link]
ill. itt van 250-ért Ricoh Fullprint 8X DVD+R DL, vagy 180-ért Ricoh Silver 8X DVD+R DL:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#4011) kali válasza Energie X (#4009) üzenetére


kali
legenda

ha szerencséd van, és megírja az író a ritek médiakódos kétrétegű lemezt, akkor már a minőség lesz gyengébb valamivel, mint a verbatim esetében! ha nincs szerencséd, akkor vagy el sem kezdi írni, vagy a rétegváltásnál rontja el, és megszakad az írás!
írtam az általad említett íróval ritek d01-001 médiakódos traxdata (nyomtatható) lemezt, és megírta, de a minőség valamivel gyengébb lett, mint egy normális (verbatim vagy ricoh) kétrétegű lemez esetében!

(#4012) King Unique válasza Energie X (#4009) üzenetére


King Unique
titán

Ahogy a többiek mondják,csak a Verbatim,ill Ricoh DL lemezek a jók.Korábban én is próbálkoztam Ritek médiakódos Maxell,Memorex,TDK (régen még Ricoh,újabban pár éve az is Ritek) lemezekkel,mert jó olcsó volt,de vagy írás után visszaolvashatatlan volt,vagy néhány file-t/mappát később nem tudtam átmásolni,mert kiírta "crc hiba". :O Maxell-ből talán még a régebbi 2.4x Ritek D01 lemezek mintha jobbak lettek volna,mint a mostani Ritek S04-es szarok. Azóta csak Verbatim,asztaliba DVD9 filmekhez,illetve archiválásra is és nincs semmi gondom. :R
300 Ft/db lehet sok,ha azt nézed,hogy a sima dvd5 verba kb.65 Ft,de bolti árakhoz képest,ami 700-800,vagy MMarkt 950 Ft, akkor olcsó. Meg hosszú távon kifizetődőbb,ha egyszer megírja az ember normálisan,aztán nem kell vele utólag mégegyszer szórakozni.

[ Szerkesztve ]

(#4013) King Unique


King Unique
titán

Verbatim DL lemezből,amúgy jó az indiai is,mert újabban sok helyen az kapható csak? A taiwani,szingapúri mintha jobb lenne,még a címke felülete is fényesebb.

(#4014) Calogero


Calogero
addikt

Sziasztok.

Asus-24B1LT írót használok LiteOn 224Fw-el, melyet Verbatim -R vagy Sony -R lemezekkel etetek.
Íráshoz ImgBurn programot használok
Itt leltem ezekre, de nem nem igazán tudom hogy mit is jelentenek ezek.

Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

Érdemes ezeket bekapcsolni, ha nem kötelező, akkor mikor jó ezek használata?

(#4015) kali válasza Calogero (#4014) üzenetére


kali
legenda

(#4016) Curiosus


Curiosus
csendes tag

Üdvözletem Mindenkinek!
A következő kérdésemre szeretnék egy felvilágosító választ kapni,ami úgy szól:egy LG íróval,4x-es sebességgel,Verbatim/TDK CD-R és DVD-R lemezekre,mp3-as és VIDEO TS/ISO fájlokat szeretnék kiírni adat formátumban,amelyeket a későbbiekben vissza/be szeretnék másolni merevlemezre.Ami nagyon érdekelne,hogy az optikai tárolókra kiírt adatok minősége mutat-e majd bárminemű romlást("adatveszteséget") az eredeti(leg alapforrásként használt) letöltött fájlokhoz képest vagy egy az egyben azonosak maradnak "minőségük" alapján...és most függetlenítsünk mindazon tényektől,hogy mp3-akról van szó?
Köszönettel :R

(#4017) kali válasza Curiosus (#4016) üzenetére


kali
legenda

ideális körülmények között elvileg nincs veszteség, de két ponton is bukhatsz;
- minőségi írható korongokat kell használni!
- minőségi írót (típus, firmware) kell használni - a legtöbb lg pont nem az írási minőségéről híres!
továbbá megfelelő újabb szériás író és lemez párosításakor nem feltétlenül a lassú 4x sebesség fogja a legjobb minőségű írást eredményezni - cd esetében nem is biztos, hogy felkínál ilyen lomha sebességet -, egy ideje nem igaz már, hogy a lassú írás a jobb!

(#4018) baci1989


baci1989
csendes tag

Sziasztok. Pár évnyi tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. ezelőtt 6 évvel lett meg az 1. gépem abba egy NEC-2500A iró volt.Ez szerintem valóban jó iró volt de a végén már nem irta meg Verbatimos lemezeket,akkor váltotam Ridisc lemezre. utolsó leheletig kihajtotam szerencsétlent 1,5 év alatt mert a végén már nem irt meg egy dvd lemezet se csak cdét s még garis iró volt (ez még az a kor mikor 2 évet adtak egy iróra ).Aztán kicserélték egy Sony G120A iróra. Hát én errős az iróról nem is nagyon olvastam a topicba de akinek ilyenlye van becsülje meg mert nekem ez az iró 5 évet kibirt simán.Olyan lemezt nem nagyon találtam hozzá amit nem irt volna meg pedig irt ez mindent verbatimot de TESCOS cdét is.Csak eljárt felette az idő mert ez is meghalt s most jöttem rá milyen idős gépem van Mert mindkét irom ATA kábeles még s nagy nehezen kaptam hozzá ATA irot s kétfajta volt Samsung SH-S222A/RSMS IDE DVD író vagy LG GSA-GH22NP20RBBB IDE DVD író fekete OEM . Hát tudom hülye kérdés de az LG jó választás volt ? Mert a Samsungról sok rosszat hallotam hogy finnyás.A Sony iroval volt egy nagy kalandom még. 2 éve lett véve egy másik gép egy Optiarc 7170S iróval s jó ideje TDK lemezt használok evvel nem volt eddig semmi bajom Megnéztem a midjét a lemezeknek TTH02 meg CMC MAg AE1 és az utolsó henger MBI01RG40-es.De most jön a slusz poén az Optiarc ezt az utolsó hengert megse tudja karcolni,érdekes de beteszek egy Emtec vagy Maxell lemezt megirja a Sony röhögve eredeti firmwarerel megirta :D . Lg is megirja ezt MBI01RG40 .Szoval én a mondó vagyok hogy amig külön volt a két gyártó addig nagyon jó irókat gyártotak( Sony és Nec ),de igy együtt szerintem már nem gyártanak olyan jó irokat.Amugy mielőtt azt hinnétek hogy amiatt váltogatom a lemezeket mert soher lennék vagy valami csak amiatt szoktam más lemezt használni mert valamiért nem kezzeli el iró.Jah érdekeség de lett véve egy TDK +DL megnéztem a midjét Ricoh szerintetek ez mennyire lesz tartós lemez ?

(#4019) gg72 válasza baci1989 (#4018) üzenetére


gg72
veterán

Először is üdv a fórumban! ;)

Sajnos a 71x szériájú NEC írók nem tartoztak a legjobbak közé, ellentétben a 72x sorozattal, nekem 2db 7203S van használatban több éve, semmi bajuk és tökéletes minőségben írnak. Az új 724X írók is dícsérendők.

A Sony DW-G120A íród belsejében különben egy LiteOn SHM-165P6S lapul, tehát nem Sony fejlesztés.

Samsung és LG írókat én nem nagyon szeretem, de jó lemezre (Verbatim, TY) ezek is jó minőségben írnak.

Ami a lemezeket illeti: nem nagyon érdemes kísérletezgetni, ami manapság szerintem megbízható és jó minőség: Sony -, JVC + (Taiyo Yuden), Verbatim - és +. DL-ből még mindig a Verbatim a nyerő, de jók a Ricoh midesek is, a többi inkább lutri...

A megírt lemezek minőséget rendszeresen ellenőrzöm Liteon és Plextor meghajtókkal, Nero CD/DVD Speed, Opti Drive Control, KProbe és Plextools programokkal, így jön ki az előbbi "eredmény". :)

[ Szerkesztve ]

(#4020) baci1989 válasza gg72 (#4019) üzenetére


baci1989
csendes tag

GG köszönöm a választ ezt nem tudtam hogy a Sony iróba ilyen chipset volt.Amugy ha nem ATA kábeles lenne az iróm én egy Optiarc 7243S irot vettem volna,de kiváncsi leszek meddig fogja birni az LG. Jah lemezeket illetve szerintem aki józan eszű az jó minőségű lemezt használ.Én úgy vélem aki csak filmekre használja az vegyen Ridiscet,mert egy film elvesztése nem egy akkora dolog,mintha az ember a családi videot mentené erre inkább Verbatim vagy hasonló lemezek kellenek.Én igazából DL lemezből ezt az egyet irtam csak.Amugy nagy kérdés hozzátok hogy cd lemezből mit ajánlatok a verbatim,sony,jvc lemezen kivül még s igaz az hogy egy cdén tartosabb mint egy dvd ?

(#4021) King Unique


King Unique
titán

Tudom,hogy másik topic,de egy sürgős kérdésem lenne a tapasztaltabb kollégákhoz.

Be akarok ruházni mostanába egy komolyabb új íróba,eddig NEC7173A ill. külső Samsung SE-S224Q volt/van. Ez a szériájú NEC imént írtátok nem a legjobb,samsung meg hát...
Melyiket érdemes megvenni ezek közül,melyik a legjobb,minőség az első,az ár másodlagos: NEC-AD7224, Plextor 880SA, Liteon IHAS524? Esetleg Pionner,bár abba 24x-eset nem is láttam?

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#4022) gg72 válasza King Unique (#4021) üzenetére


gg72
veterán

Szerintem a Liteon (=Plextor) csak akkor éri meg igazán, ha minőségellenőrzést is szeretnél futtatni, a NEC/Optiarc 7240/7241/7243 írók is ajánlottak a remek írásminőségük miatt. Olvasásban jobb/gyorsabb a Liteon/Plextor páros.

A Pioneer már jó ideje nem gyárt DVD-írót, átállt a Bluray-re, habár lassan abból is ki fog szállni.

(#4023) gg72 válasza baci1989 (#4020) üzenetére


gg72
veterán

Olcsóbb írható CD-ből nekem jó tapasztalataim vannak ezzel: [link]
Fontosabb dolgokat azonban csak Taiyo Yuden-re (jelenleg JVC) írok.

(#4024) King Unique válasza gg72 (#4022) üzenetére


King Unique
titán

Köszönöm a gyors választ!

Akkor a Liteon elvileg ugyanazt tudja,mint a Plextor.
Minőségellenőrzésre is kéne,mert ezidáig erre nem volt lehetőségem és érdekel megírt dvd-im állapota.Írás minősége szempontjából egykutya a Liteon és a Nec,vagy melyik jobb?
Amúgy Liteon esetében melyiket vegyem,mert láttam van IHAS 124-234,424,524 stb.,illetve eredeti Liteon-t vagy Asus-t inkább?Tudom,hogy elvileg ugyanaz mindkettő belseje,de melyikhez jobb a firmware? Meg másik topicban dicsérték az Asus DRW 24B1ST is nagyon.

(Ezek mind SATAsok igaz,nekem jók,de ismerősömnek is kéne majd egy "hasonló" IDE csatlakozással.IDE milyen modellszámon fut?)

[ Szerkesztve ]

(#4025) sagvary


sagvary
aktív tag

Mindenhez a Verbatimot ajánlanám!

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#4026) gg72 válasza King Unique (#4024) üzenetére


gg72
veterán

A másik topicban válaszolok, mert ez itt OFF.

(#4027) VaMik


VaMik
tag

Srácok, a LiteON íróm minőségtesztnél 4X-es sebbességen fars eredményeket mutat verbatim lemezekkel. 8X-os sebességen pedig megoldódik a dolog és valós adatokat mutat. Nem nagyon tudom mi lehet a problémája.

(#4028) KKK-007


KKK-007
tag

Tisztelet Uraim.
Van nekem egy ASUS DRW-1604P íróm (firmware:1.18). A lemezeket, típustól függetlenül, az írás kb. két harmadánál elrontja (10-15 db lemez). Az író kuka?
Másik író ír rendesen (LG).
Tisztelettel: Józsi

[ Szerkesztve ]

(#4029) slaci007 válasza VaMik (#4027) üzenetére


slaci007
senior tag

Nálam is néha produkálta mindkét író Lite-On és a Plextor is,de 8x-an szoktunk tesztelni szóval így lényegtelen.

Tungsram 1896-2022

(#4030) slaci007 válasza KKK-007 (#4028) üzenetére


slaci007
senior tag

Nem egy mai darab valószínűleg meghalt,béke poraira.

Tungsram 1896-2022

(#4031) King Unique


King Unique
titán

Tiszteletem!

Tesztelésnél kproba alatt +os JVC archival grade-nél 6x írva a PI max-nál 281-et ír ki,a grafikonon a kék rész meg kisebb,meg PIF-nél is maxnak 16-ot mutat,a grafikon meg 2.Most,akkor hogy is van ez?

A 22x-en megírt meg ilyen

-os JVC 6xosan írva

gg72 írta,hogy használhatom tesztelésre 4x sebességgel (viszonyítási alapnak),de akkor most ennyire fals a samsung mérése. Meg most látom írták,hogy Mediatek chipset önmagában nem elég.Gondolom,akkor samsunggal felejtsem is el a tesztelést,pedig már kezdtem örülni.

[ Szerkesztve ]

(#4032) slaci007


slaci007
senior tag

NEC 7240S új 1.04 firmware Verbatim lemez Taiwan 6x írva
:C :R

[ Szerkesztve ]

Tungsram 1896-2022

(#4033) gg72 válasza slaci007 (#4032) üzenetére


gg72
veterán

A 7260S (1.01 FW) is nagyon szépen megírja ezt a lemezt 8X: [link] :K

(#4034) slaci007


slaci007
senior tag

Nec 7240S 1.04 firmware
Verbatim dvd+r taiwan 12x írva

Verbatim dvd-r taiwan 6x írva
:R

Tungsram 1896-2022

(#4035) baci1989


baci1989
csendes tag

Sziasztok. Életembe elöször irtam dl lemezt. A lemez TDK+Dl 8x és 8xosan van irva. Vigyázat két middel is van az egyik RICOH a másik meg MBI s mindkettő Indiai. Csodálkoztam hogy sikerült evvel a middel.MID:MBIPG101 R10(065)

(#4036) gg72 válasza baci1989 (#4035) üzenetére


gg72
veterán

A visszaolvasási görbe mellett azért jó lenne egy lemezminőség tesztet is futtatni egy kompatibilis meghajtóval, ui. ez nem árul el sok mindent a megírt lemez minőségéről.

(#4037) Leo55


Leo55
csendes tag

Üdv mindenkinek

Lenne egy gondom. Van egy lite-on iHAS540 32-es íróm és a Settings Utility progi azt mondja
nem talál cd/dvd írót. Vajon mi a baj? Mellett van egy optiarc is azt sem találja......(Win7 AHCI mód) :F

[ Szerkesztve ]

(#4038) King Unique


King Unique
titán

Üdv!

Intersparban láttam ma Emtec DVD+R DL 399.Ft-ért,érdemes venni belőle 1-2 db-ot? Eddig csak Verbatimot használtam,meg ezután is,csak szeretném kipróbálni ezt is,ennyi. Egy külföldi fórumban [link]azt írják RICOH médiakódja van (azt tippeltem Ritek vagy CMC),de a teszt alapján ennek ellenére nem valami jó.
Valakinek tapasztalata ezzel? Vagy hagyjam a fenébe,kipróbálni se érdemes?

(#4039) gg72 válasza King Unique (#4038) üzenetére


gg72
veterán

Hát én 400 Ft-ért hanyagolnám, pláne, hogy már 300-ért Verbatimot kapni, igaz nem Intersparban. ;)

(#4040) King Unique


King Unique
titán

Hát én lehet visszaállok JVC-ről Verbatimra..

JVC DVD+R 16x írva:

Verba DVD+R 16x írva:

Persze nem teljesen pontos a kapott erdmény (samsung),de azért látszik a lényeg.Meg más sebességeken (12x,8x,6x) is jobb lett a +-os Verba,mint a +-os Taiyo Yuden,legallábbis nálam. A Verbatimon ott van még az AZO védőréteg,így talán picivel tartósabb a sima,nem Archival JVC-nél.
Váltsak szerintetek?

(#4041) King Unique


King Unique
titán

POE hibákat amúgy csak Plextools programmal,Plextor íróval lehet mérni,vagy van rá más progi is? Mert ok,hogy méregetjük,tesztelgetjük itt a lemezeket PIE/PIF szerint,de a POE sem mellékes,vagy igen?

[ Szerkesztve ]

(#4042) gg72 válasza King Unique (#4040) üzenetére


gg72
veterán

Ugyanazt tudom mondani, mint az előbb, hogy én nem látok olyan hatalmas különbséget a két lemez között, hogy ezen érdemes lenne sokat filózni. Mindkét lemez jól sikerült, a tartósságukra meg térjünk vissza 5-10 év múlva, most előre megmondani, hogy melyik bírja tovább, elég nehéz...

(#4043) gg72 válasza King Unique (#4041) üzenetére


gg72
veterán

Tudtommal azt csak Plextorral lehet mérni, de kb. ugyanott jelez hibákat, ahol a PIF és PIE értékek is megnőnek.

(#4044) King Unique válasza gg72 (#4043) üzenetére


King Unique
titán

Értem,ezek szerint,ha a PIE/PIF értékek,grafikonok jók,akkor a POE/POF sem lehet rossz.Magyarán elég megmérni a PIE/PIF hibákat,ha az jó,akkor a többinek is jónak kell lennie,jól sikerült a lemez.

(#4045) gg72 válasza King Unique (#4044) üzenetére


gg72
veterán

Szerintem igen, így van. ;)

(#4046) Egon


Egon
nagyúr

TY-s JVC létezik mínuszosban is, vagy az alábbi oldalon kamu infó van?

http://www.dvdr.atw.hu/

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4047) gg72 válasza Egon (#4046) üzenetére


gg72
veterán

Persze létezik, de tapasztalataim szerint rosszabb, mint a +os. Sajnos.

(#4048) King Unique


King Unique
titán

Vettem ma egy EMTEC DL lemezt csak úgy kiváncsiságból, RICOHJPN D01 067 (43h) médiakóddal (Made in China), ez most eredeti RICOH vagy fake???

Általában (szinte mindig) MKM-es Verbatimot használok,csak most kiváncsi voltam erre is.Írhatok rá nyugodtan (DVD9 filmet),vagy egyből mehet a kukába,mert hamis?

[ Szerkesztve ]

(#4049) grabber válasza gg72 (#4047) üzenetére


grabber
addikt

Most új pack-al csak megerősíteni tudom.Jobbra számítottam :( Igaz ez az első ilyen dvd és régóta nem csináltam már tesztet sem.De tény ez sem rossz :)

Legújabb JVC TY DVD-R 8X

[ Szerkesztve ]

(#4050) honda23 válasza King Unique (#4040) üzenetére


honda23
aktív tag

Pluszos Verba jobb mint a pluszos JVC.
Több lemez megírása után mondom ezt.
Jobban megbízom a Verbatimban, évek óta meghálálja bizalmamat. :)
Mínuszos JVC-t meg hanyagoljuk, kuka úgy, ahogy van.
3 típusú íróval néztem...

[ Szerkesztve ]

nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.