- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz janos666 #15216 üzenetére
Az igazság az, hogy RW-s lemezeket csak a DVD asztaliban használok mostanság.
Volt olyan, hogy formázta a lemezt az asztali, utána egyik sem volt hajlandó megírni, de ezt az elhasználódásnak tudtam be. Maxell volt 2x sebességgel írható.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
válasz Ottó58 #15215 üzenetére
Csak az a fura, hogy ezt a random Maxcell -RW lemezt se a Pio, se az Optiarc nem akarja írni. Törölni sem tudom, a Pio azt mondja "power calibration error", az Optiarc szó nélkül elszáll, ha teljes törlést kérek. Elvileg letörölve vettem őket, de írni egyik sem tud rájuk (már több lemezet is próbáltam mindkét meghajtóban a 10-es csomagból).
Lehet, hogy egy viszonylag nagy korkülönbség a gond, vagyis hogy az írók régiek, a lemezek fiatalabbak, és ezért nem jön össze a "házasság"? Bár használt lemezeket vettem (100 ft/db), így nem ismert a pontos koruk (de egyáltalán nem karcosak).
Azért elviszem a Pio írót egy szakihoz, hogy szedje szét és portalanítsa, aztán ha nem jön össze, akkor kipróbálok valami más más lemez márkát.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Ottó58
senior tag
válasz janos666 #15214 üzenetére
Szia!
Lehet hogy nem "passzol" a lemez mid-je az íróidhoz. Bizonyos íróhoz nem minden lemez felel meg. Aztán ott az olvasó, ami nem "komálja" némely RW-t.
Magamnak ha lemezt írok, a régi IDE-s írókkal írom XP alatt.
A pio-k sokszor válógatósak, a 215-ös íróm is sokszor rontott, de a régebbiek jól megírtak bizonyos lemezeket. (Pio 107-109 stb.Samu SH-S202)) és talán csak a Pio írókban van szigetelés por ellen.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Végül Maxcell 1x-2x DVD-RW lemezeket vettem, és se a régi Pioneer 216L, se egy hasonlóan öreg laptop mindenes (+/-RW) Optiarc írója nem boldogul vele.
Bár a Pioneer talán csak tele van porral, de a laptopé passz (ott ugye könnyű takarítani az optikát).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
fer
őstag
válasz janos666 #15212 üzenetére
Azt egy szóval sem említetted, hogy nincsen lemez, csak az írásról meg a lemez fajtákról írtál.
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
A dilemma az, hogy nincs itthon semmiféle lemez, és nem tudom vehetek-e bártam RW-t, vagy csak R-t. A poros Pioneer íróm tuti megírja és olvassa mindet, de a kínai autórádió/tv talán nem olvassa a RW-t. De mondom, olyan rég nem foglalkoztam optikai médiákkal, hogy csak nagyon ködösen derengenek ezek a mit-mivel-hogy-és-hogy-nem...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
fer
őstag
válasz janos666 #15210 üzenetére
Most ez olyan nagy dilemma?, megírod neki a lemezt, ő berakja, és ki fog derülni, hogy olvassa-e.
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Kicsit off, de nem találtam jobb fórumtémát.
Nagyon rég nem foglalkoztam optikai lemezekkel/írókkal/olvasókkal, és nem emlékszem, hogy a gyakorlatban kvázi bármelyik újraírható DVD lemezt beolvassa-e bármylik DVD olvasó.
Azért érdekelne, mert egy ismerősöm kérte, hogy a céges furgonba épített, DVD olvasós kis "multimédia egységhez" írjak már neki filmeket. Kipróbáltunk benne gyárilag nyomott DVD-t, és azt gond nélkül lejátsza. Csak nem tudom, hogy újraírhatót DVD-t is olvas-e.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zsoca29
tag
válasz gardagezuk #15207 üzenetére
Találtam lemezt,de annyiért.
[link] -
gardagezuk
friss újonc
-
zsoca29
tag
válasz gardagezuk #15205 üzenetére
Hali!
Régen volt nekem is olyan íróm.
Rengeteget írtam olyan lemezt,de ez már vagy 10-15 éve volt.
Sajnos már nincs olyan lemezem,meg már egy ideje nem is lehet kapni olyant.
Mielőtt megvetted az írót utána kellett volna nézni,hogy van-e olyan lemez hozzá. -
gardagezuk
friss újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem a piacon egy lightscribe-os dvd írót, csak sajnos lemezt nem lehet kapni, végigkutattam az internetet de sajnos nem találtam elérhető árban. eBay-en vannak csak 5-6€ 1 darab dvd és legalább még ennyi a posta.
Azt kérdezném, hogy van-e valakinek lemeze amire már nincs szüksége?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz Pöttön #15202 üzenetére
Évekig itmedia.sk volt a de facto standard. A probléma, hogy az optikai adattárolás halott, minőségi lemezek se nagyon vannak már (pl. Verbatim Taiyo Yuden volt az über lemez DVD fronton anno). Fontos adatokat viszont soha nem volt ajánlott kétrétegű lemezen tárolni. Én személy szerint sok ezer DVD és jópár száz blu-ray után már enterprise HDD-kre költöztem/költözöm, ott duplázom az adatot és mellé még a nagyon-nagyon fontosakat kiírom egyrétegű minőségi blu-ray lemezre is (azaz triplám mentem a fontos cuccokat), amíg el nem fogy (már nem gyártják jópár éve). Nem írtad a backup policy-d, de az biztos, hogy csak 1 mediumra menteni rossz öltet, ha meg akarod tartani a DVD vonalat, akkor is valami kell még mellé duplázásnak (pl. enterprise HDD).
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Honnan érdemes rendelni nagyobb tételben 2 rétegű dvd-t?
Hengeres kiszerelésben szeretnék legalább 25-ös, de inkább 50-es vagy 100-as kiszerelésben, hogy minél olcsóbban jöjjön ki a darab ár.
Családi képek-videók arhiválásához kellene.
Innen rendelt már valaki, megbízható bolt lehet?
gigaplaza
dvdolcson.euA sport a legjobb kikapcsolódás...
-
üzenabakusz
tag
Hallott már valaki olyat, hogy az asztali dvd lejátszó tönkreteszi a dvd-ket?
Mostanában vettem észre, hogy akár gyárilag készült, akár írott lemezt teszek a dvd lejátszóba, a lemez lejátszása egy idő után akadozik, majd akár végleg lefagy.
Ez a kisebb gond, de ma jöttem rá, hogy a lejátszó beleéget 1-2 körkörös csíkot a lemezbe, és ezzel ott lejátszhatatlanná is teszi.
Már számítógépen sem tudtam lementeni utána lemezt.
Az biztos, hogy új lejátszót kell vennem... -
fer
őstag
Azt ne kérdezd, hogy mit és merre, mert már nem emléxem rá, elkezdtem 1/4 fordulatonként, az egyik irányba, és utána próba. Ha nem jó akkor a másik irányba. Sok szerencsét.
-
fer
őstag
iHAS624B
-
-
fer
őstag
Találtam egy másik írót amivel még nem írtam ezt a lemezt, hát..., szerintem eddig ez írja a legszebben nálam ezt a lemezt. És milyen igaz a mondás: utolsókból lesznek az elsők.
Bár a 7240s-t eddig az 1.03-as fw-vel használtam, most raktam rá a 1.04-est, még azzal is teszek egy próbát, hátha...[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Ma próbából felhoztam a műhelygépből a GH70N-t, hogy azzal is írjak e csodás korongokból 8x-an, hát az eredmény magáért beszél.
Gondoltam csak nem ismeri a korongot, ezért kerestem frissebb fw-t, de az eredmény nem lett jobb.
Most, vagy ennyire nem fekszik ez a lemez ennek az írónak, vagy a frissített fw-ben sincs benne enne ez a lemez. A hirtelen minőségromlásnál vált sebességet, lehet írnom kéne vele egyet 4x-es tempóban is, ha úgy jó lesz, akkor megtartom a korongot.
A korábban megírt Philips+-os koronggal nem volt problémája. Ezt kb. 1éve írtam vele.''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Én is csináltam egy újra tesztet, hogy mennyit romlott 10 év elteltével.
-
verybigboy
senior tag
"Retroklub"
(Jó értelemben persze!!!)
-
Ottó58
senior tag
Az előttem lévő hatására:
Néha szúrópróbaszerűen egy-két lemezt én is letesztelek.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
fer
őstag
Ma elszórakoztam egy kicsit, láttatok már ilyen írót? Annyit segítek, hogy maga az író nem került sorozatgyártásra. Pontosítok, nem lehetett külön megvásárolni.
2.4X-es és csak mínuszos DVD-t és RW-t ír, CD-t nem. Elég szépen megírta ezt a nem túl acélos korongot, a samu és a pio sem írta meg jobban.Samu:
Pio: Pedig már ki akartam dobni, de így megúszta a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz idrimbe #15180 üzenetére
Valószínűleg amit te fűrészelésnek hívsz, az egyszerű ugrándozás a szektorok között olvasás közben. Linux alatt elég nagy a readahead, ami miatt kevesebb az ugrálás.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
fer
őstag
válasz ibizadance #15184 üzenetére
Örülök, hogy sikerült, látod sokszor a legegyszerűbb dolog a célravezető.
-
fer
őstag
válasz ibizadance #15181 üzenetére
Minden átkonvertálás minőségromlással jár (gondolom ezt te is tudod) a dat fájl mpeg1 vagy mpeg2 lehet, első körben próbáld meg átnevezni mpeg-re vagy mpg-re. ha ezt sz.gépen sem tudod lejátszani, akkor ott más probléma van.
Ha mindenáron konvertálni akarsz, én az Xvid4psp-t ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz ibizadance #15181 üzenetére
Szia!
[link] próbáld meg.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
ibizadance
csendes tag
Sziasztok!
Családi videót szeretnék DVD lemezről számítógépre másolni, hogy Pendrive-n keresztül tudjuk TV-n nézni. Milyen programot tudtok mondani, amivel .dat fájlokat bármilyen olyan formátumra tudok konvertálni a DVD lemezről, hogy azt a tévén/számítógépen nézhető legyen? Gondolok itt avi, mkv, mp4....
Amiket találtam eddig DVD ripper programokat, azok vagy nem ismerik fel a formátumot vagy fizetős és a videó hossza le van korlátozva.
-
idrimbe
csendes tag
Sziasztok!
DVD lemezeket és a DVD íróm tesztelgetem.
Ugyanaz a hardver, ugyanazt a lemezt Windows 10 alatt folyamatos "fűrészelés" mellett 21Mbit/s sebességgel tudja olvasni, mint Linux alatt 36Mbit/s sebességgel, teljesen hangtalan működés közben. Gondolom a "fűrészelés" a fej újrapozíciónálása gyenge olvashatóság miatt. De ez azt jelenti, hogy Linux alatt nincs hibajavítás lemez olvasása közben? -
Moonwolf
senior tag
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
jeni
félisten
válasz verybigboy #15173 üzenetére
én már ott tartok,hogy az asszony egyedi tiltást tett a bankkártyámra DISC lemezek vásárlására
még akkor sem ha Taiyo Yuden lemezt tudnék venni per darab 50 Ft áron. -
Ottó58
senior tag
válasz verybigboy #15173 üzenetére
Nekem "csak" a fele van. De sorban ki fogom próbálni őket, mert volt már hogy elővettem egyet és nem működött, pedig íróképesen raktam el.
Legrégebbiek; Pio 107, Px 712A, LG 4165-67, és volt még valahol (Nem találom) LG 4040.
iHAS 324C szinte új.
Ha már itt tartunk, van egy SAMU SH-202 sosem írtam vele, milyen lemezre célszerű égetni?
A 223 F szinte kinyírhatatlan!!!
Retro korszak sosem múlik el!» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
verybigboy
senior tag
Csak bekukkantottam ...
Istenem, szerintem a "raktáromban" van még vagy 50 íróm ... évek óta egyiket sem használtam, pedig van ott szerintem minden (is).
Hát ez is elmúlni látszik, nem is tudom, írtok még DVD lemezeket mostanság? Mennyit? 1-2-5-10 havonta? Csak érdekesség képpen kérdem.
Jó látni a régi neveket ismét, de jó is
-
fer
őstag
Minek, van szinte mindenből, pio 215L-112D, iHAS624B, AD7240S,, SH-S182M, Meg még egy Lg H70N-is, és még ezt is találtam:
-
fer
őstag
válasz Ottó58 #15166 üzenetére
Egy kis után állítás, megcsináltam a 112D-vel is, már az sem akart semmit beolvasni.
-
fer
őstag
válasz Ottó58 #15164 üzenetére
Most a Pio mindent jobban olvas mint új korában, Samu nekem is volt egy 203D, nagyon jól írt olvasott, de egyszer csak megadta magát, a mai napig sajnálom.
Épp most raktam be neki egy 2X sony rw-t, tiszta karc csoda, hogy még olvasható, de meg sem kottyant neki, pedig erre emléxem, hogy a pio-val sosem tudtam megírni ezt a lemezt!
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
Szia!
Nálam jópár Pio író megadta magát, tejesen mindegy, mennyit írtam vele. Történt BD íróval is, nem is használtam sokat, BD-t nem ír-olvas, DVD-t igen.
Samu 223F "kinyírhatatlan", de még egy Lite-On sem ment tönkre, még a többezer, csak CD-t író Lite-On író is működik. (Fogaskerekes, szíj nélküli meghajtásos, hangos tálcanyitás).
Már Sonyval is történt meghibásodás.
LG 4040 és 41xx típusaim is működnek, pedig sok DVD- írtak anno.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevág de audio cd-nek verbatim azo-t vagy verbatim extra protection-os lemezt érdemesebb használni?
Kiírtam párat sony lemezre BluRay íróval mivel az lassabban tud írni mint a DVD író, viszont jó lenne még lemez, tudom hogy már régen leáldozott a minőségi lemezeknek a gyártása, de a verbatim hosszú élet tartamot ígér a lemezeinek, persze ez is relatív.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
fer
őstag
14 és fél év hűséges szolgálat után a Pio215L íróm úgy döntött, hogy nem hajlandó tovább írni és olvasni a DVD-R, +R, +RW, CD R, -RW, lemezeket, egyedül csak a cd-r-t olvasta be. Egy "csavarhúzós rábeszélés" után meggondolta magát és ezt produkálta:
Sajnáltam volna búcsút inteni neki.
-
wwenigma
Jómunkásember
Azért ha nem is 100%-os tesztelési célra, de nagyon szépen mutatja hogy azok a lemezek és mid-ek mennyire olvashatóak még.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
gaben22
senior tag
válasz Ottó58 #15159 üzenetére
Sajna megesik, nekem is van 16-17 éves hamis TDK meg Arita DVD-m ratyi LG íróval írva, ami még mindig olvasható (igaz olvasó izzad rendesen, nincs már jó állapotban) míg pár 12-13 éves Taiyo + NEC kombó meg megadta magát. Ilyen ez a popszakma.
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
És végül a rettegett Princo:
Hát ez meglepett, hogy 9 év elteltével csak ennyit romlott, mifelénk ezzel a lemezzel ijesztgették egymást az emberek. Kár, hogy nincs róla korábbról tesztem.''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
A csodálatos Verbatim:
11 és fél év után:
A Philips valamelyest jobban bírja:
11 év után:
Végül de nem utolsó sorban egy Fuji:
-
wwenigma
Jómunkásember
Kidobáltam régi lemezeket, párat teszteltem...
01_Datawrite_8x_sarga
02_Fortis_8x_feher
03_Verbatim_8x_ezust
04_RiDisc_8x_kék
05_Verbatim_16x_ezust
06_TEK_8x_sarga
07_RiDisc_8x_bordo
08_Panasonic_16x_arany
09_Emtec_4x_ezust
10_Maxell_8x_aranyeszoldfelirat
11_SamsungPleomax_8x_fehér_OptodiscOR8
12_Traxdata_8x_ezust
13_Fujifilm_8x_ezustzoldfelirat
14_Arita_8x_rozsaszin
15_Ricoh_16x_arany
16_Traxdata_2.4x_arany_RitekD01 (ez nem tom hogy sikerult)
17_Plextor_16x_arany_piszok
18_RiDisc_16x_kek
19_Infinity_8x_kek
20_TDK_16x_kek
21_Verbatim_16x_ezust
22_Ricoh_8x_arany_RicohjpnD0102
23_Fujifilm_16x_labelflash
23_Panasonic_16x_arany
24_Verbatim_16x_ezust
25_Philips_2.4x_ezust_RicohjpnD0167
26_Datawrite_8x_piros
27_Verbatim_16x_ezust_ujdesign
28_Verbatim_2.4x_ezust_MKM001
29_Maxell_16x_aranyeszoldfelirat
30_TDK_16x_kek
31_Memorex_8x_ezust_RitekS04066
32_Nyomtatható_x_feher_RitekD01001_foltos
33_Maxell_x_arany_RitekS04066
34_JVC_16x_arany
35_Maxell_16x_arany
36_Sony_16x_feher
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
Üdv!
Nincs esetleg vkinek ebből 1 darab lemeze "elfekvőben"?[L:https://www.alza.hu/verbatim-dvdr-dl-azo-85gb-8x-printable-spindle-50-db-d5690263.htm]https://www.alza.hu/verbatim-dvdr-dl-azo-85gb-8x-printable-spindle-50-db-d5690263.htm[/L]
[L:https://itmedia.sk/showitem.php?item=dvdprd-verbatim08cakebox-mkk_50x97693]https://itmedia.sk/showitem.php?item=dvdprd-verbatim08cakebox-mkk_50x97693[/L]
Sajnos csak 50-es tömb vásárolható. Így kipróbálni nem tudom. Dvd felvevőhöz kellene.
( Pioneer DVR-545H DVD-felvevő ) -
M107
addikt
válasz Moonwolf #15148 üzenetére
Van még pár régebben írt lemezem 2003-as semmi bajuk. Tetőtér 100-as 50-es hengerben egy pár henger.
Vegyes Arita Princo Ridisc TDK Maxell Verbatim DVD-CD
Sőt rengeteg dula rétegű Maxell dvd sok ilyen
Teli xxx rippekkel
Semmi gondjuk bár mostanában egyre kevesebbszer veszem elő lehet hogy kuka út lesz a leközelebbi lomikor.
Ami fontos 4X 6TB HDDken van raidben és még van 2 TB hely lassan kell vegyek 2X 4TB-ot.
Családi és fontos dolgok és nem nagyon fellelhető zenék és videók + mentéseim
Csak minőségi van még írható pár henger (Verba UAE) Verbigboy és most nem ugrik be a neve Kodály köröndnél taliztunk mindig, azt hiszem. Blu-ray és RE, de ebből sincs sok.
Meg pár henger RE + pár henger és tokos bontalan DVD+-RW és +-R.....
Sok lemezem inkább PS4 és PS5 játékokból van már csak + a digitális
De az más tészta.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ottó58
senior tag
válasz Moonwolf #15148 üzenetére
Én úgy gondolom, a sokszori hőmérsékletváltozás is befolyásolja.
Abból indulok ki, hogy a tetőtérben a lemezeim többsége hibás lett, míg az
alagsorban (kb 50-70cm-rel szint alatt) állandóbb a hőmérséklet, ott nem volt adatvesztett lemezem, még a rossznak ítélt Princo, rózsaszín Arita közt sem.
Az íratlan, írott lemezeim is ott tárolom.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Moonwolf
senior tag
Az átlagos íratlan dvd lemezek, fénytől mentes helyen mennyi időt bírhatnak ki?
-
winhate
őstag
Amúgy ha már nosztalgia itt van mellettem 50cm-re a kis Amiga m.
Jópár Ps1 cd t írtam még vele meg audio cd is ill. adat cd t. (kb 1999-2001 körül)
Még mindig használhatóak.
Tervbe vettem hogy valamelyik cd - dvd írót ismét rápattintom az ide kábelrehttp://pouet.net/prod.php?which=5633
-
winhate
őstag
-
Ottó58
senior tag
válasz verybigboy #15144 üzenetére
Azóta is folyamatosan figyelem a fórumot, nekünk ez volt a digitális korszak, nem az "okos" teló.
Ha jól emlékszem Tőled is van pár íróm, még most is írok lemezeket. DVD-t, főleg BluRay-t, így egyedivé tudom tenni a nyomtatott lemezt. Csakis olyan nyomtatóim vannak.
Nosztalgia, régi emlékek ezek, még videómagnóim is vannak, használom is őket.
(Gyerekek kinevetnek).
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
verybigboy
senior tag
válasz Ottó58 #15143 üzenetére
Be ám, s meg-meg dobban az ember szíve mikor idekerül, előjönnek az emlékek ... de jó is volt ...
Nem mondom hogy nincs még vagy 50 íróm idehaza (lehet van 80 is ) de sajnos azok már igazi értéket nem képviselnek, max. csak olyanoknak mint mi itt, "régi öregek", kik még tudjuk értékelni a régi HW-eket. Mennyi jó íróm van még a polcokon, nem is 1 db. ... ez van.
Nem is tudom igazán mikor írtam utoljára velük, talán Verba DL lemezeket, azok voltak az utolsó írásaim ... de az is már vagy 3-5 éve ...Hátha benéznek ide még a régi "versenyzők" ... lassan mint egy oldies klub
-
Ottó58
senior tag
válasz verybigboy #15141 üzenetére
Csak-csak "benéznek" ide a régi aktív tagok.
-
Moonwolf
senior tag
válasz verybigboy #15141 üzenetére
Van pár dolog még a fiók mélyén.
-
verybigboy
senior tag
Huuu de jó hogy még néha-néha van itt élet
Azt a mindenit!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
A két teszt 5 év eltéréssel készült. Ritek F16 lemez, ami Pioneer 209D Bluray íróval lett kiírva.
Ennyi a különbség, használva nem volt, sötét helyen volt tárolva.
-
M107
addikt
Meg kéne hirdetnem az UAE verba-s +R pakkom felét kb 800 darab lemezt, hisz már csak porfogó.... persze pottom pénzért így is bukok buktam rajta
Már csak egy pár darab műanyag pedig régebben mennyit költöttem rá több 100 ezreket
Na majd meg látom mégA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
-
-
gaben22
senior tag
válasz plevips #15130 üzenetére
Hello, régi jegyzeteim között ez szerepel:
according to ECMA standards:
- PI-8 280
- PIF - 4
- POF - 0and now for the bonus points:
- Jitter dvd-r 8%
- jitter dvd+R 9%
- assymetry -5% and +15%Jitter magas, de mondjuk hogy elfogadható. Ellenben egy minőségi irásohoz viszonyítva szerintem gyengus, legalábbis az első képen szereplő mindenképp. Nem tudom hányszoroson írtad, viszont a teszt sebességét lehet érdemes lenne 8x-en maximálni.
Ha valami olyat tárolsz rajta, amit sajnálnál ha elveszne, akkor meg tökmindegy milyen az írás tárold duplán egy másik típusú adattárolón is.
[ Szerkesztve ]
-
-
M.Ildiko
tag
Segítséget kérek.
Nem találok olyan megoldást, ahol környezetbarát módra megsemmisíthetném a leselejtezett, évek óta félretett mágneses adathordozókat. Ezek videó és magnó kazetták, cdk és dvdk. A cd, dvd lemezeket le tudom darálni, de így sem szeretném a hulladékba rakni.
Azt is megköszönöm, ha útba igazítotok.
A netet több napja bújom, de csak egy Székesfehérvár melletti településen működő céget találtam. Budapesten kellene valami leadó-átvevő hely. Nem elektromos hulladék,ott nem veszik át, ahol pl. egy külső meghajtót igen. -
woci
csendes tag
Uraim, ha valaki most szeretne DVD lemezt venni, figyelmébe ajánlom ezt a HA hirdetést:
[link] -
winhate
őstag
-
winhate
őstag
válasz Tex Murphy #15124 üzenetére
Mivel irod majd pc vagy amiga ?
Ja oks latom lightscribe akkor az miggy n felejtos.
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Nor-
tag
válasz Tex Murphy #15122 üzenetére
tehát az 1500 forint + szállitás nem sok ? ...
Ugye látod amit mondtam, hogy mire vége az árverésnek, nem annyi lesz mint amennyibe felrakták ...http://itmedia.sk/
-
Nor-
tag
válasz Tex Murphy #15118 üzenetére
Ezek aukciók, most lehet olcsónak látszik, de mire vége az árverésnek, horror áruk lesz ...
És ha kéne belőle 500 darab, nincs, mert 1 hengere van az eladóknak.
Hidd el, ha lehetne szerezni, vettünk volna, de sehol nem lehet már találni európában ...
Az egyik aukció most tart 40 fontnál 50 lemezre, nem nevezném olcsónak, és még 1 nap van hátra ...http://itmedia.sk/
-
Ottó58
senior tag
válasz Tex Murphy #15118 üzenetére
Sajnos a felület kopik, ellentétben a LabelFlash lemezzel.
A nyomtathatót is le kell fújnom fixálóval.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Nor-
tag
válasz Tex Murphy #15116 üzenetére
Ott se nagyon fogsz találni, globálisan nem létezik ez a termék, az ebayes eladók is be kell hogy szerezzék valahonnan ...
A disztributoroknál meg már sok-sok éve megszűnt ez a kategória sajnos.http://itmedia.sk/
-
Nor-
tag
válasz Tex Murphy #15113 üzenetére
A lightscribe megszűnt, nem gyártják évek óta, tehát már nem fogsz találni sehol.
Az utolsó darabokat úgy hallottam hogy már ezer (!) forint körüli áron adták egyes szlovák/magyar boltok ...http://itmedia.sk/
-
Ottó58
senior tag
válasz Tex Murphy #15113 üzenetére
Már régen használtam, de áttértem utána a Labelflash lemezre, mivel sokkal szebb képet gravírozott.
Egy idő után már nem lehetett kapni, így áttértem a nyomtatható lemezre, amire bármit "alkothatok".
Ha van olyan nyomtatód, sokkal egyedibbé tudod tenni.15102hsz» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok!
Tudom, nem a legjobb helyre írom, de sehol sem találtam hasonló. Lightscribe CD-t keresek. Lenne néhány dolog, amit felírnék CD-re,, s kipingálnám. Sehol sem lehet itthon kapni, de hátha valakinek van elfekvőben. Ha más nincs, ebay, de itthonról egyszerűbb lenne. Szóval aki tud segíteni, megköszönném.A4000T "Only amiga makes it possible"
-
-
winhate
őstag
Elövettem a napokban a régi cd imet hogy lemásoljam a gépre és 19 db ból 3 lemez volt csak hibás.
Kb 20 éves lemezek ! (Amiga stuff)
Hatalmas nosztalgia faktor nálam a lemezezés. (főleg ha hibátlan)Elnezest a cd miatt de sajnos aktiv cd topic szerintem mar nincs
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
veterán
válasz Ottó58 #15107 üzenetére
nem azt mondom, hogy minden rossz, közel sem, sőt egy csomó noname lemezem is túlélt ennyi időt, de néhány kifejezetten jónak mondott viszont nem
de ebben egyetértünk, hogy nem vagyunk egyformák, nekem blurayre is macerás lenne archiválni. ha csinálnék nyaralós videót és ha meg akarnám mutatni a nagyszüleimnek, akkor pent dugnék a tévéjükbe viszont van egy projektem minden évben, aminél a vevők egyik (egyre kisebb) fele még mindig dvd-n kéri az anyagot, de ott tényleges lemezt nem kell írnom, csak egy isot küldök.hanyas vagy, te disznó?
-
HIGH-END
csendes tag
Helló adott egy LG házimozi Csak DVD s szuper hang minden tökéletes
Egy DOLOG AMIT NEM ÉRTEK
műsoros lemezeket játsza írottakat is
Egy LEMEZ DVD DE ABBÓL PRÓBÁLTAM TÖBBET VALAMI KÓD VAGY NEM TUDOM WARNER BROS GYÁRI DVD GLADIÁTOR JURASSIC PARK GODZILLA mindegyik kifog rajta hang elindul kép egyhelyben áll vagy szaggat kockázok lemezek SONY DVR íróban mennek mi lehet ez? Csak WARNER BROS KIADÁSÚ GYÁRI LEMEZEKENÉL ? -
Ottó58
senior tag
válasz qnadam #15106 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a régi (majd 20 éves! pl. Princo, vagy más lemez, ami nem kimondottan minőségi) a régi írókkal megírva is jó eredménnyel olvasható. több is van a DVD korszakból más-más íróval írva.
Igenis a mostani lemezek író párosítással adnak optimálisabb teljesítményt.
Abban igazad van, hogy kevés adatot tárolnak, de van Blu-ray amit mostanában is szép számmal írogatok.
A nyaralási videót pedig DVD-re írva egyszerűbb tévén megmutatni a 80 évesnek, (még van lejátszója), mint a felhőből telón.
Ez is csak egy vélemény, tükrözi "nem vagyunk egyformák" más az igényünk és a felhasználási mód.
Ezzel párhuzamosan lehet "felhőbe" archiválni.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
veterán
válasz verybigboy #15104 üzenetére
miért kellene egyetérteni?
nem gondolom, hogy most nincsenek jó termékek, mint ahogy régen is voltak szarok. ha akkor mindenki csak jót akart volna gyártani, nem lenne értelme ennek az egész topiknak viszont ha adattárolásról van szó, rég rossz, ha a termékkínálat jó ha negyedét lehet megbízhatónak tekinteni, és fórumokból derül csak ki, melyik lemez melyik íróval lesz jó.nemrég előtúrtam a régi dvd-imet, és megpróbáltam lementeni a tartalmukat. a nagy részük működött (azért mindig igyekeztem a drágább lemezek felé menni), de a nem működők közt voltak márkás, jónak mondott darabok is.
emellé bejön, hogy a négy és fél gigabájt egy kényelmetlenül kis adatmennyiség. innentől számomra sokkal kényelmesebb egy nas, amit bárhonnan el tudok érni, elfér rajta kb háromezer lemez tartalma, egyszerre kéznél van az egész tartalom, szól ha valami baja van, folyamatosan menti a tartalmát felhőbe, és ha a három hdd-ből az egyik kiesik, még mindig nincs semmi probléma (de ha van, még mindig vissza tudom tölteni).
nem állítom, hogy az egész dvd technológia úgy rossz, ahogy van, csak azt, hogy az én igényeimmel kevéssé találkozotthanyas vagy, te disznó?
-
Ottó58
senior tag
válasz verybigboy #15104 üzenetére
Tökéletesen egyetértek Veled!
-
verybigboy
senior tag
válasz qnadam #15103 üzenetére
Ezt rossz helyre "címezted" ... persze ez is egy vélemény ... csak nem az amivel én egyetértek.
Nem vagyunk egyformák (s ez így is a jó). Én nagyon sok dolgot "visszasírok" ... azt a korszakot mikor még jót AKARTAK!!! gyártani, s nem a mostani "marketinges" gyártást. Régen termékfejlesztés egy komoly cél volt, most az mellékes, szart is gyárthatunk, de csináljunk köré nagy, főképp idegen szavakkal teli marketing hadjáratot, azt a nép majd "megeszi" a sok "sz@rt" amit legyártunk nekik eladjuk ... hát ez nem az ami a világot jobbá teszi ... de persze ebbe élünk, ebbe kell élnünk, de az nem egyenlő azzal hogy ezzel együtt is értünk (értek).
-
veterán
válasz verybigboy #15101 üzenetére
azzal együtt, hogy az elmúlt 15 évben már semmit nem archiváltam optikai lemezre, örülök hogy kiment a divatból ez a nyűglődés és szerencsejáték
hanyas vagy, te disznó?
-
Ottó58
senior tag
válasz verybigboy #15101 üzenetére
Én még aktív vagyok e téren, a 72xx sorozatból majdnem mindegyik megvan, a jobb Piokkal párhuzamban.
LG is, Taiyo is van, meg több száz jobb minőségű lemez, csak a Philips hiányzik.
Én még használom a DVD-t, egyedivé "varázsolom" őket, archiválás egyik módja ként, de hiszen az idősebbeknek jobb Tv-n látni pl. a nyaralást, mint "okoson", mert még van bőven lejátszó, úgysem megy ki a divatból, csak a fiatal korosztály nem használja (szerintük mindent a teló tud). Videót, audiót, régi bakelitet is használok, szeretem a retró cuccokat.
Videókamerás felvételeim szerkesztett, effektelt, feliratozott Blu-ray is őrzi egyfajta archiválás részeként.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
verybigboy
senior tag
válasz Ottó58 #15100 üzenetére
De jó még látni itt 1-2 régi "arcot" ... de sajnálom eme korszak végét ... ejhhh.
7200 NEC író, főleg az IDE verzió nagyon baba egy író volt (7200A ha jól emlékszek), akárcsak a Samsung 222L (úgyszintén IDE író). De volt az LG GSA-4163B vagy LG GSA 4167B ... ejhhh.
Na meg a lemezek császára a régi Taiyo Yuden alapanyag ... a 8x-os, az egy etalon széria volt, a 16x-os az már nem annyira. Akkor a Verbatim DVD+R Made in UAE, emlékszem vadásztam arra a sorozatra. De van, volt még az Infome alapanyagú Philips lemezek, az is egy kimagasló széria volt, még most is van szerintem vagy 400 lemezem ebből a szériából (nyomtatható és gyárilag nyomott felülettel). Hát igen. Manapság meg gondolom az enyészet, igaz nem kísérem szemmel a változásokat eme téren, de gondolom mint mindenhol, az egyre silányabbat akarják ránksózni, nagyon résen kell lennie az embernek.
Bocsánat, idekerültem, előjöttek az emlékek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Bittorrent topik
- Háztartási gépek
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap