Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Ez az az FTI DL ami Itmedia név alatt található? az a++ grade, dupli grade mit jelent? A lemez alapanyaga jobb minőségű, vagy a nyomtathatóság minőségére vonatkozik?
Pioneer 112D-hez jók ezek a lemezek? Vagy nec 7280-hoz /lehet hogy később ilyenem lesz/?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
M107
addikt
1 órával ezelőtt érkezett a telefon jövőhét szerdára várnak engem s a Szolnoki Tesco igazgatóját kihallgatásra a szolnoki békéltető testülethez (Gyorsan működnek!)
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
-
King Unique
titán
Én MM-ben jártam nem pont így,de hasonlóan,bár ott Verba Gold Archival polcon 4xx Huf-ért volt,pénztárnál 890-et kértek,reklamáltam,mondták kitett ár érvényes,visszakaptam különbözetet... De ez a Tescos tényleg pofátlanság...
Ismerősen csengenek számomra ilyen "békéltetős ügyek" (család,ismerősök),ott ált.kedvezően lerendezik a dolgot,gondolom igazgató se akar balhét,v komolyabb vizsgálatot...[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
Egyes forgalmazók árai is gyalázatosak, akár csak a nevesebb márkák minősége is! Ez is korábban nagyon jónak számított, most minden várakozást felül múlt. Ma írtam ilyenből 11 DVD-t, ebből 9-nél verify hiba volt! Mi jöhet még ezek után?
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
törölt tag
Teac DV-W28S-RT, 4x
Hihetetlen ez a noti író! Egyrétegű lemezek esetén a Samu 222L még partiban van vele, de kétrétegű írásakor lemossa mindhárom desktop írómat
[ Szerkesztve ]
-
Nor-
tag
válasz attilav2 #9001 üzenetére
Az dupli grade az valamivel gyengébb mint az A (A++) grade, de még közel sem B-grade.
Az értékei egy hajszállal gyengébbek lehetnek mint az A-grade tesztjei, de sokszor semmi különbséget nem fogsz látni.
Általában a különbség az ellenőrzésben van, a magasabb grade-ek esetében több lemezt ellenőriznek minden szériából, és ezért lesz drágább maga a lemez is."hivatalosan" a dupli is ugyanazt tudja mint az a-grade.
Azért írunk amúgy A++ grade-et, mert a verbatim hivatalosan A-grade, de hát ugye azt mindenki tudja itt, hogy a közelébe nem ér már ...Az újabb írók szeretik ezt a lemezt általában.
[ Szerkesztve ]
http://itmedia.sk/
-
pami5
aktív tag
Tapasztalat nélkül teljesen tanácstalan vagyok, mi lehet az ok? (Van gondolatom, de szeretném mások véleményét, esetleg tanácsát olvasni) Minden ugyan az és egymás után 5x verify hibát kapok! Mi okozhatja szerintetek?
-
djculture
félisten
Több ok lehetséges. Egyik része lehet szoftveres /Pár kiadó kifejlesztett egy írás blokkoló spyware programot ez is fennlehet általában ingyen kínált képernyőkímélőkben és egyéb hülyeségekben terjesztik, vagy fent van egy meghajtó emulátor program amivel összeakadt/
Azután lehet hardveres is mégpedig a gében lévő memória modul/ok hibáznak. Ezt egyből fel lehet ismerni mert mindig máshol van hiba/eltérés. Sokszor csomagoláskor is előjön.Ezeket ha leellenőrizted folyt köv..
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz djculture #9009 üzenetére
A felsoroltakat átnéztem. Az profi vírusvédő tisztán tartja a gépet (remélem), így nem jöhet be írás blokkoló. Nem mászkálok és nem töltök le szinte semmit, csak filmeket. Semmilyen amulátor nincs fenn. A memória moduloknak jónak kell lenni.
Ezt támasztja alá, hogy azóta írtam 3 DVD-t és a régebbi (kb. 1 1/2 évvel ezelőtti, az hibátlan volt), azután egy kb. 2 hónapja beszerzett (annál szintén verify hibát adott!), majd ismét régebbi beszerzésűt, ami szintén hibátlan volt. Mindhárom DVD-nél minden azonos (márka is) volt. Én ebből arra következtettem, hogy a DVD már nem a régebbi minőségű, hanem sokkal gyengébb."Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
djculture
félisten
Milyen márka? Ha verbatim akkor kár volt megvenni... Verbatim a legkókányabb lemez mostanában rögtön a tdk után. De még a tdk is jobb, mert a mostani verbáknál már csík is van az írható felületén meg sorja. Neve eladja így olyan dolgok fordulnak elő vele ami még az omega lemezzel se.
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz djculture #9011 üzenetére
"Talált, süllyedt!" Sajnos Verbatim-R és előbb vettem, mint a róla szóló véleményeket olvastam volna. Előtte még rosszabb, mert kinai volt. Sajnos ki vagyok szolgáltatva a beszerzést illetően. A jövőben minden esetre óvatosabb leszek, de ezt már "megnyertem". Vettem korábban 4 guriga TDK-t is, de abba is 30 db rossz volt. Sajnos, igazad van.
-
Adler
aktív tag
válasz djculture #9011 üzenetére
Ez azért is furcsa, mert Én csak verbát veszem és több száz darabból egyet se rontottam el!
Amúgy meg ha a legkókányabb DVD a verba akkor a többi lemezt minek neveznéd? csak azért mert akkor azokra nincs megfelelő szó a szar minőségre. Ez az Én véleményem!
Bár nem is zug árustól veszem potom áron.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Plexicushio
senior tag
Ez azért is furcsa, mert Én csak verbát veszem és több száz darabból egyet se rontottam el!
Ha ennyiben ki is merül nálad a minőség (ellenőrzés) akkor vedd csak továbbra is nyugodtan, ez esetben tökéletesek (mint más lemez is, csak olcsóbban - de legalább megnyugodsz).
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz Plexicushio #9014 üzenetére
-
Flashget
félisten
-
M107
addikt
válasz Plexicushio #9014 üzenetére
Idáig én is sok verbát használtam, de amikor egy 8 v egy 12X írás (5:50 helyet 8-9 percig tartott és szenvedett vele az író írásnál akkor letettem hogy verbát használjak.
Nem tudom hogy ez az új MCC Taiwani Verba dvd -r milyen, de én amíg van Jvc dvd+r a piacon s cd-ben is addig őt veszem.
Mégha drágább is de megéri nekem a minőség.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Adler
aktív tag
válasz djculture #9017 üzenetére
Vannak 10 éves Verbáim és tökéletesen olvashatók. Eddig nem volt gond velük.
#9014 Plexicushio: kb 1 héttel ezelőtt linkeltem be képeket Verba tesztekről, amiket Én írtam PIO-val és Plextor-ral. furcsa ott nem mondták, hogy szarok lettek volna az eredmények. A Jitter értékeket meg ki is emelte a srác, hogy milyen jó a -R-esnél, pedig mostani Verba volt.
[ Szerkesztve ]
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Adler
aktív tag
Az alábbi linkeket érdemes megnézni. Sehol nem a legszarabb lemezek között emlegetik a Verbát!
Ui.: lejárt az idő, ezért írok új hozzászólást.
-
-
pami5
aktív tag
Sziasztok! Szerintem ne vonjátok kétségbe senkinek a tapasztalatát. Főleg verybigboy véleményét. Ő nagyon sokat tapasztalt és szívesen olvasom véleményét. A PH-t és a privátokat olvasva nekem nagyon sokat segített még M107, Flashget és djculture is. Még 2005-ben kezdtem a DVD írogatást, azóta több (ma már nem ajánlott) márkát is használtam, úgy író, mint DVD tekintetében. Klf. forgalmazók klf. helyeken szerzik be portékájukat (ahol olcsóbban kapják) és azt árulják. Talán ők sem tudhatják, hogy a gyári fólia mit rejt, mennyiben mondd igazat. Talán 1-2 évvel ezelőtt vettem azt a 4 guriga TDK-t (ami íráskor hibátlan volt), 2 hónappal ezelőtt megnézve még a DIR-t sem volt hajlandó a PC beolvasni. A TDK után álltam át taiwani 16x Verbatim-R-re, éveken át ezt használtam Nero 6.6.0.8-al, "mezei" írókkal, nem volt gondom. Ezelőtt 2 hónappal szereztem be 50 db-os, *cw*-s, taiwani Verbatim-R-t, azóta egy Plextor PX-880SA-ra (6x írás, 1.13 fw, MID beírva OHT bekapcsolva, így kaptam a legjobb eredményt) és az ImgBurn v2.5.6.0-ra váltottam, ennek ellenére "gyártom" a rossz DVD-ket. Ezek mellett sok verify hibát kapok. Régebbi Verba-ból még van 1-2 db, azoknál semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
régen az autók is megbízhatóbbak voltak....
a nem ajánlott lemezek a mostanában és visszamenőleg 1-2 éve kaphatókra vonatkozik nem az 5-6-8 éve forgalmazottakra.
és igen az egykor #1 Verbatim napjainkban képes nem silány, nem kuka, hanem szó szerint szar lemezt gyártani főleg made in china felirattal.De!
Vannak lemezek amikből egész jó széria kerül ki (tavaly Philips INFOMEDIA R30 és INFOME R30 mides lemezek voltak a slágerek)de van mikor ugyanennél befuthat az ember gyengébb szériába. Ergo napjainkban a DVD lemez vásárlás egy lutri lett. Vagy jót kapsz vagy nem, de az is tény egykoron szebb napokat látott gyártó terméke pl. TDK lemez, Pioneer 218/219 dvd íók (QSI gyártmányok) messzire kerülendők.Realme GT Master Edition
-
-
M107
addikt
"Sziasztok! Szerintem ne vonjátok kétségbe senkinek a tapasztalatát. Főleg verybigboy véleményét. Ő nagyon sokat tapasztalt és szívesen olvasom véleményét. A PH-t és a privátokat olvasva nekem nagyon sokat segített még M107, Flashget és djculture is."
Verybigboy = Dvd lemezek tesztelők koronázatlan királya
Flashget és Djculture = Ismert jó tanács adók évek ótaM107 = Thx a megtiszteltetést , de én csak egy egyszerű user vagyok, aki már sokat látott. S igen szoktam okosakat írni s mondani, de az előttem említett 3 emberke nyomába sem érek.
De azért köszönöm a megtiszteltetést s az elismeréstUI:
Most hogy így nézegetem előkeresem a legrégebbi lemezem, s megnézem milyen minőségű (mivé lett)[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Ha már itt tartunk nekem PPeter burn.hu-n lévő írásai elemzései segítettek legtöbbet.
Sajnos már a honlap se az övé és ide se jár sűrűn. Persze mondjuk rajtunk egy két fanatikusokon kívül kevés ember ír már dvd-t, mostanában az új gépeket is optikai nélkül kérik.
Én magam a sima írható lemezek siralmas minősége miatt újraírható lemezeket veszek már inkább. Ha nagyon kell a sima irható dvd akkor meg régi típusú lemezekből van tartalék szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
A nélkül, hogy valamilyen sorrendet állítanék fel, Tőled és IRON STORM-tól is kaptam már segítséget. Ezek is előbbre vitték dolgaimat, köszönöm.
A régi felvételek lejátszhatóságát a TDK gondok után néztem meg, talán sikerült pótolni azokat. Az régebbi felvételek ellenőrzése a későbbi csalódástól védhet.[ Szerkesztve ]
-
-
verybigboy
senior tag
Én is kitartok még a DVD lemezek mellett, persze én is érzem már hogy a DVD lemezek korszaka már hanyatlóban van, de a teljes eltűnését azért még odébb látom. Nem hiszem hogy akár 5 éven belül eltűnne a DVD. A Blu-Ray árban nagyon közelít már ahhoz amit korrekt árnak tartok, lassan eljön az idő hogy egy következő szintre lépjen az ember, de akkor is, a DVD lemezeimet nem cserélem le, azokat tartom biztonsági másolatnak, ezek mind kíválló alapanyagra írt adatok, hála Isten nincs is bajom egyik lemezemmel sem!!! (Persze igen nagy figyelmet is fordítok arra hogy mit mivel és hogy írom meg ...)
-
djculture
félisten
A sima lemezeken sajnos rengeteg nem aktuális adat van már, de állítom te is 1000db -ból össze tudnál szedni 200db-ot minimum amin már rég nem aktuális és nem használt cucc van.
Na ezt megelőzendő r w-t veszek már csak nagyobb tételben. De mondom a pendrive korszak miatt a sima lemezek 1-2 múlva eleve megfizethetetlenek lesznek.
Rétegigényt elégítenek ki már most is ezért nincs minősége se. 1-2 éven belül én olyan ötszörös árat jósolok neki, ugyanaz történik vele mint a magnókazettával. Én abban is benne voltam. Előbb eltűntek a minőségi cromedioxidos és metál alapanyagú szalagok, végül 4-5 x áron mentek már a vasoxidosok is.[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
válasz Flashget #9026 üzenetére
Akkor kérdezem a nálam sokkal jobban hozzáértő embereket, hogy most ténylegesen milyen lemezeket ajánlanak amik a régi Verba lemezekkel veszik fel a versenyt minőség terén?
-
Adler
aktív tag
válasz Flashget #9026 üzenetére
"Verbatim DVD+R 16x tavaly 2x25db-ot vettem Made in Thaiwan..söralátétnek meg frízbinek való mínőség..."
Erre ezt találtam azon a honlapon amit belinkeltem.:
Mitsubishi Verbatim DVD-R, DVD+R or DVD+R DL, made in India, UAE, Singapore or Taiwan. (Do not buy the “Life Series” or “Value Series” discs.) Good Verbatim is getting harder to find in local stores.A neten value vagy a life series-esek mind a hengeres kiszerelés. Szerencsére ezekben sose bíztam. Mindig tokosakat vettem.
Ezek szerint kiszerelésekben is van minőségi különbség?Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
djculture
félisten
Már hengeres kiszerelés is ritka , inkább zsugórfóliás a divat. Amúgy tökmindegy made in ue meg a taiwan is ritka cucc már.Szerintem ahol még van ott se sokáig lesz. Nagy tételben Kínai meg indiai van mindenhol, minden lemezből. Múltkor végignéztük a szolnoki tesco-t Médiát corát 1db made in ue 10db os verbatim volt többi mint made in china. A tokos meg az összes meg mind made in china volt.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Van még ahol elfekvőben van, én is találtam mondom made in ue verbát.
Arról nem beszélek hogy itthon van pl eredeti japán 50db os verbatim dvd+r 8x lemezem, na az még a VERBATIM volt. Akkoriban még a Singapour. CMC Mag és a japan ty volt a divat, ma meg a kinai istenverések /ezekbe még az a rossz hogy a média kódok is ugyanazok mint a régi eredeti gyárak lemezei/ meg Moser Baer india hulladékok a divat.[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Ez a Verbatim szégyene ... tán azt csinálják hogy anno nagy nevük volt, most abból élnek, kifuttatják sz.r alapanyaggal a DVD szériájukat azt lépnek tovább ... nem igen hiszem hogy innen Ők nagyon a minőségi lemezek felé mozdulnának majd valaha is el ismét ... szégyen ez az egész ami manapság a DVD lemezek terén folyik ... na meg persze DVD írók terén is.
-
djculture
félisten
válasz verybigboy #9041 üzenetére
Mért a sony saját minőségi lemezeinek indiai mbi gyártmányra cserélése nem szégyen, mikor 1600ft egy 5db os 5szines sony dvd-r vékonytokban. Ennyiért normális lemezt is adhatnának simán
-
verybigboy
senior tag
válasz djculture #9042 üzenetére
Igazad van, de a Sony akkora név nem volt lemezek tekintetében mint a Verbatim ... persze tök mindegy hogy mi a neve a dolognak, a lényeg sz.rt is el lehet adni, mert igaz nincs is nagyon más a piacon ... tisztelet a kivételnek ... annak az 1-2 lemeznek ami még elérhető innen-onnan a lemezpiacon!!!
-
Flashget
félisten
Szerintem ilyen lemez napjainkban nincs. Illetve amik ilyenek azok nem kétszámjegyűek/db áron kaphatók.
De ami volt Verbatim TY lemez (a JVC féle TY meg se közelítette) szerintem nincs már a piacon mert a gyártóknak nem éri meg minőséget gyártani. Ez a szomorú valóság.Realme GT Master Edition
-
kicsirigó7
senior tag
Aki mostanság, elfogadható minőségű DVD lemezt akar.
Az szerezzen be Maxell 16x DVD+R lemezt, (Ritek F16) Made in Thaiwan. (Kínai nem jó!)
Vagy Omega Fresstyle 16x DVD+R (CMC MAG M01) MID-el.Nem állítom hogy (INFOME) régebbi (TY) (MCC) über minőségűek lennének.
De átlagosan jobbak, mint a mostanában kapható márkásabb lemezek többsége.
Átlag 36.000-70.0000 PIE, 300-1100 PIF érték körül pörkölhetőek.
Tehát kisebb a minőségbeli szórásuk, mint a TDK-Philips-Sony név alatt futó Kínai-Indiai gyártású MBI-CMC-Ritek lemezeknek.
Nem is beszélve, a Kínai-Indiai gyártású Verbatim lemezektől.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Kellett nekem a dvd-t temetni: "Nem lesz alkalmas DVD-lejátszásra a Windows 8 operációs rendszer, derül ki a Microsoft hivatalos blogjából. A vállalat szerint felesleges lenne ennek licencét megvásárolnia és a vevőkkel megfizettetnie, hiszen a PC-kből lassan úgyis kiszorulnak az optikai meghajtók. "
Még jó hogy átolvasva a blogot csak a dvd filmről van csak szó, de akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz kicsirigó7 #9047 üzenetére
Ezzel csak az a gond hogy ad 1. már sok helyen nem lehet pl. Maxell-be Made in Taiwan-i lemezt kapni, hanem csakis Made in China-t, ad 2. sok helyen mindez csak akkor derül ki, amikor már átvetted a futártól és ámul-bámúl az ember hogy b.ssz. meg, már megint egy made in china csomag és hozzá rakja a másik, harmadik made in china csomaghoz ... majd elkopik, azt mégsem. ... ugyanez az Omega lemezre is elmondható, ott sem tudni mit kapsz, mert kereskedők ezt sem tüntetik fel (tisztelet a kivételnek, de ott sem minden lemeznél!!!). Garancia meg semmire nincs, vagy ezt kapsz, vagy mást.
Itt tartunk sajnos ezzel a dologgal
DE, ha kifogod, akkor ahogy írod, megfelelő íróval relatíve jó eredményt lehet kihozni azért ezen lemezekből, itt annyira nem jellemző a minőségbeli külömbség, általában egy és ugyanazt a minőséget képviselik ... a ma kapható lemezek közt olyan 3-as fölé, 4-es eredményre saccolom ... inkább 3-as fölé, 4-es alá.
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz verybigboy #9049 üzenetére
Maxell 16x DVD+R Ez a promocio-os kiszerelés tuti Made in Thaiwan
Az Itmediánál sajna most csak 10cw-s kiszerelés van.Mi ez a hármas fölé, négyes alá osztályozás?
Már nem kapsz Philips INFOME lemezt webshopban sehol. Esetleg saját magadnál.
Ami jobb lemez a Maxell +R től, és kapható, az a DVD-R UAE TTH lemez és a **GOLD** Archival lemezek. Az előbbi 40%-kal drágább. A másik meg, épp csak 300Ft-al kerül többe.Ezért maradjunk inkább a mezei normál DVD +R -R lemezeknél.
Ebben meg van átlagos, átlagon aluli meg sz@r minőség.Mondj egy MID-et ami most kapható és veri írásminőségben a Thaiwani Maxell DVD + R RitekF16). Vagy az Omega Fresstyle DVD+R CMC MAG M01 MID-et.
Vagy könnyítésként: Mondj egy lemezmárkát, amelynek az átlag minősége stabilabb?
Szk:
Nem találsz jobbat tőlük. Legfeljebb hasonlót.Ami kb egy szinten van velük az a Verbatim Made in Thaiwan. DVD-R+R
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest