Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) ProdyG válasza Tomate (#2747) üzenetére


ProdyG
senior tag

hi, ugyanolyan íróm van mint neked: Asus drw-1814/blt
van vele egy problémám, amit már fentebb is írtam:
"újraírható lemez esetén ha újra írni akarok rá, kiadja a nero a lemezt és kiírja hogy ez nem újraírható lemez. de ha egyből visszanyomom a lemezt, akkor elfogadja. mitől lehet ez? nem nagy gáz, de idegesítő. ja és ebből kifolyólag nem is tudok újraírható lemezt simán törölni, csak így (ha egyből utána ír is rá)."
te soha semmi gondot nem tapasztaltál ezzel az íróval? köszi

(#2752) Apollyon válasza Tomate (#2747) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Még régebben írtam egyszer én is egy DL lemezt, csak az Philips volt és ugyanilyen hullámos volt amit mutattál, csak jobban. A lemeznek persze semmi baja nem volt, csak érdekesnek találtam. Amúgy sztem írótól független, inkább lemezfüggő lehet, nekem NEC 7173a van.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2753) Tomate válasza Apollyon (#2752) üzenetére


Tomate
veterán

Hát nagyon jól állok a DL lemezekkel. HD filmeket írok rá és 22-ből csak 1et hibázott a 2 nap alatt. A többi mind király lett. (az viszont csíkos hullámos, minden baja van, be se olvassa) És itt a reklám helye: Ilyen Traxdata Full printes a cucc

ProdyG: Semmi problémám. (újraírhatónál sem) Tökéletesen jó kis író ez.

(#2754) #00809728 válasza fekeandras (#2748) üzenetére


#00809728
törölt tag

Hát lehet kapni kodak gold lemezeket is én arra pakolom...

(#2755) #00809728 válasza fekeandras (#2749) üzenetére


#00809728
törölt tag

Elég érdekes ár.28ft-ért tuti nem dvd-t kaptál még a cd-n is elgondolkodnék.
Én a te helyedben a becses képeket NEM arra raknám..

(#2756) fekeandras válasza Tomate (#2750) üzenetére


fekeandras
őstag

Egy ismerősön keresztül cégfelszámolásból.Az utolsó 200-at vettem meg, sajnos túl későn szóltak.Szívesen vettem volna dupla ennyit. :O

Dodi: De bizony, dvd... :P

(#2757) funkygee válasza fekeandras (#2748) üzenetére


funkygee
aktív tag

Ez a dvd-r mizéria csak itt keleten :DDD dívik, egyszer valahol azt olvastam, hogy a +r jóval tartósabb, persze ez relatív nagyon, mert ugye az írás minősége egy dolog, de ki mondja meg, hogy a műanyag mennyi idő alatt öregszik el, stb. Ettől minőségi egy lemez, Én pl. csak dvd+r -re írok. Valószínűleg azért szoktak rá "felénk" a -r lemezekre, mert ugye a dvd másolás hajnalán gondok voltak a booktype-al, de akkor ugye még az asztali lejátszók sem voltak kiforrottak, sem hardver,sem soft tekintetében. Aztán az image-eket elkezdték dvd-r re optimalizálni,pontosan azért,mert a +r nek voltak kompatibilitási gondjai, és azt használta mindenki, mert "arra fért rá". Nekem pl eszembe nem jutna -r re írni semmit. A régi 6-7 éves lemezeim közül (dvd-r) egy rakás halott, ugyanazzal az íróval megírt dvd+r lemezek tökéletesen működnek! :o

(#2758) fekeandras válasza funkygee (#2757) üzenetére


fekeandras
őstag

Hát én ehhez nem igen értek... :)

(#2759) Zeratul válasza funkygee (#2757) üzenetére


Zeratul
addikt

Baromság. DVD-R és DVD+R élettartama között nincs lényeges különbség ha nem hamisított. MID nem jelent semmit mert a nagy gyártók levetett gépsorain vígan csináják tovább a 2-3. vonal beli gyártók a lemezeket és ez alól mjelenleg már a DVD+R lemezek se kivételek, kicsit később kerül rájuk a sor de ott se biztos hogy az adott MID valóban az a gyártót takarja.

(#2760) Beowulf_78 válasza fekeandras (#2748) üzenetére


Beowulf_78
addikt

Én elég régóta arhiválok adatot dvd-re. 20.000-30.000 db lemezt biztos megírtam a 9-10 év alatt. Persze próbáltam én is törekedni a minőségre, de pl. amikor kezdtem akkor egyedül a RITEK alapú Universal volt az egyik legjobb a piacon a maga 6-700ft /db árával. Akkoriban azért vert a víz 1-1 kifogott rossz szériánál a brutál lemez árak miatt.
Az eddigi tapasztalatom alapján nincs jó és rossz lemez. Persze kivétel ez alól a néhai Princo ill. az Arita. Ezek csapnivalóan szar minőségűek voltak, nem tartották a felírt adatot, és sok volt belőlük a selejt. De idáig amikre írtam, TDK, Verba, Maxell, Philips, és az összes többi hasonló szintű lemezből volt jó és rossz széria. Volt hogy 2 egymást követő TY szériás Verbát szoptam be..az első jó volt, a második eresztés kevésbé, amiből sokat rontottam. Ezt majdnem minden lemezzel eljátszottam. Iszonyat módon hullámzik a gyártási minőség Verba és Verba között is. Már nem kapható a Plextor lemez, ami magasan a legdrágább volt a maga korában, mindenki esküdözött rá, de abból is voltak visszaolvashatatlan példányaim. Nem tudhatod meddig lesz jó egy lemez...lehet hogy 1 év lehet hogy 10 év. Sok lemezem van, ami 6-7 évnél öregebb, és tökéletesek. És van pár ami összefosta magát. Összességében nem rossz az arány, tehát a nagy részük sokáig tudja tárolni az adatot, de nem tipus és alapanyag függő. Sokkal inkább lehet befolyásoló tényező a 6x gyorsabb írás, és a dvd író minősége. Én mindig Pio-kat használtam, nekem ezek jöttek be, most is ilyeneket használok. De ha globálisan nézem az írókat akkor még talán az NEC az, amit megvennék, mert jól bírja a kiképzést. Sok múlik azon megtalálod e azt a lemez tipust amit szeretnek az íróid. Ha igen, akkor arról nem szabad váltani, fölösleges kockázat.
Tehát ha 4-6x írással fogsz arhiválni jó minőségű íróval jóval nagyobb az esélye a tartós adatnak. Sajnos a 8x íráshoz, hogy az tartós is legyen, gyenguska minőségűek a mostanság kapható lemezek. Mivel a fénykép arhiválás sarkallatos pont, főleg ha adat vesztés van, én mindenképpen 2 példányban írnám ki 4x sebességgel. ;)

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#2761) fekeandras válasza Beowulf_78 (#2760) üzenetére


fekeandras
őstag

2,4x sebességgel írok mindent.Egy egyszerű, öreg LG íróm van.Eddig csak azt rontotta el amit hülye fejjel túl gyorsan akartam megíratni íratni vele.Pl. 16x -os pink/fehér Arita dvd-r lemezre egy 950mb-os mappát 16x sebességgel.Felpörgött a lemez elkezdte írni még 10%ig sem jutott el máris hibaüzenettel kiköpte a lemezt.Verbatimmal sosem vol ilyen gond.

(#2762) funkygee válasza Zeratul (#2759) üzenetére


funkygee
aktív tag

Azért azt ne feledd, hogy a dvd-r ténylegesen két lépcsőben készül, a másodikban kerül rá a MID, a dvd+r pedig egylépcsőben, eleve MID -el jön, ez azért lényeges különbség. XYZ alapanyagra is lehet rakni verba MID et pl, ha arról van szó, a -r nél, én úgytudom. :K

[ Szerkesztve ]

(#2763) Zeratul válasza funkygee (#2762) üzenetére


Zeratul
addikt

Ez igaz, de elhasznált gépsorral nem oly mindegy?

(#2764) sysrq


sysrq
őstag

Sziasztok. DVD+RW lemezek közül most melyiket érdemes választani?

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#2765) kali válasza sysrq (#2764) üzenetére


kali
legenda

milyen íróhoz? csak mert az újabb szériás +rw lemezekt közül néhányat nem ismer fel/ír/töröl (rendesen) egy - két régebbi író...
én jelenleg sony és philips 4x dvd+rw lemezeketz nyúzok, és nincs velük gond :C

(#2766) PPeter válasza Zeratul (#2759) üzenetére


PPeter
addikt

A MID nem a gyártósorhoz van rögzítve hanem a stamperhez (nyomóforma), tehát nem kell hozzá levetett gyártósor (valójában a gyártósorok nem vándorolnak, kicsit drágák és nagydarabok az ilyesmihez).
DVD+R lemezt kevesebben gyártanak a noname gyártók közül, mert a Philips szigorúbban ellenőrzi a DVD+RW gyártási jogosultságokat mint a DVD-R gyártás (jogi) feltételeit a DVD Forum.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2767) PPeter válasza funkygee (#2762) üzenetére


PPeter
addikt

Bizonyos jellemzők az előírás előtti fázisban rákerülnek a DVD-R lemezre is, tehát nem a kétszakaszos gyártás miatt egyszerűbb hamis MID-et tenni a DVD-R lemezre, hanem főleg azért, mert szinte a kutya se foglalkozik ezek ellenőrzésével.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2768) sysrq válasza kali (#2765) üzenetére


sysrq
őstag

Samsung SH-S183A (SB03 firmware) és SH-S223 (még nem volt beépítve).
Merjek olcsóak közül venni? (115Ft benq)
Vagy maradjak a neves gyártóknál? (230-250Ft)

Van pluszos lemez ami gyorsabban írható mint 4x, minuszost is csak 6x -ost találok.
Hetente 15-20-szor is át lennének írva, némi tartósság nem ártana.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#2769) gg72 válasza sysrq (#2768) üzenetére


gg72
veterán

Nekem a 6X mínuszos -RW Verbatim nagyon bejött, tökéletesen ír rá a Pio 215 és a NEC 7203 íróm is. :K

(#2770) PHM válasza sysrq (#2768) üzenetére


PHM
addikt

Esetleg DVD ram?
Drágább, de hosszú távon megéri szerintem.
Különösen ilyen gyakori újraírás mellett.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#2771) Ukraan


Ukraan
aktív tag

Szevasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a sárga-kék csomagolású, 16X-os, "-"-os Verbatim lemezekről kinek milyen tapasztalatai vannak. Köszönöm a segítséget :R !

[ Szerkesztve ]

BÚÉK!

(#2772) kali válasza Ukraan (#2771) üzenetére


kali
legenda

(#2773) Ukraan válasza kali (#2772) üzenetére


Ukraan
aktív tag

Köszönöm :R !

BÚÉK!

(#2774) gg72 válasza Ukraan (#2771) üzenetére


gg72
veterán

A kínai Verbatimmal sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim... :(

(#2775) Ukraan válasza gg72 (#2774) üzenetére


Ukraan
aktív tag

Ezt hogy érted? Milyen problémád volt velük?

BÚÉK!

(#2776) gg72 válasza Ukraan (#2775) üzenetére


gg72
veterán

Rossz írásminőség Plextor és Liteon írókkal és különböző tesztprogramokkal leellenőrizve:
[link]
[link]
Anno két 25ös hengert vettem, az egyiket már apránként elhasználtam, a másikhoz még nem mertem hozzányúlni...

[ Szerkesztve ]

(#2777) lorcsi válasza gg72 (#2774) üzenetére


lorcsi
veterán

akkor mit érdemes venni ?
ricoh ?

(#2778) gg72 válasza lorcsi (#2777) üzenetére


gg72
veterán

Ricoh +ost, a mínuszos nem túl jó szerintem, de a +osból is a 8X a jobb.
Mínuszosból én most a Sony-kat kedvelem a leginkább. Pio 116 és NEC 7203 íróm van, lemezellenőrzésre pedig egy Plextor és egy Liteon írót használok.

(#2779) schumifun5ma


schumifun5ma
csendes tag

Valaki már találkozott azzal a HP DVD+R lemezzel, amit 45 Ft-ért hirdetnek? PIO 112D és 215D írókkal mennyire jönnek ki?

(#2780) ANT válasza ANT (#2670) üzenetére


ANT
őstag

No, most bontottam egy gurigát ebből a SONY16D1 lemezből.
NEC 7170 8x sebességű pörkölés után ilyen az "EKG"-ja. :DDD

Nekem ennél jobb nem kell.
Mostanában valahogy jobban bízom ebben a lemezben, mint az MCC-s Verbában.

[ Szerkesztve ]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2781) gg72 válasza ANT (#2780) üzenetére


gg72
veterán

És nem csak a lemezvisszaolvasási görbéje jó a lemeznek, hanem a hibaértékei is! :K
Manapság én is inkább ilyen lemezt veszek Verbatim helyett, amelynek minősége a különböző származási országok szerint erősen ingadozó... :(

(#2782) LGLuke


LGLuke
őstag

Sziasztok!

Szomorúan vettem tudomásul, hogy a Verbatim leállt a Taiyo Yuden alapanyagú minuszos DVD-inek gyártásával/forgalmazásával.

Ebből következik a kérdésem:
ha nem az ár a legfontosabb, mert nem nagy tételben akarok dvd-ket írni, hanem családi fotókat, és hasonló fontos adatokat szeretnék megőrizni, akkor melyik a legmegbízhatóbb DVD lemez hosszútávon.

Gondolom +- is szóbajöhet mert az íróim tudják.
LG GSA-4163B az egyik íróm a másik is LG, az újabb valamivel, talán 67-es végződésű vagy nem tudom most fejből. Cserélni kellene már őket valami újabbra, de eddig nem igazán rontottak lemezeket.

Szóval a hosszútávú megbízható tárolás lenne a legfontosabb.
Köszi előre is!
Üdv!

(#2783) gg72 válasza LGLuke (#2782) üzenetére


gg72
veterán

A Ricoh Gold 8X DVD+R kifogástalan lemez, én a TY-kkel egy szintre sorolnám be, itt lehet kapni normál CD tokban: [link]

(#2784) LGLuke válasza gg72 (#2783) üzenetére


LGLuke
őstag

:R a gyors válaszért! Ricoh talán még nem is volt soha, bár annyi CD-t és DVD-t írtam már, hogy azért biztosan becsúszott 1-2. Kipróbálom...

Még 1x :R

(#2785) gg72 válasza LGLuke (#2784) üzenetére


gg72
veterán

Szívesen! ;) Még annyit, hogy a 16X +os sem rossz, de a 8X jobb lemez, szóval ha van, akkor azt vegyél, meg ugye az minőségi CD-tokban is van egyesével csomagolva!

(#2786) schumifun5ma


schumifun5ma
csendes tag

Sziasztok!
Elhatároztam, hogy jópár DVD-m tartalmát biztonságosabb lemezre tenném. Most jellemzően 8x TDK és 8X-16X Verbatim MCC-s találhatóak, illetve egy nagyon kis része CMC-s Verbán.
Mivel elég fontosak nekem a rajta lévő tartalmak, a KODAK 100 évig szavatolt termékeire gondoltam.
Két fajtát is találtam itt az oldalon:
- Kodak **Professional Gold** DVD-R 16x
- Kodak *Digital Mastering Disc* DVD-R 16x
Van valami különbség a kettő lemez között?
Egy Pioneer 215D íróval írnék rá 1.13-as firmware-rel. Mennyire hajlandó együttműködni a lemez az íróval?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#2787) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Hy!

Nekem egy NEC 7173A típusú íróm van és már sok fajta lemezt kipróbáltam vele. Akinek szintén ilyen típusú írója van, annak tanácsolom, hogy kerülje a Philips és Sony lemezeket, ugyanis valamiért nagyon nem szeretik egymást.
Az újraírható Philips DVD-t(+) fel sem ismeri illetve fel sem pörgeti a lemezt miközben az olcsó asztali DVD-lejátszó gond nélkül viszi.
A Sony DVD-ket meg egyszerűen írás közben egy hibaüzenettel kidobta.

Ezeket egyébként a legújabb firmware-val is csinálja, ami az 1.04-es. Szóval csak gondoltam szólok.
A Verba-kat viszont tökéletesen pörköli. :P

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#2788) puttputt


puttputt
őstag

Üdv! Egy 48x16x48x-os LG (egyszerűbb fajta) DVD W/RW tulaja vagyok. Nos... sok gondom akadt az írással, mert sokat elszúrt a kicsike, a legnagyobb gond azonban, hogy nem tudom, melyik márkájú DVD érné meg a leginkább; ár-teljesítmény kategóriában.
Köszönettel a tanácsokért! :R

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#2789) kali válasza schumifun5ma (#2786) üzenetére


kali
legenda

ajánlott lenne frissíteni az íródon lévő firmware verzióját; DVR215D_FW122EU
ezek az újabb típusú lemezek/médiakódok különösen igénylik!

(#2790) puttputt válasza kali (#2789) üzenetére


puttputt
őstag

Ilyesmire már én is gondoltam... esetleg, az író lenne a gyengébbik láncszem, nem a lemezek?

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#2791) kali válasza puttputt (#2790) üzenetére


kali
legenda

nem neked válaszoltam, hiszen nem is ismerem az íród pontos típusát (?), és pláne nem a te lg íródhoz linkeltem a pioneer firmware frissítést! :)

huskydog17; anno közel egy évig használtam ad-7173a írót, amivel elég sok sony lemezt írtam, és nem problémázott velük (sony dvd-r 8x mid; sony08d1 és sony dvd-r 16x mid; sony16d1)

[ Szerkesztve ]

(#2792) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Értem és elhiszem. Lehet, hogy valamilyen hamisított lemezek voltak, ezt már nem fogom megtudni.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#2793) puttputt válasza kali (#2791) üzenetére


puttputt
őstag

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B ATA Device (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Ezt írja az Everest.

Persze, semmiképp sem raknám rá :DDD :N

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#2794) kali válasza puttputt (#2793) üzenetére


kali
legenda

a gyári utolsó firmware verzió; A106
módosított firmware; A106_rpc1_and_auto-reset
utóbbi a The Dangerous Brothers munkája, különösen ajánlott!

(#2795) punish3r


punish3r
aktív tag

az ilyesmi lemezekről mi a vélemény: Taiyo Yuden 8X-16X DVD-R?

Már a jövő sem a régi...

(#2796) kali válasza punish3r (#2795) üzenetére


kali
legenda

jók!

(#2797) puttputt válasza kali (#2794) üzenetére


puttputt
őstag

Köszi! Már frissítem is a másodikkal! (Melyiket? Auto vagy R-es?)
Most az RPC1-eset rakom... (Két fájl volt a zipben, azért kérdezem... a méretük egyforma.)
Remélem, jó lesz!
Vagy ez csak a gép újraindulását befolyásolja...?

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#2798) kali válasza puttputt (#2797) üzenetére


kali
legenda

az auto-reset azt a számlálót állítja vissza alapra, ami az optikai meghajtónál a dvd-régió beállításainak módosítási lehetőségeinek a számát mutatja - gyárilag "csak" 5 lehetőség van, amikor használatba veszel egy új optikai meghajtót, először beállítod a használni kívánt régiót, erre kiírja, hogy a lehetséges módosítások száma: 4 - ha élsz ezzel a 4 lehetőséggel, akkor utána már nem lehet módosítani régiót. na ezt állítja vissza a gyári alapra az auto-reset!

(#2799) puttputt válasza kali (#2798) üzenetére


puttputt
őstag

Ezt nem igazán értem..., mindegy, nem az Auto-t raktam, hanem a másikat, az RPC1-et...
Most írja a DVD-t (sikeresen frissült, egyébként), meglátom, milyen lesz.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#2800) kali válasza puttputt (#2799) üzenetére


kali
legenda

a-r

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.