- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
csiki52
tag
válasz
sfdrakex #77697 üzenetére
a hazugság az hazugság ugyanis tényként mondta hogy átkötik és nem azt hogy lehet hogy átkötik tehát állitotta, mert visszakérdeztem.... nincs mentség, az meg nem érdekel hogy nekik hol és milyen belső gondjaik vannak leirtam világosan mire mondtam ....bridge mod vagy kábel
nem kértem és kérek megoldhatatlant vagy lehetetlent. -
csiki52
tag
válasz
CirrMee #77684 üzenetére
nem hiszek semmit csak ki kellett volna jönnie a munkalappal behuzni a kábelt. Ehelyett telefonon közölte hogy az évben átkötnek TEHÁT HAZUDOTT!!! emmyi az egész.
ha pedig technikailag megoldható amit az előfizető kér akkor csinálják.
Unalmas hogy az ÜFSZ is képzetlen kis p.....k bol áll akik a betanult hülye sablon szövegen kivűl semmit nem tudnak,......és mielőtt én lennék a marha hangsulyozom nekik az a dolguk hogy tudjanak és kezeljék a problémát mert azért vannak ...tudok kompromisszumot kötni csak azt kértem elsőre hogy tegyék a szar eszközüket bridge modba, arra nem voltak hajlandóak ekkor kértem külön kábel behuzását. Erre is azt mondta a üfsz-es hogy szüntessem meg a telefont ilyet is csak egy b.....m mondhat nem hozzáértő.
erről ennyit... -
Cr00py
senior tag
válasz
pw12345 #77692 üzenetére
Én eddig ahol jártam, ott mindenhol a földszinten volt a doboz , szekrény, de ez a lényegen nem változtat.
Le kell vágni azt a felesleges kábelt, és húzni be helyette egy másikat. Nem arany árban adják sem a kábelt, sem a csatlakozót a végére.
Én biztos nem vesződnék vele.
Nálunk kb 2 napig csinálták az FTTH-ra való "felkészülést" a lépcsőházban. 3 emeletes társasház. ( itt is a földszinten van a digis ONT ) Amint megláttam az emeletenként kihelyezett fehér kötődobozt, néztem is naponta a digi weboldalát.
Kb 1,5 -2 hét után váltott FTTH-ra a címemen, be is mentem személyesen új szerződést kötni ( ennek már fél éve ) , majd 4 nap után jöttek átkötni.
A mai napig nincs kint 1 szórólap FTTH-val kapcsolatban, sem az üzletkötős kis matrica a földszinten, ergo nem sietik el ( A vélhetőleg kevés munkaerő miatt ).
Akiket sikerült megkérdeznem itt a környéken, ők még mindig a 3 betűs szolgáltatónál vannak, avagy FTTB-n. A lépcsőházban csak nekem van FTTH, ez biztos.
(#77693) hobizoli : Itt csak egy nagyobb alu "szekrény" van a földszinten az FTTB-nek, illetve a fehér kötődobozok emeletenként az FTTH-nak. -
pw12345
aktív tag
válasz
Cr00py #77691 üzenetére
FTTB-nél ( panel ) általában a földszinten van egy nagy digis dozot (az mi a túró?) ( ONT ) oda futnak bele az utp kábelek amiket a lakásokig húznak.
Dezinformációval ne hülyítsük a kérdezőt. Számtalan panelben jártam, egy szolgáltató szekrénye sem volt a földszinten (útban is lett volna). Pincében, szemétledobóban, közös helyiségben elzárva (olykor szabadon, lépcsőfordulóban, gangon) szoktak lenni és nem is egy, hanem sokszor két dozot is van, megfelezve a szinteket. Ráadásul a piszkok, időről-időre költöztetik valamiért, hogy az összes, rohadt ledobó kulcsát össze kelljen gyűjtenem.
Pedig nem vágyok erre a szolgáltatásra, mint a kereskedelemben sem, hogy átpakolják az árut, időt pocsékolva nekem.Első körben célszerű lenne megnézni a kábel feliratát (cat5/e?), hogy érdemese-e vele egyáltalán foglalkozni.
Az a gyönyörűség történik velem, hogy lent a kiírásban, az akár 1000-es net is rendelhető felirat jelent meg. Ehhez képest a megrendelő oldalon FTTB 500 a max.
Eddig nem figyeltem, de megjelent két kis szürke dozot (egyik a kaputelefoné, másik meg gondolom az infra érzékelőé), és egy ovális optikai (ezt onnan sejtem, hogy a "lézer veszélyre" utaló plecsnit látok rajta), szintenként két csatlakozóval (vélhetőleg bejövő, előremenő, nincs 4-es osztás) és, mintha új kábel csatornákat is látnék, mert, azon a falon nem volt. Viszont üresek, vagy levágott koax figyel bennük.
Itt nyáron kötekedett a T-kábel, azóta kussolnak, lehet az ő művük, mert a dozot nem hasonlít az itt, eddig fotózott szögletes képződményekre.
Létezik az, hogy sunyiban kötnek, aki észreveszi bekötik és, ha elég jön össze, akkor leoltják a B maradékot, ha meg nem, akkor lexarják? -
Cr00py
senior tag
válasz
Livius #77689 üzenetére
Ha a bejárat felé valahol találkozik az otthoni routerrel ( már ha van ) , akkor csak le kell csípni ott a végét, és tenni rá egy rj45 csatit, az mehet be a routerbe, és lesz rajta net.
FTTB-nél ( panel ) általában a földszinten van egy nagy digis dozot ( ONT ) oda futnak bele az utp kábelek amiket a lakásokig húznak.
Ha bedugva sem történik semmi, akkor a digis központi ont-ből húzták ki ( nem fizette, vagy lemondta a szolgáltatást / kellett más lakónak a hely ) Egyéb esetben nem szokták lent kihúzni, csak központilag letiltják a pppoe csatlakozási adatokat.
Viszont, ha van saját router, és tudsz utp-re csatlakozót tenni, akkor egyszerűbb, ha veszel kábelt + csatit, és úgy / oda vezeted el a kábelt ahogy, és ahová szeretnéd.
Én nem vesződnék azzal a bent maradt kábellel.
-
Livius
őstag
válasz
Cr00py #77681 üzenetére
Pls olvass vissza ha szeretnél segíteni. Amiket írtál 90%-ban nem adott semmi hasznos infót a kérdésemre.
3. kerületi panelban már van egy működő 500-as FTTB, de észrevettük az ismerősömmel, hogy a másik szobába is bejön egy UTP a Digi felől, sőt oda egy koax is. A koaxot tudjuk hogy nincs sehova bekötve, mert a folyosós kis fali "szekrényben" látjuk a feltekert végét, de a plusz UTP-nek nem látjuk, csak azt, hogy ugyan arra megy tovább mint a működő 500-as FTTB UTP. A kérdés az, hogy ez milyen terv lehetett anno a Diginél, a telefont ennyire messze a lakás bejáratától osztanák szét ha lenne, nem a lakásban oldanák meg? Jelenleg nincs telefonja, nem is kell neki, igazából egy plusz vezetékes pont kéne abban a szobában internethez ahol találtuk ezt az "üres" kábelt. Azon agyalunk, mit tudnánk kezdeni azzal a kábellel, hogy legyen rajta net. -
Oroszlányon se tv, se internet nincs per pill. Szomszédban sincs. Családi házas ftth. Van itt még valaki a környékről?
-
CirrMee
addikt
válasz
szaboi6512 #77686 üzenetére
298 -as általában korlátozottan áll a rendelkezésre, és rendszerint csak akkor kaphat valaki, ha valahol visszamondanak egy példányt. Így kaptam anno én is, hogy aztán 1 hónappal később elvitessem a fenébe...
-
csiki52
tag
válasz
qqcqqc #77677 üzenetére
nem huznak pedig havonta verem ki a balhét és nem tudok megszabadulni a telefon miatt a szar ZTE hgn 298 as nyavalyás routerüktől
Bp kispest itt volt az elsők között LAN FTTB az optikai elosztószekrény minden emeleten majdnem két éve itt van csak nem hajlandók végre bekötni pedig tavaly nyáron felhivott a szerelő hogy nem huznak uj kábelt hanem még az évben /2019/ átkötik optikára nos mint mindig most is hazudott mert azota sem kötötték be, Nem az optika kell tökéletes az FTTB 500 csak huznának be másik kábelt a telefonnak amit évek óta nem tudok elérni ...hazudnak éjjel nappal ... -
Gróf...
aktív tag
Valaki szerelmes lett a malac farkába!
-
Cr00py
senior tag
válasz
Livius #77678 üzenetére
FTTB esetében, ha csak net van, akkor 1db utp jön be a lakásba. ( Mindenképp lesz rajta csatlakozó - olyat én még nem láttam, hogy behúzzák, és nincs rajta semmi.. úgy nem is tudná tesztelni, hogy működik-e )
( Ha tv is, akkor utp + koax. ) Ezt pc-hez lehet csatlakoztatni, és azzal építeni fel a pppoe kapcsolatot ( szerződésen lévő felh- jelszó párossal ) Ehez te vehetsz saját költségen egy routert ( ha több helyre kellene vezetékes net ). Ebben az esetben azt az 1 kábelt a routerbe kell dugni, és a router építi fel a pppoe kapcsolatot, mjd a routertől lehet vezetni tovább az utp-t ahová kell.
FTTH-nál egy üvegszálas pigtail kábel jön be, ami egy FTTH Receiver-be megy bele. ( Elképzelhető, hogy valahol 2in1 routert adnak, ezért csak 1 eszköz van ) A reciever-ből megy tovább a koax kábel, ha van tv is ( ezt splitterrel tovább lehet osztani, csak úgy.. mint fttb esetében ) +megy egy pigtail patch kábel a routerbe ( Digis kütyü ) - sárga színű többnyire - a net miatt. Majd a routerből egy utp a sz. gépig.
Ha a digis eszköz teljesítménye nem megfelelő neked ( nagyon alap felhasználásra elég lehet 1-2 mobilhoz kb ) akkor veszel egy gigabites routert, átkéred a digis eszközt bridge módba, majd mögé kötöd a saját routered.
FTTH-nál sajnos nincs lehetőség a szolgáltatói eszközt ki venni az egyenletből, így az mindenképp marad.
tl:dr : FTTB-nél nem kapsz szolgáltatói routert. FTTH-nál lesz 2 kütyü, ha van tv is - ha szerencséd van akkor csak 1 ( változó, hogy hová mit visznek ) + ha komolyabb hálózatot szeretnél, akkor szükséged lesz egy saját routerre, ami + 1 kütyü.
Remélem így érthetőbb.
Ha valami nem lenne tiszta, kereshetsz privátban is. -
-
Livius
őstag
válasz
qqcqqc #77675 üzenetére
Egy ismerősömnél pont ezt vettük észre, hogy a panel lakásba két UTP jön be. Ebből az egyiken a Digis FTTB megy. A másik akkor szintén a Digitől jönne? Annak mi lenne a felhasználása? Ha lenne azon a másikon net elérés az amúgy most pont hasznos is lenne, mert a másik szobában végződik, ahol kéne egy új vezetékes végpont.
-
4Grider
félisten
válasz
szabolala #77671 üzenetére
Az alattad lévő valószínűleg csak 100-ast köttetett be, arról le lehet választani a telefont. A gigás(500-as) bekötésnél kell mind a 4 érpár a netnek.
Vagy a splittere az valójában egy gw, azaz router funkciókkal is bíró eszköz. De mindenképp ajánlott a saját router használata a fos szolgáltatói eszközök helyett. Főleg 500-as, ezres nethez. -
-
szabolala
újonc
Sziasztok!
Bocsánat a nagyon kezdő kérdésért, de elolvastam az összefoglalót, mégsem látok tisztán. Most tervezek Digi full csomagra előfizetni, DIGINet 500 (FTTB) net + DIGITV + DIGITEL 250 telefon. Itt azt olvastam a összefoglalóban, hogy ebben az esetben ad a Digi egy ZTE routert. Viszont az alattunk lakó öreg pasi novemberben köttette be a net+tv+telefon kombót, és neki csak egy sima dobozkát (ő splitternek nevezi) adtak. Külön kell kérnem a routert? Ha nem adnak, akkor olyat kell vennem, aminek van telefonkimenete is?
Köszönöm a segítséget! -
norba69
senior tag
Az Archer C7-et azért cseréltem le, mert még a digihez is kevés volt torrentezésnél. Ha a letöltés 100 MB/s fölé ment, akkor a feltöltés lehalt, nekem pedig az up fontosabb.
Ráadásul egyszerre több eszközt nem tudott a torrent mellett normálisan kiszolgálni.
Váltottam AC65P-re, megszűntek a gondok. -
echterion
nagyúr
Kis infó, aki le szeretné cserélni a digi gigabit-es routerét. Ma beüzemeltem a TP Archer C6-ot (Aqua-ba 12ezer volt, ráadásul volt is nekik raktáron, így azonnal elérhető volt, jár nekik megint a piros pont). Egész jó így a net, több egységről is futtatva. A sebességmérések ugyan nem túl fényesek (és akkor még finoman fogalmaztam), de szerencsére a valós sebességek rendben vannak mind kábelen, mind az 5 GHz-es wifi-n. A torrent közel 100%-osan ki tudja kábelen használni a sávszélességet, a steam olyan 70-75%-osan. Wifi sem rossz, 40-50 MB/s között tud tölteni stabilan. Holnap még megnézem, milyen vele a box, illetve a stream hogy megy majd a laposom-ról úgy, hogy a TV kábelre van kötve (a 4k anyagok akadoztak sajna plex alatt sima wifi-vel a digis router mellett).
Eddig kb. azt kaptam, amire számítottam, egyelőre úgy néz ki, marad, de azért egy hét használat után dől ez csak el véglegesen.
-
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Az előfizetői szerződésben a Szig. sz. megadása nem kötelező. (Csillaggal megjelölték.) Akkor minek van ott a nyomtatványon? -
CirrMee
addikt
válasz
Something_ #77658 üzenetére
Nem tudom országosan mi a divat, de errefelé egyéni bekötés csak Digis szerelőkkel megy, vállalkozsós jómunkásemberek az első/tömeges telepítéseknél volt jelen, gyanítom ott sincs másképp.
-
4Grider
félisten
válasz
Mogyoródon ftth van, ott az ont-ig tehát digis optikának kell mennie.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Gondolom épp az, aki el tudja vállalni ( lutri )
Ha FTTH lesz, akkor egy kicsit bonyolultabb ennél. -
Something_
őstag
Sziasztok!
Azt meg lehet tudni, hogy adott településen (Mogyoródon) melyik alvállalkozó építi ki a szolgáltatást? December 10-én rendeltem kábeles full csomagot, a visszaigazolóban az van, hogy a vállalt határidő 15 nap. Most érdeklődtem telefonon, ahol közöték, hogy téves az email, nem 15 nap, hanem 45 nap a vállalt határidő, így ők időben vannak, majd keresnek.A ház, ahova igényeltem be van kábelezve, digi volt előtte, így kb egy modemet kéne bedobni a sarokba és szerződést kötni.
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
#07746304 #77648 üzenetére
Bármelyik szolgáltató megtehetné hogy csak modemet ad mint a régi szép ADSL-el és DOCSIS időkben... A szolgáltatást azzal is teljesítette, az hogy most a legtöbb cuccban van legalább 2,4GHz N-es wifi csak azért van mert annyira olcsó lett hogy beleteszik de sokat ne várj tőle. Ez az 1-2 szobás lakásokhoz van kitalálva az 50+ korú előfizetőknek akik max laptopon vagy telefonon böngésznek ezt azt.
Aki komolyabban több eszközzel nagyobb sebességgel akarja használni az kérje bridge módra és vegyen saját bika routert.Én ha lehetne választani egy tök egyszerű Huawei ONT-t kérnék amin van 1 gbit LAN meg 1-2 Tel csatlakozó esetleg ha még belefér a CATV akkor az is és wifi meg antenna meg semmi nem kell.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
#07746304 #77646 üzenetére
Látom te is megfogtad a lényeget. Írtam, 2,4es a Wifije a Digis ONTnek, több típuson csak 1 gigabites port van. Nem lehet előre tudni milyen eszközt kapsz, amilyet akkor éppen kapnak a szerelők. Ha nem 1-2 eszközzel használod, érdemes saját routert venni, az összefoglalóban van ajánlot router is.
-
-
Cr00py
senior tag
válasz
#07746304 #77639 üzenetére
Üdv. Én Fiberhome-t kaptam, de van aki ZTE-t ( azt hiszem ), illetve Huawei is van pár. Változó.
Sajnos nem egy acélos valami ( elég budget cucc, A fiberhome-n csak 2 port van, egyik gigabit, másik csak FE.. illetve N-es wifi 2.4Ghz.. de abból is a gagyibb fajta) , így nem árt egy normális valódi HWNAT képes routert beszerezni.
Ugyan nem ismerjük a felhasználási módot, de ezekkel nem lehet mellé lőni szvsz.ASUS AC57U v1 ( ha találsz ) avagy esetleg AC65P. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Dragon3000 #77638 üzenetére
ja amikor mar kb negyedszer mentem be szolni, akkor 1-2 nap volt nekem is
sot, eljottem az ugyfelszolgirol es parkolobol kihajtva mar csorgott a telon a szerelo, hogy mikor johetde addig ment a uuuu, 2-3 het mulva tudnak csak jonni, meg uuuu nagyon terheletek a kollegak, lehet tobb het is lesz annal meg stb
-
törölt tag
Hajdúszoboszlón, a DIGI akcióba lendült. Immáron az én utcámban is felhúzták az optikai kábelt. A városban több DIGI-s szerelőt is láttam. Mondjuk a C5-ös routeremet éppen előtte adtam el, mert kisebb, modern lakásba költöztem.
A DIGI által adott eszközhöz, ha jól látom nem kell külön router. Egy típust adnak? Mi a pontos neve? Boldog új évet. -
Gejza1981
tag
válasz
szaboi6512 #77635 üzenetére
ezzel kapcsolatban semmi... de felhívtam az ügyfélszolgálatot és ők is azt látják hogy user/user a user/pass....
s azért hogy 4 betűt elgépelek arra igen kicsi a valószínűség...
-
Gejza1981
tag
válasz
szaboi6512 #77633 üzenetére
s mint írtam a user/user nem megy... invalid
-
Gejza1981
tag
van ez a ZXHN H298N csoda a diginethez
régebben működött az admin/admin user/user user/digi valamelyike most egyik sem...mit lehet tenni hogy pl wi-fi-t be lehessen újra állítani resetelés után?! köszi
-
hobizoli
nagyúr
válasz
zzolika #77630 üzenetére
ooooo, nopara
nalam a 100megabit-rol 1Gbps-re olyan ~10 honap alatt kotettek at, mert a telefon miatt uj kabelt kellett behuzniuk annak100Mbps-n csak 4 eret kotottek be, az mellett befert a 2 eren a telefon is
1Gbps-nel kell a 8 er UTP-n, igy a telefonnak kulon kabel kellettna ehhez kellett majdnem egy ev
-
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Szeptemberben rendeltem meg az FTTH 1000-et. Az üzletkötő azt mondta bent van a lépcsőházban, csak az ajtóig kell új kábelt húzni, majd hívnak a szerelők egyeztetni. Azóta várok rá...
December 1-jén írt emailemre ma válaszoltak, hogy megkapták és továbbítják az illetékes kollégáknak, addig legyek türelemmel.
Van erre van valami határidő, mennyi idő alatt kell bekötniük? Eltelt 3 hónap. Ha abból indulok ki, hogy 30 nap alatt olvasták el a levelemet, amire tulajdonképpen nem is válaszoltak, akkor a bekötés évek múlva várható
Másnál is ennyi idő volt? Tudok valamit tenni hogy meggyorsítsam? -
pw12345
aktív tag
válasz
qnadam #77626 üzenetére
Normális világban nem kellene, hogy köze legyen hozzá, de gondolom együtt barmolják mindkettőt, ha már ugye nekiállnak, egy füst alatt elqrják mindkettőt.
Én úgy képzelem, hogy egy kócos, gülü szemű őrült tekergeti a központban a potikat, mögötte imbolyognak a mutatók és ingadozik a világítás, a háttérben teremin effekt szól. -
pw12345
aktív tag
válasz
qnadam #77614 üzenetére
Örülök, hogy legalább egy embert sikerült elszórakoztatnom, de most is 9-es a ping
,
amúgy a sebesség megvan, viszont egyes adókon időnként befigyel a nincs jel, tehát valamit variálnak, nem én találom ki.Ááá, hazudnak, mind hazudik, ott sem voltam, nem is láttam, meg milyen hulla?
-
echterion
nagyúr
válasz
sfdrakex #77621 üzenetére
Megnéztem kétféle kábellel is, közvetlenül a router-be is. Sajna nem megy. Felhívtam őket, 72 órán belül jelentkeznek, addig megy a wifi, az a lényeg, megvagyok nélküle. Úgy láttam meg, hogy le akartam szedni egy filmet gyorsba, aztán hiába toltam be a lapos oldalába a kábelt, semmi reakció.
-
echterion
nagyúr
válasz
sfdrakex #77611 üzenetére
Köszi a tippet, neked is Jorus.
(#77613) rothfb:...
Más: Járt már úgy itt valaki, hogy a zte router-en megy a wifi, de a lan eltűnt (mind a gigabites, mind a sima 100-as)? Restart volt, tegnap még jó volt, mert a box nem hisztizett, bár volt egy kis idő, mikor lakat volt a SoW-ban az egyik opciónál, amihez állandó net kell, de utána már rendben volt. Lehet, hoyg már akkor elment a lan, csak mivel a wifi jelszó is meg van adva a box-nak, így nem vettem észre játék közben. Felhívom az üfsz-t, hátha tudnak valamit mondani, bár kétlem, hogy az év utolsó napján lennének.
-
válasz
echterion #77610 üzenetére
Isten ments, hogy beledumáljak, de mégis meg kell jegyeznem pár dolgot.
1. A Diginek ebbe az árba, amiért adja a gigabites netet egyáltalán nem lenne kötelessége bármilyen routert adni.2. Ahhoz, hogy wifin használj minél nagyobb sebességet, kell az 5Ghz-es AC-s router. Amit fentebb ajánlottak, kiváló ár-érték arányt képvisel. A tudásához képest bagó az ára. Egyszeri beruházás, évekig kihúzhatod vele.
3. Ezek fényében nem értem ezt a "nem éri meg nekem" hozzáállást. Ha nem ruházol be ennyit se, mit szeretnél? Minek a gigabites net és miért szeretnél minél nagyobb wifisebességet?
Olyan routerrel, ami csak 2,4Ghz-et tud, nem AC-s, azzal sosem fogsz normális sebességet elérni wifin. Ráköltesz mondjuk egy 10-est, mert az már mondjuk megéri neked, de kidobod az ablakon a pénzt, mert a mostaninál jobb nem lesz.
Egy esetben értem ezt a hozzáállást, akkor ha pl kisnyugdíjjas vagy max 80-as nyugdíjjal. Vagy ha épp 100 felett keresel és kell a pénz 3 gyerekre.Kérlek ne vedd támadásnak a hozzászólásom, nem annak szántam, csak szeretném megérteni az olyan emberek gondolkodásmódját, mint amilyen Te vagy. Kell valami, de legyen ingyen?
No offense!
-
Jorus
nagyúr
válasz
echterion #77610 üzenetére
Korábban írtad, hogy azt olvastad az RT-N18U-ról, hogy 500 Mbps körül tud forgalmazni wifin, de ez nem igaz, kb. a tizedét tudja, olyan 50-70 Mbps-t.
A sfdrakex által javasolt Archer C6 5GHz-en jelentősen gyorsabb.
-
echterion
nagyúr
válasz
MrCsiT #77609 üzenetére
Köszi a választ. Nem családi ház, nem is panel, de lakás. Ennyit biztosan nem ér számomra a még gyorsabb wifi, így ez a típus nem az én típusom, már a tplink is határeset, mert a mostanival is el lehet lenni, csak ugye ha már több van, miért ne próbálnám kihasználni, ha már a szolgáltató csak azt a fostartályt adta.
-
MrCsiT
addikt
válasz
echterion #77595 üzenetére
A helyedben semmiképp sem a csak 2,4 Ghz-et tudó RT-N18U-t, hanem egy Asus RT-AC65P
típust vennék Digi nethez, ami jóval modernebb, tovább kiszolgál, és ma már a kínai telók is tudnak 5 Ghz-en kommunikálni, ami
- igaz, hogy (jelentősen) gyengébb hatótávolságú, mint a 2,4 Ghz-es, de sebességben sokkal gyorsabb;
- bár nem tudom, hogy családi házba vagy panelbe kell, de ha panelbe, akkor jóval kevesebb olyan eszköz lesz a közelben 5 Ghz-en ami bezavar, mint 2,4-en.Ha bizonytalan lennél esetleg, kérdezz rá erre a Milyen routert vegyek? topicban.
szerk: tudom, hogy 3 milliárd légy nem tévedhet, de a helyedben nem vennék Tp-Link routert.
más: hűség újrakötés témához: akinek DIGINet 1000 (FTTB) van, az zsákutcába jutott, mert erre a csomagra már nem lehet újra hűséget kötni.
-
pw12345
aktív tag
válasz
sfdrakex #77583 üzenetére
Ne hidd! Havernál kb. aug. óta FTTH-t ír, sem szerelési munkálatoknak, sem plakátolásnak, sem üzletkötőnek nyoma nincs, csak a szokásos mobil szórólap (III.k.)
Rokonnál minden is van, Flippel, csak a bekötött UPC macerálja, az is csak, akkor, amikor hűség lejárta miatti emeléskor, rájuk fenyít, hogy lemondja (XIII.k.).
Tré sem csinálja komolyabban, nyáron húzták, hazudoztak, hogy honnan jöttek, azóta sincs infó, a honlapjukról lehetett megtudni, cím alapján, hogy, amúgy ők voltak és mit barmoltak.
Majd onnan tudja meg a paraszt, hogy, amúgy létezik FTTH átállás, amikor lehúzzák a B-s kábelét.Úgy voltam, délig alszok, ez nem jött össze, olyan lidércnyomásom volt, hogy nincs net.
Erre kelek: tényleg, folytatódik a rémálom!
Nézem, dög az állapotjelző, LEDek villognak, mintha minden rendben lenne, oldalak nem töltenek be, egyáltalán, ping 10ms.
Újrarúgtam mindent, a ping még mindig 8-10, net fél sebességen indult, legutóbb már felkúszott maxra, de nem az igazi. Látom, hogy baxkódtak valamit, mert éjjel lerúgott és új IP-t is dobott, pedig a hétvégén szokott és akkor kaptam is. A rendszer meg nem, vagy nem rendesen csatlakozott vissza, de most sem jó, úgyhogy náluk is van valami.
Gondolom most pusztítják le az AMC csatikat.De most is érezhetően döglődik az oldal.
Pesten másnál is volt hasonló?Közben megjavult a ping, már 1ms.
Lóf-t, megint 10 ms. -
mpo
veterán
válasz
pinnacle #77606 üzenetére
Itt még FTTB van, a 100-as csomagról váltottam pár éve 500-ra, de kellett egy Gigabites routert vennem.
Új UTP kábelt és telefonkábelt húznak be odáig, hogy elérje a routert és a telefont.
Utána semmit nem kell csinálnod, legfeljebb megméred a sebességet kábelen itt:
[link] -
Háj!
Diginél mennyi a tapasztalt reakcióidő a saját felületükön feladott panasz e-mail-re? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
echterion #77601 üzenetére
Igen ZTE gigabites portjára kötöd a saját routered wan portját, majd a sajátodba beírod a Digis adataidat, a ZTE-ben nem kell törölnöd semmit, fel kell hívnod a digit és kérni tegyék át bridge módba. Ahol a wifit állítod be ott tudod állítani a 2,4 es és az 5 Ghz-es wifik nevét és jelszavát.
-
echterion
nagyúr
válasz
sfdrakex #77599 üzenetére
Akkor "csak" a zte gigabites lan portjába kell kötnöm a router wan portját és a fizikai bekötés csak ennyi, ugye? Aztán a zte-n törlöm a belépési adatokat és ezt a routeremen beírom, hogy tudja fogadni a netet és kész. Persze a wifi nevét / jelszavát be kell állítani, meg gondolom, kell még valami az 5GHz-hez, de azt nem tudom, hogy mi kell ahhoz, még sose használtam 5GHz-es wifi-t.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11