- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
lócitrom #42098 üzenetére
T is egy cég a Digi is. A kettő nem ugyanaz.
Most nem kutakodok hol van ez az ÁSZF-ben leírva, de biztos benne van valahol.
nézd legyen szerencséd mi nem akartunk rosszat neked.
én 1999 óta vagyok az ügyfelük valamennyire már ismerem az ügymenet hogy van náluk, a nejem nevén van a szerződés, de náluk van a meghatalmazás is amit anno számítógépre vittek...mint írtam ezt csak 1x kell így intézni. -
lócitrom
őstag
válasz
Flashget #42096 üzenetére
hát ne legyen igazatok. Telekomnál szintén van előfizetésünk, szintén nem az én nevemen, szintén én intéztem, ha volt valami gondunk azonosítást követően. de eleve érdekes lenne azt mondani, hogy ez visszaélés, hisz nyilvánvalóan nem egy gyámságot igénylő ember vagyok a hangom alapján és érzékeny adatokat tartalmazó szerződéseket meg nehogy már csak úgy be lehessen szerezni, hogy valóban kételkedésre adjon okot, ha nem a szerződésen szereplő tulaj keresi fel a szolgáltatót. ennyi erővel a számlát csak személyesen a tulajdonos fizethesse be. lehetne még ezt sorolni.
-
Flashget
félisten
válasz
lócitrom #42094 üzenetére
pedig személyes ügyintézésnél kérhetik. Digit nem érdeklik a nyavajgásod őt csak az érdekli ki a tulajdonos. na most ha az nő nevén van te megy férfi vagy a kérdés hamar eldől ezen a ponton.
megspórolhatsz egy felesleges utat, ha megírjátok ami kb. 5 perc vagy hívd a 1272-t hátha ott is megy. -
Flashget
félisten
válasz
lócitrom #42087 üzenetére
akkor először is kell egy maghatalmazás, hogy intézkedhess. a digi oldalán a dokumentumokból letudsz tölteni erre való formanyomtatványt.
fontos! visszavonsáig érvényes így többször nem kell már kitölteni és intézkedhetsz bármilyen ügyben az alatt az idő alatt.egyébként bemész az üfsz-re és kéred a publikus ip-t a "rontást" meg kéred vegyék le rólad
-
DonMaster
addikt
válasz
lócitrom #42087 üzenetére
ügyfélazonosito
ami a cseken rajta van , vagy online ügyfélfioknál is eléred,
elöfizetö neve,
cim
utobbi nagyon fontos
és hgoy mi az oka.
oda meg mondod, hogy külsö táv asztal stb-ként elszeretnéd érni a nas-t stb. ennyi. mást nem kérnek, telon felhivod öket, nem kell bemenni akár most is felhivhatod.ha váltás alat ere gondoltál,hogy nat olt cimeket is osztanka annak oka az hogy elfogyot az ipv4- vagyishát nagyon kevés van. mondjuk azért akad a diginél mindnekinek 1 publikus , de ha nem szükséges nem akarja szerintem maxon pörgetni hogy mind kilegyen hazsnálva vagy mi. szoval kb enyni,
-
lócitrom
őstag
válasz
DonMaster #42086 üzenetére
milyen adatokat kérnek majd ehhez? csak mert az előfizető nem én vagyok, csak hozzátartozója vagyok. így tőle kell majd elkérnem az adatokat.
azt lehet tudni, hogy mi indokolta ezt a váltást egyébként? a sávszél. duplázásokról tudok, de nem tudtam, hogy más is változott azóta.
-
DonMaster
addikt
válasz
lócitrom #42083 üzenetére
felhivod öket és elmondom, hogy neked kell publikus ip cim, mivle távolis elérést szerztnél, és az nem megy a jelenelegi nat-olt ip-d el.
telon akár most is felhivhatod öket, 1-2nap és kész.
bambano
sehogy váltsd át nomadikusra máskép nem megy
Zso11
optika az 1 szál, de töbszálon vihetnek több elöfizetöhöz is, pl mondjuk ott van az üllöi ut, több mint 200házs számal. kb 4-5km hosszu, nah most 1 optikával nem elég 32-es osztásal, de ha van több akor ugy már igen.
és emelt van tartalék is,
házba meg 2eres optikát kötnek aminél 1 merevitö is van. az egyik a tartalék, bár pár szerelö mondja azt is, hogy az egyik fele selejtes és csak a másik jo emiat 2 eres . -
lócitrom
őstag
válasz
DonMaster #42076 üzenetére
az fasza. ez mióta van így? kb. év eleje óta törtem azon a fejem, hogy mi a rákért nem érem el szerencsétlent
na de mindegy. gondolom akkor csak szolgáltatóval való egyeztetést követően fog működni a távoli elérés, ugye? ha igen, akkor ennek mi a menete és ugye nem kérnek érte semmilyen különdíjat?
-
DonMaster
addikt
válasz
bambano #42073 üzenetére
poli meg elözöt, de igen az a nomadikus,
viszont ezt bármilyen internet hálozatal használhatod, külföldön is hazai percdijakal beszélsz, persze nem árt hozzá egy wifi amin netezel hogy kitud haszlni külföldön, de otthon voipal stbsbt. ezt gondolom már tudod.lócitrom
nézd meg speedtest.net-en milyen ip-d van
de valoszinüleg söt biztos, hogy NAt-.olt a hálozatod , hátránya, hogy kintröl nem tudod elérni a dolgaidat,
más hátránya nincs
kérni lehet hogy publikus ip-d legyen 1-2nap alt megcsinálják, -
lócitrom
őstag
100-as DIGI netre csatlakozik egyik router-rem. ami érdekes, hogy ugye maga az eszköz csatlakozik. és lehet én vagyok lemaradva és változott a technológia. de a router egy teljesen más IP-t mutat, mint ami állítólag a publikus IP-je a kapcsolatnak. ez hogy lehetséges?
-
bambano
titán
válasz
DonMaster #42068 üzenetére
félreértettél, nem az a verzió érdekel, hogy megosztják a kábelt, ilyenem volt, kiszereltettem.
az a verzió érdekel, hogy kapok egy darab ethernet kábelt, amin akár gigabit is jön, meg kapok egy voip account/jelszó párost ip-vel, és akkor például egy saját magam feleszkábált asteriskkel fogadom a szolgáltatást.most az van nálam, hogy bejön egy drót a 200-as internetnek, meg bejön egy másik drót, amin kapok analóg telefont. ezt a másik drótot bedugtam egy ata-ba, ami "digitalizálja" és az ata tolja be az itthoni asteriskbe a hívást, ahonnan voipon megy tovább a kagylós telefonkészülékbe.
ezt a bejön a dróton az ata-ba műsort szeretném megspórolni.
-
DonMaster
addikt
válasz
Flashget #42069 üzenetére
jo de, a lényegen ez nem vltoztat 4x2-ben nem fér bele még ha csak 2-töt visz az rj11-es csatiba nem 4-et akro se lesz 100mbits-nél több nete.
az nem oszt nem szoroz hogy a 4x2 ér böl csak 3x2 van kihasználva, és 2 meg csak disznek van.rj45-öt viszont csak 2 féleképen lehet kötni
vagy 2x2ér ben 100mbits vagy 4x2-ben 100mbits feleti(giga...etc.)haddent
Diginél lhet kérni a routerositást és a bridge modolást , 1-2nap és kész vagy annyi se. ez nem t-home
poli
inkább nem ajánlot, bontani, mert ha valaki ért hozzá és van megfelelö célszerszáma is az azért arébb tudja modositani az optikát házon belül, de ettöl függetlenül nem ajánlot, érdemes olyan helyre kérni elsöre ahol ott is tud maradni, -
poli27
veterán
a zöldbe megy az optika, az f csatinál jön ki a tévé... gigás igen különben hogy adnának 100 nál nagyobb netet? telefont rákötöd és kéx... nem tudod áthelyezni az optika nem bontható általad, csak az eszközből tudod kihúzni..
bent ilyenbe van megkötve az optika,így lesz a kültériből beltéri kábel és csatlakozó rajta, ugye a beltérin van csati: -
DonMaster
addikt
válasz
bambano #42060 üzenetére
mert a lan az 4x2 eres kábel
a 100mbit/s az 2x2-ben is elmegy, és akor a maradék 2x2-ben elmegy a telefon
de 100feleti csomagnál internetnél már 4x2 ér kell
és igy a telefonnak nincs helye, ezt max egy zte-vel lehet kiküszöbölni vagy plusz 1 uj kábelle, utobbi ritka hogy megcsinálják 2kábellelel.haddent
igen maradhat , söt jobb is ha bridge-ben van és saját routerel osztod a netet, nincs akkor semiféle plusz port dmz stbstb. sokkal egyszerübb.pjtr
optikát nem ajánlot bontogatni.
coax jön a tv hez
lan kábel az internethez.
telfonhoz meg telefon kábelstruktura:
optika-> ONT:->coax
->rj11 telefon
-> 1db lan(bridge modnál ) nem bridge modnál 3db lan de ott router modbe van.
utobbi, hogy bridge vagy router modban lévöt kaapsz random.
bridre lehet kérni az ont át rakását. -
pjtr
aktív tag
válasz
poli27 #41946 üzenetére
Egy gyorstalpalót bitte
Ezt hogy- mivel lehet rádugni a tv-re?
A ledugózott rész az milyen csatlakozó?
A netes eszköznek (modem- router?) gigabites portja van?Ha kérek telefont, akkor az rj11-ből közvetlenül lesz telefon vonal, vagy kell valamilyen másik eszköz is ?
(jelenleg lakásfelújításban vagyok, ezeket az eszközöket később magam is át tudom helyezni, vagy az optika nem bontható)
Bocsi, lehet másoknak ezek egyértelmű kérdések, de én sajnos nem nagyon látom át,
Köszönöm
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #42056 üzenetére
na arra én is kíváncsi vagyok de baromira...
mondjuk a mostani állapot helyett még a gyengébb EPON is előny lenne
vágod 32lépcsőházi ONT-re egy GPON vs. lépcsőházanként egy EPON max 20-24előfizetővel
illetve arra is kíváncsi vagyok hogy 18. ban a régi FTTH részen miért húztak ki vadi új vastagabb optikai kábeleket a régebbi vékony helyére(jelenleg mellé)(dembinszky utca és környékén)
gondolom a vastagabb kábelben több szál fut és több előfizetőt tudnak rá rakni csak fura hogy ahol már volt FTTH oda minek csináltak még újítást -
Flashget
félisten
válasz
adika4444 #42064 üzenetére
általában elég 4-5 tv-re a jel, de esetleg olyan is előfordulhat, hogy csak 2-re.
ÁSZF-ben asszem benne van, hogy 2 tv-re elegendő jelet biztosítanak mindenkinek.
nálam mikor elromlott a CI+ a szerelő felajánlotta, hogy esetleg visszavesz a jelből...mondtam ááá nem szükséges.(nem az volt a hiba oka)
-
Met
nagyúr
válasz
adika4444 #42055 üzenetére
Ebből a kütyüből coax-on jön ki a tv adás vagy HDMI-n?
Mert amikor a lakás fel lett újítva húzattam be coax-ot és utp-t, működik is jól.
Viszont ha behúzzák az optikát akkor meg tudnám azt csinálni hogy a spejzbe rakom a kütyüt ( ott jön be a lakásba az áram, a net és a tv) és onnan már a behúzott kábeleken menne tovább. -
haddent
addikt
sziasztok
huawei hg8242 optikai végpontnak mi az ip címe amin adminoldal elérhető? 192.168.100.1 nem talált, meg a szokásosak
-
poli27
veterán
kíváncsi vagyok hogy az átépített rész gpon vagy epon lesz e
-
adika4444
addikt
Szia!
A DIGI által adott eddigi eszközök átrakathatóak bridged módba vagy ügyfélszolgálaton, vagy FTTB esetén wwenigma segítségével
.
De mivel nálad optika fog menni a lakásba (FTTH), ezért az ügyfélszolgálaton kell majd kérned az eszköz bridged móba helyezését...
Ilyenkor a routered fog betárcsázni PPPoE-n, az a kütyü csak a jelet fogja intézni (LAN-ra netet, kábeltv-t, és telefont). Ha csak netet kérsz, akkor is adnak ilyen eszközt, mert az optikai jelet mindenképp át kell alakítani. -
Zso11
csendes tag
Sziasztok,
A Digi igencsak akar spórolni. Itt Pécs kertvárosban 10 emeletesben is kb. 2 hete felrakta a dobozokat amiben optika van. Eddig ugye LAN kábelen jött a net, nemsokára optikán fog jönni minden. Kíváncsi leszek milyen eszközt fogunk kapni, mivel nekem is van routerem és azt szeretném használni a wifi miatt, 3-4 gép is szokott rajta lenni. Így Digi milliókat fog spórolni ha a régi eszközeit eltávolítja a lépcsőházakból...
Üdv, Zso
-
adika4444
addikt
válasz
Benoe77 #42050 üzenetére
Szia!
Azt kéne megnézned, hogy az ont-ban a PPPoE kapcsolódási idő mennyi.
Ha bridged módú vagy eleve csak modem akkor pedig a routerben kéne a PPPoE csati idejét megnézned.
Am nekem mostanság befejezte a szaggatást, nagyon úgy néz ki hogy a routerem körül volt vmi nem jó... -
adika4444
addikt
válasz
kevinium #42038 üzenetére
Igazad lehet, de én nem nagyon akarom hogy valami kíváncsi belenézzel a lan-ba. Tudom hogy reálisan engem senki nem fog/akar megfigyelni, de én már csak ilyen paranoiás vagyok ilyen téren... Szóval inkább nagyon elmélet mint valaha gyakorlat...
(#42039) bambano:
Igen igazad van, ez is egy +ok. -
TeeJay
félisten
ORSZÁGOS KARBANTARTÁS 3 napon is
Munkatársaink 2016.05.10 és 2016.05.11-én 00:00-6:00 között hálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, emiatt kiesések lehetnek az internet, KTV és telefon szolgáltatásainkban.Munkatársaink 2016.05.06-án 00:00-6:00 között hálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, emiatt kiesések lehetnek az internet, KTV és telefon szolgáltatásainkban.
valami készül
-
Magnat
veterán
válasz
bambano #42039 üzenetére
Sztem a kolléga arra gondolt a switchelt forgalommal kapcsolatban, h ha a szolgáltatói eszközhöz lan2lan kötöd hozzá a saját routeredet (ami így egy kvázi switch+ap), akkor az ahhoz csatlakozó kliensek egymás közötti forgalmát nem tudja monitorozni a szolgáltatói eszköz azaz a programozható switchen sem fog átmenni.
-
bambano
titán
válasz
kevinium #42038 üzenetére
ha nem én felügyelem a routeremet, előfordulhat, hogy befelé érkezik nem kívánt forgalom. vagy azért, mert direkt csinálni akarnak valamit a cuccaimmal, vagy azért, mert pancserek és nem zárták le rendesen a routert.
a switch programozható, tehát megoldható, hogy ami forgalomnak nem kellene átmennie a router prociján, az átmenjen.
-
kevinium
aktív tag
válasz
adika4444 #42035 üzenetére
Áthaladó forgalmat...
Ezt most pontosítsuk:
1. Ha az internet felé kommunikálsz, akkor olyan mindegy, hogy a router-ük figyeli-e az adatforgalmat (ami nálad van a lakásban), mert még át fog menni szolgáltatói eszközön ahol ha akarják sniffelhetik... (Meg is teszik a titkos-szolgálatoknak...) Ergó ez ellen úgysem véd a saját router2. Ha lan-on kommunikálsz (lan-ról lan-ra, otthon a saját hálózatodon), akkor az hogyan fog kimenni az internetre? Vagy azt sniffeli a router és egyből tölti fel valahova, másolja az internet-re a lanod adatforgalmát?!
(Csomagról csomagra, bitről bitre?
) Ez nagy volumenben elég költséges lenne... Célzottan esetleg el tudnám képzelni, de ha el tudod képzelni annak a lehetőségét, hogy téged így figyeljenek meg, akkor semmiképpen se vegyél internet-csomagot a saját nevedre... (Arról nem is beszélve, hogy nagyon hamar kibukna például a ping-ből... +1 nem feltétlenül megy át a szolgáltató router-én az adatforgalom ha switch-be van kötve a saját routereddel [sem]...
3. Csak a keretet sniffeli a router a lan-forgalomból (csomagonként az első 40 bájtot), és akkor azt látja, hogy hány gép van a lan hálózatodon (közvetetten is ki lehet találni ha saját router mögül vagy, port számokból, ttl-ből ha nem minden gépnek/eszköznek azonos az op-rendszere, beállítása port-range-e), meg, hogy valószínűleg tcp protokolt használsz, és milyen porton... Most is meg tudom tippelni, hogy szoktál fájlokat másolni és/vagy filmet streamelni a saját lan-odon... Átlagban a háztartásokban 1,5 számítógép van és 1,7 okostelefon...
Egészen pontosan melyik forgatókönyvet tudod csak úgy egyáltalán elképzelni, hogy lehetséges? Vagy megosztanád a te paranoiádat velem?
-
Magnat
veterán
válasz
DonMaster #42025 üzenetére
Nálam is Zte van, de 100mb-n és azt hittem, a másik két érpáron van a telefon.
"használd a szerkesztés gombot. 5percen belül." - csak akkor szoktam, ha az adott hsz-t kell szerkesztenem, ha másnak írok, az külön hsz. Ha egyszer bekerül a fórummociba a szál alapú nézet (amit az Index béndzsa fóruma a kezdetek óta használ) sokan lesznek hálásak ezért
- bár most is logikusabb utólagos visszakeresésnél.
-
maxima
tag
Sziasztok!
A TL-WDR4300 routert használók figyelmébe: a hazai TP-Link support
nem adta tovább az infót, hogy a legutolsó stabil firmware nem támogatja az
IPv6 share with IPv4 opciót.
Most leveleztem a gyári suppottal és a következőre jutottunk:Thank you very much for your email requesting information about our product.
Sorry for my misunderstanding before, I will check the date with our senior
engineer when we will release the official firmware. Please wait patiently or
please keep an eye on our website. Thank you for your understanding and
please use this beta firmware temporarily since IPv6 can work with this
beta firmware.Egyébként a gyári support sem tudott első körben ennek a beta firmwre-nek
a létezéséről> > I notice your firmware is 3.14.3 built 150731. Where are you located?
> http://data.hu/get/9323428/wdr4300v1_en_up.bin
> This is a beta firmware from the TP-LINK.Üdv.
-
DonMaster
addikt
válasz
Magnat #42024 üzenetére
1. verzio zte routerrel soztják 2-té
2. verzio ami ritka vagy nagyon kell könyörögni a szerelönek aki kijön hogy 2 kábel-t huzanka be 1 telonak é 1 netnek.zte-es verzionál van több lehetöség, de ezek mind az összefoglaloban meg találhatoak. (és van nomadikus telefon is, akor csak egy voip képes eszköz kell , és jo akor 1 lan-al is.)
emelet uj kötések(ahol uj a gerinc is) mint poli már irta lehet hogy 2eszközös ez az epon os dolog, de az még lehet hgoy csak a kövi 1-2honap mulva.
használd a szerkesztés gombot. 5percen belül.
lacy86
nem muszály a telefon
ezt kiirta?jo oké okos csomagnál 3 az 1ben van.
de nem kötelezö használni, amikor kijön a szerelö mondhatod neki hogy neked 1 lankábel jöjön be mert telo nem kell. bár ha zte-t visznek akkor oly mindegy mivel ikikötöd és saját router oda zte polcra. és minden jo . -
Magnat
veterán
válasz
adika4444 #42019 üzenetére
Szia,
nem arról van szó, h használhatatlan lenne, csak ha a második routert switch/ap módba teszed, annak csak előnyei vannak ehhez képest. Pl ha van 5-6 vezetékes eszközöd, akkor a natos trükközésnél már variálni kell, mert akik a fő routeren lógnak, nem látnak be a másik nat mögé. Továbbá a ping is rosszabb lesz - ok, nem lesz életveszély, de ha jobb is lehet, miért legyen kicsivel is rosszabb? Vagy pl vannak olyan wifi eszközeid, ahol nem fontos a nagy sávszélesség, akkor azokat ráakasztod a digis router wifijére (pl ip kamera), így a saját eszközöd wifijét nem lassitják ezek az eszközök, mégis lát minden kliens mindenkit.
Persze mégjobb a bridgelés, az ultimate meg egy jó routert használni - csak ez sajnos nem mindig kivitelezhető
-
DonMaster
addikt
válasz
lacy86 #42020 üzenetére
családi ház vagy panel?
panelnál, ha lankábelt visznek be akor kötheted a saját routered övéket emg polcra teszed.
ha családi és/vagy uj panel
ahol optikát viszenke be
ott mindenféleképen kapsz egy ont-t ami az optikai-t átlövi neked lan és coax-ra
utobi esetben lehet hogy tud routerként is müködni az ont, bár itt kérheted hogy bridgeben menjen, hogy a sajátodat használd.de ezt leszámitva problémázni nem fognak, de az eszköz marad nálad, dobozban a polcon .
-
lacy86
addikt
Hello!
Velhetoen mar Juniustol Digi elfizeto leszek en is
500/200-as netet szeretnek, ahogy olvastam ( illetve mondtak tobben ), hogy ebben az esetben a Digi adni fog egy sajat routert.
Viszont ha En nem szeretnem ezt igenybe venni -> inkabb a sajatomat hasznalnam
Nem fognak problemazni? -
adika4444
addikt
válasz
Magnat #42013 üzenetére
Szia!
Én 2013 óta amikor be lett rakva az IPTV Telekom féle na azóta használom így duplanat-tal, semmi hátrányát nem tapasztalom.
DMZ van nyitva a routeremre, a külső elérést a szerósgépem intézi, szal nekem még jó is mert a DIGI féle kütyü építi a PPPoE csatlakozást...De megértem azokat is akiknek kell a public IP, tudom hogy rengeteg dologhoz sokkal egyszerűbb. De én inkább VPN-ezek, úgyhogy nekem mind1... A lényeg, hogy legyen publikus IP-m.
-
Magnat
veterán
válasz
wwenigma #42016 üzenetére
-nagyobb ping
-ha nem teszi dmz-be, macerásabb adminisztráció (két helyen kell portot nyitni)
-kevesebb lan port
-még a külön ip tartományokra is figyelni kell
-plusz ha lan2lan köti össze, a két eszköz két wifijével nagyobb területet le tud fedni és a sávszélességgel is jobban tud bűvészkedni -
Broki1
tag
válasz
TayRol #42014 üzenetére
Én ezt írtam nekik:
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Az önök által biztosított Huwei Echolife HG8247H Ont-s eszközt szeretném bridge módba (PPPoE Pass Through) kapcsoltatni, mert a saját routeremet szeretném használni a PPPoE kapcsolat létrehozásához, mert szeretném az otthoni biztonsági kameráimat elérni és portot szeretnék nyitni kifelé, amely az önök által biztosított eszközön nem tudok megtenni.
Egy nap múlva bridge-ben volt!
-
Magnat
veterán
válasz
TayRol #42014 üzenetére
"Saját routert szeretnék használni"
Vagy ha nagyon le akarod oltani őket: tekintve, hogy lakossági csomaghoz nem igényelhető fix ip cím, az Önök által biztosított eszköz ipv6-on nem rendelkezik megfelelően szofisztikált beállítási lehetőségekkel (valójában semmiféle beállítási lehetőséggel nem rendelkezik) ahhoz, hogy az eszközeim külső címről biztonságosan elérhetőek legyenek, így kénytelen vagyok ezt saját eszközzel megoldani.
-
Akybron
aktív tag
Valakinek nincs infója, hogy IX. kerület Bakáts Parabola (Aktív1) területen mikor húznak optikát?
-
TeeJay
félisten
ma láttam itt 18. kerületben hogy ahol már volt régebbi DIGI FTTH kábel az oszlopokon most újra húzták és mindenhova raktak fel vastagabb kábelt a régi vékonyka helyére
ez vajon mi lehet? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #41945 üzenetére
Nohh, válaszoltak. Aszongyák ÁSZF, garantált sebesség, mérjek egyet direktbe gépbe dugva is, etc. Kár hogy csatoltam a mérést, de sebaj, péntek délután a fű se nő.
Viszont megvan a baj, a ZTE H298N-et én bridge (PPPoE passthrou) módban használom, ennek ellenére kellett neki egy ujrainditas és maris megint száguld a net.
-
adika4444
addikt
válasz
Benoe77 #42006 üzenetére
Akkor nem egyedi.
Reggel toltam ont restart-ot akkor utána jó is lett, de most akartam írni hogy szinte hibátlan, amikor újra megszakadt... kezd már nagyon tele lenni a hócipőm vele...
Majd ha ott leszek a DIGI-s net közelében ránézek mi a gond, távolról kicsit nehéz bütykölni. Még a routerre gyanakodnék, de igazából az is volt már újraindítva. Resetelni meg ugye távolról nem tanácsos -
-
adika4444
addikt
válasz
TayRol #41997 üzenetére
Szia!
Rakd a WAN kapcsolatot dynamic IP-re, vagy static-ra hogy mindig legyen port fw-d. Egyébként a routeredet is hozzárendelheted a ZTE-n a megfelelő IP-hez MAC alapján... Ilyenkor szintén dynamic ip kell. Majd megnézem pontosan hogy kell ha nem találod, csak az a baj hogy most nem megy a net, vagy is nem tudok csatizni de lenntebb bővebben...
(#42003) TayRol:
Fix IP-nél vhogy így töltsd ki
ip:
192.168.1.2
vagy amit megadtál
subnet mask
255.255.255.0gateway
192.168.1.1dns
192.168.1.1
vagy alernatívák amit akarsz, primary elsődleges secondary másodlagos
MTU
1500save.
Mentsd, így menni kell neki...más:
XVII. kerületben másnak jól megy a DIGI?
Vagy kérdem úgy, UPC hálóból ki tud csatizni rendesen?
Engem szinte folyamatosan eldob VPN+TeamTalk szerver+Transmission remote guy, csak távolról ugye kicsit nehezebb a hibakeresés...
Tehát UPC hálóból tudtok csatlakozni? Vagy másnak is szakad XVII.-ben?
A XVII.-vel azonos fejállomáson lévők véleménye is jöhet... -
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #42000 üzenetére
van-e jogsid?
Képzeld el, hogy itt vagy Debrecenben. Tételezzük fel, hogy Lajosunkra anno rájött a 10 perc, és kicsit kiszélesíttette a Balmazújvárosi utat, mondjuk 2x12 sávosra. Megkapod a bigmekedet a drájvban, elindulsz kifelé (mint az ethernet drót a pc-dből a digis doboz felé). Az első pár méteren, amíg a mekkből a Füredi úton kicsoszogsz a Balmazújvárosira, két sávon full kocsisor. Majd a Füredi végetér, kezdődik a Balmazújvárosi, 12 sávon döngetnek a fuvarosok a fehér transzportereikkel, mind a 12 sávon dlt kazettákkal megpakolt furgonosok zúznak. Egy éles jobb kanyarral felhajtanak az m35-ösre, padlógáz. Szépen két sávon, 160-nal nyomulnak Pestig. Egyszer ugyan becsatlakozik az m30-as a geleji pihenő környékén, meg egyszer az m31-es is Gödöllőnél, de kit érdekel, pálya van.Majd átrongyolsz az m0-s alatt, odakanyarodik melléd két sáv a déli feléről, másik kettő az északi feléről. Amikor a Szerencs utca meg a Köntösgátsor környékére érsz, még 80-nal szabad menni, meg mégiscsak 3 sáv van, tehát haladni lehet, de látod a tömeget. De azért feszélyez, hogy lökhárító a lökhárítón 80-as tábla mellett 90-nel három sűrűn tömött sor. Majd felzúztok a Kacsóh Pongrác úti felüljáróra, onnan át a Kós Károly sétány felé és akkor jönnek azok a kifejezések, amik nem a katolikus liturgia szerint vannak. Mert ami 90-nel épp elfért három sávon, az 30-cal egyen biztosan nem fog.
Na ennyit ér 2x12 sáv az utad első 5 kilométerén.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest