- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Érdekes szitu. IP cím van, net nincs.
-
Lackooo84
nagyúr
DIGI net 10 perce Tatabányán off.
-
Laccoss
addikt
válasz
sanzi89 #79195 üzenetére
Akkor most ugyanazt mondtad, nem?
"egy-egy routert, aminek a WAN beállításainál meg tudom adni ugyanazt a PPPOE hitelesítő adatokat, és fog működni mind a két internet elérés a két router mögött párhuzamosan."
"Ha a két saját routeren két különböző PPPOE hozzáférési adatot adok meg?"
Szerk: ja látom, nem. Amúgy ilyenkor az a célravezető, hogy bekötöd a routert, és utána a switchet. Ha meg szükséges van a wifire messze az első routertől, akkor AP, vagy router AP módban.
-
sanzi89
addikt
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy a DIGI-s ZTE ZXA10 F625G modemre ha kötök egy switch-et, akkor a switch egy-egy portjára köthetek egy-egy routert, aminek a WAN beállításainál meg tudom adni ugyanazt a PPPOE hitelesítő adatokat, és fog működni mind a két internet elérés a két router mögött párhuzamosan. Nekem ez elég hihetetlennek hangzik, van erről esetleg valakinek tapasztalata?
-
mexel
veterán
Nálam nem a sebességa gond általában hanem 2-3 hete folyamatosan szakadozik. Pár pillanatra leszakad, aztán megy tovább. Ez nagyon gáz. Előtte éveki hibátlan volt, talán sok év alatt egy kezemen meg tudnám számolni mennyi hiba volt.
Remélem lesz javulás mert akkor keresnem kell mást és azt nem szeretném. -
K6000
aktív tag
Kecskemét 1000 Mbit/s DIGI internet elérés (optika), gyakorlatilag értékelhetetlen.
Voda hálózatába: 42.2 Mbit/s le és 11.3 Mbit/s fel
Telekom: 18.8 Mbit/s le és 33.3 Mbit/s fel (nem elírás gyorsabban töltök fel mint le!!!)
Telenor: 573.7 Mbit/s le és 305.4 Mbit/s fel
Oticon Kft. 50.5 Mbit/s le és 20.5 Mbit/s fel
Őket csak azért mert Kecskemétiek, tudom felmegy és a BIX tagok közötti forgalomcsere, így teljesen mind1Szerintem forgalom, és nem minden hálózatba - hálózatból. A BIX tagok közötti adatforgalom grafikon most érdekes lenne.
Szerintetek, hogy fogja bírni a távoktatást -
janos1988
addikt
A BIX-n már nem lehet megnézni a diagramokat szolgáltatókra lebontva mint régen?
Megint problémás a Digi.
-
-
nekz
csendes tag
Bp 19.ker Diginet 500 fttb
kb 3-4 napja minden délután/este szenved, délelőtt viszont semmi baja, úgy látom jelenleg natolva vagyok, szerintetek segíthet a helyzeten, ha kivesznek a natolt hálózatból? -
radi8tor
MODERÁTOR
100/100 helyett Telekom irányba:
Vodafone szervernél jobb egy kiscsit:
-
-
Lokális problémák lehetnek, akár hiba, akár terhelés gond.
-
törölt tag
Nálam is szar most a digi. XV. 3-4Mbit letöltés. Fel az meg jó.
-
nubreed
veterán
Vajon a Telekom és UPC hálózata is így be van lassulva mint a DIGIé? Még azokat a topicjait nem néztem.
-
updog
őstag
A helyzetet megértem, de nagyon remélem hogy valahogy "normálisan" csinálják majd a korlátozásokat (pl. az összes streaming jellegű forgalmat), mert gondolom egyre többeknek lesz homeoffice (nekem is), és a 100-as netem jelenleg sem hozza már a 10 Mbitet se.
Ha ennél lejjebb megy vagy ingadozni fog, marha ideges leszek, szinte folyamatos voip kapcsolat kell az egész napos ügyelethez, 2-3 párhuzamos remote desktophoz, ráadásul az egész vpn-en megy, ha azt eldobja akkor szakad is meg az összes terminálom...
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Hulye kerdes, de adott egy lakas (mar az en tulajdonomban) es szerintetek a digis ugyfelszolgalat meg tudja-e mondani, hogy volt-e ebbe a lakasba bekotve digi net? Optikai kabel log ki a falbol es gyanus hogy digi lesz. Viszont jo lenne digi net megrendeles elott megtudni, hogy a szerelo ne szivasson meg egy ujrakabelezessel.
-
abudai
csendes tag
Lehet nem pont a fórum témája, de ...
Érdekes dologra figyeltem fel a digi kapcsán. Azokon a területeken ahol kötelezték őket a párhuzamos hálózat eladására (invitel) megjelent a vodafone mint vezetékes szolgáltató és ugyan azokat a csomagokat kínálja mint a digi (invitel).
Lemaradtam valamiről vagy ezt még nem publikálták? Valakinek van erről infója? -
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Egy elég láma kérdés, amire nagyjából sejtem is a választ...
A szolgáltatói 2xLAN portos ONT eszközöm Bridge módban van a tetőtérben, ez mindkét LAN kimenetére továbbítja a bejövő jelet ha jól tudom. Az egyik le lett kábelezve a nappaliba, az erre rákötött saját R1 routeremet beállítottam, ez látja el az eszközöket kábelen és wifin, de szükségem lenne 1db további kábeles kapcsolatra.
Az lenne a kérdésem, hogy ha az ONT két LAN portja működhet egyszerre, akkor is csak egymástól függetlenül tudok velük internetet adni a bridge mód miatt igaz?
Tehát ha jól sejtem nem megoldható, hogy a saját routerem mögötti hálózatot is lássa az ONT második portjára kötött eszköz... Gondolom a hálozaton belüli plusz végponthoz mindenképp egy switch-re lesz szükségem a saját routerem mögé igaz?! -
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #79157 üzenetére
az ügyfélszolgálatosok meg a sima szerelők akik kijönnek fingjuk sincs a hálózatról mivel azt teljesen más emberek/vállalkozók építették ki...
sőt a sima szerelő azt sem tudja mit tud a GPON és azt sem tudja valójában mennyi felé van osztva a rendszer. na az ügyfélszolgálatos meg még ennyit sem tud így mondanak valamit és kész. Várható hogy terhelt lesz a hálózat majd ha elmúlik a hiszti akkor újra jó lesz
ha a GPON-t mindenhol csak 32 felé osztanák kevésbé lenne ilyen de sok helyen lehet 64 vagy 128-as osztás van, FTTB-nél meg még ettől is több végpont van switch-el az ONT-kről osztva. -
-
Dragon3000
nagyúr
Pécsett minden rendben: [kép]
-
pumukli72
újonc
Szegeden is ez van!!!!!!
-
adika4444
addikt
Nálam FTTH van. A pingem jelenleg a BIX-re 10 és 40 ms között ugrál. A sebesség az olyan, hogy elindul, felszalad 750-re, leesik 500-ra, megint elkezd felkapaszkodni, aztán megint csúszik le, és végül megáll.
Amit fenntebb írtál teljesen jogos. A jelenlegi helyzet valóban igen kellemetlen mindenkinek.
Viszont a topikbéli tapasztalatok alapján hiányos a kommunikáció. Vagy letagadják a hibát, vagy semmitmondó választ adnak. Ha idő kell a megoldáshoz, azt is jelezhetnék. Én a magam részéről már annak örülnék, ha lenne kommunikáció, hogy mondjuk pár hét és megoldják, csak nagy a terhelés. Csak jelenleg azt sem érezni, hogy foglalkoznának a problémával.
-
slug
senior tag
az osztasok miatt nem feltetlenul a gerinc van megterhelve, hanem a hazhalozat, erre nincs olyan lepes, hogy csettint az ember es kesz, meg van oldva
-
slug
senior tag
maganvelemeny:
de komolyan mit vartok egy olyan idoszaktol, mikor mindenki fosik a jarvanytol es mindenki otthon log? ekkora terheltsegre nem lehet felkeszulni, ha fel is lehet keszulni tobb ido kell a szolgaltatoknak, ez igy globalisan igaz, nem csak a digire, hanem a telekomra, upcre, stb.
az orszagban valsaghelyzet van, mindenhol kuldik haza a dolgozokat, sajnos nem csak itt, de mashol is el kell kezdeni felkeszulni a lassulasokra, ami atmeneti dolog lesz az elkovetkezendo par. honapban, amig le nem cseng a dolog, biztos vagyok benne, hogy gozerovel dolgozik az osszes ember az iparban, hogy ne seruljon a user experience, lehetetlen dolgokat ne kerjetek es varjatok el ebben az idoszakban.
-
Linkin1994
senior tag
Miskolcon nincsen gond és eddig nem is nagyon volt.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Lavidaloka #79150 üzenetére
Nekem nincs vele bajom, szintén Debrecen.
-
Messi1983
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy digi 1000-es optikai net, a hozzá kapott wifi Huawei hg8121h routerrel. Egy 10 éves asztali pc-hez van csatlakoztatva. Anno 600 és 700 Mbps közötti letöltési értéket mértem rajta(gondolom a gépem miatt). Kb. egy évig elfelejtettem mérni sebességet (kis akadozások voltak). A héten megtettem és 250/250 körül valt az érték. Kijött a digi és nekik 1.1 Gbps-os eredmény jött ki. Mondták a géppel lesz a baj és/vagy telepítsem újra(win 7 64bit). Megtettem. Llegfrisseb hálókártya driver, kábel csere és láss csodát:
A gép gyorsabb lett, de a net ugyanolyan. Mit csináljak? Hálókártya csere vagy valami beállítás? Váalaszotok előre is köszönöm! -
Lavidaloka
aktív tag
Sziasztok.
Mi van mostanában Debrecenben a Digi nettel?
3 napja estefelé nagyon gyenge ...1000 helyett 50.
Beszéltem telón azt mondták kivizsgálják.irtam levelet erre most kaptam egy sms-t reggel hogy kijavították.Jó is volt egy darabig de ma 4 után megint nagyon ratyi...
Valamit tenni kéne mert ez igy nagyon gáz.Látom sok a hasonló panasz Debrecenből. -
Biagiooo
csendes tag
Nálam is (Nyíregyházán) siralmas a sebesség napok óta. Napközben teljesen rendben vannak a sebességek és ping értékek, viszont mindig ilyen 17 óra körül drasztikusan elkezd csökkenni a sebesség, és 23 óra körül kezd ismét helyre állni. Én pl. Twitchet ilyenkor 360p-ben tudok csak nézni pufferelés nélkül.
Nem értem én sem, hogy mit szerencsétlenkednek ennyit a hiba elhárításával. Már 4 levelet is írtam a DIGI-nek, legutóbbira ezt írták:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Illetékes kollégáink jelenleg is vizsgálják az Ön által vázolt problémát.
Részletesebb információ a nemzetközi visszajelzés(ek) tekintetében jelen levelünk írásakor még nem áll rendelkezésünkre.
A kivizsgálás és a hiba elhárulásának idejére szíves türelmét kérjük.
Köszönjük megkeresését és együttműködését."(a türelmem sajnos már elfogyott...)
-
TeeJay
félisten
Talán mindenki otthon van és nézi a netet meg pánikol és kevés a gerinc?
-
-
nubreed
veterán
Visszaolvasgattam a kommenteket és úgy látom jópárotoknál szintén gondok vannak a nettel. Én az utóbbi 2-3 napban vettem észre esténként főleg. 28-as körzet, 100 Mbps helyett jó ha 500 Kbps megvan. De aztán néhány perc múlva újra jó minden. Elég furcsa.
-
nrg_52
addikt
válasz
360xbox360 #79110 üzenetére
Szinten zenesz, 3-4 nappal ezelott vettem eszre, hogy valami nem kerek Debrecenben. 5-40 megabiteket merek, de inkabb 10 alatt.
-
togvau
senior tag
óbuda testvérhegyen szimmetrikus net van... 120 mega le, 120 fel 10-es pinggel. 1000/300 1-es ping helyett. GPON
-
válasz
KeKBooM #79137 üzenetére
Valóban szinte minden helyzetben megpróbálják megmagyarázni, hogy a hiba nálad van. Ezt azzal magyarázta a szerelő, hogy nem jut el a megfelelő információ a telefonos diszpécserhez. Más kérdés, hogy ha ilyen lassú az információáramlás egy telekommunikációs cégnél, az semmi esetre sem jelent jót.
Viszont ha ütöd egy kicsit a vasat, akkor hajlandóak egy kicsivel alacsonyabb számlát kiküldeni. Nekem elsőre azt mondták kötbér igényemre, hogy nem megalapozott. Aztán megtudták, hogy van NMHH-s mérődobozom, meg hogy levélben megkerestem a Média- és Hírközlési Biztos Hivatalát, rögtön jóváírtak 2999 forintot.
-
Lajos1966
tag
Én is 15.ker. Pestújhelyről vagyok.Az utóbbi időben esténként valóban gyatra a net.Ma is leállt egy időre.
-
Xanax88
tag
válasz
twollah1976 #79138 üzenetére
Hali!
Itt lassan (XV, újpalota) egy hónapja minden este szinte használhatatlan a net, pingel mint a fene, töredékére lassul, ledobál játékokban, meg meg szakad.
Ma egyszer már elment 18:00 után egy kicsivel jó negyed órára, most meg már több mint fél órája teljesen le van halva. -
twollah1976
őstag
Masodik napja estenkent kb. 20 ora fele elmegy a net ugy 10-15 percre.
Budapest XV. kerulet Pestujhely.
Masnal is hasonlo a helyzet vagy nalam van vmi problema? -
KeKBooM
csendes tag
válasz
JKJ420 #79134 üzenetére
Talán egy telefonos ügyintézőt tisztelhetünk a személyedben? Mert nem emlékszem hogy csúnyát vagy rosszat írtam volna róluk, hogy az ember képébe hazudnak akinek ugye ilyen fennakadások ellenére is kiküldik a számlát minden gond nélkül
mikor napok óta központi a hiba. A hab a tortán hogy hamarabb megtudja/tudta mondani egy Facebook oldal-kezelő mint egy diszpécser, hogy mi a gond.
-
TeeJay
félisten
válasz
gabro0 #79126 üzenetére
az a baj BIX DIGI porton csomó forgalom nincs rajta
DIGI és nagyobb szolgáltatók között van közvetlen kapcsolat az nincs BIX porton
külföld szintén nincs rajta
DIGI-n belüli forgalom sincs
Szóval attól hogy a BIX port nem sokat változik igencsak lehet terhelés a sok szerverszolgáltató meg más szolgáltatók felé is, plusz külföld felé is
sokan lesik a youtube meg minden híreket, pörgetik félóránként van-e újabb infó satöbbiha jól olvastam csomó cég elkezdte felvárásolni a laptopokt hogyha otthonról kellene dolgozni az embereknek tudjanak min
-
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #79123 üzenetére
Nem tudom, hogy ez most nagyobb-e mint egy karácsonyi vagy négynapos ünnepbeli forgalom, mert a 80-as ping tényleg brutális. A 10--13 maximum (tegnap ilyen volt), az a terhelt DIGI hálózaton sajnos már teljesen megszokott, ahogy a kifelé irányokba (minden ami nem DIGI speed test) max. 500 Mbps sebesség is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
TeeJay #79123 üzenetére
A főnököm már pedzegeti....
Leáll a gyártás ha karantént rendelnek el.
Lehet érdemes kicsit "bespájzolni" tartós élelmiszerből és tisztálkodási szerekből. Aztán majd csak kihúzzuk....lényeg , hogy áram , NET , enni és innivaló legyen. Akkor simán elvagyok a 4 fal között hetekig -
TeeJay
félisten
mindenki otthon lesi a koronavírusos híreket/videókat, persze hogy mindenhol tré a net
lesz ez még cifrább is ha nagyobb lezárások lesznek az országban -
-
adika4444
addikt
Hali!
Valami komolyabb gond lehet. Én most Telekomos optikai neten vagyok (1000/1000), és itt is vannak furcsaságok. A sebesség csakcsak jó, de pl. a külföldi irány az botrány, a BIX ping szintén. Fogalmam sincs mi okozhatja, de ez alig ha kizárólagos DIGI probléma.
SSH-n át nézem a home servert, ott nekem eddig 10--15 fölé nem ment, de gondolom hosszabb mérésnél ez változni fog.
-
Pest megye, 28-as körzet rendben.
-
janos1988
addikt
válasz
360xbox360 #79110 üzenetére
Nyiregyen is hasonlók. 30-60-as ping 5-10/5/10 Mbps.
-
Laccehz
csendes tag
megint szar. le van terhelve globálisan. tegnap (késő) este is csak fokozatosan állt vissza.
jó lenne ha lépnének valamit, ez így katasztrofális. -
pumukli72
újonc
De az enyém 1000 megás
-
pumukli72
újonc
Szeged Gáz utca
Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/5827073916
-
Bacusuz
őstag
jó, akkor nem csak nálam vacakolt tegnap a net.
mára nekem is helyrejött
köszi mindenkinek, -
bazsi83vp
senior tag
válasz
qnadam #79102 üzenetére
Az eredeti fimware tartalmazta és a régió sem fixen Románia, hanem állítható.
De nyilván értem én, hogy a Digi miért szűkítette le a beállítási lehetőségeket.
Ilyen a gyári -
bazsi83vp
senior tag
válasz
qnadam #79100 üzenetére
Köszönöm.
Azt elfelejtettem, hogy digi100 rézkábelból digi1000 optikai lett, bár gondolom ez megint nem befolyásolja az user-pass párost... Mondjuk miért is tenné.
Akkor majd kérek egy átkapcsolást... hogy miért szedték ki a saját routerből a felhasználó általi átállítás lehetőségét....
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest