- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Digis kérdésem lenne :
Egy régi 40 lakásos társasházban lakom a XV kerületben.
4 éve mikor ide költöztünk még csak lassú net volt de kértem a fejlesztést és hamarosan megjött a gigabites net.
A lakásunkba cat5e kábel jön a routerbe, be kell jelentkezni felhasználónévvel és jelszóval.
A tv adás koaxon megy a lakásokba.A házunk 4 lépcsőházból áll és a miénkben van a digis szekrény. A szomszéd a másik lépcsőházban lakik és nekik azt mondják nincs kiépítve az optika.
Ez szerintetek hogyan lehet?
Az gigabites net csak optikán jöhet a házba, vagy másképp is? Ha igen annak mi a neve?
Köszi előre is... -
4Grider
félisten
válasz
stingy2 #76097 üzenetére
A 10.0.0.1 után mindenkinek van packet loss, mert ott nincs icmp támogatás.
A 216.239.35.251 pedig nem a Digi hálózatában van.
Az üzleti netet ugyanúgy routolják, mint az otthonit. Ha van nálatok Telekom optika, az lehet alternatíva, de ha ugyanazokat a peering partnereket használják, akkor ugyanott fog elszállni a ping... -
stingy2
senior tag
válasz
4Grider #76090 üzenetére
Ok, lehet, nem fogalmaztam egyértelműen: nekem kb hulla mindegy a ping és a sebesség (amíg megvan 5-10 Mb up). A gond a packet loss, mivel ilyenkor laggol, meg ledobál a szerverről. Ezt pl. régebben, mikor telekomos netem volt, úgy sikerült megoldani, hogy szóltam az üfszolnak, akik elirányítottak vmi tech.részleghez, ott mondtam az embernek, hogy melyik routerük dobálja a csomagjaimat, és átállították a routingot.Évekkel ezelőtt volt, a szolnoki router volt szar, szóltam, átállították és jó lett.
Kíváncsi vagyok, lesznek-e a Diginél ennyire rugalmasak.
Még az jutott eszembe, ha üzleti netet veszek tőlük (nekem bőven elég a 100/100, nem vagyok egy sebesség fetisiszta) akkor az jobb lesz ilyen téren? vagy ua. a rendszer, csak van pár + szolgáltatás (email. webtárhely)? -
R3laX
addikt
És akkor jön bameg tavaly is a szórólapos gyerek, hogy kössek Invitel IPTV-t. Mondtam neki, hogy ne haragudj, de nekem a tv az Digi(netből a max Ritmo 4Mbps), az internet pedig Invitel. Pont azért, hogy meglegyen legalább a 60megabitem VDSL-lel. Gondolom pár öreget behúztak, emelt árakon, csak hogy még jobban le legyenek terhelve a rothadó öreg sz@r vezetékek.
Új lakásba nekem az esztergomi irodában is 5400-ért akarta a nő adni a 60-as netet, amit a végén neten havi 2990-ért megrendeltem.
Na mind1, várok, igazából már 15 hónap alatt majdnem bele is törődtem a sz@rba. Bezzeg anno a szép stabil 32 pinges 384-es ADSL-es időszakban.
-
R3laX
addikt
válasz
4Grider #76092 üzenetére
Nálam mióta a Digi megpiszkálta a villanyoszlopokat, az Invitel VDSL-em német szerveren 27-ről 39-44-re emelkedett és ezt sem stabilan. Jelenleg 15. hónapja várok a Digi FTTH bekötésre
(rohadó invitel vezetékekkel). Tavaly júliusban kezdtek dobozolni.
Tegnap rákérdeztem a társasházzal merőleges utcában(kertes) kötekedő FTTH szerelőkre, idézem:
-Húúúúú, az nagy melóóó, fúrni kell meg faragniiii. Majd keresnek, úgyis észreveszem. -
4Grider
félisten
Oldjátok meg, hogy legyen közelebb a játékszerveretek, és ne sok ezer km-el és egy rakat szolgáltatóval odébb. Ha az egész világon a Mészáros művek kezében lenne a net, akkor sem lehetne garantálni, hogy két végpont között nem lesz néha vagy folyamatosan lag. Ha a bix-be vagy bármelyik nagyobb hazai adatparkba beteszel egy szervert, azt jó nagy valószínűséggel nagyon jó válaszidőkkel fogod elérni addig, amíg annyian nem lesztek rajta egy időben, amíg túl nem terhelitek.
-
4Grider
félisten
válasz
stingy2 #76086 üzenetére
Senki nem fog neked a pingplotter.com és a google.com felé 20-30 ms alatti pingeket garantálni ma Magyarországon. És ehhez semmi köze nincs annak, hogy nálad az utcában mit mókoltak a szakik az oszlopon. A bix.hu felé meglévő hálózatminőséged már sokkal jobban kifejezi az internetszolgáltatód közvetlen hatáskörébe tartozó minőséget.
Átváltottam vpn-en a bix-ben lévő szerverünkre, a pingplotter elérése onnan nekem is fos volt a telia-net miatt (120-130 ms-os pingek).
A weboldalak betöltődése ettől független, ott valószínűleg dns túlterheltség lehet. Tudom javasolni valamelyik publikus dns kiszolgálót a szolgáltatói helyett. Ott van pl. az 1.1.1.1 vagy a 8.8.8.8, semeddig sem tart őket beállítani a dhcp kiszolgálódon. -
stingy2
senior tag
válasz
4Grider #76084 üzenetére
Nem tudom, nekem inkább ez tűnik normálisnak: [kép]
Nem igazán értem, nap közben packetloss hegyek, és van, hogy ilyen: [kép]
(hosszabb ideig is teszteltem, csak annyi a különbség, h több a piros függőleges vonal.)
Hiába van meg a 930/320, 7 körüli pinggel, ha a weboldalak lassan v néha nem töltődnek be, a stream akadozik, mert ledobál a szerverről...
Esetleg valakinek tapasztalat? Érdemes reklamálni?(ahogy olvasom itt, nem nagyon)
Pár napja volt az utcában 2 Digis autó, a házunk (családi)előtti villanyoszlopról, meg pár közeliről leszedték a dobozt, mókoltak vmit, elmentek, azóta sz@r.
Megköszönném a segítséget, mert így nagyon nem ok, hiába a fenenagy sebesség. -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Tegnap kötötték be nálam az FTTH-t. Van esély rá, hogy még hétvégén aktiválják az 1000 Mbitet, vagy csak jövő héten? Meg tudom sürgetni valahogy?
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
ez normális? [kép]
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok.
Éppen gondolkodom váltsak-e jupisziről (valószínűleg úgyis fogok). Amit viszont nem tudtam kihámozni az összefoglalóból, az az, hogy most jár-e a CB-hoz hasonló egyben modem-router a Digi 1000 csomaghoz? FTTH terület, nem panel. Felhívtam nagy nehezen az ügyfélszolgálatot, megpróbáltam megkérdezni. A kollegina anmnyit tudott mondani, hogy olyan dobozt akpok amilyen van a szerelőnél az autóban
(a kérdést se értette szegény). Tényle nem lehet tudni, hogy router is jár vagy csak modem?
-
djsunstealer
aktív tag
2. kerület Rét u.- Keleti K.u. sarkán hatalmas mozgolódás 3 Digis kocsival, oszlopra másztak (én meg a falra, hogy sose lesz itt DIGI:)))), nem vagyok szakavatott, gőzöm nincs mi lehetett, gondolom mobillal kapcsolatos.
-
98bja
senior tag
Update:
Kicsit megnyomkodtam a kábel két végét, és megjavult, így ő lesz a hibás. Nem tudom miért, de erre nem is gondoltam. Köszi!
Lefuttattam egy mérést, most 400-ig ment, szóval minden ok. -
Varszegig
veterán
-
98bja
senior tag
Sziasztok
Elköltöztünk, és az új helyen már csak az 1000-es csomagot lehetett bekötni. Megcsinálták, ment is szépen, az egyik mérés ilyen volt:Ilyen volt pár hétig, azonban pár napig távol voltam és mikor tegnap este visszajöttem drasztikusan lecsökkent a sebesség. Olyan mintha valami korlátozná, mert gyanúsan hasonló a le- és feltöltési sebesség is:
Router újra volt indítva, kábel ki- és be lett dugva, de semmi javulás. Be van állva erre a 95 körüli sebességre. Mi lehet a probléma?
-
alratar
addikt
válasz
xeon forever #76070 üzenetére
Igen, még az van.
-
alratar
addikt
válasz
Intruder2k5 #76067 üzenetére
Szia,
TP-Link Archer C5 - AC1200 router van, ami, ha jol olvastam az összefoglalót, jó.Ha a routerből kábelen megy a gépbe a net, akkor sem számít ez a konfig?
-
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Szeretném Diginet1000-re valtani.
Viszont egy kicsit aggódom az oldalon található rendszer követelmények miatt.
[kép]
Nem értem mi ez. Nem csak csak gigabites hálózati kártya vagy router kell? -
powerup2
addikt
Kicsit meg lett hajtva azért remélem nas meg pár eszköz lesz rajta nem lesz igy leterhelve.
-
pinnacle
nagyúr
XIII. kerület Kárpát utcában, DIGI-s aknában matattak a szerelők, kérdeztem mikor lesz már optika, azt mondták most indítják. Kíváncsi leszek mikor indul tényleg. Egyébként honnan lehet leghamarabb megtudni? Megjelenik a címemnél? Most csak idáig van. "Fehér doboz" mellé tesznek még valamit?
Nálunk Telekom (Flip) is van. Ezt itt hagyták bekötés után. Azt néztem, hogy nagyon könnyen hajlítható, simán rá tudom tekerni az ujjamra. Másik lakásban a UPC sokkal merevebb fekete kábelt húzott be. Nem tudom a DIGI mivel dolgozik, de ezt a fehéret szerintem simán el lehet a sarkokban vezetni. -
TeeJay
félisten
válasz
szaboi6512 #76051 üzenetére
Melyik routert vagy asus routerek topik
-
TeeJay
félisten
válasz
iMaverick #76049 üzenetére
Mikor mi az olcsóbb azt rendelik. Itt nem 20 darabos aliexpress rendelések vannak hanem Románia + Magyarország több tízezer, gondolom most 1 dollárral olcsóbban adta a ZTE ezt mint a Huawei + catv modul ára + közé kábel
Ahogy olvastam román fórumon elég fapados ONT remélem azért gigás torrent alatt nem fekszik meg -
válasz
TeeJay #76036 üzenetére
mert olcsóbb a ZTE mint a huawei+CATV konverter
"Picsába". Erre előbb is rájöhettek volna... (Ugye a korábbi "hisztijeim" a két eszköz kapcsán.
)
(#76032) Cyberslider:
gondolom a T is belenyúlhat a saját eszközeibe ha szükséges, milyen károm származik ebből?Szerintem nem sok. Itt inkább arról van szó, hogy nem te vagy a "hálózat korlátlan ura". Engem nem nyomaszt, hogy "csak" a user felhasználóval tudok belépni. Mint írtam is, egyedül a DynDNS-t hiányol(tam)lom, de arra is volt alternatív megoldás.
Persze nyilván nem állíthatom, hogy mindenkinek megfelelő a szolgáltatói ONT, de ha nincsenek nagy elvárások, akkor felesleges a saját router. (Nálam pl. egy TP-Link 1043 V2 van pluszban, de csak switchnek és AP-nak.)
(#76050) TeeJay
Ahogy olvastam román fórumon elég fapados ONT remélem azért gigás torrent alatt nem fekszik meg
Erre azért gondolom odafigyeltek. -
powerup2
addikt
Nah berendeltem a routert holnap meg is kapom
már csak a digisekre kell várni
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Hali!
Budapest XVII. kerület, de máshonnan is érdekelne tapasztalat.
A ping megint kileng, bix.hu-ra és Cloudflare-re is 3--20 ms közt ugrál. A Bix felé pedig már csomagvesztés is befigyelget. Nektek megy rendesen?
-
TeeJay
félisten
válasz
powerup2 #76040 üzenetére
Igen elsők között vettem én és írtam róla full tesztet
wifiben a legjobbak között van wave 2 MU-MIMO tudás miatt pláne hogy azóta szét lett szedve és kiderült hogy valójában 4x4:4-es 1733mbit-es AC van benne sőt openwrt alatt 160MHz módot is tud amivel 2x2:2-es kliens is tud 1733mbit-et elérni azzal meg átmegy a gigás net
az meg csak hab a tortán hogy hardveres NAT van benne és gigás netet kihajtod akkor se mozdul a procija 2% terhelés fölé
meg valaki Telekom neten tolja 1/1gigabiten a masszív torrentet és közben vígan tud böngészni mert bírja a kiképzést.1000-es pppoe nethez nem is ajánljuk már csak az AC57U meg AC65P esetleg Xiaomi Mi3G routereket a HWNAT miatt
-
dajdaj
tag
válasz
powerup2 #76034 üzenetére
5GHz-n le:150-200Mbps, fel 100-160Mbps a lakáson belül. Van ahol téglafal van 300mm vastag, van gipszkarton is nincs különbség. Ha lemegyek a pincébe ott sokkal szarabb az 5GHz, átvált 2,4-re (még nem mértem). Teljesen kielégíti az igényeinket, több (3db) teló 5GHz-t használ, van ami csak 2,4-et (2db). Kábelen 2 laptop, egy DVR rögzítő.
Ja, ezt az asus RT-AC57U routeren mértem, a ZTE nem tudom mit tud.. -
TeeJay
félisten
válasz
Cyberslider #76037 üzenetére
van DIGI de FTTB még és túl sok lépcsőházra van osztva
tipikusan 16-20 lépcsőház osztozik egy porton és azokon belül van még 20-30előfizető minden lépcsőházban szóval sok na...
FTTH-nál 64-es osztás lenne max szerintem amit bevállalnak és akkor még jobban hasítana ha minden user ONT-t kap meg akkor kevésbé lehet terhelt a hálózat hiszen onnan már optika megy. A kábel meg a kötődoboz már ott van régóta az ajtó melletti szekrényben csak még nincs bekötve semmi. Ezért várom már -
TeeJay
félisten
válasz
Cyberslider #76031 üzenetére
zsír akkor lehet ismét egybe cuccot vesznek mert olcsóbb a ZTE mint a huawei+CATV konverter
ahogy látom 2 LAN-os 1TEL 1 CATV és wifis
jöhetnének már ide a Havannára is mert itt az optikai szál évek óta és semmi -
Cyberslider
őstag
válasz
powerup2 #76034 üzenetére
Veszel pl. egy ubiquiti edgreouter X-et - lsd. lentebb - vagy lite-ot. Ez nem feltétlenül szükséges, de ha veszel a meglévő szolgáltatói / saját routeredhez 1-2-3-stb.
unifi ap-ac lr, vagy pro, (stbstb..) access point-ot, ami vezetékkel van összekötve a routerhez, mindenhol le leszel fedve, és soha a büdös életbe nem lesz problémád a wifivel. ( Azért ajánlom ezeket, mert nekem panzióban van három így felszerelve, és meg se kottyan nekik, csodásan le van fedve az egész épület. Persze, kinek a pap, kinek a papné)
Ezek mennek repeater módban is, de a vezetékes megoldás nyilván jobb. Ekkor annyi előnyük van, hogy a két eszköz 5ghz-n kommunikál, ezzel gyorsít, ahogy tud. -
adika4444
addikt
válasz
Cyberslider #76032 üzenetére
Max ha van kapcsológomb a Wi-Fi-re. Az F668-on van.
Az vele a baj, hogy láttunk itt már olyat hogy fw frissítés után elmennek a beállítások, kellemetlen ha mondjuk elmegy a Wi-Fi neve, vagy épp a távoli elérés...
Maximálisan támogatom az EdgeRouter munkába állítását, nálam egy ER-X végzi jelenleg a feladatot.
-
Cyberslider
őstag
Persze, ilyen igények mellett kell router, nekem is van egy edgreouter lite, gondolkozom is, hogy bekötöm, mert mindjárt az elején elakadtam, mert pl. nem tudom disabled-re tenni a wifit.
Megoldás van rá?
iMaverick: gondolom a T is belenyúlhat a saját eszközeibe ha szükséges, milyen károm származik ebből?
-
Geth
veterán
válasz
Cyberslider #76026 üzenetére
Router minek:
guest wifi
lokális DNS szerver (IPv6 is) adblockkal, dhcp boottal
DDNS ahogy akarom
HTTPS LE cert-es felület pl. WoL-hoz -
TeeJay
félisten
válasz
Cyberslider #76024 üzenetére
wow újra egybe cuccot adnak?
ez a ZTE tudja a CATV-t is tolni nem kell külön modul18-ban panel vagy családi ház?
-
válasz
Cyberslider #76026 üzenetére
Teljesen jó. Router minek? Ez router is.
Erre majd mindjárt írják a többiek, hogy így a Digi beletud nyúlni távolról... Nekem 2 előfizetési helyen is a Digi-s szolgáltatói eszköz van, semmi gondom velük. (Illetve annyi "hiányérzetem" volt, hogy a DynDNS-t nem tudom rajta állítani. Ezt áthidaltam a NAS-ként működő Windows-os PC-vel.)
-
dajdaj
tag
válasz
Gratula!
Kicsit több mint egy éve van nekem is digim, őő izé, szerdán cserélik az optikai kábelt (a kérésemre) kutya megrágta az optikait, sajnos festés után nem tettem bele csatornába és a kis drága játszott picit vele. Szerencsére a kutyának semmi baja sem lett. Megtoldották, lett egy cd méretű izé a falon kívül.
Voltak gondjaim a nettel nem kevés, a net hiánya sz@rul érintett
Cserélték a ZTE f668 routert, most a ZTE f618 van nekem is, utána meg egy asus AC-57u van kötve, már. Mostanában van net, az hogy mennyire folytonos már nem nézem, ettől függetlenül vannak szakadások, kimaradások. Szerdán minden kiderül, remélem a kábelcsere megoldás lesz.
A kép magáért beszél 1000.... Nem mondom volt mikor mértem 4-5-800-at is, de a lentebbi az biza karcsú. -
powerup2
addikt
válasz
Gratulálok én két hét múlva leszek digis amúgy a zte eszköz hogy szuperál ? esetleg több képet tudnál az eszközről mutatni ? kiváncsi vagyok én milyen eszközt kapok
csak még routert is be kell szereznem
-
Cyberslider
őstag
válasz
Cyberslider #76012 üzenetére
-
djalmasi
tag
válasz
4Grider #76019 üzenetére
Elnézést.
Adott egy kertes ház ahova padláson keresztül merebített optika kábel van behúzva/lehúzva a digi eszközig, a kábel végén egy optikai jel befogó majd egy másik optikaival továbbítás a Digi Fiberhome eszközébe, a Digi Fiberhome eszköze Modem módba van állítva és egy 0,50 CM-es CAT5e kábellel továbbítva van egy TP Link Archer A7 AC1750 típusú routerbe.
A router a számítógéphez közvetlenül toldás nélkül egy lapos fajta CAT6 kábellel van elhúzva és töltés közben sajnos erős ping emelkedés és packetloss emelkedést érzékelek. A PC amibe a kábel csatlakozik egy I5 4670 SSD-vel 16 GB Memóriával.Többször is írtam már a diginek képekkel alátámasztva mire mindig csak azt kaptam vissza hogy ők megnézték és nincs náluk gond.
-
powerup2
addikt
válasz
st3v3np3t3r #75998 üzenetére
Köszönöm csak majd mikor jönnek bekötni erre is figyelni kell mert a tetőn keresztül hozzák majd be
-
eszakas
őstag
válasz
Cyberslider #76012 üzenetére
Maa? Mikor? 17perc telt el a napból!
-
Cyberslider
őstag
válasz
temporello #75992 üzenetére
Csoda történt, ma hívtak.
Hétfőn jönnek beszerelni, na kiváncsi leszek.
-
azorahai
csendes tag
https://socialclub.rockstargames.com/ nektek betölt? GTA Online digis interneten most emiatt nem megy pár napja, mert a Rockstar Games Launcher app ezzel akar kommunikálni és timeoutol.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
macilaci78 #76006 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne felhívni őket és megkérdezni, hogy cég esetében pontosan mi kell, hogy intézkedhess. Nem biztos, hogy elég egy meghatalmazás, lehet kellenek más céges papírok is.
-
4Grider
félisten
válasz
macilaci78 #76006 üzenetére
Én minden céges ügyletet egy céges meghatalmazással (saját fogalmazás, a tulajdonos bíz meg adott feladatkörrel, stb...), aláírási címpéldánnyal és cégkivonattal intézek.
Még nem volt cég, ahol nem fogadták volna el... -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Ide irányítottak ezzel a kérdéssel.
Köszi! -
-
TeeJay
félisten
válasz
st3v3np3t3r #76002 üzenetére
Írd meg hol 😉
-
Cr00py
senior tag
válasz
Intruder2k5 #76000 üzenetére
Ez csak a hajlíthatósággal kapcsolatban jött elő.
Szomszédhoz ilyet húztak be a folyosóról.
Nálam meg csak a sima 1 szálas fehér pigtail van.
1 emelet van köztünk
Ugyan én nem hajlítgatom, kábelcsatornában van elvezetve, szal nem para.. viszont ezek alapján sem 100% hogy mindenki merevített kábelt kap. -
válasz
Intruder2k5 #76000 üzenetére
Nálunk (szintén családi ház) kintről befelé húzta be az ürge. Szintén második oszlop (a ház előtti oszlopon pont nincs kötődoboz). A hosszt a fene sem tudja, de ha jól rémlik, akkor valami 100-120m-t mondott egy dobra, és a végét ott hagyta nekünk (anyám virágkötözőnek használja), valami 10-15m lehetett a maradék.
Mondjuk az poén volt, ahogy próbáltam segíteni a szerelőnek, és én is ott létráztam, meg fűrészeltem le a gallyakat, hogy valahogy át tudja varázsolni a fák koronáján a kábelt. Jó kis játék volt!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest