Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
patyoka1
csendes tag
Sziasztok !
A segítségeteket kérném mert nem jutok egyről a kettőre.Digi 1000 internettem van és ma vettem egy xiaomi 4a gigabit routert internetem van a routeren de elég lassú a WiFi. Próbálnám beállítani a csatlakozást PPPoE ra de valamiért nem sikerül felhívtam őket ls a Not be van állítva ők azt látják, hogy tudom az 1000 mb ot.
Bocs ha nem ide való amit írtam de már elolvastam egy csomó fórumot és nem tudom mit kéne csinálni hogy legyen rendes wifim.
Ha valakinek volt hasonló vagy tudna segíteni azt megköszönöm !
-
ToXeN
tag
válasz
sfdrakex #74092 üzenetére
Hát ezzel most megfogtál, majd kipróbálom este. Szomorú lenne, ha így rendben lenne, hiszen akkor milyen routert vegyen az ember, ha az 1 gigabites HW-NAT-os sem elég, egy egyszerű 100 megabitre. A NAS-on torrent kliens fut, az asztali gépen meg általában Jdownloader tölt, VPN-en kereszül. Ezt kéne bírnia.
-
ToXeN
tag
Sziasztok!
Merre keressem a problémát, ha azt tapasztalom, hogy 100 Mbps letöltés környékén kb negyed óránként megszakad a kapcsolat? Van egy NAS és egy asztali gép a routeren ha ezek 50-50 Mbps-el töltenek le egyszerre akkor megszakad. Próbáltam 2 routerrel is, egyik vadi új AC57U, másik Openwrt-s TP-link. Mindkettő megszakad. Próbáltam kikapcsolni a PPP Echo detection-t akkor is megszakad. Próbáltam állítgatni az MTU-t, mindig megszakad. Elég bosszantó. Lehet a DIGI hibája? -
dethroner
veterán
válasz
sfdrakex #74087 üzenetére
Nem, mindegyik ennyi. De mint mondtam, volt ez jó is, nem mértem hónapok óta, mert nem volt semmi gond. Lehet már hónapok óta ennyi, nem tűnt fel. Tavaly nyár elején amikor behozták, csináltam pár próbát, akkor rendre 900 fölött volt. Azóta semmi változás nem volt a se a hálózatomban, se a pc-ben. Valami a diginél ment félre.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
xeon forever #74085 üzenetére
Az a 982 is jó nagy kamu (meg persze fizikai képtelenség).
-
dethroner
veterán
válasz
xeon forever #74085 üzenetére
Win7-et használok, de letöltöttem ezt az új edge dolgot, de semmit nem hozott.Ja de, a ping már csak 7
Kikapcsoltam a Malwarebyte-t, a win tűzfalat is, de 500 fölé nem már a digi saját mérője. Írtam már, a routert kiiktattam, közvetlenül a bridge módba rakott szolgáltatói eszközbe megy a gépem. Ja, és SSD-t használok.
-
dethroner
veterán
válasz
sfdrakex #74080 üzenetére
Firefox és chrome is ugyanazt méri. Az app is fura egy jószág, használtam már korábban. Most szinte minden szerver 650 körül tud, kivéve a telenort ami 770, és a mobilgo, ami 420. És ez ugyanabban a percben mint a többi. Még tavaly próbáltam ki az appot amikor berakták a gigabites netet, akkor többször mértem ezen is 900 fölött és böngészőből is. Most meg már kínomban a routert is lekötöttem és figyelem, mert sokszor lassan jönnek be az oldalak, néha a kapcsolat is megszakad a Wot kliens szerint. Franc se érti már hogy akkor mi mennyi és miért fos mégis, ha ilyen jó
-
-
-
dethroner
veterán
Pécsen nem tapasztal rajtam kívül másvalaki olyat, hogy a gigabites net nem nagyon kúszik 500 mega fölé? Feltöltés fixen 300 megvan, ezért olyan érzésem van, mintha visszadobtak volna az 500/300 csomagba.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szaboi6512 #74074 üzenetére
A fogadó router egy gigabites archer c2,a laptop hálókártyája gigapites,jelenleg azt írja a kártya általános tulajdonságainál,hogy Sebesség 1Gbps
az előbb telefonáltam be és jeleztem, hogy nem történt még megkeresés... elvileg rögzítették...
-
szaboi6512
őstag
válasz
st3v3np3t3r #74073 üzenetére
Ha nem történt meg és az előfizetésednél 500-as net van, érdemes betelefonálni.
Gondolom a Hálózati kártya Gigabites.... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szaboi6512 #74072 üzenetére
volt,többször is az openwrt miatt... bár már 3 napja nem indítottam újra... jelenle most 98/87Mbit
-
szaboi6512
őstag
válasz
st3v3np3t3r #74071 üzenetére
Állítólag csak a hónap első illetve 15. napján van váltás.
Gyakorlatilag már meg kellett történnie.
Restart volt már 15.-e óta az eszközön? -
st3v3np3t3r
nagyúr
kíváncsi leszek,hogy nekünk is megszűnik-e majd a net holnap....3.-án voltunk megkérni az 500as netet, holnap jár le a 15nap...
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
sfdrakex #74065 üzenetére
Hát az csak pigtail, vagyis csak az egyik végén van csatlakozó.
Sok helyen kerestem már, de ez elég ritka.
Olyan boltot kerestem főleg Budapesten, ahol személyesen tudom átvenni mert néhol a szállítás többe kerül, mint a kábel.Ahol érdeklődtem ott azt mondták, hogy ilyen kábelük nem szokott lenni (minden másmilyen van) meg amúgy sem jó a digihez, mert a digi rendszere passzív...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Lackooo84 #74062 üzenetére
Miért ne mehetne be az utp helyén az optika? Kihúzzák az utpt betolják az optikát. Ja, net sebesség emelgetéskor nekem se jöttek szerződést módosítani. Ftthra váltáskor viszont előbb jöttek az üzletkötők és járták végig a városrészt, utána a románok építették a lépcsőházban a cuccot, majd magyarok húzták az optikát a lakásba.
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Tudja valaki hol tudnék venni 0,5-1 méteres SP/APC toldó kábelt?
A legrövidebb 5m amit találtam a kábelfutárnál, de az feleslegesen hosszú és drága.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
sfdrakex #74061 üzenetére
Ööö... most ezres netem van, 80/80-ről indult azt hiszem, és még csak egyetlenegyszer módosítottam szerződést, amikor 200-asról 500-asra emeltettem, a többit mind maguktól emelgették szépen sunyiban (később tudtam meg miért gyorsabb), szóval... Igen talán a kacatok miatt, mert ugye arról kell papír. De remélem ide nem érnek ide mert nekem jobb így meg még mindig nem tudom hogy vezetnék be az optikát, mert ahol most az utp jön ott tuti nem lehet.
-
Tonyo
őstag
Koszi Sracok! Kabel hiba volt.
-
dethroner
veterán
Nem tapasztalt más valaki olyat, hogy "eléggé" lecsökkent a letöltési sebessége? 1000-es csomagban vagyok és a letöltés max 500, speedtesten és a digi saját mérőjén is. Feltöltés megvan a 300, ezért is van olyan érzésem, mintha bedobtak volna a kisebb csomagba. Korábban mindig jó volt, szinte sose ment 700 alá.
-
fogirobi
senior tag
válasz
Tomek0108 #74044 üzenetére
Ez így van, nem kértem.
Hogy konkrét legyek, köteleztek a Digi1000-es netre való átállásra, kijött az üzletkötő 07.04-én, megírtuk a szerződést. Szerelők azóta nem kerestek a bekötés miatt, ma pedig kikapcsoltak, miszerint a Digi100-asra tegnapig szólt a szerződésem, annak ellenére, hogy azt ígérték, hogy a szolgáltatás megszakításra nem fog kerülni, hanem folyamatos lesz az átállás alatt. -
Tomek0108
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #74042 üzenetére
De sehol nem írta, hogy ő szüntette meg a digi100-as szolgáltatást.
Megrendelt egy szolgáltatást, a Digi pedig megszüntette a régit még az előtt, hogy nyújtaná az újat. A leírtak szerint el is ismerte a Digi, hogy náluk történt adminisztrációs hiba. Hoztak egy rossz döntést és ezzel kárt okoztak.
Szerintem. -
4Grider
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #74042 üzenetére
Nekem tavaly még 30 nap volt a bekötési határidő.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
fogirobi #74037 üzenetére
Eleve miért kellett a digi100as netet megszűntetni mikor simán csak csomag váltást kellett volna kérni. Jelen esetben ha a felmondasz egy szolgáltatást x-edik nappal és utána kérsz egy másik csomagos szolgáltatást, arra nem jár kötbér. Amúgy a digi 15napos határidővel dolgozik,tehát a ezt figyelembe kellett volna venni a szolgáltatás felmondása és az új megkötése előtt.Sőt,továbbá,ha ki van építve a ftth,akkor a digi elvileg automatikusan átdobja az fttb 100/500as netet ftth 1000be...
-
DonMaster
addikt
válasz
fogirobi #74039 üzenetére
Ha a vihar leveri az oszloprol az optikat es elszakad akkor se szolgaltat 72oran belul megcsinaljak ha nem akkor kotbereztetheted. Naluk ez hiba beismertek mint mondtad ugyan ugy 72ora vonatkozik erre is kb olyan mintha az ont nem menne . ugyan az max elmeletben van kulonbseg de ugyan ugy hiba az hogy fizikai vagy szoftveres hiba az reszlet kerdese szerintem de ugyan az vonatkozikra.
-
fogirobi
senior tag
válasz
DonMaster #74038 üzenetére
Értem, de ez nem hiba, hanem ők kapcsolták ki, úgy hogy van egy megkötött szerződésünk, amit ők nem vettek figyelembe adminisztrációs hibára hivatkozva, tehát a garantált szolgálatatásukat nem teljesítették, ami mindkét fél által aláírásra került. A kettő között azért különbség van.
-
DonMaster
addikt
válasz
fogirobi #74037 üzenetére
Hibabejelentestol 72ora a javitas max ideje. Ez az ev barmely napjan elofordulhat de barmelyik szolgaltatonal. Bejelentestol 72oran belul. Meg bemehetsz panaszt irni ufazirodan de arra 30napon belul kapsz valaszt . bar lehet beallitana es lenne neted egybol egy probat meg er. Kotberre 72oran felul vagy jogosult netnel kb napi br105ft jovairast jelent.de csak 72oran felul ha nem javulna
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi. 07.04-én kötöttem a Digivel szerződést Digi 1000-esre, tegnapi nappal a Digi 100-as netre vonatkozó szerződésem pedig megszüntésre került, a mai naptól a netet pedig kikapcsolták.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot , ahol azt közölték, hogy adminisztrációs hiba történt és elsődleges prioritással továbbítja az illetékes felé a problémát. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy napokon belül várható, hogy lesz újra net, természetesen több se kellett, kivertem a balhét, mivel nem én hibáztam és nekem napi szinten szükségem van az internetre a munkámból adódóan.
Volt már valakinek hasonló problémája? Mire számíthatok?
Mivel ők nem tartották a szerződésben foglaltakat, ezért bármiféle kártalanítás, kötbér kifizetésre jogosult vagyok ez esetben?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Digis csomagok arra mennek ki az országból (Frankfurt felé) mint a Telekomos csomagok?
Játékokban az utóbbi 2-3 évben a Frankfurti szervereknek megnőtt több mint másfélszeresére a pingje, ez vélhetően ugyanannyi marad vagy javul Digis kapcsolattal? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
pube111 #74030 üzenetére
próbálkozz a problémáddal ezen topikok egyikében:
Otthoni hálózat és internet megosztás
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat -
válasz
pube111 #74030 üzenetére
Csak kíváncsiságképpen (nem láttam, hogy írtad volna): azt próbáltad, hogy a noti mit szólt a wifi-hez? (Tehát nem kábeles kapcsolat, hanem wifi.)
Másik: meg kellene próbálni, hogy a DNS szervert ne a Digi adja, hanem átrakni pl. a Google-éra.
Amúgy egyet kell, hogy értsek a többiekkel... Ez valami beállításgond lesz. A Digi-nek semmilyen ráhatása nincs arra, hogy a Te eszközödön (router) a wifi hogy megy, vagy nem megy.
-
pube111
senior tag
válasz
sfdrakex #74028 üzenetére
Mindegyik router resetből indul. Ugyan az a pppoe user pass ami a laptopon.
Csatlakozik is mindegyik router a netre. Lanba dugott laptopon van net.
Wifi ssid pass beállítva, mindegyik routerhez csatlakoznak a telók, de nincs rajtuk net.
A 3 routerből 2, ki lett próbálva 2 másik helyen, ahol szintén csak a wan és a wifi kett beállítva, és mind a 2 működik.
Ebben a lakásban meg csak a lan on van net, wifin nics.
Nincs rosszul beállítva semmi, mivel nincs is állítva semmi, csak a pppoe user pass (ami működik is), meg a wifi ssid pass (ami szintén működik, csak netre nem enged).
Ez egy ilyen lakás. Nem én lakok ott, csak próbáltam segíteni. Majd egy hét múlva megyek újra, ha nem oldódik meg.
Ja, kérdezted mit ír a wan.
Connected -
sfdrakex
nagyúr
válasz
pube111 #74023 üzenetére
Ha a laptopodon direktbe kötve megy a net, akkor a Digi teljesítette amit kell. Az eszközeid beállításával lesz a gond. Milyen routerek? Milyen pppie kapcsolatot állítasz be? Felhasználó nevet és a jelszót tuti jól írod be? Router wan része mit ír ha rányomsz a csatlakozásra?
-
Gyurka6
őstag
Sebességmérés:
nmhh oldalán, szelessav.net nálam jól teljesít mozillával (itt láttam egy hsz.-ban, köszönet érte). -
pube111
senior tag
válasz
Laccoss #74021 üzenetére
Igen, de a laptopon virtual router adja a wifit. Ahhoz csatlakoznak a telók, de úgy sincs net a wifin.
Nem tudok mutatni, már nem vagyok ott. -
pube111
senior tag
A digi tud adni wifis routert? Van ilyen szolgáltatása?
-
-
pube111
senior tag
válasz
Laccoss #74013 üzenetére
Mindegyik router resetről indult, csak a pppoe kapcsolat van beállítva, az ssid, és a pssword.
Tehát be vannak állítva a routerek.
A telók csatlakoznak wifin a routerhez, csak net elérés nincs.
Minden jel arra utal, hogy nem hardver, vagy beállítás probléma van. Így már csak a szolgáltató maradt, tehát nem gondolom offnak. -
-
Brandynew
őstag
Azt ugye tudjátok, hogy teljesen feleslegesen hasonlítjátok össze a mérési eredményeket, mert attól függ, hogy melyik szerver hogyan teljesít, hogy helyileg honnan méretek, hány eszközön fut végig az adatcsomagotok stb. Tehát ami valakinek jó, az a másiknak nem biztos.
Amúgy szerintem szénné vagy terhelve a Speedtest összes szervere, más mérési mód kéne.
-
pube111
senior tag
Halihó!
Következő a problem. Van egy lépcsőházi lakás. A lakásba 1 net kábelen jön be a net és a telefon. Egy kis doboz elosztja 2 csatlakozóra, 1 telefon, 1 net. Semmi elektronika, csak a szálak elosztva a 2 csatira.
A telefon működik.
3 routert próbáltam, wifin nem elérhető az intenret.
Routerből kábelen laptop-ba, megy a net.
Router nélkül, direkt a laptop-on pppoe kapcsolattal megy a net.
Mindegyik routerhez csatlakoznak a telók wifin, de nincs net elérés.
Ha a routerbe nincs lan dugva, csak egy teló csatlakozik wifin, akkor sincs net wifin.
Ha a laptop csatlakozik pppoe direkt a netre, és telepítve van virtual router, akkor ahhoz csatlakoznak a telók, de úgy sincs a wifin net.
Tehát 3 router, plusz a laptopon a virtual router nem lehet mind rossz.
A routerek ki lettek próbálva máshol, 2 különböző helyen, az egyiken pppoe, a másikon direkt kapcsolattal. Mind a 2 helyen tökéletesen működnek.
A telefonok más wifi hlózaton működnek.
A digi azt mondja, náluk minden rendben van.
Most akkor mit lehet tenni? -
powerup2
addikt
-
Cr00py
senior tag
-
Cr00py
senior tag
válasz
madrac #73999 üzenetére
Én elhiszem, hogy te valóban annyit mértél, viszont itt vagyunk páran, akiknek simán jön a 900+.
Ezek alapján valami biztos nem az igazi.
+ az is lehet, hogy épp csúcsidőben mértél rá.
(#74000) powerup2 : Ha hg8121h-t kapsz azon 2db port van. 1db gigabites, és 1db 100-as.
Itt nálunk Fiberhome AN5506-02-FG van, ezen is 2 port van.
Ha van saját routered, ami tudja a gigabitet, akkor használhatod azt, esetleg gigás switch. Ezesetben arra figyelj, hogy az ONT-n a gigás portba dugd a saját eszközöd.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest