Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lavidaloka
aktív tag
3.hibabejelntésemre is kaptam egy sms-t hogy a hiba javítva.. de ugyan úgy délutántól a le/fel töltés 5-10mb/s a diginet 1000.
Emailt is küldtek amiből idéznék:
Hiba besorolás: normál
Hiba részletezése: Nem reprodukálható hiba
Hiba rögzítésének időpontja: 2020-03-21 16:38:37
Hiba lezárásának időpontja: 2020-03-24 19:20:22
Hibajegy nyitott állapotban 74 órát volt.
Állapot: zárva
Jogos volt a bejelentés: Nem volt jogos a bejelentés
A hiba lezárult: igen
Amennyiben a továbbiakban szolgáltatásunkkal kapcsolatban technikai segítségre lenne szüksége, munkatársaink a nap 24 órájában készséggel állnak rendelkezésére a 1272 telefonszámon vagy a hibabejelento@digikabel.hu e-mail címen.
Üdvözlettel: DIGI Kft.
Telefon: 1272
Email: hibabejelento@digikabel.huSzerintem ezek után mindegy is hányszor fogom bejelenteni.A vírus miatt sajnos kénytelen leszünk ehhez hozzászokni.Korán reggel tényleg jók nálam is az értékek de délutánra este 10-ig katasztrófa van.Minden esetre én kérni fogom a ködbért...
-
nrg_52
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
Ahhoz a konkurenciahoz ami "bekeidoben" is szar volt? Kossz nem, onnan jottem, meg igy is ezerszer jobb a digi. Ez egy atmeneti idoszak, meg fogjuk erte kapni a kotberunket.
-
joey04
titán
válasz
herdsman12
üzenetére
Sokan erre a szarra is éveket várnak. konkurencia nuku.
-
Livius
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Ezerrel mindenki nyittassa újra a régi hibajegyet ha nem oldódik meg gyorsan, és majd sok-sok nap után, azt hiszem 3-4 nap után lehet kérni is a kötbért. Igazi változás csak ekkor lesz, amikor már nekik kell fizetni az ÁSZF-ben leírtak szerint a usernek vissza. Jah, és tök mindegy hogy vírus meg mi van, az ÁSZF dolgait és a garantált minimumokat tartaniuk kell akkor is.
-
viktorhu
veterán
-
wanted5
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
Nyilván mert nincs konkurencia, konkrétan megírtam nekik e-mailben, hogy 3-5x annyit is fizetnék a telekomnak, ha lenne...
-
herdsman12
őstag
Nem vágom miért szívatják itt páran magukat.
Kb egy hét szívás után épeszű ember lelécel a konkurenciához. -
-
wanted5
őstag
Tudom, hogy most nyilván a vírushelyzetre hivatkoznának, de mi van akkor ha a szolgáltató nem teljesíti a garantált minimumot, ami a szerződésben van? Mert ha az ügyfél nem teljesít valamit, akkor rögtön tudnak pattogni, de fordítva már más a helyzet...
-
xeon forever
addikt
Valami baj van a digivel...
FTTH
Kihelyezett eszkoz szepen ponol, tv van, telefon van, reggel elmentem dolgozni 1d 6h csatlakozas utan (valamikor du) elkezdett dobalni a csalad tobbi tagja szerint, raneztem a routerre@RouterBOARD 750G r3@ 95 alkalommal csatlakozott ujra...azota meg + 15 x...
Ez a jelenlegi home office-os helyzetben rohadt ciki a csalad tobbi tagjara nezve, pedig csak egy tavoli asztali kapcsolatra lenne szukseg@20Mbps szintre belove. Ez boven bele kene fernie a home kategoriaba 2020-ban.
Remelem orvosoljak a technikai problemat a hatterben, mert most a kihelyezett eszkozzel nincs problema..,. -
wanted5
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Kicsit messzebbi szerverre még fele ennyi sincs.... Tömegesen kéne megkeresni őket
-
-
adika4444
addikt
válasz
dizsit
üzenetére
Ha egyszer ideér a Telekom optikája, én is váltok. Ma is megállt párszor a net amit fenntebb többször leírtam, gyak. megáll másfél másodpercre minden, aztán meglódul.
A T lehet, hogy drágább, de ennél minimálisan minőségibb szolgáltatást nyújt. A DIGI-vel konkrétan évek óta tele van a t*köm, addig volt jó, amíg 18-ban ősszel nem volt egy mostanihoz hasonló probléma, azóta hol csomagvesztés van, hol a sebesség esik be.
Szerk:
Még valami. Ide ugyan be nem trappol szerelő mérni, ugyanis a jelenlegi koronás helyzetben nem szívesen húzogatom az alvó oroszlán bajszát... -
DonMaster
addikt
net sebesség problémára miért nem telefonon jelentitek be, és éritek el, hogy kijöjjön mérni 1 szerelő,
ha akkor is szar akkor nem kell fizzes. -
sirály69
őstag
válasz
Biagiooo
üzenetére
Pontosan ugyan így vagyok!
Egy hete jelentettem a problémát először.
Pénteken este még1x.
Ma délután felhívtak, hogy lényegében "ez van" egyszer majd jó lesz. Türelmet kérnek...
Leteszem a telefont és kapok 2 sms-t hogy ... és ... számú hibabejelentésem alapján a hibát elhárították!
Ez már a pofátlanság teteje!

-
DonMaster
addikt
-
Biagiooo
csendes tag
válasz
dizsit
üzenetére
Én kb. 2 hete küldöm folyamatosan a statisztikákat a minősíthetetlen netről, az utóbbi 2 levelemre már nem is kaptam választ... Mindig csak a sablon szövegeket írták, hogy dolgoznak a hiba javításán, aztán meg h nem náluk van a probléma stb, stb. Ahány levél, annyi féle válasz. Na azóta is javítják, semmi változás nem történt.
Nálam mindig délután 16-17 óra körül krepál be és 22-23 óra környékén jön helyre. És ne mondja senki, hogy ez azért van, mert most mindenki otthon van és a neten lóg, mert akkor sem kellene, hogy ennyire látványosan belassuljon az 1000-es net.
Egy jelenlegi mérés:
-
dizsit
csendes tag
Megosztom veletek a digi-s tapasztalataimat.
Tobb mint 10 eve van digi elofizetesem, es tokre meg voltam elegedve veluk. Soha nem kellett hibat bejelenteni, mert nem volt problema a nettel. Egeszen addig amig be nem huztak az optikat (FTTH). Kenytelen voltam valtani, mert a regebbi netet lekapcsoltak.A problema innentol kezdodott vagyis tavaly ev (2019) elejen.
Aztan a tavalyi ev vegen, egyre gyakoribba valtak a problemak ami igazabol jatek kozben jelentkezett. Kerdeztem a jatekos pajtasaimtol, hogy ok is tapasztalnak lagolast, meg akadasokat, es sorra azt kaptam valaszkent, hogy nem.
Eleinte azt hittem, hogy biztos nalam van a problema, es elkezdtem debug-olni a dolgokat:
- elosszor szoftveres hibara gyanakodtam igy drivereket update-eltem
- aztan elkezdtem a fizikai dolgokat kicserelni, mint pl.: masik kabel, aztan uj kabel, masik uj kabel ami mar arnyekolt is (cat6a, cat7)De semmi sem hozta meg a vart eredmenyt, mindekozben pedig a digi ugyfelszolgalatatol sorra kaptam a valaszt, miszerint ok nem latnak a halozatukban hibat. En hulye pedig turelmesen vartam...
Aztan iden februarban, mar brutal szar volt a net, csucsidoben a digi-s sebessegmero custom speedtest oldalon az 1000/300-as netemmel 30/200-at mertem. Huha, mondom itt aztan tuti nem nalam van a hiba. Masfel honapon keresztul, folyamatosan, heti tobb alkalommal report-oltam a problemat, dokumentaciokkal igazolva csinaltam a screenshot-okat ami az alabbi dolokat tartalmazta:
- speedtest eredmeny
- cmd-ben 100-as request csomag statisztikaja amibol %-osan latszik a packet loss
- WinMTR -el keszitett traceroute, ahol a google.com-ot es a hozza vezeto osszes allomast pingelve halozati statisztikat csinal, kimutatva a csomagveszteseget. Es mindezt 1000-10000 request szammal ami azert kelloen eleg egy diagnosztikahoz.Sajnos a digi ugyfelszolgalata nem halozati mernokokbol all, viszont azt nem ertem, hogy ezeket a dokumentumokat miert nem tovabbitottak a hozzaerti kollegaiknak, hogy megoldas talaljanak a problemamra.
Aztan itt van marcius vege, a napokban keszitettem a cimborammal egy winMTR halozati statisztikat a sajat Telekomos 1000/1000-es netevel, ami HIBATLAN volt. Ugyhogy tobb se kellett, felhivtam oket es 20 perc alatt megrendeltem, ugy hogy mindenfele kedvezmenyt kukaztak es igy semmivel sem fizetek tobbet mintha digi-s lennek.
A holnapi nap jonnek bekotni remelhetoleg, es akkor osszehasonlitom, a digi-t es a telekom-ot. Valoszinuleg, tenyleg a digi fiberNET-evel vannak a problemak.
Ami ket dolog miatt lehet:
- olcso vacak eszkozokkel dolgoznak
- nincs megelelo mernok aki normalisan feltudna konfiguralni az eszkozeiketUgyhogy a digivel ezidaig azert nem volt problemam, mert nem kellett problemat megoldani. De igy, hogy masfel honapon keresztul suket fulekre talalt a a folyamatos dokumentacios reportjaim, igy nalam nagyon kiverte a biztit.
Hozzateszem, aki nem jatszik es nem kell neki MINOSEGI internet az ebbol joforman semmit sem fog erzekelni.
Az ujonnan belepoknek good luck a digi-hez.
Szevasztok!Ui.: nyugodtan irjatok ha barmi kerdes van ezzel kapcsolatosan.
-
dchard
veterán
Erre van a szolgáltató összehasonlítós topik. Ennek semmi keresnivalója itt, főleg a sok szar képpel. A moderátor nyugodtan törölhetné, mint ahogy az utóbbi héten tonna számra érkező irreleváns (értsd: problémával nem rendelkező) speedtest mérést tartalmazó posztokat is.
-
adika4444
addikt
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Mivel 10-ből 8 kérdezőnek a WAN IP az az IP-lekérős oldal által mutatott cím, jobb biztosra menni...
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyiban releváns, hogy bármilyen szolgáltató minősítése, nem kizárólag abszolút értelemben, hanem az elérhető alternatív szolgáltatókkal összevetve is értelmezhető.
( jobban zavar, hogy a sok képpel jó hosszú lett a hozzászólás)
-
Túzok22
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Lehetőleg ne külföldi szerverekre mérj, mert ha külföldre mérsz, akkor magasabb lesz a ping és alacsonyabb lesz a mért sebesség, ami természetes ha nagyon messzi szerverre mérünk, pl: határon túli vagy tengeren/óceánon túlira. Mindig a hozzád lehető legközelebbi szerverre mérj.
-
-
4Grider
félisten
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Van valami különleges oka, hogy az asus a 192.168.2.0/24-es hálózatot használja? Véletlenül nincs előtte másik router mondjuk 192.168.1.0/24-el?
-
Laccoss
addikt
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
A ????? helyére be kellene írni a kliensben használt portot.
-
adika4444
addikt
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Hali!
A WAN IP-d 100.xxx-xel kezdődik? Ha igen, NAT-olva vagy és kérd vissza a publikus ip-t az üfsz-on.
A portok TCP vagy UDP? Utóbbit a portcheckerek nem szeretik észrevenni...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Ha átkérted és az Asus építi fel a pppoe kapcsolatot, akkor a zte-t nem fogod elérni. Így nem is tudsz rajta portot nyitni..., mindent az asuson kell állítani. Ha nem megy a port nyitás, nézd meg, hogy natolva vagy e.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt akartam megnézni, hogy valóban abban van-e, illetve hogy lehet-e rajta is portot nyitni (bocsi, nem vagyok túl jártas hálózatok terén)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Ha bridgebe kérted, akkor mit akarsz vele? Ilyen esetben csak, mint modem üzemel.
-
Madárpók
aktív tag
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
böngészőben a 192.168.1.1 címet megnyitod, user/digi
-
4Grider
félisten
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Nem ritka jelenség, hogy mindenféle portchecker azt mondja, hogy zárva van a port, de gyakorlatilag az csak a checker számára van zárva, a porthoz bejelentkezéssel csatlakozónak simán nyitva van, hiszen auth nélkül nem is lesz az nyitva...
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Itt is rákérdezek, hátha tud valaki segíteni:
Adott egy DIGI gigabites net, és egy ZTE modem bridge módan.
Ehhez csatlakozik egy ASUS AC68U router PPoE kapcsolattal.
Ehhez van kötve (többekközt) egy Win10-es PC UTP-n keresztül.
Ezen a gépen fut egy szerver, aminek szüksége lenne, hogy a 2106 és 7777-es portja nyitva legyen a nagyvilág számára.
Jelenleg Windows Firewall beállításoknál beállítottam 2 Inbound Exception rule-t, illetve az ASUS routerben is beállítottam a 2 portot a gép local IP-jéhez. A probléma, hogy hiába, mert bármilyen ellenőrző oldal szerint zárva van.Ebben tudtok segíteni, hogy mit rontok el?
A WAN-IP-m 84-el kezdődik, ha ez számít valamit.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
oké de én 1000-es csomagon vagyok és a huawei ONT-re vagyok kötve egyből, nincs switch
most torrent nélkül délután 5kor ennyit mértem

felfelé irány mindig ilyen de megszoktam már, és nem csak nálam ilyen mert voltam a telepen pár másik tömbben meg másik utcában is routert beállítani másoknál és ott is 100 meg 500-as csomagok voltak, lefelé mindig megvolt felfelé meg 60-70megabit csúcsidőben
éjszaka bezzeg 340megabit úgy megy felfelé ahogy csak bír, ez olyan este 11 vagy éjfél után reggel 6-7-ig ilyen utána folyamatosan lassul a csúcsidős 60-70megabitre
na mindegy FTTH optikai szál már évek óta itt van a lépcsőházban de még nem aktív
kíváncsi vagyok ott 32 vagy 64-es osztással mi lesz ha ugye a kanós másik vége egyből OLT GPON portba végződik majd -
adika4444
addikt
Ma eddig csak kétszer állt meg a forgalom másfél másodpercre. Oldalak nem jönnek be, a ping megáll / felmegy 800 ms-re, a webrádió meg megakad.
Kicsit unom már...
-
g0dl
addikt
FTTB 500 Budapest
digi saját mérőjén
ping 1ms jitter 1ms
le 527,3Mbpps
fel 224,4Mbpsspeedtest kicsit nagyobb sebességet mér.
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Ha az uplink lassul, az 110% hogy torrent és/vagy szerver üzemeltetés (nem otthoni NAS, hanem hosting pénzért). Nincs semmilyen más forgalom ami tartósan megkajálná az uplinket, főleg úgy, hogy közben a torlódásra sokkal érzékenyebb DL meg jól működik.
Az meg, hogy esetleg 5-10 évvel ezelőtt hogy építkeztek nem jelenti azt, hogy most is így van. Ha igaz lenne a 32 lépcsőház egy porton elmélet, most aztán végképp fossá torlódná magát a DL, de a mérésediből nem ez látszik. Nagy terhelés alatt FTTB-n inkább a buta lépcsőházi switch-ek fogják megadni magukat és dobálni a csomagokat.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Akkor ha uplink van dögivel nem tudom mit tolnak el hogy csúcsidőben csökkenés van kivétel nélkül minden nap. Én max arra tudok gondolni hogy anno mikor itt az FTTB-t építették 5-10 megabites csomagok voltak és a 32-es osztást ők 32 lépcsőházra csinálták meg mostani csomagok mellett meg ennyi lépcsőházból összejön annyi előfizető aki torrentezik és megvan a csökkenés
-
Gézengúz
addikt
Hmm.
-
nubreed
veterán
Hát ez nagyon érdekes. Mértem egy sebességet úgy,hogy a saját routeremet kiiktatom és a DIGI-s ZTE eszközt közvetlenül rákötöm a gépemre, a PPPoE kapcsolatot természetesen létrehoztam a gépen. A mérés eredménye a következő:

Már jobb a helyzet de még mindig nagyon messze vagyok az 1 Gbps -től.
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nagy OLT-ket használnak, mivel az fajlagosan a legolcsóbb, főleg a kerületet kiszolgáló OLT-nél. Átviteltechnikából meg minden OLT uplink port ezer éve 10gigás, tehát a legrosszabb esetben is van 4x10giga egy OLT-ben, de a nagyobb 16U-s darabokban talán alap a 2x4 port, ezt most meg kéne nézni. CWDM mux-ot nagyon olcsó és gyors bővíteni, de nem is nagyon éri meg mondjuk fél kapacitással kiépíteni, mert pár száz eurót tudsz megspórolni vele.
-
nubreed
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
A saját routerembe van beállítva a PPPoE kapcsolat. Én úgy emlékszem, hogy kértük a bridge módot anno a DIGI -s eszközre. Amúgy ZTE cucc van, amit a DIGI adott. A ZTE eszköz 1. LAN portjáról megy az én Routerem. Lehet, hogy 1. port nem gigabites? A PC -m hálókártyája is Gigabites.
-
nubreed
veterán
Szóval felhívtam a DIGI -t és mivel nálunk is már ezer éve FTTH van (családiházas környék), az ügyintéző is megerősítette, hogy 1Gbps -es a kapcsolatunk. Ennek ellenére rendre 100 Mbps -t mérek. Teljesen mindegy hol vagy hogyan mérem (szelessav.net, speedtest.net, ftp letöltés, torrent) 100 a max. A Digi által adott eszközre rá van kötve a saját Gigabites Wifi-s routerem ami 4 db. 1 Gbps képes LAN porttal rendelkezik (Linksys WRT320n). Szerintetek mi lehet a hiba, miért csak 100 Mbps -t tudok mérni?
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Akkor valamit nagyon elk*rnak felénk mert Kispesten nem hallottam vissza irány döcögést nálunk meg mióta 1000-es net van ez a megszokott hogy csúcsidőben 60-70 megabit a plafon
Nem tudom mi karcsú vagy mit nem tudnak de kétlem hogy javítani fogják
Én egyébként simán kinézem hogy OLT-ből is spórolnak meg a portokon is
Amit linkeltem Huawei kb a top kategória igaz abból a legkisebb x7, ebből van kétszer ekkora is de kétlem hogy ilyet vennének -
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
"de az OLT meg csak pár gigabites gerincen lóg"
A kérdésedre a válasz rajta van a képen, amit beraktál a Hua OLT-ről: Nx10gigán lógnak az OLT-k, jellemzően CWDM-en több hullámhosszon. Ha megfigyeled, nem véletlen, hogy 8-10 csatornás CWDM rendszerek vannak mostmár olcsón, és pont 8-10 port van a jellemző OLT kiépítésekben. Tekintve, hogy az OLT lokációk nagyon sok előfizető (néhány esetben több kerület) forgalmát szolgálják ki, ezért nehéz elképzelni, hogy ezen spórolna a digi, hogy csak 2-3 hullmáhosszat épít ki. A CWDM mux ott van, a port kártyát kifizette, maximum a két SFP+ modul árát spórolja meg.
És tekintve, hogy a gerinc (helyesen felhordó hálózat vagy access, ugye az OLT előtti rész sehogy nem nevezhető gerincnek) mindig szimmetrikus, míg a GPON nem az, ezért nem túl valószínű, hogy felhordó hálózati limitáció okozza ezt a jelenséget, ha lefelé állításod szerint megvan a sebesség.
-
TeeJay
félisten
válasz
qnadam
üzenetére
2007körül építette ki egy másik szolgáltató itt nálunk az FTTB-t és gondolom túl sok felé osztották a GPON-t aztán csúcsidőben karcsú a vissza irány
DIGI ezt vásárolta fel és csak üzemelteti nem fejlesztette
19. kerület panel telepen pl semmi feltöltésbeli gond nincs csak nálunk
sebaj 5év alatt megszoktam első évben 20x jelentettem de nem fognak vele semmit se csinálni ez van. ellenben a letöltés mindig patent 900megabit felett tegnap meg 100 sem volt illetve a ping 150ms felett volt sima időben meg 1-2ms
itt már más hiba volt amit a terhelés hoz elő
legszebb hogy mellette a feltöltés megvolt annyi mint csúcsidőben normál napokon tehát azon nem látszott hogy de terhelt lenne a hálózatkitudja amúgy hogy az OLT-t mennyi sávval tápolják és hol megy a spórolás
nálam már a 64-es GPON osztás is túl spórolás persze lehet azért nyomatják mert később 10GPON esetén meg már bőven jó a 64-es osztás is mindenre -
válasz
TeeJay
üzenetére
felfelé sima hétköznap/hétvégén is 60-70megabitre leesik csúcsidőben, fura módon tegnap szintén tudott 60-70megabitet tehát abban nem volt lassulás nálunk semmi
ha semmi lassulás nem lenne, akkor nem 60-70 lenne a feltöltés, hanem kicsivel 300 fölött. csak azt már kénytelen voltál megszokni, mert úgy adódott, hogy a ház/környék vonalán van másik torrenthuszár is.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
mi van akkor ha orrba szájba tolják az 1000-es netet FTTH-n de az OLT meg csak pár gigabites gerincen lóg és normál hétköznapokban nézik hogy max 80-90%-ra terhelődik ellenben most meg mindenki otthon szívja a netet és kap 5x terhelést
ha viszont este 11után mérsz ilyen 8-10megabitet az biztos rendszer hiba
qnadam:
mivel az FTTB nálam mindig hozza a 900+ megabitet le tegnap viszont 100-at nyögvenyelősen tudott csak így látszik hogy a lefelé irány van szét terhelvefelfelé sima hétköznap/hétvégén is 60-70megabitre leesik csúcsidőben, fura módon tegnap szintén tudott 60-70megabitet tehát abban nem volt lassulás nálunk semmi
majd ha FTTH lesz megkérdezem milyen osztással építették ki és akkor lehet okoskodni mitől van sebesség gond
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Baldvin2000
üzenetére
-
Baldvin2000
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Bocsi, ennyire sajnos nem vagyok benne. Bevallom az őszintét egy minecraft szervert akarok készíteni és ennél a routernél valahogy nem akar összejönni. Ha esetleg eltudnád magyarázni, vagy esetleg egy linket mutatni arról, hogy a bridge mód és a nat-olt net mit jelent, és hogy itthoni routeren, hogy ellenőrizhetném ezeket.
Előre is köszönöm a választ!
-
Ruzcak
tag
válasz
adika4444
üzenetére
Nálunk egy hete már ezt játssza : )
Nem értek a lovakhoz ,de ledobja a TV jelet, kb 5 másodpercre utána azonnal magátol vissza...
Internetnek kicsit több idő kell mire visszaáll, de nem napi 2x ,hanem lemértük stopperrel 22 percenként elszédül ...
úgy értem szó szerint 22 percenként újrakapcsolódik .. -
adika4444
addikt
Hali!
Ma a leeső sebesség társra talált. Már másodjára vagy harmadjára áll meg a net kb. fél--másfél másodpercre. Az épp töltő oldal megáll, netrádió megáll, ping megáll. Aztán hirtelen visszalódul, és megy tovább.
Másnak is jelentkezik ez az igen csak bosszantó hiba?
-
Livius
őstag
válasz
dchard
üzenetére
Sok sok hétig szerintem kitudják húzni akár azt is, hogy rengeteg usernél szar, mivel buták az emberek az IT világhoz, és még a hibát se veszik észre, vagy épp ha látják is, lusták vagy nem értenek hozzá, hogy hogyan kell a hibát felderíteni és bejelenteni és utána a kötbért követelni. Szóval szerintem ilyen modern QoS intézkedéseket nem fognak ezek csinálni, se a T se a UPC/Voda. Lásd a T-nél is mi lett a legmodernebb vectoring VDSL-ből, offolták az egészet, mert költeni kéne rá sok-sok pénzt és a szakértelem is kéne oda ami megint csak pénz a hozzáértő munkavállalók megszerzése miatt.
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Kiválaszthatod a 4K-t, csak 25%-kal kisebb bitrátával fogod megkapni.
Livius:
Nem mondom, hogy nem láttam még ilyet. Viszont ha az a kérdés, hogy összedől a hálózat, vagy kifizetjük az expertet (ugye rövid távon nem lehet kapacitást bővíteni), akkor hirtelen a válsághelyzetben előkerül a lóvé rá.

-
Livius
őstag
válasz
dchard
üzenetére
A jó magyar vállalkozói szemléletet ismerve az legyen akár egy multi cég vagy kisvállalkozó, pont hogy szarni fognak ilyen QoS optimalizálásokra, csak a tűzoltás megy mindenhol és nem csak most.

Nem hiszem hogy a válsághelyzet előtt hajlandóak voltak olyan expert munkavállalók megfizetésére akik most a tudományos szakértelemmel megoldanák és optimalizálnák az ilyeneket. Itthon az a trend, hogy ha valakinek a bére vagy valami sokba kerül azt a tervet inkább elengedjük és nem kell akkor mégse, és marad a szartologatás és tűzoltás.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
Ha már basztak normális hálózatot kiépíteni, nem értem, hogy az érintett területeken miért nem vezetnek be korlátozást és az érintett időszakra kedvezményt a szolgáltatásra, szerintem senki nem halna bele, ha 300/300-zal mennének max a gigás netek a jelenlegi helyzetben, de legalább használható lenne.
-
nrg_52
addikt
válasz
dchard
üzenetére
Ha legabb 100 megabit meglenne stabilan az 1000-bol, egy szavam se lenne. Viszont inkabb 15 alatt van, mint felette delutanonkent. Ennyit reagaltak nagyjabol a rizsa nelkul:
"Szakembereink jelenleg is dolgoznak azon, hogy a megnövekedett forgalom kiszolgálása miatt hálózatunkat bővítsék."
Kivancsi leszek...
-
MadMancs
veterán
válasz
dchard
üzenetére
"Önkorlátoztak a streaming szolgáltatók"
Erről van valami hivatalos infó is? Szerencsére én nem tapasztalom. Youtube mondjuk nem érdekel annyira de ott is minden stream a max felbontásban jön, illetve Netflix is küldi a 15,25MB/s 2160i HDR streamet ahogy kell. Lekorlátoznának 720p re mint ahogy terjeng mondanám is le. 4K TV-n elég ocsmány tud az már lenni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
dchard
üzenetére
Volt olyan eset, nem most, de akiknek 10Mbps körül megy illetve a ping is el van szállva, azoknak kellene jelezni, hátha csak eszköz hiba.... Ha senki nem jelzi nekik, akkor nem is fognak vele foglalkozni.
Amúgy meg hiába korlátoznak mindenhol, ha youtube meg a többi szarra percenként megy fel több ezer videó, ezeket kellene tiltani illetve korlátozni maximum 720p-re a videó nézést és máris sokkal többet el lehetne érni. -
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Persze ez világos, de abba nem halsz bele ha 2-3 hétig "csak" 500megabitet kapsz, ellenben ezzel terhelni most az ügyfélszolgálatot... Praktikus volna, ha olyanok telefonálnánka, akiknek valóban komoly gondjuk van. Ez egy speciális helyzet, sokkal toleránsabbnak kéne lenni.
Az is érdekes, hogy a streaming szolgáltatók "önkorlátoztak", de a teljesen haszontalan forgalommal a hálózatot rángató speedtest nem mondta azt, hogy nem kéne két percenként mérni, esetleg ezt meg is tiltja, vagy csak óránként egy mérést engedélyez stb.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
dchard
üzenetére
Az a gond, hogy bármi lehet, én már volt, hogy jeleztem a tartós 500Mbitet, aztán kiderült, hogy valami központi hiba miatt 500as csomagra kerültem, de volt többször is jelzésem a garantált sebesség felett, minden alkalommal valami központi hiba volt és 30-60 perc múlva megoldották. Ezek még a mostani gondok előtt voltak és csak 3-4 alkalommal az elmúlt 8 évben. Úgy vagyok vele, hogy inkább jelzem nekik, ha valami tartósabb gond van, mint várjam a csodát, hátha észre veszik, de sok esetben csak a bejelentések miatt néznek rá a dolgokra.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem is azért írtam, hogy gond lenne, hanem, hogy nálam semmi változást nem generált a vírus miatti otthon lét.
-
Lacipapa1984
friss újonc
Sziasztok
Problémám a következő:
Adott egy Philips Hue okos világítás ami probléma mentesen müködött eddig.
Majd jött a digi szerelő mert a routerünk elromlott.
Kaptunk egy ZTE ( ZXHN ) F618 routert( a lámpákat csak webes felületről tudtam müködtetni telefonról nem ) töröltem a telefonon az alkalmazást, Philips Bridge ( reset ) -> Router összekötöttem minden ok, telefonra vissza az alkalmazás és nem csatlakozik a Bridge hez a telefonom... hiába irom be a kisztott ip-t semmi...
Viszont érdekes hogy a MouseServer sem müködik..
Tűzfalon minden engedélyezve van , tehát nem értem..
Valakinek van ötlete ?
Előre is köszi. -
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A 8-10megabit optikán valószínűleg nem alulméretezés, sokkal inkább valami beállítási hiba lehet OLT oldalon, esetleg tényleg olyan szerencsétlenül jött ki a lépés, hogy éppen most van valódi műszaki hiba. Azt volna érdemes tisztázni - és akár az összefoglalóba is beleírni - hogy mi lehet az a szint, aminél lehet azt mondani, hogy a jelenlegi túlterhelés az oka, és mi az ahol már érdemes bejelenteni. Személy szerint én 1-200meabitet elfogadhatónak tartok optikán, de a 8-10megait az gyanúsan műszaki hiba, biztosan bejelenteném (miután kizártam a saját hálózatomat, és eszközeimet).
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ezzel így nincs is gond, ahogy szerintem azért se szólna még senki, hogy lelassul mondjuk 1-200Mbps/20-50Mbps-re rendkívüli helyzetekben (mint a mostani is), de, hogy néha az ADSL szintjén megy 8-10Mbps-el egy optikai kapcsolat, az kritikán aluli, és nem lehet kizárólag a járványra fogni, ez bizony csúnyán az alulméretezés következménye.
-
-
TeeJay
félisten
Huawei OLT
16portos GPON kártyákkal

és ebből az OLT-ből van olyan is amibe 2x ennyi fér
meg persze van olyan OLT kártya is amin csak 8 port van
minden egyes "dugóba" megy egy optikai szál és ha azon 32 vagy max 64-es osztással lennének FTTH-n az ONT-k akkor számold ki egy ilyen kártyára mennyi előfizető tehető8 portosra 32-es osztással 256 előfizető max 64-es osztással 512
16portosra 32-es osztással 512 64-es osztással 1024Amikor 1024 végponton gigás net van és csak a fele használja akkor mi kapacitás kell az OLT-től a központ felé. és ez még csak 1 ilyen kártya, amikor van egymás mellett 8-10-16 ilyen kártya
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
itt most ennyit tud az FTTB

este itt is gebasz volt mert 100megabit alatt mértem de ha hazaérek ma akkor csúcsidőben megnézem mit hoz
feltöltés karcsú de már hozzászoktam 5év alatt ez sajnos az FTTB átka hogy 12-13éve mikor kiépítették túl sok lépcsőházi ONT-re osztották azt az egy portotmondjuk este mivel ment a torrent és DU meteren azt láttam volt 60-70megabit felfelé szóval csak a lefelé irány volt gatya
ebből is látszik hogy nem a torrent eszi meg a hálózatot bármennyire is jajgat mindenki hanem a sok youtube meg netflix meg hbo go és egyéb stream meg videós meg twitter instra face oldalak -
mpo
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Szerintem jelen helyzetben még a max 32-es osztású GPON is karcosan hozná a garantált minimumot ha 32-ből 30-an lógnak a neten egyidőben otthon
és ugye ez csak egy port egy OLT kártyán ahol lehet 8 vagy 16port is összesen és OLT-ben lehet 16-18 ilyen kártya is egymás mellettLerajzolnád?
OLT kártya az OLT-ben, nem értem?
[link] -
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Erre senki nem fog bővíteni, arra viszont jó ez az egész, hogy kikísérletezzék az optimális QoS beállításokat, amivel értelmes lassulás mellett de csomagdobás vagy a késleltetés látványos megugrása nélkül még ki lehet szolgálni az igényeket.
Az mondjuk érdekelne, hogy FTTB-n ahol egy sima ONT-t megy bridge-ben egy komplett lépcsőház egy buta switch mögött, ott vajon hogy oldják meg az értelmes QoS-t? Az itteni FTTB-s pocsék szar (10-20megabit alatti) mérésekből arra következtetek, hogy sehogy, simán dobálják a csomagokat azt kész.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt azért te is tudod hogy ilyen helyzet kb. 56óta nem volt szóval a mostani 60évesek sem éltek át hasonlót így kb. 3 generáció tapasztalja meg milyen az ha minden be van zárva hetekig és otthon kell lenni. Erre egyetlen lakossági netszolgáltató sem fog hálózatot tervezni mert amúgy egy normál hétköznapon meg üresjáratban menne és drága lenne fenntartani.
a 2008-as válság sem ilyen volt mert akkor sorra dőltek be a cégek de nem volt az hogy "maradj otthon"
Ezek a hetek most ilyenek lesznek, legalább látják majd a szolgáltatók hol kellene bővíteni de mihamarabb és hol van ahol még ilyen helyzetben is elégséges a kraft
Szerintem jelen helyzetben még a max 32-es osztású GPON is karcosan hozná a garantált minimumot ha 32-ből 30-an lógnak a neten egyidőben otthon
és ugye ez csak egy port egy OLT kártyán ahol lehet 8 vagy 16port is összesen és OLT-ben lehet 16-18 ilyen kártya is egymás mellett
Majd kiderül hogy bírja a hálózat
-
abudai
csendes tag
Nálam Digi net 1000 van itthon. Van egy szerverem ami másik szolgáltató 200/200-as netén lóg. Mindkét helyről speedtestelve max értékeket kapok viszont a két hálózat közötti átjárás csúcsidőben 6mbit/sec volt. Most kezd helyrerázódni ahogy a bix grafikon is elkezdett esni...
-
megadeath
csendes tag
válasz
Madárpók
üzenetére
Igen látszik a digi statisztika is...
http://www.bix.hu/statisztika/digi/0d50763727d3057dadc1c63d28e67247 -
Laccoss
addikt
Lehet ez is közrejátszik: [Akcióterv koronavírusos időszakra]
-
Madárpók
aktív tag
Egyébként ma valamiért tényleg kikúrt nagy a forgalom, sanszos, hogy rekord magas:

Szerda du. az extra csúcs Orbán FB livestream próbálkozása volt, de a mai nap egészen bizarr forgalomgörbéjű, és a csúcs ~200 Gbps helyett ~250 Gbps volt.
PS: Nyilván ez nem csak DIGI, hanem minden ami a BIX-en átmegy (sok minden kikerüli), viszont feltételezhető, hogy a DIGI hálózata is hasonló görbéket követ.PPS: DIGI forgalom a BIX-en keresztül, a vírus előtt kb. 20 Gbps csúcsok, ma kb. 28 Gbps volt, majdnem +50%
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nálam mindig délután 16-17 óra körül krepál be és 22-23 óra környékén jön helyre. És ne mondja senki, hogy ez azért van, mert most mindenki otthon van és a neten lóg, mert akkor sem kellene, hogy ennyire látványosan belassuljon az 1000-es net.