- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bokor28 #23597 üzenetére
Én itt a fórumban találtam megoldást a problémára SzaboZE fórumtárs személyében, ő a humansoft KFT-nél dolgozik. Garanciaidp alatt voltam, kicserélték tök ingyen, 1 órát kellett várnom és mehettem is, de ez természetesen előpre megbeszélt idő volt..
Azért rossz a hűtés, mert a processzor fényévekre van a ventitől és emiatt nagyon hosszú a hővezető rézcső. Emellett meg még teleszívja magát porral a cucc is. Nézd meg a lamellákat, full porosak. Lehet, hogy elég lenne kifújni a port, ha van valami kompresszoros sűrített levegős lehetőséged, fújd ki!
-
bokor28
csendes tag
válasz
kiskaktusz #23588 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jártam a szervizben, 2 hét a várakozási idő. Mikor rákérdeztem, mi lehet, a gyerek rögtön felhozta a takarítás-pasztázás témát, azonban rögtön közölte, hogy ezek a gépek igényelnek fél évente 6ezer forintért takarítást és ha ez a hiba, akkor kitakarítja 6ezerért és ha már hozzányúl, akkor 6ezer, mert nem tudja a koszt visszarakni bele. Amúgy is az autót se vihetem vissza, mert az olajcserét kihagytam és nem megy, ennek az olajcsere a 6ezer félévente.
Ezek alapján nem váltunk el békében, igaz, nekem se kellett volna egy verést ígérnem neki.
Meg lehet a helyi dell hivatalos szervízt (ahol vettem) kerülni, ha elmérgesedik a dolog?
Ezen felül nem értem ezt a paszta dolgot, néhány laptopot és gépet láttam már, mentek azok paszta nélkül is. Évekig, évtizedekig hibátlanul. Az én nézetemben arra kell a paszta, hogy a két fém érintkezésénél a tized millimétereket áthidalja, ezért filmrétegben kenem fel. Ha megkened ujjnyi vastagon, nem lehet, hogy mindjárt más a hővezetése (szigetelése)? (persze ahonnan nem nyomja ki a két hűtőfelület..)
üdv: I
-
Chaser
legenda
Nálunk igen, sőt ált-ban 3. De kinn ez nem feltétlen így van, mivel ott konfigolhatók a gépek, úgy veszed kb ahogy akarod. Itt meg örülj hogy megveheted 1általán előre konfigolva
szerk: BandD: Aida-val nézd meg az usb, pci, vagy pcie eszközöknél, nem tudom hova csatlakozik. Az driver nélkül is szokta jelezni mi van a gépben.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bokor28 #23586 üzenetére
Az új inspiron vonalnak már legendásan elbaszott a hűtése.. Nekem is inspironom van, tapasztalom a problémákat. Vidd el szervízbe, és kérj teljes hűtés cserét + pasztázást! Ingyen megcsinálják gariban. Én már voltam egyszer..
(#23585) BandD: Nem tudom melyik lehet jó, nem csak 1 BT modult használ a dell a gépeinél.. Töltsd le mind3at és telepítsd őket. valamelyik csak jó lesz.
-
BandD
tag
Mellesleg, ha már szó esett a service code-ról:
Warranty Information
Country:
United KingdomShip Date:
6/6/2011Services Provider Start Date End Date Days Remaining
CAR Dell 6/6/2011 9/7/2012 189Azt hittem min. 2 év a gari...
-
bokor28
csendes tag
Sziasztok.
Dell inspiron n5010 gépem legalább 1,5 éves. Ha melegen újraindítom, vagy kikapcsolom-bekapcsolom, nem tud felállni a windows, mert a gép bootolás közben kilövi magát. Ha belépek a bios menübe, akkor is kikapcsol egy 10-20 sec. után.
Kikapcsolás alatt értsd. eldobja magát úgy, ahogy van, mintha a kikapcsoló gombot megnyomnád, a HDD csak úgy csattan.
Egy óra pihenés (vagy 20 perc hűtőben pihenés) után lehet csak normálisan bekapcsolni.
Ha felállt a windows, akkor minden normális, túl is lehet melegíteni, nem kapcsol ki.Volt valakinek hasonló?
üdv:I -
BandD
tag
válasz
kiskaktusz #23582 üzenetére
Melyik lehet a befutó?
1. Dell-Driver
R312280.exe (93809936)
Applies to:
Wireless 1701 802.11 b/g/n
Wireless 1701 Bluetooth v3.0+HS
Recommended
9/1/2011
5.100.82.34, A02VAGY
2. Intel-Driver
R292538.exe (40897520)
Applies to:
Centrino Advanced-N 6230 Bluetooth Adapter
Centrino Wireless-N 1030 Bluetooth Adapter
Recommended
3/16/2011
1.0.67.20443, A00VAGY
3. Dell-Driver
R312222.exe (146087536)
Applies to:
Wireless 1702 802.11 b/g/n, BT3.0+HS
Recommended
9/1/2011
9.2.0.412, A03 -
BandD
tag
válasz
Meg van már, látom, a gép alján...
-
BandD
tag
válasz
OK, azt hol találom? Bocsánat, ha láma kérdés volt...
-
BandD
tag
válasz
xxxbmx #23580 üzenetére
Szia,
az igazat megvallva ismerőstől vettem a gépet ad-hoc, mert az előző megadta magát és gyorsan kellett egy. Szóval a srác telepítette fel, mondjuk én akkor nem néztem meg (október, tavaly), hogy az eszközkezelő mit ír. A kép segít neked?
Köszönöm a gyors visszajelzést
-
BandD
tag
Sziasztok!
A Bluetooth adapterem a kezdetektől fogva nem működik, felkiáltó jel van az eszközkezelőben mellette, a win 7 pedig valami 43-as hibakódot emleget.
Képet csatoltam, előre is köszönet a segítségértÜdv,
BandD -
Hawerr
tag
sziasztok!
Nézegettem a service tag alatt mik találhatóak a gépnél amit nem rég vettem.
És volt 1 olyan:
4 YEAR CONSUMER XPS PREMIUM HARDWARE SUP2009-ben lett vásárolva a gép.
Ez most akkor mi, és mire jó, mit támogat?
-
-
janus2
csendes tag
válasz
kiskaktusz #23573 üzenetére
A driverek fent vannak a gép dell N5110 az egér acme.
-
kiskaktusz
addikt
MIlyen egér? MIlyen gép? USB driverek fent vannak?
-
janus2
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy egeret a laptophoz és ha olyanja van akkor a laptop nem tudja érzékelni, de csak itt csinálja, mert ha másik gépbe bedugom az egeret akkor semmi baj nincs vele, de ha a laptopba is másik egeret dugok akkor szintén semmi probléma nincsen vajon mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
darvak
senior tag
válasz
Chaser #23570 üzenetére
Azt jelenti, kaptam választ németből. yeeeee
Ha valakit érdekel:
"The warranty is valid only in Germany but can be changed via the following document:
support német"esetleg angolul:
supp eng"Please note that the "Next Business Day On-site"-Service is only available in the following countries:
Utóbbit mi is tudtuk
Ha valaki még tovább akarna ásni, jól jöhet a külföldi garanciák beazonosításához:
ProSupport und Vor-Ort-Service
Csőőő
-
darvak
senior tag
Németországból vennénk egy Dell Vostro3550-et, ahogy ott írják "2 Jahre Vor-Ort-Service" egyetemében.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ezt a Vor-Ort-Service-t magyarországi helyszíni garanciává változtassuk.
Hogy kell - ha kell egyáltalán - honosítani ezt?
Kerülne a honosítás valamibe? 2év maradna az érvényessége?
Előre is kösz a segítséget!!
Üdv
-
Az enyém a service tag alapján Kazakhstánban lett eladva
És fél éve hamarabb lejárt róla a 3 év, mint azt a hazai vásárlásom alapján kellett volna.
Nagykerből rendelt volt.
Hibája sosem volt, most csak kíváncsiságból megnéztem. -
-
prochris
csendes tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni.
Rendeltem egy Vostro 3550-et, i5, 4G/500G, 6630M-es VGA..elég jó áron volt...holnap kapom meg, viszont afelett elsiklottam, h nekem a billvilágítás mindenképp kellene, eddig azt olvastam, h minden i5ös Vostro-ban van, de most a mysoftnál látok anélkül is.Nem tőlük vettem, hanem egy itteni kisebb üzletben, szerintetek lehetséges, h nincs benne billvilágítás?
-
válasz
fkenny #23556 üzenetére
Az volt az első, de nem az csinálja. Olyan 10 Hz-cel villog, de azt sem mindig. Amúgy nézegettem, hogy ebben elvileg LED háttérvilágítás van, szóval inverter hiba kizárva. Mindegy, a garancia már honosítás alatt áll. Meglátom mi lesz az eredmény, és annak függvényében garitaztom.
-
Ez tetszett.
Szoval az ilyenekre soha nincs gari, amennyiben van, akkor annak szerepelnie kell a linkelt oldalon, igaz?
Csak azert akarom tudni, mert hardverapron arulja egy srac, de nem hiszem, hogy rosszindulatbol(van par pirospontja) irta, hogy garis, hanem szerintem azt hiszi, hogy default van mindre garancia, akkor is ha az az oldal nem irja s ez esetben akkor felvilagositanam, csak nekem se tiszta. -
Sziasztok,
Ha a Dell Warranity Info oldalan beirok egy service taget, amire kihozza, hogy az egy 2011-es gep, E szerias, de a garira ezt irja: "Warranty information for this product is not available.", akkor az miert lehet?
Nincs ra gari?
Vagy lehet hogy van csak nem kovetheto ezen az oldalon? Ha igen, akkor ez miert van? -
-
Sziasztok!
Van egy Dell 500-as laptopom.
90 mp-ként bekapcsol a ventilátor.
Néztem a CPU hőmérséklet 38-40 fokról felmegy 50-55 fokra.
Ekkor kapcsol be, majd visszahűti, de megint kezdődik elölről.Próbáltam sűrített levegővel kifújatni.
Lehet procit kéne újrapasztázni?Mi lehet a gond?
Köszi!
-
Hawerr
tag
válasz
Medellin23 #23543 üzenetére
Ha a kettő közül kéne választani akkor én az n5110-t választanám
Nekem is volt, jó az
Asus nem jött át
Bocsi:
Nem zajos annyira,(legalábbis engem nem zavart) , bár én megemeltem a hátulját 2-2 kupakkal hogy hűtsem még :Tapi pad ,szép nagy jó
-
wanted5
őstag
válasz
a dell jobb, de tervezésre inkább a videokártya a fontosabb, bár attól függ h milyen tervezés
egyetemista vagy és oda kéne? mert azokra a programokra elég egy gyengébb gép is, akkor inkább nagyobb felbontásút válassz amin több minden fér el
ha mindenképp erőset akarsz, amit tervezésre is használhatsz akkor egy XPS vagy az említett üzleti modellek, bár ezek drágábbak...
-
válasz
Egyik sem ajánlott.
A Dell nagyon jó gép, remek supportal.
Ha dell akkor Vostro, vagy Latitude típusokat javaslom én személy szerint. -
Medellin23
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és szeretném a megkérdezni a véleményeteket. Tervezőprogramokat használok, archicadet, autocadet, cinema4d-t, ezekhez jó teljesítményű notira van szükségem. És körülbelül 200.000 forint körüli értékben gondolkodom.Mi a véleményetek erről a két notebookról? melyik lenne jobb döntés?
1, DELL Inspiron N5110 /Intel Core i7-2630QM 2.00GHz,nVidia GeForce GT 525, 2+4gb DDR3/ 3év garancia
[link]2, ASUS K53SV-SX595D / Intel Core i7-2630QM 2.00GHz, nVidia GeForce GT 540, 4+4gb DDR3/ 2év garancia
[link]Érdekelne még, hogy milyen a Dell szervízszolgáltatása? Megbízható márka? Mennyire zajos a hűtője? a touchpad-ja mennyire használható?
Válaszokat előre is köszönöm! Üdv!
-
DarknessHope
senior tag
köszi.. leszedtem.. és utána is néztem mit csinál de ahhoz már nem igazán értek mit is tehetek ha tudom hogy a dxg.sys volt a hibás
itt egy screenshot.. a legtöbb esetben ugyanezek a fileok mutatnak hibát.
nem értek túlságosan az ilyen driverek meg illesztőprogramok lélektanához. egyszóval kicsit szájbarágósan ha lehet.. előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
DarknessHope #23535 üzenetére
BlueScreen view -errel nézd meg mi volt a gond. Lehet szoftveres.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy 3 év garancia vonatkozik a notebook tápegységekre vagy 1 év??( dell inspiron n5010)
Mai nap vettem észre, hogy a 220v felőli végén a tápegységnek elkezdett "zizegni".
Szerintetek mitől vagy miért lehet ez?
Zoleee -
Helló! Azt honnan tudom, hogy van-e on-site gari a notira? A procit átpasztázhatom magam is? Kösz!
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
DarknessHope #23533 üzenetére
Nvidia vagy Intel viedokártya van benne?
-
DarknessHope
senior tag
üdv mindenkinek.. Egy Dell d630-am van T7500-as proci 1gb ram...
Az utóbbi időben nagyon furcsán viselkedik... gyakran a Chrome és a Mozilla is... tehát úgy tűnik böngészőtő függetlenül. összeomlik.. és bezárul minden... ettől valamivel ritkábban jön a kék halál....
nem tudom köze van e hozzá... de nagyon gyakran.. sőt zömében két monitoros módban használom a gépet.... lehet ennek köze hozzá.. nemtudom pl nem bírja a videókártya?
a gépet használtan a Finnpc-től vettem.. 6 hónap gari volt rá de már rég lejárt...
van valakinek ötlete mitől lehet ez a sok összeomlás?
-
Kattt01
tag
Üdv,
Annyi lenne a kerdesem, hogy a Latitude E6420-rol tudna valaki, aki ert hozza, vagy van/volt ilyenje, velemenyt nyilvanitani? Szivesen mefogdosnam is, csak az osszes bolt eladoja szerint ez nem az az orszag, ahol effele gepeket kirakatba raknak...Aruhazakrol nem is beszelve. Elore is koszi a valaszokat
-
Chaser
legenda
válasz
Lest4t #23526 üzenetére
Csapágyas a hűtő. Egy hűtő van benne, nem több. Ha 5110-ről van szó nagy eséllyel on-site garos, nem kell szervizbe jönni, kimennek házhoz és cserélik. Service tag alapján nézd meg milyen gar van a gépen, warranty check.
-
Lest4t
aktív tag
Lakótársam vett egy új DELL Inspiron notebookot és 1-2 hétre rá elég érdekes zajokat ad ki. Pl. bekapcsolásnál eléggé rendszeresen. Kissé olyan a hang, mint mikor fúrják valakinek a fogát a fogorvosnál. És eléggé hangos a zaj. Majd egy idő után elhalkul, de van hogy később újra előjön ez a hang egy rövidebb időre.
Ha jól vettem ki, akkor baloldalt a szellőzőjétől jön a hang. Szerintem valamelyik hűtő adja ki a hangot.
Szerintetek mi lehet a baj? Tudtok valami típushibát mondani ezek alapján?
(természetesen előbb utóbb el fogja vinni szervizbe, csak kissé komplikált a helyzet)
-
törölt tag
Üdv!
Van egy "refurbished" dell noti, amit megvennék. Jelenleg az USA-ban van, service tagje: FH9G1R1
Ez nemzetközi garancia, azaz itthon is érvényes?
Köszönöm!Illetve egy oylan kérdésem lenne, hogy az efféle felújított notiktól nem kell félni? Elég olcsón adják...
-
Hawerr
tag
sziasztok
AGEIA PhysX 100M ehhez kell vmit külön felrakni? vagy elég az nvidia drivere?
van valakinek tapasztalata, hogy melyik driverrel a "legerősebb" a 8800m gtx sli ?
-
Helló! Tudna valaki mondani egy Latitude e6410 idle CPU hőfokot? /ideális i5 560M lenne/
-
wanted5
őstag
válasz
ZZotyo #23517 üzenetére
mint mondtam ezzel nem tudsz mit kezdeni, nem csak te küszködsz ezzel a problémával, angol oldalak is tele vannak ezzel, de egyenlőre nincs megoldás
nekem is a legfrissebb bios van (A16) de semmi észrevehetőt nem csinált
sajnos nem hőmérséklettől függően szabályozza a ventit hanem a proci terhelését figyeli és úgy állítjaam eleinte nagyon idegesített, de már megszoktam
-
-
Bakter82
csendes tag
Nálam annyi a probléma hogy:
Akksiról semmi információ, próbáltam kettővel. Aida sem látja.
Ha kihuzom a töltőt pirosan villog az akksi visszajelző és egy két percen belül kikapcsol.
Amugy hálózatról simán megy. Próbáltam másik töltővel azzal is ugyanez.
Ha valaki tud valami okosságot kérem jelezzen! -
BananaBanana
csendes tag
Sziasztok. Valaki megtudja mondani hogy ezt hogy kell feltenni? [link]
-
-
SzaboZE
addikt
1. Normális. Amikor felmelegszik, bekapcsol a venti...
2. A "bepislog" nem elég részletes hibaleírás
3. Attól függ milyen hangerővel. Alapzaj mindegyiknél van, nem hifi cuccok ezek
4. Van olyan beállítás a control point manager-ben, hogy ne töltse állandóan az akkut.
5. Honosítani kellene -> dell service tag transfer
6. Részletektől függően lehet róla szó. -
Helló! Van egy Dell Latitude e6410-es notim - mondjuk, ha így folytatja, nem sokáig. Olyan kérdésem volna, hogy:
1. Normális, hogy a ventilátor alapesetben nem pörög, viszont, ha nem csinálok semmit, akkor is pár percenkét elkezd forogni 3000 RPM-mel? Nem lehet valahogy rávenni, hogy pl. konstans 1500-zal forogjon? A proci nem melegszik nagyon, néztem.
2. A display néha bepislog. Hibás lehet az inverter?
3. A fülhallgató kimenetben konstans zaj hallható. Olyan mint az AM rádió. Tapasztalt valaki ilyet?
4. Az akkut hogy érdemes használni, ha a notit gyakorlatilag desktopnak használom. Nincs valami lehetőség, hogy beállítsam a töltési határokat, mint a Thinkpadeknél?
5. Kéz alól vettem a notit, Németországra van regisztrálva. Így is érvényes az on-site NBD gari? Ilyenkor, ha jönnek érte, akkor be kell csomagolni, vagy hogyan működik ez?
6. Szerintetek 2., 3. javítják gariban?Kicsit sok lett
, hiába, új noti, új gondok. Ha valaki válaszolna nagyon szépen megköszönném!
-
Encian
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbiakban:
Hozzám került egy Inspiron 6400 XP újratelepítés miatt, a CD rom hibája miatt kivettem a HDD-t és egy másik gépben lett feltelepítve /tudom nem túl jó megoldás, de hirtelen ez jutott eszembe/. A partíciót töröltem - valószínüleg itt követtem el a hibát. Hibátlanul felment és az alap XP-s telepített /driverek nincsenek/ visszatettem a laptopba. Az op rendszer el sem indul, fekete képernyő bal felső sarok kurzor. A BIOS látja a HDD-t. Visszatéve abba a gépbe amiben telepítve volt elindul. Hogyan tudnám életre kelteni? Valamit állítani kell a BIOS-ban? Volt valami a partición ami kellene a működéshet?
köszönettel : Encian
-
felvono
tag
Hali
Az a kerdesem hogy a d420as as media dockba bele lehet-e aplikalni egy blu-ray meghajtot a jelenlegi dvd helyere? Ha igen akkor milyet vegyek hogy biztosan kompatibilis legyen? Sajna nincs sok info a neten errol. Konkretan semmit nem talaltam. Van a dell biosaban whitelist ami esetleg bezavarhat? Egy utolso kerdes, van aki hasznalja a dokkolo digitalis kimenetet hdmi atalakitoval? Mik a tapasztalatok?
elore is koszi minden segitseget -
JoeYi
őstag
sziasztok. Volna eladóban egy másodlagos HDD beépítőkeret, ha esetleg érdeklene vkit: [link]
Az én 5420-mal tökéletesen működik, de bármely típussal menni fog amiben GT32N DVD író van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest