- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ádika86
aktív tag
sziasztok!
a dell420-as melegedési problémái a dell410-esnél is tapasztalhatók?
tudtok ebben nekem segíteni?
dell410 vs dell420 vs thinkpad x60s vásárlásban gondolkodok, de nem nagyon tudok dönteni
-
Dell XPS
veterán
válasz
mobilbazar01 #25796 üzenetére
Processzor: Intel Core i5 480M 2,67/2.93GHz(Turbo boost) 3 MB L3 gyorsítótár
Memória: 8 GB DDR3 1333 MHz
Merevlemez: 500 GB HDD SATA II, 5400RPM
Optikai meghajtó: DVD+/-RW SuperMulti
Kijelző:15.6 inch XGA kijelző (1366x768)
Videókártya: Mobility Radeon HD 5650 dedikált 1024 MB GDDR3
Akkumulátor: 6 cellás 48 WHr Li-Ion akku legfeljebb 4 óra
Chipset: Intel® HM57
Billentyűzet nyelve: Magyar
Audio: SRS Premium Sound™ - 2 hangszóró @ 2W
Beépített mikrofon
Portok/egyebek: eSATA, Memóriakártya olvasó, ExpressCard, Webkamera, Numerikus billentyűzet, HDMI, Bluetooth, VGA
Port jellemzők: Bluetooth® 2.1, 3 USB 2.0, 1 HDMI, 1 VGA-bemenet
Extrák: 2 MP webkamera
Hálózat: Standard Dell Wireless 1501 802.11 g/nNeked milyen konfigod van? 32mb
-
wanted5
őstag
válasz
mobilbazar01 #25796 üzenetére
Itt pár játék le van tesztelve rajta
régebbi címek azért elfutnak rajta, pl egy CoD2 kategória -
Dell XPS
veterán
válasz
mobilbazar01 #25793 üzenetére
Nem elég Neked? Szerintem elfogadhatóan működik benne...
-
csabiks
senior tag
válasz
mobilbazar01 #25793 üzenetére
nem lehet.
-
mobilbazar01
csendes tag
Sziasztok!
Ezekben a Dell notikban lehet cserélni videó kártyát? Egész pontosan Inspiron N5010-re gondoltam. Ha igen hol lehet ilyeneket nézegetni? Vagy érdemes-e mondjuk az ára miatt?
köszi
-
-
Dell XPS
veterán
-
Sziasztok!
Akadt egy probléma, nem nagyon tudom hova írjak ezzel kapcsolatban. Adott egy Dell Latitude D620, Core 2 Duo T5500-as procival, Win7-tel.
Pár napja lett újra rakva, mert egy szállítás után nagyon belassult, előtte semmi baja.
Az újrarakás nem segített.Tettem fel CoreTemp-et és CPU-Z-t. A gép bekapcsoláskor rendesen viselkedik. Elindítom a mindkét programot. CoreTemp 50-60 fok közötti értékeket jelez, az órajel szépen ugrál 1000 és 1600 között, ahogy kell neki. Aztán nagyobb terhelés hatására (akár youtube is ilyen), elkezd emelkedni a hőmérséklet, 65-70 fok körül pedig hirtelen leugrik az órajel 1000 MHz-re. Olyan, mintha bekapcsolna valamilyen hővédelem. A probléma másik fele, hogy ezután hiába megy le a proci hőmérséklete 60 fok alá, az órajel továbbra is 1000 MHz-en rögzített. Így viszont használhatatlan a gép.
Nem tudom, hogy ez milyen jellegű probléma. Egy takarítás biztosan javítana a helyzeten, de azzal, hogy a hőmérséklet csökkenésével nem kezd el újra normálisan viselkedni a gép, lehet más típusú problémára utal.
Az is érdekes, hogy a bekapcsoláskor jól méri az órajeleket a CPU-Z, viszont utána, mikor a CoreTemp a fix 1000-et mutatja, ez a program kb 250 MHz-et. Amit igazából el is tudok képzelni, mert 1 GHz-en is simán le kellene adjon olyan teljesítményt, mint egy Atom, de nem, nagyon nagyon lassú érzésre. Lehetséges lenne, hogy ennyire lemegy az órajel valami hatására?
A BIOSban be van kapcsolva a Speedstep, engedélyezve van a dualcore, nem láttam semmi furcsaságot. Process explorer nem mutat semmi érdekeset, gyakorlatilag szűz a rendszer(Win7 van rajta, ahogy korábban), bár tény, hogy ha már egyszer elérte a kritikus hőmérsékletet a gép, a visszavett órajelekkel idle állapotban is kb 20% a prociterhelés.
Van valakinek valamilyen ötlete? Hűtés? Alplap?
-
norrberth
addikt
Valaki pasztázta már újra a gépét, otthon magának?
-
voyi
aktív tag
Ebayen az ilyen 20-30 $ közötti laptop aksik mennyire megbízhatóak? Ilyen árban láttam többek között dell vostro 1015höz is akksikat, ilyen típusú gépem van nekemis.
-
mghltm
addikt
válasz
mobilbazar01 #25763 üzenetére
9,5-eset vegyel
-
mobilbazar01
csendes tag
Most, hogy nézegetem a winyókat látom, hogy van 7mm-es meg 9.5mm-es Esetleg ebben tud segíteni valaki, hogy n5010-be melyik kell? Szorri a komolytalan kérdések miatt, de nem értek hozzá.
-
törölt tag
válasz
Dell XPS #25760 üzenetére
Legutóbb mikor néztem (1 hónapja, de már akkor is lassú volt, ezért néztem rá progival) minden rendben volt vele. De felrakom majd megint akkor, és leellenőrzöm. Az úgy megoldható, hogy progival készitek egy mentést a rendszerről és átmásolom majd SSD-re? Előre telepitett Win7 pro van a gépen.
-
norrberth
addikt
válasz
mobilbazar01 #25752 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
mobilbazar01 #25755 üzenetére
Megy benne a SATA II .........,szívesen!
-
törölt tag
Hali
Dell Vostro 3700 gépem van. 2 éves és szinte 24/7 megy. Érezhetően nagyon sokat lassult már. Segitene rajta ha a HDD-t egy SSD HDD-re cserélném? Vagy egész egyszerűen leszolgált már és újat kiván? Köszi a válaszokat.
-
mobilbazar01
csendes tag
Hát biza tényleg volt még pár csavar. Találtam egy jó kis videót [link].
És a nagyon komolywinyó kérdésemben tudsz segíteni?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mit vettél ki belőle, hogy szétjöjjön? ITT egy kis segítség!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Szia,
Akkor bíz még tartja csavar,(nézd át alul, felül) amíg nem jön szét! Nincs összepattintva, tehát ne feszegesd. Amikor lebontod a ház felső részét, akkor fog még egy kis meglepetés várni.
-
mobilbazar01
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Dell n5010-es notim csak winyót akarok benne cserélni, de sajnos gondban vagyok.
Régi Asus a6rp laptopon ez marha egyszerű volt mivel a gép ,,alján" minden cserélhető alkatrésznél volt külön kis nyílás amit pár csavar kiszedésével el lehetett távolítani viszont ennél a Dell-nél sajna nem így van.
Az összes csavart kiszedtem, hogy kettékapjam a gépet, de egyszerűen nem jön szét pedig kis műanyag mini pajszerrel kézzel mindennel feszítgettem.HDD-vel kapcsolatosan (abszolút le vagyok maradva a technológiai fejletségekben) még annyi, hogy mindegy, hogy SATA-s vagy SATA 2-est veszek bele? Értelemszerűen a SATA2 biztos jobb csak, hogy az n5010 tudja kezelni?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
norrberth
addikt
válasz
wanted5 #25749 üzenetére
Nekem is így volt Nvidia+ 5400 Rpm HDD, már ssd vel használom, szerintem azért nem ajánlott mert közel van a videókártya a HDD hez és forralja azt! ha játék vagy nagyobb valami fut a gépen, főleg ha nagyobb sebességű 7200 as HDD van benne. gondolom ebbe a szériába ezért nem tesznek bele gyárilag 5400 astól nagyobbat
-
danika301
csendes tag
az a baj nem tom a pontos tipust dell n5110 a tipusa azon belül nem tudom sajna de ha otthon leszek meg irom mi pontosan és igen 5400 rpma vinyom de nagyon gyors
-
danika301
csendes tag
Nekem Lenovom volt és nem volt vele bajom soha asusom is volt de az is egy ka...* volt ezért veszek ujbol lenovot+!!!!!
Ne beszélj, írj csupa nagy betűvel, az kiabálásnak számít! A stílusodon meg csiszolhatnál egy kicsit!
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Avicularia
veterán
válasz
kiskaktusz #25703 üzenetére
Ja ez itt is így van svédben. A javító cég akivel szerződésben áll a dell,3x küldött nekem rossz címre egymás után dobozt ,illetve a már megjavított laptopot.Minden alkalommal fel lettek hívva és el lett mondva a helyes név és cím,de mint a szellemi fogyatékosok újra és újra rossz névre és címre postáztak
-
wanted5
őstag
válasz
danika301 #25739 üzenetére
nem rossz a dell, akármilyen márkát veszel megvan az esélyed arra h pont egy gyengébb napon készült példányt kapsz...
és mellesleg fontos az írás, mert ha ilyen hülyén fogalmazol akkor ne csodálkozz hogy nem fog tudni segíteni senki, mivel értelmezni sem lehet az egészet
azt javaslom keress egy nyelvtan tanárt -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
danika301 #25739 üzenetére
Rosszat sajnos mindenből ki lehet fogni, nyelvtan tanárból is.
Ebből még ne következtess arra, hogy az összes Dell laptop rossz, de az tény hogy neked sikerült kifogni egy igen rossz példányt. Nagyon helyes hogy szeretnéd cseréltetni az egészet és remélem, hogy a következő gépeddel már nem lesznek problémák.
-
danika301
csendes tag
Nagyon csunyán átt vágtak ahol a gépet vettem de ök sem tudhaták ez mijen géplesz 1 év alat a gépemet 5 javitoták
1. aku és alaplap csere
2. hütés és alaplap csre
3. bill cserre
4. hütés csere
5. hiba ami nem is szünik ha mozod a képernyö fekkete alapon csikok vanak benne és képernyö és ahoz tartozo kábel csere törént a hiba nem mulik most kértem a gép cseréjét vagy le vásárlását mert ellegem let eböl ojan garim van ami 3 év és hejbe javitják más napgép tulajdonságok:
15,6 led képernyö
4 gb memoria én belettem 2 gb öszesn 6 gb dd3 1333 mhz
1 gb nvidia vdeo kártya és egy 64 mb intágrált vidi kártya
640 gb merevlemez 5400 rpm
2 usb3 1 usb2 1 esata 1 hdmi 1 lan
win7 ultimate
nem tudom mit rijak rola gyors minden de ez a sok szerelés csak a bajom remélem tanultok eblö delböl sem jo mindegyik nem megbizhato mind remélem akinek van ijen gépe nem ir enyi hibát de várom kinek mi az észervétele ezzel a tipusal.Bocsi a csunya irásért de most nem a szépsége a lényeg ha nem hogy mijjen szar a dell!!! lenovoval nem volt bajom csak le este és tööbet nem müködöt most is lenovot néztem ha le vásárolhatom az árát!!!!!
-
vilmaboy
őstag
válasz
Liudvikas #25735 üzenetére
valószínü volt egy kis áramingadozás. ilyenkor megvédi magát a gép és van amelyik csak miután kivetted majd visszatetted az akksit, akkor hajlandó elindulni... a megoldás 1xű... tessék venni a 100-200 000 forintos laptopokhoz egy 1000-2000 forintot képviselő hosszabbítót, ami túláram és áramingadozástól megvédi a gépet... ennyi esélyt adjunk meg az alaplapnak legalább ott, ahol a legtöbbször használjuk...
a kocsiban is bekötjük a biztonsági övet
-
Liudvikas
tag
-
vilmaboy
őstag
Vostro 3350 I3ba létezeik erőssebb proci ami bele is megy?
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
Liudvikas #25729 üzenetére
Igazándiból ha csak biosba enged be amikor bent az akksi és akksi nélkül meg megy szépen a boot, akkor az vagy akksi hiba, vagy alaplap lesz. Nem lehetne elvileg attól baja, hogy 1,5 hétig bedugva maradt, mert ha teljesen feltölt az akksi, akkor kikapcsolja a noti a töltést. Attól viszont lehet baja, ha áramszünet volt és volt egy túláram, vagy egy áramingadozás stb... az odacsaphat az alaplapnak. Meg kéne ezt a laptopot méretni szakival. ha garos, akkor javaslom vidd be szakszervizbe...
-
vilmaboy
őstag
Az a drága jó ember Vilmaboy kommentelt hozzá neked.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ToMmY_hun #25723 üzenetére
Kemény vagy kolléga, ez ám határozott fellépés. Na de igazán örülök hogy helyrehozzák a sérüléseket, és ilyen gyorsan. Kátékonyak, buták is!
Azt nem tudták, hogy rögzített hangfelvétellel csak akkor tudsz élni, ha előtte a másik személynek tudomása van róla, vagy ki van írva. Nem akartam okoskodni, főleg hogy ennyi bosszúság és kár ért, halkan jegyeztem meg. GRAT! -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Dell XPS #25722 üzenetére
Írtam nekik egy kissé fenyegető hangnemű emailt, amiben közöltem hogy birtokomban van egy hangfelvétel arról, ahogy a kollégájuk ecseteli hogyan lehet kijátszani a Dell garanciális szolgáltatását. Azt mondta a szervízes, hogy a karc miatt mondjam azt, hogy hibás a billentyűzet és a touchpad és majd ő elintézi, hogy tényleg az is legyen. Ezt megírtam nekik, majd telefonáltam a Dell-nek a problémával kapcsolatban és egyből fenékbe is lettek rúgva. Fél órával később csörgött is a telefon, hogy elnézést kérnek és hétfőn vagy kedden - az alkatrész megérkezésétől függően - jön egy másik kollega és kicseréli a megkarcolt elemeket. Remélem így is lesz.
-
ToMmY_hun
senior tag
-
ribery22
tag
A szervizek kérdéséhez annyit tennék hozzá, hogy akinek szüksége van rá, bízhat a Getronicsban is. Hozzám a Dell ügyfélszolgálat küldte őket 4x, és mind a négyszer gyorsan és rendesen végezték a munkájukat. Legutóbb még este 11 után is visszahozták a gépemet! (plusz karcok helyett megpucolva
)
Róluk nem szokott itt a fórumon szó esni, de szerintem ők is jó alternatívák lehetnek. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
norrberth #25716 üzenetére
Köszi az együttérzést! Tényleg úgy van ahogy mondod. Gyűjtögettem rá, nagy nehezen kiválaszottam ezt a modellt, aztán javításnál meg szétbarmolják, mert nem figyelnek rá kellőképpen. Állítólag mérnök volt a csávó... én dolgoztam már mérnökökkel és annak is tanulok, de egyik sem volt ilyen felelőtlen és ügyetlen. Már azt is furcsálltam hogy ESD védelem nélkül áll neki szerelni, de amikor nem tudta szétpattintani mert fogalma sem volt róla hogy hogyan kellene szétjönnie, akkor már kezdtem is aggódni.
Részvétem az MSI laptopoddal kapcsolatban, remélem több hasonló sztoriban nem lesz részed se neked, se másnak.
Szerk: Nem is kérték egyiket sem, leült a csávó és nekiállt egyből. Meg se kellett mutatnom a hibajelenséget, csak nekiállt szétkapni. A végén ugye összerakta, kipróbáltam és mondtam, hogy a hangszórót rosszul kötötte be, mert fel volt cserélve a jobb és a bal oldal. Erre azt mondta, hogy nem akarja még egyszer szétszedni.
Szerencséjük hogy korrigálják a hibát, mert különben mennék a megfelelő hatóságokhoz és hivatalokhoz reklamálni.
-
norrberth
addikt
válasz
ToMmY_hun #25712 üzenetére
Te jó ég!! mit műveltek ezek? szegény gép.. együtt érzek veled mert nekem annó az MSI-m voltam hasonló cipőbe.. azóta ha szervizbe kell vinni bármit rettegek.. beviszed! ezek?? lese köpik! semmi telibe szarják.. csett csatt kész!!! áhhh rengeteg a kontár!! sőt! már csak az van.. ugyan így jártam mint te! hát tudod vigyázgat rá az ember, becsben tarja, főleg ha összegyűjtögeti rá a pénzét, ezek meg szétxxxák!!! ááááá mikor megláttam.. szívem szakadt meg! csak az tudja aki már átélt hasonlót..
-
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kiskaktusz #25711 üzenetére
Kértek képet a problémáról, gondoltam akkor már nektek is megmutatom.
Jó, mi?
-
ToMmY_hun
senior tag
-
negyedes
addikt
válasz
ToMmY_hun #25706 üzenetére
Ertem. Hala nekem meg mindig nem volt garanciaalis problemam.
Egy regi inspironom van.
Ami nagyon aggaszt a mostani Dellekben az a tolto fel nem ismerese, rengeteget latni/olvasni mostanaban errol es az enyem is pont ilyen problemakkal kuzd. De megszunik ha masik konektorba dugom.
-
vilmaboy
őstag
válasz
kiskaktusz #25703 üzenetére
+1
Maga a support korrekt az én tapasztalataim alapján is. villámgyorsak és precízek. a szerződött partnerek már kevésbé sajna...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kiskaktusz #25700 üzenetére
De legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen szörnyű munkát végeznek. Beszéltem egy dell supportossal, intézkednek és forszírozni fogják az alkatrészek cseréjét. Remélem össze is fog nekik jönni.
Beszámolok minden fontosabb lépésről, hogy legyen nektek is tapasztalatotok a dell ilyen irányú hozzáállásáról.
-
vilmaboy
őstag
off a téme. bocsi érte...
Én a központi nokia szervíztől kaptam vissza így egy csúcs N-es készülékem. Leszakítva félig a fólia, zsíros alatta a kijelző és összekarcolva a fém hátlap. 3x küldtem vissza a hiba miatt. harmadikra így jött vissza. 4edikre sikerült megjavítani... szánalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest