- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
válasz
buvartacsko #25199 üzenetére
"vissza a bázisra" vagyis neked kell bevinni szervizbe
amiért kijönnek az Next Business Day (NBD) vagyis "következő munkanap" -
buvartacsko
addikt
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Az inspiron n5010-nek van vmilyen típus/rejtett hibája? Melegedős gépek? Kinéztem itt az apróban 1 i3-as gépet és amiatt érdekelnének ezek a dolgok. Vagy mi az, amire esetleg figyelni kell? A válaszokat előre is köszi!
-
oncsi
őstag
Nekem a D430-ban, és a D630-ban is van WWAN modul. Antenna eredetileg is volt bennük. Gondolom, mindegyik SIM "előkészitett" ben van. Mint ahogy N-es WiFi antenna is volt a g-s WiFi mellett.
Az SSD meg abszolút használhatóvá teszi a gépet. Jobban érződik a gyorsulás mint egy asztali PC esetén (lassabb a HDD mint a PC-ben).
Boot idő nálam (Ubuntu 12.04) 12-14mp (HDD vel 35-38mp) Kikapcsolás 6mp (11) Hibernálást nem használom, de SSD vel nem is illik használni. -
DiVaD
senior tag
LOL, pont nekem is egy N5010-es kérdésem lenne....
Láttam van benne SIM foglalat... Ez csak a gyártói költségek minimalizálása miatt történt vagy ha veszek itt a ph-n egy wwan modult, akkor az működni is fog benne?
Pl. ez
Elvileg antenna is kéne bele, na az már megint egy érdekes téma....De megoldható vagy maradjak a külső kis modemeknél? A belső jobb lenne nekem, de ha nincs más, akkor kibírom...
Ill. egy SSD mennyit dobna sebességben ezen a gépen? Értem ez alatt a boot időt, illetve a hibernálásból felélesztett időt. -
válasz
cadeyrn #25188 üzenetére
Válaszd a Bacsis féle eperlekvárt.
Viccet félretéve. Én megpróbálkoznék normális szilikon pasztával (nem sziloplaszttal...) hűtőborda ráhelyezés után egy ellenőrzéssel, hogy normálisan kenődött-e a cucc.
Ezeket a csodapasztákat meg szerintem... no, ez már egyéni vélemény -
cadeyrn
aktív tag
Üdv!
Sürgős segítséget szeretnék kérni egy Insiron n5010-zel kapcsolatban. Nem vagyok kezdő notebook-os, sokadik szét- és összeszerelésem volt, ez a része rendben is van... csakhogy az újrapaszta semmit sem javítot a helyzeten, sőt, igazából rontott, mostmár képes lekapcsolni magát túlmelegedéssel.
A paszta lehet gond, az első, amit találtam ( Titan nano grease, tényleg zsír állagú, nagyon nem győzött meg ), emellett a ventillátor, ami még gyanús, hogy régi... viszont egyik sem indokol ilyen melegedést önmagában.
Mit javasoltok?
Rohadtul sürgős, ég a pofámról a bőr, hogy 50+ újrapaszta után rontok egy gépen, ami ráadásul tényleg kell a hölgynek.
( előre is köszi mindenkinek )
-
Mindless
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a Dell 1764-emmel kapcsolatban. Szeretnék egy SSD-t berakni a gépbe és egy a DVD meghajtó helyére rakható bővítőbe raknám be az eredeti HDD-t. A kérdés, hogy ez lehetséges e? Mert tudomásom szerint az eredeti HDD Sata II-es viszont a bővítő foglalat az interneten olvasottak szerint csak sima SATA-t tud.
Kérlek javítsatok ki ha tévedek.
Esetleg tudtok e tippet adni, hogy hol lehet ezt a bővítőt beszerezni Magyarországon illetve a Touchpad gomboknak a paneljét mivel sajnos az elromlott.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szép estét!
-
Kicsik
csendes tag
válasz
sarkan #25181 üzenetére
Én most akarok hozzá venni hűtőt...mert játéknál akár 80-90 fokra is mehet. Úgy játszok vele h egy másik billentyűzetet használok, mert a sajátja átforrósodik és kényelmetlen rajta játszani. Remélem a hűtővel jobb lesz a helyzet. Amúgy megbízható jó laptopnak tűnik, de már én is rájöttem h laptop nem játékra való! Szerintem ha játékra akarsz laptopot akkor ne ezt a típust....200k-ba van és még is tűz forró...azért mást vártam egy Dell-től ennyiért.
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Feladatot kaptam. Laptopot kell vásárolnom az unokámnak, szeretne rajta játszani.
Sims3, Age of és hasonló játékok tehát nem fps játékokat.Szerintetek Inspiron N5110 i5-ös processzorral és GT 525M-es videókártyával megfelel a célnak vagy lehet esetleg gyengébb konfig is?
Ragaszkodnék a Dellhez mivel nekem is ez van és tudomásom szerint a Dellnek a legjobb a szervize itthon, ha baj van.
Még mindig baj van a hűtéssel?
-
EstiloL2
tag
Valaki, akinek N5110-ese van, frissítette már a BIOS-t a legfrissebb A10-esre? Én nem merem, lehet hogy csak rosszabb lenne.
-
SzaboZE
addikt
válasz
buvartacsko #25178 üzenetére
Géptipus látom már van, de ez nem elég
-
SzaboZE
addikt
válasz
buvartacsko #25165 üzenetére
Ez nem jó nézőpont, villámkárral akkor sem a dellt kellene zaklatni. Arcbőr kérdése... Ha mégis így teszel, akkor viszont azt tisztelettel illik tenni. Azt pedig nem tudjuk neked megmondani, hogy a nemtudom milyen tipusú gépedre milyen garanciát vettél
Nézd meg a gyáriszámot és az alapján a dell oldalán megnézheted milyen garanciád van.
-
buvartacsko
addikt
válasz
kiskaktusz #25175 üzenetére
Nem igazán tudom követni azt ahogy a Dell számozza a gépeit, nem is foglalkoztam ezzel, nem is figyeltem meg. Ha ThinkPadje lenne valószínűleg tudnám fejből a gép széria számát is.
Jó pár éve valóban foglalkoztam ezzel hogy 100km-es körzetben kinek milyen gépe van és mik a gépek gps koordinátái stb.. de ma már valahogy rohadtul nem izgat a dolog.
Egyébként: Dell Inspiron n5050.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
buvartacsko #25174 üzenetére
Én sem akarok kötekedni, de..
Na szóval, techbuzik vagyunk, azért vagyunk itt a fórumon. Tudom, milyen thinkpadje van a barátnőmnek, tudom milyen thinkpadek vannak az apja vállalkozásában, pedig egy gombot nem nyomtam le soha rajtuk.. Ha jól sejtem te is techbuzi vagy, nem véletlenül vagy itt a PH hasábjain, tehát kérdem én, milyen techbuzi vagy, ha a saját barátnőd gépének a típusád sem ismered?
-
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25173 üzenetére
Szerintem 2x leírtam hogy nem az én gépem, és nincs is előttem a gép.
Továbbítottam annak akié a gép, majd ő telefonál, és ha kérdezik a service taget, akkor ő feltudja olvasni nekik.
Persze te biztosan nem kötekedsz.
Normális ember tudná értelmezni amit leírok.
Volt is aki tudta értelmezni, és segítséget is kaptam. Te eddig csak kötekedtél.
-
premete
veterán
válasz
buvartacsko #25169 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de hiába hívod fel a Dell zöld számát, ha azt sem tudod, hogy milyen készülékről van szó, arról nem is beszélve, hogy a support következő kérdése a service tag, azt is illene tudni, mert anélkül semmire sem méssz.
Normális ember azért valljuk be, ismeri a készüléke/autója/telefonja típusát, és tudja, hogy milyen garancia van rá, és meddig érvényes.
Ne keverjük ide az acer és a lenovo garanciáját, ahol elviszik a laptopot 1-2 hétre, vagy esetenként 1-2 hónapra, majd visszaviszi a futár, javítva, vagy javítás nélkül.
Ha Dell NBD garancia van rá, akkor a következő munkanapon megy a szerelő és megjavítja ugyanúgy Mátészalkán, mint Karakószörcsögön. -
kiskaktusz
addikt
válasz
buvartacsko #25171 üzenetére
Nekem nincs NBD-m, elvittem a humansofthoz, egy órát vártam és készen volt egy kijelző és hűtőcsere, aztán a következő alkalommal fél órát kellett várnom egy alaplap és hűtőcserére
-
buvartacsko
addikt
válasz
kiskaktusz #25170 üzenetére
Tudom hogy van, jelenleg tényleg nem tudom megnézni, hogy ezen az van-e, azért mertem feltenni a kérdést, mert igen durván meglepődtem, mikor lakótársam 180k-as acer aspirejét mikor gond volt vele, simán felhívta a szervizt, azok meg 2-3 napon belül küldtek egy futárt, és 1 héten belül visszahozta egy futár készen... mostanában úgy látom ez a trend.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
buvartacsko #25169 üzenetére
A dellnél ne lenne helyszíni gar?
A dellnek is van, de az inspironokra általában nem azt adnak, bár tavaly, meg idén már egyre többhöz adnak, de most nem ez a téma.. Szóval az inspiron sorozat a dell legalja kategóriája, ha 1 évnél idősebb a gép, akkor sanszos, hogy szervizbe kell elgyalogolni, vagy a boltba, ahol vette..
De azért nézzétek meg a support.dell.com-on, hogy milyen garanciával vette, s hogy mennyi van még belőle..
Alapvetően tényleg a biztosítóhoz kéne fordulni, mert a dell nem vállal garanciát a természet játékaira.. Ennyi erővel a zuhogó esőbe is kirakhatnátok
Na mindegy, keressétek a szervizet és mondjátok meg, hogy annyi a LAN csatinak.
-
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25166 üzenetére
Köszönöm hogy kötekedsz.
Nem tudom a laptop pontos típusát, barátnőm jelenleg nincsen velem, és nem ez a fő témánk.
Vagy ha együtt vagyunk se azt nézzük minden percben hogy a másiknak milyen gépe van.
Nem azt írtam hogy napokkal később szerintem, hanem hogy vihar után bedugta a modemet stb... Nem írtam olyat se hogy Acerem van, thinkad x200 tablettal nyomulok ha tudni szeretnéd.
erre van helyszíni garanciám, sajnos a dellnél nem tudom hogy van ez. illetve barátnőm nem gyengébb képességű , de azért köszi.
-
Muerte
addikt
válasz
Ha van rá garancia akkor hívjátok fel a supportot ezen a számon 0680016157,elmondjátok mi történt és egy két nap múlva házhoz megy egy szervizes és helyben javít ha lehetséges.
Ha nincs már gari akkor sincs semmi gond csak akivel csináltatod attól kérni kell egy szakvéleményt hogy villámcsapás okozta a kárt.A számlát és a szakvéleményt el kell küldeni a biztosítónak és akkor ők kártalanítanak,persze csak ha van lakásbiztosítás. -
premete
veterán
válasz
Van-e valami amit tudsz?
- nem tudod, hogy milyen laptop
- először azt írod, a villámláskor történt, majd azt, hogy napokkal később
- nem tudod, hogy milyen garancia van a termékre
- semmi köze a tárgyhoz, hogy az acered meddig üdült Brnoban.
- annak sincs köze hozzá, hogy ki, hol lakik, mindenhol vannak gyengébb képességűek, akik azt sem tudják, mijük, milyen garanciával van, csak azt nem értem, hogy akkor minek nekik laptop.
"gondolom majd jól felhívja a dell szervizt ahol kicserélik" ezt jól sejted, de ha nem tudod, hogy milyen készülékről van szó, hova szól a garanciája, akkor nem sokra méssz vele. -
buvartacsko
addikt
válasz
premete #25164 üzenetére
van garancia a gépen, szerintem biztos kicserélnék, de azért köszönöm a semmit.
egyébként rég nem villámlott már , vihar után bedugta a modemet a 220-ba, annak meg a lan kábele benne volt a gépbe, pukkanás, és ennyi. a modemnek semmi baja, a gép azóta nem látja a lant. tudom, az előbb furán írtam le. a gép egyébként működik. tehát nem tudom a biztosító mit fog szerinted kezdeni a géppel? gondolom majd jól felhívja a dell szervizt ahol kicserélik.
rohadt idegesítő, hogyha nem tudod a választ akkor minek kommentelsz, vagy ha tudod a választ, akkor annyi erővel amennyivel ezt leírtad akár segíthettél volna.
látszik hogy budapesti vagy.
-
premete
veterán
válasz
buvartacsko #25163 üzenetére
Villámkárral a biztosítóhoz kell fordulni.
-
buvartacsko
addikt
sziasztok!
barátnőmnek van egy dell inspiron notebookja, pontos típust sajnos nem tudom, de a lényeg hogy a villám múltkor kiküldte benne a lan csatlakozót, se windows, se bios nem látja már.
a kérdésem, hogy vigye vissza oda a gépet ahol vette, vagy hívja fel a dellt? azért érdekel, mert egy haveromnak volt egy kb 150 ezres acer laptopja, aztán alaplap meghalt benne, felhívta az acert, és küldtek a gépért futárt, majd 1 héten belül vissza is kapta. dellnél nincsen ilyen ? ( lenovos vagyok )
előre is köszi a segítséget srácok.
üdv
ja és ez vidék.
-
Giovanny
őstag
válasz
Kicsik #25155 üzenetére
Pl. az jó lehet Neked.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kicsik #25155 üzenetére
igazándiból az a lényege, hogy megemelje a laptopot és az alatta keletkezett hőt elvezesse a laptop alól, illetve fújja a laptopot ventikkel. Szerintem ebben gugli a barátod. Keress rá: Laptop hűtőpad. Lényeg hogy legyen rajta 1-2 venti és szellőztessen. Én drágát biztosan nem vennék. mindegyik "ugyanazt" csinálja.
-
Kicsik
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlotok egy DELL Inspiron N5110 SWITCH Notebook Core i5 2430M alá?
Nem sűrűn játszok vele, de egy kicsit frusztrál hogy a World of Tanks-nál 130 fps mellett 80-85 fokosra hevül a cpu. Amúgy nincs vele semmi gond. Köszi előre is a segítséget. -
voyi
aktív tag
Eszembe jutott még egy fontos kérdés:
Dell Vostronál be lehet-e álíltani azt,hogy csak bizonyos akksitöltöttségi százalékos szint alatt töltse az adatpter hálózati áramforrásról? Ha igen, hogy és miként érdemes ezt beállítani? -
Tybe3e
tag
Sziasztok! Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a gépem (Dell Inspiron n7110, i5ös CPUval, GT 525m GPUval) némileg furcsaságokat csinál. Például most 2 órája van bekapcsolva, és mikor elindítom az F1 2011 játékot, vagy a Diablo 3-at (mindegyik játéknál, tehát nem játékspecifikus problémáról van szó) akkor azok valamiért szaggatnak, 10 FPS körül futnak. Ha újraindítom a gépet, akkor viszont semmi gond sincs, stabil a 30+ FPS.
A másik furcsaság, hogy ilyen esetben (mikor elindítok egy játékot) előfordul, hogy kék képernyőn fehér szöveg jelenik meg, majd lekapcsol a gép.
Az egészben az az érdekes, hogy ezt a win7 újrarakásától kezdve csinálja (pedig a régebbi - szintén win7 OSen tökéletesen működött, azóta csak a HDD változott)
A probléma igazából inkább nyugtalanít mint idegesít
A kérdéseim azok lennének, hogy:
A két furcsaság között lehet-e érdemben kapcsolat? Gondolok itt esetleg a videokártya driverekre, azon belül is, hogy nem jó sorrendben tettem fel őket (olvastam itt a fórumban hogy előfordult, hogy nem mindegy a sorrend)
Szoftveres problémával van dolgom?
Hogy tudom megoldani?
Előre is megköszönöm a segítségeteket -
-
-
jano222
csendes tag
Rendben, köszönöm szépen a választ!
Képet leghamarabb holnap délután/este tudok mellékelni.Várok türelmesen természetesen.
Üdv.: Jano222
-
kiskaktusz
addikt
válasz
jano222 #25132 üzenetére
Nem csámcsogunk rajta. Megmondtuk, hogy az nem korrodálódik, emrt full műanyag az egész váz, a kolléga meg csupán az ismeretünket bővítvén belinkelt egy alu házasat is, ami ezek szerint kétségkívül megtalálható volt forgalomban, de az n5010 jelentős része akkor is műanyag volt..
A kérdésedre pedig azért nem válaszol senki, mert nem tudunk rá válaszolni. Ha szabaideje engedi, akkor majd benéz ide a szervizes topiclakó kolléga, aki SzaboZE néven fut, ő majd konkrét választ ad.
Ez egy kényes kérdés, mert a garancia első sorban hardveres eredetű. Tehát, ha nem megy a gép, a hibás alkatrészt cserélik. Mivel csak a festék van megkopva (az én M5010-emen is), s mivel ez nem befolyásolja a gép használatát, szerintem nem cserélik. Az enyém már volt úgy szervizben, pont ez említett szervizes topiclakó kollégánál, hogy látható jele volt a festék kopásának, de nem tájékoztattak róla, hogy rendeltek házat, vagy ez cserélhető, ezért gondolom nem is állja a garancia. És biztos lehetsz benne, hogy ők ott a Humansoftnál tájékoztattak volna felőle, mert vannak olyan korrektek...
De a tutit akkor is majd az említett felhasználóó fogja tudni leírni neked.
-
jano222
csendes tag
Oké, most ezenfogtok csámcsogni egy teljes napot?
De normális választ meg nem tud írni senki. -
ktommy91
addikt
válasz
kiskaktusz #25119 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor volt alu változat is, bár az alumíniumnak nem nagyon szokása rozsdásodni
.
mod: Jól emlékeztem [link] -
jano222
csendes tag
válasz
kiskaktusz #25119 üzenetére
Rendben, akkor a festék kopik, de elég durván.
Viszont lényegében a kérdésemre nem kaptam választ, ezekre:
[quote]Return to Base garancia van csak rá a dell support oldala és service tag szerint,
még 658 nap.A kérdésem az lenne, hogy ezt kijavítják/kicserélik-e, hiszen az első 1 év a gariból már lejárt. A második, hogy itt Debrecenben van-e jó Dell szervíz, ahová vihetem.[/quote]
Kérem, aki tud segíteni, írjon!
Hálás köszönet!Jano222
-
válasz
gilfoyle #25126 üzenetére
obga: Sajnos esély nincs rá, hogy ilyen oldalakon vásároljak, mert csak is újan vásárolhatok és boltból, mivel nem készpénzzel fogok fizetni, hanem havi törlesztéssel.
kiskaktusz: őszintén szólva én már a kezdeteknél fogva a Dell mellett álltam, de mivel sokan írták, hogy az Acer is hozza ezt a szintet, gondolkodni kezdtem. Szerintem végül a Dell mellett teszem le a voksomat, a 3 év garancia nekem meggyőző.
-
oncsi
őstag
Üdv!
Hol tudnék SOS-ben beszerezni D430-ba a gép oldalán található (alaplapon ülő) hálózati kapcsolót? Ami a WiFi-t, BT, stb kapcsolja. Van olyan szerviz ahová csak bemegyek és eladnak alkatrészt? Nem tudom sehol otthagyni, mert napi használatban van. Úgy látom a neten keresgélve, hogy sok Dell-ben ugyan ez a kapcsoló van.
Köszönöm.
(cim, vagy telefonszám sokat segítene) -
kiskaktusz
addikt
"Az Acer topikban a belépő szintű Dell notebookok silány minőségére hivatkoznak és egyre több jó érv szól az Acer mellett"
Igen? Miért, a belépő acereket magnézium és carbon házba pakolják össze? Azok is ugyan ilyen fos műanyagból vannak..
Mondd mik azok a pozitívumok? Olcsóbban megkapsz egy lépcsővel magasabb HW-t, de ha elbaszódik valami véletlenül, akkor nincs annyi gariidő és nincs olyan színvonalas gari..
Egy laptopnál nem az ár a legfontosabb tényező, pláne nem a belépőkél..
-
gilfoyle
őstag
Azért lehet találni a hwaprón garis Latitude szériás jó állapotú notebookokat a megadott árkategóriában. Ezekkel még mindig jobban jársz, mint az olcsó új Acerekkel. Ez szigorúan magánvélemény!!!
Azt nem tudom, h lehet-e a rendes garancia lejárta előtt garanciahosszabbítást vásárolni... -
válasz
Giovanny #25122 üzenetére
Lehet kicsit kétszínű dolog volt, de itt is, valamint az Acer notebookok topikjában is feltettem ugyanezt a kérdést, mentségemre szóljon, hogy felhasználói tapasztalat miatt írtam ki mindkét helyre, hátha valaki rendelkezik ilyen géppel vagy tapasztalattal.
Az Acer topikban a belépő szintű Dell notebookok silány minőségére hivatkoznak és egyre több jó érv szól az Acer mellett, itt viszont teljesen ellentétes véleményeket kapok.
Fogalmam sincs melyiket vásároljam meg -
fkenny
senior tag
Bocsánat nem Profit hanem procit akartam írni
-
jano222
csendes tag
Sziasztok!
Garancia és szervíz témában kérnék segítséget!
Van nekem egy N5010-es gépem, aminek a fém burkolata a torchpadtól balra szépen elkezdett rohadni, hihetetlen, de ez van. Valahogy a gyakori használat miatt megkarcolódhatott és szépen elkezdett a fém burkolat korrodálni.
Semmi más hardver probléma nincs vele.Return to Base garancia van csak rá a dell support oldala és service tag szerint,
még 658 nap.A kérdésem az lenne, hogy ezt kijavítják/kicserélik-e, hiszen az első 1 év a gariból már lejárt. A második, hogy itt Debrecenben van-e jó Dell szervíz, ahová vihetem.
A cél az lenne, hogy ne kelljen új gépet vennem emiatt, és minél olcsóbban megússzam ezt a zavaró kinézeti problémát.
Kérem, aki benne van a témában, segítsen!
Köszi előre is!
Jano222
-
Sziasztok
Dell e4300 -hez keresek kijelzőt ha valakinek van az dobjon egy pÜ-t
-
mghltm
addikt
a d630-ban pm/gm965 chipkeszlet van, ezert mennek csak 667mhz-en a ramok, nincs koze a single/dual channel-hez. ha lassunak erzed a geped, az nem a ram miatt lehet, rakj ssd-t bele
(#25110) voyi a sajat gm45-os laptopom ( latitude e6400 ) 800mhz-en jaratja a ddr2-es ramokat, a masik ( latitude 4300 ) pedig 1066mhz-en a ddr3-asokat. probald meg a bios-t frissiteni, nezd meg a ramok specifikaciojat aida-val vagy cpu-z-vel, biztosan 800-asok-e.
-
válasz
#65675776 #25050 üzenetére
Üdv.
Laptop vásárlás előtt állok és a következő típust néztem ki:
ACER ASPIRE 5750G-2354G50MNKK
Árban tökéletes, viszont olyanokat hallottam róla, hogy az anyaghasználat silány és a kijelző is durván tükröződik, valamint gépelni sem kellemes vele.
Valakinek van tapasztalata a géppel?
Ezen kívül kinéztem még ezt is:
DELL INSPIRON 17R N7110Nem igazán tudok dönteni, mert a DELL több garanciát ad, nagyobb a képernyő és állítólag sokkal minőségibb az anyaghasználat, valamint gépelni is jobb vele. Viszont az ACER a teljesítménye (i3-2350 és GT630) és ára miatt elgondolkodtat. Valójában egyetemre kell majd, játszani csak nagyon ritkán tervezek vele (F1 2011, FIFA12, NFS), tehát fontos az ergonómia és a jó üzemidő, valamint a minőségi anyagok használata.
Kinek mi a véleménye a dologról?
Én őszintén szólva inkább a DELL-t választanám, mert szerintem nem véletlen ez az árkülönbség, de kíváncsi lennék mások véleményére is. -
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell XPS M1530 as gépem kb 4-5 éves tegnap este eégsz napos kockulás után egyszer csak csíkos lesz a képernyő és elfehéredik meg beszürkül és aztán leállítottam egy ideig nem is ment (képernyő nem kapcsolt be) de hang se volt valahányadik ujraindításra ment de aztán megint ezt csinálta COD1-közben aznap már nem is piszkáltam többet a gépet gondoltam kiakadt a 600fps-től a monitor vagy valami ma előszedtem minecraftozni meg skypolni kb 10 perc után megint ezt csinálta csíkos lett aztán fehér és oldalról beszürkült
néha volt olyna hogy bekapcsoltam akkor ilyen nagyon szemcsés volt a kép de mostmár semmirákötöttem TV-re is hogy hátha a monitor ment el de ott se működött szóval elég valószínű hogy a videókártya több videót is néztem hogy meg lehet csinálni otthon ilyen forasztóval hogy a videókártya ujra rendessen működjön mert ilyen "gólyókkal" csatlakozik és ezek elszaródnak egy idő után de a forsztóval ezek ujra csatlakoznak majd rendessen
Szerintetek mit csináljak?
Lehet hogy nem is videókártya hiba?
Az a baj hogy nincs ilyen forrasztóm amivel ezt lehetne csinálni szerívzbe meg nem viszem mert már így is sok pénz költöttem ráez a videó
http://www.youtube.com/watch?v=RHxLC1vi0Xw -
voyi
aktív tag
válasz
fkenny #25103 üzenetére
Nem is találtam a neten olyan intel gm45ös chipsetes notebook alaplapot ahol csak max 667 mhz lenne az fsb. Mitöbb a laptopom specifikációjában is 800mhz ram van. Vagy ha nem erről van szó, akkor viszont fogalmam sincs, hogy mire értetted azt a "Profit".
Mitöbb, a procim(intel core 2 duo t6570) fsb-je is 800mhz,szóval az se lehet gond. -
voyi
aktív tag
válasz
premete #25101 üzenetére
igenám,de ami chipset van ebben a típusban (intel gm45), az elvileg még az 1066 mhz-es ddr2es ramot is támogatja...
Szóval ebből kifolyólag gondolom 667mhz-re van állítva a ram órajele,amit én a biosban nemtudok módosítani, mert nincs ott olyan opció
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest