Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz littlebrandy #18697 üzenetére
Az a baj, hogy mostani laptopokat élőben nem láttam mást, így ahhoz nem tudom hasonlítani. Simán lehet, hogy azok ugyanilyenek. Színeket és a fekete színt picit tudtam állítani a hozzá adott programmal.
0.88 Gamma
5 TelítettségEzzel a fehér fehér, a fekete már közel fekete, és élénkebbek a színek (talán picit túlságosan is ). De majd jobb lesz a helyzet, ha szerzek 1-2 napra egy monitor kalibrálót.
Viszont ami tényleg megdöbbentő, hogy kb fél méteres távolságból lehet látni a pixeleket, és ez nekem nagyon zavaró. Igaz ezt a laptopot nem én fogom használni, és őt nem fogja zavarni ez, de biztos lesz akit igen. Ha folyamatosan nézed, akkor összefolyik, alig észrevehető, viszont ha hirtelen nézel a laptopra, akkor mintha rácsos lenne a képernyő (a világos színeknél). Amit azért ennyi pénzért az ember nem szeretne.
Élményindexre ennyit kapott: (n5110-2 Piros)
CPU - 6,4
RAM - 5,9
VGA - 4,7
3Dm - 6,1
HDD - 5,9Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Aslan
aktív tag
válasz littlebrandy #18697 üzenetére
n5110-esét nem tudom, de az n5010-esnek sem volt kiemelkedő a képernyője sajnos. Természetesen nem nevezném közel sem botrányosnak, de a korábbi laptopjaimnak mind jobb képernyője volt.
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
littlebrandy
tag
-
petra88
csendes tag
tud valaki olyan progit dellre ami figyeli a proci hőmérsékletét (és lehetőleg jól méri)?
-
Relisys
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell n5010-es notim, win7-el (64bites). Néha olyan hibát produkál, hogy a c betűt nem veszi be, de ha nem csinálok vele semmit akkor kb 10 perc múlva már működik rendesen. Ez elég érdekes dolog, mert unokatesomnak is ugyan ilyen gépe van és neki is ezt csinálja. Másik probléma szintúgy mindkettőnknél, hogy "&" karakter abszolút nem tudunk írni.
Ez valami széria hiba lehet? Van esetleg valakinek hasonló problémája és megoldása rá?A válaszokat előre is köszi
-
huszi.gyb
senior tag
válasz petra88 #18688 üzenetére
Szia!
Az biztos, hogy mivel a külső hőmérséklet magasabb, jobban melegszik, azt nem tudom, hogy mennyi a normális, de unokatesóm DELL-je a károk megelőzése érdekében 80fok körül kapcsolt ki. Esetleg tegyél alá hűtőpadot, vagy vidd el szervízbe, de még várd meg, hátha valaki tud konkrétabb hőfokot mondani.
Üdv: Husziwww.dongosofor.hu
-
petra88
csendes tag
Sziasztok!
2 hónapja van egy Dell Inspiron N5010-esem, és egy pár napja elkezdett melegedni. Ez az első laptopom, szóval nem igazán tudom meddig normális, olyat hallottam, hogy 50 fok felé ne nagyon menjen fel. Amikor ez a melegedés volt 51 fokig ment, és mivel a hard disk sentinel is már a zöld helyett narancssárgával jelezte inkább kikapcsoltam. (Amúgy az átlag hőmérséklete olyan 39-42 fok körül szokott lenni.) A bal oldala szokott a legmelegebb lenni meg a tapipad. A billentyűk meg a másik oldal csak egy kicsit.
Ez mitől lehet? Vagy elképzelhető hogy így tavasszal/nyáron az eleve magasabb hrséklet miatt melegszik jobban? Meddig mehet fel amig nem gáz? Ha pedig gáz mit lehet vele csinálni?
Ja és a ventillátort is elég gyakran kapcsolgatja, mondjuk ezt azóta amióta megvan és nem most kezdte el.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #18686 üzenetére
Még pár dolog, ami most így eszembe jutott, és böki a csőrömet, és eléggé vicces 2011-ben egy ilyen nagy cégtől.
6) Gyors feketeleves, a telepítési folyamatról:
- Nem adnak hozzá semmi Driver CD-t,
- nem adnak hozzá pontos infót/leírást, hogy milyen hardver is van benne pontosan,
- Dell oldala szánalmasan kevés infót tartalmaz arról, hogy mit is csinál 1-1 letölthető program.
- 70-90 kilóbájt/sec sebességgel kell letölteni kb 400 megányi driver-t.
- BlueTooth driver-ben Avast kártékony kódot talált, így telepíteni nem tudtam (/akartam).
- Leszenveded a 400 megányi Driver-t, és akkor veszed csak észre, hogy még egy normális nevet sem adtak neki, hogy tudd mi micsoda (R295444.exe), így +10 perc, míg kibogozod, hogy melyik a VGA, melyik az Audio (ami nem mellesleg telepítés után a program nyelve Lengyel/szlovák/Magyar keveréke, így egy részét értettem, egy részét nem.)
Jah és akkor még arról nem is beszélek, hogy kijelölést így kollektíve tiltják az oldalukon, nehogy már onnan lehessen copy-pastelni a fájlneveket
- Wifiből van kb 8 féle fent, nekem 1030N kell, de nem DELL-nek köszönhetem, hogy megtudtam, hogy ez van benne.- Turbo Boost Technology Monitor Software -> Ezt nem tudtam telepíteni, mert a proci nem támogatja, csak tudnám, hogy akkor miért dobta ki a találatok között? (pontos serial numberre szűkítettem a találatot)
- Management Engine Interface -> Ez pl mire jó? Mit csinál?
- System Software -> Ez kell? Mi célt szolgál?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz szaszapi #18672 üzenetére
Rosszul emlékeztem, csak 3 van, 1db 2.0, és 2db 3.0. Sikerült feltelepíteni mindent, de Webcamhoz most hogy mondod, én se telepítettem drivert, nem is próbáltam még, majd holnap.
Tapasztalatok pár óra használat után (ami főleg programok telepítésével driverek
vadászásával telt)1) Brutálisan jól néz ki, nem csak a teteje piros, hanem a belső része is. Viszont jól látható, hogy nem a műanyag piros, hanem festett csak, így kíváncsi leszek 1 év használat után hogy fog kinézni...egy kis helyen le van kopva a festék, alatta szürke műanyag van.
2) Nem kopog a billentyűzet, legalábbis nálunk nem, siklik szépen hangtalanul, és ujjlenyomatot se hagy azon a festett barázdált felületen, vagy csak így az esti fény homályában nem tűnt fel, majd holnap a napfényben is megnézem. Viszont a tetején az is meglátszik, ha csak ránézel! Ujjlenyomatot kb fél méterről magára szippantja.
3) Képernyő az botrányos .... Asus a6vm notebookom van ami kb 6 éves, és egy ici-picit sem jobb az LCD panel.
- Betekintési szög az kb 10° ahol még nem torzítja a színeket/contrastot.
- És ez az első monitor ahol olyan érzésem van, mintha a pixelek körül egy fekete kontúr lenne. Azaz nem kell túlságosan közel hajolnom ahhoz, hogy lássam a pixeleket külön-külön. Ez nagyon kiábrándító, de bnőmnek ez pl fel se tűnt, így csak a házsártosabbaknak fog, akik mindenben a hibát keresik mint én
- Fekete színt nem ismeri a laptop, legközelebb a feketéhez egy igen csak szürke szín áll. (kb RGB 80,80,80)4) Tapi pad gyári beállítások mellett siralmas, és a multi touch egy nagy humbug. Átlagos ujjaimmal használhatatlan ha a multi touch be van kapcsolva, mert állandóan megáll, és görgőzni akar, mert úgy érzékeli, hogy 2 ujjal próbálkozok, így azt nagyon hamar ki kell kapcsolni. Viszont utána tökéletesen funkcionál, és multi-touch zoom is működik, egyedül a multi touch scrollozás ami megkeseríti az ember életét.
-Iszonyatosan jó a tapintása a tapi padnak, nem olyan ami a nyári melegben csúszóssá válik5) Pozitívum, hogy kb 4 óra használat után nem volt forró a notebook alja. Processzor maghőmérséklete 53-59 fokos volt, de folyamatosan 25%-on járt windows updater miatt.
Simán ölbe lehetett venni, és úgy használni, alapvetően a bal oldala melegedett alul és felül egyaránt, de a Toshiba a200-hoz képest hidegnek tűnik.Ami még hihetetlen, hogy szinte teljesen hangtalan a notebook .... De annyira, hogy csak akkor lehet hallani a vinyó hangját, ha teljesen oda tapasztom a fülemet, viszont nagy bánatomra, alapjáraton nem jár hozzá normális szoftver, hogy a ventit lehessen szabályozni. Gyakorlatban 55-60 fokig a venti 0 fordulaton van, aztán hirtelen elindul, ami nem nevezhető hangosnak, viszont hirtelen megnő kb 1800~RPM-re, ami önmagában nem is lenne baj, viszont 1800rpm~ leviszi a hőmérsékletet 53°C-ra aztán 5 másodperc múlva megint felmelegedik 59-re és megint elindul a venti. És ezt így folytatja kb 5-10 másodperces ciklusokban, amíg dolgozik a proci...
Ha erre tudna valaki egy jó és megbízható programot adni, hogy szép fokozatosan emelkedjen, és hangosodjon, azt megköszönném nagyon.
Így elsőre ennyi, próbáltam a hibákat kivesézni, mert arról kevés infó van neten, hisz mindenhol csak a jókat írják róla, hogy milyen gyors, és milyen szép, ami igaz is, viszont van egy árnyoldala is neki, pl a képernyő, de a 133k-t amennyiért vettük, oda-vissza megérte. Holnap talán kipróbálok rajta valami játékot, meg futtatok 1-2 tesztet.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
Geresics
addikt
válasz Arethan #18675 üzenetére
Az a baj, hogy a kérdésedre lehet válaszolni, de gondolom nem erre vagy kíváncsi:
Igen, ami elfut egy 550M-es dell konfiguráción, az egy 540M-esen is el fog futni.
Ha jól értelek, akkor a kérdésed az, hogy mekkora a különbség az L502x (Core i3-2310M, 2GB RAM, GT540, 320GB, 15.6"), a másik L502x (Core i5-2410M, 4GB RAM, GT540, 500GB, 15.6"), és az L702x (Core i5-2410M, 3GB RAM, GT550M, 17.3") között?
Ha ebbe belevesszük, hogy az áraik 239eFt, 264eFt, és 265eFt, akkor szerintem:
- ha csak az elsőre lesz pénzed, akkor azt vedd, bőven elég lesz a felsoroltakra;
- ha a második és harmadik is megfizethető számodra, akkor a másodikat (ha notebook kell, amit egy lány is kényelmesen tud cipelni)
- ha a gép nem lesz soha cipelve, csak akkor a harmadikat, mert az már nagy, és kényelmetlen cipelni (szerintem!).Mindent egybevetve nekem a második a legszimpibb, mert:
- annak van a legtöbb RAMja, ami igenis fontos;
- azé a legnagyobb winyó, ami hosszú távon hálás tud lenni;
- abban már i5 proci van, ami (az asztali gépekből kiindulva) jóval erősebb, mint az i3, és ez később munka közben (photoshop, CAD-progik, stb.) meghálálja magát;
- az L702x kijelzője ugyan nagyobb natív felbontást ad, de akkor többet is kell számolni játéknál, és (gondolom) ez a fogyasztáson is meglátszik szépen.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
mazsonpopo
tag
tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
Játékoknál pár FPS-t jelent az i7-es proci (i5-höz képest). Ha nem fogsz vele videókat konvertálgatni, meg renderelgetni, esetleg virtualizálni agyba főbe, olyan sok plusszt nem fog jelenteni. Hosszútávon az i7-es szerintem jobb mert gyorsabb és még is csak 4 magos. Szerintem az árak max 10-15 esetleg 20al mennek majd lejjebb (2hónap alatt). Sokat nem nagyon érdemes rá várni, kategóriájában ez most a legjobb vétel (főleg a 3 év gari miatt).
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
szaszapi
őstag
AIDA64-ben cache és memory benchmarknál 30%-os proci overclockingot ír
-
Tipsz
csendes tag
Hello!
Én is tervezek egy kis beruházást egy n5110-be.
Megéri azt a plusz 20 000 ft-t az i7es proci?
Hosszú távra tervezek.
Érdesem várni még a vásárlással?/ár változásra gondolok főképp/
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv Tipsz
-
Arethan
csendes tag
Üdv mindenki kis segítséget szeretnék kérni.
Párom akar magának egy laptopot, és laptop téren nem vagyok otthon. Azt már eldöntöttem, több elismerő visszajelzésből, hogy Dell gépet javaslok neki. Viszont ő kijelentette, hogy játszani is akar a gépen, nem csak net + filmezés.
Játékok alatt értendő Heroes V esetleg a VI no meg a WoW. Nézegettem a Dell gépeket, meg a laptop videokártyákat; és kaptam egy oldal linket, ahol az összes videokártyáról van teszt meg teszt eredmény; program és játék értékelések is. Nos a GF 550M szériás kártyánál láttam WoW tesztet;de az 540M-esnél nem. Érdekelne, hogy ha egy játék elfut egy 550M-es dell konfiguráción; akkor egy 540M-esen is el fog futni?A versenyzők:
Dell XPS L502x
vs.
Dell XPS L702x
Kösz előre is
Intel core i7 4770K; ASUS Z87Pro, 2x4 GB G.Skill DDR3 1600 MHZ; Thermaltake Chaser MK-1, Thermaltake Berlin 630W
-
szaszapi
őstag
válasz BullZeye #18668 üzenetére
na ez jó,de a dvd meghajtódat nézd meg mert ha rossz akkor már gariba nyomathatod is vissza.Nekem csak 3 usb bemenet vana gépen,neked hogy van 4? elég durva a gép múgy.élményindexbe 7.4 kaptam procira 7.6-ot a memóriára.Nem találok én meg webcam drivert,nem értem.1-2 hátrányt azért mondanék:
kopogó billentyűzet
touch és körülötte tiszta ujjlenyomat,nagyon durván meglátszik
nekem annyira nem jön be a kijelző,betekintési szögek nem valami jók. -
csabiks
senior tag
Vettem egy Logitech N120-as hűtőpadot, elképesztően jól hűt, ajánlom mindenkinek.
-
kor84
csendes tag
Sziasztok!
én is most vennék egy n5110 -es, a kérdésem az volna, hogy az USB 3.0 mindegyikben széria? mert láttam pár oldalnál nem volt kiírva hogy lenne benne. pl itt
-
BullZeye
veterán
válasz szaszapi #18667 üzenetére
Köszi a tippet, nagyon hasznos volt. Megmondom őszintén eszembe se jutott ezen gondolkozni hogy most USB2.0 vagy USB 3.0-ba dugtam e, de ez volt a baj.
A dolog vicces oldala, hogy 2 USB slotba is dugtam a pendrive-ot, és mint kiderült pont kifogtam a 4ből azt 2-t ami usb3.0.
Köszönöm!
-
BullZeye
veterán
Üdv
Ma vettünk egy Dell n5110 notebookot, és alapból FreeDos járt hozzá, és semmi driver CD.
Megpróbáltam feltelepíteni rá a W7-et viszont folyamatosan azt írja ki, hogy:
"Egy cd/dvd-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik...."USBről próbálom telepíteni W7-et, és nem szeretném szétszedni az alig 1 órás gépet, hogy lehúzzam a DVD meghajtót a telepítésre. Szóval ilyenkor mi a teendő?
-
mamboo
tag
Sziasztok Van egy 1012 mini 3g-s gps-es dell-em..
A telefonszolgáltatómtól van egy mobilnetes sim kártyám..
Na már most..hogy tudom ezt használni?
A sim kártyát betettem a helyére..aztán?
Nagyon szépen köszönöm ha írnátok nekem evvel kapcsolatban.. -
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
válasz CaNdEjj #18656 üzenetére
Szia!
Unoktesómnak is van egy kb 4 éves DELL-je 2.0 Ghz processzor stb... állandóan túlmelegedett és kikapcsolt, szétszereltem alaplapig, kitakarítottam, összeraktam, párnába fúrva játszottam+videót futtattam egyszerre és nem melegedett túl... kb 4-5 óra munka volt szétszedni, és összerakni, de megéri.www.dongosofor.hu
-
CaNdEjj
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 1520-as laptopom van, 3 és fél éves már, de nagyon szeretem. Az lenne a probléma, hogy pár óra után felmelegszik és kikapcsol. Everest szerint a CPU 70-80 fokos, 85 körül szokta megadni magát. Tavaly nyáron is csinálta már, vettem alá egy hűtőpadot és akkor úgy jó volt, de most hűtőpaddal együtt is ennyire felmelegszik. Lehet én voltam a hülye, hogy nem vittem el addig szervízbe, míg garanciás volt.. A ventilátor nem mindig forog, lehet, hogy csak kikéne tisztítani? Vegyek én sűrített levegőt, szedjem szét és próbáljam meg kifújni? (Nemtom mennyire nagy ördöngösség egy ilyet megcsinálni..) Vagy találtam egy ilyen ajánlatot: http://www.kupontar.hu/kuponok/notebook-laptop-belso-tisztitas-kupon Ez megéri?
Előre is köszönöm a segítséget! -
littlebrandy
tag
Sziasztok!
Kinéztem 2 laptopot, az a kérdésem lenne, hogy melyik érné meg jobban ha egyetemi időszakra venném (autocad, játék-de nem a legbrutálabb fps-ek)? A procik és a videókártyák közötti különbség mekkora? Az elsőben a proci jobb a másodikban a videókari és nem tudom melyik konfig lenne jobb. Árban ugyanott vannak 170k körül. Pls segítsetek!
DELL Inspiron N5010-90
PROCESSZOR: Intel Core i5-480M 2.67GHz
MEMÓRIA MÉRET: 4Gb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768 (WXGA)
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn HD5650
MEREVLEMEZ: 500 Gb
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
OPERÁCIÓS RENDSZER: FreeDOSDell Inspiron 5110
Intel Core i5-2410M, 4GB, DDR3, 500GB, NVIDIA GeForce GT 525, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1366x768, HDMI, eSATA, 3xUSB, WLAN, 10/100Mb, AUDIO, DVD Super Multi, 2,65Kg, LED, Black, 6cella, D-SUBHard work never killed anybody, but why take a chance?
-
Chaser
legenda
válasz huszi.gyb #18646 üzenetére
5110-et vegyél 163k-ért,alapból 4GB ram, 500-as hdd, jóval erősebb gt 525 ami lekapcsolható, i3 2310m, kb egy i3 370-nek felel meg, usb3 és ezen már helyszíni gar van, az 5010-eken csak szerviz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #18638 üzenetére
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlására adom a fejem, kinéztem most már véglegesnek mondható notebookomat:
DELL Inspiron N5010
Képernyő méret 15,6"
Felbontás WXGA HD LED (1366 x 768)
CPU Intel Core i3-370M (2,4 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB)
HDD 320 GB, 5400 RPM, SATA
RAM 1 x 2 GB DDR3-1066
ODD DVD Super Multi
VGA ATI Radeon HD5470 512MB
Kártyaolvasó Igen
USB 3 x USB 2.0
1 x eSATA , 1 x VGA , 1 x HDMI
Garancia: 36 hónap
Ár: 147.000FtAz lenne a kérdésem, hogy jól tudom-e hogy ebbe bele tudnék rakni még 1*2Gb DDR3 ramot?
Köszönöm előre is.
Üdv: Husziwww.dongosofor.hu
-
Geri89
aktív tag
válasz sunone #18643 üzenetére
Köszi a segítséged! Az i3-as proci nekem bőven elég, eddig egy TK-55-ös AMD teljesített szolgálatot, és ott sem volt gondom a procival Filmnézés, netezés, sulis dolgokra szerintem felesleges többet költeni rá, igy ma meg is rendeltem az 5110-es Dell-t. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
sunone
aktív tag
válasz Geri89 #18633 üzenetére
majdnem javasoltam, hogy erdemes lenne i5-os procival venned, de az kozel sincs olyan jo arban meg...
a zsanerok gyengebbek a kelletenel, ami azt jelenti, hogy, nyitott kepernyovel megmozditva vagy pl. olben tartva billegni fog a kepernyo, idovel egyre jobban. persze nem veszesen, csak ugy mint egy kozepkategorias gepnek..[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok
Latitude d630-as géppel kapcsolatba lenne kérdésem.
Valaki foglalkozik EPROM olvasással??? Esetleg priviben is érdekel a dolog, és nem lennék hálátlan.Üdv
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Chaser
legenda
válasz Mr.Csizmás #18638 üzenetére
x2 250 biztos nincs benne, ilyen órajelnek közelében sincsenek a notebookos amd procik
-
Mr.Csizmás
titán
üdv!
egy fura kérdésem lenne: adott egy N5010-es noti (asszem X2 250? van benne). itt van-e olyan, aki steamon játszik, notin, és ha igen, akkor mivel? (a noti gazdájának a steam accját kellene bővítgetni).
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok!
Valaki rendelkezik ezzel az összeállítással, vagy hallott róla véleményt, mert ezt néztem ki magamnak és érdekelne a véleménye összességében?
DELL Inspiron N5110-128204 6GB Diamond Black
Mobile Intel® Core™ i3 Mobile I3-2310M 2100 MHz
chipkészlet: Intel® HM65
RAM:6144MB DDR3/1333 MHz
HDD:500GB 5400RPM SATA
NVIDIA® GeForce® GT 525M / 1024MB DDR3 VRAMAnnyi kérdés még hogy ennek szerintetek lehet bővíteni a memóriáját?
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék egy ilyen Dell noti iránt.
Mit lehet ezekről tudni? Gondolok itt teljesítményre aksijukra stb...
És az ára 499Euro .(kb 135K) megfelelő érte? -
csabiks
senior tag
válasz horvathd #18631 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd. Neked van valami dell control center feltéve? Állítólag be lehet állítani benne, hogy mikor kezdjen el tölteni ( a két szélső értéket be lehet állítani). Valakinek ezzel kapcsolatban van információja?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Elsősorban az Inspiron 5110 tulajokhoz szólna a kérdésem: Írták itt páran,hogy nem túl jó a készülék zsanérja. Ez pontosan mit takar? Tönkre fog menni? vagy miben nyilvánul ez meg? Én a következő gépet néztem ki [link] Szerintetek ez jó vétel? Egy MSI VR610 utódja lesz. Nem fogok csalódni ? Előre is köszi!
-
horvathd
senior tag
válasz csabiks #18626 üzenetére
@csabiks:
Ezzel én is megszenvedtem, de szerencsére rájöttem mi okozza. Szerencsére ez nem bug, hanem az inteles videokártya feature-je. A videokártya beállításainál kell a Balace helyett a Maximum Performance opciót választani. Elvileg ez olyan mint a LCD/Plazma tévéken a dinamikus kontraszt.
@Bonyus:
Nézd meg, hogy a kattogás során nő-e a HDD SMART értékei között a Load/Unload Cycle. Ha igen próbáld meg a QuietHDD programot. Az APM 255-ős beállítás nálam megszüntette a kattogást.
[ Szerkesztve ]
"The Kid just rages for a while."
-
Bonyus
csendes tag
válasz csabiks #18629 üzenetére
Lányos zavaromban félreírtam N5010 típusú
Pont most figyeltem meg, hogy mikor kicsit több cvargeszt vesz fel a gép, akkor elhallgat a töltő egy cseppet pl: új oldal betöltésénél, vagy program megnyitásakor.
Szerintem lehetséges hogy valami táp gond lesz ez.[ Szerkesztve ]
-
Bonyus
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kb 3 hete vettem egy Inspiron N1050-es lapost, és az alábbi három számomra zavaró tényezőre figyeltem fel mostanság, ehhez szeretnék kérni egy kis okítást észrevételt vagy egyebeket.
Az első lenne hogy kattog a winchesterem. Nem egyfolytában hanem néha néha. Olvastam, hogy másnál is van (volt) ilyesmi jelenség, de a megoldásra sajnos nem találtam választ, hogy ez most későbbi hibára utaló jel, gyárilag ilyen hangos, vagy valami másra vezethető vissza.
Második jelenség amire figyelmes lettem, hogy a monitor jobb alsó sarkában néha néha hallok egy halk sípoló hangot, amely a monitor kikapcsolásával, illetve a képernyőn felugró ablakok vagy képváltások során elhallgat, aztán újból előjön.
A harmadik pedig az, hogy a töltőnek az invertere szintén sípol akkor, ha tápról megy a gép. Lehet hogy ez összefügg a második észrevételemmel, mivel úgy tűnik hogy a sípolás frekvenciája ua, (de itt a csavar, mert a monitor az akksiról is néha sipákol)
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
-
csabiks
senior tag
Az mitől lehet hogy össze vissza állítgatja a fényerőt a gép ha aksiról megy? nem tettem volna fel valamilyen energiagazdálkodó programot? leveszem mimimumra, de ha a az asztalra viszem akkkor még a minimumtol és is lentebb tekeri. Nem értem, aztán ha netezek ahány weboldal annyiféleképpen állítgatja magának a fényerőt. Ez feature vagy csak bug?
-
nyogo83
senior tag
válasz SzaboZE #18623 üzenetére
Akkor is lehetséges hogy cellahiba, ha az akksi fullra volt feltöltve mikor bedobta a hibát? Mármint mikor kidobta a hibaüzenetet, fullon volt az akksi, direkt kipróbáltam hogy akkor most mi van vele és majd 2 óráig ment akksiról a gép.
Viszont mostmár nem tölti fel (Win7-ben 'plugged in, not charging')Akkor azt javaslod érdemes új akksi után néznem?
-
Death666
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen laptop vásárlása előtt állok [link] . Tud vki mondani vmit a 3D-s laptopokról? Érdemes venni ilyet, vagy még nagyon kezdetleges a technológia? Erről vagy hasonló notebookról van vkinek vmi véleménye?
Előre is köszi a válaszokat. -
nyogo83
senior tag
Hali!
Tegnap a notim (Studio 1555) meglepet egy "Battery cannot be recognized" hibaüzivel indításkor, és nem is tölti az akksimat. Ez csak azért idegesítő mert 1-1,5 éves a gép és elég keveset használtam akksiról. Az üzenet kiírása előtti napon majd 2 órát bírt az akksi, picivel kevesebbet mint új korában(kb 20 perccel kevesebbet).
Kizártnak tartom hogy kuka lenne az akksi, gyanítom hogy az eletronika tárolta be a töltési ciklust(valahol mintha rémlene hogy olvastam róla)
Lehetséges ez? Esetleg van-e valami gyógyír rá? Lenne pénz új akksira, de ezt még egyáltalán nem szeretném eldobni, mert abszolut nem kuka
-
Jhericho
tag
Szépjónapot!
Végre tulajdonomba került az áhított Notebook, egy Dell Inspiron M5010
AMD phenom II-es quadcore processzor 4 gb RAM és ATi Radeon HD 550v 1gb-os viedokártyával. én csak ajánlani tudom a gépet, nagyon szép fekete és nagyon gyors. Ha kérdés van a géppel kapcsolatban szívesen válaszolok.üdv JH
Windows lefordítva apacsra: Sápadtarcú várni homokóra.
-
sunone
aktív tag
-
csabiks
senior tag
Nem tudom hogy a többi modellnél is így van e , de amikor bekapcsolom (még win bebootolása előtt) és választhatok F2-t meg F12-t akkor kb 10 alkalomból 3x sikerül, mert egyszerűen nem reagál rá (frissítettem a biost de nem oldódott meg a probléma). Nálatok is így van? Egyébként ubuntu linux out of the box minden megy rajta hibátlanul.
-
lapa
veterán
üdv. dell latitude d630-ba szeretnék wwan kártyát. ha van benne sim kártya foglalat, akkor wwan előkészítés is? ha nem feltétlen, akkor a parts listben mi alapján találom meg van-e benne? az a parts list elég kínai. köszi.
-
brsd
csendes tag
Sziasztok !
Lenne néhány kérdésem:
Ennek a notebooknak milyen a teljesítménye ? Megéri ezt az árat ? Elfogadhatóan tudja futtatni a Windows 7-et, és más programokat egyidőben ? Vagy lassú ?
[link]E kettő közül melyiket érdemesebb venni ? A 8GB memória a HD Graphics 3000 típusú videókártyával, vagy a 4 GB memória az Ati videókártyával ?
[link]
[link]Vagy esetleg ha tudnátok ajánlani általános használatra (esetleg HD film, vagy több program futtatása egyidőben) olyan Dell notebook-ot, ami néhány év múlva is megfelelő teljesítményű lesz, 140-150e Ft-ig, azt megköszönném.
Lehet, hogy sok a kérdés, de szeretném, ha segítenétek. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
horvathd
senior tag
válasz csabiks #18612 üzenetére
Érdekes, nekem nem volt semmi gondom a driverekkel, és mindent feltelepítettem, ami a dell oldalán volt, igaz a wifi típusát nekem is keresnem kellett, de a hozzá tartozó delles oldalon le volt írva, így ezzel nem volt gond.
Annyiban tértem el a hivatalos oldaltól, hogy az intel és nvidia videokártyák drivereit a gyártók oldaláról töltöttem le.
A hang először nekem is furcsa volt, de amint kikapcsoltam az SRS-t máris újra rendesen szólt.
Az én winchesterem sajnos kattogott, átlag 10 percenként egyet, de sikerült megoldanom a quietHDD-vel.
A Turbo Boosthoz esetleg csak a chipset driver kell, külön nem kell telepíteni semmit.
[ Szerkesztve ]
"The Kid just rages for a while."
-
csabiks
senior tag
Pár szót azért írok még az 5110-ről: Számomra eléggé összecsapott lett a driver ezen gépen oldala, hisz a service tag-ot beírva kilistázta az összes variációt amit ezzel a géppel gyártottak. Konkrétan a kapcsolatok résznél ott volt 8féle wirelless driver, és még a dobozban sem találtam hirtelen hogy ebbe milyen típusú wifi van, szal itt erősen googliznom kelett.
A windows install után csak "hang" volt, semmi más egyéb (még az ethernet driver sem megy alapból). Én feltettem a hivatalos hang drivert ami teljesen szétcseszte a hangot kb úgy tudnám leírni mintha csak magas szólna, érthetetlen volt számomra hogy miért csinálta ezt,hisz ez a hivatalos driver hozzá. (szal jobb ha ehhez nem nyúlunk) Most leírhatnám hogy mindent feltettem külön külön, amíg végül ma újra kellett tennem az egészet mert összeakadtak egymással. Friss install után csak a következőket tettem fel : intel hd driver, nvidia driver, usb3 driver, kártyaolvasó driver, ethernet driver és wifi driver. Így megy szépen csak 2 kérdőjel van az eszközkezelőben amit úgy sem használok (56k modem)
És itt lenne is egy kérdésem: ahhoz hogy megfelelően szabályozza magát a CPU kell valami külön eszköz/driver? Mert ahogy nézem hiába van "8" mag, csak 4et használ. Ezen felül a "turbo boost"-ot hogy kell működésre bírni?
A gép zsanérjával kapcsolatban nem tudom mi lenne a megfelelő megfogalmazás, remélem ki fogja bírni az a 3-4 évet amíg használva lesz.
A billentyűzet szépen össze van rakva, masszív de lehetne picit "puhább" a nyomáspontja.
A kijelző számomra nagyon is színhű és szép képet ad, nem valami olcsó sz.r került bele.
A játékteljesítményt nem nagyon néztem, mert nekem inkább csak nagyon masszív munkára kell (photoshop ,chrome 10 tabbal, media player, dreamweaver, tc,ftp..stb) Rezzenéstelenül teszi a dolgát, aki azt gondolná hogy a 8 giga ram nagyon sok, azt megnyugtatom hogy nem is olyan sok. A neten van egy részletes teszt a 4giga vs 8 giga rammal kapcsolatban, ott az az eredmény jött ki hogy 8 gigával minden gyorsabb (photoshop helyenként 2x gyorsabb)
A winyó egy nagyon nagyon pozitív csalódás volt számomra (640gigás és 540rpm-es). Azt gondoltam, hogy egy lomha-nagy valami lesz majd, de tévednem kellett, olyan szépen gyorsan teszi a dolgát (ÉS HANGTALANUL) hogy öröm nézni. A szellőző alapjáraton hangosabb mint a vinyó (nem "kattog"). És itt megjegyzem érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát és a házirend szabályzatban az egyik puffer valamit kipipálni ami még gyorabbá teszi a vinyót.
Ami érdekes volt számomra az az hogy aksiról menve elég fura ciripelő hangot adott ki a proci, amikor letettem mondjuk kicsibe egy ablakot meg amikor feltettem nagyba. Elég érdeke, tápról nem csinálta. Első használatkor maximális fényerővel 3 óráig bírta netezéssel. (de még ez formálódni fog)
Összességébe nagyon meg vagyok elégedve, és egyáltalán nem bántam meg hogy a legerősebb procis és 8 giga ramos verziót vettem.
-
sunone
aktív tag
válasz beholder00 #18610 üzenetére
- érdemes erősebb procival választani, azt később már nem tudsz bővíteni.
- dell support weboldala a legjobbak közzé tartozik, van támogatás, vannak driverek
- helyszíni garancia
ennyi. -
beholder00
tag
Sziasztok
Első notim vásárlása elött vagyok és ezért kérnék egy kis segítséget.A gépet filmre és zenehallgatásra egyaránt használnám és játszanék is rajta.Ezek lennének fontosak első sorban.Nem 1 évre tervezek vele így gari is fontos lenne. Ki is néztem 2-t ez és ez . Nem igazán tudtam dönteni. Ahogy olvasgattam a fórumot,visszajelzésekből az jött le hogy érdemes Dell-be fektetni. Erősítsetek meg hogy így van?! Esetleg ha tudtok jobbat ilyen árba akkor mutassátok meg. Köszönöm a segítséget előre is.
-
sunone
aktív tag
válasz Chaser #18601 üzenetére
gondoltam videófelvételre, de nem rutinmelónak indult, inkább az összpontosításon volt a lényeg, meg egy aspire one-t is szét kellett mellette bontani (onnan jött a vas), sokáig eltartott műtét.
Általánosságban véve kultúrált szerkezet, a burkolatnál izzadtunk egy kicsit, a pattintós technikát rühellem, meg a képernyőt is le kellett bontani...; de bent már kis nyilak jelzik a csavarok helyét, és nem is volt belőlük csak háromféle ha jól emlékszem,
a belső panelok szépen omlottak sorról sorra. Pár fényképet csináltam csak..,
az ominózis északi hídra kifejezetten kíváncsi voltam, a dvd és esata csati már a 2-es porttól felfelé van kötve, nem volt mindegy, hogy behalós B2-es vagy friss B3-as verzió.Összességében megérte a művelet, most 25-30 másodperc alatt ad böngészőt a win7 bekapcsolástól, meg alapjában véve szeretem a momentus xt-met
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mpetyahun #18606 üzenetére
Hát inkább mint egy inspiron, már ha erős hw-ben gondolkozol. Abból is 502-es.
-=Libria=-: A CAD erős cpu-val is ugyanúgy boldogul, vagy rosszul tudom? Az a sima intel HD egy HD3000, majdnem ati 5470 szintjén van. A quadro-t csak arra mondtam, hogy dellnél is lehet találni olyat, mondjuk elitebookból is van intel HD-s változat ugyanígy.
-
Chaser
legenda
válasz mpetyahun #18602 üzenetére
Arra pl nagyon jó, hogy beléptetéshez is használni, ahelyett hogy mindig a jelszót kellene bepötyögni, ez nem csicsa ahogy a matt kijelző sem. Nézd, nem kell ránk hallgatni, vehetsz inspiront is erősebb hw-rel, de akkor véletlen se nézz meg egy xps-t vagy lattitude-t, vagy vostro-t, mert köpködni fogsz
-=Libria=-: Egy e6500-öt nézegettem, abban pl quadro van.Így jutottam el az 5520-hoz, mert nem sokkal drágább újan egy lazább hw-es mint egy e6500 használtan.
-
Kobe
veterán
-
mpetyahun
csendes tag
válasz Chaser #18600 üzenetére
Szia! Nekem az hogy ujjlenyomat olvasó meg ilyen csicsák annyira nem izgatnak, sokkal inkább ami benne van (i7, 9 giga ram, nvidia kártya)
Na most ezt azért nem értem, mert ha jól láttam ELVILEG majdnem mindegyikben az van......inspiron, xps, lattitude........oké, billentyűzet...........egyedül a precisionben láttam quadro fx-es kártyát, de az már számomra megfizethetetlen egyenlőre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- GARANCIÁLIS ÓRIÁS Asus Rog Strix Scar 18 G834J gamer laptop/i9-13980HX/32GB RAM/2TB SSD/RTX 4090/18"
- Működőképes laptopok (4db) egyben eladók!
- 1-6 Eladó Hp 850 g7 i7 10 gen laptop 15,6 512SSD 32GB DDR4 Gyári Magyar Világítós billentyűzettel
- ASUS TUF GAMING FX505G! I7-8750H,Gtx 1050TI, 16 GB DDR4, 512gb ssd ! Hibás!
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest