Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18686) BullZeye válasza szaszapi (#18672) üzenetére


BullZeye
veterán

Rosszul emlékeztem, csak 3 van, 1db 2.0, és 2db 3.0. Sikerült feltelepíteni mindent, de Webcamhoz most hogy mondod, én se telepítettem drivert, nem is próbáltam még, majd holnap.

Tapasztalatok pár óra használat után (ami főleg programok telepítésével driverek
vadászásával telt)

Dell Inspiron n5110N-2 Piros

1) Brutálisan jól néz ki, nem csak a teteje piros, hanem a belső része is. Viszont jól látható, hogy nem a műanyag piros, hanem festett csak, így kíváncsi leszek 1 év használat után hogy fog kinézni...egy kis helyen le van kopva a festék, alatta szürke műanyag van.

2) Nem kopog a billentyűzet, legalábbis nálunk nem, siklik szépen hangtalanul, és ujjlenyomatot se hagy azon a festett barázdált felületen, vagy csak így az esti fény homályában nem tűnt fel, majd holnap a napfényben is megnézem. Viszont a tetején az is meglátszik, ha csak ránézel! Ujjlenyomatot kb fél méterről magára szippantja.

3) Képernyő az botrányos .... Asus a6vm notebookom van ami kb 6 éves, és egy ici-picit sem jobb az LCD panel.
- Betekintési szög az kb 10° ahol még nem torzítja a színeket/contrastot.
- És ez az első monitor ahol olyan érzésem van, mintha a pixelek körül egy fekete kontúr lenne. Azaz nem kell túlságosan közel hajolnom ahhoz, hogy lássam a pixeleket külön-külön. Ez nagyon kiábrándító, de bnőmnek ez pl fel se tűnt, így csak a házsártosabbaknak fog, akik mindenben a hibát keresik :D mint én :)
- Fekete színt nem ismeri a laptop, legközelebb a feketéhez egy igen csak szürke szín áll. (kb RGB 80,80,80)

4) Tapi pad gyári beállítások mellett siralmas, és a multi touch egy nagy humbug. Átlagos ujjaimmal használhatatlan ha a multi touch be van kapcsolva, mert állandóan megáll, és görgőzni akar, mert úgy érzékeli, hogy 2 ujjal próbálkozok, így azt nagyon hamar ki kell kapcsolni. Viszont utána tökéletesen funkcionál, és multi-touch zoom is működik, egyedül a multi touch scrollozás ami megkeseríti az ember életét.
-Iszonyatosan jó a tapintása a tapi padnak, nem olyan ami a nyári melegben csúszóssá válik :)

5) Pozitívum, hogy kb 4 óra használat után nem volt forró a notebook alja. Processzor maghőmérséklete 53-59 fokos volt, de folyamatosan 25%-on járt windows updater miatt.
Simán ölbe lehetett venni, és úgy használni, alapvetően a bal oldala melegedett alul és felül egyaránt, de a Toshiba a200-hoz képest hidegnek tűnik. :D

Ami még hihetetlen, hogy szinte teljesen hangtalan a notebook .... De annyira, hogy csak akkor lehet hallani a vinyó hangját, ha teljesen oda tapasztom a fülemet, viszont nagy bánatomra, alapjáraton nem jár hozzá normális szoftver, hogy a ventit lehessen szabályozni. Gyakorlatban 55-60 fokig a venti 0 fordulaton van, aztán hirtelen elindul, ami nem nevezhető hangosnak, viszont hirtelen megnő kb 1800~RPM-re, ami önmagában nem is lenne baj, viszont 1800rpm~ leviszi a hőmérsékletet 53°C-ra aztán 5 másodperc múlva megint felmelegedik 59-re és megint elindul a venti. És ezt így folytatja kb 5-10 másodperces ciklusokban, amíg dolgozik a proci...

Ha erre tudna valaki egy jó és megbízható programot adni, hogy szép fokozatosan emelkedjen, és hangosodjon, azt megköszönném nagyon.

Így elsőre ennyi, próbáltam a hibákat kivesézni, mert arról kevés infó van neten, hisz mindenhol csak a jókat írják róla, hogy milyen gyors, és milyen szép, ami igaz is, viszont van egy árnyoldala is neki, pl a képernyő, de a 133k-t amennyiért vettük, oda-vissza megérte. Holnap talán kipróbálok rajta valami játékot, meg futtatok 1-2 tesztet.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.