Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz sto1911 #83546 üzenetére
Ott van lejjebb, Zola linkelte be, van jobbratartás:
"Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."@all:
Én is mindig aktuáis seb.határ + mutató szerint 8-10-et megyek és akkor megvan 55 kb. Nem azzal van a baj, aki rátapad az 50-re (bár ez is bosszant kissé, de biztos nem fogok ezért villogni), hanem aki 40-nel megy, mikor üres az út, és mondjuk még ráadásul a belső sávban.. Szerintem ez a balesetveszélyes kategória, a lehetséges sebesség ki nem használása nem egy embert idegesít (a mögötte haladót), hanem a mögötte jövő egész sort, és ezáltal mondjuk egy egész zöldhullámot vág tönkre.
Azok meg akik pályán játsszák azt, hogy 130-ra óra szerint beállnak és mennek a belső sávban, és nem mennek ki, ha gyorsabb jön, mert hát ugye az a max sebesség, meg amúgy is 500 méterrel előrébb ott egy autó a jobb sávban, akit megelőzök, azokat meg még meg is büntetném. Persze ha épp 5 kamion mellett megyek el ennyivel, senki (kivéve hatóság) kedvéért nem fogok kimenni, míg meg nem előztem mindet, de utána azonnal.
(A hóban vezetéshez nem szólok hozzá, mivel nem sok hó van (ebben a szezonban eddig 1 nap, mert másnap már el volt nagjyából takarítva), abban én sem sietek, mert kevés a havas rutin, amit egy évben gyűjteni lehet.)Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Zola007
veterán
és megkérdezhetem, hogy azon kívül, hogy lerobban a fejed az idegtől, kikopik a tenyered a dudanyomástól, mi a fenét csinálsz, ha valaki előtted szabályosan közlekedik épp egy gyorshajtós napodon?
nekem mindegy, menj amennyivel akarsz, csak tedd másién is ugyanezt teszem. Most mondjam azt, hogy engem sem büntettek még meg szabályos közlekedésért?
Megjött az első válasz: [link]
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
saril
senior tag
válasz Zola007 #83553 üzenetére
nem idegeskedem, annyit írtam hogy káromkodok egyet, maximum, nehogy már ideges legyek azért mert valaki nem veszi fel a ritmus az utakon, rutinosan megoldom de ettől függetlenül tény hogy bosszantó maga a jelenség
(#83551) bobace a pályákon meg rendszeresen látom és sajnos tapasztalom is (még én is ) hogy levillogják az embert és mit csinálok? (villogást, dudálást nem várom meg) folyamatosan nézem a visszapillantó tükröket és ha látom hogy tőlem jóval gyorsabban jön egy autó indexelek és kisorolok, ennyire egyszerű, NEKEM, mondjuk nem véletlen írtam így mert van akinek ez nehézséget okoz
ui: szarkazmus-ra mint szóra utaltam vele, gondolom leesett csak te is ironizálsz, nem baj megesik
és még mindig nem 5 percekről beszélünk de többet úgysem írom le mivel ha kimegyek az utcára és a fának mondom el az is hamarabb megérti[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
-
szilu84
tag
Eladó LG ce-20f66x típusú 51 cm-es hibátlan állapotú TV. 3K
-
sto1911
veterán
Szerinted mi a francert talaltak ki a KRESZ-t? Nem azert mert Zola mondja a magaet... Meg szep, hogy abbol fog idezni, higy aszerint kellene kozlekedned. Neked is meg masnak is. Csak eppen a gyorshajtassal te nagyobb veszelyt jelentesz, mint mas a lassusaggal.
@(#83551) bobace: pont azt irja, hogy nincs jobbratartas. Ha kilometereken lassabban megy, akkor persze menjen ki a kulsobe, en sem szeretem. De ez van, le kell nyelni, elozzek meg ha lehet. Ha meg nem lehet, akkor ok se tudnak gyorsabban menni.
@(#83554) saril: palyan ugyanez, attol, hogy te 170-el vered mogottem a dudat, nem fogok 140-nel kimenni eloled, mert nem mehetsz 170-el. Fuggetlenul attol, hogy mennyitol mernek be.
-
xuldar
addikt
Te vagy write-only módban, nem én Autópályán 130-cal folyamatosan a belső sávban haladó rendőrautót írtam, azt legfeljebb jobbról előzöd. Igen, ő is szabálytalan. Jobbra tartási kötelezettség meg lakott területen kívül van. De hogy konkrét példát írjak, a Füredin vagy a Kassain sincs jobbra tartási kötelezettség.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Zola007
veterán
válasz #05304832 #83556 üzenetére
lassú haladás klasszikus esete pl. mikor látom, hogy az előttem lévő 40-el megy 50-es limitnél és nézeget jobbra-balra.
Na ilyenkor én inkább visszaveszek, mert valószínűleg akkor jár ott először és azt sem tudja merre kell menni.Ha valaki 30-al megy 50-es limitnél az tényleg nem indokolt, de azért ez sem túl gyakori, legalábbis én nem tapasztalom idegesítő mértékben.
(#83560) xuldar : autópályán én is kimegyek, ott azért nem vált irány az ember 1 kilométerenként.
Na meg hadd menjen, úgyis túl hosszú a transzplant várólista[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tibbike01
őstag
Le szeretném tenni 2 hónapra a kocsimat. Vettem busz bérletet. Az ibolya utcán lakok.
Tud valaki ingyenes fedett parkolóhelyet ajánlani 2 hónapra. Az interspar garázsára gondoltam, de nem tudom mit szólnának ha ott tanyázna a kocsim hetekig. Nem feltétlenül kellene mélygarázs, elég lenne egy egyszerű fedett hely a kis cliomnak.[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz Zola007 #83561 üzenetére
a hirekben szereplo eseteknel szinte kivetel nelkul a vetkes ussza meg, az artatlan meg mehet 2m melyre ha szerencseje van, ha nincs, akkor meg noveny lesz elete vegeig
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zola007
veterán
válasz mghltm #83563 üzenetére
Képletes volt, senkinek nem kívánok ilyet menjem akármennyivel.
Én megmondom őszintén, nem tudnék megfogni egy 150-nél megcsúszó vagy defektet kapó autót, ezért sem megyek ennyivel.
-
Zola007
veterán
válasz tibbike01 #83562 üzenetére
szerintem ilyet nem fogsz találni, külföldön dolgozó ismerősök között kérdezz körbe, jellemzően az autót is viszik és üres a garázs 3-4 hétig
-
tibbike01
őstag
válasz Zola007 #83567 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Hirtelen a Metro parkolója jutott eszembe, mert az fedett részben. De az is biztos nyitvatartási időben használható.
Valami házrész, nagy fa vagy valami hasonló is jó lenne, csak ne a szabad ég alatt teleljen.12700-ft a mélygarázs 1 hónapra...2-re már 25400 plusz meg kell venni valami kártyát ami 3ezer forint. Nekem ennyit nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz #05304832 #83564 üzenetére
50 sem eleg, inkabb 55-60, de ha bambaba akadsz, akkor ulhetsz a pirosnal. bezzeg miskolcon a 3 / 26-os uton at tudsz menni 1 rendorlampas megallassal, ott mukodik a hullam hosszu kilometereken. nalunk ez max helikopterrel vagy metroval lehetseges...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
PindurAnna
Közösségépítő
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
Nyx89
aktív tag
válasz tibbike01 #83569 üzenetére
Szerintem erre gondoltak:
Teli parkolas 15k a 2 honap
-
Zola007
veterán
válasz tibbike01 #83569 üzenetére
metróból biztos kihajtanak, fa alá meg ne parkolj, mert lehet, hogy 2 hónap alatt úgy telesz.rják a madarak, hogy nem lesz gusztusod bleeülni.
Tesóm decemberben 1 hetet parkolt a miskolci kórház udvarán, negyed óráig verettem sterimóval róla a varjú-"csemegét"Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
mghltm
addikt
válasz PindurAnna #83572 üzenetére
-
mghltm
addikt
válasz #05304832 #83575 üzenetére
en sem vagyok az a nyomulos / letolos, de ha masik 30 autos "halad" rendesen, akkor beallok en is a sorba, mondhatni dinamikusan idomulok a kornyezethez az ep esz hatarain belul. hetfon delutan 3-kor pl 40-el toltam a boszormenyin de valahogy senki nem elozott meg.
-
Chesterfield
őstag
válasz PindurAnna #83572 üzenetére
Ezek nagyon hülyék
-
sto1911
veterán
Lehetseges olyan facebookon, hogy valakinek ismerose vagyok, de megsem jon be az oldala?
-
bobace
addikt
válasz sto1911 #83559 üzenetére
Akkor nem kötekedésképp, csak hogy értsem, ez a bekezdés azt jelenti hogy nincs jobbratartás?
"Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."Számomra ez azt jelenti, hogy nem mehetek lassan, mondjuk 30-40-el a belsőben, ha nincs előttem, mellettem senki. 50-nel nyilván mehetek.
Tévedek?[ Szerkesztve ]
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
atike
nagyúr
Szerintetek valahol meg lehetne hallgatni élőben egy Microlab Solo 6C hangfalat, hogy hogyan szól...? Media Marktban lehet ilyen kirakva...?
-
sto1911
veterán
válasz bobace #83582 üzenetére
Alapesetben ugye mindenki a korulmenyeknek megfeleloen vezet es ha igy tesz, akkor nem koteles kihuzodni. = folyamatosan is szabad haladni
Számomra ez azt jelenti, hogy nem mehetek lassan, mondjuk 30-40-el a belsőben, ha nincs előttem, mellettem senki. 50-nel nyilván mehetek.
Tévedek? Ha 30-al mennek elotted, akkor nem, ha 40-el, akkor igen Azert ezek a sebessegkulonbsegek nem szamottevoek szerintem, hogy megerje vergodni erte. -
Pocok9b
aktív tag
Sziasztok!
Eladó szerett Samsung UE43JU6000 UHD LED TV-m, nagyobbra váltás miatt.
Tel/Viber/WhatsApp: +36hetven3228077
-
Calogero
addikt
-
Zola007
veterán
válasz Calogero #83586 üzenetére
az a 143 azért elég korrekt határ
az óra szerint ~155, kisautóban 160
akinek lassú, járjon helikopterrel[ Szerkesztve ]
-
arpeen2
senior tag
válasz bobace #83582 üzenetére
Számomra ez azt jelenti, hogy ha a belső sávban megyek bármennyivel is, de mögöttem jön valaki aki még gyorsabb, azt elengedem és ha nincs ott dolgom, akkor továbbra is a külső sávban maradok. Az hogy aki megelőzött 65-el ment, vagy 110-el (városban) ahhoz nekem semmi közöm, mert nem vagyok rendőr, a sebességmérés és a szabályok betartatása ugyanis egyelőre az ő dolguk, bárhogyan is végzik a munkájukat.
-
Laraxior
titán
válasz Zola007 #83587 üzenetére
Motorozz... Hidd el lassú lesz az a 150km/h
(#83588) arpeen2: Ez itt a lenyeg akinek nincs dolga, az tipli a külsőbe. Sajnos a Forum elott is az a szokas h a belsoben tötymörgünk, a külső sáv halad...
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
senior tag
-
Fricu
tag
TRAFFIPAX, Winchester, Flex, stb, mára beépültek a köznyelvbe - ha tetszik, ha nem -.
Lehet ellene hadakozni (és még igazad is van), de attól még így használják(juk), mindenki érti.
Ha azt mondom sarokcsiszoló, még nem is pontos, mert akár vágólap, fűrészlap, stb is lehet benne.
Ennyi "lazaság" belefér a nyelvbe, mert élő anyag.Fricu
-
mghltm
addikt
most jovok a varosbol: a homerseklet 0 celsius fok korul, a ho szepen olvad es meg esik melle, szoval keso este / holnap reggel ovatosan kozlekedjetek!
-
lappy
őstag
Villanyszerelő szakikhoz lenne egy kérdésem.
Debrecenben lehet kapni 2 pólusú 1 modulos kismegszakìtót.
Ha igen, hol?Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
arpeen2
senior tag
válasz sto1911 #83592 üzenetére
Kötelesek nem vagyunk, de ugye elengedjük, mert miért is ne ? Had menjen, 1 kormánymozdulat, 1 másodpercet nem vesz el az életemből, de ha ő úgy érzi előrébb van vele, akkor már segítettünk neki. A buszt is kiengedjük, a gyalogosnak is megállunk a gyalogátkelőhelynél. Segítsük egymást, ne mindig a másiknak való betartás legyen a cél, mint általában ebben a k....a országban !
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Eladó pár feleslegessé vált cuccom.
Akit érdekel az privátban keressen.-Taposó / lépcsőző gép [link]
-Robust márkájú haspad [link]
-Gázkonvektor (Lampart LB 30) [link]
-Siesta gázkályha [link]
-Ufólámpák / gömblámpák / gömbburák [link]
-2 db. csillár / 1 db. függőlámpa / 1 db. falilámpa [link]
-Fiat Seicento index bura [link]
-Lausitz 2002 rádió [link]
-4 XL-es nagyméretű ÚJ férfi kabát [link]
-Agyagozó készlet gyerekeknek [link]Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
kungzi
veterán
válasz sto1911 #83592 üzenetére
Nem kellene önkéntes rendőrködni. Honnan tudod, hogy ő miért megy annyival amennyi? Lehet szül a felesége és hosszabb lett volna a mentő kiérkezése, mint hogy ő bevigye. Hirtelen valaki rosszul lett kocsiban stb. Ha valaki gyorsabb szépen el kell engedni, mert a szabályozásra ott a rendőrség.
Lehet egyszer neked kellene sietni egy ilyen ok miatt - ne kelljen - és előtted is pont egy önkéntes rendőr lesz, akkor te mit csinálnál? Engem nem érdekel, ha valaki gyorsabb, kimegyek a külsőbe és hagy menjen, ha neki sürgős dolga van.
Majd egyszer lesz egy "nagyvérű" autóval egy "tarkopasz", aki xarik rá ki van előtte és nem engedi el. 140-nél kicsit meglöki a kocsi seggét és szevasz. Nem csak nyugodt autósok vannak sajnos. -
sto1911
veterán
válasz kungzi #83597 üzenetére
Ember, ha betartom a szabalyokat, az miota onkentes rendorkodes? OMFG
Dudaljon le ha siet, ne nekem kelljen mar talagatni hogy baja van. Aztakmindenit de nagy sotetseg van itt...@(#83595) arpeen2: persze, ha ugy alakul a forgalom, akkor kiallhatok, de a busz+gyalogos pelda santit, mert azok elengedesere kotelez a KRESZ. +ugye ha en ki tudok sorolni, akkor o meg ott meg tud elozni.
-
Thermaltake
tag
-
HUTCHDB
nagyúr
Szárítógépben ki van otthon?
Vagy van-e valakinek
ilyen AEG
vagy
ilyen BOSCH
gépe?
Vélemény?[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest