- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Impair1980 #15207 üzenetére
Igen, pont ma láttam én is a MagnetBank appban, kb ezért kezdtem Curve-özni, mert eddig nem lehetett. Viszont már úgy megszoktam a Curve-öt ha nem csinál nagy hülyeségeket, akkor marad.
@tobias40: hát eddig sem illett csak kp felvételre használni. Holnap már elvileg nem lehet, ma van az utolsó ilyen nap. Szerintem ne töröld, és nem is törlődik, minek, ha ingyen van, és néha jöhet jól (nyilván amíg nem jár le a kártyád). Én most nagyon sokat vettem fel (tudjátok, a lakásfoglaló...) és kíváncsian várom, kivágnak-e. Bár ha az egész évet nézik, akkor bőven sokszoros a szorzó a vásárlás javára. Nem tudom, mekkora időablakot vizsgálnak ilyenkor. Igazából már mindegy is, ha pont most vezette be a Magnet az NFC-s lehetőséget.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Impair1980 #14096 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet, ügyfélszolgálat szerint minden rendben, de nem volt jó a kártya, úgyhogy én is kértem kártyacserét. Az új virtuális kártya a Google Pay mögé téve tökéletesen működik.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #14096 üzenetére
lehet, hogy ok ezt tenyleg nem latjak valamiert. a supportosok egy olyan feluletet lathatnak, ahol az erintett kartyak is aktivak es nem jeleznek hibat. itt sokkal atfogobb nyomozasra lenne szukseg, amire amugy aligha van eroforras. az a jo hir, hogy a kartyacsere segit
-
norrberth
addikt
válasz
Impair1980 #13381 üzenetére
Így van 1 kártya mind felett.
-
emeritus
tag
válasz
Impair1980 #13379 üzenetére
A Curve mögé tehető kártyák(?) számának esetleges túllépése volt az általam ötletelt hibaok.
-
emeritus
tag
válasz
Impair1980 #13374 üzenetére
Rögzített kártyák darabszáma rendben?
-
zsola400
aktív tag
válasz
Nálam is hibátlanul működik. Milyen teló, rom, nyitott bl., root nincs rajta, mert ezekre mostanában bekeményitett a google.
-
Peter.70
addikt
válasz
Nekem most hétvégén és ma is gond nélkül ment a fizetés
-
Oliverda
titán
válasz
Impair1980 #13137 üzenetére
Azért működött, mert UK-ben már régóta elérhető a Samsung Pay, és elsősorban a kártyák BIN-jével szűrik a szolgáltatásra jogosult felhasználókat.
-
Oliverda
titán
válasz
Impair1980 #13132 üzenetére
Amíg hivatalosan nem vezeti be itthon is a szolgáltatást a Samsung, addig nem fog működni a magyar kártyával. Állj át inkább GPay-re.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #13132 üzenetére
egyáltalán nem lehetséges visszaváltani uk bin-re, a mastercard sem teszi lehetővé. senki nem kaphat már olyan kártyát
a négyszázalékos jóváírásnak elég szigorú feltételei vannak, mind teljesült már?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12985 üzenetére
en csak azt tudom javasolni, hogy akinek ez a kockazat nem fer bele, ne hasznalja a curve-ot. vagy hasznalja csak olyan tranzakcioknal, amiket kesobb at akar tenni masik kartyara. ha nem back in time-olnank nagyuzemileg, valoszinuleg nem is hasznalnank a curve-ot
de nagyon is lehet valami abban az elmeletben, hogy a 3g lekapcsolasa okoz gondokat itthon, mert a curve sajat forumat olvasgatva nincsenek ilyen elutasitos panaszok, plane tomegesen. nagyon furcsa
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Impair1980 #12983 üzenetére
"Régebben ez nem volt ennyire gyakori.... " - ahogy írod: régebben.
Sajnos mostanában viszont ez a megszokott működés. Szóval vagy belekalkulálod, hogy adott esetben 2× fizetsz és 5-10 napig izgulhatsz, hogy visszakapod-e a pénzed (nekem megjött mind a 3, amivel gond volt) vagy használsz mást (én most Revolut-ra váltottam). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Impair1980 #12958 üzenetére
"NFC hatótáv, érzékenység, stb"
Más nevében nyilván nem tudok nyilatkozni, de nálam tuti, hogy nem ezzel van gond. Egyszerűen annyira látványosan máshogy (értsd lassan) működik a Simple és a Curve szemben a Revolut-al, hogy azt zongorázni lehet.
Másképp: előbbi kettő k. lassú utóbbihoz képest. Ha, ugyanazt a mozdulatsort - telefonnal a kezemben - csinálom végig, akkor a Revolut már akkor "pittyen" és rajzolja a pipát a GPay-ben, mikor Curve még csak "ébredezik". Utóbbival gyakorlatilag végigviszem a mozdulatsort, ott van a telefon a terminál felett, és akkor "pittyen".
Szóval Revolut-al tényleg csak egy "suhintás". Ha pedig túl gyors lennék, akkor kapok valamilyen felkiáltójeles üzenetet, hogy kicsit lassítsak, és próbáljam újra.
All-in-all, én az "érzékenység / hatótáv" dolgot kizárnám, mert az 0. lépésben eldől: sikeres v. sem. A többi már a mögöttes szolgáltatáso(ko)n múlik. -
dredjudge84
őstag
válasz
Én nem vagyok híve a gpaynek, de most megcsinálom, hogy beállítom és tesztelem.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
az elmúlt időszakban fizikai kártyával is ugyanúgy többször elhasaltak a tranzakciók sajnos. amint a curve rendszerei belassulnak a fizetések feldolgozása során, jönnek a (legnagyobb eséllyel) időtúllépésből fakadó elutasítások. a megfigyelések alapján különösen régi típusú termináloknál
-
válasz
Impair1980 #12955 üzenetére
Véleményem szerint nem a CURVE kártyával van a gond
Ennek ellentmond az, hogy mindenkinél mostanában kezdtek megjelenni ezek a problémák, olyanoknál is, akiknél ilyen még nem volt.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12952 üzenetére
most nem pont miattad, de ezt eléggé meguntam. szóval most már belenyúltam kicsit az összefoglaló kódjába, jó ronda így, de talán a felesleges kérdések most már megelőzhetők lesznek...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12950 üzenetére
pont azt, amit írtak: várj, mert magától meg fog oldódni
de néha tényleg azt érzem, feleslegesen szívatom magam az összefoglaló frissítésével, tiszta időpazarlás
-
ACE-
addikt
válasz
Impair1980 #12936 üzenetére
Itt pont azt írja, hogy akkor szólj, ha Business kártyát kérsz, és ha nem teszel semmit akkor simát küldenek.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12936 üzenetére
NE kerj business kartyat!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12667 üzenetére
elvileg automatikusan kuldik, elotte erkezik egy email is, hogy jo cimre kuldik-e
neked kell eldonteni, megeri-e. ha rendszeresen hasznalod a back in time-ot, vagy tobb mint ket kartyat hasznalnal a curve alatt, nem is tehetsz mast
-
Grande Ale
őstag
válasz
Impair1980 #12348 üzenetére
Nekem sem adtak semmit, Douglas vásárlásnál. Szerintem felejtős.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12348 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
Impair1980 #12071 üzenetére
Hívd fel a bank ügyfélszolgálatát.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #12069 üzenetére
ez nem azt jelenti, hogy már a kezdeti próbálkozásnál elbukik a 3ds hitelesítés? engedélyezve van egyáltalán az új kártyán az internetes vásárlás?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #11294 üzenetére
én is ugyanígy jártam ma a kfc-ben, néha megesik. először is nézd meg az appban az első tranzakciót, hogy lehetne-e back in time-olni: ha ott azt írja, this transaction has been fully refunded, semmi teendőd. ha egyik tranzakciódnál sincs ez a szöveg, a hibás tranzakciót legkésőbb tíz nap múlva automatikusan visszatérítik. ha nem akarsz addig várni, az appban írsz a curve-nek, jelzed a problémát, és kéred, hogy térítsék vissza az elutasított tranzakciót
-
Yager01
senior tag
válasz
Impair1980 #4235 üzenetére
Azt tudom ... De a hozzászólás alapján félre érthető, hogy mire gondol zolka
-
Yager01
senior tag
válasz
Impair1980 #4188 üzenetére
A kinti rom miatt van ... Galaxy watch van nekem is de akkor gondolom romolni kéne hogy felmenjen a Samsung payt. Azt meg nem biztos hogy akarom. Most vpn segítségével angliában vagyok úgy probálkozok. De se sms nem jön se a Sp nem megy
-
landi
csendes tag
válasz
Impair1980 #4138 üzenetére
Nálam is működik a GPay és a Samsung Pay is Curve kártyával.
Mindkettőnél volt SMS verification.
Húsvét utáni meglepi… -
gaben1117
senior tag
válasz
Impair1980 #2685 üzenetére
Nehéz erre úgy válaszolnom, hogy nem tudom ez mit is jelent pontosan.
Ma jött meg a kártya, appban megadtam a kártya utolsó 4 számhegyét meg az adatokat amit kért. És ennyi, semmi mást nem kért, semmilyen egyéb hitelesítést sem. De akárhogy nyomogatom az appot nem is tudok előcsalni semmi ilyen lehetőséget.Ha bemegyek a Card menübe, akkor mutatja a kártyát, szóval el kellett hogy fogadja.
-
gaben1117
senior tag
válasz
Impair1980 #2683 üzenetére
Es ez az sms hitelesites mikor es hogyan törtent? Nekem semmi nem volt es a Curve appban sem utal semmi arra, hogy valamit meg hianyolna.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Impair1980 #2504 üzenetére
Nekem pontosan egy hétre megjött.
-
viktorhu
veterán
válasz
Impair1980 #2495 üzenetére
Már lezárult tranzakció. És a rendes Curve-féle kódformátum a CRV*C előtaggal.
-
KTU
addikt
válasz
Impair1980 #2483 üzenetére
6 jegyű, C- el kezdődő kódot kell megadni, van hogy sokadjára jön
-
Somatom
veterán
válasz
Impair1980 #2483 üzenetére
Az érdekes. Nekem 4 jegyűek (betű, szám) a tranzakciós kódjaim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged