Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-10-15 15:37:04

LOGOUT.hu

BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3401) Energie X válasza jeni (#3400) üzenetére


Energie X
őstag

Köszönöm!

Laptophoz venném, PC-m nincs. Hely az albiban is kevés, így a tárolás egy nagyobb íróra jelenleg problémás lenne. Tudom, hogy drága a lemez, az adatok alaposan át lesznek válogatva, illetve felhőben+külön vinyón is lesznek. Ha jól sejtem mire a lemezek tönkremennek addig én már nem leszek, szerintem megéri az egyszeri ráfordítást. A többrétegű lemezekben nemigazán bízom azért gondoltam az 1rétegűre.
Főképp tapasztalatok érdekelnének, hátha van valakinek ilyen írója. Illetve nyilván az M-DISC tapasztalatok is fontosak, mert a szüleimnek is csinálnék ilyen lemezt amit asztali Blu-Ray olvasóval (TV-re kötve) tudnák nézni a régi képeket (sok van...)

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#3402) Nor- válasza jeni (#3400) üzenetére


Nor-
tag

szokott lenni 10es hengeres BD-R archival 25GB, hetfon adtuk el ami volt, majd rendelunk a heten vagy a jovo heten.
Igazabol szinte 0 a fogyas belole, szoval sokat nem tartunk keszleten, max. 1-2 hengert szoktunk.

http://itmedia.sk/

(#3403) Joshi válasza jeni (#3400) üzenetére


Joshi
titán

Anno vettem 4db TDK BD-R XL egyszer írható 100GB-os lemezt aminek darabja 1200Ft-ra jött ki. Már sehol nem látok ennyiért sőt, konkrétan TDK-t nem is látok. Sajnos nem lehet visszaolvasni az egyiket, ráadásul nem is kezeli egyik asztali lejátszó sem. Elvileg ígéret van hogy a Panasonic DP-UB9000 kezelni fogja a 100GB-os írható lemezeket.
Ezt csak azért írtam le, mert nem éri meg ilyen lemezt írni főleg nem annyiért amennyibe a Verbatim kerül. Nagyon érzékenyek mert 3 rétegűek, plusz azt hallottam hogy az ImgBurn nem is tudja rendesen írni.

[ Szerkesztve ]

(#3406) gg72


gg72
veterán

Sajnos az utóbbi időben nagyon rossz tapasztalataim vannak az 50GB Verbatim (Verbatimf MID) lemezekkel, legyenek azok eredeti Verbatimok, vagy MediaRange lemezek: az utóbbi 2-3 hónapban vásárolt és megírt lemezek közül kb. minden harmadik a kukában végezte, mert a rétegváltáskor olyan hibákat produkál a lemez, hogy utána visszaolvashatatlan lesz, íme egy a sok szemét közül:


Eleinte a Pioneer írómat gyanúsítottam (BDR-S08XLT), de miután a Liteon iHBS312 írómmal is ugyanilyen írási eredmények születtek, számomra egyértelmű, hogy a lemez nem kóser... Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző erre a MID-re, szerintem valamilyen gyártási hiba lehet a háttérben. Egy német fórumban is felvetettem a problémát és sajnos ezt mások is visszaigazolták. :(((

[ Szerkesztve ]

(#3407) M107 válasza gg72 (#3406) üzenetére


M107
addikt

:R

Részvétem mester !

Úgy látom már ez a Technika is halódik, ha a régebben minőségi lemezek is kezdenek már írás közben, után meghalólni :(

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3408) Joshi válasza gg72 (#3406) üzenetére


Joshi
titán

Én most írtam ugyan ilyen íróval de nekem jó lett. Mindjárt karcolok még egy lemezt azt is megnézem.
Annyi, hogy ha visszaolvasásnál rétegváltás után alacsonyabb sebességgel kezd olvasni, akkor indítsd el újra az olvasást. De próbáld meg visszaolvastatni az ImgBurnnel iso-ba, ott mutatja ha van olvasási hiba. Melyik firmware van az iródon? Nekem v1.50-es.

[ Szerkesztve ]

(#3409) SpongyaBob válasza gg72 (#3406) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Sajnos ezt meg tudom erősíteni.. Ugyanaz..:

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3410) Joshi válasza Joshi (#3408) üzenetére


Joshi
titán

Ja az még kimaradt, hogy én a BD50-es lemezeket csak 2x sebességgel írom.

(#3411) gg72 válasza Joshi (#3408) üzenetére


gg72
veterán

Igen, nekem is ez a FW van fent a Pio-n, de mivel a Liteon íróval is ugyanez a helyzet, egyértelműen a lemezekkel van a baj. "ImgBurnnel iso-ba" - ezt is próbáltam, de megáll a beolvasás kb. a lemez felénél és onnan nincs tovább... A 2X írást kipróbálom, hátha. De mondom, nagyon randomszerű a dolog, ez a lemez az imént pl. nagyon szépen sikerült:

SpongyaBob: Milyen íród van?

[ Szerkesztve ]

(#3412) Joshi válasza gg72 (#3411) üzenetére


Joshi
titán

Lehet hogy a lemezekkel van baj, de ha 2x írással nem tapasztalod a jelenséget, akkor annyin kell írni. Mindjárt végez az írással, a rétegváltás se volt problémás. Majd linkelem az eredményt, habár nincs tesztképes íróm/olvasóm.

(#3413) SpongyaBob válasza gg72 (#3411) üzenetére


SpongyaBob
veterán

LG BH16NS40 amire fel van téve a crossflash, hogy tesztelni tudjon.( + egy LG BH10LS30 belsős hp)
Egyébként egy észrevétel: Miután nyomatot készítek a lemezre feltűnően romlik a minőség. Teljesen mindegy, hogy írás előtt vagy után nyomtatok rá nem lesz olyan mint amikor csak szimplán megírom és békén hagyom a lemezt.

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3414) gaben22 válasza SpongyaBob (#3413) üzenetére


gaben22
senior tag

Nem tudom pontosan a nyomtatás menetét lemezekre, de én sose mernék rá nyomtatni. Szerintem egy nagyon vékony filmréteg/ionizált réteg a nyomtató festékről simán rá tud rakódni a lemez rossz oldalára és az már elég... Gondolom ezért van valami EU szabály, hogy irodákban nem lehet a nyomtató azonos légtérben a munkásokkal :) (bár lehet az csak lézerkardos nyomtatókra vonatkozik).

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#3415) Joshi válasza SpongyaBob (#3413) üzenetére


Joshi
titán

+ gaben22
Baromság, nekem az összes lemezem nyomtatott, de semmi gond nincs velük. Ezt amúgy honnan szedtétek? Ha végez az előbb írt Verba lemez olvasási teszttel az Oti Drive, akkor beolvastatom az Avatar lemezt. Azt hiszem ez az egyik legrégebbi írt BD lemezem.

[ Szerkesztve ]

(#3416) gg72 válasza Joshi (#3415) üzenetére


gg72
veterán

+1

(#3417) Joshi válasza Joshi (#3415) üzenetére


Joshi
titán

Mindjárt beolvastatom a sima lemezt nem a 3D verziót.

(#3418) Joshi


Joshi
titán

Ismét írtam egy Verba lemezt és hibátlan lett, szerintem ne írjátok 2x sebességnél gyorsabban.

(#3419) gg72 válasza Joshi (#3418) üzenetére


gg72
veterán

OK, megnézem úgy is, csak már nincs sok kiírandó dolgom, így lehet ez nem most lesz. ;)

(#3420) SpongyaBob válasza Joshi (#3415) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Onnan hogy le is teszteltem, nem a hasamra csaptam.

Egy példa:

Közvetlen írás után teszt:

Majd miután nyomtattam rá és teszt:

és ez csak egy példa, számtalant tudok mondani és ez Verbatim lemez. Ez nem azt jelenti, hogy a lemez elromlott és használhatatlanok lennének. Hibátlanok, beolvassa minden, de a teszt ettől még rosszabb eredményt mutat.

Az LG lehúzása a klotyón történetet megelőzve elmondom, hogy egyik cimbim - kérésemre - Pioneer BDR-205 íróval is megcsinálta ugyanezt BD50 és BD25 lemezzel egyaránt (ráadásul teljesen más nyomtatója van mint az enyém) és az eredmény ugyanez, rosszabb lett a lemez minősége, sokkal több a hibahatáron kívüli a tüske. Ezt csak mint érdekesség mondom, nem kötelező elhinni. Ettől függetlenül van olyan, ami nyomtatás után is jó.

Csináltam olyat is, hogy megírtam a lemezt leteszteltem, vártam néhány napot majd újra leteszteltem, hogy kizárjam a tesztelési hibát, de ugyanaz jött ki. Majd nyomtattam rá, teszt, és láss csodát megint rosszabb lett. Szóval innen szedtem.

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3421) Joshi válasza SpongyaBob (#3420) üzenetére


Joshi
titán

Hát most elbizonytalanodtam, mert megpróbáltam visszaolvasni a régen írt Avatar lemezeimet és bizony nem akarja a Pioneer írom az igazságot. :O Kínlódik de csak kilobájtokkal olvassa. Megpróbáltam más lemezeket is de ugyan az. Hozzátenném, hogy próbáltam Verbatim, TDK és Pana mideseket is, de ugyan az. Alig tudja olvasni a Pioneer S08 íróm. Viszont, az Oppo 203-as lejátszóm úgy viszi mint a taknyot. Belepörgettem, chaptereket váltottam és meg se röccen úgy hogy a kép kiváló. Szerintem nyugdíjaznom kell a Pioneer S08-as írómat, és lehet hogy gg72-nek is ezt kell tennie.

(#3422) SpongyaBob válasza Joshi (#3421) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Valószínűleg az író nálad ezek szerint nem tejesen százas :(

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3423) gg72 válasza SpongyaBob (#3420) üzenetére


gg72
veterán

Ez a kisebb anomália azért lehet, mert amikor nyomtatsz a lemezre, akkor ráteszed egy tálcára, amivel közvetlenül is érintkezik a lemez alja (írott felület), így óhatatlanul is rákerülnek porszemek, mikrokarcok, amik aztán az újabb teszt alkalmával ki is ütköznek.
De tégy egy próbát: tedd rá megírt lemezt a nyomtatótálcára, de nyomtass rá, csak hagyd ott egy darabig, esetleg tedd ki hasonló mechanikai behatásnak, mint amikor nyomtás éri, majd teszteld le újra, elvileg ekkor sem lesz már ugyanaz az eredmény, mint egy "szűz" lemez esetén, vagy ha csak végignézed a rajta lévő filmet az asztali lejátszódban, már utána sem.

Amúgy nagyon szuperek ezek az eredmények, az LG szépen írja meg a CMC-t. :K

(#3424) Joshi válasza SpongyaBob (#3422) üzenetére


Joshi
titán

Az író olvasási képessége nem üti meg a mércét, amit már a legelső pillanatban éreztem. Elég sok filmemet újranéztem azóta hogy megvettem 2017 novemberében a Sony 65A1 tévémet. Az Oppo 203-at 2017 nyáron vettem, de soha egyetlen írott BD50-es lemezzel se volt gondja, még csak megröccenés se volt. Ebből gondolom, hogy a Pioneer S08 íróm írási képessége jó, de olvasása nem annyira.
Teszt képes író/olvasó milyen ajánlott? És BD író esetleg? Az LG írók milyenek? Ahogy nézem Asus írók belseje is LG.

(#3425) SpongyaBob válasza Joshi (#3424) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Így van, bizonyos Asusokat is lehet crossflashelni, hogy tesztképesek legyenek :K Ilyen pl. az ASUS BW-16D1HT is. Sajnos alapból úgy tudom, hogy egyik LG és LG belsős író sem képes tesztelni, ehhez mindenképpen flash kell.

Itt írnak róla, ez alapján csináltam én is és van egy link, ahonnan le lehet tölteni ezt a bizonyos fw-t.

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3426) Joshi válasza SpongyaBob (#3425) üzenetére


Joshi
titán

Nem tudom mennyire megbízható tesztelő meghajtók ezek a kommersz írók/olvasók. Nekem ez mindig kérdőjeles dolog volt. Manapság nagyon nehéz optikai adathordozós témában értelmes infót találni, az írók fejlesztése is leállt ahogy nézem. Ez van, lehet tényleg Raid-es merevlemezeket kell alkalmazni.

Van 100GB-os lemezem amit az Opti Drive Control természetesen nem kezel, de a Nero DiscSpeed viszont látja. A gond az, hogy a Nero DiscSpeed nem indul el az alábbi hibaüzenettel. Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#3427) Joshi válasza SpongyaBob (#3425) üzenetére


Joshi
titán

-

[ Szerkesztve ]

(#3428) SpongyaBob válasza Joshi (#3426) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Egyetlen egy program van ami kezeli a BDXL lemezeket (is) tesztelésnél, ez pedig a Vinpower Digital-tól a PlexTools lite (vagy VPTools) nevezetű progi, amit már hónapok óta keresek sikertelenül, ugyanis letölteni nem lehet, sehol sincs fent csak és kizárólag egy meghajtóhoz adják ez pedig a Plextor PX-891SAF-Plus (itthon nem forgalmazzák, legközelebb a lengyeleknél van) ami egy DVD író :DDD Érthetetlen..

Korábban ezt a szoftvert említette már itt a fórumon egy kolléga.. [link]

Az LG-vel pl. lazán lehet tesztelni a BDXL lemezeket is, nem mellesleg van rá folyamatos update, nem 7 éves mint az opti drive, ami azért elég bugos különben.

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3429) Joshi válasza SpongyaBob (#3428) üzenetére


Joshi
titán

"Az LG-vel pl. lazán lehet tesztelni a BDXL lemezeket is, nem mellesleg van rá folyamatos update, nem 7 éves mint az opti drive, ami azért elég bugos különben."
Ezt most nem értem. Szóval LG íróval (hardver) lehet tesztelni, de akkor hol van egy érdemben használható szoftver? Az Opti szerintem is elavult, a Nero DiskSpeed-et se vitték tovább. Ez úgy tűnik kapufa.

(#3430) jeni válasza SpongyaBob (#3425) üzenetére


jeni
félisten

Asus 16D1HT író de ebből is kétféle van! Kérdés melyik verzió az amelyik alapján eldönthető ,hogy Liteon belsős?

[ Szerkesztve ]

(#3431) SpongyaBob válasza Joshi (#3429) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Na hát ez az, én más progiról nem tudok ami képes lenne a BDXL lemezek kezelésére/tesztelésére, de más meghajtóról sem tudok, hogy képes lenne ezen elmezek tesztelésére az átflashelt LG-n kívül (meg néhány Asus amire ezt fel lehet rakni).. Zsákutca :))
Nekem már az egyik adott ugye, de hogy a szoftvert hogy fogom beszerezni azt nem tudom :F

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#3432) McSico válasza SpongyaBob (#3420) üzenetére


McSico
senior tag

Én is megerősítem a nyomtatós problémát. És mindegy hogy elötte vagy utána nyomtatok.

Nyomtatás elött Verba BD25

Nyomtatás után

Nyomtatás elött Verba M-Disc

Nyomtatás után

Teljesen mindegy mit, vagy mekkora felületen nyomtatok. Viszont az kipróbálom amit gg72 írt, hogy tegyem ki hasonló körülményeknek nyomtatás nélkül. Nem kizárt hogy tényleg a mechanikai behatás lehet a gond, mivel fizikailag nem érintkezik az adathordozó réteg a nyomtatható felülettel, mert ugye közötte ott van a műanyag lemez.

"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"

(#3433) Energie X válasza McSico (#3432) üzenetére


Energie X
őstag

A verba 25 M-Disc-nél ezek az értékek mit jelentenek (bocsi nem értek hozzá)? Most rendeltem M-disc írót, ha nem jók a lemezeken tárolt adatok akkor inkább lemondom...

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#3434) McSico válasza Energie X (#3433) üzenetére


McSico
senior tag

Szerintem teljesen vállalható, csak azt akartam szemléltetni, hogy erre is kihatással volt a nyomtatás.
M-Dic-nél az lesz majd az izgalmas amikor évek múlva letesztelem, hogy lesz e változás a mezei BD-vel szemben. De ez az összehasonlítás még odébb lesz.

Egyébként beolvassa minden meghajtóm elsőre.

"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"

(#3435) M107


M107
addikt

:R

Ma rávettem magam, hogy újra írjak BD lemezt, alany Verba 25GB 6X LHT.
Mp3 került ki rá, amit már rég gyűjtögettem kíváncsi vagyok meddig bírja :)

UI:

Lht-s verbatim 25 GB 6X

2013 November 26-án lett kiírva még mindig tökéletesen olvasható.
Ha ezt hozza, és 2024-ben is olvasható lesz, már megérte tekintve, hogy LHT-s

Az első BD-R lemezem Panasonic 6X 2012 árprilis-ban lett kiírva, lassan 7 éve és mindig tökéletes PIO206D-vel, ami még mindig rója a km-ket több ezer BD/DVD/CD lemez után is.

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3436) gaben22 válasza M107 (#3435) üzenetére


gaben22
senior tag

Ez jó hír, én csak Panasonicra írkálok, egy jó 15, max 20 év élettartammal már én is elégedett lennék. Reméljük annyit bírni fognak. Kicsit bánom, hogy nem előbb váltottam BD-re, van egy tonna DVD-m, ami kapacitása miatt jól szétaprózta a backupjaimat...

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#3437) Nor- válasza M107 (#3435) üzenetére


Nor-
tag

Verba LTH már jóideje nincs, gyártva utoljára szerintem 3-4 éve lehetett, amit ma valhonnan veszel az elfekvő.
HTL van folyamatosan, illetva a M.A.B.L. lemezek vannak amiket keresnek még néha, mivel az nem organikus és elvileg jobban bírja az idő vasfogát ...

http://itmedia.sk/

(#3438) tomaszka88


tomaszka88
aktív tag

Sziasztok!

50gb-s lemezben melyik a jó minőség? Néztem Ebayen ilyet Verbatim Blu Ray Blu-ray Disc 20 Spindle - 50 GB 4X Speed BD-R DL Printable

Illetve Itmedia :

Verbatim BluRay BD-R 6x (50GB) NormalJC (43748) (IT10074)

Verbatim BD-R 6x (50GB) BluRay paper (repack) (IT13816) MID: VERBAT-IMf-000

Nem feltétlen kell nekem 20 db. :D

(#3439) gg72 válasza tomaszka88 (#3438) üzenetére


gg72
veterán

Teljesen fölösleges az ebay-ről Verbatim-ot rendelni, ugyanezt kapod az itmedia-tól Mediarange néven, de csak óvatosan a Verbatimf médiakóddal, nemrég írtam róla.

[ Szerkesztve ]

(#3440) tomaszka88 válasza gg72 (#3439) üzenetére


tomaszka88
aktív tag

Úgy valóban fölösleges, már olvastam az összefoglalót is,amiben minőséginek ezt a mideset írják : VERBAT-IMd-000 (Verbatim). Nem szeretnék rossz minőségű verbát. Sokat olvasgattam a fórumon vissza, nagyon jó,hogy létezik ez az oldal,és az is nagyon jó, hogy ennyi segítőkész ember van itt. Az Itmediáról rendelek már egy ideje, nem kívánok változtatni, nagyon elégedett vagyok velük, nekem ez is megfelelne :

Verbatim BluRay BD-R 6x M.A.B.L. (50GB) NormalJC (43748) (IT10074)

nem szükséges belőle 10-20 db, egyenlőre.
:DD

(#3441) Joshi válasza tomaszka88 (#3440) üzenetére


Joshi
titán

Most nem azért, de én inkább vennék 10db-os hengert a MediaRange-ből ~7000Ft-ért ami ugyan csak VERBAT-IMf-000 Mides, mint 1db CD tokos Verba lemezt 1500Ft-ért.

ui.: amúgy anno még a VERBAT-IMd-000 Mid volt az ajánlott ami max 4x sebességgel volt írható, ez az újabb VERBAT-IMf-000 6x-an írhatóra sokan panaszkodnak. Csak a tisztán látás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#3442) gg72 válasza Joshi (#3441) üzenetére


gg72
veterán

Én sem értem miért akarja gyakorlatilag ugyanazt a lemezt dupla áron, de hát ő tudja. :U Amúgy meg nagyon háklis ez a mid, de hát nagyon nincs is már más 50GB méretben...

(#3443) Joshi válasza gg72 (#3442) üzenetére


Joshi
titán

Ahogy korábban mondtam, én ezt az újabb mides lemezt csak 2x-en írom. Eddig még nem rontottam lemezt. A visszaolvasással voltak gondjai a Pio S08 írómnak, de az Oppo 203 gond nélkül kezel minden lemezt. Habár az Oppoban lévő meghajtó nagyon precíz cucc, nyomába se érhet egyetlen PC-és meghajtó sem.

(#3444) Beni2360


Beni2360
félisten

Valami gondom akadt.
Ki szeretnék írni egy pár lemezt szokásos Verba lemezeimre de már a 2. lemeznél áll meg az írás 1%-nál és ennyi. Újraírható lemezt szépen végig írja. Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3445) Beni2360 válasza Beni2360 (#3444) üzenetére


Beni2360
félisten

Lemaradt az író szoftver ImgBurn.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3446) M107 válasza Beni2360 (#3444) üzenetére


M107
addikt

:R

Újraírhatót kiírja akkor biztos nem író vagy szoftver gond, mert az RE- hez nagyobb írási lézer erő is kell mint a simához.

Valószínűleg lemez.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3447) Beni2360 válasza M107 (#3446) üzenetére


Beni2360
félisten

Köszi a választ.
Ezen 10 hengerből 2 éve írtam ki 7 db, minden ok volt. Most meg elrontott 2 db-t. :F Más gép és egy ICYBOX 3.0 külső házba került az író. Ha bejelölöm az írás előtti teszt funkciót akkor gondolom ha megáll a lemez nem kuka. Látom 1x írhatónál nem jó az elő teszt mert ír rá valamit.
Ebből úgy is már csak 1 lemez maradt.
Na majd próbálom másik lemezzel is.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3448) M107 válasza Beni2360 (#3447) üzenetére


M107
addikt

:R

"Ha bejelölöm az írás előtti teszt funkciót akkor gondolom ha megáll a lemez nem kuka."

Ilyenkor csak írást szimulál nem történik fizikai írás.

Mondjuk nekem a kis ITX házamban direkt olyat vettem anno amiben van 5.25 hely valahogy ezek a külső házakban nem bízom, lehet hogy HDD-nek jó de optikának nálam ez fenntartással kezelendő.

UI:
Ezért nem használnék laptop mellé külső USB-s 5.25 házat bármi gond lehet és lehet hogy nem elsőre.
De kinek mi.....

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3449) Beni2360 válasza M107 (#3448) üzenetére


Beni2360
félisten

Direk most vettem egy új lapit usb 3.0 kimenettel mert már a gépemet szétszedtem és eladom ezért a pár lemezért kár fenntartani. szvsz. A régi lapival is használtam és írtam ki sok DVD lemezt ebbe a házban levő íróval. BD ISO-t írnák ki lehet, hogy valami nincs jól beállítva.? Na de akkor az újraírható miért ment?
Ezt a figyelmeztetést kapom.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3450) Beni2360 válasza Beni2360 (#3449) üzenetére


Beni2360
félisten

Másik lemezzel is meg áll az írás még a teszt írás sem megy.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.