Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-10-15 15:37:04

LOGOUT.hu

BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3501) Seregély


Seregély
tag

Oké, csak eddig nem voltak 4 rétegű lemezek. Számomra érdekes, hogy a Sony még pénzt áldozott a fejlesztésre, mikor mindenhol azt hallani, hogy az optikai adattárolásnak vége.

(#3502) jeni válasza Seregély (#3501) üzenetére


jeni
félisten

Még Sony néven sem dob ki piacra sem DVD sem BD írókat.

Egyes egyedül a Sony PS4-be illetve asztali lejátszókba rak, valamint Sony hifikbe tesz be optikai egységeket.de biztosra veszem abban sem Sony van.

Lehet,hogy ez a lemez Sony néven van de nem Sony fejlesztés.

[ Szerkesztve ]

(#3503) jeni


jeni
félisten

Vettetek észre valamit azzal kapcsolatban,hogy az ITmedia webáruházból való rendeléssel és a kommunikációval gondok vannak?
A rendelést nyugtázzák,de már az időpontra való vissza igazolásról már nem is írnak semmit,de még telefonálni sem telefonálnak ahogy oda van írva. Az azutáni ezzel kapcsolatos kérdésre,hogy miért nem? Arra sem válaszolnak!
Biztos,hogy nem SPAM-ba kerül be a levelezés mivel nem freemailról és citromailról ment a rendelés és az érdeklődés.

(#3504) gaben22 válasza jeni (#3503) üzenetére


gaben22
senior tag

Nem olyan régi valamelyik topicban kb. ugyanezt kérdezték, úgyhogy úgy tűnik változott arrafele valami. Lehet annyira visszaesett a forgalom nekik, hogy már nem éri meg fizetni ilyen feladatért. Vagy a másik véglet és munkaerőhiány van ott is.

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#3505) Beni2360 válasza gaben22 (#3504) üzenetére


Beni2360
félisten

Na igen, ha bele gondolsz mit változott az elmúlt 1 évtizedben a tárolási módok akkor egyértelmű, hogy forgalom visszaesés történt de nagy.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3506) gaben22 válasza Beni2360 (#3505) üzenetére


gaben22
senior tag

Én arra lennék kíváncsi, hogy a csúcson mennyi lemez pörgött náluk naponta/hetente. Volt egy időszak, talán 2003-2008 között, amikor nem mindenkinek volt még otthon gyors nete, nem is "értettek" sokan a letöltéshez illetve akkoriban még nehezebb volt accountot szerezni alapítványi oldalakra. Ezért inkább vették az írott cuccokat, azaz mások meg nagyüzemben árulták. Érdekes lenne tudni darabra mennyi volt a csúcs, persze az is, hogy ahhoz képest hol vagyunk most. Egész biztos szignifikáns a visszaesés. És ugye most csak 1 cégről beszéltünk, bár talán a legnagyobbról, voltak mások is az iparban. Vagy mondjuk, hogy mekkora volt a minőségi/nem minőségi lemezek aránya (Arita vs. Taiyo... ha DVD-ről beszélünk) :).

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#3507) Beni2360 válasza gaben22 (#3506) üzenetére


Beni2360
félisten

Nekik volt egy szállítójuk aki itt lakott a városban és hazafele adta be a rendelt lemezeket. Már régen nincs alkalmazásban. Az üzleti titkokat meg nem fogod megtudni soha. :DD

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3508) Nor- válasza jeni (#3503) üzenetére


Nor-
tag

Ugyanúgy telefonálunk, mint eddig, ellenben más cégekkel, ahol semmi visszajelzést nem adnak.
Írj privátban telefonszámot és megnézem mi lehet.
Amúgy egy dolog van amit biztosan csinálunk:
Aki nem vette át a csomagját és visszakerült hozzánk, annak nem rakjuk foglalásba a csomagját, megvárjuk hogy ő telefonáljon, ha nem tűnik fel neki 1 hét alatt hogy nem kerestük, akkor ezt se vette volna át, és töröljük.
Általában az ilyen emberek problémáznak a fórumokon, akik miatt kőkemény veszteségeink vannak.
Éppen ezért csak egyszer lehet eljátszani azt hogy berendel valamit, majd nem veszi át.
A rendszer automatikusan felveszi a feketelistára az ilyen "vevőket".

Amúgy jól sejtitek, a forgalom a 10%-a a 2004-2006-os forgalomnak.

http://itmedia.sk/

(#3509) jeni válasza Nor- (#3508) üzenetére


jeni
félisten

Megrendeltem.
Jött jelzés,hogy köszönik és a következő napon feldolgozzák,
valamint értesítenek,hogy mikor lehet menni érte. Erre várva ez nem történt meg az átviteli időpontja megadása. Kb 1 hetet vártam még és írtam a megrendelői számmal érdeklődést,hogy miért nem lettem tájékoztatva a csomagküldésről? Azért nem írtam előbb mert ez nem olyAn mint a kenyér és a tej,hogy azonnalra van szükségem rá.
Erre sem válaszoltak.
Mit kellett volna tennem még? Nem én vagyok az ITmediáért. Hanem fordítva. Hiszen azért vagytok,hogy kiszolgáljátok az ügyfeleket. Erre mások is panaszkodtak.

(#3510) Nor- válasza jeni (#3509) üzenetére


Nor-
tag

Ezekről én nem tudok, most hallok először, utána fogok nézni.
Mondjuk ott van egyébként a telefon is a weboldalon, amin lehet érdeklődni ha nem kaptál választ.

[ Szerkesztve ]

http://itmedia.sk/

(#3511) Nor- válasza Beni2360 (#3507) üzenetére


Nor-
tag

Melyik városban?
Pesten maradt csak saját futárunk mert nem volt gazdaságos a vidéki kiszállítás.
(Mindamellett hogy igen sok gond is volt a futárokkal)
Az utolsó pesti futár a Zoli viszont tavaly ősszel meghalt, mást pedig már nem kerestünk a helyére.

http://itmedia.sk/

(#3512) Beni2360 válasza Nor- (#3511) üzenetére


Beni2360
félisten

Gyálon lakott az illető. De már nagyon régen volt, 2010 előtt. Már a nevére sem emlékszem. Pesti futár volt.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3513) Nor- válasza jeni (#3509) üzenetére


Nor-
tag

Hozzá tartozik a korrekt tájékoztatáshoz, hogy leírjam mire jutottunk:
1) Te nem vetted át annó a csomagot amit ezzel a telefonszámmal rendeltél, tehát feketelistára kerültél.
2) A levélben benne van, hogy ha nem keresünk meg 1 napon belül akkor telefonálj be mert vagy elveszett a rendelésed, vagy egyéb. Ez esetben egyéb, azokat akik nem teljesítették a vállalt kötelességüket (szerdődés után, miután mi becsomagoltuk és leszállítottuk, nem veszik át), nem rakjuk foglalásba, megvárjuk hogy jelnetkezzenek, már ha eszükbe jut. Ha betelefonálnak, megbeszéljük hogy akkor mi legyen, megigéri hogy biztos át fogja venni, vagy küldünk egy 2000 forintos stornódíj bekérőt. Ilyenkor vagy azt mondják hogy menjünk a francba (ugye, most is csesztek volna átvenni) vagy elfogadják és át is veszik, ezesetben megy minden tovább normálisan.
Van olyan is, amikor valaki saját hibájából nem veszi át a csomagot, de tudja hogy ő hibázott, és be is ismeri, ezesetben van hogy elengedjük a stornó díjat, vagy ha csak kis értékben rendel, megegyezünk valami megoldásban amit önként vállalnak.

Amit leírtam neked is, leírom ide is: Ha egyszer már feleslegesen dolgoztunk, és nem kevés pénzt buktunk egy megrendelőn, akkor a jövőben ugyanazt a hibát nem követjük el.
Csomagponti csomag esetében egy csomag stornózással együttes költsége 1000 forint körül van.
Sprinter, pickpack pont esetében ez majdnem 2000 Ft.
Csak azért, mert valaki úgy érzi, hogy megteheti, hogy másnak nem fizeti ki a munkáját.
Más cégekkel szemben nálunk a hibaarány 1% alatti, míg pár "nagy" konkurensnél ugyan a forgalmunk 4x-ese esett be a fekete péntek során, de utána az 50%-át nem vették át.
Lehet számolgatni az mekkora bukta ...

http://itmedia.sk/

(#3514) jeni válasza Nor- (#3513) üzenetére


jeni
félisten

Semmi gond.

Ezek szerint nincs második esély sem senkinek. Jeleztem, ez a kollégám hibájából eredt és ez 6 éve volt. Azóta más neven rendeltem 40000Ft értékben amit át is vettem. Levontam a tanulságot ebből egyszer és mindenkorra . Nem kell magamat mentenem és nincs miért. Annyi van,hogy az adott weboldalról nem rendelek semmit se többet és senkinek sem fogom javasolni. Nem vagyok nagy fogyasztó, az én pénzem és másoké sem kell önöknek, így nem fogok önöknél hiányozni sosem!

Kérem és zárjuk le ezt a meddő vitát véglegesen , mert ez csak negatív reklám lenne a cégednek. Igaz ez engem nem érintene sehogy sem. Lehet mástól és máshonnan rendelni.

Ennyi!

(#3515) Joshi


Joshi
titán

Szerintem ezt nem itt kellene megbeszélni, erre van a privát üzenet! :(

(#3516) tomaszka88


tomaszka88
aktív tag

Jó tudni ezt a feketelistát, bár sosem fordulna meg a fejemben, hogy ne vegyem át a csomagom. Gyorsan megjöttek az írható BD-R lemezek is.

(#3517) Joshi válasza tomaszka88 (#3516) üzenetére


Joshi
titán

Az ItMedia webshop soha nem volt mérvadó webáruház, mert míg a lemezek kelendőek voltak ebay-ről olcsóbban be lehetett szerezni, a többi cucc meg Aliexpress színvonalú. Egyébként igazat adok abban hogy ha rendelek akkor átveszem, de legalább jelzem a webshop felé hogy nem tudom átvenni.

(#3518) tomaszka88 válasza Joshi (#3517) üzenetére


tomaszka88
aktív tag

Ahhoz képest, hogy nem mérvadó, sokan rendeltek innen, és én is a fórumról ismerem a shoppot.

(#3519) Joshi válasza tomaszka88 (#3518) üzenetére


Joshi
titán

Igen mostanság, de korábban(~2000-2012 között) amikor még tényleg ment a lemez biznisz akkor idehaza sokkal drágábban lehetett lemezekhez jutni. Egyébként én is rendeltem sokszor It-től lemezt, de ma már én se nagyon írok. Ez van. Egyébként én már oda jutottam, hogy azt az egy-két filmet inkább megveszem eredeti UHD BD formátumba, mint hogy tároljam a vinyón vagy kiírjam butított remux változatban.

(#3520) gaben22 válasza tomaszka88 (#3518) üzenetére


gaben22
senior tag

Ezt én sem tudom miért írta. Hogy melyik volt a legnagyobb azt nem tudom. Régen valóban inkább lemezre fókuszáltak, de gondolom próbáltak növekedni/kompenzálni a visszaesést, ezért ilyen most. Sok ezer lemezt vettünk haverommal innen az elmúlt kb. 10 év alatt, egyszer sem volt gond. Senki se örül, ha valami cuccot elad (pl. itt aprón) a vevő meg mégse megy el a megbeszélt helyszínre átvenni vagy épp ott meggondolja magát (pedig annak még lehet érthető oka is, mégse fogsz örülni).

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#3521) Joshi válasza gaben22 (#3520) üzenetére


Joshi
titán

Azért írom mert így van. Kb egy-két lemez van ItMédia kínálatában amit meg is vennék, és ez mindig is így volt. Egyedül a Panasonic BD 25GB-os lemezük volt népszerű, mert az nagyjából annyiért adták amennyiért ebay-ről is belehetett szerezni. Kb ennyi.

ui.: ja bocs, még az X-Box miatt a Maxell 8,5GB-os DVD lemez is kelendő volt, gondolom tudjátok miért. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3527) Nor- válasza Joshi (#3517) üzenetére


Nor-
tag

Lehet hogy e-bayről olcsóbb, de azért nem árt észben tartani:
1) nem tudod azt kapod-e amit kértél (főleg pendrive, memóriakártya 90% kamu)
2) hosszú szállítás, ami alatt a lemezek bizony sérülnek
3) nem biztos hogy meg is kapod (posta ...)

Ezzel szemben az európai árusok európai disztributoroktól szerzik be a lemezeket amik drágábban adják mint a távolkeleti kereskedők, az anyacég árazása alapján.
Plusz fizetnek munkásokat, járulékokat, adót, stb. (bármennyire is furcsán hangzik)

Ha valami kell amit biztosan meg is kapsz időben és az is amit rendeltél, plusz vissza tudod küldeni ha gond van (garancia!) akkor nem ebayről rendel az ember, és ezzel nagyon sokan így vannak.

Persze minden esetben van lehetősége mindenkinek ebayről / bangoodrol / aliról rendelni, de mindenki fog jobban járni, és aki már párszor megégette magát, nem fog onnan rendelni.

Amíg a lemezek kelendőek voltak, nagykerben az ebayes ár a közelébe se érhetett annak amit mi kínáltunk a partnereinknek, nem kevés írós és bolt volt a vevőink között 2003-2008 között.

http://itmedia.sk/

(#3528) Nor- válasza jeni (#3514) üzenetére


Nor-
tag

De, van második esély, ha az illető veszi a fáradságot és betelefonál, jelezve hogy nem tesz az egészre magasról mint korábban is.
Jól tudod hogy privátba sokkal részletesebben leírtam neked a miértet és a hogyant, mégis Te döntöttél így, amit tiszteletben tartok.
Ha pedig megkérdezi valaki, miért itt írok, nagyon egyszerű, idézlek:
Innentől, hogy ne zavarjuk egymás ezentúl az írásait tiltó listára teszem

http://itmedia.sk/

(#3530) Joshi válasza gg72 (#3529) üzenetére


Joshi
titán

Egyáltalán nem bűncselekmény külföldről rendelni, a törvény kerek-perec leírja hogy mire mennyi adó és vám kerül. Az hogy én rendelek lemezt vagy bármilyen adathordozót, de nem fogják meg a vámon az nem az én dolgom. Egyébként ez régen is így volt és szoktuk is mondani hogy esélyes hogy megvámolják, szóval azzal mindenképpen számolni kell.

(#3531) Joshi válasza Nor- (#3527) üzenetére


Joshi
titán

Persze első rendelésnél lutri volt, de egy megbízható eladó korrekt választ adott a lemezzel kapcsolatban. Nekem soha nem volt semmi gondom, habár túl sok lemezt nem is rendeltem, vagyis DVD lemezt igen, de annak a korszaknak már vége. :D

(#3532) Aurig@ válasza gaben22 (#3525) üzenetére


Aurig@
őstag

Januárban rendeltem 84 dollárért lemezt, csak áfát kellett fizetnem, vámot nem.
Tokióból jött a lemez, az a baj, hogy hiába írta rá az eladó, hogy 10 dollár az ertéke, valószínű átvilágították a vámon. A súlya is kicsivel több volt, mint 2kg.

[ Szerkesztve ]

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#3533) Joshi válasza Aurig@ (#3532) üzenetére


Joshi
titán

Ha max 45€-ig rendelsz akkor még áfa különbözetet se kellett volna fizetned. Ha találsz olyan kiszerelést ami kisebb akkor két külön rendeléssel megoldható.

(#3534) Beni2360 válasza Joshi (#3533) üzenetére


Beni2360
félisten

Az a helyzet, hogy ilyen tranzakció kereskedelmi vásárlásnak számít és manapság kb 32 $ a felső határ ami után még nem kell ÁFÁ-t fizetni. Ez minden hónapban változik az árfolyam függvényében.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3535) Beni2360 válasza Beni2360 (#3534) üzenetére


Beni2360
félisten

Bocs elírtam az összeget.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya azt a tájékoztatást adta: 2019. április: 42,04 USD-ig, 59,27 AUD-ig, 56,04 CAD-ig, 42,03 CHF-ig, 31,78 £-ig és 281,48 CNY-ig.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3536) jeni válasza Beni2360 (#3535) üzenetére


jeni
félisten

Szerintem így is megérné rizikózni kintről rendelni ha itthon nem kapható vagy csak egyetlen boltban de ott nincs meg a bizalom. Japánból nekem lekövethetően megjöttek az összes cuccaim és nem voltak gondok vele. Tény,hogy a legnagyobb gond a Magar Postával van. B@szik értesítőt küldeni a címzettnek. Volt egy amit már vissza fordítottak és a Nemzetközi Posta kicserélő központból hozták vissza az előre kifizetett csomagomat.

(#3537) Beni2360 válasza jeni (#3536) üzenetére


Beni2360
félisten

Hát igen a Posta kitesz magáért.
Múlthéten a csomagos postás furgonnal hozta ki a feleségem nyugdíját, na nem azért mert olyan sok volt. ;] Nincs emberük. Én 2 éve betankoltam lemezekből, úgy hogy jó párévig nem lesz rá szükség. Sajnos nincsenek igazából érdemleges filmek. :W

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3538) jeni válasza Beni2360 (#3537) üzenetére


jeni
félisten

A korábbi írási hibákra mely a külső ház+íróra gyanakodtál (esetleg lemezek). Talán ez megoldás lehetne mert ez spéci optikai külső ház,ami esetleg átalakítással egy Pioneer is betehető lenne.

Az aprón és ebből kihozni egy jobbat.
LG BE06LU10 Blu-Ray Iró-Újraíró-Olvasó

[ Szerkesztve ]

(#3539) Beni2360 válasza jeni (#3538) üzenetére


Beni2360
félisten

Egyelőre még azóta nem foglalkoztam vele, mivel vártam egy új rendszer telepítésére az új M.2 SSD-re. Most kezdem belakni. Igaz gondok vannak az új lapival alkalmanként elmegy a kép villog. Remélem ez nem játszik közre. Küldöm jövő héten gariba vissza. A HDD is meghalt benne. :W DE mindjárt összerakom az íróval és indítok egy írást.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3540) Beni2360 válasza jeni (#3538) üzenetére


Beni2360
félisten

Na kérlek szépen az ImgBrun elrontotta megint de elfelejtettem mindent beállítani rajta, de az AnyBurn szépen megírta a FalconMedia lemezt.
Mivel a milyen BD írót vegyek topikban is van több embernek ilyen külső háza és nincs gond velük, valószínü, hogy user hiba áll fent. :U

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3541) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok! Kicsit off, de az, hogy a lemezt annyiszorosan kell írni, amennyit bír, az vonatkozik az audio CD-R-ekre is?

(#3542) Joshi válasza kelna91 (#3541) üzenetére


Joshi
titán

Miért, az autóval is olyan gyorsan mész amennyit bír? ;] :DD

(#3543) kelna91 válasza Joshi (#3542) üzenetére


kelna91
senior tag

Hát itt írták többen többször, hogy a BD-t annyival kell írni, amennyi rá van írva.

(#3544) Beni2360 válasza kelna91 (#3543) üzenetére


Beni2360
félisten

Audió CD nem szabad gyorsan írni. De gondolom nem valós audió cd-d van.
Én anno 4x írtam. Nem egy nagy mennyiség ki lehet bírni. Na meg az íród mit enged legkisebbet.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3545) kelna91 válasza Beni2360 (#3544) üzenetére


kelna91
senior tag

Na mindegy, párat kiírtam 32x-esen, az utolsót most 24x-esen. Meglátjuk, milyen lesz. Nem tudom, mit értesz valós alatt, ez valós CD-R, és 52x-esen írható.

(#3546) Beni2360 válasza kelna91 (#3545) üzenetére


Beni2360
félisten

Gyártanak kimondottan audi részére CD-t fentebb linkeltem egyet.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#3547) Joshi válasza kelna91 (#3543) üzenetére


Joshi
titán

A legtöbb lemezen tól ig van írva, mint ezen a Pana lemezen is. Blu-ray lemeznél is csak azért erőltették a nagyobb sebességen írást, mert ott elég nagy adatmennyiség van és bizony számít mennyi ideig tart az írás. CD-nél én nem írnék 24x-nél gyorsabban. :(

[ Szerkesztve ]

(#3548) kelna91 válasza Beni2360 (#3546) üzenetére


kelna91
senior tag

Jé, ez nekem új. Miben jobb ez a simánál? Amúgy nem vennék ilyet, mert nem nyomtatható, de azért érdekel.

Joshi: Köszi a választ. Igazad van, baromi gyorsan kiírja így is, úgyhogy ezentúl max. 24x-esen írom majd.

(#3549) Joshi válasza kelna91 (#3548) üzenetére


Joshi
titán

Egy adott lemez + író párosnál nagyon képlékeny az, hogy éppen mi az optimális írási sebesség. Én még nem láttam ilyen jellegű tesztet, de mivel ez egy sok ismeretlenes egyenlet, az élattartam a legbizonytalanabb tényező a sok közül.

(#3550) Beni2360 válasza kelna91 (#3548) üzenetére


Beni2360
félisten

Hát annak idején nekem is ezt ajánlották audió lemezez írásánál. Vagyis kimondottan audió üres cd. Biztos van nyomtatható változatban is. Ennek neked kell utána nézni ha érdekel a tartósság és a minőség.
Az írás meg a leglassabb amit az íród enged. Nekem még megvan egy 90 évekből egy TEAC CD íróm ami tud 4x-n írni ha jól emlékszem. CD írásra csak azt használtam.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.