- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
atok666
őstag
válasz
devast #23877 üzenetére
Senki se varta, h verje a mellet (bar nem latok abban semmit, ha vki esetleg beirja beirja, hogy o bizony $3 aron vett 1000 BTC-t, ami a mai napig megvan neki). O csak egy avatar egy forumrol.
Csak arra reagaltam, h irjatok, h senki se fogja elarulni (pl. te is most), erre jon a kommentelo, es beirja, hogy bizony sokan vannak itt a topikban is (tehat megiscsak valamikepp lehet sokatokrol tudni). Ennyi.Atok
-
törölt tag
válasz
devast #23043 üzenetére
Ez a lapcsalád linkje/cikke... az pedig, hogy a kriptót, ilyesmire is használják, evidens... cikkben is szereplő pl hekkerek, zsaroló vírusok, mind így kérik a pénzt... Tehát aki szerint ebben semmi realitás nincs, az sem látja túl reálisan a világot... a %-os mértéke más kérdés...
Emellett itt a legtöbben a spekuláció miatt, választják. Ha sokkal kisebb hozama lenne, sokkal kisebb lenne az érdeklődés... többek között...
Maga a technológia érdekes, és valószínüleg felhasználásra kerül. Ha jól tudom már most is van ilyesmi a normál bankrendszerben...
Ettől még a kripta valutákat, mai formájukban ahogy vannak akár ki is lehet iktatni egyszer... a vad nyugat sem tartott örökké...
"#23044) vg
Igen, ezek a ritka esetek lehetnek.
Kb mint amikor vki pókeren, vagy kaszinóban nyer jó sokat... Jól hangzik
De nagyon kicsi az esélye...Persze ahogy nézem simán 100% vagy 200%-ot is el lehet érni... csak ha a grafikont meg nézem... de ilyen 20.000-ből milliókat... ez már egészen más kategória...
-
sony1972
csendes tag
válasz
devast #22782 üzenetére
Az általam linkelt "szakértök" nyugodtan "nagy hal" minösitésnek örvendenek.Mivel mindegyik milliárdos vagy ilyen nagyságrendü vagyont kezel.Nem forintban.Pontokat kell összekötni ,amik mindenki elött láthatóak-nyilván van akinek semmit nem mondanak.Kérdeznélek: 11+év tapasztalata azt mondatja veled hogy ez 1 bizonytalan oroszroulett es hazárdirozás?Arra is kiváncsi lennék milyen porfoliód van-persze ez intim dolog.
-
-Skylake-
addikt
válasz
devast #22730 üzenetére
"És tök őszintén, ezt így tartom normálisnak, ugyanis szerintem egy jogállamban olyan nincs, hogy rád mutatnak és bizonyítsd be, hogy nem vagy bűnös"
.
Meg mondjuk olyan sincs, hogy dobokockaval dontod el hogy most epp van e kedved adot fizetni olyan tevekenyseg utan ami adokoteles... ezert volt es lesz mindig az alja a magyar, mert te is szepen levezetted, hogy milyen JOGAID vannak , csak mellette megy a mutyi meg az okoskodas amikor KOTELEZETTSEGROL van szo.
Joga majd akkor legyen valakinek ha mellette kozelezettsege is van... Minden kell, csak munka nelkul, ingyen, mer nekem az jar. 100% magyar esszencia. -
fireman123
őstag
válasz
devast #22718 üzenetére
Nem, nem jól tudod (legalábbis nem mindent tudsz
), és nem, nem fogom a hajamra kenni, hanem szabályosan le fogom majd adózni a hatályos szja tv. szerint
. Mielőtt butaságokat írsz tájékozódj egy picit és ne vezesd félre a még nálad is tájékozotlanabbakat (tényleg nem bántásból írom
), leginkább a módosított szja tv. 67/C §. -t és a 102.§ (3) bek.-ben foglaltakat olvasgasd és próbáld értelmezni....ha nem megy akkor kérj segítséget. Nem fogom itt leírni a részleteket, akit komolyan érdekel úgyis utána olvas/kérdez....ha meg nem akkor az ő baja. Amit említettél két évet az az adókiegyenlítés és az valóban majd 2 év lesz a későbbiekben, azaz legelőször a 2021-ben vett kripto fiat értékét veheted figyelembe kiadásként ha nem realizáltál 2021-ben és viheted tovább még 2 évig,..... de ezen túlmenően van az un. egyszeri "adóamnesztia", amely keretében a 2021 előtti dolgokat (pl. a 2017-es kripto vásárlásom fiat értékét is, meg minden más kiadást és bevételt is ami nem 2021-ben történt) tudod bevallani majd a 2022-es adóév bevallásában (2023 tavaszán).....jó olvasgatást....de ez tényleg nem ebbe a topicba tartozik. ....de érdemes azt a [videót] is megnézni, elég jól össze vannak szedve a dolgok.
-
dobolan
senior tag
válasz
devast #22731 üzenetére
Ez így elég furcsa számomra. Miért térne el ez a normál részvény/kötvény befektetési formától? Példa egy hazai bróker számla. Készít neked a fenntartó év végi elszámolást a kereskedésedről, aminek vagy negatív vagy pozitív a vége, és eszerint adózhatsz, illetve ha van megelőző évi veszteséged, amit szintén bevallottál, annak X százalékával csökkenthetsz.
De mondok neked egyszerűbbet. Váltok 20 milliót USD-t saját belföldi deviza és forint számla között. Kötve hiszem, hogy be kéne vésnem veszteségként az adóbevallásomba a tárgyévben, csak azért, mert én úgy gondolom, hogy 15 év múlva nyerek 50%-ot majd az árfolyamon.Bocs, utolsó OFF volt, de törölhető, ha zavaró.
-
dobolan
senior tag
válasz
devast #22723 üzenetére
A veszteséget csak akkor tudja bevallani, ha az valóban realizált veszteség. Vagyis FIAT-ban képződik. Ha én most beutalok 1 millió HUF-ot, váltok kriptót, 10 éves futamidőre, akkor nem fogok adózni 10 évig semmit, mivel nincs kimutatható realizált hozam (se veszteség).
Bánya esetén is csak akkor kell adózni szerintem, ha FIAT jövedelmed van belőle, vagyis váltasz egy ügyelttel. A kriptót eszköznek tekinti. -
fireman123
őstag
válasz
devast #22143 üzenetére
Ugyanúgy adózik mint a normál tőzsdés jövedelem, adott évben: bevétel-kiadás= jövedelem*0,15.....nincs semmi 90% (az az egyéb jövedelemnél volt, attól megszabadultunk szerencsére) ...persze utána olvashatsz Te is az szja törvényben ahelyett hogy másra vársz
, talán fél oldal az egész.
-
BeLucZ
addikt
válasz
devast #22038 üzenetére
Akkor mindmeghalunk és lemegy 10K-ra
Tudtommal amúgy halogatják már jó pár napja a dolgot, mert nem tudnak dűlőre jutni. Több enyhítő javaslatot is tettek, mert betarthatatlan az egész. Mondjuk a legnagyobb kriptotőzsdéket nem fogja meghatni, maximum a kisebb projekteket, cégeket hozza lehetetlen helyzetbe és hosszú távon ártana gazdasági szempontból az USA-nak, így reméljük ésszerű döntés születik a végén. ( vagy legalább később módosítják majd )
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
devast #22034 üzenetére
Hát lehetnek belőle kellemetlenségek, de ha belegondolsz, pl. 1-1 váltó már most is lekér az emberről okmányokon, közüzemi számlákon át saját szelfiig bezárólag mindent, szóval elvileg túl nagy változást nem jelentene az a törvény. Ergo már most is be tudna szolgáltatni egy váltó mindenféle adatot az emberről, ha egy kormány azt kikéri. Aztán lehet hogy tévedek, és jóval negatívabb lesz a hatás.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
devast #21623 üzenetére
Nem kell semmit mondani rá. Sose mondtam hogy milliárdos vagyok. Soha nem is leszek az.
Én a tőzsdét pénzkeresésre használom..ugyanis ~2 év alatt 3-4 kattintásból lesz + 2-5 millió ft-om..ez több mint elég nekem ugyanis többszáz óra munkával keresek ennyit nem pedig pár kattintásból.
De hülyeségeket se kell terjeszteni mert az hogy a tőkéd után is adót kell fizetni az hazugság.
Mutasson itt a fórumban nekem bárki bizonylatot erről hogy történt valaha ilyen vele akkor elhiszem. Korábban volt amibe 4-5 évig voltam benne akkor se volt rá ilyen költség ugyanis milyen jogcímen lenne rá bármi ilyen?.. Ma se hallani ilyenről. Egyedül itt halottam ebben a fórumban. De érdekes érdemi infot továbbra se tud szállítani senki sem.. -
tisztelturam
aktív tag
válasz
devast #21607 üzenetére
Bukni csak azok szoktak akik nem bírják látni hogy 1-2-3 + évig folyamatosan -1-2-3+ millió ba vannak. Sosem értettem az ilyeneket. Tudom rohadt nehéz ,hiszen én is itt parádézok a mínusz 1.5 milliommal ,de a 2008-as válságból is felállt a világ...ebből is fel fgounk..
-
zaugheek
tag
válasz
devast #21509 üzenetére
Szia uram! Ez nem válasz a feltett/idézett kérdésemre.
Ahová mi megyünk, ott nincs szükség quick buck-okraFelteszem ritka mint a fehér holló.
Btw a magyar albérlet árakkal se vagyok hosszú távon versenyképes ha elviszi a fizum harmadát, felét ennyi erővel, mégis kell hol lakni
(Én nem ebben a cipőben járok szerencsére, de ez már nagyon off off). -
vismaior04
tag
válasz
devast #21110 üzenetére
Az a baj, hogy ezt már borzasztó régen várjuk (talán 2017 környékén forgott komolyabban a köztudatban, hogy mostmár aztán jön nemsokára a mikrotranzakciós kánaán) de még mindig nem úgy néz ki, hogy belátható időn belül lenne a komolyabb adaptáció.
Sőt igazából én azt figyeltem meg, hogy erősen eltolódott a narratíva abba az irányba, hogy a Bitcoin az értéktárolásra pont jó, a napi szintű tranzakciókat, okoszerződéseket, stb meg majd megoldja valami más.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
devast #20405 üzenetére
Ez tény, kell hozzá szerencse, de ha nem próbálkozik az ember, akkor nem is jöhet be.
Meg azért ezt is ésszel lehet csinálni, belekalkulálni, hogy esetlegesen nem felfele megy az árfolyam, hanem lefele és akkor mekkora bukót kalkulál bele az ember.Ráadásul akkor még mindig ott van, hogy azt mondja, akkor kivár hosszútávra.
Mondjuk ehhez is idő kell és folyamatos figyelem, hogy az ember ezt el tudja kapni.
-
BeLucZ
addikt
válasz
devast #20397 üzenetére
Köszönöm a bölcs szavakat és tanácsokat!
Látszik, hogy még kezdő vagyok, mert nem félek elbukni ezt a pénzt, nem nagy összeg, csak én tartom soknak ( 2 misi ), de mégis idegesít. Egy idő után bizonyára érzéketlen leszek ezekre az esésekre, csak még hozzá kell egy kicsit szoknom
-
sparks
senior tag
válasz
devast #19576 üzenetére
Nem keverem. Régen papírtárcát generáltam, azt is lehet jelszóval védeni. De az már régi dolog volt. Ez a klasszikus régi cucc, ezt is le lehet tölteni és offline generálni, így gyártottam '13-ban a tárcáimat a bányászott bitcoinoknak.
De hogy haladjunk a korral, ezért írtam le, hogy manapság mi a módi... -
Eagle16
addikt
válasz
devast #19562 üzenetére
Twitteren is mindenki olyan hangulatban nyomta, mintha ez csak örökre felfelé menne, mármint rövid távon is. Nem mertem eladni, nagyon stresszes utána meg arra várni, hogy hol kéne visszavenni.
Én azt mondom megvolt az alja, vagy négyszer pattant vissza a 37k EUR szintről.
-
KMT
addikt
válasz
devast #19487 üzenetére
Lehet, hogy ezt akartad közölni, de nekem nem ez jött át. Még csak ismerkedem a témával. Ez is bevitt a málnásba:
"A papír tárca anno jó volt, de mióta van hw wallet, meg seed(hd wallet) semmi értelme."Szóval még most sem tudom, milyen tárca kell nekem. Szerintem kezdem electrummal, aztán lesz időm kitalálni, hogy onnan hova tovább, ha netán lenne rajta nagyobb összeg.
#19485 Reggie0:
Meg is keresek egy sírkövest. -
KMT
addikt
válasz
devast #19481 üzenetére
Valami olyan anyag kellene, amibe lehet karcolni egy keményebb eszközzel.
Az otthon megoldható lenne.
No de akkor ebből az következik, hogy a hardveres tárca csupán kényelmesebb a papírtárcánál (hiszen normál esetben használhatod online) de _nem_ biztonságosabb, mivel ugyanúgy leírva kell tárolnod valamit, amivel hozzáférsz mindenhez. Az nem lényeges, hogy ez 24 szó, vagy egy adott hosszúságú kulcs. -
KMT
addikt
válasz
devast #19477 üzenetére
Akkor viszont hardveres... Viszont ha jól értem, a 24 szavas seed-et muszáj rögzíteni, ha elveszne/reset-elődne/elromlana a hardver. Viszont ebből a seed-ből vissza lehet állítani mindent. Így viszont nem tudom, mi a jó megoldás a seed tárolására, mert papírra írva sérülékeny, könnyen elveszik, ezért logikus több másolatot készíteni, viszont ezzel növelem a esélyt, hogy megszerzi más. Ha meg beírom jelszókezelőbe, akkor ugyanúgy veszélyben van, hogy feltörik.
Jól értem? A seed önmagában elég a coinokhoz való hozzáféréshez? Nem lehet ezt valami megbízhatóbb módon tárolni és védeni? -
Reggie0
félisten
válasz
devast #19470 üzenetére
"Privát kulcsot jelszóval védeni ? Persze elképzelhető, hogy valaki csinált ilyent. De rohadtul nem standard, és fogalmad sincs, hogy x év múlva lesz-e még olyan szoftver ami képes lesz abból visszaállítani a kulcsod."
Onnan, hogy szabvagyos BIP38. Akar magad kiszamolhatod papiron. Ezen az elven hw tarcad se legyen, mert ha tonkremegy, akkor honnan veszed, hogy lesz masik szoftver/hw tarca ami kezeli a seedet?
-
KMT
addikt
válasz
devast #19470 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, hogy rossz helyeken informálódom, mert tényleg több helyen is találkoztam vele, úgy tűnt, hogy ez szokványos megoldás.
A papírtárcát épp nemrég ajánlotta itt valaki...
Ez a "HD" tárca most új fogalom nekem... Ha jól látom, ilyen lehet szoftveres is, nem csak hardveres?! Felteszem biztonság szempontjából a szoftveresek gyengébbek?
Vagy manapság már "elég biztonságos" pl. az electrum? -
htc07
addikt
válasz
devast #19397 üzenetére
Á, felesleges, csinál egy új felhasználót, és jön vissza, ahogyan gyanítom, tette ezt eddig minden bullrunnál:
-Verticoin
-felhőváltás
-Tilos az Á
-FényLeddióda is asszem ebben a topikban voltA nickekből és az általuk történt hozzászólásokból azért lehet gyanítani, hogy mi folyik itt
Bár engem már nem zavar, a személyeskedést nem tolja, a véleményét meg hirdetheti, még ha nem is sok mindennel tudja alátámasztani (ennek értékelése szubjektív).
-
pretisoft
csendes tag
válasz
devast #19331 üzenetére
Neked is köszi (igazából valahol a BCH már szembejött, de nem olvastam utána hogy pontosan miről is szólt, de így már az is a helyére került)
Ennek kapcsán felmerült bennem egy teoretikus kérdés; mi van ha majd a jövőben a közösség nem tud megegyezni egy módosításról pedig annak a btc evolúciója miatt életbevágóan szüksége lenne rá. Akkor szép lassan kihal? / Több részre szakad? (Az új verziókat "beárazza a piac" mint a BCH-nál?)
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
devast #19289 üzenetére
akkor tényleg az volt a szabály, hogy csak annyit rakj be amit nem félsz pl másnapra elbukni teljesen."
Most is ugyanez a szabaly. Semmi sem garantalja, hogy Muskotaly csodalufija el fog repulni evekig.
Ha 1 honap mulva beesik 20k ala, es ott is marad evekig mit fogsz csinalni? Benne van? Benne. -
butch3r
senior tag
válasz
devast #19270 üzenetére
én eddig nem hittem el,, hogy tulipán.
sem 2013-ban, 2017-ben, tavaly év végi rallynál se.
de most, Karmko meggyőzött.kíváncsi vagyok 2030-ban / 40-ben Kamrko mit fog mondani erről az örök életű tulipánról (a háttérhatalmi politikusok / cégek stb tartják fent a lufit hogy majd 1x kilyukasszák)
lehet ellenvéleményt posztolni de a tulipán nem az. mondjuk nehéz lenne olyan új ellen megközelítést választani ami ne hangzott volna el itt is 10x de a többi ph! flame topicban 100x legalább
-
Reggie0
félisten
válasz
devast #19196 üzenetére
Kepben van, de csak a technikai alapokkal es nehany arra kitalalt elmelettel. Itt nem a tamadas a kerdes, hanem az, hogy melyik szereplonek milyen befolyasa van akkor, ha egy coint megvaltoztatnak a fejlesztok es ezt nem mindenki akarja. Ez egy komplexebb kerdeskor, mint az alapok es egy egyszeru tamadas, nem csak a coin technikai reszleteitol fugg. Eleve a szereplok dontesi mechanizmusait is leegyszerusiti.
-
Reggie0
félisten
válasz
devast #19182 üzenetére
Persze, de ha a valtok atmennek, akkor az economic majority-bol sok lemorzsolodik, mert nem lesz hol valtani, nem lesz hol fizetni vele. Ha meg nincsenek a banyaszok rajta, akkor tamadhatova valik a network es indulnak a fizetesi csalasok, egekbe emelkedik a confirm time es lassul a kereskedes. Szoval ez nem ilyen egyszeru egyszereplos jatek, tobb tenyezonek van lazan kapcsolodo tobbsege es mindegyik szamit.
-
brd
nagyúr
válasz
devast #19076 üzenetére
Annál azért nagyobbak az esélyek, mert a 100-as feldobás eredménye teljesen véletlenszerű (most az apróbb fizikai tényezőktől tekintsünk el, pl. nehezebb az egyik fele, megfújja szél stb.), itt viszont vannak trendszerű mozgások, bizonyos jelekkel, amelyek alapján bizonyos helyzetekben lehet következtetni. Persze nem 100% egyik sem, de én magam is "jósolgattam" már itt 3x (ha jól emlékszem - 2x mostanában, 1x meg évekkel ezelőtt, konkrét árra adott időpontban egy háziversenyben) egy fordulást, az árfolyam néhány %-os pontosságával sikeresen (nem sikeresen emlékeim szerint nem) és én nem tartom magam tótumfaktumnak az ügyben, biztosan van nálam tapasztaltabb. Persze a topictárs nem ilyesmivel próbálkozik, ő csak hergeli a népet.
MsCalada: Az egészet kicsit kényelmetlen lenne abban kapni, mert a napi szükségletek fedezésére még nehéz elkölteni/át kell váltani, de úgy esetemben a 2/3-át abban kérném. Szerk.: ja látom, itt is részről van szó.
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
devast #18892 üzenetére
Annyi pontosítást ehhez, hogy longnál nem btc-t kapsz kölcsön, hanem (a példádnál maradva) forintot, és abból veszel btc-t. Majd eladod, és forintban is fizeted vissza a tartozást. Hiszen a kölcsönadó nem akar árfolyamkockázatot vállalni, ő ugyanazt az összeget kéri vissza ugyanabban a pénznemben, amiben adta, plusz a kamatokat.
#18890 Dißnäëß
Leverage tradingnél (tőkeáttét, tőkeáttétel) gyakorlatilag kölcsön pénzből játszol, és amint a veszteséged több lenne, mint a lerakott fedezeted, akkor vége a játéknak -
válasz
devast #18724 üzenetére
Pontosan ezért félek most beleugrani mert mindenki bátor.
Kivárom amig mindenki fél, mert zuhan. Majd akkor veszekValaki le tudná írni mi ennek az egész Bitcoin vásárlásnak/tartásnak a menete?
Beregisztrálok egy váltóra, veszek fiatért coint, azt átutalom a papírtárcába és kész?
Hogyan utalsz abból egy részösszeget? A Bitcoin app amikor beolvassa a QR kódot akkor lehúzza az egész egyenleget a készüléken tárolt walletba és azt javasolja, hogy semmisítsem meg a papírt.
Tehát ha nekem nem kell a papírtárca teljes egyenlege akkor a maradékot vissza kell utalnom egy új papírtárcába?Ha kereskedni akarok akkor beutalom egy tőzsdei fiókba és váltogatom a BTC/USD között a pénzecskémet?
Most, hogy ennyire megdrágult megéri CPUval bányászni vagy újra csilliós GPUk kellenek meg kínai olcsó szerverfarm ingyenárammal?
A bitcoin.orgon az egyszerhasználatos címeket javasolják, akkor ez most kell vagy nem?
-
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13856 üzenetére
Fogjuk fel pozitívan.
A cash beszakadt s mindenki menti át a vagyonát a BTC-be de mivel az lassú, még nem ért át.
Aki meg ezt nem tudja annak a vagyona még most indul el a Cash irányába s emiatt még mindig csökken a BTC.
Ha mindez igaz akkor ez emelkedés előtti csökkenés.Egyenlőre 15-ről visszapattant, már ahol én nézem.
Itt pedig meg se közelíti a 15-öt:
https://www.xe.com/currencycharts/?from=XBT&to=USD&view=1YA localbitcoinson meg eltűntek a magyar online eladók, nem fűlik a foguk ahhoz, hogy ennyiért eladják.
-
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13755 üzenetére
Csakhogy én nem azt kérdeztem, hogy cash-t kell e venni hanem annak a technikai módját, hogy hogyan kell bitcoinnal VALAMIT venni. Hogy most cashról, más altcoinról, más valutáról, pénzről, részvényről, esetleg valami teljesen más kereskedelmi vagy magántermékről szolgáltatásról vagy bármi másról van e szó csak részletkérdés. Viszont maga az egész igencsak bitcoin téma. Nem látod a fától az erdőt...
(Az hogy arról érdeklődőm hogyan érdemes bitcoinért bitcoin cast venni egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha valaki valami mást ajánl. akkor azt a mást "kétmarékkal" fogom venni. Inkább megkérem az illetőt, hogy ha tud akkor válaszoljon a kérdésre, ahogy most téged is.) -
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13707 üzenetére
Na most figyeljünk nagyon, mert az élőbb 17 alá ment. Vajon hol lesz az alja? Már régóta várnak sokan egy nagyobb korrekcióra, én 30%-osra várok de ha az lesz az most is 13 000-nél lesz. vagyis jobban jártam volna ha nem várok hanem veszek 10-nél...
és most sokan a cashba menekítik a pénzüket, elérte az előbb a 2600-at, történelmi rekordját.
-
válasz
devast #13528 üzenetére
Az AML jogszabályok nem csak pénzügyi, befektetési cégekre vonatkoznak, annál sokkal tágabb vonatkozásúak. Nagyjából úgy lehet értelmezni, hogy ha mindenkitől bekérsz szükséges adatokat, dokumentumokat, akkor nem mondjuk, hogy te vagy a hunyó.
Tudok nagyon durva példákat mondani, amikor egy cég nem járt el kell gondossággal ("due diligence"). Volt egy partnerünk (egy angol és egy lett tulaj), akik trust cégeket működtettek szerte a világon. Anglia, Új Zéland, Seychelles, BVI, stb. Nem jártak el kellő gondossággal az ügyfélátvilágítás során, nem gyűjtötték be az adatokat, csak mindenkivel (velünk is) szerződést kötöttek, hogy szükség és vizsgálat esetén minden AML dokumentumot majd akkor átadunk (offshore cégek alapításával, és nemzetközi pénzügyi vállalatok bevezetésével, aml és compliance belső szabályozás kialakításával foglakozunk). Aztán az egyik hozzánk hasonló, de az új zélandi leányukhoz tartozó partnerük valahol a világon begyűjtött saját ügyfélnek egy "idiótát", akik pár teherhajónyi nehézfegyverzetet szállítottak Afrikából Észak-Koreának. A mi partnerünket is elmarasztalták a kötelező gondosság elmulasztása miatt. Az egész cégstruktúrájukat bezárták, őket pedig több év (már nem emlékszem mennyi, 2012 körül volt) letöltendőre ítélték. Pedig személyesen semmit sem csináltak. Mi is szívtunk keményen, mert az összes rajtuk keresztül alapított cégünket ki kellett tisztázni. Lesz még sok sírás rívás itt a váltóknál is, ha egyszer valami komolyabb történik, mert a mostani gyakorlat semmilyen AML szabályozás szerint nem elégséges, nem teljesíti a kötelező gondosságot.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
devast #13224 üzenetére
Ez így van, gondolom aki 5 éve ebből fizette a pizzáját már az is fogja a fejét. Én se raktam bele, rakhattam volna, de ismerve magam ha 10dollár/bitcoin áron veszek, már eladtam volna 100nál, tudom az is jó pénz lenne, de sokan most azon vannak ha vettek volna akkor 100eFt-ért most lenne 165 millió forintjuk...Ez szép és jó, de utólag kár ezen kattogni. Most meg már én se merek kockáztatni, és ugye ha befektetnék nem 10-20e forintot raknék bele, nagyot bukni meg nem akarok, mert ugye ki tudja hogy fog alakulni.
-
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
devast #12974 üzenetére
MIért ne mehetnének? Nem pont erre van OTC trading?
A GBTC létezik már évek óta, ETF-ek is vannak, ott az Iconomi, ezek mind "hagyományos" termékek, amik a kripto valutákból származnak, ráadásul ezek mögött valóban ott a bitcoin.
Szóval még mindig nem világos miben más ez a derivatíva, aminek annyi köze van a bitcoinhoz, mint egy random fogadóirodának - ahol fogadhatsz a választások eredményére - a politikához.
-
bandiras2
senior tag
-
Yany
addikt
válasz
devast #12762 üzenetére
Ha úgy vesszük én is "buktam", mert kvázi legalul szálltam ki belőle, de mivel nem fiatba, hanem BTC-be váltottam, mégsem buktam.
Vagyis lett volna jobb pillanat a váltásra, de összességében nézve most az 1 db BCH-m nagyon jó helyre került BTC-ben. De gyerekek, ezeken keseregni olyan fölösleges. Aki "biztosakat" állít az hazudik, nem lehet most előre tudni semmit. Vannak jelek, de ilyen nincs, hogy "rosszkor". Aki most cryptoban tartja a pénzét, nagyon rosszul nem járhatott mostanában. Alig 5 hónapja vagyok képben, azóta sakkozgatok, de fiatra még sosem toltam ki, amit beraktam. Nem lehet mínuszban lenni így.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
devast #12745 üzenetére
A BTC-t nem azzal kezdték el reklámozni h olcsó / free utalni vele?
Az se lenne nagy ügy ha saját váltó kéne hozzáReggie0 minden nap lesznek olyan illikvid időszakok, amikor tudsz rántani felfelé az áron felfelé. Ha ott beáll, akkor pedig már a bekerülési költséged is "nyereség". A nagy pénz nyílván nem ebben van, hanem hogy kifarmoltál egy tonna BTC-t és nem bekerülési költségen adod el, hanem annak 10x-eséért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Dji Osmo Pocket 3
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged