Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Előző ciklusokat nézve tisztán látható volt, hogy ha azokat a mintákat követi akkor legkésőbb október vége felé át fog fordulni bearishbe a trend. Hogy ezzel senki nem számolt azt nem hiszem nekem is be volt ez állítva emlékeztetőnek, tavaly mikor igazán elindultunk felfelé sok helyen jósolták ezt a dátumot.
Én is ehhez igazítottam a kiszállót.
Illetve valamikor jövő év vége felé lehet aktuális az újra beszálló.
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
"Pontosan az ilyen hatások (nevezzük humán vagy nem tudom milyen faktornak) miatt gondolom azt, hogy vannak már annyian (maguk bankok is) USDC-ben, hogy ha történne vmi a Coinbase-el, mert nagyon elszabnak akármit is, akkor itt nem fog vér folyni a kripto-knál, csak max. gazdát cserél (sőt, lehet szándékos lesz a letérdeltetés, könnyebb megszerezni, de hogy végleg elássák és sóval behintsék, nem tartom valószínűnek, mert olyan körök is vannak a buliban, akiknek ez érdekük, hogy fennmaradjon). "
Nem vagy túl régóta a kriptóban, ha ilyet leírsz.
Itt még 1-1 álhír vagy félinfó is tudja borítani a dominókat. Amint bármi történne a Coinbase-el mindenki szabadulna az USDC-től ami az árfolyam földbeállásával végződne. De ne álljon földbe szakadjon csak 70%-ig az is eléggé fájna, hogy 30%-a ment a levesbe a tartalékaidnak. Az meg mégjobban, ha 70%-nál nem szállsz ki csak mondjuk 30%-nál tudsz. -
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Azért a stable coin nem ugyanaz mint a dollár mondjuk. Láttunk már amúgy is érdekességeket, emlékezzünk csak a Terra crash-re.
Azért azt a Coinbase is elismerte anno, hogy ha a Coinbase csődbe megy akkor senki nem garantálja, hogy az USDC utána is közel 1:1 arányban váltható. Az USDT-ről pedig sok sok éve tudja mindenki, hogy nincs teljesen 1:1 arányban lefedve a kihelyezett USDT mennyiség.
De elég csak olyan dolgokra gondolni, hogy ha hirtelen nagyon sokan adnak el kriptot és váltják át USDT-re akkor simán kilenghet akár pár %-ot is az árfolyam.Azzal is részben egyetértek vele, hogy a kripto mögött nincs semmi. Csak számok.
Sőt elég jó lecke volt mindenkinek az altoknál az utóbbi fél év, hogy nem minden arany ami fénylik.Összességében a BTC-n kívül én sem preferálom egyik másik kriptót sem hosszútávon. Rövidtávú bohóckodásra meg gamblingre jók lehetnek. Elég ránézni az ETH árfolyamára mint 2. legnagyobb kripto. November végén amikor ugyanennyi volt a BTC árfolyama, mint ma akkor az ETH bőven 3000$ felett volt, most 1800$-t karcolgatja.
-
BaLee
addikt
Kicsit mosolygok most az árfolyam alakulásán. Mindenki ügyesen kiszállt még a legjobbkor (természetesen). Én nem hallgattam, de párom mondta, hogy Balázs a Radio1 adásában is azt mondta, hogy ő is kiszállt, jobb most a kriptótol távol maradni, közben meg visszajött az árfolyamon 93k-ra.
Már várom a storykat, hogy hirtelen 80knál mégis betárazott inkább mindenki és ismét ül a vonaton.
Persze lehet nekik lesz igazuk de azért kíváncsi leszek.
-
BaLee
addikt
Én meg decemberben mérgelődtem, hogy korán kiszálltam ETH-ból 3300-3400 körül, már nem emlékszem pontosan.
Hát az idő megszépíti...
-
BaLee
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Ilyet én is szoktam álmodni. Mondjuk már az álmom is olyan, hogy a nagy pump-ban valahogy nem sikerül eladnom és lemaradok róla mert mikor el tudnám adni már visszaesett.

Valóságban egyik legfájdalmasabb emlékem a "szépemlékű" Safemoon coin. Figyelgettem, figyelgettem végül 100 usd értékben vásároltam. Felkapta mindenki, napokig csak ez folyt mindenhonnét, emlékszem este ránéztem még, valahol 3000$ körül járt az értéke. Másnap már csak 1000$ alatt, itt még kivettem a belépőt amit jól tettem, mert pár nap múlva már annyit sem ért amennyiért vettem.
Szóval a valóságban jó egy ilyen pumpban ülni de annál sokkal jobb realizálni is belőle.
-
BaLee
addikt
válasz
Agyrák666
üzenetére
Nyugi én is emiatt szkippeltem évekig.
Aztán megtanultam elfogadni, hogy mint bármi másban itt is annak van értéke aminek az emberek értéket tulajdonítanak...Ez egy kiváló befektetési és főleg spekulatív eszköz lett. BTC-nél maradva ugye nagy előny, hogy átlátható, nem lehet belőle többet nyomtatni mint FIAT pénzből meg maga a szisztéma felépítése is egyelőre atomstabilnak tűnik.
-
BaLee
addikt
Azért nagyon szembetűnő itt a fórumon is, hogy az emberek hozzáállása is nagyban változott a kriptohoz. A 21-es bull run idején és főleg után itt is rengeteg volt a megmondóember, hogy semmi értelme, kipukkant a lufi stb (bár ezek egy része biztos abból adódott, hogy náluk a drága videókártya oka még mindig a bitcoin volt...). De most már ez nem jellemző, FB kommentek alatt is sokkal kevesebb a szemellenzős.
Mondjuk a maradék majd biztos előbújik ha elkezdődik a medve szezon és hallgatjuk majd, hogy ennek sokadszor is vége befürödtünk, meg sem áll a nulláig stb.
-
BaLee
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Szerintem keress más megoldást. Bitcoint küldeni nagyon drága, szerintem nem nagyon fogja megérni.
Próbáld meg megnézni az alkalmazásban, hogy mennyi a tranzakciós költsége, ha bitcoint küldenél. 6-8 dollár körül indulnak a BTC tranzakciók de sok helyen 15-20$-t is elkérnek egyért.
Kérdésedre visszatérve, veszel bitcoint X dollárért, lesz X dollárnyi bitcoinod a neteller tárcádon és azt tudod utána beküldeni a pókeres cégnek a megadott címre és a megadott hálózaton,
-
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
Természetesen. Akik ebben nem hosszútávon gondolkodnak azok jó eséllyel bukni fognak.
Most nagyon más a környezet mint 2017-ben, vagy akár 2021-ben. Sokkal nagyobb tőkéjű cégek és alapkezelők kezdték el felvásárolni a BTC-t. Nem csak nagy bálnák játéktere maradt (pontosabban inkább ők lesznek a nagy bálnák).
Egy konkrét példa, ha jól emlékszem az első ATH utáni zuhanásban a Blackrock valami 13000db-nyi BTC-t vásárolt amikor jelenleg napi 800darab kerül kibányászásra a felezés után meg napi 450db-ra csökken. Ez azt jelenti, hogy (felezés után) közel egy hónapnyi kibányászható mennyiséget vásárolt meg rövid úton a Blackrock.
És ez nem olyan mint a fiat pénz, hogy nyomnak még belőle ha több kell.Azaz itt még nagyon nagy potenciál van a dologban, bár nem vagyok naiv, ha többet "nyomtatni" nem fognak tudni belőle, megpróbálják majd kirázni a gyenge kezűek kezéből a BTC-t ahogy eddig is tették a bálnák. 1-2 rossz hír, 1-2 nagyobb tőzsde bebuktatása és lehet olcsón vásárolni. Tavalyi bikapiacon lehetett látni, hogy sok automatizált bot, hogyan kezd eladásba amikor valami olyan hírt talál amit rossz hírnek gondol...
-
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
Így van, de ilyen dolgok mindig is lesznek. Most is csődbe mehet bármelyik nagy tőzsde. Pontosabban csődbe lehet vinni bármelyiket ahogy tették az FTX-el is. Ha nincs a Binance féle akció lehet az FTX még mindig üzemelne.
Egy bank rohammal (amikor elterjesztenek egy hírt ami vagy igaz vagy nem) bármilyen bankot csődbe lehet vinni 2 nap alatt, ugyanez igaz a kriptovilágra. Előző bika piacon, ha pár napig vagy 1 hétig minden "zöld" volt utána garantáltan jött a nagyobb korrekció, vagy a zuhanás. Most akkora erő van a dologban, hogy az új ATH elérése után volt egy nagy esés, majd a következő próbánál még 1 kisebb, harmadikra simán átugrottuk azt a szintet.
Szóval most jó a környezet, de nem lesz ez mindig így.
-
BaLee
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ez lesz majd veszélyes amit írsz.
3 éve is így volt, első csúcs után mindenki a 100k-t várta, mindenhonnét ez folyt, aztán kicsit túl az első csúcson jött a zuhanás 68k-ról, valahol 20k alatt vola az alja.
Most kicsit más a helyzet, de a vége hasonló lesz. Amikor 90k lesz, majd mindenki a 200k-t várja aztán ha vége a bikának megint megyünk vissza lefelé. Lehet, hogy az alja már nem 16k lesz hanem mondjuk 40 vagy 45, de az ugyanúgy fog fájni annak aki nem adta el mondjuk 70k-nál vagy 90-nél.

Mindamellett én is úgy gondolom, hogy megy még feljebb, nagy benne az erő most, de a tetejét eltalálni nagyon nehéz lesz, mert sokszor pont nem azt csinálja amit várnak tőle.
-
BaLee
addikt
Tényleg, most nézem...
Akkor én a Revolutot tudom ajánlani. Crypto.com app sem rossz amúgy de bonyolultabb, és sok a buktató főleg kis coinoknál (app-ban eladva olyan sz*r a váltási árfolyam, hogy bődületes). Ott is akkor járhatsz jobban, ha az Exchange-re regisztrálsz és oda átküldöd a kriptot és ott adsz el vagy veszel.
#24147 tomszli11: pár 100 ezerrel simán, millió felett már inkább pihenjen saját walleten aztán ha el akarod adni vagy kereskedni vele akkor beküldöd egy tőzsdére
-
BaLee
addikt
Felejtsd el ezeket szerintem, regisztrálj egy kriptotőzsdére (Crypto.com, Binance stb.) és ott tudsz venni mondjuk bankkártyás vásárlással. Többnél van olyan hogy első hónapban mondjuk nincs is ennek plusz díja.
Vagy revoluton még könnyebben megoldod, ott annyi, hogy fizikailag nem a tiéd a kripto (nem tudod kiküldeni saját walletre).
-
BaLee
addikt
Azért most megnézném azoknak a véleményét akik 2022-ben írták ide az agymenéseiket, hogy megy a kripto a lecsóba...
Bár most messze elkerülök a topicot, vagy csak irigykednek és olvassák, majd következő medve piacon megint aktívak lesznek.
-
BaLee
addikt
Több elemző mondta már korábban is, hogy simán lehet 20-22 körül az alja.
Még az is lehet, hogy már ezen a héten meglesz. -
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
A cikket átfutva annyi a lényeg, hogy mutat pár képet a top 20 coinokról és amik ott szerepelnek az elején régóta az csak a Bitcoin meg az Ethereum. Az összes többi top 20 coin cserélődik.
Én azt mondom, hogy ebben igaza van. Mindig jön pár világmegváltó coin, de el is tűnhetnek, most ha újra éveket kell várni egy következő bika piacra akkor lehet, hogy a mostani top 20 coin helyett már más coinok lesznek a top 20ban. Kriptoban még a hónapok is hosszú idők, nem, hogy az évek. Szóval hosszútávra szerintem is csak BTC meg ETH, a többi szerencsejáték. Rövid távon persze jó lehet, csak el kell találni mikor kell kiszállni belőle... Pl. aki 2020 végén bevásárolt kb. bármiből az hatalmasat szakíthatott. Nagyon sok coin még most is 5x-10x az akkori árához képest pedig most minden nagyon lent van.
DCA (Dollar-Cost Averaging) - magyarul azt jelenti, hogy megadott időközönként vásárolj, ne azt nézd mikor mennyi az ára az adott coinnak. Hosszútávon ezzel jársz a legjobban. Veszel minden hónap 15én mondjuk BTC-t 50$-ért.
-
BaLee
addikt
".. teljesen irrelevans, mert a bank run eseteben _megvan az osszes penz_, csak nincs epp a bankban. A Terra eseteben pedig _nincs meg az osszes penz_. A bankot azert zarjak be egy idore, mert oda kell szallitani a penzt. De mind megvan, a kovetelesek es tartozasok osszege nulla. A Terra eseteben a kovetelesek es tartozasok osszege nem nulla."
Ennek azért nézzél utána szerintem mielőtt ilyet leírsz.
Nem akarom kifejteni mert elég hosszú lenne, de a Covid hullám indulásában törölte el Matolcsy azt a rendelkezést, hogy a bankoknak az addigi pár % tartalékráta helyett már 0% tartalékrátával kell rendelkeznie ha kiad egy hitelt. Ez azt jelenti, hogy te beteszel 10 millió forintot akkor 10% tartalékrátánál abból 1 milliót meg kellene őriznie. Most ez 0%, azaz a pénzt teljes mértékben kihitelezheti és bármennyi hitelt vehet fel a jegybanktól.
Szóval soha, egyetlen banknak sincs annyi pénze, hogy ha az emberek megrohamozzák akkor ki tudja őket fizetni. Még úgy sem, hogy napokig bezárnak. Ha kihiteleztek 20 milliót 20 évre akkor azt nem fogják 2 nap alatt visszaszerezni.
Kezdésnek ezt a két videót ajánlom a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=-obgoVutp_I
https://www.youtube.com/watch?v=EIT5M3p6EFAMondjuk ebből is látszik, hogy az emberek hisznek a bankrendszerben, csak nem tudják mi áll mögötte. A világon mindent be lehet dönteni, sokan mondják, hogy a TerraUSD stablecoin bedöntése is szándékos volt.
-
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
Én most nem vennék, amíg nem látni hol az alja. Mondjuk eladni sem fogok.

Az tény, hogy BTC, ETH-n kívül ilyenkor minden rizikós. Ha jön egy több éves medve piac valami alacsony BTC árfolyammal akkor a következő bika piac idejére a régi altcoinok lehet nem lesznek már sehol.
A 2017-es 19500$ körüli ATH után 3200$ körül volt az alja.
A tavalyi 68000$ ATH-hoz viszonyítva ez 10-11000$ körül van. Bár ott sem azonnal érte el ezt a számot, sokáig 6-7000$ körül volt. Aki az alján vásárolt az 20x pénzt csinálhatott ha a csúcson adta el.Hogy most ugyanez lesz a sorminta? Majd kiderül.
-
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
Innen már nincs visszatérés szerintem.
Vannak olyan coinok amik direkt úgy vannak kitalálva, hogy benne van a rugpull lehetőség. Azaz pl. venni lehet de eladni nem, vagy valami kiskaput kihasználva a coin kitalálói ügyeskedhetnek, esetleg valami végzetes hiba a kódban esetleg hibák sorozata vagy olyan együttállás amire nem számítanak az alkotók. Ezek mind betönthetnek egy coint.A LUNA esetén ez történt:
- miért dőlt be: valaki szándékosan megtámadta a hálózatot, és nagy mennyiségű UST-t öntött a piacra, ezzel depeggelve a valutát. de ez önmagában nem az egyetlen ok, közrejátszott az anchor protocol nemrégi frissítése, a globál piaci helyzet, és még sok más.
- hogyan dőlt be: az alapítók a piacra öntötték az összes BTC-jüket, ami extra fedezetként szolgált volna hasonló helyzetekre, így nem maradt más eszközük megmenteni a projektet. ha LUNA-t adnak el, akkor az lejjebb hajtja az árfolyamot és pánikot kelt, így egy öngerjesztő folyamat lett volna
- hibás az algoritmus?: igen, mivel a whitepaper egyik első oldalán core funkcióként állítják hogy 1 UST bármikor beváltható 1 dollár értékű LUNA-ra. Ez az úgynevezett mint-burn mechanizmus.
- miért nem működött a mint-burn?: mert hard limit van beállítva, hogy mekkora a maximum mennyiségű UST amit egy nap LUNA-ra lehet váltani. Ezért ahogy kifogy ez a virtuális pool, egyre nagyobb lesz a spread. Így olyan árakat írt a rendszer, amin senkinek nem érte meg váltani, így effektíve nem volt lehetőség eladni az UST-t
- átverés/Ponzi volt?: Nincsen kizárva ez sem. A jövőben ki fog derülni, hogy Do Kwon vitt-e haza egy zsák pénzt vagy sem.
- vissza fog-e menni fel?: Valószínűleg ez már teljesen menthetetlen, a LUNA nullát fog érni. Az oka egyszerű: Az UST-nek négyszer annyi market capje van, mint a LUNA-nak. Ergo nem lehet mindenkit kárpótolni, bármilyen beavatkozás is történik, azzal valaki veszíteni fog.
- lunám van - ust-m van, mit tegyek?: másodlagos piacon add el. ami biztosan nem működik per pillanat: binance kiutalás-beutalás, astroport, terraswap. Én quickswapen tudtam relatíve tűrhető áron eladni (ha tűrhető az hogy tulajdonképpen 7 számjegyet bebuktam ezzel a szarral)
- hol lehet friss infókat szerezni? twitter (stablekwon, luna, lunacrash, lunatics hashtag), terra agora forum, anchor forum, /r/terraluna reddit -
BaLee
addikt
válasz
üzenetére
Az UST az egy viszonylag kis market cap-ü stable coin volt, azért csak volt mert ugye most már nem annyira stable coin... Ráadásul lehetett rá 20% körüli kamatot kapni.
A többi stable coinnál a piac alakítja azt, hogy ki mennyi kamatot ad rá. Míg tavaly sok helyen elérhető volt 10-12%, most a legtöbbre max 7-8% éves kamatot adnak.
Ha ugyanez az USDT-vel vagy az USDC-vel történt volna akkor az borította volna a piacot. De azok kicsit máshogy működnek, azok mögött dollár fedezet van.
-
BaLee
addikt
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Biztos fog jönni.

-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Tök jól összefoglaltad.
Én is ennyit gondolok a háttérben. Ha most 2 évvel korábban lennénk a BTC grafikon is fordított lenne, nem lefelé esne hanem felfelé tartana.
Olyan szinten jöttek be az intézményi befektetők ill. olyanok akiket nem is érdekel, hogy mi van a hátterében, csak pénzt akarnak keresni. Ők most tényleg ugyanazt teszik, mint a tőzsdéken. Két kézzel szórják ill. adják el a kriptót mert a tőzsdék is esnek... Ehhez jönnek a pánik sellerek.Lehet páran megmosolyognak de én jobb helyen érzem a pénzem kriptoban, mint forintban. Esik az euró a háború híre miatt, dollár erősödik, a jó magyar forintunk pedig már 370nél van mikor pár napja még 355 körül volt úgyhogy még az eurónál is sokkal jobban gyengül. Dollárral összehasonlítva még szarabb a helyzet. 1-2 nap alatt itt is 5-7%-okról beszélünk.
Eddig sem volt gyenge infláció de most brutális lesz, főleg majd ha lelövik a hatósági árakat meg a benzinárstoppot. Páran a kardjukba fognak dőlni.
-
BaLee
addikt
válasz
Simulacrum
üzenetére
Egy része lehet, de sztem max 10-30%-a. A nagy halak úgysem tudják elkerülni az adózást itt sem. Most, hogy pistike erről tölti a kártyáját vagy épp kivesz pár 1000€-t egy évben mert valahol belenyult a tutiban az amúgy is radar alatt van.
-
BaLee
addikt
Szerintem ott inkább annak kellene folytatódnia, hogy a bányászat megújuló energiából történjen. Amerre már most is halad a dolog.
A napokban olvastam egy cikket, hogy az egész kriptoipar által használt energiamennyiség az arany bányászatához felhasznált energiának csak 64%-a.
-
BaLee
addikt
Ha megvizsgáljuk kicsit távolabbról a dolgot szépen lassan rájövünk, hogy senkinek sem érdeke betiltani a kriptot az olcsó videokártyákra ácsingózókon kívül.
Szabályozni akarják, megadóztatni (akár kereskedő akár bányász oldalon) mert abból van pénz. Betiltásból nincs.
Nálunk sem véletlenül tértek át a 15%os kripto adóra. -
-
BaLee
addikt
válasz
hitman77
üzenetére
Ha kis összegekkel játszol azt nem érdemes kiutalgatni, mert nagyon sokat buksz rajta. Tárold a váltón. Oké, hogy kockázatosabb, de egyrészt még minimális kamatra le is tudod kötni másrészt nem buksz havi 20$-t kiutalásonként...
A 24 szavas kulcsot tárolhatod gravírozott fém lapban is, de okosabb több helyen tárolni. Ha a lakásban a széfedben tartod, betör valaki és megtalálja akkor övé a tárcád. Tedd el több helyre, mondjuk szüleidhez felét, másik fele marad nálad.
Amúgy amit a Ledgerhez adtak papírt arra ráírod és beteszed egy borítékba, annak sokszor 10 évig semmi baja nem lesz.
Szerintem BSC láncon nem tudsz BTC-t Ledgerre küldeni.
A BTCB pedig egy BEP2 láncon létező bitcoin token ami mögött elvileg 100%ban BTC van, ezzel garantálják az értékét. -
BaLee
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A választ akkor kapod meg ha visszanézed, hogy az elmúlt ciklusokban mik voltak a top 20 coinok aztán meglepődsz, hogy csal pár darab ismerős van a jelenlegi top 20ból...
Rövid távon jók lehetnek az altcoinok szerintem, de hosszútávon kevés marad, jön egy rossz hír, aztán elindul lefelé, ha a BTC esik akkor meg jóval nagyobb növekedés helyett jóval nagyobb esést tudnak produkálni.

-
BaLee
addikt
Kicsit azért vicces ránézni a BTC grafikonjára. Abszolút negatív piaci hangulat, mindenki arról beszélt, hogy 30ig vagy lejjebb meg sem áll, azóta csak felfele megy.
Akik shortolták azok most szopóágon vannak.

Na nem mintha ettől nem eshetne még majd tovább csak ez olyan tipikus....

-
BaLee
addikt
válasz
Mausefalle
üzenetére
Semminek nem nő az ára az égig? Valóban?

Csak 1 példa. Nézz rá a Tesla árfolyamára. Tavaly év elején picit esésben volt aztán jöttek a hírek, BTC-ért Tesla stb és elindult felfelé. Mindenki mondta, naponta jöttek a cikkek, hogy egy túlértékelt valami a Tesla részvény, jön a lejtő, el kell adni. Jött is 770ről lement kb. 550ig.
Nézz rá hol van most és hol jár november végén kb. fél évvel azután, hogy minden 2. cikk arról szólt, hogy az év eleji ára nem a valós értéket tükrözi.
-
BaLee
addikt
válasz
Mausefalle
üzenetére
Nyáron volt 30 alatt is. Aki akkor vett és megelégedett "csak" egy duplázással annak volt rá lehetősége.
Aki telhetetlen volt az elszalaszthatta az előző 61 ezres ATH-s ziccert is mert akkor mindenki a 70k-t várta, most a 68 ezresnél meg mindenki a 100k-t év végére. De már elég tisztán lehetett látni, hogy a BTC még véletlenül sem azt csinálja amire a többség számít.
Beeshet simán 30 alá is akkor majd 2-3 év múlva lesz új ATH. -
BaLee
addikt
válasz
Mausefalle
üzenetére
Nincs kőbe vésve, hogy csak felfelé mehet, az viszont kőbe van vésve, hogy mikor mínuszban vagy és minden esik akkor nem adunk el. Ezen nem változtat, hogy most éppen 40 ezret ér vagy 20at, sőt, ha 20-at akkor már még inkább nem adjuk el, inkább veszünk.

Ha tőzsdézel és okosan tőzsdézel majd akkor megérted.
-
BaLee
addikt
válasz
Mausefalle
üzenetére
Miért is adná el? Pont az a lényege, hogy ha esésben vagyunk nem adunk el. Ha 2 év múlva lesz 100k akkor 2 év múlva lesz. Addig nem kér enni sőt különböző platformokon évi 5-6%-ot még kamatozhat is.
Én sem adnám el bármeddig esik, inkább vennék még hozzá.
-
BaLee
addikt
válasz
Mausefalle
üzenetére
Vajon miért van az, hogy ha valami komoly gond van valahol az országban (komoly infláció stb.) akkor mindenki menti a pénzét többek közt pl. BTC-be?
Ill. a BTC-re mindenki értéktárolóként tekint?Fiat valutákból bármennyit lehet nyomni, BTC-ből meghatározott mennyiség van.
Tök jó amúgy, hogy nálunk meg azon dolgozik az állam, hogy elértéktelenítsék a forintot mindenféle támogatással és pénzszórással az átlag ember meg nem lát át a szitán és tapsikol neki. Közben az 5 éve vett lakásunkat dupla áron lehetne eladni.
-
BaLee
addikt
válasz
goodboy007
üzenetére
ha nem magánszemélyként csinálod hanem vállalkozóként vagy cégként akkor szerintem minden további nélkül
-
BaLee
addikt
válasz
aradebil2
üzenetére
#22577-ben már leírtam, de akkor a te kedvedért még egyszer:
Az én meglátásom szerint a crypto.com applikációja egy kripto váltó, a crypot.com exhange felülete pedig egy tőzsde. Ha szerinteted nem, semmi probléma. Egy kezdőnek ezt így sokkal könnyebb elmagyarázni.
Kereskedni kereskedhet váltón is csak baromira nem éri meg.
-
BaLee
addikt
válasz
aradebil2
üzenetére
Váltó nem egyenlő tőzsde pl. a crypto.com applikációja. Tőzsde meg a crypto.com exchange webes felület. Binance is hasonló.
Váltón beírod, hogy miből akarsz venni mennyit és kiírja mennyi pénzbe vagy kriptóba kerül.
Tőzsdén meg el vásárlási, eladási megbízásokat kell adni, teljesen más világ meg nem is kezdőknek való szerintem. -
BaLee
addikt
válasz
treklam
üzenetére
Szerintem regisztrálj a crypto.com-ra, van meghívóbónusz is ha kapsz linket (25$) ha ki akarsz váltani nagyobb kártyát majd. Magyar nyelvű felület is van meg teljesen jól átlátható. Biztosítás is van a kriptora.
Hw tárcával én pár millió alatt nem foglalkoznék, akkor is csak olyan esetben ha évekig nem akarod eladni csak tartani szeretnéd. Még akkor is meggondolnám, mert ha váltókon lekötöd azért is kapsz %-okat. Persze utóbbi esetben megvan a kockázat, ha a váltó eltűnik vagy bezár akkor futhatsz a pénzed után. -
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ez így meredek kérdés.

Ahány coin, ahány váltó, ahány tőzsde, ahány hálózat annyi féle eltérő fee-vel dolgozik.
Vannak olyan coinok amiket olcsó küldeni (pl. ZIL, LTC) van amiket drága (BTC, ETH, USDT) de utóbbiak küldése is csak saját hálózaton drága, más hálózaton (pl. TRC20 vagy BSC) már olcsó.
-
BaLee
addikt
Furcsa kicsit nekem ami most van. Áramlik át a pénz bitcoinba?
Ezzel amúgy nincs bajom, de tavasszal úgy volt, ha a bitcoin elindult felfelé húzta magával az altokat, minden ment felfelé, most pl. a top 15ben van 4-5 coin ami plusszos a többi inkább mínuszba megy miközben a btc hasít.
-
BaLee
addikt
válasz
BeLucZ
üzenetére
Crypto.com-nak is már volt tavasszal 10 millió felhasználója azóta lehet dupláztak a sok reklámnak köszönhetően és náluk is voltak tavasszal bajok, de kinőtték.

Engem nem érdekel kinek hány felhasználója van, az már inkább, hogy ha emiatt maradok le valami jó vételi vagy eladási lehetőségről mert épp nem tudok hozzáférni vagy épp mesterségesen sz*patnak valami mondvacsinált dologgal ami a Binance-nál sajnos nem idegen. Pl. Safemoon robbanásakor a BNB kiküldés korlátozása meg ilyenek.

-
BaLee
addikt
ADA-nál én is így jártam. Celsius walleten van most tök jó promo ADA-ra, 400$-nyit kell beküldened és 30 nap után kapsz hozzá 40$-nyi ADA-t ill. 4% körül kamatozik alapból. (akit érdekel 50$-nyi BTC-s meghívókód mindezen felül a celsiushoz, írjon privátban
)
Na szóval elindult az ADA promó, ki akartam utalni erre ugyanez a karbantartásos szöveg volt. 2 nap után tudtam végül kiutalni de azóta is egyszer mikor láttam épp nem volt elérhető. Amúgy én simán el tudom képzelni, hogy olyan mértékben kezdett kiáramlani a Cardano a Binance-ról, hogy ilyen lépésekhez nyúlnak. Nem véletlenül volt pár napja valami nagyon jó %-os lekötési lehetőségük ADA-ra, bár ha a %-okon túl is lát az ember akkor láthatta, hogy csak 10 napos lekötésre adták azt a baromi magas éves %-ot (valami 20% körülit) a nagyobb lekötésekre már jóval kevesebbet.A Crypto.com amúgy a mostani nagy esésben végig talpon volt, ezt ki is hírezték és ez nagyon nagy dolog. Nem mondom, hogy nem lassult be de végig elérhető maradt...
-
BaLee
addikt
válasz
BeLucZ
üzenetére
Ne aggódj ilyenkor, szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy ha ilyenkor beszállsz akkor bukni fogsz rajta, mint, hogy nyerjél rajta sokat.
Elég csak az Ethereum 4000$ körüli áránál tapasztaltakra gondolni. Bár elég szépen kapaszkodik fel ismét de még mindig messze van a 4300-4400 körüli csúcstól.
Bezzeg amikor jött egy kis korrekció, hogyan örültem, hogy be tudtam szállni 3900$-on.
Jönni fog az a korrekció...
-
-
BaLee
addikt
Lássuk be, hogy a BTC árfolyama sosem igazán úgy alakul, ahogy sokan számítanak rá. 30k körül nagyon sok szakértő mondott 24-26k körüli célárakat, hogy akkor venni kell, valamint azt is nagyon sok helyen mondták, hogy itt nyáron már nem lesz semmi, majd ősszel. Ahhoz képest ez a 43k (ami lassan 44) elég meredek.

Persze nem mondom, hogy ne lehetne innen még egy jó nagy esés de én meglepődnék, ha lemenne 26k-ra.
-
BaLee
addikt
válasz
bayarena
üzenetére
Nekem semmi fizetési papírok nem kellettek az alap regisztrációhoz csak a szokásos igazolványkép vagy selfie meg a személyi igazolványod első, hátsó oldala.
Haveromnál volt valami kavar, mert magyar, de Ausztriában dolgozik, osztrák a bankkártyája így azon keresztül nem tudott feltölteni emiatt, csak utalni tudott. Az meg ugye most nem működik.
-
BaLee
addikt
Én csak egyet nem értek. Mindenki várja az alját, hogy 24-26k körül aztán lehet venni, miért akarnának most a bálnák megszabadulni több, mint 10000 btc-től, ha utána meredeken megy majd felfelé?

Vagy eladják most 30k felett, ezzel bedöntik és 24k-n újra vesznek?Nem tudom feltűnt-e valakinek de a BTC sokszor kb. pont az ellenrkezőjét csinálja mint amire mindenki számít.

-
BaLee
addikt
Viszont, ha nagy pénzügyi összeomlás meg giga infláció jön akkor azért a törtaranynak lesz még értéke.

Volt egy érdekes írás anno az Argentin hiperinfláció időszakából írta valaki (nem jut eszembe a neve most sajnos) aki ott volt és érdekes volt olvasni minek van értéke olyankor. A törtarany volt az egyik mivel annak mindig is lesz értéke. Mellette persze a kaja, a víz meg persze a fegyver, meg egy jó 4x4-es terepjáró sem árt nagy gallytörővel.
-
BaLee
addikt
válasz
tisztelturam
üzenetére
Azért nehéz döntés, mert minden coin ára a bitcoinétől függ. Vasárnapi esésnél pl. az ada is benézett 1.1 alá. Hiába veszel bármilyen csoda coint a bitcoin esését hatványozottan fogják lereagálni. Most ebben a pillanatban pl. a BTC -4,04%on van, szinte az összes altcoin ennél nagyobbat esett ADA pl -10%, ETH -7,3...
-
BaLee
addikt
válasz
tisztelturam
üzenetére
Ha neki így működött akkor nem szóltam akkor lehet, hogy az algoritmus kikeresi a 4 jegyű számot a közleményből.
Akkor szokott még probléma lenni ha utalásnál pl. nem a Binance a címzett vagy a küldő bankszámlaszámnál a név nem ugyanaz, mint ami Binance-on van. 1-2 ékezet elvileg nem para, de ha másnak utalsz, egyiken 3 neved van másikon csak 2 az mind mind probléma.
Ilyenkor simán eltarthat napokig, míg visszakapod mivel ilyenkor valakinek rá kell néznie manuálisan (ha foglalkoznak ilyennel egyáltalán) vagy csak simán ennyi idő míg visszaküldik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Társasjáték topic
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest