- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Verticoin
junior tag
-
Verticoin
junior tag
(beleértve engem is)
-
Verticoin
junior tag
Ha a jog felől nézzük meg, könnyen megeshet, hogy bármelyik bitcoin fiók jogilag szabad préda.
hasonló, mint a méhkaptárlopás.
A közelmúltban a közterületre kihelyezett méhkaptárok ellopása nem lopásnak számított hanem megtalálásnak.
Azóta hoztak erre egy törvényt s ma már ez jogilag lopás,
Ugyanígy kérdés, a bitcoin helyileg hol van és minek számít az ellopása?Nevezhetjük joghézagnak azt, ha ellopja.
Kivéve ha olyan országban történik a lopás, ahol van már erre törvény.
Nehezíti a kérdést, hogy melyik ország joga legyen rá érvényes, mi alapján döntjük el, melyik országban lopunk virtuálisan?
És ha mindezt sikerülne akkor még mindig ott van a gyakorlati kérdése, hogyan bizonyítjuk, hogy ellopta, de az más kérdés.Van még egy másik kérdés, az erkölcs.
Csakhogy ez fennáll más okok miatt is. A bányászattal elhasznált energiamennyiség is felvet erkölcsi kérdéseket, valamint a nyerészkedéssel szerzett pénz is felvet erkölcsi kérdéseket, szóval nem ez az egyetlen erkölcsi kérdés.
Felfogható az összes bitcoin cím megszerzése ugyanúgy aki kapja marja módnak is, ahogyan az is, hogy eladjuk a bitcoint mikor magas az ára, majd visszavásároljuk mikor alacsony. Ha az egyik erkölcsös a másik nem az, akkor ki dönti el melyik az s melyik nem az? A törvényes hatalom nem, hisz most nem a törvényről van szó, ami vagy le van írva vagy nem, hanem a vita íratlan szabályokról szól, aminek más cikkelyei azokra is vonatkozhatnának akik ép vitatkoznak. -
Verticoin
junior tag
Nem olyan egyszerű a kérdés, mert hivatalosan, ha nincs örökös akkor az államra száll. Egy autó se aki kapja marja alapon lesz másé, ha nincs örökös hanem az államé lesz. Minden más eset lopás.
Azt nem tudom, hogy ha egy másik országban lesz valakinek tulajdona és meghal, akkor kié lesz? Azé az államé amelyik állampolgára vagy azé amiben a tulajdon van?
Bitcoin esetében azonban nincs háttér állam így ez a kérdés még nehezebb. Kivéve persze ha azé az államé, akinek az állampolgára volt a halott. Akkor egyértelmű, kié a bitc
oin.
Ennél is érdekesebb ez a kérdés, ami most van, hogy hardforkolt bitcoin esetében a Satoshi tulajdonában levő bitcoinok nem az övé. Ez nem lopás? Vagy mivel az nem ugyanaz a bitcoin szabadon adható bárkinek? Így az én hardforkolt bitcoinom se feltétlenül az enyém?
Vagy ezzel a húzással csak Satoshit akarják kiugrasztani a bokorból, pontosabban a névtelenségből?Én amúgy úgy tudom, hogy egy halott esetén a halott országában érvényes törvény van életben.
Kérdés van e abban az országban egyáltalán törvény?
Vannak érdekességek, sok országban pl. ha valaki gyilkosságot követ el, akkor nem örökölhet semmit. De ilyen esetben se szabad préda lesz az örökség, hanem a következő örökösre száll, ha pedig az nincs akkor az államra.Jó kérdés ez, ha az örökség egy része bitcoin e akkor az az államé lesz e, ha nincs erre törvény. Nálunk arra már van törvény, hogy bűnöző bitcoinját le lehet foglalni, de vajon a hagyatéki törvényekben is szerepel ez valahogy?
-
Verticoin
junior tag
válasz
atok666 #14355 üzenetére
Érdekes a párhuzam ami ezzel a témával kapcsolatban le van írva.
Egyik oldal szerint ha hosszútávú befektetésre vesszük, akkor még az árfolyamra se kell évekig ránézni, másik oldal szerint ha nincs aktivitás éveken át a csúcsok ellenére se akkor az feljogosít, hogy ellopjuk.Én mindenesetre egy befektetés esetén se tenném meg azt hogy évekig rá se nézek, bármikor lehet olyan helyzet hogy egy egy befektetést meg kell változtatni. Szép történetek, hogy aki évekig rá se néz az utána házat vehet aprópénzből, de a jövőre nézve egy csak az egyik lehetőség, ennek a fordítottja is megeshet. Az is jó kérdés vajon mikor kerekedik felül a bitcoinon egy másik kriptovaluta? Az hogy eddig nem sikerült csak az egyik lehetőség.
-
-
Verticoin
junior tag
Na:
-
Verticoin
junior tag
válasz
YASKATIR #14075 üzenetére
Elég lenne csak egy kis szövegértési tréninget felkeresni s akkor fel fogjátok tudni fogni mit írok s nem képzeltek bele mást. Azt pedig hiába próbálod tagadni hogy alapvetően nem a bányászgépeken múlik a bitcoin léte, attól még úgy lesz. És ebbe az arany is beletartozik ami a gépekben van akár tetszik neked akár nem. Az se segít ha olyasmit próbáltok belemagyarázni az írásomba amit le se írtam, ezzel csak saját magatokból csináltok hülyét. Nincs más választásotok, mint elfogadni a nektek nem tetsző tényeket, persze ignorálhatjátok is de attól még azok úgy lesznek ahogy vannak.
-
Verticoin
junior tag
válasz
KilgoreTrout #14071 üzenetére
Vagy ép te nem érted. A BCH-t pl. odaadták. Ilyen esetekben az üzemeltetőn múlik mi lesz a forkkal, nem pedig azon, hogy te mit találsz ki.
Az meg hogy szerinted mikor van értelme szintén nem befolyásolja azt hogy hogyan van.
De a fő gond az, hogy még a szövegértés se megy neked. Én azt írtam, hogyan megy nem arról hogy egy esetben vagy e csak értelme, vagy több esetben. Ugyanazt írtam amit te, hogy be is lehet utalni a localbitcoinsnak, csak már nem tudod mibe köss bele.
-
Verticoin
junior tag
válasz
Reggie0 #14058 üzenetére
"Oda lehet coint kuldeni? Nem csak valtashoz partnereket kozvetitenek?"
Nem, van neki belső nyilvántartása, hogy mennyi coinunk van.
Valóban magánember a partner, de adásvételként a belső nyilvántartásban cserél gazdát a bitcoin. Cserébe szinte azonnal, nem 40 perc mint egy átlagos tranzakció, és nincs tranzakciós díj se, 1%-o fizet az a fél aki hirdetett. Ha külsős vagy akkor nem fizetsz, ellenben vételi áron veszed ami drágább.
Azt persze nem tudom, hogy most is percek alatt átmegy e, nemrég hallottam, h a localbitcoins is folyton leállt.
A belső nyilvántartási bitcoin azonban ugyanúgy elküldhető egy tetszőleges vallettre, de annak már díja van És nem is szabályozható, egy általuk meghatározott optimális dij van. Ráadásul ha nem ott veszel, hanem oda küldöd kintről, akkor annak is díja van. További probléma, hogy a forkolt coint vagy megkapod vagy nem, rajtuk múlik. -
Verticoin
junior tag
-
Verticoin
junior tag
Ép ez az hogy nem megy át. Vételi ajánlatok vannak. Sok, rengeteg. Ettől lemegy az ára, de tényleges vásárlás nem történik. Aki eladná annak nincs bitcoinja de az ajánlat él.
Az eladó arra spekulál, hogy olcsóbban fogja megvenni. Van rá x ideje napok, talán hetek. Vár igyekszik minél olcsóbban megvenni majd a jövőben. Majd egyszer csak padlót fog a bitcoin s tényleg meg kell venni, hogy odaadhassa a vevőnek. Ekkor indul a felfutási hullám, ami egekbe emelheti az egészen 40 ezres vagy akár 100 ezres csúcsra is.
Az a baj ezt a folyamatot nem értem teljesen javítson ki aki szerint hülyeségeket írok.De eszerint sehova se áramlik semmi, fiktív az egész folyamat.
#13994: ez is reális, mert látszólag a semmiből jön a 13000 alatti zuhanás.
mindenesetre 10%-on felüliek a rángások.
-
Verticoin
junior tag
nem lehet hogy egy nagyméretű shortolás kavar így be?
illetve nem egy, hanem tömeges? -
Verticoin
junior tag
11500. Na most már tényleg bedőlt.
-
Verticoin
junior tag
válasz
Rickeffe #13965 üzenetére
De nem is a hozzájutás volt a kérdés hanem a plusz vásárlás mikor olcsó.
és hiába tanulod meg hogy lehet automatából venni, ha ilyenkor bezár és kész.
Eladni amúgy most is bármikor lehet, nem azzal van a gond. Jó olcsón persze.
És vásárolni is lehet most is simán. Fél millió forinttól.
Az eddig meglevő - kedvező - módokból azonban most sok fel lett függesztve. Amit mondom, hibána tanulsz meg előtte, ha ilyenkor megszűnik.
Kedvezőtlenül nyilván bármikor lehet venni és eladni, de azt meg ép az nem akarja aki tervszerűen csinálja, nem pedig hisztérikusan, hóbortként, lázként, stb.
Az ilyenkor bizony, tájékozódni fog, hogy tud e valaki kedvező módot most is, vagy ha nem is kedvezőt, de az adott pillanatban a legkedvezőbbet.Nah, befigyelt 12 alá.
-
Verticoin
junior tag
válasz
Ferdzsoo #13959 üzenetére
Így van vagyis ez lenne a fura.
Az nekem egyáltalán nem fura, hogy most 12 000-nél nem tőzsdepánik szerű eladási hullám tört ki hanem mindenki ráül a bitcoinjára s ennyiért nem adja el. Nem fura csak kicsit meglepő, de érthető.
Ez alapján mégis jó ötlet volt 16500-ért vásárolnom, mert hiába lett ennél nagyobb beszakadás, nem tudok élni a lehetőséggel, nem tudok vásárolni.
"
htc07
(PH! addikt)
az én menekülési tervem, hogy veszek még."
Hol???
-
Verticoin
junior tag
-
Verticoin
junior tag
válasz
btomi9 #13952 üzenetére
Én csak azt tudom, hogy 2 napja előttem vettek ki belőle. De már akkor is itt kérdezték, működik e. Akkor még tudtam a választ de akkor is csak a kívétre.
Amúgy meg a ***-öm tele van ezzel, másfél hónapja várok komolyabb korrekcióra, erre mikor van 40%-os korrekció? Két nappal azután, hogy kiegyezek egy 18%-ossal és vásárlok...
-
Verticoin
junior tag
válasz
B-L-A-C-K #13924 üzenetére
Én értem ezt a szempontot, persze ha esik akkor érdemes mérsékelni a kárt, csakhogy nem ez lenne az alap.
Az alap az, hogy olyan pénzzel szállunk be ami nem dönt minket romokba ha elszáll.
Aki eladta a családi házát abban a reményben hogy tíz családi háza lesz, oké adja el most s vegyen egy lakást hogy ne legyen hajléktalan.
De aki beszállt a megtakarított pénze felével annak őrültség lenne most elveszteni ezt a felét és akkor marad 0.75% a megtakarított pénzének azzal, hogy kilép.
Neki az a helyes döntés hogy bennmarad és vagy igaza lesz és lesz 2-3-5 szörös megtakarított pénze s akkor elgondolkozik kiszáll e vagy tovább kockáztat, vagy elveszti akár az egészet s megmarad a megtakarított pénzének az a fele amit nem fektetett bitcoinba.De úgy beszállni hogy egy esés esetén mentem a tőke felét, ez szembemegy az alapokkal, miszerint csak olyan pénzt fektetünk be bitcoinba ami nem fáj nagyon, ha elveszítjük.
Mondom, ha régebben fektetett be és nyereséggel száll most ki az más téma, az oké, a csúcsot még nehezebb eltalálni, mint nyerni.
-
Verticoin
junior tag
Ez az amikor tipikus személyfüggő. Aki 10 000-nél vett annak érdemes azt mondani oké 12000-nél kiszállok, 20% haszon 1 hónap alatt oszt jónapot.
De aki 20 000-nél vett annak kiszállni a felével mert pár nap alatt zuhant egyet?
Ilyen hozzáállással be se lenne szabad szállni. -
Verticoin
junior tag
Miért szerinted kontroll nélkül kell olvasni és KP-nek venni minden bitcoinnal kapcsolatos véleményt?
Szerintem egyet se nemhogy mindet, akármilyen hiteles is a forrás. A jövőt a leghitelesebb forrás se tudhatja pontosan. Max. elméleteket lehet alkotni s igazolni vagy cáfolni, érveket és ellenérveket szembeállítani. Persze ez utóbbira sokan nem képesek, hanem az ellenvéleményt elhallgattatni igyekeznek, ha nem tetszik nekik. -
Verticoin
junior tag
" hátha nem veszi készpénznek az írásod."
Ha valaki egy netes fórumon levő írást minden kontroll nélkül készpénznek vesz, és arra alapozza az egzisztenciáját vagy akár komolyabb vagyonát, az már régen rossz s annak nem én fogom ezzel megadni a kegyelemdöfést.
Amúgy meg érdekelne, miből gondolod a pumpa irányát?
-
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13856 üzenetére
Fogjuk fel pozitívan.
A cash beszakadt s mindenki menti át a vagyonát a BTC-be de mivel az lassú, még nem ért át.
Aki meg ezt nem tudja annak a vagyona még most indul el a Cash irányába s emiatt még mindig csökken a BTC.
Ha mindez igaz akkor ez emelkedés előtti csökkenés.Egyenlőre 15-ről visszapattant, már ahol én nézem.
Itt pedig meg se közelíti a 15-öt:
https://www.xe.com/currencycharts/?from=XBT&to=USD&view=1YA localbitcoinson meg eltűntek a magyar online eladók, nem fűlik a foguk ahhoz, hogy ennyiért eladják.
-
Verticoin
junior tag
válasz
YASKATIR #13766 üzenetére
"Eleg nevetseges, hogy egy ilyen jelentektelen "scam coin" mint a bcash kepes igy lenyomni a bitcoin arfolyamot, ugy, hogy csak egy rovid ideig volt tradelheto"
Legutóbb csak nagyon rövid ideig tudta lenyomni. 1 nap alatt duplázódott újabb 1 nap alatt újra duplázódott majd annak a felére esett vissza s a bitcoin utána meglódult kb. a háromszorosára. vajon most is hasonló jön?
A cash két duplázódása már megvan, kérdés, mi jön most?
Ugyanakkor a bitcoin most nem esett annyit, 30%-ot jelenleg 20% esésnél tart.
-
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13755 üzenetére
Csakhogy én nem azt kérdeztem, hogy cash-t kell e venni hanem annak a technikai módját, hogy hogyan kell bitcoinnal VALAMIT venni. Hogy most cashról, más altcoinról, más valutáról, pénzről, részvényről, esetleg valami teljesen más kereskedelmi vagy magántermékről szolgáltatásról vagy bármi másról van e szó csak részletkérdés. Viszont maga az egész igencsak bitcoin téma. Nem látod a fától az erdőt...
(Az hogy arról érdeklődőm hogyan érdemes bitcoinért bitcoin cast venni egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha valaki valami mást ajánl. akkor azt a mást "kétmarékkal" fogom venni. Inkább megkérem az illetőt, hogy ha tud akkor válaszoljon a kérdésre, ahogy most téged is.) -
Verticoin
junior tag
válasz
sanzi89 #13753 üzenetére
és 800 Ft ezek szerint 15 perces lesz...
Mégvalamit nem értek. Itt nyuvasztom a népet magyarázzák el hugyan köl bch-t venni, de vonakodnak.
Más látom a sepával vesződik ami ugy tudom több ezer forintért utal.
Nem egyszerűbb ezzel a 800 Ft.os FEE-vel begórni a bitcoint egy tőzsdére s aztán ott váltogatni? -
Verticoin
junior tag
válasz
btomi9 #13751 üzenetére
Az Anker közben láttam ahogy kiadta a pénzt így az működött. Pontosabban 2 órával ezelőtt működött, csak ez a biztos
)
"Most akkor marad a SEPA utalás a maga lassúságával, körülményességével?"
Localbitcoinson ma vettem sima utalással. (Magyar embernek magyar bankszámlára.)Atyaisten a cash 1 nap alatt duplázódott.
-
Verticoin
junior tag
Ma voltam a bitcoin automatánál s egyikünk ép pénzt vett fel, s azt mondta 800 Ft a tranzitdíj és 15 perc alatt megvolt. De nem akartam zavarni a pénz számolásban viszont nem értem. Én úgy tudtam 3000 Ft a tranzitdíj s minimum 1 óra míg megvan, s még 5%-ot is levon a gépezet.
-
Verticoin
junior tag
válasz
devast #13707 üzenetére
Na most figyeljünk nagyon, mert az élőbb 17 alá ment. Vajon hol lesz az alja? Már régóta várnak sokan egy nagyobb korrekcióra, én 30%-osra várok de ha az lesz az most is 13 000-nél lesz. vagyis jobban jártam volna ha nem várok hanem veszek 10-nél...
és most sokan a cashba menekítik a pénzüket, elérte az előbb a 2600-at, történelmi rekordját.
-
Verticoin
junior tag
válasz
Verticoin #13585 üzenetére
Elolvastam ezt a cikket:
http://hvg.hu/tudomany/20171218_bitcoin_erteke_arfolyam_valtozas_kriptovaluta_vasarlas_mikor_vegyek?ver=2&utm_expid=1324304-23.8USXuGWPRhWtdjJmATShwQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Ftudomany%2F20171216_tanacsok_bitcoin_vetelehez%3Fver%3D2
s azonnal beindult a mineralógus figyelmeztetés. Azon a kérdésben ott van a képernyőfotó amire ezzel válaszoltam.
Lehetséges hogy ez a cikk (weblap) adja a minervirusokat?
vagy csak véletlen egybeesés? -
Verticoin
junior tag
bedőlt a bitcoin
-
Verticoin
junior tag
A múltkor 10 000-nél omlott.
-
Verticoin
junior tag
válasz
s7evcsenko #13603 üzenetére
Mit?
A pénzszerzést?
De, nagyon unom, jobb lenne ha csak simán a pénztárcámba teremne a pénz s semmit se kellene tenni érte. -
Verticoin
junior tag
válasz
szildavid90 #13601 üzenetére
persze, több mint egy satosi/év.
viszont lehet beindult a bitxoin rally?
az altcoinok mind csökkennek, mintha mindenki újra a bitcoin lóra akarnak felülni. -
Verticoin
junior tag
válasz
schawo #13588 üzenetére
Én 7400 óta várok a csend utáni zuhanásra. Lehet kiröhögni.
)
Igaz volt 7800 után egy rövid zuhanás 5500-ig, te túl rövid volt ahhoz hogy beszálljak így azóta is a zuhanásra várok.
Szóval nyugodtan röhögjetek ki.
De mindez semmi se lenne ahhoz képest, ha most végül beszállnék 18 ezren s utána lenne a zuhanás)
Mindenesetre a látnoki képességeim szerint egyáltalán nem szabad beszállni mert most fog bedőlni
)))
-
Verticoin
junior tag
válasz
shortcutme #13526 üzenetére
A localbitcoins ezekből melyik országé?
-
Verticoin
junior tag
válasz
andromedae #13428 üzenetére
Az ethereum mitől ugrott meg így?
-
Verticoin
junior tag
válasz
shortcutme #13408 üzenetére
És ha ez lesz akkor mi lesz?
Ez lesz az amitől a bitcoin bedől? amit ennyire harangoznak a vészmadarak?
Vagy lesz ekkor egy hardfork s minden megy tovább?A másik kérdésem: a paper wallet készítő vagy a destop pénztárcákból van e olyan amelyik megnézi a privát vagy publikus key volt e használva, s ha véletlenül mégis beletrafál akkor azt elveti s másikat hoz létre?
-
Verticoin
junior tag
válasz
#25583896 #13396 üzenetére
És sajnos arra se tudunk válaszolni, hogy érdemes e belevágni. Magasabb áron vett gépen is változhat a trend, hogy megéri a bányászni. Ráadásul azzal se bitcoint érné meg hanem más kriptovalutát, s azt is csak addig érte meg hogy mostantól megéri e majd ezután derül ki. Az elmúlt éveket nézve jobb lenne ha ezen a pénzen bitcoint vennél, de ez se biztos hogy megéri mostantól. A kriptovalutáknak extrém kockázata van.
-
Verticoin
junior tag
válasz
Papirember #13367 üzenetére
"továbbra sem értem, hogy mitől pénz, miért adnak érte az emberek vagyonokat és aki beleteszi a pénzét, miért teszi."
Ezzel kezdi a cikket. Leírja hogy nem érti majd ír egy egész cikket arról amit nem ért
)
Bár a cikk írása közben újra és újra megmutatja hogy gőze sincs arról, miket ír.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR