Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
addikt
Az miért van, ha X fiatért akarok BTCt akkor van különbség a fizetési módok között, ha X BTCt akarok, akkor ugyanannyi fiatot ír ki fizetési módtól függetlenül.
Illetve a bankkártyás fizetésnél nem írja ki a díjat. Ha a depositra nyomok, akkor már részletezi, hogy minek mennyi a díja.
Ez kicsit zavaros.
-
addikt
-
addikt
válasz BUZZLGHTYR #19258 üzenetére
Ha a hardver is megvan és az áram is ingyen van akkor bizonyára megéri.Látom, nem éri meg.
De akkor a bányászoknak hogy éri meg?
Úgy, hogy van egy csomó gépük?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz fireman123 #19087 üzenetére
Hogy is van ez, hogy a Binance csak cryptot vált cryptora?
Tehát először be kell utalnom a pénzt, venni valami stablecoint, majd aztán át tudom váltani BTCre?Melyikből olcsóbb BTCt venni? GBP, USD, EUR feltéve, hogy mindegyiket ingyen utalom revolutról?
GBP-t nem kellene váltanom, mert van, de nem biztos, hogy nem éri meg beutalás előtt USDbe vagy EURba konvertálni majd abból BTCt venni.Mi az alap elszámoló pénzneme a Binancenek, és mi az amit ő is átvált másik pénznemre mielőtt BTCt adna?
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Mindegyik váltó ennyire tudni akar mindent rólam?
Binance és a Kraken is mindent tudni akar rólam, mielőtt nekik adhatnám a fiatom. -
addikt
-
addikt
Miért EURt fizettek be amikor a BTC árfolyama USDben van meghatározva?
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az EURért vett BTCnél duplán fizetitek a révészt és meg egy EUR-USD konverzióval is lehúznak mind vásárláskor, mind eladáskor.
A Revolut pedig az USDot is jó árfolyamon adja akár csak az EURt. -
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Melyik exchange az ajánlott?
Coinbase, Binance, Kraken vagy valami más?A Binance kínai hátterű, attól kicsit óvakodom.
A Coinbase drága, a Coinbase Prot ajánlják több helyen, az jóval olcsóbb, de bizonyára nehezebb kezelni, vagy van valami más buktató is. -
addikt
Használ valaki multisig szolgáltatásokat mint pl a GreenAddress.it vagy BitGo?
-
addikt
Ki melyik walletre esküszik, és miért?
Most az Electrum és a Mycelium között vacilálok, de valószínűleg az Electrumot tartom meg, mert az van gépre is, és akkor már legyen ugyanattól a fejlesztőtől.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Armagedown #18849 üzenetére
Megosztod velünk is, hogy ilyenkor mi a teendő?
Azonkívül, hogy vásárlás után nem nézed, nehogy agyvérzést kapj? -
addikt
-
addikt
-
addikt
Értem.
Akkor itt mindenki vett régebben és tartja, vagy vár a beszakadásra és akkor beszáll? Vagy a főnöke BTCben fizet a munkájáért, vagy szimplán csak drogdíler?Hogyan lehet ebből értelmes pénzt csinálni?
Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb.
Tudjuk, hogy az ingatlan évtizedes távlatokban felfelé megy, vagy ha a Király osztja a pénzt, akkor ez az ország a világ csodáját produkálja ingatlan árnövekedésben, de a BTC-t nem irányítja Vitya.
Mik az általános javaslatok?
Venni, és tartani évekig, vagy az túl kockázatos, és inkább érdemes meglovagolni az ingadozásokat és gyakran realizálni a hasznot fiatban? -
addikt
válasz warcat #18797 üzenetére
Ha napi $5000-t ingadozik az árfolyam akkor akár napi szintű váltásokból is lehet nyerészkedni, nem kell várni, hogy beessen a pincébe az árfolyam majd 3 év múlva újra felmásszon.
Jól gondolom?
Tehát betol az ember némi játszós pénzt, majd naponta váltogatja ide-oda, a nyereségből meg vesz még coint vagy elissza -
addikt
-
addikt
válasz zerodot #18746 üzenetére
Viszont Jóska tudja ezt az új címet, és látni fogja, hova utalod tovább a coint, ahol már látja mennyi pénzed van.
Vagy nem?
Ha megvan a seed, abbó honnan tudja hány darab címet kell generálnia visszaállítás esetén?
Ez valami idő vagy iterációszám alapú dolog lehet, de vagy a címek létrehozásának idejét vagy a darabszámukat ismernie kell az új eszköznek is.
Ez hogyan működik? -
addikt
válasz zerodot #18744 üzenetére
Egyelőre csak tartani és váltogatni szeretnék, mert úgy tűnik ezt tartani jobb biznisz mint vásárolni vele.
Köszi a felvilágosítást.
Utánaolvasok a HD walletnek.A ledger hardverből gondolom célszerű 2-3 darabot venni, hátha az egyik behal, stb.
Értem, hogy nem jut ki a privát kulcs róla, de van rajta valamilyen védelem a jogosulatlan tranzakció aláírás ellen?Egy ujjlenyomatolvasó vagy hasonló. Vagy bárki aki ellopja megnyomja a gombot, és viszi a pénzem?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz jézusom #18732 üzenetére
A bányászok confirmálnak.
Ezt eddig is értettem.
De amíg van confirmálás addig valakinek megéri bányászni.
Kérdés, hogy milyen hardverrel érdemes?Leginkább arra lennék kiváncsi, hogy kitermeli-e a szerver havidíját és még egy kicsit?
Értem, mire jó a papírtárca. Offline tárolásra.
De ahogy a végén írja is, át kell töltened a privát kulcsot egy appba, onnantól pedig nem számít privátnak a privát kulcs, hiszen többé nem offline. Egy papírtárca generátor oldalon azt olvastam, hogy besöprés után érdemes megsemmisíteni a papírtárcát.Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy mindent vagy semmit alapon a papírtárca teljes egyenlege bekerül az appba, ha egy része kell csak, akkor a maradékot vissza kell utalni egy új papírtárcába, amit újra kell generálni, nyomtatni, stb.
-
addikt
válasz jézusom #18730 üzenetére
Lehet, hogy elmondja ezeket az alap dolgokat egy Youtuber.
Van ajánlott? Lehet angol is.Az egész tárcás utalásnál arra gondoltam, hogy amint beolvasod egy wallet appba a papírtárca privát QR kódját onnantól kezdve már nem számít teljesen biztonságosnak a privát kulcs, és ajánlott megsemmisíteni a papírt.
Binance mitől jobb mint más?
Ez egy váltó, tőzsde, vagy mindkettő egyben?Bányászaton CPU ra gondoltam, nem elírás. Mivel nem áll rendelkezésemre erős GPU, de van pár kihasználatlan CPU magom, és az árfolyam az egekben, így sem éri meg?
Viszont, ha nem éri meg a bányászat, akkor kik confirmálják a tranzakciókat?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz devast #18724 üzenetére
Pontosan ezért félek most beleugrani mert mindenki bátor.
Kivárom amig mindenki fél, mert zuhan. Majd akkor veszekValaki le tudná írni mi ennek az egész Bitcoin vásárlásnak/tartásnak a menete?
Beregisztrálok egy váltóra, veszek fiatért coint, azt átutalom a papírtárcába és kész?
Hogyan utalsz abból egy részösszeget? A Bitcoin app amikor beolvassa a QR kódot akkor lehúzza az egész egyenleget a készüléken tárolt walletba és azt javasolja, hogy semmisítsem meg a papírt.
Tehát ha nekem nem kell a papírtárca teljes egyenlege akkor a maradékot vissza kell utalnom egy új papírtárcába?Ha kereskedni akarok akkor beutalom egy tőzsdei fiókba és váltogatom a BTC/USD között a pénzecskémet?
Most, hogy ennyire megdrágult megéri CPUval bányászni vagy újra csilliós GPUk kellenek meg kínai olcsó szerverfarm ingyenárammal?
A bitcoin.orgon az egyszerhasználatos címeket javasolják, akkor ez most kell vagy nem?
-
addikt
Szóval mikor lesz a kövezkező korrekció amikor érdemes beszállni?
$40.000-nél kicsit későinek érzem.
De egyes elemzők szerint $100.000-ig is felmehet februárban.'17-ben és '19-ben a tizenezres árfolyamokon is elképedtem, de nem érdekelt. Aztán leesett az árfolyam, és elkönyveltem, hogy végre vége az őrületnek, a gamerek vehetnek videokártyát.
Most viszont, hogy néhány hét alatt többszáz százalékot emelkedett, ez meghozta a kedvem, hogy elkezdjem magam beleásni.
Már várom, hogy összeomoljon megint az árfolyam, és be lehessen szállni.
Bár, ha igaz a $100.000-es jóslat, akkor akár most is érdemes beszállni.Hol érdemes váltani?
Hogy kezelitek az ajánlást, miszerint minden tranzakcióra külön címet ajánlott használni?
Akkor a végén hogy lesz egy egyenleg a sok apró tranzakcióból?
Tudom, nem érdemes tőzsdén/váltón tartani, de akkor hogyan kereskedtek vele?
Van aki hosszútávú befektetésnek veszi? -
addikt
-
addikt
Létezik valami best practices leírás, ahol össze van szedve, hogy mit érdemes papírtárcában tárolni, mobilappon tárolni, hol érdemes váltani, etc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja