Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
afartew
kezdő
"mert nem lep reakcioba a borrel meg a csontokkal igy idealis fogaszati es sebeszeti beavatkozasokhoz."
végre megint valami közös az aranyban és a bitcoinban.
másik kérdés mi a vélemény ezt érdemes lenne elsők között megvenni?
Megrengetheti a világot, alakulóban a Facebook Coin
Ha igen, hogy lehetne elsők közt megvenni? -
GBRDVD
tag
Ha továbbvisszük ezt a gondolatmenetet, és letöltöd a SimplePay szolgáltatást (nem csak OTP-hez jó), akkor elvileg "ki lehet játszani" a rendszert, és forintot is tudsz Revolutra tölteni ingyen: https://kiszamolo.hu/revolut-trukk-forint-feltoltes/
Egyébként meg tudsz venni BTC-t (mit BTC-t, akár 500 altcoint) magyar szolgáltatóktól is utalással: MrCoin, CoinCash.
Bónusz tipp: nekem is csak egy Maestrom volt évekig (a Revolut előtti időkben). Mivel azt is Mastercard adja ki, néha beírtam oda, ahol csak Mastercard opció volt, és elfogadta. Egy próbált megér.
-
butch3r
senior tag
nincs coinbase accountom így nem vágom.
hogy jön ki a 0 fee-s vásárlás?
nincs extra fee ha (gondolom) kártyával veszel azonnal x btc-t?
árfolyam ugyan az mint amit price-s menüpont alatt ír?amúgy kár h amazon.de-vel nem működik
de amazon.co.uk-n se talál meg mindent.
pl
https://www.amazon.co.uk/Seagate-Expansion-External-PlayStation-STEB6000403/dp/B07C7V494X?psc=1&SubscriptionId=AKIAJA5VHS6TIVNX3PRQ&tag=synack-21&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B07C7V494Xhdd-t vennék valamikor pár hónapon belül akkor lehet nyomnám így mint ajánlod de ha nem találja meg a jó vételeket akkor nehéz lesz
-
Gyurma_13
aktív tag
Most január 3.-án volt Nick Szabo kezdeményezése, a "tartsd magadnál" a kriptód, BTC-d.(magad birtokold a privát kulcsodat) Ami nem volt rossz, de nem szólt nagyot.
Viszont egy ilyen kezdeményezést elindítani, már nagyobbat szólna. Vásárolj BTC-ért és azonnal vedd is vissza az elköltött mennyiséget. Ez adhatna egy lökést.Jól csinálod, ez lenne a dolga minden BTC rajongónak, holdernek.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
-
SLYM
veterán
Egy dolgot felejtesz el, a bitcoin "piaci kapitalizációja" 180 mrd dollár jelenleg. A világ éves DGP-je pedig 70.000 mrd $. Apple piaci kapitalizációja 700 mrd $. OTP piaci kapitalizációja 10 mrd $. Azért innen már nem lesz az, hogy beleteszel egy havi fizetést és úgy megnő az árfolyam, hogy milliárdos leszel belőle, azok az idők elmúltak sajnos. 100k$-os árfolyam persze simán benne van még, de az ilyen 1 millióról szóló cikkek, illetve ennek az árfolyamnak az esélye, szerintem 1%-nál kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Azért FUD-ot tényként beállítani nem kéne. Ez így konkrétan nem biztos, hogy igaz: "Tether (USDt) fedezetlen kibocsatasaval" . Én elhiszem, hogy szépek az összeesküvés elméletek, de konkrét bizonyíték senkinek nincs, csak találgatások. Simán lehet, hogy igaz, de az is, hogy nem. Készülj fel arra, hogy ez így lehet, de tényként terjeszteni akkor sem kéne.
Bittrex-hez nem tudok mit hozzászólni. És szerintem van jelenleg is megbízható exchange (legalábbis amiben én megbízok). -
LLam
senior tag
Nem ismerlek és ez egy magyar nyelvű fórum, ezért szemeztem kizárólag a magyar neyelvű variance.hu-ból. Szvsz ilyen minőségű szakmai tartalom ékes anyanyelvünkön nincs még egy. Továbbá az ő gondolatai 99.99%ban megegyeznek az enyémekkel.
Őszinte kíváncsisággal várom a te véleményedet formáló linkeket, szeretném megérteni, hogy valaki miért gondolja, hogy a blokkméret növelése az egyetlen és üdvözítő út.
Remélem abban egyetértünk, hogy a BCH NEM azért jött létre, mert gond volt/van a BTC hálózat tranzakció-kapacitásával. Sokkal inkább a bitmain (jihan wu) cég ASIC bányagépeiben alkalmazott AsicBoost-ot ellehetlenítő BIP91 alias SegWit fork miatt, ami egész egyszerűen pénzkiesést jelent a "gépházban robotolók" zsebéből.
Tényleg figyelembe kell venni a fejlesztőnek az általa létrehozott kódból hatalmas pénzeket kaszáló bányászok nyögéseit? Sőt el kell fogadni, hogy majd ők a bányászok mondják meg, hogy merre mehet tovább a fejlesztés??
Stay hungry!
-
törölt tag
"The hashrate on the BCH chain should be more stable, as well as the block production. We should see a split of the hashrate between BTC and BCH that is close to the split in term of price"
forrásA cél hogy kiegyensúlyozottabb legyen a block time, ezt valószínűleg meg is oldja a fork. Hogy mi lesz a piaci hatása, azt nehéz megjósolni. Én személy szerint nem gondolom, hogy emiatt komoly változások indulnának be és továbbra is azt mondom, hogy a BTC marad a Bitcoin. A BCH-nak is van létjogosultsága, akinek jobban tetszik, használhatja azt, de most már még inkább úgy néz ki, hogy nem lesz semmilyen flippening (pedig minden eszközzel próbálták elérni, hogy bekövetkezzen).
-
LLam
senior tag
szia kem,
nem túl régóta látom a posztjaidat ebben a csoportban, ezért kérdezem tisztelettel, hogy a következő cikkeket olvastad?
http://variance.hu/2017/08/20/bitcoin-cash-too-big-to-fail/
http://variance.hu/2017/08/22/miners-easy-hop-on-hop-off-strategy/
http://variance.hu/2017/08/26/bitcoin-a-magas-tranzakcios-koltsegek-margojara/
http://variance.hu/2017/08/28/ilyen-egy-megalapozott-uzleti-dontes/
http://variance.hu/2017/09/02/bitcoin-kiurult-a-mempool/
http://variance.hu/2017/09/27/bitcoin-segwit2x-vs-bitcoin-cash-vs-legacy-chain/
http://variance.hu/2017/10/03/bitcoin-oszi-hard-fork-szuret-gold-btg-sw2x-no2x-stb/
http://variance.hu/2017/11/10/helyzetertekeles/Kérdésem alapja az, hogy olyan határozott kijelentéseket teszel, ami határozottságot én a magam kb 6 éves BTC történetével nem merek megtenni. Ez persze nem baj, mások vagyunk, de ha a fenti kis listából valamelyiket kihagytad volna akkor érdemesnek tartom elolvasni és kicsit elgondolkodni rajta. Illetve a legutolsó Kallos Peti videó sem ártalmas tartalom, ha nem ismernéd még...
Stay hungry!
-
törölt tag
A még nagyobb baki pedig az, hogy nem fog megtörténni a fentebb is taglalt okok miatt.
Ha pedig mégis, akkor azzal a BCH és az egész cryptopiac is bukni fog, ezt nem nehéz belátni.
szerk.: korábban még sosem volt ilyen? Párszor előfordult már, hogy elég jól megtelt a mempool, pl. augusztusban, amikor már volt Cash és mégsem történt semmi. Mint ahogy korábban sem, amikor az Ethereumra mondták, hogy át fogja venni a vezetést (pedig kétségtelen, hogy az ETH technikailag fejlettebb).[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
-
törölt tag
Néhány pont, hogy mi szól még a BTC mellett.
Ha mindezek ellenére a BCH átveszi a helyét, akkor akár el is lehet felejteni az összes Bitcoint, mert teljesen komolytalanná válik az egész. Ennyi erővel egy hónap múlva akár létrejöhetne a Bitcoin Gigacash, ami örökéletet meg ingyen sört ígér és 10GB a blokkméret - aztán akkor mindjárt ez lenne az "igazi Bitcoin". -
Zsoxx
senior tag
-
gbela
senior tag
Huh micsoda félreinformáló butaság ez a cikk, te jó ég.
Nem a tranzakciók feldolgozása ennyi energia, hanem az egész blockchain, azaz főkönyv, és maga Proof of Work elv fenntartása. Tehát még csak nem is a normal bankok szerverparkjának fogyasztásával kellene összehasonlítani, hanem a normal bankok összes költségével, beleértve az embereket és operatív költségeket is, hisz ezt váltja ki a blockchain és annak fenntartása, azaz a bányászás.
Na mind1 is, aki ittvan az úgyis tudja, csak dühítő már a szólásszabadság ha a hülyeség terjesztésére használják...
-
butch3r
senior tag
utolsó bekezdésben, hogy gyorsabb tranzakciók kellennének még egyet is értek de majd remélhetőleg a 2nd layer megodlásokkal el jön ez is. az meg, hogy sokat fogyaszt... a teljes bankrendszer (nem csak a bankkártyás tranzakciókhoz közvetlenül kapcsolódó szerverek) vajon mennyit fogyasztanak?
index vagy portfolóiós logóval is mehetne, észre se vennénk.
-
Zenger
tag
Na ez nekem nem áll össze, hogy erre a hírre miért megy felfele. Arra számítottam, hogy jelentős pénz fog emiatt visszavándorolni az altokba, de eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem.
Viszont ha jól tudom, vagy inkább értelmeztem a helyzetet, akkor az eddigi pump mind a segwit2x miatt volt, amit így végül lefújtak? -
ad4m1337
aktív tag
Minden egyes exchange -nél külön jelszót használok, külön gmail, facebook, paypal, amazon, stb. stb.
Viszont volt egy jelszavam, amit olyan oldalakon használtam ahol nem kötődött anyagiakhoz (bankkártya adatok stb.), tehát ilyen általános jelszó. De van sok olyan hely, ahol fel tudják használni, pl. itt prohardveren is ezt használom. Tehát ezzel a jelszó-email -el is elég sok helyre be tudnak lépni, más kérdés, hogy nem mennek sokra vele.
-
Reggie0
félisten
De most nem tanulni kell, hanem informaciot szerezni. Az informacioszerzes modjait meg mar reg meg kellett volna tanulni. A tanulas pedig az, amikor az informaciokat elsajatitod(amire jelen esetben nem is feltetlen van szukseg), azaz feldolgozod es elraktarozod.
Mondjuk ha az irastudatlan az anaflabeta, akkor a kereseskeptelen ankvesztiobeta lehet. Ugye? (nem vagyok egy latinos)
#12319) Vajdy: A masik kettorol meg nem is hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Én olyan személyiség vagyok, aki a fingjával köszön. Gondolom, azt is szívesen tolerálod mindennap, mert az olyan természetes és én olyan más vagyok. Ez egy topic, itt a saját idejét áldozza fel mindenki, aki segít, teljesen ingyen, cserébe 2 mondat elolvasását azért el lehet várni...? Nem egy hosszú tanulási folyamatról van szó, kár ide mindenféle személyiségtípus jellegzetességét keverni, pusztán 2 db mondat elolvasásáról beszélünk.
The only real valuable thing is intuition.
-
mepet
addikt
Én annyit szűrtem le az utóbbi pár hsz-ből, hogy ha valaki már 1000-szer megválaszolt kérdést tesz fel, annak oka nem feltétlenül lustaság, hanem lehet a személy jellemének hibája is. Hát nem tudom, most sem lett több kedvem elmagyarázni, hogyan kell bitcoint bányászni laptop procival.
-
OPiiPO
veterán
Egy adott munkahelyi környezetben még igazad is lehet, van az a pénz amiért ötvenszer is elmagyarázom a hüle junior-nak mit cseszett el, és hajlandó vagyok magyarázgatni neki, ha látom hogy tanul.
Ez itt viszont egy ingyenes fórum, ahol mindenki a szabadidejében ad tanácsot, és nagyon bosszantó hogy rendszeresen vesztegetik a türelmünket azzal hogy nem hajlandóak a minimális erőfeszítésre sem hogy utánanézzenek valaminek."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
butch3r
senior tag
érdekes. nem vagyok HR-es, nem is ismertem sem hallottam róla.
más megvilágításba helyezi számomra a kérdést. eddig 100%-ban lustaság és hasonló okokat feltételeztem de ezek után igyekszem többségben ezt feltételezni és ennek megfelelően válaszolni.OPiiPO: szerintem is hátrány, ha valaki nem tud keresni, főleg a mai világban, ahol szerintem a "lexikális" tudásnál sokkal fontosabb, hogy tudd, hol és hogyan keress. de azért legyünk legalább mi toleránsak
aki nem tartozik az említett tanulási stílussal rendelkezők közé (avagy lusta és azért kérdez) azok pls ne tekintsék ezt bátorításnak
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Egyszerűen rossz a kérdés, ha az a válasz, hogy "nem csak bérgyilkolásra használható". A kenyérvágó kés sem gyilkosságra való, mégis tökéletesen alkalmas arra is...
Ezt a hülyeséget gyorsan cáfolnám azzal, hogy a blockchain explorerekben minden egyes tranzakció tökéletesen nyomonkövethető, míg a készpénz továbbra sem az.Teljesen más oldalról közelíteném meg a témát. Pl. a mai fiat pénzek problémái, pl. ugye Dél-Amerikában valahol most is szuperinfláció van, vagy pl. amikor az euróválságkor a görögök nem vehették ki a bankból a pénzüket, vagy akár azt is (mostanában divatos téma), hogy a Quantum Fund hogyan vágta haza a GBP-t, bár ezutóbbit talán nehezebb a kontextusba helyezni.
Miért történhettek és miért történhetnek ilyenek? Mert az emberek naivan hittek abban, hogy majd az állam garantál értéket a pénznek, meg abban, hogy majd a bankból egyszerre kivehetnek annyi pénzt, amennyi nincs is a bankban...
Egy ilyen alapozás után már ki lehet fejteni, hogy miben más a BTC. -
naomek
tag
Igen, de akkor még csak 50 másodperce ment. Utána felment 80C-ig, de rájöttem hogy az egyik venti nem volt oda csavarva, így szépen beállt 45-50C-ra.
Köszi a segítséget még egyszer. Még a ribbon kábelt és a táp kábeleket megpróbálom kicserélni/felcserélni.
Egyébként úgy véled, hogy annak a boardnak sincs baja csak valamiért nem kapcsolódik be? -
janos666
nagyúr
Mostanában egyébként gyakorlatilag feljött enyhén pluszosra az Mt.Gox, mivel maradt (vagyis valahonnan előbukkant) valamennyi BTC-je, aminek azóta többszörösére nőtt az értéke (már ha abszolút végérvényűnek tekintik azt, mikor a kártérítésigénylő űrlapon az általuk megadott árfolyamon kellett átváltani a BTC fiókegyenleget, illetve ha eltekintünk attól az apró problémától, hogy ~280k [?] BTC-t nem olyan egyszerű pillanatnyi exchange árfolyamon eladni annak némi megzavarása nélkül, de még egy árveréssorozat is hatással lehet az árfolyamra...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ignorant
senior tag
Ilyen magyarazatokat random is lehetne generalni.
"Amikor meg megreng a bizalom iranta valami security issue vagy tomeges rablas miatt akkor meg zuhan."
A bitcoin arfolyamat a kereslet és kinalat viszonya hatarozza meg.
Jelenleg a spekulativ jelenlet a meghatarozo a piacokon, amit minimalis (de novekvo) utility kompenzal.Amikor kilo az arfolyam (novekvo demand/csokkeno supply miatt), egyre nagyobb nyomas van azokon akik alacsonyabb arfolyamon szalltak be hogy realizaljanak profitot, szoval ha semmi mas sem tortenne, akkor is elkerulhetetlen a korrekcio.
"Ha megnezed, mindig valasztasok illetve valsag kibontakozasok alkalmaval ugrik fel"
Correlation does not imply causation.
-
insomnia
tag
Ugye ha elmegy az aram vagy az internet akkor oda kell menned ...
Amugy meg egy barmilyen Teamvieweres pc-t ele raksz, vagy engedelyezed az rdp-t a gepen es tudod managelni, de valoszinu nem az antmineren a linux fogja megadni magat, hanem vagy az internet, vagy az aram vagy a tap fogja megadni magat.... -
ignorant
senior tag
A magyar felhasznalok nem hiszem hogy befolyasolnak erezhetoen az egeszet. Minel tobb ember banyaszik az annal jobb, mivel tobb ember vesz reszt benne (akiken keresztul megtobb emberhez eljut), annal tobb lesz az arfolyam.
ha valakinek csak a profit szamit szerintem sokkal biztonsagosabb btc-re kolteni a minerre szant penzt.
[ Szerkesztve ]
-
FerroChrom
tag
Én is megrekedtem a DeepBit-nél. Arra egyébként én is kíváncsi leszek, hogy meddig éri meg házilag BitCoin-okat bányászni? Remélem, hamarosan előállnak valami alternatív ötlettel, ami használható is.
Amúgy már van BitCoin pókerterem is.
No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest