Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz instantwater #18721 üzenetére
Nem kell új cím, a tranzakciókkor. Mennyen mindig ugyan arra. Jó ha ofline waletről van szó, ennyi.
A havi fizetésedet sem mindig másik számlára kéred[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
devast
addikt
válasz instantwater #18721 üzenetére
Igazából fordítva ülöd meg a lovat. Akkor kell bátornak lenni, mikor mindenki fél, és akkor kell félni amikor mindenki bátor. Annak, ha csak követed a fomo-t általában nem szokott jó vége lenni.
Más. A vészmadaraktól kérdezem, ha annyira biztosak abban, hogy be fog zuhanni miért nem teszik oda a pénzüket? Shortold azt gazdag leszel, ha ennyire okos vagy. Ameddig csak a szádat jártatod, mindenki hülyének fog nézni.
-
jézusom
addikt
válasz instantwater #18728 üzenetére
Szia!
Én se vagyok nagy májer, de amit tudok elmondom, esetleg kijavÍtanak.
Én tőzsdén tartom a kryptoimat, mert forgatnom kell, hogy értelmes kivehető összeg legyen. Itt nem játszik a papÍr tárca, vagy legalábbis nem tudom, hogy hozáá fére-e a privát kulcsomhoz. Ha majd megunom és legalább egy részét holdolom, akkor kiteszem papÍrba. Na itt én se tudom hogy egy csinált paper wallet kódjait hol tudom felhasználni, remélhetőleg bármelyik wallet app a telón. Binanceon lehet venni kártyával usdt-t ami usd-vel egyező stablecoin, de egyből kriptót is lehet venni, de revolut kártyát nem fogadta el. Nem kell egy egész tárcát utalni, hanem amennyit akarsz. Ha marad rajta nyilván nem semmisited meg.
Ezt amúgy rohadtul nem értem hogy ilyen alap dolgokat senki nem mond el pedig egy rakat youtuber ezzel foglalkozik. Évek óta nézem őket, és csomó info hiányzik.
Szerintem gpu-val nem lehet már btc-t bányászni, de ezt majd más meg mondja.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz instantwater #18731 üzenetére
Nyilván a bányászok maguk comfirmálnak. Ez a lényege. Találtam egy leÍrást:
1. Mi az a Bitcoin papír pénztárca? A magánkulcs (vagy kezdő kifejezés) olyan, mint egy Bitcoin pénztárca jelszava. Offline állapotban kell tartani az úgynevezett Cold Storage-ban . A magánkulcs egy hosszú, zavaros véletlenszerű karakterlánc, míg az alapmondat egy 24 véletlenszerű szó, amely lehetővé teszi a magánkulcs visszaállítását. Egyszerűen fogalmazva: a papír pénztárca egy darab papír, amelyre rá van írva a magánkulcsa. Ez biztosítja, hogy privát kulcsát offline állapotban tartsa a hackerek keze alatt. Általában ez a folyamat nagy mennyiségű Bitcoin tárolása céljából történik . Sokkal biztonságosabbnak tekinthető, mint az érmék forró pénztárcán (azaz az internethez kapcsolódó pénztárcán) való tárolása. A Bitcoins papírpénztárcán történő tárolásakor csak pénzt tölthet be a pénztárcába. Ha el akarja küldeni ezeket az összegeket, be kell importálnia vagy át kell söpörnie a papír pénztárca magánkulcsát egy szoftver pénztárcájába, hogy hozzáférjen érméihez.
Én is binanceot használom, elvileg p2p alapon megy nehéz feltörni, van android app, windows app is. Ez tőzsde minden féle coinnal.[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz instantwater #18731 üzenetére
-
jézusom
addikt
válasz instantwater #18735 üzenetére
Igen jól Írod, de csak akkor kell telefonos walletba rakni, amikor ki akarod venni forintba, vagy egyéb tervek! AddÍg biztonságban van a papÍron holdlolni. Egyébként most nézem, hogy veszek fém beütő készletet és a papÍr mellett ott lesz azért a fém lapon a kód biztos ami ziher.
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz instantwater #18739 üzenetére
Electrum, mycelium is azok. Es nem hardware walletek.
18736: a nehezseg a rendszerben elerheto teljesitmenyhez igazodik, ugyhigy megmaradjon a fix 10percenkenti blokk kepzodes. Ha tobb teljesitmeny jon be automatikusan no a nehezseg, ha csokksnt az elerheto teljesitmeny (mert pl arfolyamcsokkenes miatt a kevesbe hatekony hardvereket kikapcsoljak) a nehezseg csokkeni fog
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #18735 üzenetére
"Kérdés, hogy milyen hardverrel érdemes?"
Bitcoint már régóta csak célhardverrel éri meg bányászni. Pl.: https://shop.bitmain.com/ -
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #18739 üzenetére
Nem, a HD tárca (Hierarchical Deterministic Wallet) az ez: [link]
Ez egy működési elv, alkalmazhatja SW vagy HW wallet is.A ledger, trezor és társaik azok HW (hardware) tárcák. Egyáltalán nem USB kulcsok. A lényegük, hogy a privát kulcsok sosem jutnak ki magáról az eszközről. A pc-n futó kliens app kigenerálja a tranzakciót, átküldi a HW walletre, azon te egy fizikai gombnyomással megerősíted, az eszköz aláírja a tranzakciót és ezt az alárírt tranzakciót küldi vissza a pc-re, amit már egyenesen lehet a bányászoknak küldeni. Vagyis az online pc-d és a HW wallet között sosem mozog maga a privát kulcs, így semmilyen vírus vagy trójai nem tudja lenyúlni.
Ha utalgatni is szeretnéd a coinokat, nem csak tartani egy címen, akkor erre a HW walletek a legjobb megoldás, mivel ezek kombinálják biztonságot a kényelemmel. -
butch3r
senior tag
válasz instantwater #18747 üzenetére
a 24 szavas seed-el bármikor vissza tudod állítani ha szükséges 1 új ledger hw-en is. (vagy bármelyik másik kompatibilis walletben nem szükséges hozzá a ledger.
olvass még a bitcoin alapjairól kicsit. mivel nem a walleten tárolódik fizikailag így annak tönkremenetele sem jelent katasztrófát (amíg meg van a 24 szavas seed-ed)
pinkód (max 8 számból) van rajta
18748: nem utalod tovább. ennyi. később ha utalsz az app tudja kezelni a multi address tranzakciót.
végtelenszámú címet tud abból a 24 szóból generálni. de az app csak azokat jeleníti meg amik nem üresek ha jól tudom[link] https://coinrivet.com/hd-wallets-explained/
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #18747 üzenetére
A ledger hardverből gondolom célszerű 2-3 darabot venni, hátha az egyik behal, stb.
Nem muszáj, elég a seed-et backupolni, ahogy feljebb is írtam. Ha valami történik a ledgerrel, rendelsz egy újat, és a seed segítségével visszaállítod a tárcáidat.
Értem, hogy nem jut ki a privát kulcs róla, de van rajta valamilyen védelem a jogosulatlan tranzakció aláírás ellen?
Az online lopásnak nagyobb a veszélye (trójai...), tehát elsősorban ez ellen véd a HW wallet. Persze a fizikai lopás ellen is van ezeken védelem, külön pin vagy extra jelszó kell a hozzáféréshez.Sőt... az extra passphrase módszerrel még az $5 wrench attack ellen is
[link] -
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #18748 üzenetére
honnan tudja hány darab címet kell generálnia visszaállítás esetén?
Ennyire nem ismerem a technikai részleteket. Itt egy gyűjtemény kiindulásnak, mik azok a fogalmak és standardok amikre rákereshetsz, ha mélyebben érdekelnek a részletek: [link]
(Ja, a kedvencem kimaradt a seed hasznossági listájából: a 24 szót akár megtanulhatod fejből, így úgy viheted át bármilyen határon a vagyonodat, hogy semmilyen szkennerrel vagy motozással nem találnak nálad semmit ) -
Agyrák666
aktív tag
válasz instantwater #18827 üzenetére
Persze, jol gondolod.
Majd irj lecci par honap mulva, mennyi maradt a jatszos penzbol.[ Szerkesztve ]
-
Patry0t
tag
Megpróbálhatod, ha ilyen egyszerű lenne mindenki ezt csinálná.
Annó 50000Ft játszós pénzt beletoltam, ügyeskedtem és felmentem úgy 280.000-ig vele, aztán meg elcsesztem az egészet, mert olyanba tettem ami most nullában van kb -
brd
nagyúr
Technikailag lehetséges, de nagyon nem egyszerű; én csak több éves, magasabb időtávon, normális tőkével (min. 1-2 havi egyéb bevételnyi - fizetés, ha ez értelmezhető az adott személy esetén) végzett sikeres kereskedési tapasztalat után merném ajánlani bárkinek.
The only real valuable thing is intuition.
-
varmi2
nagyúr
válasz instantwater #18833 üzenetére
Venni és tartani évekig. Ha már megvan, az már nem kerül semmibe. De ne tőzsdén tartsd, mert ha feltörik a tőzsdét, akkor visznek mindet. Hanem saját walletben.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Ferdzsoo
addikt
Venni és tartani legalább 5 évig.
"Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb."
Nagyon jó irányba haladsz pontosan ez (ez lesz) a BTC lényege."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
brd
nagyúr
Másról nem tudok nyilatkozni, én részben tartom és kereskedem (de ezt mondjuk nem BTC-vel és nem is mostanában kezdtem) is vele. Én nem mernék általánosan javasolni, mert minden attól függ, a többség mit gondol (majd hosszútávon) róla (a magam részéről szeretném, ha valamiféle széles körű, talán általános értékcsere platform lenne belőle, ebben az esetben további emelkedés várható, de persze ehhez még néhol fejleszteni kellene), így azt majd más.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
..."Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme"...
Laikuskent nekem ez azert tulontul leegyszerusitettnek tunik. Nem gondolom, h csak azert fizetsz, mert ott a penzed. Vmi "szolgaltatast" csak kapsz erte. De mondom, en nem ertek hozza...
Atok
-
brd
nagyúr
Ehh, már nem tudtam szerkeszteni. Bankban hagyni (pláne forintban) az egyik legrosszabb, amit tehetsz a pénzeddel, mert folyamatosan romlik a vásárlóértéke (infláció). Ingatlanos nem vagyok, de ott speciel most némi esés várható, így nem biztos, hogy az a legjobb döntés most.
-
Dronte
aktív tag
válasz instantwater #18838 üzenetére
Ahhoz pedig definiálni kéne a beesést. Ma és tegnap pl. beesett. De lehet, hogy két napon belül eltörlik az értékének további 50%-át, és az lesz a beesés. De az is lehet, hogy visszarúg +30%-kal. Azt kell megértened, hogy nincs általános jellegű igazság. Nem nagyon lesz itt senki okosabb a többségnél, max szerencsésebb. Az biztos, hogy túlfűtött a piac jelenleg, aminél a korrekció lényegében elengedhetetlen volt.
De a részvénypiacokon is látszik, hogy a racionalitás, mint olyan, időnként mintha kezdene teljesen elpárologni (stocks never go down ld. Tesla)
-
Armagedown
őstag
válasz instantwater #18851 üzenetére
Annyi a teendő, hogy újabb hírtelen felindulásból, a vélt még további bukást megelőzendő ne adjam el minuszban.
Előbb utóbb helyrejön az árfolyam és nem lesz rajta bukta.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
viktorvertes
újonc
Kezdőként pofon egyszeru.
veszel annyiért amit tudsz nélkulözni s addig nem adot el amig nem lesz nyereséges.
a gond ott kezdődik amikor valaki olyan pénzért vesz amit miután beeset az árfolyam el KELL adnia kevesebbért mint vette.
Az a lényeg, hogy olyan pénzel játsz amit otthagyhatsz akár évekig is, s max uj pénzel szállsz be ha az bukoban van, de azzal nem szállsz ugy ki.
igy persze csak sok év alatt lesz minimális hasznod. ha többet akarsz akkor viszont ez ennél joval összetettebb s nincs biztos tip.pl. volt olyan aki ezt követte, 3 éve mikor egy éven át ez ment folyton vett eladta a bitcoin mindig egyre feljebb és feljebb ment s voltak ugyan esések, ahol mindig ujra beszélt, de mindig magasabbra esett be s egyre több forintja lett ugyan de elgondolkoztató, hogy eközben egyre kevesebb bitcoinja lett. ami perzse igyis egyre többet ért. szoval bele lehet ebbe bolondulni
-
félisten
válasz instantwater #18945 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor Coinbase. Főleg a mostani USDT-s bizonytalanság mellett.
while (!sleep) sheep++;
-
zerodot
aktív tag
Nálam ezek közül a Coinbase áll az utolsó helyen. Rettenetesen drága, még a Pro is 0.5%. Ha nagyobb mozgás van a piacon, akkor az elsők között omlik össze és válik használhatatlanná.
A Krakent jobban szeretem, ott elfogadhatóbbak a fee-k, de az is hajlamos belassulni, és kicsit fura a felülete.
Illetve igazából attól függ, milyen coinokkal akarsz kereskedni, mert a Binance-en sokkal több van fent, mint a másik kettőn. A CB legnagyobb előnye az volt, hogy a Revolutról/ra is működnek a SEPA utalások, szóval sokan azt használták emiatt fiat kapunak, aztán utalták a kriptót Binance-re, mivel ott több az altcoin, a fee pedig csak 0.1% (sőt 0.075% bnb-ben fizetve). De most már fölösleges a kerülő, mert egyenesen a Binance-re is lehet Revolutról utalni EUR-t.
Mondom ezt úgy, hogy valójában sosem kedveltem a Binance-et több okból is, de a fee-k és az altcoin kínálat miatt mégis rendszeresen használom.
Amúgy az FTX-et is érdemes megnézni, ha olyan coinnal kereskednél ami fent van náluk. Még a Binancetől is olcsóbb, maker 0.02%, taker 0.07% (ha tartasz 25 FTT-t, akkor 0 a maker!), és a felületük is a legjobbak között van, sokféle order típussal és megadható paraméterrel.
-
Dronte
aktív tag
Attól függ, mi a legfontosabb neked. Kraken elég megbízható, régi motoros relatíve alacsony fee-vel, de hajlamos belassulni komoly terhelés alatt, és Revolutos befizetés nem támogatott.. Bitstamp Európában regisztrált intézmény, talán szabályozás és hasonlók alapján a legmegbízhatóbbak közé tartozik - persze 2015-ben ezt törték fel többek között, azóta feküdtek rá igazán a biztonságra. Fee itt átlagos, de megy a Revolutos befizetés (pár óra) Én HODL-ra Bitstampen tartom, gyakoribb trade-re Krakent használom, de kisebb pénzzel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz instantwater #18959 üzenetére
A Háború és béke hosszú, csak van ennyi attention spaned
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz instantwater #18961 üzenetére
Viccek kívül, el nem tudom képzelni, hogy valaki szellemi munkát tudjon úgy végezni, hogy egy 5-10 perc alatt elolvasható szöveget mással akar összefoglaltatni no offense, a cikk elég tömör, nem nagyon lehet rövidebb összefoglalni.
while (!sleep) sheep++;
-
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #18961 üzenetére
-
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #19014 üzenetére
Eurót általánosságban könnyebb, olcsóbb és gyorsabb mozgatni itt az EU-n belül a SEPAnak hála. Revolut -> Binance pl. pár perc. USD tudtommal SWIFTen keresztül megy, ami 1-5 munkanap. Plusz, ha jól látom Revolutról 1000 HUF a SWIFT utalás díja.
A nagyobb coinokra van /EUR pár pl. a Binanceen is, úgyhogy tőzsdei árfolyamon váltod, nem a Binance határozza meg az árat... Vagy nemtom mire értetted, hogy "USDben van meghatározva".
Ha pedig kisebb altcoint vennél, és pl. BTC-n keresztül csinálod, akkor lesz egy extra váltási fee, ami 0.075% vagy még kevesebb.
-
brd
nagyúr
válasz instantwater #19045 üzenetére
Nem ők akarják tudni, hanem a jogszabályok rájuk kényszerítik, hogy az adóhatóság munkáját végezzék (az AML/KYC fogalmaknak nézz utána).
-
devast
addikt
válasz instantwater #19051 üzenetére
Nem, csak azok akik adott helyen kívánnak szolgáltatást nyújtani. pl az eu-ban is kötelező aml 5d miatt.
Szerk: Mellesleg a kyc még nudli. Amikor elkezdenek fizetési papírokat kérni, meg jön a source of funds vizsgálat, az már számomra is kiveri a biztosítékot.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz instantwater #19088 üzenetére
Töltsd le a binance appot telóra és meglátod milyen párok vannak.
-
Yany
addikt
válasz instantwater #19088 üzenetére
1. Regisztrálsz a Kraken tradingre.
2. Beutalsz egy kis USD-t vagy Euro-t oda magadnak.
3. Vásárolsz a megérkezett devizádért ₿itcoint.
4. Feltelepíted az Electrumot.
5. Krakenről kiutalod magadnak egy Electrumos címre a ₿itcoint.
6. Csinálsz a seed-edből backup-ot papírra, keepass-ba, akárhova.
7. Éled az életed.
8. a. ...évekkel később megveszed álmaid vityillóját
8. b. ...integetsz az elszórt pénzednek nosztalgiaérzésekkel dúsítva.Megjegyzés: a megbízható helyek elsősorban nem váltók, hanem kereskedések, ahol nem átváltod a pénzed, hanem egy beajánlott összegért vásárolsz valami kriptovalutát.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
válasz instantwater #19092 üzenetére
Természetesen olcsóbbak. Amúgy eredetileg NORBI kérdésére akartam reagálni, mellé ment a klikk sry.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
NORBl
aktív tag
válasz instantwater #19142 üzenetére
Németből szeretnék autót.
Ugye én oldschoolba nyomnám, hogy váltó-pénz-odaadom személyesen.
Van erre más opció, hogy spóroljak egy kicsit, hogy meg tudjam venni a megspórolt összegből a gyereknek a Power Rangerst?
-
butch3r
senior tag
válasz instantwater #19262 üzenetére
úgy hogy A. cél hardverrel csinálják. sokkal.
B, sok vga-val amik nem "1000" évesek és nagyobb a teljesítményük. -
butch3r
senior tag
válasz instantwater #19264 üzenetére
Nem úgy volt, hogy a célhardver kuka amint nő a nehézség?
nem, ezt senki nem mondta így. célhardverek is fejlődnek.Gondolom azért jobban megéri BTCbe rakni a pénzt, mint "nem 1000 éves" GPUt venni és bányászni.
nem bányászom, passz, sok tényezőtől függ -
Karmko
tag
válasz instantwater #19264 üzenetére
Egy jó tanács: ne fektess BTC-be! Egy lufiba fektetett töménytelen mennyiségű pénzt egy lufi autómárka, így alkotva egy hőlégballont...
Én időben szóltam. -
htc07
addikt
válasz instantwater #19296 üzenetére
Én revolutra szoktam forintot tenni, ott átváltani euróra, és sepa utalással binance-ra küldeni.
A SEPA utalás ingyenes revolutról, és az átváltás árfolyama is ott a legkedvezőbb. Hamar jóvá is szokták írni, néhány órán belül.Másik lehetőség, a bankkártyával fizetés binance-n. Annak van külön díja, azt hiszem 5% körüli, ebben nem vagyok biztos. Viszont hogy azt a váltón át kell váltani dollárra/euróra az tuti, nem tudom, automatikusan megtörténik-e ez, és milyen árfolyamon.
Egyéb módszerek is vannak talán, azokról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz instantwater #19327 üzenetére
A mempoolbol van 14 napos timeout, de a tranzakciot barki bekuldheti ujra. Maganak a tranzakcionak nincsen timeoutja. Ebbol ugy lehet csak kikerulni, hogy ha a tranzakcioban levo valamelyik inputot felhasznalod egy masik tranzakcioban es az teljesul is.
A masik lehetoseg, hogy ha te birtoklod valamelyik outputjat a tranzakcionak, ekkor azt tovabbkuldod, de mar megnovelt fee-vel, ami mind a kettot fedezi. Ekkor a banyaszok eszreveszik, hogy van egymastol fuggo tranzakcio lancolat es a kettobol osszejovo fee mar megeri nekik, igy egyszerre a ketto bekerul.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz instantwater #19327 üzenetére
Ez változó, legtöbben 1-7 közé teszik ezt az időt. Kb. úgy számolj, hogy 7 nap múlva fog eltűnni a tranzakciód a rendszerből. Ha nem akarod kivárni, akkor pl. Electrum lehetővé teszi, hogy újra elküld egy nagyobb fee-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- PlayStation 5
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Renault, Dacia topik
- Microsoft Excel topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest