- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Az a helyzet, hogy nem látunk ennyire mélyen bele.
A dollárnál is történt rengeteg disznóság, mire a mai formáját felöltötte, szerintem a kriptoverzumnak még nagyon az elején vagyunk így is, hogy jó ideje már történnek a dolgok. A napokban két elemzőt is hallottam, akik ezt mondják a következő nagy húzóerőnek munkahelyteremtés terén IT-ban, szóval hogy VALAMILYEN kripto lesz a jövőben, sőt, erre fog épülni az egész világ, ebben biztos vagyok, mint ahogy abban, hogy lesznek antigravitációs autóink, lásd Ötödik Elem. Kérdés, mikor, hogyan, lesz-e előtte világégés, stb, de a lényeg kb. az, hogy itt és most a XXI. század elején megszületett valami, ami letette az alapokat.. aztán lehet erre építkeznek majd, lehet másra, a jövőben, nem tudom..
Néha pedig szimplán csak azt látom, ki kell zoom-olni.. a világot politika, bankok, nagy tőke irányítja, nem feltétlen mindig a közgazdaságtan (szerintem hamis) racnionalitása. Ha Coinbase beborulna, vajon nem kilincselne ott n+1 ember a megfelelő döntéshozóknál, ahogy egy JP-nél és a többinél tették, hogy adófizető pénzből alányúltak 2008-ban nem egy borulni látszó banknak ? Tök jól bemutatja ezt (bár felszínesen) a Big Short és a végén mégiscsak azok szívták meg, akik a házukat, lakásukat bukták és váltak földönfutóvá, nem azok, akik először jajvaszékeltek, hogy úristen, hány százalék a bukó, aztán meg valahogy mégis rajtuk maradt az öltöny a mai napig.
Pontosan az ilyen hatások (nevezzük humán vagy nem tudom milyen faktornak) miatt gondolom azt, hogy vannak már annyian (maguk bankok is) USDC-ben, hogy ha történne vmi a Coinbase-el, mert nagyon elszabnak akármit is, akkor itt nem fog vér folyni a kripto-knál, csak max. gazdát cserél (sőt, lehet szándékos lesz a letérdeltetés, könnyebb megszerezni, de hogy végleg elássák és sóval behintsék, nem tartom valószínűnek, mert olyan körök is vannak a buliban, akiknek ez érdekük, hogy fennmaradjon).
Egyébként érdekesnek tartom azt, hogy a bankok, akik kihelyezett betétekből és kamatokból élnek (szerintem nem csak, de bankár haverom válltig állítja hogy így van, lehet naiv, vagy én vagyok megint hülye), ... szóval ez inflációt és végtelen mennyiségű pénzt feltételez. A Bitcoin pont nem ez. Mégis maguk bankok döntenek úgy, hogy lehet most már, hogy mi is benne vagyunk nyakig a lecsóban, be kéne úgy rendesen cuccolni belőle, nem csak kitenni x milliárdot "játszani". Ez még szabályozás téren is hozhat mozdulást, ismét csak nézek a racionális közgé tudományra, amiben az ilyen huszárvágások, mint Bretton Woods meg petrodollár valahogy nekem kilógnak a puszta-szimpla kereslet-kínálat önszabályozó játékszabályai alól.
Az USDT más, de szándékosan szóba se hoztam, de a C-ben én látok fantáziát.
Ha mást nem, mert amúgy egyetértek a legtöbbel amit írsz, arra jó a BTC, hogy tartalékolsz abban (is), mert több lábon jobb állni, de alapvetően meg lecsípsz belőle és gyorsabb, agilisebb kriptóvá vagy fiat-á váltod pillanatnyi igényeid kielégítésére. Na erre meg jók az altok, főleg a stable-ök, mert arra kicsi az esély, hogy a BTC vagyonból kicsit lecsípve elmegyek egy Ciprusra és nem lesz BTC-ből direktben (vagy USDC-n keresztül) EUR-m.. nem tudom .. én mernék USDC-ben tartani, de valóban rizikó 1 cégre feltenni mindent, de hát az Amerikai Egyesült Államok is egy cég, ráadásul a globális hegemóniája most csökken, ... ma még nyilván nem említhető egy lapon egy Coinbase-el, de ha a jövőről beszélgetünk, szerintem ez fordítva is meglesz: nem fogom tudni elképzelni, hogy ne karolják fel a Coinbase-t, ha elkezdene összeomlani. Azonnal alányúlnának. Vagy átmegy az ember egy Kínai stable-be innen... passz.. ha már fogadni kellene az országok sikereire.. (bár egyikre sem mernék, ha őszinte vagyok, sztem az USA meg fog rogyni)..
Aztán, lehet nagyon rosszul látom. Végülis, csak belenéztünk a gömbbe.
Mindenesetre nem csak közgazdaságtanilag-pénzügyileg, de politikailag és "háttérhatalmilag", próbálva (csak próbálva) a rácsok között belátni a kerítésen a nagyok világába, indikatív, ha egy BTC-t national reserve-nek akarnak egyre többen kikiáltgatni.
b) amit nem hiszek, de láttunk már karón varjút, hogy megy a pumpa és ennek a dugattyúja, mozgatóereje az elnöki és ilyen-olyan nyilatkozatok. Trump tipik szélkakas, ma erre mutat, holnap arra, akár tökellentétes irányba is, vagy csak részben. Ez nyilván közép- hosszú távon teremt egy olyan környezetet, ahol a volatilitás nagyobb, mert ma ilyen hír jön, holnap olyan, a piac meg megy azonnal utána. Van, aki irtózik ettől, van, akinek ez óriási játszótér. Akik a játékszabályokat írják, szenátorok, bankárok, stb stb, ott nagyon felül és nagyon közel az elnökhöz (vagy mögötte akár), legnagyobb hedge fund-ok, stb, ők ezt élvezik, mert hát ja, megy a játék tovább, nem egy unalmas állóvíz van, hogy a BTC egy szűk vízszintes csatornában van, hanem rövidtávon, heteken, pár hónapon belül is durván lehet akasztani. Ők jobban tudják, mikor kellhet venni és adni. Mindennek fényében aztán simán lehet ez az aranytartalékos sztori és hír olyan hír, amire egyszercsak pár hét múlva az elnök felmordul és odaszól Svájcnak, hogy figyi kicsi, nem kéne pezsegni, engedjétek el. Oszt el van engedve, a BTC meg szakad. Megy a pumpa.. ... ...
-
attiati
veterán
Eddig legalább volt valami elképzelésem az árfolyam mozgásáról piaci alapon.
De az ilyen belenyúlások után már kevésbé.Úgy látszik a trump lobbisták jelezték, hogy valamit tenni kéne, mert számukra szar irányba mozdult az árfolyam. Mindezt rögtön az első értelmezhető támasznál.
Ha a hétvégi hírt levesszük, akkor a BTC szépen lekövette az elmúlt 2 hét risk off hangulatát, majd a pénteki felpattanást. Szóval semmi extra.
Továbbra is az audjpy 92,7-es szintet nézem, hogy elesik e.
Pénteken elérte, onnan elpattant. -
Oppenheimer
nagyúr
-
Agyrák666
aktív tag
Itt vannak meg mindig nyugi. Khm (en)
Attol meg, hogy reszese vagyok evek ota, kereskedtem is/banyasztam is..nem igazan tartom semmire. Nagyobb hivokent nyilvan tobbre vihettem volna, mert anno en is elszorakoztam par btc-t, es jo par szazezer banyaszott doge-t is.De ki gondolta volna akkoriban, hogy lesz ennyi hülye. -
Bocsi, annyira inaktív volt a topic, csak most néztem rá...
Nem tudom, mennyi a BTC vásárlás fee-je, Netellern van egy telefonos app, ott tudok venni sokféle kriptót.
Az egészet nem értem. Veszek mondjuk 100$-ért BTC-t, de ugyanúgy a Neteller számlámon lesz, nem? Mert a póker site a Netellert fel sem kínálja, csak pár kriptó van ott, BTC, ETH...szóval a 100$-nyi BTC-m az oldal számára szerintetek értelmezhető?
Bár lehet erről az érintett feleket kellene megkérdeznem...
-
Ferdzsoo
addikt
-
törölt tag
Telefonon néztem, a cikket ezért nem linkeltem. Teljesen igazad van, hogy senki nem tudja. De azért írtam be, mert tudományos módszerrel számolták ki, a tőzsdék és egyéb pénzeszközök alapján ekkora reálisnak tartják, ha...
Azért, írtam ha, mert addig sok minden történhet, akár meg is szűnhet.
Rákerestem most google-ban.
"Metcalfe törvénye szerint, ahogy a felhasználók száma lineárisan növekszik, úgy nő a hálózat értéke (vagy ebből következően a bitcoin ára) geometrikusan."
-
kekigyu
aktív tag
Bocsánat a készői válaszért, most volt érkezésem folytatni a dolgot, köszönöm a segítséget. Átkerült Binance-re az összes bitcoinom, egy részét át is váltottam forintra. My Assets / Coin View alatt látom a BTC és a HUF egyenlegem. Innen hogy tudok kiutalni magamnak forintot Revolutra vagy saját bankszámlaszámra?
-
törölt tag
Vagy Amerikai bank... cikkeznek is ilyesmiről...
Kis híján a Binancet is igyekeztek tönkre vágni.Jó, de attól is függ, ki milyen távra gondolkodik. naponta is lehet nézni az ingadozást, volt aki eladta inkább veszteségesen, 1-1,5 éve. Most meg bánja. Egy vihar sem tart örökké.
-
törölt tag
Előzőnél azért voltak olyan tényezők, mint gazdasági helyzet. Kriptos fejlemények (ftx pl). Ez is kellett ahhoz, hogy olyan mélyre menjen. Most meg, már nyílik az olló, bankoknál is egyre inkább kapható beszivárog a mainstreambe, előbb utóbb ez a nagy duplázás, kilengés abba fog maradni, vagy legalábbis csökken, a nagyoknál.
Az, biztos hogy vannak túlzó elvárások. 100-150 talán reális, kitudja. hosszabb távon még több. Persze a jövőt nem ismerjük, mi fog történni...
-
Bubee82
őstag
Igen, eleg jellemzo.
#23614 OPiiPO
Velemenyem szerint nem. A cikk arra enged kovetkeztetni, hogy olyanokrol van szo, akik 40-50-60 ezres arszinten vasaroltak foleg, majd most a piaci viszonyok miatti kimerultsegbol kiengedtek a faradt gozt, kiszalltak a jatszmabol.About 555,000 Bitcoin were traded in the $18,000 to $23,000 range during the three-day span, with many sellers having originally purchased BTC at much higher prices
-
Nem azt a pénzt hitelezi ki, amit beraktál. A semmiből hitelez, ezt hívják pénzteremtésnek.
A tartalékráta csak arra szolgál, hogy ezt a mechanizmust kordában tartsa (pénzmultiplikátor). Az, hogy ezt levitték 0%-ra csak azt jelenti, hogy a jegybank nem akarja korlátozni a bankok hiteleinek kihelyezését. Fedezeti jelentősége nincsen.
-
törölt tag
"(ha tűrhető az hogy tulajdonképpen 7 számjegyet bebuktam ezzel a szarral)"
Az kemény... utólag gondolom már inkább fizetett volna adótAmúgy mostanában vásároltok vmit? Én max a két nagyra fogadnék... a többi szerintem rizikós... bár aki képben van lehet tud ügyeskedni... Most délután elégé lementek az árak... DE kitudja, lehet megy még lejjebb is... https://www.portfolio.hu/arfolyam/BTCUSD/BTC-USD Azóta már visszamászott 14:00 körül volt...
Amúgy ha jól gondolom ezek után az Terra usd is azért kérdéses mennyire marad "stabil".
-
Dißnäëß
nagyúr
Igen, ... nekem meg túl kevesem van bent, de most például kiváló beszálló adódik, bár ha várunk még kicsit, lehet megy ez még lentebb... Szar kimondani ezt, de amíg odaát áll a bál, és ki tudja, hogy áll meg, addig .. addig ez marad. Ha most lenne 100 milkóm bankban, Forintban, már most kardomba dőltem volna.
-
hitman77
senior tag
Köszi, gondoltam, hogy akkor ezt a díjat nem lehet megúszni. Akkor van egy drága, de elég szép kulcstartóm, amire ha egyszer mondjuk összejön 0,1 BTC akkor érdemes kiutalni. Ráadásul ha mégis kereskedni szeretne vele az ember, akkor talán még a vissza utalás nem lenne drága, de akkor megint jön a kiutalás. Ez csak akkor éri meg ha jól értem, ha mondjuk a kiutalt mennyiség 0,1%-a a tranzakciós díj és tartogatni akarja az ember.
A BTCB akkor erre nem megoldás ha jól értem, mivel ez nem kerül valóban a BTC láncon bejegyzésre a tárcába. Ez amolyan köztes megoldás lehet. Könnyű mozgatni, de nem is ugyan az a mozgás. Elvileg ha Binance-on a Ledger BSC walletbe utalok BTC-t, akkor BTBC érkezik meg. Ez visszafelé pedig BTBC -> BTC lesz. Igaz ez? -
GuMipOkE
senior tag
Na ehhez kell kötél idegzet. Látod, hogy a Tesla már mennyivel többet ér, mint a világ legnagyobb autógyártója (Toyota), és tovább tartani a részvényt a 5-700 dodóról 1000 fölé. Teslával kapcsolatban 2 jó beszállási pontot is említettem a családnak annó, amivel sokszorozni lehetett volna a befektetést, de a 700 dodó fölöttit már nem (sem) gondoltam.
-
Simulacrum
senior tag
Én tőzsdézek és ott valahogy értem ezt a majd kiülöm dolgot, hisz tudom vagyis akár látom is, hogy veszik az emberek pl. a kólát a boltban, tehát a cég működik és üzemel, de a BTC esetén nem látok semmit, ami esetleg megálljt parancsolhatna egy nulláig esésnek. Gondolom most főleg a nagyobb befektetők mozgatják lefele az árfolyamát, de vajon a kisbefektetők a világban mind ilyen bátrak, mint az itt fórumozók? Mert ha igen, akkor végül is nincs gond, sose lesz nulla az értéke, ha ők tartani fogják. Bár így meg a nagybefektetők húznak hasznot ezeken az ingadozásokon.
-
Mausefalle
kezdő
Én inkább azt látom hogyha valami gazdasági gond van, akkor a BTC arra hatványozottan reagál, negatívan. Amikor kitört a korona balhé, a BTC lefeleződött.
A logikád szerint szárnyalnia kellett volna, hiszen menekült volna oda a pénz.
Ez egy masszívan spekulatív eszköz, nem valami értéktároló.
Ez az értéktároló most éppen miért esett 40 % al a csúcsról? Tehát vettél 20 millióért mondjuk 65 ezren, most meg van 12 milliód....Ja, nem 65 ezren kellett venni..hanem 15 ezren. Vagy 5 évvel ezelőtt kellett volna...
-
mepet
addikt
Ez így sem kerek, mert, ha spot felületen váltogatok, úgy, hogy több BTC-m legyen, az szerintem kereskedés. Veszek shitcoint spot felületen, feljebb megy és eladom. Tehát kereskedek. (Gondolom ebben egyet értünk, hogy ezt tradingnek hívják, nem hodlingnak.) Ezt pedig akármelyik váltón is csinálhatom.
-
mepet
addikt
Megfogalmazás kérdése. A te értelmezésed alapján a Binance váltó (magukat exchange-nek, tehát váltónak hívják) convert, classic és advanced módja az váltó, a margin mód pedig tőzsde...
Szerintem a margin tradet hívjuk margin tradenek, és akkor mindenki érti miről van szó! -
törölt tag
Vagy akár több hónap is. Nálam legalábbis eddig tartott, mert mindig volt valami, ami miatt visszadobták az adott PDF-et vagy fényképet. (A végén a bankszámlakivonatot vagy 30 alkalommal utasították el, pedig minden létező adat egyezett a korábbi adatokkal, mégsem tetszett nekik valami rajta, aztán kb 30 elutasítás után egyszer csak elfogadták ugyanazt a dokumentumot, amit előtte sorozatosan nem.)
A megigényelt Binance card-ot sem tudták azóta sem kiküldeni, vagy ha kiküldték, akkor meg ellopta valaki, mert én biztosan nem kaptam meg azt sem. Az árát persze le tudták vonni. -
BeLucZ
addikt
-
vismaior04
tag
Pár pontosítás, megjegyzés:
Nem 10 BNBt kell tartanod 30 napig (3% cashback, nem 2-höz), hanem 30 nap átlaga kell annyi legyen. Nem mindegy. Főleg ha aktívan használod a Binancet, ezesetben amúgy is jó eséllyel tartasz BNBt a jobb feek érdekében.
Nyilván ha egyébként nem használsz Binance-t ez jóval kevésbé vonzó, de a rendszer
jellemzően Binance felhasználókra van szabva.A binance is ad egyből virtuális kártyát, legalábbis én kaptam annó.
A staking limit meg változott, lekövették az árfolyamváltozást. :)
Pár hónapja a 3%-hoz még 50 BNBt kelett tartani, felső szinteken meg még durvább volt. 8%-hoz most 600-at kell ami sok(nak tűnhet), de év elején még 6000-et kellett. -
törölt tag
28$ volt a BNB.
Az hogy most 500 arról nem tehetek.
Nem kötnek be semennyi BNB-t, bár ha le is kötnének, ha valakinek sok a 40$ akkor rossz helyen jár.Amúgy crypto.com-os kártyám is van + a cro a Defi walletba.
De nekem akkor is fapad.
Főleg amit tud a nyuszis stake, olyat a crypto nem fog adni.Sokat várok én is a crypto.comtól de a Binance a legnagyobb és ez meg is látszik.
-
-
Heroes fan
őstag
-
Gtaati
őstag
Helló!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Ezt nem tudtam és sajnálattal hallom
A probléma az, hogy akkor ha ki szeretnék pénzt venni akkor így ki sem tudom küldeni a revolutra, mivel azt a számlaszámot nem tudom hitelesíteni a coinbase-ben. Utána nézek a wise-nek és írok! Köszönöm!
-
Zeki
nagyúr
Talán ezért:
az USDC különösen nagy hangsúlyt fektet a transzparenciára. Azért, hogy az ügyfelek és a partnerek is kellő információval rendelkezzenek az USDC működéséről, rendszeres auditon megy keresztül az érme a folyamatokat és a fedezetet tekintve is. A támogatók között szereplő több nagy múltú bank példája mutatja, hogy az átlátható működést mindenképpen bizalmat szavaz a banki oldalról az USDC érmének és a blokklánc technológiának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest