Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16601) htc07 válasza Brett001 (#16600) üzenetére


htc07
addikt

ezt már mind átéltük öt éve, nem tudsz újat mondani.

ellopni továbbra sem lehet, csak ha nem teszi meg a felhasználó az alap biztonsági lépéseket (mint ahogyan a bankkártyádra sem írod rá alkoholos filccel a PIN kódod).

[ Szerkesztve ]

(#16602) GuMipOkE válasza Brett001 (#16600) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

Nem szükséges magyaráznod. Amiket említesz ezek sok éve így mennek. Egyszer fent, egyszer lent. Pl. Kína egyszer így, egyszer úgy. Ezek alapján nem lehet most megmondani 100%-al, hogy mi lesz másfél év múlva. A legvalószínűbb, hogy a buborék-ciklus folytatódik pár anomáliával megfűszerezve. De eddig sem volt egyszerű útja ennek a technológiának. Magát a technológiát sem kell idealizálni. Csak a gyerekek hiszik, hogy teljesen lekövethetetlen (vö: tor), és arra elég korán volt példa, hogy valamilyen módon ellopták az embertől.

Viszont annak a legkisebb a valószínűsége, hogy egy az egyben kukázódik a krypto világ. Szerintem pusztán az árfolyam esése arra alkalmatlan, hogy bebuktassa a technológiát. Erre csak valami nem, vagy csak igen hosszú idő alatt javítható technikai probléma lenne képes, ami olyan bizalomvesztést jelent globálisan, ami miatt akár évtizedekre nullázódik az emberek bizalma ezirányba. Ráadásul elég egyértelművé vált az elmúlt pár évben, hogy pl az elit számára is fontos ez a technológia, és ennek a lakosság körében való népszerűsítése. Persze nem feltétlenül a mostani "coin" világgal a középpontban, hanem elsősorban a blockchain. Ez pedig elég messzire mutathat.

(#16603) Yany válasza Brett001 (#16600) üzenetére


Yany
addikt

A bányászláz milyen módon kapcsolódik a bitcoin létjogosultságához?

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#16604) noorbertt


noorbertt
őstag

Végkiárúsítás van? :D

(#16605) mepet válasza Brett001 (#16600) üzenetére


mepet
addikt

Egy technikailag betilthatatlan cuccot széllel szemben hugyozás jogilag betiltani.

(#16606) shteer válasza noorbertt (#16604) üzenetére


shteer
titán

Black week :D

..szerintem jónak tűnik

(#16607) atee_13


atee_13
őstag

Üdv!

Még akkor vettem bitcoint mikor 700 dollár körül mozgott. Multi bit tárcába tettem akkor. Azóta már volt a HD verzió. Ami könnyebben kezelhető, a masinám kezdni a végét járni amin tárolom. Multi ból a kulcsot importáltam kinyomtattam elmentettem/eltettem.

Van valami mód mostanság amivel amolyan konvertálva át lehet tenni egyik tárca tartalmát a másikba?

Vagy tud valaki valami jó megoldást a helyzetre, hogy a későbbiekben könnyebben kezelhető legyen ha gépcserére sor kerül?

(#16608) Patry0t válasza atee_13 (#16607) üzenetére


Patry0t
tag

700on vetted és 10.000-en nem adtad el? Acélból vannak az idegeid.

(#16609) atee_13 válasza Patry0t (#16608) üzenetére


atee_13
őstag

Utólag már én is bánom mikor 20 körül járt nem adtam el, de ugye, ha a lottószámokat tudom előre akkor azokat játszom meg :DD

(#16610) margithid válasza atee_13 (#16609) üzenetére


margithid
veterán

És most akarod eladni?

(#16611) atee_13 válasza margithid (#16610) üzenetére


atee_13
őstag

Dehogy, csak kellene egy könnyben kezelhető tárca mint a multibit. A hd már próbáltam átutalni de valamiért az istennek sem megy át így valami tárca konvertálással ha lenne rá megoldás.

De nem vagyok nagyon jártas ebben a lehetőségben erről érdeklődnék

(#16612) Brett001 válasza GuMipOkE (#16602) üzenetére


Brett001
aktív tag

Lehet, hogy nem tűnik el (maga a blockchain technológia biztos nem, abban van lehetőség, pl. digitális szerződés), de ebben a formában ahogy van, a krypto soha büdös életben nem lesz elterjedt, elfogadott fizető eszköz az hétszentség! Coin legnagyobb előnye egyben a legnagyobb hátránya is, hogy nincs mögötte központi szabályozás. Emiatt annyira volatilis, hogy akár egy nap alatt is nagyokat ingadozik. Szerinted, hogy lehet általánosan elfogadott fizető eszköz olyan instrumentumból ami ennyire kiszámíthatatlan? pl. árulnak egy mobilt a webshopban, kinézed magadnak 100e Ft-nek megfelelő bitcoin áron. Aztán másnap mikor hozza a futár már 130e-t kell fizetni érte. Nem nagyon örülnél neki. De lehet, hogy csak 80e-t kéne fizetned. Akkor viszont a kereskedő nem jár jól. Továbbra is szilárd véleményem, hogy krypto megmarad a spekulánsok játékszerének. Nem én vagyon ilyen okos...olvass el bármilyen cikket gazdasági rovatokban.

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#16613) margithid válasza Brett001 (#16612) üzenetére


margithid
veterán

Nézd csak: [link]
Mintha BTC-vel is lehetne fizetni:)

(#16614) GuMipOkE válasza Brett001 (#16612) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

Tehát szerinted a volatilitás olyan akadálya a kripto pénzeknek, amire soha nem lesz megoldás. ;)
Azzal viszont egyetértek, hogy globális fizetőeszközként kicsit bajos a jelenlegi felállás, de ennek szerintem nem is ez a célja, mindenféle híresztelés ellenére.

(#16615) butch3r válasza Brett001 (#16612) üzenetére


butch3r
senior tag

ezeken a kommenteken már végig mentünk 2013-2014-ben. pont ugyan ezeken, ha érdekel érdemben is válasz nézd meg az akkori válaszokat. most is megállják a helyüket.

(#16616) butch3r válasza atee_13 (#16611) üzenetére


butch3r
senior tag

ha meg van a privát kulcsod azt simán be tudod importálni bármelyik walletba.
pl electrum.

[link]

de ha akarsz csinálni egy full új tárcát (bár pongyola a megfogalmazás) ami már hd, meg segwit kompatibilis stb akkor a desktop electrumban van prive key sweep funkció, amivel az általad megadott privát kulcsról leszed mindent. Ezt értelemszerűen csak akkor tudod elvégezni ha már létrehoztad az új electrum tárcádat szóval nincs az hogy más címére szívja, ne izgulj.
mikor létrehozod az új tárcát ne felejtsd el felírni a seed-et amit kapsz.

[link]

(#16617) atee_13 válasza butch3r (#16616) üzenetére


atee_13
őstag

:R

Ha jól értem nagy vonalakban

1. electrum tárcát létrehozni

2. meglévő kulcsot importálni

3. az electrum kulcsot menteni ?

El lehet rontani valamit ha még nem csináltam?

(#16618) butch3r válasza atee_13 (#16617) üzenetére


butch3r
senior tag

amit te írsz az a 2 opció vegyítése, az úgy nem fog működni.

Privát kulcs importálása

mintakép googleből. te ide bírod a privát kulcsodat. Leteszteled, hogy valóban látja a címedet stb electrum wallet. Más dolgod nincs, le is törölheted, ha máskor hozzá akarsz férni a tárcádhoz újra erre a privát kulcsra lesz szükséged, amit itt beírtál (ez az amit a multibit tárcából kiexportáltál)

új tárca - privát kulcs sweep

Ennél az opciónál létrehozol 1 új tárcát


ez már eg yúj hd tárca lesz, ergo nem privát kulcsot kell őrizgetned hanem egy 12 szóból álló seed-et!!!

majd ebbe az új tárcába be sweep-eled (de szép magyar szó) a multibit tárca privát kulcsáról az összes btc-d.


Miután ezt megtetted a multibit tárcád tök res lesz!!! ergo annak a privát kulcsát akár ki is dobhatod, de a publikus címeddel nyugodtan nézd majd meg blockain exploreren, hogy tök üres, mert minden btc-det átküldted (a sweep-el) az új electrumos tárcádra.

amit szerintem el lehet rontani, hogy nem jól írod fel a seed-et (a 12 szót). Ha bármit hibásan írsz fel (rosszul írod le a szavakat, rossz sorrendben) akkor nem fogod tudni a tárcádat később egy másik electrum walletbe importálni. ez a legfontosabb, és persze hogy jól őrizd meg a 12 szót.
de ha nem akarsz aktívan tranzaktálni akkor csak importáld be a privát kulcsod electrumba nézd meg, hogy működik majd tedd vissza oda a privát kulcsod ahol eddig is őrizted. privát kulcsot mindig be fogsz tudni importálni. (ne a privát kulcsot tartalmazó file-t (wallet.dat) őrizgesd hanem magát a kulcsot a karakter sorozatot)

(#16619) atee_13 válasza butch3r (#16618) üzenetére


atee_13
őstag

:R :R :R

Első körben akkor majd csak a multibit kulcsot importálom majd.

Utána majd meglátom akarok e tovább menni.

(#16620) Gyurma_13 válasza atee_13 (#16619) üzenetére


Gyurma_13
aktív tag

Milyen értékben van btc-d? Ha 1000eur felül van, én elgondolkodnék egy hardver walletten (Ledger Nano S).
Márcsak azért is mert biztonságosabb és ha már átraktad oda a btc-t, akkor bezsebelném a forkokat is. Ha már nem számít hogy a privát kulcsot be kell pötyögni a BCH-ért, mert a BTC már más kulcsal a Ledgeren pihen.
Vagy electrum az automatikusan adja a forkokat amikor beírjuk a provát kulcsot? Ebben nincs tapasztalatom, mert nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

(#16621) atee_13 válasza Gyurma_13 (#16620) üzenetére


atee_13
őstag

0,5 van csak, próbából vettem anno. Az most kb 2000 euro ha jól nézem. Nem nagyon értek a tárolási részhez, befektetési céllal vettem, így hogy lassan "gépet kell cserélni" a tárcának nem akarnám, hogy elvesszen.

(#16622) butch3r válasza Gyurma_13 (#16620) üzenetére


butch3r
senior tag

nem adja. ledger is akkor és azért mert támogatja az adott új forkolt (shit)coint. electrum egy sima spv kliens. fork utáni ki kell belőle szedned a privát kulcsod és azt betenni az adott fork coint támogató walletbe. ( vagy ha van hd walletje a forkolt coinnak akor a seed-et. de én ezekben sosem bízom így minden ilyen esetben átmozgattam cuccom másik címre.)

de ha átmozgatja a btc-it a régi privát címéről akkor biztonságosan be tudja zsebelni a bch coinjait is, a régi privát kulcssal.

ledgerrel valóban nincs ilyen gond - egészen amíg a ledger támogatja az adott fork coint.

@atee_13: "gépet kell cserélni" ugye nem aktívan használt gépen tárolod a privát kulcsod?:) ha nem tranzaktálsz vele hanem hosszú távon csak tartod akkor ne legyen aktív gépen, de inkább egyáltalán ne legyen gépen. privát kulcs kiír papírra (több példányban) és biztonságos helyeken tárol. nekem ledger előtt így volt, szépen belamináltam, hogy jobban védett legyen és pár helyre eltettem, más lakásba is, ha nálam történik valami ne veszítsem el.

[ Szerkesztve ]

(#16623) atee_13 válasza butch3r (#16622) üzenetére


atee_13
őstag

Papíralapon van. De csak egy helyen ez a több példány és laminálás jó ötlet alkalmazom majd én is.

Egyenlőre nem akarom adni venni azt remélem később sokkal többet fog még érni. Nincs benn nagyon sok pénzem így bukni sem tudok nagyon sokat de remélem nagyot nyerni igen :))

(#16624) WarCow


WarCow
csendes tag

(#16625) csaba951


csaba951
veterán

DJI miatt, sajnos ez ilyen! Tegnap az Apple jelentés bedöntötte a részvénypiacot, most ez terjed szanaszét.

(#16626) csaba951


csaba951
veterán

Hoppá! DJI havi összesített felbontásban egy dupla top utáni állapotot mutat. Ez gyakran esést jelez előre. 2009 március óta gyakorlatilag folyamatos emelkedés volt. Idén már mindenki azt találgatta, hogy ez vajon meddig mehet így? Hát, valószínűleg eddig. Szerintem ez itt a medve piac kezdete.

Sajnos a BTC leginkább a részvénypiaccal mutat korrelációt, ráadásul pont egy buborék kipukkanás után van (2017 december), így várhatóan még súlyosabban érinti majd az árfolyamot a tőzsdei "összeomlás". Szerintem ez BTC-nél gyakorlatilag szabadesést jelent majd. Alt-okról meg ne is beszéljünk! Szerintem eladni mindent, bármilyen áron!

Persze a BTC ezt is túl fogja élni, teljesen felesleges temetni! Valós igényekre kínál választ, amikre csak egyre inkább nagyobb igény lesz.

(#16627) Dexar007 válasza csaba951 (#16626) üzenetére


Dexar007
veterán

A duplatop olyan mint a titaniumsupportajja? Vagyis semmit sem szamit nem? :DDD

Give me your cum,bull!

(#16628) Zsoxx válasza csaba951 (#16626) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Élje túl, 10 $-os árfolyamon. Akkor végre majd arra használják, amire való, és nem befektetésre stb.

(#16629) noorbertt válasza Zsoxx (#16628) üzenetére


noorbertt
őstag

Bitcoin = gold
Altcoin = £, ¢, $, ¥, €
Ez a vonal jobb mint a 10$=1btc :D

(#16630) csaba951 válasza Dexar007 (#16627) üzenetére


csaba951
veterán

Attól függ, mire számítanak az emberek. Hónapok óta benne van a levegőben, hogy mikor is jön el a bika piac vége? Ilyen általános hangulatban pedig egy "sima" rossz hír (Apple) - ami önmagában csak egy "sima", átmeneti esést hozna - képes lehet beindítani az öngerjesztő folyamatot és valóban életre kelteni a medve piacot.

Persze az is lehet, hogy ez most nem következik be. De akkor megint az lesz a levegőben, hogy vajon a fák meddig nőnek az égig? Ciklikusság miatt egyszer jönnie kell egy recessziónak.

#16628 Zsoxx
Én korábban ezt szerettem volna, hogy egy nagyobb esés miatt szálljanak ki a spekulánsok, és térjen vissza a régi kerékvágásba. A BTC túl korán (2017 december) jutott el a túl nagy tömegekhez. Ez még egy negyed/félkész termék. Rengeteg fejleszteni való van még rajta, mire az átlag emberek számára is használható termék lesz belőle. Ilyen szempontból most jó lesz, legalább nyugodtan tudnak rajta dolgozni a fejlesztők.

#16629 noorbertt
Szerintem óriási hiba bennmaradni az altokban! Eleve keményen be fog fagyni (alacsony likviditás) a BTC piac, hosszú hosszú hónapokra. Az altok többségének ez a kripto tél halálos lesz.

[ Szerkesztve ]

(#16631) noorbertt válasza csaba951 (#16630) üzenetére


noorbertt
őstag

Remélem is hogy at altok jó része kuka lesz.
Én kB kettőben látok jövőt és nem a hipe miatt.. (nem, nem eth).

(#16632) htc07 válasza noorbertt (#16631) üzenetére


htc07
addikt

tudom hogy BTC topik meg minden, de áruljátok már el, mi ez az általános hate az ETH ellen?
(bár hodler vagyok és csak felületesen érintettem az ETH-t, a smart contractosdi szerintem egy tök jó cucc)

(#16633) margithid válasza noorbertt (#16631) üzenetére


margithid
veterán

Azért ne essünk túlzásokba. Sok alt van ami 3-4 éve él és virul, túl fogja élni azt is ha 99%-ot fog zuhanni az ár.
Ami mögött van érdemleges tevékenység, jövőbemutató lehetőségek, innováció, azok megmaradnak és hatalmas fejlődés előtt állnak.
Neo vagy Stellar például nem hiszem, hogy menne a süllyesztőbe, hogy csak két példát említsek.

(#16634) Patry0t válasza htc07 (#16632) üzenetére


Patry0t
tag

igen, ezt a másik topicban please..

(#16635) ggggg5


ggggg5
csendes tag

Hol tudok kis értékben (11euro) bitcoint venni lehetőleg bankkártyás fizetéssel és nem utalással?
coincash.eu min 35euro :(
bitcoin.com min 50euro :(

(#16636) noorbertt válasza ggggg5 (#16635) üzenetére


noorbertt
őstag

Annyiért még személyesen sem tudsz venni sehol.

(#16637) csaba951 válasza ggggg5 (#16635) üzenetére


csaba951
veterán

https://www.mrcoin.eu/hu/buy
min. 25 €

Gyakorlatilag esélytelen amit akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#16638) Patry0t válasza ggggg5 (#16635) üzenetére


Patry0t
tag

miért akarna bárki 11 euróért Bitcoint venni? Hátha 33 lesz belőle 2 év múlva? :\

[ Szerkesztve ]

(#16639) butch3r válasza Patry0t (#16638) üzenetére


butch3r
senior tag

vesz valamit ami 11€-ba kerül de bitcoinban lehet érte fizetni?! nem csak befektetésre lehet btc-t használni

(#16640) csaba951 válasza Patry0t (#16638) üzenetére


csaba951
veterán

Ki tudja?! Lehet dark weben is van black friday! :DDD

(#16641) Walter_White válasza ggggg5 (#16635) üzenetére


Walter_White
senior tag

Coinbase. ha 3D Secure a kártyád. Viszont vigyázz, mert kb 13 eurot kell feltölts a 11 euro értékü BTC-ért. kb 2euro Fee-t levon a Coinbase.

[ Szerkesztve ]

(#16642) kem válasza WarCow (#16624) üzenetére


kem
addikt

Valaki olvassa meg ezt a threadet akinek kettonel tobb agysejtje van? :D Probalj oda kommentelni bami konstruktivat, maris repulsz a kukaba es torlik a kommented. Ezt a fajta viselkedest pedig mar ismerhetnek a magyarok egeszen kozelrol.

Köszi!

(#16643) parkr


parkr
őstag

vajon lemegyünk még idén 3k alá? :DDD

(#16644) mepet


mepet
addikt

Tom Lee CNBC: "...bitcoin as a long-term fundemental story is broken? I don't think so. I mean price at the moment is not confirming fundementals."

Az idézettel totál egyet értek, a 15k-ra kíváncsi leszek. :) A paypalos adatok egyébként érdekesek és meglepően pontosak voltak, valóban 3-szor annyi pénz mozog bitcoinban, mint a paypalon évente.

(#16645) Dexar007 válasza mepet (#16644) üzenetére


Dexar007
veterán

Ez azert tenyleg durva..pedig paypalt mindenki hasznal.

Give me your cum,bull!

(#16648) parkr válasza Scorpion (#16647) üzenetére


parkr
őstag

én csak a freebitco.in-t nyitottam meg. nem gond? ;]
amúgy seems legit

(#16649) shteer válasza parkr (#16643) üzenetére


shteer
titán

Idén? Mármint novemberben? :)

..szerintem jónak tűnik

(#16650) parkr válasza shteer (#16649) üzenetére


parkr
őstag

lehet, kicsit optimista voltam :D

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.