Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16351) htc07 válasza GBRDVD (#16350) üzenetére


htc07
addikt

Volt itt egy tag pár éve akinek pár éve volt egy ilyen aranyfedezetes cryptocoin projektje, nem tudom, ő áll-e mögötte.

(#16352) Chal válasza margithid (#16349) üzenetére


Chal
addikt

Talán mert egyszerűbb, és kis összegről van szó? Mindenki jobban jár. Ha én venni akarnék éppen ilyen összegben, és látnék egy "őstag" státuszú ph-s kollégát, ráadásul olyat, aki 3 éve aktív az itteni btc topicban, hát elég nagy esély lenne rá, hogy kihagynám a buliból a bankokat meg a tőzsdéket.

Nem tudom te mióta űzöd az ipart, de itt soha nem volt gond azzal, hogy egymástól adtak-vettek az userek btc-t. Nem egy üzlet köttetett már itt a fórumon. Hirdetni ettől függetlenül nem kellett volna, de a legrosszabbat feltételezni sem, főleg hogy minimális utánanézéssel megtippelhető, hogy nagy valószínűséggel nem akar senkit átverni (hacsak nem ellopták a ph accountját, de kötve hiszem).

[ Szerkesztve ]

(#16353) noorbertt válasza margithid (#16347) üzenetére


noorbertt
őstag

Elnézését kérem ha az urat megbántottam valamivel:)

Érdekesség képen, mi volt ebben olyan lehuzas szagú dolog?
Miért lenne hülye valaki ha venne tőlem? Esetleg szerinted egy sötét sikátorban találkoznánk és az illető fejére zsákot húznék és megszurkálnám? Vagy mi?:D
-nem kell válaszolni, nem kívánok veled társalogni. :)

Ha látja egy moderátor akkor nem akartam hirdetni, elnézést. Majd a bányászott aranyat hirdetem fb csoportban, ahol a rasnya fejem is látszódik:)

(#16354) 8zabi válasza margithid (#16347) üzenetére


8zabi
őstag

LocalBitcoins.net

biztos jó vagy a tőzsdéken, de a kriptó még mindig nem megy
nem kell rögtön támadni, mert te még nem hallottál személyes vételről

(#16355) V911 válasza margithid (#16349) üzenetére


V911
junior tag

Mi az hogy így? Honnan tudod hogyan akarja eladni? Egyáltalán nem biztos hogy olyan csaló módon, mint amit te elképzelsz.
(#16345) noorbertt te meg olvass utána a vörös farok jelentésének. Azzal szabad csak itt eladni bitcoint.

(#16356) margithid válasza 8zabi (#16354) üzenetére


margithid
veterán

De hallottam személyes vételről, de nem egy fórumról vennék igy sem. (más kérdés, hogy BTC-t továbbra se vennék személyesen, mert értelmetlen, nem tudja jobb áron adni mint az online kereskedő, ha igen, akkor meg az gyanús...)
Vannak erre külön oldalak, ahol ezzel foglalkoznak.
Részemről ennyi, bizalmatlan vagyok.

(#16357) Chal válasza margithid (#16356) üzenetére


Chal
addikt

Már miért ne tudná jobb áron adni? Minden csak döntés kérdése, annyiért adja amennyiért akarja. 5% simán benne van, hiszen nincs banki költséged, nincs fee, azonnal a kezedben van a pénz, stb... Az egész egyedi megállapodás és élethelyzet kérdése (mire kell, mennyire kell, mekkora az összeg, milyen a másik fél, stb..).

Az a baj, hogy neked elméleteid vannak, nekem meg tapasztalataim. 0.09 BTC eladása itt a topicban kb. olyan mintha a hwapron eladnál bármit, aminek 160-170eFt az értéke, de az eladó eleve vagy 150-et kér érte, vagy te alkudod le nála. De mondhatja azt is, hogy legyen inkább 190, mert 160-170-ért baromi nehezen én körülményesen veszel máshol.

[ Szerkesztve ]

(#16358) V911 válasza Chal (#16357) üzenetére


V911
junior tag

Az alap az hogy ebben az esetben felezik a hasznot. A localbitcoinson levő vétel és eladási árfolyam között félúton adva el mindkét fél jól jár. Ez lenne az előny ha itt adná el. Persze valóban egyéni kérdés de másképp meghatározva az árfolyamot valamelyik fél valóban "bukik". De akkor meg nem megy bele. Vagy az az átverés ha valaki belemegy egy neki rossz árfolyamba? De a kockázati tényezőt továbbra se értem, manapság 40 perc egy utalás ideje elviselhető FEE mellett ha jól tudom, ezalatt megisznak egy kávét és megvitatják a kriptovilág rejtelmeit.

(#16359) Chal válasza V911 (#16358) üzenetére


Chal
addikt

Nekem természetesen nincs ezzel tapasztalatom. De egy ismerősöm ismerőse állítólag úgy csinálja, hogy a top3 tőzsdék árait kiátlagolja, majd xe.com -on konvertálja forintra, majd lekerekít valamennyit. Ez az alap. Aztán ha a vevő normális, ismert arc, akár a fórumról, akár máshonnét, rugalmas, "házhoz jön", nem problémázik, gyorsan kell, akármi, akkor ez még faragható lefelé jelentős mértékben is akár. Localbitcoinson páran nagyon el vannak szállva, mert hivatás szerűen próbálnak 1 személyes tőzsdét játszani (drágán ad, olcsón vesz), így szerintem ez eléggé torzítja az árakat. Az ismerősöm ismerőse szerint mindig lehet találni jobb alternatívákat, csak persze lehet hogy várni/keresni kell.

Persze kinek mit ér meg az, hogy nem kell külföldről utalást fogadnia, ami X nap alatt érkezik meg, bankszámlára. E helyett viszont a sarki kávézóban instant mehet a hasitasiba. Az ismerősöm ismerősének pl. ez jelentős előny. Nem mindig, de többnyire.

[ Szerkesztve ]

(#16360) margithid válasza V911 (#16358) üzenetére


margithid
veterán

Erről beszélek, de mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.
Alapvetően a kriptók online fiztésre, kereskedésre valók, nem személyes megjelenéssel kellene vásárolni,ez kb olyan mintha a keletinél valami zugárustól ennék valutát, nem a hivatalos váltóban.
Nekem kb a regisztráció Binance-ra 10 percet vett igénybe, 1 napon belül visszaigazolták a személyes adataimat.
Rengeteg embert átvertek Bitcoinnal, igaz azoknak lövésük sem volt, hogy mi ez. (2017-es nagy felfutás idején)

Engedtessék meg nekem, hogy gyanúsnak minősítsek egy ilyet, főleg úgy, hogy elvileg tiltva van a fórumban az ilyesmi.
És igen, igy van, miért menne bele bárki is a rossz árfolyamba. Nagy váltókkal úgyse tud versenyezni senki.
De szerintem hagyjuk, más véleményen vagyunk, ennyi.

Inkább arról értekezzünk, hogy visszavonták az ETF-ek halasztását, felülvizsgálják újból a dolgot.
Kicsit érdekes ez is...

(#16361) V911 válasza margithid (#16360) üzenetére


V911
junior tag

Szerintem ez egy érdekes kérdés, megér egy kivesézést.
Én úgy tudom, hogy azt verték át aki nem tartott be bizonyos biztonsági szabályokat. Pl. beérte egy megerősítéssel. Ezt én se ismerem de állítólag ekkor távozás után vissza tudja vonni.
Vagy pl. a másik oldal: úgy nyomjuk le a gombot, hogy nem győződtünk meg róla, hogy a másik fél fizetőképes. Ingatlan esetén ma gyakori az ajánlattételi biztosíték. Itt elég lenne azt mondani, tegye ki az asztalra a 190 000 Ft-ot, átszámoljuk, ha megvan, nyomjuk a gombot, s kivárjuk a 40 percet. Persze ezt nem lehet megcsinálni akárhol koszos késdobálóban, csak valami elit helyen. De úgy is kellene hozzáállni. Hallottam már olyanról, egy rendkívüli színészi képességekkel rendelkező szélhámosnak adott el bitcoint személyesen. A szélhámos öltönyben nyakkendőben volt elegáns kabátja a karfán, drága táska a földön a szék mellett, tömött elegáns pénztárca. Nem rakatta ki a pénzt az asztalra. Letelt a 40 perc, szélhámos számolta a pénzt (belül a pénztárcában).
- Jaj 10 000 Ft hiányzik, elszaladok az automatához addig itthagyom a kabátom, táskám, a pénztárcám meg leteszem az asztalra.
S eltűnt.
Teltek a 10 percek, egyszercsak megnézte a pénztárcát. Belül sérült volt valami gyártási selejt volt ami kívülről jól nézett ki, de papírokkal volt kitömve. megnézte a kabátot, belülről szakadt üres zsebekkel. Megnézte a táskát, az alja szakadt volt. Üres, kívülről is szakadt csak ki volt fényezve...

Azért azt az egyet ne felejtsük el, hogy ha valaki forintért vesz kriptót 100 000 Ft-okért az kb. olyan mint amikor befektetési papírt vesz. Köze nincs az onlineséghez, az csak egy dolog hogy ép egy online formába fektet bele mert abban lát fantáziát. De akár dollárra is válthatná a forintját ha úgy érzi az jó irányba fog változni, amíg pénz és pénz cserél gazdát addig csak pénzváltásról van szó.
Az online kereskedés akkor kerül látószögbe ha nem nem pénzt adsz bitcoinért hanem terméket vagy fordítva.

A másik dolog, a bitcoin váltás jelenleg hivatalosan többnyire számítástechnikai tanácsadás. A localbitcoinson is elsősorban azoknak érdemes vennie akinek túl új az egész s ott az eladóval a részletek megbeszélésének a folyamatában chaten beszélgethet, a magyar találatok között többnyire magyarul is. Ez azoknak is előny akik annyira amatőrtől, hogy még angolul se tudnak. Az eladók többsége meg szívélyesen válaszol akár a bugyuta kérdésekre is mert ők ezért pénzt kapnak árrés formájában. Ezért drágább. Szívélyesebben mint itt a többség. Binancen pedig még angolul se tudsz kérdezni élő embertől, nemhogy magyarul. Ráadásul ma magasabb árfolyam mellett nincs a drága külföldi utalás meg a többi s a váltás ott azonnali. Az amatőrtől vásárlás ehhez hasonló csak ott az onlineség végkép megszűnik, ellenben lehet kedvezőbb az ár.

Szóval az egész csak akkor gyanús ha a másik fél meg akarja kerültetni veled a biztonsági szabályokat. Akkor viszont nagyon gyanús. Ez viszont a pénzváltás és a kereskedés minden formájában így van. De gondolj csak bele. A híres eset:
https://index.hu/belfold/2017/12/23/keses_bitcoinbunozot_keres_a_rendorseg/
Nem úgy történt hogy bitonsági őrökkel tele pl. OTP fiókban vagy egyéb hasonló szintű helyen, külön kamerázott helységben veszi ki személyivel a pénzt a vevő, ahol milliós nagyságrendben kellene üzletet lebonyolítani, s együtt várják meg a bitcoin megérkezését s távoznak.
Hanem éjjel 2 kor(!) sötét elhagyatott utcában, mindennemű biztonsági elemek mellőzésével.
Ja hogy így nem látja a NAV az előző esetben meg hivatalos és nem hivatalos tanuk maradnak ahonnan viszont kitörnie is nehéz a szélhámosnak ezért bele se megy a helyzetbe? Neki ugyanis a biztonságot elhanyagoló adócsalásról vagy pénzmosásról álmodozó dilettáns balek kell. Hát igen az adócsalókat nem védi a törvény, mert ha védné akkor le is lepleződnének... Talán ott kezdődik az egész történet a biztonságról, hogy nem pénzmosásra és adócsalásra használjuk a bitcoint hanem adózandó jövedelem szerzésre, és akkor be tudjuk tartani a biztonsági szabályokat akkor is amikor még kevésbé értünk hozzá.

(#16362) V911 válasza margithid (#16360) üzenetére


V911
junior tag

* max. ha téged már nem érdekel, akkor nem szólsz hozzá a témához, de ettől még akit érdekel a biztonság az hozzászólhat. Ha pedig senki se szól hozzá akkor természetesen én is leállok a témával.

(#16363) vismaior04 válasza margithid (#16356) üzenetére


vismaior04
tag

Igen komoly mennyiségű adásvétel bonyolódik személyesen. Itthon és a világ más tájain is, az egész kis összegektől a meglehetősen komolyakig.
Az okok és érvek változóak időszaktól, embertől függően ki mikor miért hogyna vásárol, ad el.

Nagyon nincs ingyen az online vásárlás, szinte tuti jobban jössz ki személyes vásárlással, 2-7%-ot is nyerhetsz, ráadásul például a tavaly hosszú hónapokig konkrétan a személyes vásárlás volt a leggyorsabb és legnyugisabb megoldás, mert az összes exchange supportja úgy le volt terhelve, hogy hónapokig is eltartott egy azonosítás.
Arról nem is szólva, hogy sokan nem ilyen pár száz, ezer dollárokkal szállnak be, több pénznél meg azért a bankkártyás vásárlás már több mint problémás és megint nő a költség, komplexitás, idő.

Illetve az az előfeltétel hogy egy váltónál azonosítanod kell magad már eleve irritál sok embert, akik kifejezetten a (financiális) szabadságvágy miatt vonzódnak a cryptóhoz. Nem azért mert bűnözök vagy mert loptak csaltak hazudtak a pénzükért, hanem mert pont az alapvető meggyőződésükkel ellentétes egy intrúzív KYC azonosítás.

Lehetne ezt még ecsetelni de minek. Maradjunk annyiban, hogy igen, kicsit para a készpénzes adásvétel, főleg első alkalommal, de ha intelligensen csinálod, esetleg vannak már korábbi partnereid, jó dolog az. Sokszor egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb mint a bankból a készpénz felvétel.

(#16364) Reggie0 válasza V911 (#16361) üzenetére


Reggie0
félisten

Egy megerositessel azert elegge korulmenyes atverni barkit is. Megerosites nelkul lehetseges.

(#16365) V911


V911
junior tag

hogyan vennétek bitcoint egymillió Ft értékben?

(#16366) 8zabi válasza V911 (#16365) üzenetére


8zabi
őstag

Kraken

vagy LocalBitcoins.net

amelyik olcsóbbra jön ki

(#16367) noorbertt válasza 8zabi (#16366) üzenetére


noorbertt
őstag

Ha sos a dolog akkor ATM is jó lehet.
https://coinatmradar.com

Szerk: számomra tök vicces hogy sokan akkor akarnak venni amikor drágább az ára:D

[ Szerkesztve ]

(#16368) V911


V911
junior tag

most ép elég olcsó, 20000-ért volt drága. vagy szerinted lesz olcsóbb?

(#16369) noorbertt válasza V911 (#16368) üzenetére


noorbertt
őstag

Bár tudnám, csak azt vettem észre hogy amikor kicsit lemegy az ár akkor venni senki nem akar. Persze megértem...

Most az megy mindenhol hogy Eminem beszél a bitcoinrol:D...

(#16370) V911 válasza noorbertt (#16369) üzenetére


V911
junior tag

szóval a számodra az a vicces, hogy találgatsz.

(#16371) butch3r válasza V911 (#16365) üzenetére


butch3r
senior tag

vagy bitstamp, 1usd a különbség épp most.
ahová gyorsabban bejutsz (verifikáció) aztán sepa utalás.

(#16372) V911 válasza butch3r (#16371) üzenetére


V911
junior tag

Nem a sebesség számít mert arról nem volt szó, hogy most azonnal kell, ezt csak itt spekulálták ki egyesek.
Az érdekelne mi a legmegfelelőbb ekkora összegnél. A LocalBitcoins.net azt hallottam még a legkedvezőbb árfolyamnál is túl magas árfolyam, csak a járulékos költségei kedvezőbbek de azok meg nem kompenzálják a drágaságot, max. kis összegnél.

(#16373) butch3r válasza V911 (#16372) üzenetére


butch3r
senior tag

localbitcoins.com (csak azért emelem ki, hogy ha esetleg szemezel ezzel a megoldással ne esetleg valami fake oldalra kerülj (bár a .net-re nem is ad semmit)

ebben a percben amikor írom ezt a postot egy ember van aki banki utalással ad el btc-t 1 millió ft értékben.
nála az árfolyam: 2.374.529 Ft / btc ez kb 7263€ / btc
kp-ban ugyan ez (csak olyat néztem aki ad is el ennyiért btc-t) 2.071.368Ft ez 6336€

ugyan ez bitstampen (vagy krakenen) 6265€
erre jön még rá a sepa utalás költsége, ami bank függő 5-10€ kb (adós topicban van 1 kis lista az eddigi tapasztalatokról de nem vágom, hogy sepa-nal fix e a fee vagy összeg függő e)

atm-nél általában valamilyen exchange +2-3%-ot vonnak le, fenti példánál maradva ez kb 6452 € lenne.

összefoglalva ekkora összegnél, valamelyik nagyobb exchange. én biztosan onnan vennék (kivéve ha esetleg 1-2 régebbi motoros ph forumtárs bejelentkezne nálam hogy elad kp-ra, váltó max +1% körüli áron ;] (cserébe anonimitás) ez nem reklám, nem foglak megkeresni.

a localbitcoinsos árak alapján ha bárki megtaláltja kiktől néztem az árakat, nem én vagyok, nem kívánom őket reklámozni és nem üzleteltem velük soha így még véletlenül sem ajánlás a postom!

[ Szerkesztve ]

(#16374) V911 válasza butch3r (#16373) üzenetére


V911
junior tag

köszi akkor eddig a bitstamp (vagy kraken a nyerő. Ha jól értelmezem több mint 100 000 Ftnyival több bitcoint kapok ott 1 millióért való vásárlás esetén.

(#16375) butch3r válasza V911 (#16374) üzenetére


butch3r
senior tag

jól (bár nem számoltam ki pontosan mennyivel többet de többet)

(#16376) 8zabi válasza butch3r (#16373) üzenetére


8zabi
őstag

mindkét cím ugyanoda visz, de tényleg a .com az eredeti

(#16377) butch3r válasza 8zabi (#16376) üzenetére


butch3r
senior tag

nekem be sem töltött de lehet csak nem vártam elég ideig

(#16378) Reggie0 válasza V911 (#16365) üzenetére


Reggie0
félisten

KP.

(#16379) V911 válasza Reggie0 (#16378) üzenetére


V911
junior tag

És honnan szereznéd a KP-s eladót, mert nekem úgy tűnik, hogy a localon a KP hasonló árú mint az utalás ugyanott, vagyis azzal is vesztenék 100 000 Ft-ot egymilliós vásárlás esetén, én pedig nem szeretek 100 000 Ft-ot veszteni.

(#16380) mepet válasza V911 (#16379) üzenetére


mepet
addikt

Én is a kp-t favorizálom. Én még csak megbízható ph! fórumtársakkal biznyákoltam. Mások a facebookra esküsznek. Egy tipp: ph-n kétféleképpen tudathatod szándékod szabályosan: aláírásodba írod, vagy privát üzenetben.
Részletesen itt tárgyaltuk ki, igaz az eladást, de hát az ugyanaz, csak fordítva. :)

(#16381) V911 válasza mepet (#16380) üzenetére


V911
junior tag

És a korábban említett krakennek és a másiknak mi a hátránya? Mert a plusz 100 000 Ft-nyi bitcoin előny.

(#16382) Reggie0 válasza V911 (#16379) üzenetére


Reggie0
félisten

Na igen, ez a nehezebb resze. Aki KP-ra mindig arul, az szazalekert fogja csinalni, mert kereskedo. Aki meg kozeparfolyamon, az jellemzoen csak magas arfolyam mellett adja el, mert spekulal. Igazabol kapcsolatepites ez is, szerintem netrol lassan fogsz talalni embert.

[ Szerkesztve ]

(#16383) V911 válasza Reggie0 (#16382) üzenetére


V911
junior tag

De ha rosszabb árfolyamon adja a netről, akkor nem is onnan kell keresni. vagy onnan de nem embert. Ugy értem a krakken akkor nem embernek számít mégha emberek is vannak mögötte.

(#16384) mepet válasza V911 (#16381) üzenetére


mepet
addikt

Hátránya, hogy nyoma van.

(#16385) V911 válasza mepet (#16384) üzenetére


V911
junior tag

Annak is lesz nyoma az én érzékeny lelkemben ha később kiderül, hogy a fószer adóellenőr.

(#16386) Reggie0 válasza V911 (#16383) üzenetére


Reggie0
félisten

Persze. Abba viszont a tranzakcios koltsegeket es a valutavaltast is bele kell szamolni. Ha pedig fiok sincs, akkor az ugyintezesi ido alatti arfolyamvaltozasokat is celszeru. Nem biztos, hogy a legolcsobb lesz a vegen a legolcsobb.

(#16384) mepet: Na igen ez a masik. Meg ha mindent legalisan is csinalsz, akkor is az a legjobb, ha az allam nem tud rola, mert akkor nincs mit felreertelmezni, felreszamolni stb..

[ Szerkesztve ]

(#16387) V911 válasza Reggie0 (#16386) üzenetére


V911
junior tag

Igazából engem hosszútávon érdekel, hisz nem most akarnék először és utoljára bitcoint venni, csak eddig aprópénzért vettem, gyakorláskép, nem akartam ebből hatalmas összeggel beszállni olyasmibe amiről akkor még alig tudtam valamit.
Arról nem is beszélve, hogy az is megeshet hogy mire elintézem a kraken regisztrációt lemegy 5000 dollárra. Igaz most azt mondják, itt az alja s innen már csak felfele visz az út az 50 000 dolláros csúcsig. Kár hogy decemberben is ezt mondták.

(#16388) mepet válasza V911 (#16385) üzenetére


mepet
addikt

LOL. Ha ilyen félelmeid vannak, akkor nem neked való a személyes biznisz. Az adózásról van külön topic, ott biztosan pontosabban tudják, erre meg nem esküdnék, de tudtommal, ha 1M Ft-ért vásárolsz kp-ban, neked abból vásárlóként nem kell adóznod, tehát nyugodtan vásárolhatnál egy adóellenőrtől is.

(#16389) Reggie0 válasza V911 (#16387) üzenetére


Reggie0
félisten

Minden honapban itt az alja, meg bedolt a bitcoin, meg lesz meg $100000 is :)

(#16390) V911 válasza mepet (#16388) üzenetére


V911
junior tag

Ha nyugodtan vásárolhatok, akkor miért gond az ha nyoma marad annak, hogy vásároltam, és legfőképp miért éri meg plusz 100 000 Ft-ot fizetni azért hogy ne maradjon nyoma?

Közben rájöttem. Akkor veszek bitcoint (krakenen olcsón) majd én is elkezdek ijesztgetni mindenkit, hogy ha nem tőlem vesz (drágán) akkor nyoma marad.

[ Szerkesztve ]

(#16391) butch3r válasza V911 (#16390) üzenetére


butch3r
senior tag

Nem feltetlen 100k az elteres az altalam emlitett peldaban levo kps elado eseteben csak 70euro (1 btcn).

[ Szerkesztve ]

(#16392) mepet válasza V911 (#16390) üzenetére


mepet
addikt

Ha az eladóval jobb árban egyezel meg, mint a váltóé, akkor meg jobban jársz. Nem fog senki a szádba rágni egy személyt, aki neked most azonnal a krakennél olcsóbban ad btc-t. Ha jól értem ezt várod. Abban már segítettünk, hogy hol találsz ilyen eladókat és mire ügyelj az üzletkötéskor. Ha bizalmatlanságból vagy bármi egyéb okból meg sem próbálsz kapcsolatot teremteni eladókkal, akkor teljesen esélytelen a feladat, akkor ne is rugózz ezen szerintem, hogy mennyivel járnál rosszabbul/jobban.
Én láttam olyat mostanában, aki a bányagépeivel együtt a kriptóitól is szabadult, szerintem most nem lehetetlen eladót találni, bár én nem kerestem.

(#16393) Zsoxx válasza V911 (#16390) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Mert ha esetleg árfolyamnyereséget realizálsz, az adóköteles.

(#16394) V911 válasza mepet (#16392) üzenetére


V911
junior tag

Nagyon rosszul érted. Valószínólég azért, mert megint nem olvastad el rendesen a korábbi hozzászólásaimat, mielőtt válaszoltál rá. Pl. a #16387-est.

(#16395) V911 válasza Zsoxx (#16393) üzenetére


V911
junior tag

Javaslom, az adócsalásokba ne menjünk bele.

(#16396) diagonal


diagonal
csendes tag

Sziasztok! Van egy gondom, hátha valaki tud itt segíteni. Előrebocsájtom semmit nem tudok a bitcoinról, de próbáltam valamennyire utánaolvasni mivel az a helyzet, van egy online fogadóiroda ami csak bitcoinban hajlandó kifizetni engem. Most hagyjuk hogy miért meg hogy, én sem értem, de ez van, hiába vitatkozok velük. Szóval se bankszámlára, se e-walletre se sehogy máshogy csakis bitcoinban. Nem egy nagy összeg egyébként, de azért mégis jó lenne valahogy hozzájutni.
Ha kifizetést indítanék két dolgot kér csak, írjam be az összeget meg egy "bitcoin address"-t.
Ha jól értem a leírásokat amiket olvasok, nekem akkor telepíteni kell a gépemre egy bitcoin kliens, ha azt elindítom akkor az készít egy ilyen címet? És ha ez megvan és az online bookmaker oldalán beírom az összeget meg ezt a bitcoin címet akkor elvileg oda megjön a pénz bitcoinban? Bocs ha hülyeségeket írok, de nekem elég kínai ez.
Másik kérdésem, ha ez mondjuk így működik és megjön ez a pénz bitcoinban, hogy lesz nekem ebből a kezemben Ft, euro, dollár vagy akármi, szóval kézzelfogható pénz? A bitcoin kliensről is tovább lehet utalni bankszámlára, esetleg e-walletre ( Neteller, Skrill )?

(#16397) V911 válasza diagonal (#16396) üzenetére


V911
junior tag

sokminden részlettől függ, hogy mi a megfelelő neked.
másképp kell csinálni ha arra törekszel hogy egyszerű legyen s másképp ha azt akarod hogy a lehető legtöbb forintot hozd ki az ügyből de ehhez jobban bele kell ásnod magad. az se mindegy hogy legálisan akarod e csinálni az egészet s adózni akarsz vagy adót akarsz csalni. érdemes előbb ezt megmondani másképp az összes létező variációt felsoroljuk neked s abba belehülyülsz s olyan kötekedővé válsz amilyenek itt mostanra egyesek lettek.

(#16398) diagonal válasza V911 (#16397) üzenetére


diagonal
csendes tag

Hát őszintén szólva, konkrétan leírom kb. 500 USD ről van szó, szóval nem milliók meg ilyesmi:-) De mint írtam csak bitcoinban hajlandóak kifizetni. Adózni nem szeretnék, az már tényleg vicces lenne, ha még most azzal is el kellene kezdeni foglalkozni, főleg hogy ha kifizetnének mondjuk Skrillre akkor ez 15 mp és három kattintás lenne és másnap ott lenne a pénz, csakhogy ők amerikaiak, meg 99.9%-a az ügyfeleknek amerikai, meg értsem meg stb., szóval lényeg hogy csak bitcoin, ez van.
Jobb lenne ha egyszerű lenne igazából, még ha kevesebb forint is jön ki belőle.

(#16399) Chal válasza diagonal (#16398) üzenetére


Chal
addikt

Ekkora összegnél szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha nem akarod hosszú távon tárolni a BTC-t: keress egy mobil tárcát, vagy akár webes is jó, amihez van mobil kliens. Én ezeket kerülöm mint a rossz nyavalyát, mert hosszú távon kockázatosak, de neked teljesen jók, ezek nagy és ismert cégek, nagyon kicsi az esélye, hogy abban a pár órában vagy napban fognak megszűnni amikor te átváltod forintra a BTC-d (utána számodra meg már tökmindegy úgyis). Szóval nem tudom manapság melyik ezek közül a jó, de a legrégebbi talán a https://www.blockchain.com, esetleg nézd meg ezt, vagy majd valaki ajánl jobbat. A használatuk ingyenes.

Generálni fog neked címet, amint megérkezik rá a BTC, elbattyogsz egy ATM-hez, és kb. 3-5%-os kezelési költség mellett eladod. Az ATM forintot fog neked adni kp-ben, jó esetben 10 percen belül, rossz esetben várni kell kicsit., közben ehetsz egy jó hamburgert :)

Hazai BTC ATM-ek: Coincash, MrCoin

A használatukba nem mennék bele, menj oda, és kövesd a képernyőn látható utasításokat, teljesen egyszerű az egész, ha egy kicsit érdekel a technológia, akkor elsőre még egy érdekes élmény is. Ha mégis elrontasz valamit, akkor mindkét cég biztosít elég normális supportot, nyugodtan hívd fel őket.

[ Szerkesztve ]

(#16400) V911 válasza Chal (#16399) üzenetére


V911
junior tag

Valamelyik automata csak 20 ezresben ad ki pénzt, így ha kiegyezel ezzel s megmarad pl. 10-15 ezer forintnyi bitcoinod feltétlenül foglalkozz a szakszerű és biztonságos tárolásával mert egyesek szerint fel fog menni a jövőben az értéke az ezerszeresére és ha így lesz akkor utólag bánni fogod, hogy nem tudod hol van, pedig csak kicsit utána olvasni kellett volna..

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.