Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLam
senior tag
ez pont egy olyan hozzaszolasa ami segitheti a bitcoin mukodes megerteset
amugy azt gondolom, hogy Penge kollega szepen idedobalja nekunk a ketsegeit es ha mi megvalaszoljuk akkor keres ujabb kifogasokat.. hivo o mar nem is kicsit, csak talan meg maganak sem ismerte beStay hungry!
-
LLam
senior tag
válasz Penge_4 #1288 üzenetére
en a gpu-rol kerdezek nem az egesz videokartyarol! annak (gpu) bizony tokeletesen mindegy hogy vektorokat szamoltatsz vele vagy sha256 kodot! arra terveztek h szamoljon. vagy esetleg odaig mereszkednek a gyartok hogy gpu mikrokodjaban elhelyeztek egy szakaszt ami az eletben eltoltheto orak szamat tartalmazza es ezt elerve a gpu meghibasodik?
a peldaid azert nem elfogadhatoak, mert kopo, forgo alkatreszeket tartalmazo eszkozoket hozol, mikozben a gpu-ban ilyen nincs! (az autot gondolom nem kell magyarazni.. a wolfram-ot tartalmazo izzoszal milyen kornyezetben is talalhato? tisztitott levego van benne igaz? nem tiszta csak tiszitott.. a halogen izzok azert jobbak mert a halogengazok meg kevesbe reakciohajlamosak mint a hagyomanyos izzoban talalhato. raadasul ezek izzanak amitol vilagos lesz. a gpu-t meg erosen vedjuk az izzastol is)Stay hungry!
-
LLam
senior tag
az amd oldalarol szarmazo hivatkozas bizony pont azt jelenti, hogy ezek a gcn magos kartyak (7xxx sorozat) mar nem csak (vagy elsosorban nem is) jatekra tervezettek (plane hogy a jatekok java reszet konzolokra adjak el..) hanem altalanos szamitasi feladatokra (like sha256 bruteforce )
Stay hungry!
-
albinolynx
őstag
Egy gpu-s bányászathoz megfelelő a guiminer, vagy érdemesebb a cgminert használni?
(win 7 x64)[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
LLam
senior tag
-
ignorant
senior tag
En is ebben remenykedem. Nem ertem hogy hogy lehet az hogy nem mindenki szamara egyertelmu a jelenlegi rendszer hibainak sokasaga.
Szerintem az emberek elso szamu celjanak kellene lenni, hogy az elitet megvonjuk a penz folotti hatalmatol, amig ez nem kovetkezik be, nem beszelhetunk "szabad vilagrol". Mindenki csak egy rabszolga marad addig, ha teccik ha nem
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
DiabloMiner-t használ valaki?
-
Nisida
aktív tag
válasz ignorant #1311 üzenetére
Bocsi, de azért abba azért gondoljunk bele , hogy itt nincs kárpótlás, nincs jogorvoslat , itt Így Jártál van
Ha a tárcád adatait elfelejted vége, az accodat feltörik stb. stb.Nem lehet közösségi ellenőrzés alá venni mindent mert ez a másik véglet. Ma sem tudod , hogy a GPU-d valójában mit is számol, ennyi erővel éppen az Omega kódot is törheti az Al-kaidának vagyis ennek is megvannak a kockázatai és veszélyei.
Amúgy az elit a mi felhatalmazásunk alapján lett az de ez már politika.
Ignorant: és a pénzt mikor fizeted most vagy amikor célegyenesbe ér a folyamat ? mondjuk postázás előtt ?
[ Szerkesztve ]
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
ignorant
senior tag
Azert badarsagokat ne hordjunk ossze, az egesz nyilt forraskodu, barki csatlakozhat fejleszteshez is.
A rendorseg igy is ugyis mukodhet, miert is ne? Az alap jogok fuggetlenek ettol a kerdestol.
Elvileg minden ilyen intezmenynek transzparensnek kellene lennie a polgarai fele, ez a mai technologiaval konnyen megoldhato lenne, ha akarnak, de akkor ugrik a hatalom (egy resze).
Ugyan ugy az adofizetok penzebol lenne fenntartva.
A mai penz mogot nincs semmi, a bitcoin mogott ott van a felho (biztonsag) es a blockchain (transzparencia).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Penge_4 #1300 üzenetére
"A blockchain-hez van kiegészítő (egyelőre csak Chrome-hoz), ami böngészőoldalon ellenőriz. Egy asztali szoftvernél milyen hasonló biztonsági megoldás van?"
Látom türelmesen olvasgatsz vissza, nagyon helyes De akkor majd el fogsz jutni az offline/cold-storage és a paper walletig is Ez a kérdésedre az egyik lehetséges válasz.
Másrészt: több tízezer user BTC walletjét kezelő infrastruktúra professzionális támadása VS. "otthoni Bitcoin Qt kliensben LEHET valami sw bug", szóval kicsit elefánt és hangya...
-
Penge_4
veterán
Igen, ezeknek már az elején utánanéztem, de először egy kliensprogramban le kell generálnod a publikus+privát kulcsot, majd a publikusra valamennyi pénzt küldeni, amit utána kinyomtatsz (átpakolsz hálózat nélküli eszközre), majd utána akár törölheted is a kliensből a címet.
Amúgy csak azért kínlódok, mert nincs normális kliens. A Multibit a screenshotok alapján jónak tűnik funkcionálisan, de Java alapú. Ha lenne hasonló mondjuk C++-ban (vagy valami bármely normális programnyelvben, ami nem igényel SSD-t és 16 giga RAM-ot az "akadálymentes" futáshoz), az lenne a fasza.
Úgyhogy most beraktam watch-only módban a blockchain-be (úgy nem tudják lenyúlni), mert ott legalább kényelmes a kezelőfelület, meg address book, statisztika, chartok meg minden, ami kell, azonnal frissülő USD árfolyammal, meg csináltam egy rakás biztonsági másolatot. Úgy őrzöm ezt a 0.2 BTC-met, mint Szmeagol.
Meg azon vagyok, hogy szerezzek még hozzá. De egyelőre nem ismerek olyan embert, aki ne nézne hülyének a Bitcoin miatt... Az meg, hogy olyat találjak, akinek pénze is van valami brutál ASIC-ra (meg kapcsolatai, hogy lehetőleg időben megjöjjön, soron kívül)... de nem adom fel.
-
Chal
addikt
válasz Penge_4 #1322 üzenetére
Nézd meg az Electrumot, ha egyszerű/gyors klienst akarsz (pl. nem tárol blokkláncot).
Egyébként nem kell online lennie soha a priv.key-ednek ahhoz hogy generálj vele egy addresst.
Példa:
- bootolj be egy gépet net nélkül valamilyen linuxos live rendszerrel,
- telepítsd rá a bitcoin-qt-t (mondjuk egy pendrive-ról),
- indítsd el, írd fel a címet amit generál, mentsd le a privkeyt, nyomtasd ki, stb.., ahogy ízlésednek megfelel.
- utalj erre a címre ezután bárhonnét coinokat.Az eredmény: egy online soha nem létező privkeyhez fognak coinok rendelődni a hálózatban illetve a blokkláncban.
Persze ha a későbbiekben használni is szeretnéd az ide utalt coinokat, akkor sajnos online kliensbe meg kell adnod a privkeyt, de ezután újra eljátszható a fenti kör.
Aki szerint ebbe bele lehet kötni, és van reális biztonságtechnikai kockázata, az éljen oxigénsátorban, és soha ne keljen fel
[ Szerkesztve ]
-
Nisida
aktív tag
válasz Penge_4 #1320 üzenetére
Szerintem ezt hagyjuk , a versenyre nem a mostani gonosz rendszer kényszerít hanem az élet. Az evolúció lényege a verseny és az alkalmazkodás, de ez már túl messze megy nem a bitcoin témája.
Szerinted a világ decentralizáltan jó mert akkor a csúnya rossz kormányok ellen védve lesznek az emberek, én szerintem meg nem és maradjunk ennyiben.
Szerintem zárjuk ezt a témát."Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
Mzungu
csendes tag
Udv Mindenkinek!
Uj srac...
Mzungu.Kicsit par ezer kilometerre toletek ott ahol a madar se jar es nem gondolnad,
hogy magyarok itt is elnek. He he. De itt mindig sut a Nap.Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Mindenki velemenye limitalt a tudasahoz. // Every ones opinion limited to their knowledge.
-
Mzungu
csendes tag
Help Pls!
BFL
Olvasgattam majdnem az egesz forumot elejetol hogy ugye kepbe keruljek ezzel a bitcoin storival.
Gondolkodom, hogyan lehetne ebbol valami okossagot csinalni ahol mindenki mosolyog :-D
(Ja, mission impossible de en mar csak maradok jolelku es nagy oleles az egesz vilagnak...)
Elso korben elkapott az aranylaz es aso, csakany => irany banyaszni!
Kellene egy jo terkep... Ooops.Szoval az utolso kb 50-100 hozzaszolason meg nem ragtam at magam...
Ez a BFL elkezdett mar szallitani vegul is vagy meg mindig csak a nagy igeretek vannak?
Mi a friss tapasztalat?// Kicsi velemeny: az egesz tortenet log egy csomo valtozon, amiben az a jo ha csak egy is ellened
fordul akkor szivsz es buksz idot, energiat, na persze penzt is. Ja, de ettol izgalmas... He he. //Mindenki velemenye limitalt a tudasahoz. // Every ones opinion limited to their knowledge.
-
Mzungu
csendes tag
válasz ignorant #1333 üzenetére
Hi!
Uj vagyok, egy barat hivta fel a figyelmemet bitcoinra.
(Kis tozsdei meg befektetesi, penzpiaci tapasztalatokkal nezegetek a tortenetbe.
Anno volt egy cegem amivel nyomtam IT-t 5 evig, foleg webes fejleszteseket, kicsi
programozgatas, stb.)Sok fantaziat latok a dologban, szoval alaposan elkezdtem beleasni magam.
Nagyjabol 3 napja olvasok...Magyarok! Hurraaaaaaaa! En szeretek magyar lenni es de jo lenne ha felebredne ez a nep es csak megtanulna
szeretni egymast...[ Szerkesztve ]
Mindenki velemenye limitalt a tudasahoz. // Every ones opinion limited to their knowledge.
-
ignorant
senior tag
A BFL power gondokba utkozott, tobbet fogyasztanak az eszkozok mint elore lattak, ezert par kompromisszumot kellett kotniuk.
Az egyik az hogy a legkisebb eszkozt szallitjak csak, ami meg is kezdodott (egyel nagyobb hazba raktak, 2 chippel, 5Ghash/sec-en. /30WEzeket elkezdtek szallitani, de az elejen kis mennyisegben, es kb 1 eves backlog van hatra.
Ez annyit tesz, hogy ha most rendelsz toluk, akkor valoszinuleg 2-3-(4) honap mire postazzak elorelathatolag.Masodik lehetoseg az AVALON lenne, de draga es hamar elkapkodjak ha fogadnak rendelest.
A batch 2 meg nincs kiszallitva, de batch 3 elorendeles mar le van zarva.ASICminer a harmadik, de ok nagy ritkan aukcioznak el par darabot, (10 block erupter volt eloszor, most 50db van aukcio alatt, 10Ghs/80W)
// Kicsi velemeny: az egesz tortenet log egy csomo valtozon, amiben az a jo ha csak egy is ellened
fordul akkor szivsz es buksz idot, energiat, na persze penzt is. Ja, de ettol izgalmas... He he. //Ez igy van. Ha pusztan az vezerel hogy ebbol gazdag leszel, az nem jo hozzaalas, csalodashoz vezethet konnyen.
Ennek ellenere, ha az idozites, meg HW megfelelo, es a labilis dolgok (nehezseg, ar, bizalom) se hagynak cserben akkor penzugyileg is hozhat jol.
A spekulativ reszet is ki lehet hasznalni, de ez nem valo mindenkinek, es rizikosabb is talan.
Ha tetszik a rendszer, es van lehetoseged elfogadni sajat businessben, szeritnem azzal lehet legtobbet tenni az ugyert per pillanat.
-
albinolynx
őstag
Akkor visszatérhetnénk a bitcoinhoz végre.
Bányász programok:
- phoenix
- diablominertapasztalatok?
-
Mzungu
csendes tag
válasz ignorant #1337 üzenetére
Ki szeretne penzt csinalni a bitcoin-al?
Ki szeretne sok penzt csinalni vele?
A penz csinalas na meg a sok penz csinalas mindig ugyanazkon a elveken alapul es ezek nem valtoznak.
a, nagy szamok torvenye
b, legkisebb erofeszitessel a legnagyobb eredmenyt elerni
stb., hogy parat emlitsek.Ez azt jelenti, hogy csak nehanyaknak sikerulhet, de akinek sikerul annak tudnia kell valamit amit a tobbiek nem ismernek fel...
Ezt egyebkent en utalom!
Ez egy model amit "ok" epitettek es ha kilepsz a keretekbol a gondolkodasban akkor azt mondod, hogy
maskep is lehet ezt csinalni.Miert kell mindig egy "kapzsi fasznak" szart tenni a palacsintaba es jol eladni?
Vagyis miert kell egynek a tobbi fole emelkednie es haracsolni.
Miert nem tudnak az emberek kozossegben gondolkodni.
"Egy mindenkiert, mindenki egyert."Elmelet... Magyarok es az osszefogas, elobb leszek a Holdon mezitlab...
Van par elkepzelesem hogyan lehetne vele keresni... Meglatjuk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kitakarítottam a topicot. A következő ilyen kirohanásotok után (offtopic áradat) már nem csak HSZ-eket fogok törölni, hanem bünti is lesz!
Maradjunk a topic tárgyánál minden esetben!⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest