Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) ignorant válasza Penge_4 (#1748) üzenetére


ignorant
senior tag

Csak ugy felfuttatni egy altcoint nem lehet.

Bitcoin a merce. Ha olyan ujitast visznek az egyikbe, ami azt eredmenyezi hogy sok user jobbnak latja, akkor lehetseges a tronfosztas, de akkor is evek kerdese mire elterjed.

En egyelatalan nem tartom rossz dolognak az alt coinokat, szerintem bitcoin-ra sem jelentenek veszelyt, mint minden masban a verseny itt is jobbnal jobb megoldasokat fog szulni.

Kerdes hogy bitcoin tudja-e tartani vezeto szerepet.

nisida:
Ugyan annyira wild west mint a normal vilag, nem tudom eszre vetted-e de penznemtol fuggetlenul ha nem figyelsz atbasznak ;-)

[ Szerkesztve ]

(#1752) almafa42 válasza Penge_4 (#1748) üzenetére


almafa42
aktív tag

Ezt most úgy mondod, mintha nem lenne már most csillió másik bitcoin-alapú coin :D
Egy magyar coin nem ezért halott ötlet - sokkal inkább ugyanazon okból, mint a magyar pókerszoba: arányaiban sokkal több ember akar pénzt kivenni, mint pénzt berakni. Ha pedig nincs benne pénz, akkor a meg nem térülő költségek miatt nem fogja senki bányászni. Ilyen egyszerű.

(#1753) Nisida válasza ignorant (#1751) üzenetére


Nisida
aktív tag

Már bocs de ezt azért én nem így látom, a BTC világában: ha ellopták, elvesztetted, feltörték, stb. a pénzednek az accodnak vége. Nincs visszacsinálás , nincs jogorvoslat, stb. Egyetlen dolog van : IJ - így jártál.
A való életben legalább vannak külső "független" - erről mindenkinek megvan a maga véleménye de ez most nem lényeges - szervezetek, szervek, van jog és van bíróság, stb.
Még ha hülye voltál is akkor is bizonyos szabályozók mellet van mód a visszaállításra, kártalanításra, stb. Bocsi de ma milyen esélyel van módod visszaszerezni a BTC-s pénzedet a valós pénzeddel szemben ?
BTC = 0 vs. Real Pénz (pl: Ft) 1:100-hoz.
De ahogyan Grabovszki mondta : bízok az 1%-om ban, és 1 több mint a 0.

almafa: alapjában véve igazad van de egy magyar pénz nem a bányászatról szólna.

[ Szerkesztve ]

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#1754) Penge_4 válasza Nisida (#1750) üzenetére


Penge_4
veterán

"A linux ott halt meg nekem, amikor csak azért nem, hogy a winfosra hasonlítsunk az ablak kezelő mezőt a másik oldalra rakjuk úgyi."

Csak az Ubuntuban van így tudtommal és abból is a fő, Unity-s ágban. De a Canonical az egész Linux közösség ellen lázad a házi faszságaival, mint a Unity meg a Mir meg az Amazonos adathalász kereső.

De szerencsére ez az Ubuntunak is csak a fő ágát érinti, sem a Kubuntut, sem a Lubuntut, sem a Xubuntut nem. Ahogy a maradék 299 egyéb disztrót (Arch, Gentoo, Debian, LinuxMint, stb.) meg főleg nem.

De az alternatív Ubuntu ágakban az a jó, hogy teljesen kompatibilisek a fő ággal, miközben nem veszik át az értelmetlen hülyeségeket.

ps: Windows alatt próbáld ki, hogy duplaklikkelsz bármelyik ablak bal felső sarkában, ahol elvileg az adott program ikonja van.

"A cryptocoinokra: azért nem értek veled egyet mert a coinok mennyisége nem csökkenti feltétlenül a BTC vonzerejét és működést."

Nem a mennyisége csökkenti, hanem ha a mennyiségből kiemelkednek nagyok, akikre átpártolnak az eddigi BTC párti emberek.

"Abban a pillanatban, hogy egy ilyen "saját" pénzt valamely valutához rendelnek 1-1 es arányban és ez nem a kongói bambula mondjuk, minden ember akinek egy cseppnyi sütnivalója van holnap erre váltja be az összes pénzt. Na az megfektetné a BTC-t."

Marhaság. Ott a digitális forint bankszámla formájában. Bármikor átválthatod, az emberek ma mégis inkább kiveszik az ATM-ből a pénzt és kp-vel fizetnek.

Ettől többet pedig az államoktól ne várj, mert a kriptopénzt nem tudják beszabályozni. Ha ráéreznének, saját valutára sem lenne szükség. Miből tartana az államnak x milliárd HUF-ot befektetni ASIC minerekbe? Semmiből. Miből tartana az államnak elrendelni, hogy ezentúl minden kereskedő köteles elfogadni BTC-t is a forint mellett? Semmiből, a pénztárgépes mókát is megcsinálták, még ha pampognak is érte az emberek.

Gondolj bele. Egyrészt mekkora hátszelet adna a BTC-nek, ha csak egy ilyen lepkefingnyi ország, mint Magyarország is beszállna a bizniszbe, és gondolj bele mekkora vagyont jelentene az országnak, ha a 21 millió (és csökkenő) BTC-ből akár csak 1 milliót is birtokolna? Egy csapásra gazdasági nagyhatalom lehetnénk. A világ összes vagyonának 1/21-ed részét birtokolva.

De persze egyrészt valószínűleg nem is tudnak a Bitcoin létezéséről, másrészt ott van az, hogy jó-jó, hogy meggazdagszik belőle az ország, de onnantól hogyan tartja fenn magát az állam? Hogyan oldják meg az adózás kérdését? Ennyire nem rugalmas a magyar állam. Ilyesmit maximum az arab országokban lehet elképzelni, ahol az olajból meg az ásványkincsekből élnek, nem kell adót sem fizetni és a közművek is ingyen vannak.

Itt túlságosan ragaszkodnak a status quo-hoz, akárcsak az USA-ban. És minél gazdagabb (ezáltal minél nagyobb lehetősége van) valaki, annál kevesebb érdeke fűződik ahhoz, hogy bármi változást elindítson/megsegítsen. Mert minek kockáztasson, amikor vagyona van?

Ezért elcseszett ez a világ. Azokban van a legnagyobb vállalkozási kedv, akinek semmi pénze nincs, ezáltal 0 lehetősége bármilyen forradalmi ötlet megvalósítására... Eközben azok meg semlegesek vagy maximum még bele is rúgnak, akiknek sok van, mert "Mit képzelsz te, hogy változást akarsz, amikor nekem így kényelmes, hogy ülök a csilliárdokon? A pénzem annyit kamatozik, hogy a 100 dollárosért sem éri meg lehajolnom, miért lenne jó nekem a deflációs pénz?"

(#1755) ignorant válasza Nisida (#1753) üzenetére


ignorant
senior tag

Nyisd ki a szemed.

20e Ft alatt legalis lopni magyarorszagon, senki sem fog tenni erted semmit ha ennyivel megkarositottak.

Ha meg nagyobb volumenu csalas van (eg. az egesz nemzetet visszabb veti) akkor meg megint nincs mit tenni mint szarni ra, mert nem tudunk veluk mit kezdeni a mai rendszerben.

Masik vicces pelda:

90-es evekben elloptak az autonkat. Jo magyar rendor kijon, telefonalastol szamitva 4.5 ora mulva, felveszi az adatokat, majd annyit mond, hogy nem tudnak mit tenni, ne szamitsunk ra hogy megkerul.

Meg 1 millio hasonlo pelda van (ciprusi esetig se kell feltetlenul elmenni).

A nagy "biztonsag" amit hianyolsz Bitcoinbol, semmilyen mas teruleten sincs meg, max az illuzioja.

Persze most mondhatod, hogy kothetsz biztositast stb, de abba mar nem is megyek bele hogy hogy mukodnek a biztositok.

Ez a meghalsz es elveszik a BTC kotekedes. Baszki, ha van valaki az eletedben aki erdemes ra, siman adhatsz neki backupot meg pass-t. Kurvara nem bonyolult.

Amit ajanlok, hogy bitcoin helyett, tedd ossze a "befektetni" kivant penzed, vidd el biztonsagot nyujto magyar kormanyhoz es fektetsd be kb 5% kamatert (10eves lekotessel) - ADO.

jobbat nem fogsz talalni.

(#1756) Nisida válasza Penge_4 (#1754) üzenetére


Nisida
aktív tag

Penge: Ubuntut használók ebből indultam ki :D ezek szerint akkor más disztrot kell felpakolnom. Anno a red hat meg mást is probáltam de vagy nem mentek fel vagy szarok voltak.

-mivel nincs semmilyen gazdasági teljesítmény a BTC mögött de az összes cryptopénz mögött ezért ez egyfajta varázspénz aminek nincs nyoma de használható pénzek mozgatására. Vagyis cryptopénzben tartani a vagyonodat - az a-ból b-be való eljutatáson túl olyan mint átlátszó zacskóban kilógatni az erkélyre. A szél, a szomszéd, a szarka, stb. előbb vagy utóbb elviszi, vagy a nap miatt eliminál :)

Állami szinten csak akkor lehet beszállni és akkor szabad ha sajátot csinál. A forinthoz való hozzárendelés pedig nem marhaság mert kb. úgy foghatod fel, mint egyfajta részvény vagy kincstárjegy. Nem kell 1=1 es arány bármi lehet, a lényeg az, hogy az állam így szerez pénzt a saját gazdaságának felfuttatásához , plusz ha hozzárendelnek egyfajta adókedvezményt akkor az összes offshore lovag ebben fogja mozgatni a pénzét. És meg van az előnye , hogy egy állam képeséégeivel és tőke erejével áll mögötte, garantál. A költségvetés és az egyéb politikát nem bántja mert oylan mint egy zárt osztály , kötött , limitált több nem csak kevesebb lehet, zárt körben mozog , de a világ bármely pontján a magyar állam garantálja az érte kapható pénzt.
Egyfajta bankok feletti saját rendszer. Ez nem új dolog az arab államokban kb. 700 -1000 éve van ilyen nem látható, banki , törvényes rendszert mellöző saját államok feletti pénzügyi rendszer.
Ha Bagdadban elmész egy ilyen családi alapon működő "pénzválóhoz" és oda adsz neki 1000 dolcsinak megfelelő pénzt ő ad neked egy cetlit amin rajta van hogy ki, mennyit, mikor és kinek. Ezt elküldöd A New Yorkban élő testvérednek aki elmegy a család ottani tagjához odaadja neki a cetlit és megkapja a pénzt.
Kap az átutalásból stb. bank állam, bárki : nem.
A cryptopénzt így tudná nagyhatalommá tenni a Magyar államot és minket , amit te mondasz az azért nem működik mert rizikós és értelmetlen.

Ignorant: értem amit mondasz de a törvények alapjában véve nem fognak senkit megvédeni, csak az erkölcs és a törvényes "működést" adó szervezetek biztosítja azt a visszatartó erőt ami miatt nem teszel meg valamit. Az internet és az általa biztosított védő "réteg" - távolság , alapjában változtatja meg az embereket. Erre én akkor jöttem rá amikor néhány fórumos talira elmenetem. Aki a fórumon nagy szájú volt azok 75% az életben nyuszi és pepitában és máshogy is mások voltak az emberek.
Nem működik minden jól és 100%-osan , és vannak akik kár vallottai a rendszernek de nincs anarchia és nem ölik egymást halomra az emberek ez egy BTC világban nem igaz. :(

[ Szerkesztve ]

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#1757) ignorant válasza Nisida (#1756) üzenetére


ignorant
senior tag

"Nem működik minden jól és 100%-osan , és vannak akik kár vallottai a rendszernek de nincs anarchia és nem ölik egymást halomra az emberek ez egy BTC világban nem igaz. "

:D erre nincs mit irni.

(#1758) Penge_4 válasza ignorant (#1755) üzenetére


Penge_4
veterán

"20e Ft alatt legalis lopni magyarorszagon, senki sem fog tenni erted semmit ha ennyivel megkarositottak."

Ez hülyeség szerintem. De a magyar jogrendszerben bármit el tudok képzelni. Azt lehet egyébként tudni, hogy ezt milyen időközönként lehet eljátszani? Tehát ha minden nap lopok 19000 forintot, akkor soha nem vagyok büntethető, vagy nem évül el és ha gyerekkoromban elloptam a zöldségestől egy 50 forint értékű almát, akkor már csak 19950 forintot lophatok életem végéig?

Esetleg hetente/havonta évül el és újul meg a "lopható keret"? :D

(#1756) Nisida: "Vagyis cryptopénzben tartani a vagyonodat - az a-ból b-be való eljutatáson túl olyan mint átlátszó zacskóban kilógatni az erkélyre."

Pedig én épp most készülök a kevés pénzemet valahogy majd BTC-re váltani és abban megtakarítani. De ha több pénzem lenne se tennék másképp, csak akkor be is fektetnék, hogy felpörgessem a Bitcoint.

"Állami szinten csak akkor lehet beszállni és akkor szabad ha sajátot csinál."

Miért is? A BTC léte attól függ, hogy
1. Lesz-e elég bányászkapacitás. Ebből a szempontból az a lényeg, hogy az állam saját bányászgépei bányásszák a BTC-t.
2. Nem-e előzi be valamelyik altcoin. Ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy az állam sajátot csinál vagy egy meglévőt használ. Sőt, utóbbi még életképesebb is, mivel alapból nemzetköziként indult útjára.
3. Lesz-e elegendő megbízható váltó és elég sok megbízható kereskedő, ami szinten tartja a BTC gazdaságot. Ebből a szempontból is jobb egy már legalább valamennyire kiforrott és működő változatot választani, mint egy teljesen újat csinálni.

"A forinthoz való hozzárendelés pedig nem marhaság mert kb. úgy foghatod fel, mint egyfajta részvény vagy kincstárjegy."

Én viszont megbízhatóbbnak tartok egy olyan valutát, ami a világ erőforrásaihoz van hozzárendelve, mint ha valami fiktív inflációs állami pénzhez rendelik hozzá, ami nagyban függ az adott politikai erőtől. Ha államcsőd lesz, az állampapírjaid még seggtörlésre sem lesznek jók, mert ahhoz túl kemények.

"de a világ bármely pontján a magyar állam garantálja az érte kapható pénzt."

Szerintem ettől félnek sokan.

"Ez nem új dolog az arab államokban kb. 700 -1000 éve van ilyen nem látható, banki , törvényes rendszert mellöző saját államok feletti pénzügyi rendszer."

1. Az araboknak olyanjuk van, amitől az egész világ függ.
2. Amikor az elfogy, vagy találnak rá olcsóbb alternatívát az egykori gyémántpalotákat pár évtizeden belül erodálja a homokvihar az ezüst BMW helyett pedig Ahmed visszaül a jól bevált tevére. Mert egyik oldalon fasza, amíg van olajuk/ásványkincsük, de a másik oldalról még annyira sem tudják import nélkül fenntartani magukat (még élelmiszer terén sem), mint itt a mérsékelt éghajlati övben. Mert ott maximum a kaktusz fog megteremni. Nem véletlenül zöldülnek ők is. Belátták, hogy a napkollektorok jó biztosítékot jelentenek, hogy legalább áramuk legyen, ha már nem lesz több kitermelhető olaj, vagy átállnak valami olcsóbb alternatívára (ami szintén itt van a küszöbön. Vagyis alternatívák már vannak csak egyelőre még nem olcsóbbak).

"Erre én akkor jöttem rá amikor néhány fórumos talira elmenetem. Aki a fórumon nagy szájú volt azok 75% az életben nyuszi és pepitában és máshogy is mások voltak az emberek."

Na ezért nem kell félni az anarchiától sem. Fiatalon még én is azt hittem, hogy mekkora baromság, mert világégés lenne meg megölnék egymást az emberek, aztán rájöttem, hogy "Baszki. Még a legdurvább gettóban is biztonságban végigmehet az ember, mert ott sem bántják "csak úgy" az embert, minden mögött társadalmi vagy gazdasági okok húzódnak meg. Még a pszichopaták többsége is kezelhető, bár azokat már súlyosan megbetegítette a társadalom és a környezeti hatások (vagy genetika).

Jelenleg is a fő visszatartó erő akármilyen hihetetlen az emberiség. A terrorizmus is azért fordul elő, mert bár törvénytelen, de rengeteg ember drukkol nekik.

Próbálj meg eljátszani a gondolattal. Tegyük fel nincs karhatalom. Tehát bármit is teszel, nem csukhatnak börtönbe. De ezt leszámítva változatlan a világ. Pl. megtehetnéd, hogy egy tőled gyengébbet megversz és kirabolsz (most is megteheted egy sötét sikátorban, csak bonyolultabban). Innentől mi a következmény?

- A jelenlegi rendszerben elmegy a rendőrségre bejelenti, aztán vagy van ellened bizonyíték vagy nincs. Az áldozat hozzátartozói sem önbíráskodhatnak. Ügy lezárva.
- Anarchiában az áldozat hozzátartozóitól való félelem sokkal erősebb visszatartó erő lenne, mint ma a rendőrség, akiktől csak azok félnek, akik a társadalom szopóágán vannak, akik bűnöznek azok csicska sünöknek tartják őket és nem alaptalanul.

Az a baj az emberekkel, hogy az újdonságot mindig sokkal kritikusabban ítélik meg, mint a meglévőt. Hibátlan lenne az anarchia? Természetesen nem. Jobb lenne, mint a jelenlegi rendszer, mindent, pro és kontra összevetve? Globálisan igen. Szubjektíven attól függ, hogy a jelenlegi rendszerben hol helyezkedsz el. Ha politikus vagy bankár vagy, akkor nem. De ha a lélekszámot nézzük, ők összességében jóval kevesebben vannak, mint az alattuk lévők a piramisban.

(#1759) ignorant


ignorant
senior tag

En azt nem ertem, hogy egyesek miert tesznek egyenloseg jelet a Bitcoin es az anarchia kozott.

Ugyan ugy mukodne a rendorseg stb. Annyi, hogy nem lenne mafia ami a penz folott teljes koru hatalmat elvezne.

Az alap torvenyek teljesen esszeruek (pl, ne lopj, ne olj stb), es betarthatoak barmilyen penzugyi rendszer eseten is.

Ugy gondolom, hogy a problemak olyan sok retuek, hogy egy decentralizalt penzugyi rendszer szeleskoru elfogadasa csak az elso lepes egy jobb vilaghoz.

(#1760) ignorant válasza Penge_4 (#1758) üzenetére


ignorant
senior tag

"Ez hülyeség szerintem. De a magyar jogrendszerben bármit el tudok képzelni. Azt lehet egyébként tudni, hogy ezt milyen időközönként lehet eljátszani? Tehát ha minden nap lopok 19000 forintot, akkor soha nem vagyok büntethető, vagy nem évül el és ha gyerekkoromban elloptam a zöldségestől egy 50 forint értékű almát, akkor már csak 19950 forintot lophatok életem végéig?"

A lopás jogi minősítését az eltulajdonított dolog értéke – kiskereskedelmi
forgalmi értéke – határozza meg, valamint az elkövetés körülményei a minősítő körülmények.
Jelenleg 20.000.- Ft értékhatárig szabálysértésnek minősül a lopás, e felett bűncselekmény

Persze, nem hivatalosan legalis, de a szabalysertes kategoria magaert beszel. Leforditva, ha 20K a karod, es nem tortent eroszak akkor nyeld le a dolgot, mert a rendorseg elfoglalt sebessegmeresbol profit generalassal. ;-)

[ Szerkesztve ]

(#1761) Nisida válasza Penge_4 (#1758) üzenetére


Nisida
aktív tag

Pnge: bocsi én nem tudom , hogy te a világ mely részén voltál már és melyik részén sétáltál gettós részen. Én mást tapasztaltam és megmondom nem feltétlenül a rendőrség mint szerv csak a rend záloga, de bocsi én inkább élek egy olyan államban ahol rendőrök vannak mint , egy olyanban ahol nincsenek. :)

A BTC és miden más cryptopénz értékének a mostani model szerint a kitermelés nehézsége adja az "értékállóságát" de mint minden bit alapú dolog igény nélkül egy büdös buznyákot nem ér. Ennyi erővel botokal farmolhatnánk a WOW-t is :) én megnézném , hogy egy progi és a vasak munkába állításával adott esetben még több lé is szülhető mint a "bányászatból".
Amint senki nem akar BTC venni meg eladni megáll az egész és úgy zuhan össze mint a lufi, egy játékpénz lesz belőle. Egyetlen dolog ami miatt ez jobb mint Excalibur kardja a WOW ban, hogy a rendszer miatt a tranzakciók követhetetlenek, és ez az ok is ami miatt sokan az anarchiával hozzák összefüggésbe a BTC.-t. Hiszen olyan dolgokat lehet vele megcsinálni amit nem tudsz ellenőrizni ezáltal kezelni sem.

Amint a "magyar" állami coinról írtam , arra nem vonatkozik a cryptopénzek szinte egyetlen általános szabálya sem. Nincs ami beelőzze mert egyetlen cryptopénznek sincsen semmilyen törvény által adott kedvezménye sem, mint az említett HBF-nek ami mint írtam adó kedvezménnyel jár. A másik az említett rendszerben a kifizető és kezelő a magyar állam egyik ere a célra létrehozott szerve.
Életképességét pedig a mögöttes tartalom adná, kedvezmények, garanciák rendszere , az én esetemben a technológia csak eszköz lenne és nem cél.

"..Én viszont megbízhatóbbnak tartok egy olyan valutát, ami a világ erőforrásaihoz van hozzárendelve, mint ha valami fiktív inflációs állami pénzhez rendelik hozzá, ami nagyban függ az adott politikai erőtől. Ha államcsőd lesz, az állampapírjaid még seggtörlésre sem lesznek jók, mert ahhoz túl kemények..."
Te milyen erőforrásról beszélsz. A BTC semmilyen erőforráshoz nincs hozzárendelve. A bányászati időszak alapjában véve egy felfelé futó, elnyújtott bankó nyomás, nincs arany fedezett semmi, de még klasszikusan vett termelés vagy produktum előállítás. Egyszerűen egy szolgáltatás - crypto kódok gyártása - van mögötte aminek az egyik oldala a minerek másik oldala a drogbárok, off shore lovagok, fegyver kereskedők, és pár ezer geek aki szeret játszani , plusz az a tízezer szerencselovag és befektetési "bankár" aki modelezve kiszámítja mennyi lehetőség van a pénzben , hogy gyorsan nagy nyereséget realizáljon és éppen a kis trader robotját fabrikálja.

Alapjában a model nem rossz, sőt fantasztikus de van egy problémája, abban a pillanatban, ahogy senkinek nincs semmilyen lehetősége , gyengíteni vagy erősíteni, mozgatni , gyorsítani, lassítani , cserélni , stb. a pénzt ugyanabba a csapdába megyünk bele mint a Görögök az euróval. Az eredmény egy fasza "hőmérő" ami beárazza a világot és kb az eredmény: "megmérettél és könnyűnek találtattál" vagyis gyors ütemű csőd lenne. A kormányok 99%-nak napi problémája a pénzének értéken tartása és védelme , ebben az esetben ere se mód se lehetőség .

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#1762) jones965 válasza csaba951 (#1703) üzenetére


jones965
Modder

6.A cgminer 1000mhz-es órajelen 10%-al többet számol, mint a guiminer 1130mhz-en.
A hálózati oldalról felvett fogyasztási érték 890W, melyet egy enermax maxrevo táp fogad. Hatásfoka kb90%-on van.

A screenshot: 1 órai használat után:

(#1763) Chal válasza jones965 (#1762) üzenetére


Chal
addikt

Grat! :)

De próbáld meg 1100/950-en (core/mem), úgy elvileg 650Mhs-t is hozni fog. A memória mehet lentebb is, ha engedi a driver.

A 850W tuti? 220-250W-ot kéne fogyasztania egy 7970-nek, és neked van 4db :)

[ Szerkesztve ]

(#1764) jones965 válasza Chal (#1763) üzenetére


jones965
Modder

Köszönöm!
1130mhz-en 680Mhs-t hozott, de 5-8°C volt magasabb a hőmérséklet, és oda már kérte az 1.18V-t. Ott a fogyasztás már 1150W volt. Ezért vettem vissza, mivel a fogyasztás is drasztikusan csökkent.
Majd ha kikerül a végleges helyére, akkor feljebb veszem.

Alábbi értékek mellett 960W-ra emelkedett a fogyasztás. a Mhs pedig felment 660-ra. Egyelőre így hagyom, hőmérsékletek stagnálódnak.

[ Szerkesztve ]

(#1765) Penge_4 válasza Nisida (#1761) üzenetére


Penge_4
veterán

"Amint senki nem akar BTC venni meg eladni megáll az egész és úgy zuhan össze mint a lufi, egy játékpénz lesz belőle."

Ettől aligha kell tartani. Akkor sem zuhant össze, amikor még csak Alpaca zoknikat és füvet lehetett csak venni rajta és bár egyszerűbb volt a bányászat, de 50 centet sem ért 1 BTC és 10000-ért is napok árán kapott pizzát az a szerencsétlen srác (aki ma már lehet, hogy fel is akasztotta magát).

"Te milyen erőforrásról beszélsz. A BTC semmilyen erőforráshoz nincs hozzárendelve."

Mint minden univerzális fizetőeszköz, a kereslet-kínálat törvénye alapján relatívan hozzárendelődik az erőforrásokhoz.
1. Amíg az emberek tudnak érte venni erőforrásokat és szolgáltatásokat, addig pörögni fog a belső gazdaság. Ez egyelőre folyamatosan növekvő tendenciát mutat.
2. Amíg az emberek oda-vissza tudják váltani a pénzüket, addig szintén egy relatív (részben spekulánsok által szabályzott) árfolyam által kifejeződik az az érték, amennyi dollárt (vagy egyéb pénzt) adnak az emberek 1 BTC-ért, illetve amennyi BTC-t adnak 1 dollárért (vagy bármilyen más valutáért).

Amíg van a BTC-nek belső gazdasága (és fejlődik), addig érdekük lesz az embereknek átváltani a saját valutáikat BTC-re. Sőt! Mivel a BTC befektetési eszközként is funkcionál a deflációs modell miatt, sokan még anélkül is átváltják, hogy vásárolnának rajta bármit is.

És ahogy a BTC belső gazdasága fejlődik, úgy egyre kevésbé lesz majd igény a visszaváltásra. Mert ha BTC-ben fizethetem a netet, BTC-ben fizethetem a közműveket, BTC-ben vehetek élelmiszert és kérhetem a fizetésemet is BTC-ben, akkor semmi okom nem lesz többé forintot, USD-t vagy eurót használnom.

És amint már egyre kevesebben fogják átváltani a BTC-jüket más valutákra, úgy lódul meg az árfolyam és úgy következhet be a távoli jövőben, hogy 1 satoshiért veszel egy autót vagy egy házat. És mivel a technológia lehetővé teszi a végtelen oszthatóságot, úgy fognak beiktatni további egységeket és onnantól az egykori 1 BTC valóságos Bill Gates-i vagyonnak fog számítani. Tehát simán eloszlik 7 milliárd ember között. Arányosabban, mint a mai rendszerben, ahol kevesek birtokolják az erőforrások 90%-át.

"nincs arany fedezett semmi"

Miért, az aranynak mi a fedezete? Tudod viselni ékszerként, meg használhatod az aranyrudat ajtókitámasztónak. De ezen kívül azáltal van értéke, hogy az emberek értéket tulajdonítanak egy fémdarabnak, ami leginkább ipari célra hasznos, de ott se annyira, amennyire indokolná az értékét. Ha az emberek értéket tulajdonítanak a Bitcoinnak (ahogy a digitális dollárnak, forintnak, amik szintén csak bitek), úgy az is egyre nagyobb értékké fog válni.

"A kormányok 99%-nak napi problémája a pénzének értéken tartása és védelme"

Nem. Az ő napi problémájuk ezt az abszurd, lufi rendszert fenntartani, ezért zsonglőrködnek a számokkal. A természetesen szerveződő gazdaságot nem kell értéken tartani és védeni, mert beárazza magát és megvédi magát.

(#1766) Penge_4 válasza jones965 (#1762) üzenetére


Penge_4
veterán

Magyarázza már el nekem valaki, hogy ezen a screenshoton ez a 10 accepted miért nem azt jelenti, hogy ha az illető solo-ban bányászna, akkor most lenne neki 10*25 BTC-je?

Egyáltalán mik ezek? Hol jelzi, hogy mennyi megfelelő hash-t generált a cgminer? Mi ez a sok accepted, ha nem az, hogy blokkot talált? Ha a feldolgozott tranzakciókat jelenti, akkor sem jár rosszul, mert kevesebb, mint 1 perc alatt 10 tranzakciót dolgoz fel abból egy rakás pénzt lehet keresni. Ahogy elnézem ilyen 0.0005-ös tranzakciós díjak vannak. Ha csak a küldők fele fizet ennyit és nem számoljuk azokat, akik többet fizetnek, akkor is 1 óra alatt 600, 1 nap alatt 14400, tehát 0.0005*14400= 7.2 BTC, ami még egy hónapra is szép "fizetés". :D

(#1767) csaba951 válasza jones965 (#1764) üzenetére


csaba951
veterán

GPU-Z Sensors oldaláról is egy képet! Légyszi légyszi!!! :R

(#1766) Penge_4
Teljesen rosszul gondolod. Az 1 db blokkot a pool feldarabolja ici-pici kis szeletre, amit aztán viszonylag gyorsan vissza tudnak küldeni az emberek. Ez jó, mert gyorsan megvan, másrészt nem kell órákat várni arra, hogy hátha beérkezik. Ha nem jön be pár (1-2 percen) belül akkor megkapja más a munkát.

A képen annyi van, hogy idáig 867 db diff 2-es blokkot sikerült feldolgoznia. Ennyi. Sajna nem tudom, hogy ez egy teljes blokk hány százalékát teszi ki, de nem sokat, az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#1768) jones965 válasza csaba951 (#1767) üzenetére


jones965
Modder

Ugyan azokat az értékeket jelzi, mint az afterburner, de mindjárt lövök egy olyat is.

[ Szerkesztve ]

(#1769) csaba951 válasza jones965 (#1768) üzenetére


csaba951
veterán

Nem, nem! :(
Azon egy csomó olyan adat is van, ami még nem szerepel a képeken. GPU, memory clock, VDDC, VDDC power (bár ez már nagyjából mindegy), memory usage.

Látom, már meg is van! Nagyon, nagyon köszönöm! :C

[ Szerkesztve ]

(#1770) ignorant válasza Nisida (#1761) üzenetére


ignorant
senior tag

Mar tobbszor megfogalmazodott bennem a kerdes. Te miert tersz vissza ehhez a topichoz?

[ Szerkesztve ]

(#1771) csaba951 válasza jones965 (#1762) üzenetére


csaba951
veterán

2,548 Gh/s-el meg is van a fórum csúcstartója jones965 személyében! :C
Az asic gépek elterjedéséig nem is várható, hogy ezt megdönti valaki.

Kiderült az is, hogy egy gépházban még 4 db 7970-t is tartósan normál hőmérsékleten lehet tartani 100% terhelés mellett, még akkor is ha tuningolva vannak. Viszont ehhez igen komoly vízhűtésre van szükség.

Az is kiderült, hogy létezik olyan alaplap, aminek a PCI Express foglalatai nem olvadnak el az extrém terheléstől.

jones965
BTC bányászatnál nem igazán számít a (vga) memória órajele, tehát nyugodtan le lehet venni (tuning meg pláne nem kell). Cgminer-nél a --gpu-memdiff -150 kapcsolóval tudod beállítani, hogy a memóra 150 MHz-el kevesebben üzemeljen, mint az engine. Kisebb hőtermelés (bár nálad mindegy :) ), kevesebb fogyasztás.

Az összes egyéb dologban/beállításban a VGA bányászás csúcsát képviseled. Innen már nincs hová fejlődni! :R

[ Szerkesztve ]

(#1772) jones965 válasza csaba951 (#1771) üzenetére


jones965
Modder

Köszönöm az elismerő szavakat, ehhez a Ti segítségetek is közrejátszott! :R

Csak hogy emeljem a tétet: 2,94Ghs. Az ebből eredő hőtermelést tudnám hűteni ezzel, de most nincs kedvem sem időm ezzel pluszban foglalkozni.A fogyasztás fel is ugrott 1,5KW-ra, ráadásul ehhez még hozzájönne a chiller fogyasztásas is, ami elérné a 400W-ot is. Ezt már tényleg csak "ingyen" árammal lenne célszerű használni, de úgy nagyon. :D

[ Szerkesztve ]

(#1773) GuMipOkE válasza Nisida (#1761) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

"...A kormányok 99%-nak napi problémája a pénzének értéken tartása és védelme , ebben az esetben ere se mód se lehetőség ..."

Ezt kommunikálják, de a valóságban meg lehet figyelni, hogy amikor nyáron a bankárok és a politikusok szünetet tartanak, és elmennek nyaralni, akkor a forint is hetekig nagyon stabil, alig van árfolyammozgás. Amint visszatérnek a trógerek, elkezdik kavarni a ratyit, és máris jönnek a rossz hírek, meg lifteznek az árfolyamot. :P :U

Szóval a gyakorlatban éppen úgy tűnik, hogy a kormányok a bankárokkal karöltve a stabilitást "veszélyeztetik". :D

A BTC-nél is csak azóta billeg ennyire az árfolyam, amióta megjelent a spekulatív tőke a btc piacon.

(#1774) ignorant válasza csaba951 (#1771) üzenetére


ignorant
senior tag

enyem :)

[ Szerkesztve ]

(#1775) jones965 válasza ignorant (#1774) üzenetére


jones965
Modder

Ez nagyon komoly érték. Ez már ASIC gép?

(#1776) Rolly válasza ignorant (#1774) üzenetére


Rolly
veterán

ilyet hogyan / mivel lehet elérni? :) én is szeretnék foglalkozni bitcoin bányászattal ... egyre jobban érdekel a történet :) csak jó lenne tudni merre érdemes elindulni... befektetni való tőkém van kb 200-300 ezer ft csak jó lenne ha ez 3 hónap alatt visszajönne plusz utánna már plusz pénzt hozna a konyhára :) havi 40-50 elég lenne :)

(#1777) Penge_4 válasza ignorant (#1774) üzenetére


Penge_4
veterán

Hol bérled? Mennyire megbízható? Withdraw működött, vagy még nem kértél?

(#1778) ignorant válasza jones965 (#1775) üzenetére


ignorant
senior tag

igen.

(#1779) ignorant válasza Penge_4 (#1777) üzenetére


ignorant
senior tag

sajat, eddig nem volt downtime, bar csak 3 napja megy.

"ilyet hogyan / mivel lehet elérni? én is szeretnék foglalkozni bitcoin bányászattal ... egyre jobban érdekel a történet csak jó lenne tudni merre érdemes elindulni... befektetni való tőkém van kb 200-300 ezer ft csak jó lenne ha ez 3 hónap alatt visszajönne plusz utánna már plusz pénzt hozna a konyhára havi 40-50 elég lenne "

Ez speciel 4x ASICminer block erupter.

Ha nem tudod kockara tenni a penzt en nem fognek mining-ba.

[ Szerkesztve ]

(#1780) sparks válasza ignorant (#1779) üzenetére


sparks
senior tag

Neee :) Melyik féle?

(#1781) Rolly válasza ignorant (#1779) üzenetére


Rolly
veterán

ezt hogy kell értenem? "Ha nem tudod kockara tenni a penzt en nem fognek mining-ba."

(#1782) Chal válasza ignorant (#1778) üzenetére


Chal
addikt

Durva :)

[ Szerkesztve ]

(#1783) ignorant válasza Rolly (#1781) üzenetére


ignorant
senior tag

Irtad, hogy 3 honap lenne az idealis megterulesre, stb, es hogy termeljen 50-60K-t azutan. Ez rossz hozzaallas szerintem.

Az egeszet szerencse jatek szinten kell felfogni. Nem mind1 az idozites, hogy mikor kezdesz, miylen hardware-al.

Senki nem tudja garantalni, hogy +-os leszel.

Szoval, ugy kell kezdeni, hogy van xxxxx penzem, amit nem sajnalok, ha kevesebb lesz vagy sosem latom viszont..... aztan johet a tobbi.

(#1784) GuMipOkE válasza Rolly (#1781) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

megelőztél... :)

[ Szerkesztve ]

(#1785) Chal válasza ignorant (#1779) üzenetére


Chal
addikt

Fotókat kérünk. :)

(#1786) ignorant válasza Chal (#1785) üzenetére


ignorant
senior tag

Egetni nem akarom magam, foleg a gyonyoru GPU miner utan amit lathattunk lejjebb.

Most ideiglenes konfiguracioban mukodik (ertsd sufni tuning atm, leghutve), de hamarosan bekoltozik vegleges helyere, amit majd szivesen postolok ha kesz lesz ;-)

amugy a vid amit postoltam regebben az menet kozben a stratum proxy.

(#1787) poli27 válasza Chal (#1785) üzenetére


poli27
veterán

:K :K :K

(#1788) csaba951 válasza jones965 (#1772) üzenetére


csaba951
veterán

Jó, jó de a 2,548 Gh/s-t tartós terhelés mellett sikerült elérned.

A 2,94 GH/s meg simán lehet egy olyan eredmény is amit 2-3 másodpercig sikerült elérni, utána meg leolvadt az egész gép! :) Pont ezért olyan nagy szám amit elértél, mert neked ezt tartósan/üzemszerűen sikerült produkálni!

Egyébként 1 db tápegységgel üzemel ez a gép, vagy többet kellett belerakni?

(#1789) Chal válasza ignorant (#1786) üzenetére


Chal
addikt

És hogy/honnét szerezted illetve vetted? Már ha nem titok... :)

(#1790) ignorant válasza Chal (#1789) üzenetére


ignorant
senior tag

Aukcio

1db taprol megy. Ma kerult hozzam fogyasztas mero, szal en is kivancis leszek menny ilesz 500W alatt varom.

Lelekjelenlet kell hogy megallitsd barmiert is :D

[ Szerkesztve ]

(#1791) Chal válasza ignorant (#1790) üzenetére


Chal
addikt

Azt elhiszem :)

Akkor ezek a múltkor aukcióra felrakott bladekből valók?

(#1792) ignorant válasza Chal (#1791) üzenetére


ignorant
senior tag

aha

(#1793) csaba951 válasza ignorant (#1792) üzenetére


csaba951
veterán

Szóval akkor a múltkori videó az saját volt, nem csak úgy a neten találtad! :))

(#1794) ignorant válasza csaba951 (#1793) üzenetére


ignorant
senior tag

Jaja :)

Majd lehet valahol postolom majd a log-ot, mert ahogy tapasztalom nagyon sok a teveszme mining-al kapcsolatban. Meg ilyen relative friss HW is balul sulhet el nagyon konnyen.

Nem csak gyors bevetel degradalodas-ra gondolok hanem tobbek kozott, hogy barmelyik pillanatban elobukkanhat egy hiba a protocol-ban, ami azt eredmenyezne h 0$ lenne arfolyam, szoval at kell gondolni mielott valaki esz nelkul asic vasarlasba kezd

[ Szerkesztve ]

(#1795) csaba951 válasza ignorant (#1794) üzenetére


csaba951
veterán

Első cgminer videóm volt amit pause-olni kellett ahhoz, hogy megértsem, mit is látok!

(#1796) ignorant válasza csaba951 (#1795) üzenetére


ignorant
senior tag

Regi szep idok :D

Kivancsi vagyok ezek meddig huzzak majd...

(#1797) deadwing válasza ignorant (#1790) üzenetére


deadwing
addikt

Bakker, én meg már kezdtem örülni, hogy kapott már valaki BFL-től egy SC-t. :O

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#1798) Rolly


Rolly
veterán

(#1799) csaba951 válasza Rolly (#1798) üzenetére


csaba951
veterán

Át lehet váltani az árakat HUF-ra. Én megtiszteltetésnek veszem, hogy egy kalap alá vettek minket UK, FR, IT, NR, PL, RU, DE országokkal. Szerintem a magyarokat az átlagnál nehezebb lesz átverniük, de hát ők tudják... :D

(#1800) deadwing válasza csaba951 (#1799) üzenetére


deadwing
addikt

Szerintem ő erre gondolt:
Availability: Estimated shipping time: 12-22 Days
:D

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.