- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
bbarna #18106 üzenetére
Az a 81 mm is 50-60 mm a valóságban, tehát oldalról lehet odanyúlni a pákával. Nagyon ritkán használnám, ha havi 1x, az már durva.
Szóval a lényeg, hogy ha nem lát senki benne fatal errort, megveszem. Az értékelők szerint jó az image quality, mondjuk az az égvilágon semmit nem jelent. -
IO.sys
őstag
Beszéljen le róla legyen szíves valaki!
A gyújtótávolságon kívül van más baja?
PCB Soldering 20X 40X Binocular Stereo Microscope Mobile Repair Tool with Gift (Fluorescent Light) -
IO.sys
őstag
Ilyet hol és milyen néven találhatok szerintetek hazai boltnál? Kábeles is jó, csak valahogy sikerüljön. Laptop DVD meghajtónak kell egy slim gépbe.
mini Slim SATA 7 + 15 22pin male to female SATA 7 + 6 pin 13 poles converter adapter -
IO.sys
őstag
válasz
envagyok #18067 üzenetére
Én se értek hozzá, de 6028 vásárló 2925 értékelése alapján ez 4.9-es:
TZT CH341A 24 25 Series EEPROM Flash BIOS USB Programmer Module + SOIC8 SOP8 Test Clip For EEPROM 93CXX / 25CXX / 24CXX DIY KITA full pack 1062 Ft. Nem tudom, hogy ezért miről kell lemondani...
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #18046 üzenetére
Közben megoldódott nálam, semmi se volt igaz abból, amit leírtam, illetve csak tünetei voltak más dolgoknak. Semmivel se tudtam hatással lenni a dGPU-ra, végül átkapcsoltam a powerplayt folyamatos akkus üzemre és így felére esett a videoteljesítmény, de megáll 70 fokon. Játékokban szerencsére nincs érezhető hatása, úgyhogy ez a tanulság amd mobil gpu-k esetére, legalábbis egyedi implementációk esetén.
-
IO.sys
őstag
Tudtok Afterburner alternatívát mondani? Sikerült felismerni a dGPU-t, de semmilyen beállítás nem érvényesül.
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #18040 üzenetére
Bakker, sikerült... Csak nem úgy. Végigpróbáltam mindent az XTU-tól kezdve, ThrottleStopon át, MSI Afterburner és TRIXX-ig, semmi. Mondom, megnézem, mit csinál akku nélkül. Hát power throttle volt a dolog mögött. Valami ördögi mérnöki csalafintaság okán a 69+°C és a power limit közt lineáris összefüggés van. Most el tudott menni a dGPU (és az egész rendszer) 83°C-ig, tovább nem erőltettem. Beállítok neki egy -50mV-os undervoltot, javaslok egy hűtőpadot és írom a számlát. WIN!
Azt ne firtassuk, hogy ettől a dilatációtól el fog engedni a dGPU, úgyhogy becsületes szervizesként a vastól való megválást is javasolni fogom. -
IO.sys
őstag
Sziasztok! Van nálam egy Dell E6540 laptop i7-tel, switchable graphicsszal, a típusra jellemző túlmelegedős leállással. Most pasztáztam újra jó vékonyan, nyertem is 5 fokot, de a probléma maradt. Kipróbáltam, hogy lecsökkentem a CPU max frekvenciát 85%-ra, nincs változás. Letiltottam az integrált GPU-t, ugyanaz, amit nem is teljesen értek. Tudja valaki, hogy mi az eredeti probléma és hogyan oldható meg?
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Bp-i barátom ASUS dobdel típusú laptopja HDMI-n filmnézés közben valószínűleg GPU-s lett. Mit mondjak neki, hova vigye? Tipik az a fajta, aki nem törődik a porral, jóvanazúgy... amúgy nem rossz gyerek...
-
IO.sys
őstag
Azt ki lehet deríteni, hogy a HP 530 laptopban a GPU-n milyen vastag a thermal pad?
Vagy egymásra lehet tenni kettőt? Pontosan 1 mm-re van a hűtőfelület, de csak 1 mm-es thermal padom van. -
IO.sys
őstag
válasz
Tamás9x #17834 üzenetére
Szerintem is lehetni lehet, de olyan sok esélyét nem látom én se. A hűtés miatt számít a kérdés. Mert ha a HDD caddy full műanyag, mert véletlenül pont van egy ilyen, akkor abba nem a HDD-t kéne tenni, így már nem mindegy, melyik csatoló milyen gyors, csak ezért kérdeztem.
-
IO.sys
őstag
Láma kérdés:
Laptopba az SSD mindegy, hogy a HDD vagy az ODD helyére megy? Gyakran látom, hogy az ODD a SATA0, a HDD meg a SATA1. A tippem szerint mindegy, csak arra vagyok kíváncsi, láttatok-e már kivételt. -
IO.sys
őstag
Kérdezek egy jó nagy hülyeséget, figyeljetek
Hozzám fog kerülni egy Mb-es NAS, ethernet vezérlő cserével át lehet alakítani Gb-esre? Vagy van értelme? Tehnológiailag a kontroller IC és környezete kiiktatásáig mennék el a Gb IC és környezete beiktatásáig, amennyiben könnyen illeszthető. Innentől már homály. Vagy a network kontroller a SoC-ban van?
-
IO.sys
őstag
válasz
magyarmark #17795 üzenetére
Találkoztam ilyennel, nem jöttem rá a konkrét hibára, de azt vettem észre, hogy ha nincs eléggé feltöltve, akkor csinálja ezt. Nem kizárt, hogy az SIO okozza, ami mindig áram alatt van. Szóval szét kell kapni és leválasztani a (legnehezebben hozzáférhető helyen lévő) bios elemet. Nem próbáltam ki, mert miután egyszer tökig feltöltöttem, mindig bekapcsolt.
-
IO.sys
őstag
Ha kevés a hely és vertikálisan kell gondolkodni, min tartanátok 3-4 laptopot? Irattálcára gondoltam, de az A4 pont kicsi, az A3 hatalmas.
-
IO.sys
őstag
válasz
Reggie0 #17750 üzenetére
Teljesen igazad van, már nézem a biztosításokat. Itt annyival árnyaltabb a kép, hogy már működésképtelenül került hozzám.. A töltőcsatlakozó alulról sínnel, másik oldalon 3 oldalról ragasztóval volt rögzítve, vésni kellett. Semmit se lehetett oldani hővel. Utána jöttek a körmök, amik nem jöttek ki csak úgy. A tulaj megértő, még engem biztosított, hogy nem kell magam szarul éreznem, benne volt a pakliban. Mondtam, hogy nem, ezt illik tudni megjavítani. Egyébként ha tudsz vagy tud valaki jó biztosítást, írjon legyen szíves privátban!
-
IO.sys
őstag
Nektek mi a gyakorlatotok, ha úgy adódik, hogy javítás közben kinyíródik a javított darab? Nálam se gyakori, egy kezemen meg tudom számolni az elmúlt 20 év alatt. Lenovo Tab4 8, USB csati csere, bszott kijönni, mert karmos, erre nézem, felágaskodott egy IC a mikrofon mellett. Mivel ez elég messze van a melegített helytől, valószínűleg más is kapott. Holnap derül ki, bekapcsol-e még, de nem sok reményt fűzök hozzá. (A laptop tapasztalatokkal egyetemben egyre jobban utálom a Lenovot.)
-
IO.sys
őstag
válasz
Hunter2 #17661 üzenetére
Egy debian kell neked grafikus felület nélkül, meg rá egy openssh, meg egy mc, más nem nagyon. A dolog technikai részével nem is lenne gond, csak időm nekem sincs sok. Kell egy bármilyen, egyszerű gép, pendrive-ra a telepítő image és alkalom, amikor mindketten ráérünk.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Milyen levegő sprayt érdemes venni, amíg nincs halk és kicsi kompresszorom? Otthonra kell, fél éves gyerek mellé a műhelybe, a gyerek nem dolgozik ott, viszont érzékeny az erős hangokra. Kompi majd egy erősebb, kicsi air brush kompi lesz, egyedileg Bp környékéről, addig is kéne egy normális spray, ami meghaladja a szájam fújóerejét. Sajnos nem láttam még ilyet. Illetve a 6-10.000 Ft-os termékskála nem vonz, pedig van ott is bőven választék.
-
IO.sys
őstag
válasz
KillHates #17642 üzenetére
Szép.
Nekem is olyan szkópom van. A drágát a kolléga melegítőjének ár/érték arányára írtam. BGA rework állomást építek, az előfűtő vezérlésestül 5000 Ft, a meglévő hőmérséklet mérős multit nem számítva. Később arduino vezérlése lesz, az már drága a 10 000 Ft-os szenzor miatt. A mű majd megtekinthető lesz a barkács gányolás topikban.
-
IO.sys
őstag
válasz
Hunter2 #17611 üzenetére
Látom. A régi lcd-vel működik? Ezt is kipróbálhatnád, bár nem valószínű:
Try this: Unplug the dc adapter. Remove the laptop battery. Press and hold down the power button for at least 30 seconds. After that, put the battery back in (but leave the dc adapter unplugged from the laptop) and turn the laptop on by pressing the power button.
Amúgy nem Gábornak hívnak?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok urak, a korábbi kérdésemben írt laptop ATI vga IC-jét szerettem volna meleglevegős forrasztóval leszedni. 250 fok, lassú levegő, folyasztószer, nem ment. 350 fokon is próbáltam, úgy se. Lehetséges így egyáltalán?
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #17589 üzenetére
Ezt a két portékát találtam ebayen:
27Pcs BGA Reball
100g Solder Paste Lead-freeJók kezdésnek?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Örömmel látom, hogy van ilyen topic. A szerviz műhelyemben két DELL laptop azonos szériájú ATI VGA-i megmurdeltek. Meleglevegős forrasztóval visszamelegítettem őket, 1 hétig működtek, és azonos napon megint megmurdeltek. Tudtam, hogy nem tart sokáig a visszamelegítés, de azért ennél többre számítottam.
Most szeretném újralabdázni őket. Találtam alin olcsón 27db-os stencil készletet, vennék hozzá forrasztó pasztát és folyasztókenőcsöt - ha nem jó a folyékony folyasztó, mert ebből most van elég.Annyit kérek, igazítsatok ki, ha valamiben tévedek, linkeket megköszönöm (főleg jó pasztához), használt cuccnak pedig örülnék, ha meg tudunk egyezni. Szeretném ezt a két laptopot megjavítani, mert akinek készül, el tudja hinteni a nevem szélesebb körben. Amúgy viszonylag komoly műhelyem van szkóppal meg mindennel, egyedül a BGA kérdéskör érintett most váratlanul.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!