Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#95038) HSM válasza #Morcosmedve (#95017) üzenetére


HSM
félisten

Épp ez az, nagyon nem egy két lépés, amit nyerni lehet. :B [link]
Biztos használható a 35mm erre, univerzális obiként, de tuti bizonyos szempontból egy kompromisszum, főleg hogy nem lehet 35mm alá menni. Mondjuk úgyis majd kiderül, mennyire fog vagy épen nem fog hiányozni. Beltéren családi alkalmakkor nekem pl. sokszor még a 18mm is sok. :B

Igen, a Canon 18-55 is tud kézzel működni. Az a nagy tekerő a zoom, és a szűrőmenet oldalának recézése a manuális fókusz gyűrűje. [link] Iszonyat igénytelen low-cost megoldás, de működik.

A Biotarom sima M42-es, olcsón lehet hozzá venni adaptert Canon gépekre, azokhoz nem kell bele lencse a végtelenhez. Persze, innentől a gép elengedi a kezed, mindent kézzel állítasz be. :K Nem nehéz egyáltalán, elvileg 206g, nálam 226g-ot mérlegelt a műanyag takarójával, de adaptergyűrű nélkül. De az se nehéz amúgy, kis pici. [link]
Amúgy megnéztem, a szériaszáma alapján 1952-1955 között gyártott példányom van, közelebb az elejéhez. ;)
Szval, úgy működik ezen az apertúra, hogy először csak egy limitet állítasz be, hogy teljesen nyitott állapotban tudj fókuszálni, és a kép készítése előtt "vakon" át tudd állítani a kívánt értékre. Itt a lencsén elöl a szűrőmentenél látsz egy kis piros nyilat vagyis háromszöget [link]. Az mutatja, éppen hol áll a rekesz. Alatta van két gyűrű, az egyiken egy kis pont. Na, az a kis pont a "limit". Azt a limitet tudod állítani, hogyha a gép felé kicsit lehúzod az alsó gyűrűt. És mikor visszapattant a helyére, a két gyűrű onnantól egyben mozog és a rekesz tényleges értékét állítja a legnyitottabb állás és a limit között. Így fókuszálás után a pontos rekeszelés csak egy vakon megcsinálható mozdulat. ;) Ügyes, nemde?

(#95026) hpeter10: Nem tudom, nem tűnik túl praktikusnak. :B Barátnőmnek a "gyári" Canon pisztolytáska van, az állati jó [link] Nem biztos, hogy pont ez a típus, de az 550D-hez való, neki is olyan gépe van, és képre pont ilyen felépítésű.. A 18-55 kitobival pont belefér a gép, a gyári nyakpánttal a nyakadban tudod tartani, és nem kell a tokból kivenni a fotózáshoz, csak egy tépőzárral lekapod róla, azaz rajta marad a tok, csak elmegy az útból, szval érted... :D Nagyon praktikus. Úgy látom van hasonló Nikon-ból is [link].
A plusz obinak meg legfeljebb mehet valami külön kis tok és irány a hátizsák. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.