Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#118071) norbert1998


norbert1998
veterán

Nem rossz írás :K [link]

Mit szóltok hozzá?
Habugi uraság véleményére kiemelten kiváncsi vagyok, tudván, hogy ez neki kiemelt téma, ha úgy vesszük.

De az is igaz, hogy a kommentek között emlegetett, élőben nem látott, csak chatelős emberhalmaz ránk is igaz, a topikból élőben egyikőtöket sem láttam, itt-ott(FB) néhányotokról képet, de ennyi.

Igazából, ha úgy vesszük, fontos tulajdonsága az FB-nek és egyéb szósöl médiának a rongyrázás, lájkokban és feltöltött képek/videók tartalmában való e-pénisz méregetés, és az ezzel kialakuló, (szintén)lájkokban mérhető státuszkeresés a társadalomban.

Soha nem értettem, miért van embereknek ennyi ismerőse, holott valójában esetenként a tizedét sem ismeri.
Nekem személy szerint 178 ismerősöm van, és még ebben is vannak olyanok, akik igazából nem tudom miért vannak ott. De ha csak gyorsan számolunk: Ebből az iskolából vannak durván 50-en, az előzőből mondjuk 35-en, a családtagokkal már 100-110 körül vagyunk, a maradék ~70-ben benne van a "nem tudom miért ismerősöm, tudom ki ez de nem érdekel"(bár őket nagyjából már kitöröltem), a topiktagok egy része, az iskolán és családon kívüli ismerősök, munkaügyi kapcsolatok (diákmunka ügyintézés is FB-n megy (!)).
És akkor embereknek 2, 3 meg 4 ezer ismerőse...

És akkor ugyebár ott van Radics Peti FB idióták című sorozata, ami nagyon jól bemutatja a féjszbúk alját, mikor az idiótát összeengedik az internettel, mikor képek, posztok alatt beszélik meg, hogy mennyire szeretik egymást emberek... És ugyanazon poszt alatt össze is vesznek pasztmek!

Aztán ott van a játékfüggőség.
El nem tudom mondani, mikor játszottam utoljára a számítógépen, de még csak a közelébe sem jutottam csütörtök óta, csak hát akkor meg áramszünet volt, úgyhogy kedd óta nem ültem gépnél.
Telefonon játék meg... Mostanában HearthStone-oztam, de az új kiegészítő szétzilálta a játékmenetet, abba is hagytam 2 hete, nem hiányzik. Szóval néhány Honfoglaló menetés kb kifujt az egész, olvasok, könyvet, de telefonon, nincs ebook olvasóm.
És akkor vannak a többiek. Mikor még szünetben is, órán is azt a rohadt Pay2Win játékot nyomja, ott ülök mellette szövegelek, de nem figyel, mert éppen a zombijai ütik a másik random emberke zombijait... Vagy jugiózik, de telefonon, fax se tudja hogy kell írni.
A másik meg egész nap a LOL-ról beszél. Már olyan szinten leszűkült a szókincsük, hogy minden feed-elve van meg buffolva, meg fene tudja micsinálva, aztán persze mikor nem erről beszélnek, akkor meg arról veszekednek, hogy melyik anime (vagy hentai, tényleg nem vagyok már benne biztos...) női szereplői néznek ki jobban. És tényleg veszekednek ezen, na persze az élő nők már annyira nem... De legalább a buzik nem szaporodnak... Még.

Múltkor a gépész-informatikus osztályban nem volt aki tudta volna, mi az a csoki, ha elektromos eszközökről van szó... A 15 éves hugom és a barátnőm is tudja, de a gépész-informatikus osztálky 19 éves tagjai nem... Szépséges :C

Ignorancy virágkorát éli.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.