Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68098) #LittleG válasza Járókeret (#68097) üzenetére


#LittleG
csendes tag

Szia!
Rákerestem az alaplapodra, illetve a BIOS "beep codes" listájára. Az 5 (hosszú) sípolás VGA hibára utal. A rendszer vagy nem látja a videokártyát (pl: nincs tökéletesen becsúsztatva a PCI-e sínbe), vagy hibás.

Ezt a problémát igencsak megerősíti az általad említett VGA diagnosztikai LED felvillanása is. Az ASRock ezt egyébként POST Status Checker-nek (PSC) nevezi, és pont a hibák könnyebb azonosításáért találták ki.

Egyébként a GTX 1060-nak 6 pines tápcsatira is szüksége van, anélkül egyszerűen nem indul el. Ezt nem írtad, hogy bedugtad-e, és nem tudom, hogy azért nem írtad, mert nem tudtad, hogy szükséges még ez is, vagy mert evidensnek vetted ezt. Jobb esetben ezt elfelejtetted, és ez okozza a problémát.

Ha viszont a tápcsati és a PCI-e kontaktja is megfelelő, akkor vélhetően hibás a kártya. Használt cuccoknál (sajnos) ilyen is elképzelhető, amennyiben az eladó nem becsületes.

Ha a fent leírt "trükkök" nem oldják meg a problémát, akkor célszerű lenne szerezned egy bármilyen (akár tök alap) kártyát, amivel kipróbálhatod a gépedet.

Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.