Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Még mindig SATA vinyó témában szeretnék kérdezni tőletek. Abit AN8 alaplapról van szó. A manualjában azt írja: Support SATA 1.5Gbps data transfer rate, magyarán SATA1-et támogat a lap. Ez eddig rendben is van, de a teszten képtelen vagyok 120MB/s-nál többet kihozni egy SATA3-as vinyóból. (Fentebb írtam, hogy ugyanez a HDD egy másik gépben ~160MB/s-ot tud...)
A BIOS-ban nem találtam olyan beállítási lehetőséget, ami a SATA-s eszközöket IDE-ként kezelné. A gép indulásánál viszont IDE eszköznek érzékeli a SATA3-as vinyót. A Windows betöltése előtt felvillan egy rövid időre az eszközlista, ott is ATA-133 módban írja a SATA3-ast. Megnéztem AIDA64-ben, és ott is ugyanaz az UDMA 6 mód szerepel, mint az IDE-s vinyóknál...
Van ötletetek, miért nem kezeli legalább SATA1-es sebességgel a SATA3-as HDD-met a lap? Néztem XP-n és 7-en is, és ugyanaz...de érzésem szerint már a BIOS szintjén galiba lehet.
Vagy átvágtak volna az Abit-ék, és valójában 4 darab SATA bőrbe bújtatott IDE vezérlőt tettek volna a lapra?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
...annyit még, hogy kipróbáltam az Abit AN8 lapot egy SATA2-es vinyóval, és az is borzasztóan alulteljesít, 65MB/s, amit kapok. Tehát a SATA3-as 120MB/s, a SATA2-es 65MB/s, és ATA-133 módban ismeri fel mindkettőt. Gyanús nekem ez a lap. Manual, hátha ebből többet ki tudtok hámozni, mint én.
Hogyan hogyanse, gyakorlatilag a fele sebességet éri el...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
doki333
csendes tag
Lenne egy elég összetett problémám. Mint azt már megszokhattátok tőlem.
Adott egy Asrock Alive NF6G-GLAN lap amiben egy AMD Athlon X64 4200+ proci "dübörög".
Eddig is 2x1gb kingmax és PQI 2x1gb ram volt.800mHz az összes.(4gb)
Egy alap Gigabyte R645 1G-REV1 VGA-val 1-2 hónappal ezelőttig haverom simán el WoT-ozott és GTA 4-ezett általában alap beállításokhoz közel. F1simulatorok is futottak gyakran.Panasz nem volt a gépre 2 évig.Egyik nap megállta a gép és megállapítottuk, hogy a VGA kiment teljesen-venti sem forog és semmi kép.
Vettem egy ASUS GTX260-at ma itt a PH-n.
A 4db ramból csak 3-at enged használni a táp is cserés lett egy HKC USP 3430 volt eredetileg de már nem indítja a lapot.
Most próbaszinten! egy Enermax EG375AX-VEG van benne.
Most működik a gép de a böngészős játékok is közel 100%-os procikihasználtságot eredményeznek és a ramokat is igen össze-vissza fogadja.
Néha a BIOS-ig sem jut el hanem az összes venti maxon pörög és megáll a biosnál a boot.Olyan a sebbessége kb. mint egy p3-as gépnek 512mb rammal.Minden akadozik lassú és percek mire a chromba belép.
Ez a jelentős lassulás lehet a táp "kicsisége" miatt vagy a régi táp hibájánál valami megment a lapon?Egyáltalán lehet olyan, hogy megy a lap de kb. 10% a sebessége a régi énjéhez képest?Szóval csak lassul de nem áll le.Válasz jöhet PM-ben is!KÖSZÖNÖM
-
vd1992
tag
válasz TaylorXIII #28399 üzenetére
Ki-bekapcs, reset gombra reagál, képet abszolút nem ad. Csipogós hibakód nincs. Próbaként kiszedtem a ramot, akkor sipolt, tehát a lap észnél van valamennyire. Elemkiszedős móka megvolt. cmosclear jumper megvolt. Nem értem mi a gond. Valszeg ennyit ér a hivatalos gigabyte FX proci support...
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy 2x4 gigás 2400MHz-es TeamGroup kitet az Asus M5A97 Pro lapomhoz. Mitől lehet az, hogy nem stabilak még gyári időzítésen (11-13-13-35 2T) és feszültségen (1.65V) sem? Minden játék pár perc után egyszercsak megfagy, majd megy tovább, ha pedig nem játszok, akkor netezéskor újratöltenek az oldalak, és néha az explorer.exe is újraindul.
Szivesen válaszolok bármilyen kérdésre.
Előre is köszi!"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Tervezem a közel jövőben hogy a configomat bővítem, mégpedig egy CF Gigabyte HD7870 2GB OC-val( 1 már van és szeretnék még1et),jelen állás szerint egy asrock z77 pro3-as alaplapom van de az a sanda gyanum hogy egy CF-hez ez kevés, ti mit szóltok ehez? mi a véleményetek? és ha váltást javasoltok alaplap terén akkor mi lenne a legideálisabb?
Konfigom:
ASrock z77 pro3
Intel® Core™ i5-3550
Gigabyte HD7870 2GB OC
CTG-600-80p
Seagate Barracuda 500GB
Kingston V300 120GBUi.: a táp elengendő sztetek? mmint még1 vidi karit elfog birni?
Üdv.:Peti
-
csabyka666
veterán
válasz doki333 #28404 üzenetére
Ez lehet vinyóprobléma is. Nézzetek rá HDSentinellel, és ha vannak rajta hibás szektorok, akkor az is lehet a baja.
-
NorbertoEco
tag
Hellosztok!
Igazság szerint alaplapkérdésem/problémám lenne de szerintem itt is lesz olyan aki tud nekem segíteni. Nos itt prohardver-en vettem 2*2 GB 1600MHz-es memóriát. Tökéletesen működik a gépben viszont nem tudom összehozni a régebbi memóriámmal, mert 6 GB-ot szeretnék. Azt tudni kell hogy más márkájú a régi ram-om és kisebb az órajele (1333) is. Azt tudom, hogy ebben az esetben az 1600-as ramok 1333-ra csökkennek ami igazából nem is zavarna csak valamiért nem jó.
ASUS m4a785td-v evo alaplapom van. 2 fekete és 2 kék ram port van ugye a lapban... nos sokféle variációban kipróbáltam már, de csak 4GB ram-ot lát a gépem. A fekete portban volt már 2 új és a kékben a régi (de így nem indult el a gép) majd úgy hogy egy új és a régi van a fekete portban és úgy ment viszont ha beteszem a kék portba a másik újat akkor nem indul el a gép.
Kaptam olyan tippet, hogy tegyem be a régit és az újat és állítsam be a Bios-ban hogy 1333MHz-en menjenek a ramok.... vagyis automatáról manuálisra állítsam. Ezzel csak az a baj, hogy nem tudom hogy ezt hol is tudnám beállítani és ehhez kérném a segítségeteket VAGY ha van más tippetek akkor azt is meghallgatnám.Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
hawrlantb
tag
Ez a konfig szerintetek megfelel? Főleg játékra, de egyéb irodai alkalmazásokra is használnám.
Szóval a gép:Cpu: AMD Athlon X4 750K
Vga: MSI R9 270X Hawk 2Gb GDDR5
Alaplap: Asrock FM2A75m pro4+
Táp: Chieftec CTG-500-80PB OEM
Winchester: Toshiba 500GB 32MB
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Ház: SHARKOON VayaKöszönöm!
-
XP NINJA
őstag
Helló. Eddig gigabyte alaplapot használtam, most egy asrock z77 pro3 -mam van. Feltünően zavaróan kb fele annyi a hangerősség.. pedig ugyanaz a realtek driver való mindkettőhöz. Win reinstall nem oldaotta meg
-
superecneB
őstag
Asrock Z77 Extreme4-M lappal a következő problémám van:
Ha alvó állapotba rakom, kikapcsol szépen elmegy aludni, majd kb 30 másodperc múlva bekapcsolja magát. Ez mitől lehet? -
csabyka666
veterán
válasz superecneB #28413 üzenetére
Esetleg valami USB-s eszköz felkelti? Nézd meg úgy, hogy az USB-s cuccokat lehúzod.
-
-
TaylorXIII
őstag
-
GabeszTdi
csendes tag
sziasztok
ehhez az alaplaphoz keresek drivert
Acer IPIMB-AR Gateway DX4870 Motherboard Intel B75 LGA 1155 DDR3 MicroATX HDMIAcer IPIMB-AR Gateway DX4870 Motherboard Intel B75 LGA 1155 DDR3 MicroATX HDMI
egész délután bújtam a netet és nem találtam semmit,
előre is köszi -
vd1992
tag
válasz TaylorXIII #28416 üzenetére
Bios reset megvolt többször is. VGA-val is játszottam, a jóöreg PCI-os s3 trio még sosem hagyott cserben működő gépezetben, de most ő sem adott képet. Ennyit a gigabyte-ról, mindent piszkáltam, jó bios van fent... Ennek örömére veszek helyette egy Asus alaplapot... köszönöm gigabyte, szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi.... nem veszek többé giga lapot... Ahogy néztem külföldi fórumokat, sajna nem vagyok egyedül a problémámmal...
-
superecneB
őstag
válasz csabyka666 #28414 üzenetére
Szia,
Semmi nincs rádugva. (Dell billentyűzeten és egy MS IME3.0a-n kívül) -
csabyka666
veterán
válasz superecneB #28419 üzenetére
Üdv!
BIOS-ban a Wake Up résznél esetleg valami beállítás?
-
csabyka666
veterán
Egy kérdést én is fentennék nektek. Valakinek sikerült már működésre bírnia a Cool'n'Quiet funkciót 64 bites XP alatt? Feltelepítettem a drivert, BIOS-ban engedélyeztem a funkciót, de nem hajlandó lejjebb venni az órajelet, ha nem használom a gépet.
32 bites XP-n, és 64 bites Win7-en is működik, csak a 64 bites XP nem akarja az igazságot.
Tudom, használjak Win7-et, de erre nincs lehetőségem, mert a hangkártyám a 7 alatt nem hajlandó használni a programjait, és nagyon nyersen szól így.
-
törölt tag
válasz csabyka666 #28421 üzenetére
Energiagazdálkodásnál mi van beállítva? Mert ilyen esetben illik a Minimális energiagazdálkodás nevű sémát használni.
(Nyeresen szól gondolom azt jelenti, hogy nem lehet EQ-val és mindenféle effektekkel szénnétorzítani a hangot.)
vd1992: Úgy próbáltad már elindítani, hogy csak egy RAM van a gépben?
superecneB: Tiltsd le az Energiagazdálkodásnál az Allow wake timers-t. (Magyarul meg nem mondom hogy van.) Feltéve ha nem akarod Te magad billentyűzetről vagy egérről indítani a gépet. Esetleg nézd meg az automatikusan induló programokat. Egyes távirányító vagy IR/RF eszközök is szeretnek ilyesmit művelni.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz #65675776 #28422 üzenetére
Jajj, de köszönöm! Nem jutott eszembe, hogy ezzel a beállítással kell játszani!
Annyit tennék hozzá, hogy ha Minimális energiagazdálkodásra teszem, akkor (nálam?) állandóan csak 50%-on jár a proci, terhelés alatt se áll vissza az eredeti órajel. Viszont "Max battery"-re állítva már szépen állítja az órajelet (3 lépésben), terhelés függvényében.
---
EQ-val kapcsolatban: igen, arra gondoltam, amit írtál. Nem szénnétorzításról van szó - én egyedül a Bass managementet szeretném használni, mert anélkül tényleg nagyon gyatra minősége van... Ha ezt sikerülne belőni, térnék is át a 64 bites 7-re, de enélkül inkább XP-vel szenvedek, viszont legalább szépen szól a hangkártya. A gyári driver felmegy frankón, de hiába bújom már órák óta a netet és a Creative oldalát, csak driver van XP-7-8 alá, program nincs...
Creative Sound Blaster Live! 24bit external a szóban forgó kártya, ha valakinek így esetleg lenne ötlete.
-
csabyka666
veterán
@ superecneB: Milyen rendszer ez amúgy? Ahogy daa-raa kommentjét olvastam, beugrott, hogy amikor Win7 volt a notin, akkor 3 óra alvás után magától felébredt, és lehibernálta a rendszert. Nem én állítottam be így, szóval ez valami gyári beállítás lehetett. Az energiagazdákodás körül lesz valahol, ahol azokat lehet állítgatni, hogy hány perc inaktivitás után kapcsoljon ki a kijelző/vinyó/rendszer...a pontos nevét sajnos nem tudom...
-
vd1992
tag
válasz TaylorXIII #28425 üzenetére
Biztos minden jó, cseréltem már életemben jópárszor processzort. írtam korábban, hogy mindkét fajta cmos clear-t megcsináltam.
daa-raa: 1 rammal is ugyanaz a helyzet.
-
kano
nagyúr
válasz Viktoár #28415 üzenetére
Tudtam, hogy valamilyen vezérlőeszközre kötött eszközt szeretné felismerni.
Esata volt a "bűnös".
Nagyon köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Geller72
veterán
Üdv all!
Flashelnék egy elflashelt Asus M2N-LE lapot. USB-t természetesen nem hajlandó felismerni, így az kilőve, marad a cd. Kéri az awdfalsh progit, ezt és a flash file-t felraktam neki egy újraírhatóra. Meg is találja, elindítja az awdfalsh utility-t, rögtön be is tallózza automatikusan a bin file-t (hozzá nem nyúltam semmihez) és ott vírít a message, hogy please wait. Már fél órája. Billentyűre (ps2) látszólag nem reagál. De van bill, mert ha nem adom neki oda az elején a cd-t, reklamál és kezeli a billt. (Entert kér..stb). Any idea? Inen látszólag a cd-romot sem használja, de a billre sem reagál. Numlockra sem.[ Szerkesztve ]
-
chosa921
tag
-
Geller72
veterán
-
$R64
tag
hi all!
lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy am3as 955-es procim. alaplapot szeretné cserélni. milyet lenne érdeme venni? van e egyáltalán olyan amire lehetne építkezni majd később.
voltam a minap egy sz.gépes boltban, és ott az eladó azt mondta, hogy tud ajánlani 30k körül olyan alaplapot amibe bele megy a procim, és lehet később építkezni rá. megfogott a csaj (mert csaj volt), én nem gondoltam és nem gondolom, hgoy van ilyen lap, mert ugye a tokozás miatt, már az fm-es lapokba nem megy bele a procim, vagy igen? nem követem az utóbbi években a sz.gépes világot. ha tudna valaki segíteni az jó lenne. 20-25 körül szánnék egy új alaplapra.
végülis a konkrét kérdés az lenne, mi a menő most az amdnél? mire érdemes költeni. és hogy a procimat ami fél éve adhatom el, vagy bele fog menni az új lapba?
köszönöm a segítséget -
addikt
Sziasztok,
MSI P55-GD65 alaplapom van, KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9-es memoriakkal.
Ahhoz, hogy 1600-on menjen a RAM, felhuztam a CPU base frequency-t 160-ra, a DRAM Voltage-ot pedig 1.651-re.
A CPU ratio 20, igy 3200-on megy most.
Kell allitanom valamit a CPU voltage-en/VTT-n is vagy jo lesz igy? -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Mik a véleményetek az Asus Striker II Extreme alaplapról, illetve a NVIDIA nForce 790i Ultra SLI chipsetről?
Érdemes használtan megvenni, voltak-e esetleg nyűgei?sza.sa
-
Geller72
veterán
válasz #65675776 #28429 üzenetére
A flash előtt látta a perifériát, usb-t és minden mást is. Most se usb-t, se ps2-t nem "lát", de érdekes, mert ha (mint említettem is) nem adom oda a lemezt neki boot elején, akkor ki is írja a bios, hogy nem találta az awdfalsh progit és nyomjak entert. Erre az enterre is reagál, de ha a fent említtet awdfalsh elindul, innen nem reagál semmire sem.
-
Akcok94
senior tag
hali,
valakinek van asus crosshair V formula lapja?
Ha igen akkor mit jelent ha a procinál pirosan világít a led?
mit lehet ilyenkor tenni?Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
kazstam
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Alaplapot cseréltem a gépembe, az előző tulaja szerint teljesen hibátlan (ASRosck P4VM800), ramok, processzor foglalata érintkezése, lábak egyebek, stb. stimmel, működőképesek, ki is volt tisztítva minden slot, elvileg a táp. is jól adja a feszt.
Indításkor azonban a D-subon nem ad semmi jelet a monitor felé, nem jön be semmilyen kép, még a boot sem, ventik, vinyó felpörög. A speaker nem ad semmilyen hangot, próbáltam RAM nélkül, és úgy sem sípol.
Csináltam CMOS resetet kétféleképp is: 1. gombelem kivétele több percre, de egyébként már elem nélkül vettem, 2. az alaplap manual leírása szerint jumperekkel is megcsináltam a resetet, de így sem műkszik.
"Hallottam", hogy sokszor ez sem elég, van még más módja is a resetelésnek, amitől visszaállnak a dolgok, és fogja adni a jelet a D-subon.
Tudja valaki hogy mi ez, illetve hogy kell ilyen esetbe, hogy ha nem jön fel kép?
Előre is köszönöm!
Üdv.: kazstam -
xrichiex
csendes tag
Sziasztok!
egyszerű kérdésem lenne...
adott egy GA-F2a55M-ds2
és egy a8 5600k
a windows rendszerképernyőnél 4gb-ból 3,21et lát
gpu z szerint a vga foglalja le a 768mb-ot
ezt lehet módositaní?
a biosba és a catalyst-ba nem találtam semmit.
szóval ez adott és kész?
vagy hogy van? -
Taifa Díaz
őstag
válasz xrichiex #28441 üzenetére
Nekem MSI FM2-A55-G43 lappal van ugyanez - 768 MByte vram 4 GByte rendszermemóriából -, és szerintem a rendszermemóriához viszonyítva állítják be ezek a lapok automatikusan a video RAM mennyiségét. Tehát 6, 8 GByte rendszermemóriánál biztos vagyok benne, hogy már 1 GByte vramot is engednek, vagy akár többet.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
xrichiex
csendes tag
válasz TaylorXIII #28443 üzenetére
1,2
-
xrichiex
csendes tag
-
TaylorXIII
őstag
válasz xrichiex #28444 üzenetére
UEFiben peripherals->GFX configauration> és elvilegitt kéne lennie UMA buffer sizenak és itt lehet állítani.
64 bit nagy érvágás a gpunak. Gondolkodik hát nem tudom. Annyira csak nem lassú. i5-höz tényleg ne mérjed. A gondolkodás föleg a HDD miatt lehet. Ez nem SSD...[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Taifa Díaz #28442 üzenetére
Én sem látom beállítások között manualben sem. Ez valszeg később lett javítva. Egy UEFi frissítés kéne csak lehet...
-
xrichiex
csendes tag
válasz TaylorXIII #28447 üzenetére
a legújabb biost raktam fel, voltam ott ahol mondod, de szájzt nem lehet állítani.
akkor ahogy mondani szokták
"ez ilyen" -
xrichiex
csendes tag
válasz TaylorXIII #28447 üzenetére
na megvan... ugyanitt ki kell választani a Forced modót.
és akkor megnyílik az UMA buffer Size
lejjebb vettem de a gép nem igen lett gyorsabb.
Köszi a segitséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest