Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
Hulye kerdes. Annak idejen tudom, hogy asus lapoknal lehetett ilyet csinalni....maximus IV extreme alaplapba lehet extreme z BIOSt nyomni?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
rob83
aktív tag
Hali!
Adott egy Asus P8Z68-v lx lap.
Az alaplap 4 rövid sípolással indul,kép nincs,ventik pörögnek!
Működő procival,memóriával és táppal próbálva!
Fizikai sérülés nincs,égés vagy törést nem látok rajta!Valami ötlet? Mi okozhatja ezt?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
TaylorXIII
őstag
Kézikönyvében nincs róla semmi de AMI BIOS van rajta és annál azt találtam, hogy:The system clock/timer IC has failed or there is a memory error in the first bank of memory. Milyen memóriáid vannak? 1 memóriával próbáltad már minden slotban ha több memóriád van akkor egyenként?
-
Arenastag
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépemmel a következő probléma akadt:
- Mindenféle előjel nélkül, egyik bekapcsoláskor a gép ventillátorai felpörögnek, de képet nem ad, BIOSig se, semeddig. Monitor jó, kábel is. Ha kihúzom, a monitoron képernyőkímélő kapcsol he, ha bedugom, érzékeli, de kiirja h "Power saving mode"- mert gondolom nem kap jelet, csak érzékeli, hogy be van dugva.
- A HDD használatot jelző led sem kezd el villogni, de a HDDk felpörögnek.
-Win telepítőcd-t beraktam, de azt sem kezdi el pörgetni, csak villog a led, majd leáll.
- Alaplapi VGA-val volt használva, beletettem egyet a PCI-E-be, azzal is semmi.
-Ramokat cseréltem, semmi.
- ClearCMOS volt, semmi.
- Bekapcsolás utána az alaplapon a chipsetek hűtője nem forró.Kifogytam az ötletekből, valakinek valami tipp?
-
rob83
aktív tag
válasz TaylorXIII #28054 üzenetére
Kingston a memória és próbáltam minden felállásban!
Azt nekem is sikerült kideríteni,hogy mit jelent a 4 sípolás ossz a rendszer-timer.
De,hogy ez mi okozza nem tudom!
Esetleg BIOS hiba okozhat ilyet?
-
rob83
aktív tag
válasz TaylorXIII #28058 üzenetére
G2020 Ivy én is gondoltam erre,de mivel semmilyen képet nem ad így nem tudom,hogyan tudnék Bios-t frissíteni.
-
TaylorXIII
őstag
Hát ezzel a procival sehogy Simánl ehet ez a baj mert 4003 verzió kell neki és ez a 3. legfrissebb bios és van 10. Szóval simánl ehet, hogy neked a maradék 7ből van valamelyik. Kerítened kell egy olyan procit ami itt 0401 bios óta támogatott(legkorábbi bios). Ezt egy sámtech boltban szerintem meg tudnák csinálni ha nem tudsz keríteni egy ilyen procit sem.
-
djdaniel
senior tag
Az alaplap adhat cicergő hangot ? vagy a videokártya ? lassan megörülök a cicergéstől, de csak terheléskor jelentkezik
először a tápra gyanakodtam, mert volt akinek cicerget a corsair tápja, tápot most ki vettem a házból, jelenleg az asztalon van és úgy megy a gép, de nem a tápból jön a hang, ha nem a gépházból ami most már biztos -
siege5
aktív tag
válasz siege5 #28024 üzenetére
Ha esetleg még segíti a folyamatot, ma kipróbáltam 4 modullal (nem azonosakkal, de azonos értékeken) így is kaptam egy fagyást.
Utána visszatettem a még működőképes 1-2-es foglalatba az alap KIT kiszerelést, de utána olyat produkált hogy magam is meglepődtem. (hozzáteszem egyedül ezzel a megoldással nem produkált eddig hibát)
A fagyás úgy következett be, hogy magát a monitort is lekapcsolta, majd az éppen aktuálisan futó program zenéje bizonyos fázisonként hol mentek hol csak zaj jött át majd ismét mentek.
(sajnos winyómunkát nem tudok nézni, nekem nincs led visszajelzés, de hangja volt így pörgöt, sőt a gép egyik alkatrésze sem mutatott eltérő viselkedést, vagy túlmelegedést.
Most kirpóbáltam win8 alatt is és mind a két op rendszer alatt produkálja a hibát.
Jó lenne biztosra menni az ügyben, mert én alaplapra gyanakszom, és nem akarok addig sem újat venni, sem gariztatásra esetleg rossz alkatrészt visszaküldeni, ha nem biztos a hiba oka, ezért minden segítségnek örülni tudok. -
IstvánLászló
senior tag
-
rob83
aktív tag
válasz TaylorXIII #28060 üzenetére
És gondolom,nem is tudom kideríteni, hogy most milyen van rajta!
Próbálok szerezni valami cerkát avval megcsinálom,hátha!
-
rob83
aktív tag
válasz TaylorXIII #28067 üzenetére
Rendben köszi,megpróbálok szerezni régebbi procit és avval megcsinálni a frissítést!
Egyébként ezt produkálja a lap,ha nem támogatott a proci?
-
TaylorXIII
őstag
Jó kérdés Olyan is van, hogy el sem indul a gép. Vagy instabil. De, hogy csipog-e azt nem tudom. ha gondolod vidd el egy szervizbe. Ott csak meg tudják csinálni. Vagy várj valakire aki tudhatja a megoldást. Próbáld meg az azonnali kérdések órája topicban is szerintem. Lehetőleg az összes eddigi infóval teljes és pontos géspecifikációval. Itt is könnyebb lett volna ha pl írod, hogy G2020 van benne. Na mind1.
[ Szerkesztve ]
-
rob83
aktív tag
válasz TaylorXIII #28069 üzenetére
Megpróbálok nézni régebbi procit hátha!
-
djdaniel
senior tag
válasz IstvánLászló #28064 üzenetére
nincs púpos kondenzátor meg tapogattam őket, normálisnak tűnik a hőmérsékletük.
daa-raa de eddig nem csinálta, pár hónapos tápról van szó ( nyáron vettem) ma kezdte el az egészet.
videokártyát ki vettem a gépből kihúztam az összes ventilátort, terheléskor 10percig hallgattam a gépet tápból is jön fura cicergésre/ nyüszítésre hasonlító hang, de nem tudom hogy az a ventilátor zaja-e, idle-be nem lehet semmit sem hallani, csak terheléskor, akkor a tápból és a gépből is jön ez a hülye hang.
egyébként minden a gyári órajelen üzemel a gépben.Hétfőn beviszem boltba mert garanciális, remélem tudnak vele valamit kezdeni, mert nincs pénzem új tápra és roppant idegesítő ez a hang
-
IstvánLászló
senior tag
válasz djdaniel #28072 üzenetére
A tápegység cicergése ahogyan irtad meghibásódása várható.
A tápegységet minnél elöb cseréldle,mielött tönkrevágja az egész gépet.
A tápot szerintem chieftecre cseréld le,legalább 500wattosra.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Viktoár
addikt
válasz IstvánLászló #28073 üzenetére
Üdv
Megtudakolhatom hogy miért pont chieftecre cserélje le?
Üdv:Viktor
-
djdaniel
senior tag
válasz IstvánLászló #28073 üzenetére
az f**a, mondjuk minden garanciális a gépbe, szóval ha magával viszi netán akkor pár Mátyást rá fizettek és jobb gépem lesz, igaz egy hdd-vel szegényebb leszek.
Anno a tápos topicba, Duliee a chieftec ctg500-ast javasolta, csak itt Pécsett az infolexbe nem volt raktáron, és nem akartam várni.
-
rene85
aktív tag
válasz rene85 #27834 üzenetére
Helló,
Mikor legutóbb leírtam a problémámat, épp csak a sarokba volt időm betenni a gépet némi buherálás után, de nem jutottam sokra.
Látszólag minden működik, bios postol, alaplapi video van (bár eléggé csíkozódik), egy ata-s dvd íróról fel tudtam telepíteni egy pendrive-ra linuxot, viszont arról meg már nem bootolt be a gép... Két különböző satás winchesterrel kipróbáltam, egyszerűen hol látja őket, hol nem. Az elég valószínűtlen, hogy mindkét winchester hibás. A dvd meghajtót ellenben minden postolásnál látta. Létezik, hogy az alaplapból csak a sata vezérlő romlik el? Lehet csalni úgy, hogy egy sata-ata kábel átalakítóval használom a winchestert? MSI G31-es chipsetes lap különben. -
DonThomasino
veterán
Ha VGA nékül elindítok egy gépet a winyó kap tápot?
Szóval ha ezt a winyót rádugom egy note esata portjára az járható út?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
-
mysuAF
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus M5A97 EVO R2.0 lapban meddig lehet húzni egy FX-8120-at? -
rene85
aktív tag
válasz DonThomasino #28081 üzenetére
Másik kábelt is próbáltam, és mind a négy sata portot. Semmi. (a kábel amivel először hibát jelzett 3-4 hét használat után, zsír új volt egyébként)
Táp hiba esetleg nem lehet? Van olyan hogy csak a winchesternek nem marad elég kakaó? Ahogy mondtam, eddig minden működött rendesen és most is, a winchestereket kivéve.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz djdaniel #28062 üzenetére
hogy könnyebb legyen eldönteni mi a hibás vagy mi nem, mielőtt nagyon megőrülsz olvasd el ezt: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Bleky4
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek! Segítségre van szükségem. Bocs a hosszú postért.
Van egy új konfigom, ami állandóan újraindul. Van egy sejtésem, hogy csak vmi UEFI beállítás, de nem tudom.
Most vettem egy Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplapot, és bele egy FX-8350 procit.
Bios a legfrissebb mindenben (alaplap, videokari). Feltelepítettem a win7-et frissen, és mikor már felraktam minden legfrissebb drivert a catalyst után nemsokkal elkezd újraindúlni a gépem. Nincs BSOD, nem csinál dumpfile-t, csak újraindul. Legtöbbször akkor indul újra mikor már épp felállna a vindows, máskor elindul rendesen, de mikor megnyitom mondjuk a böngészőt akkor.
Először azt hittem calalyst gond, de az 5. verzió után is ugyanaz. Na gondoltam szar a videokari (ami előtte hibátlan volt), beraktam egy másikat, azzal minden megy, nincs újraindítás. Az érdekes a dologban, hogy safe módban minden megy hibátlanul, bármit csinálhatok, bármeddig. Olvasgattam a neten és megütötte a figyelmemet, hogy valaki írta, ez a random újraindulás tipikus energia gond, kicsi a táp.
Ennek is utánaolvastam, de kb. mindenhol azt írták, hogy bőven elég ami nekem van (Corsair VX550W), még kis tuningot is elbír.
Na most jön az érdekes része: Eddig azt hittem vmi videokari gond. Aztán fogtam magam, visszaraktam a régi Phenom 965-ös procimat és voilá, minden hibátlanul megy! Semmi újraindulás.
Ebből 2 dolgot szűrök le: Vagy tényleg nem elég a táp a 8350-nek, vagy valami UEFI beállítás miatt nem megy. Sztem nagyon kicsi a valőszínűsége, hogy rossz a proci. Nem szoktak procik rosszak lenni.
Valahol olvastam, hogy az asus AUTO beállításoknál túl sok feszültséget ad a procinak alapból, amitől instabil lesz. Igaz ez? Nekem minden beállítás gyárin van. Szinte minden Auto. Ahogy kivettem a dobozból.
Segítsetek merre túrkáljak.- Bios mind a legújabb
- RAM időzítések rendben a bios szerint 9-9-9-24 1.5V
- Hőmérsékletek rendbenKonfig:
FX-8350
ASUS Sabertooth 990FX R2.0 (Bios 2104)
A-DATA 1600 8GB (2x4)
Gigabyte HD7850 OC 2GB (Bios F12)
Samsung 840 SSD
WD 1TB Green HDD
Corsair VX550W táp
CM Hyper 212 EVO hűtő
FD Define R4 ház
Op rendszer: Win7 Ultimate -
-
Bleky4
csendes tag
válasz DonThomasino #28088 üzenetére
Más procival megy, ahogy írtam, a régi Phenom 965-el hibátlan minden.
Ram-ok, természetesen név szerint nincsennek a listán, de átlagos ramok. 1866-ig támogat, az enyémek 1600-asok. ADATA XPG 1600Mhz 2x4GB.
Memtest volt, semmi hibát nem adott ki. 4 órát futott.
Procit le tudom tesztelni?UPDATE: Egy nagyon fontos dolog kimaradt, elnézést, most jutott eszembe.
Nem csak safe módban megy minden, hanem akkor is, ha nem rakom fel a catalystet és alap VGA meghajtóval megy a rendszer. Nincs újraindulás.
Viszont tuti nem a videokari, vagy catalyst a gond, mert csak az FX-8350-el nem megy. Most a Phenom 965-el minden működik.
Ebből gondolom, hogy energia gond lehet, mert mikor a catalyst beindítja a videokari összes funkcióját, akkor mintha nem lenne elég a "szuffla". De csak az FX-el.[ Szerkesztve ]
-
Bleky4
csendes tag
válasz DonThomasino #28090 üzenetére
A prime95 kideríti, ha hibás a proci?
Egy kédés, ami fontos, lenne, hogy hogy tudnám kideríteni, elég e a tápom a processzornak? -
Bleky4
csendes tag
válasz Taifa Díaz #28091 üzenetére
Ja, szerintem első körben délután visszarakom az fx-et és megpróbálok játszadozni a biosban.
Csak sokszor az a gáz azt se tudom a sok rövidítésből, mi micsoda. Majd jelentkezem. -
DonThomasino
veterán
-
rene85
aktív tag
válasz DonThomasino #28085 üzenetére
Megvolt, úgy is véletlenszerű, hogy működik-e.
A táp egy FSP 350W-os, 3-4 hétig ment vele a konfig gond nélkül újraindulás stb nélkül úgyhogy én első körben azért nem gondoltam arra, de lehet tévedek. -
Hunyika2
tag
Sziasztok!
Van egy MSI Z87-G45 Gaimng alaplpom és win 8.1
A secure bootot szeretném bekapcsolni, de a CSM be van kapcsolva, így nem engedi ezt belőni.
Nem találom, hogy hol tudnám ezt kikapcsolni, légyszi segítsetek.
Köszi előre is!
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest