Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok
asrock x58 extreme lapom van
az alvó módot hogy állitsam be úgy,hogy ha abba teszem a gépet akkor a ventik is leálljanak?
mert nekem akkor is megy a táp,vagy a cpu venti...
ötlet? -
Barbiegirl19
csendes tag
Sziasztok!A problémám a következő lenne:pár napja még töltöttem az mp4-es lejátszómat,most viszont semmit sem ismer fel,sem telefont,sem pedig pendriv-t vagy fényképezőt.Toshiba C650 gépem van.Újra is telepítettem,de igy sem oldodott meg.Az eszköztár is jelzi ugy nézem.Mi lehet a probléma?Köszönöm.
-
spista222
addikt
válasz Barbiegirl19 #2404 üzenetére
Szia,
ha jól értem akkor MP4 töltés után már nem működött az USB és akármit dugsz be meg sem nyekken a win? még csak észre sem veszi?
Ha így van akkor az mp4 töltés leterhelte az USB- aljzatot és valószínűleg most már nem ad ki feszültséget. Erről úgy bizonyosodhatsz meg ha van valamid USB csak feszültséggel működő hardvered(pl USB ventilátor,lámpa morzsaszívó vagy bármi. ) ami fel sem kell ismernie a gépnek hogy működjön de mégsem indul el. Ha garis akkor vissza.[ Szerkesztve ]
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy nemrég vettem egy sabertooth p67-et,i7 2600-at és corsair ram-ot.
Elindítottam a gépet, első indításra nem volt semmi gond, majd bios beállítás közben egyik restart után nem indult a gép csak a ventilátorokat indította be. Nem adott ki jelet a videokártya. Belenéztem és láttam hogy vga-led világít (Power on Self test led) aminek ki kellene egy felvillanás után aludnia ha rendben van minden. Rögtön a vga-ra gyanakodtam,de kipróbáltam másik géppel,és nem az a hibás. BIOS reset volt,nem változott semmi. Aztán vga nélkül is ugyanazt csinálja, (Power on self test led) vga led világít :S.Nagyon megköszönném ha tudnátok erre valamit mondani
Ui.: ipon-ban garis, de nem én vettem szal nem az én nevemre szól a garilevél akkor is tudom érvényesíteni esetleg?
Segítségeteket előre köszönöm!
" Never underestimate the power of stupid people in large groups." Mark Twain
-
Kobold190
aktív tag
válasz gulliver123 #2406 üzenetére
ahogy látom egész komolyan levan védve a cucc a hő ellen, nemlehet h valahol a fém hozzáért a laphoz és zárlatos lett, esetleg bioszhiba, ha nálad van a gari levél is én visszavinném a helyedben a lapot.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz gulliver123 #2406 üzenetére
Vedd ki a memóriákat, és próbál egyesével ki őket akár másik slot-ban is.
-
senior tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy "kis" probléma az alaplapommal (Gigabyte GA-EP45-UD3R rev. 1.1, F12es bios): ha bekapcsolom a gépet, akkor nem ad képet, folyamatosan újraindul, majd leáll és újrakezdi az egészet elölről. A ventilátorok pörögnek, a 6 phase led világít, de mégsem postol... Próbáltam kivenni az elemet a lapból és az érintkezőket összezárni, illetve a clear cmos jumpert is próbáltam, de semmi. Kiszedtem a lapot a gépből és csak a CPU-t, 1 RAM modult és a VGA-t hagytam benne, így is ugyanaz.. Próbálgattam az összes ram slotot, 1 illetve több modullal is, de semmi.. Nincs több ötletem.. Korábban is csinált már ilyeneket, de pár próbálkozás után 1 ram modullal mindig elindult és utána biosban állítva a feszeken ment már mind a 4 modullal is... Tegnap este még működött tökéletesen a gép, készenlétben/alvó módban (win7) hagytam a gépet éjjelre, reggel nem kapcsolt be ha megnyomtam egy billentyűt, gondolom kisebb áramszünet lehetett az éjjel. Valakinek van valami ötlete? Vagy nem érdemes vele szórakozni és inkább vegyek egy másik használt lapot hasonló paraméterekkel..? (Milyet lenne érdemes helyette..?) Ha meg lehet valahogy csinálni, akkor inkább megtartanám, mert egyébként nem volt vele komolyabb gondom.. Előre is köszi a segítséget, és bocs a hosszú posztért...
-
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
Lenne hozzátok 1 érdekes kérdésem!
Ez a lap ugye a crossfireX-et támogatja!
DE azt csiripelik a madarak hogy SLI-zni is lehet vele!
Ez lehetséges vagy Kamu? aki ezt irta nekem van 8 pirosa nem csaló és ő próbálta ki 2db 9800GTX+-al!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!Megszálltak az idegenek?És nem tudod mit tegyél???--->Küldd a "NO UFO" szót a 1783-ra!
-
kasza blanka
aktív tag
adott egy asus m4a785 td-m evo lap, ami mostanában random fagyásokat produkál u.abban a konfigban/setupban, amivel eddig is ment. alul volt feszelve 1.3 helyett 1.2V-tal ment.
gyári beállításokkal is ezt csinálja, valamikor a biosban is lefagy vagy bootolás során is egymás után sokszor. teljesen random az is, mikor indul el újra: cmos clear és semmi, aztán megint és jó. van, hogy 2-3 CMOS clear, táp ki-bekapcsolás, kábelek ki-bedugása után elindul, és akkor egyszer csak jó órákig hiba nélkül.
most minden defaulton, másik memória van bent, és már volt fagyás. van amikor 1-2 napig semmi, aztán órákig tartó szenvedés állandó bios/boot fagyásokkal.
próbáltam 1 modullal, 2 modullal, dualban, singleben. CR1,CR2, alulfeszelve, defaulton, Sideporttal, UMA-val és vegyesen is és csak jönnek a random fagyások.
ha én ezzel beállítok a szervizbe, kinevetnek vagy mi? mi van ha megy náluk 1 napot, és nem fagy. hazahozom és megint fagy.
videókártya nincs, net/hang/video integrált, a ramok egy u.ilyen, csak td-v evoban hibátlanok.
jah nem kékhalál, hanem egyszer csak hangyákháborúja a képernyőn, és újraindul, pedig a windows úgy van beállítva, hogy ne induljon újra kékhalál esetén, tehát ez is hardver hibára utal (a bios fagyások mellett)
[ Szerkesztve ]
-
tamas456
csendes tag
Hello, most vettem egy Gigabyte (ATI) HD 5450 1GB videókártyát, beleraktam a gépbe, bekapcsolom 5mp-ig felpörög minden utánna leáll, majd 3mp és ujraindúl de 5mp és megint leáll és csak ezt csinálja.
A konfigom:
3.4 dual core pentium proci
2gb ram
160gb vinyó
400W codegen táp
alaplap: MSI 945PL NEO (pci express v1.0)
Lehetséges hogy az 1.0-ás pci-e slot nem támogatja ezt a videokarit, mert ez 2.1-es?
Előre is köszi a választ! -
Realradical
őstag
válasz kasza blanka #2413 üzenetére
Milyen tápod van?
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Realradical #2417 üzenetére
Enermax EG301AX-VE. elég régi, de jó. eddig ment hiba nélkül, tehát nem hiszem, hogy az lenne a baja. sokadik konfigot viszi, pl 8-9 éve a PH egyik szerverét vitte, 8 éve házigazdától vásárolva elfáradt volna?
pedig mondom, se hangkártya, se videókártya, minden integrált, egy phenomII x2 550 2 ddr3 modul és egy HDD. ennyi van a gépben, tehát a fogyasztás lóf@sz. 22A-t tud 12V-s ágon, az alaplap leírása szerint ha legalább 15A-t tud a táp, akkor a 24vs20tűs tápcsati sem gond (eddig is úgy ment, hogy a 20tűs tápcsati rádugva, a +4 meg szabadon.)
most pl reggel óta nem volt fagyás. reggel pedig kb 5. próbálkozásra sikerült a BIOS-t beállítani, mire végre nem fagyott le a setup menűjében való lépkedéstől.
utána el se akart indulni, csak 2-3 CMOS clear és kábelek tudományos alapon való újradugdosása után.azóta meg nem akar fagyni. hiába próbálok bármit, prime, amd overdrive tesztje, játékok, egyszerre 50-60 bögészőablak,10-20 youtube, de semmi. atomstabil.
és akkor majd teljesen spontán jön egy félpillanatra látható krixkrax a képernyőn, és már indul is újra.
következő fagyás után megnézek benne egy másik phenomot giga táppal, aztán meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
scetman
csendes tag
Boldog Szülinapoot
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Kéne egy kis segítség van egy kékhalálom ha hetente,vagy egy hónap sem jön elő.
Mem test volt 3napon át.
Prime95 fél napon át.
VGA teszt is volt.
Linkelem a kérdést amit feltettem az SSD topikban mivel a virtuállis memória egy 18% kondival ellátott SSD re raktam hely megtakarítás véget,és arra is gyanakodtam hátha.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
gulliver123
csendes tag
válasz CoolMan #2409 üzenetére
Az már megvolt 1 ramot tettem bele miután restart után nem indult, hogy biztos legyek a dolgomba. Megpróbáltam áttenni dimm2 be azt az egy szem ramot amivel persze nem indult és a ram nál maradt égve a piros led. (de ez gondolom normális mivel dual-chanel be, 2. slot ba nem rakhatsz 1 ramot.)
" Never underestimate the power of stupid people in large groups." Mark Twain
-
atesss
addikt
válasz kasza blanka #2418 üzenetére
és akkor majd teljesen spontán jön egy félpillanatra látható krixkrax a képernyőn, és már indul is újra.
Kékhalálra gondolsz ?
Azt be lehet kapcsolni, hogy maradjon ott az üzenet, és ne induljon újra.
Sokszor nem sokat mond ha tudod is az üzenetet, de a szakik lehet akkor is tudnak valamit mondani rá.
XP alól vagyok most, itt a Rendszer (Sajátgépen Jobbklikk - Tul.) Speciális fül, Indítás és helyreállítás - Beállítások, Rendszerhiba - Automatikus ujraindítás elől vegyed ki a pipát.
Nekem "Rendszerhiba utáni automatikus újraindítás" néven rémlett, lehet Win7 alatt van így.
De ott is hasonló helyen van kb., nem lehet nehéz megtalálni.Hiába minőségi a táp, ennyi év után azért előfordulhat így is, hogy kiszáradtak a kondik, ha sokat is volt használva (főleg ha melegben volt).
Bár ennek inkább csak nagy terhelésen kéne jelentkezni, egy ilyen 100W fogy. alatti géppel nem.
Ilyen régi táp, és már van rajta 24 tűs tápcsati ?![ Szerkesztve ]
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Youtube file feltöltő programot keresek, olyat ami automatán 15 percesek időtartamokban teszi fel több részben.
Freemake Video converter tud ilyet, de sajnos valamiért a napokban mindig hibával elszáll a feltöltés nálam.
Köszönöm!
https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
DJ WOKKY
addikt
-
kasza blanka
aktív tag
te el sem olvasod a hozzászólásokat...
"jah nem kékhalál, hanem egyszer csak hangyákháborúja a képernyőn, és újraindul, pedig a windows úgy van beállítva, hogy ne induljon újra kékhalál esetén, tehát ez is hardver hibára utal (a bios fagyások mellett)"
"Ilyen régi táp, és már van rajta 24 tűs tápcsati ?!"
mondom el se olvasod a hszt, vagy nem érted, amit olvasol.
a tápon 20tűs van, az alaplap ugyebár 24 tűs. de mivel ha a 12V-os ágon meg van a legalább 15A, akkor nem gond, ha a 20tűst rádugod simán a 24-es csatira, és a 4 szabadon marad.
egyébként 1 nap után az imént volt megint fagyi és újraindulás. utána BIOS-ban egyből fagyott, ahogy beléptem, aztán az első boot próbálkozásnál is fagyi. 2.-ra minden oké, közben semmit nem állítottam át.
-
bobalazs
nagyúr
Kékhalál ügyben ki tud itt segíteni? Melyik topikba írhatok?
-
atesss
addikt
válasz kasza blanka #2426 üzenetére
Ezt tényleg nem olvastam el, bocsánat.
Pedig beleolvastam az első hsz-edbe is, csak valahogy a végére már nem jutottam el...
Mit jelent ez a "hangyákháborúja" ? Olyan mint TV-nél ha nincs adás ? Itt ez furcsa lenne.A táp témánál meg az "is" szócskát nem vettem észre...
(eddig is úgy ment, hogy a 20tűs tápcsati rádugva, a +4 meg szabadon.)
Így úgy értelmeztem; hogy eddig úgy ment, hogy nem volt a +4 rádugva, most pedig a biztonság kedvéért azt is rádugtad - de semmi változás.
Egy ilyen alacsony fogyasztású gépnél persze hogy nem gond ha nincs rádugva.Bár a hivatalos indoklást, az erre való hivatkozást nem értem ebben a formában. Ha egyetlen 12V-os ágja van a tápnak, akkor ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy azt milyen csatlakozókon veszed ki. Ha nincs meg a 15A, akkor meg akár hányon is veszed ki, nem lesz meg a 15A úgysem.
Esetleg a vezeték (és a csatlakozás, bár ez jó esetben végképp nem számottevő) ellenállásán eső feszültség okozta teljesítmény-veszteség számíthat, de ha ez néhány W-nál több, akkor már gond van, mert ég a vezeték...
Több vezetéken "szállítva" az áramot a kisebb vezeték eredő-ellenállás miatt az alaplaphoz érkező fesz. magasabb lehet 1-2 tized volttal, de ez csak akkor számíthat esetleg épp, ha szar a táp, és leesik a 12V-ja. Vagyis esetleg előfordulhat, hogy több vezetékkel még épp elmegy határesetben; ha csak a 20-as van rajta, akkor mondjuk egy tizeddel még alacsonyabb a fesz. amit maga az alaplap megkap, és azzal már épp nem megy el.Amúgy szerintem 10A felett nem nagyon fogyaszt csúcsban sem az a gép.
-
Realradical
őstag
válasz kasza blanka #2418 üzenetére
Egy próbát megér másikkal hja. Elvégre ez alapján vagy lap vagy táp. Mivel a biosban is haldoklik szoftveres dolog nemigen lehet.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
atesss
addikt
válasz spista222 #2395 üzenetére
Igen, jó esélye van hogy megeszi.
De én ennek ellenére fel szoktam rakni rá, előfordulhat hogy kicsit optimálisabban működik.
Vagy több mindent be lehet állítani, pl. volt már olyan (bár szerintem XP-n), hogy a Windows-os driverrel nem lehetett beírni egyedi MAC címet.Mint kiderült az ADI hanghoz van fent az Asus oldalán is egy Vista-s driver.
De az azért mégsem Win7-es.
De próbáltam még gugglizni (soundmax adi audio driver windows 7 )
És találtam egy Lenovo-s drivert:
ADI SoundMAX High Definition audio driver for Windows 7 (32-bit and 64-bit) - ThinkCentre A53, A55, A60, A61e, M55e / Value Line J200, J200p, J205, S200, S200p, S205 : [link]
Ez vajon működhet vele ?Lehetőleg ma kipróbálnám a nem SE alaplapot (amin ez a hang chip van), és direkt Win7-el.
Úgyhogy valamit megpróbálok feltenni majd.
Lesz benne egy külön VGA (NV 7300), de lehet kíváncsiságból kipróbálnám az Integrált VIA-t is, hogy tényleg ilyen lassú-e, ahhoz honnan vadásszak drivert ?
De ugye nem fog megkavarodni / akár kicsit is belassulni a Win7, ha utána meg berakom a 7300-at ?Chipsethez milyen drivert rakjak fel ?
Intelt ismerek leginkább chipsetet tekintve, tehát olyanra gondolok mint pl. az Intel INF chipset driver.
Annál amúgy a legfrissebb is jó még állt. a 6-7 éves chipsetekhez is (pl. a 2004-es Intel 915-höz biztosan jó a legfrissebb, amiben ugye a SB-es i3/i5/i7 chipsetek is benne vannak)Ja és mint kiderült, pont Realtek ALC660 van a laptopomban is (amiről most is írok), egy Asus F2HF.
Szóval ebből a szempontból jobb lenne az "SE" lap. Csak hogy miért nincs benne semmi tuning-opció...
Ezt amúgy nem lehetséges esetleg, hogy egy kis(/nagy) Bios hack-el hozzá lehetne adni ?[ Szerkesztve ]
-
linemar
csendes tag
Van itt valaki az alap lapom abit is-7-g alaplapom furcsa berregéssel indul betölt útánna sötét kép ernyő sos segítség kellene! a procit kivettem intel mc02 celeron 2.60 ghz/128/400 sl6vv ilyen van benne a közepe leragasztva miért!!!??
-
kasza blanka
aktív tag
nna, táp volt az.
többit majd a tápos topikban leírom, mert odavaló
http://prohardver.hu/tema/valami_baja_van_a_tapomnak/hsz_10629-10629.html
"Amúgy szerintem 10A felett nem nagyon fogyaszt csúcsban sem az a gép."
igyekszem súlyos alulfeszelés 1.175V (hol 2, hol 3 maggal) + cnq, c1e. általában leveszi 800mhz-re win7 olyankor 0.8v-t kap.
[ Szerkesztve ]
-
tomtom9
tag
Valaki tudna egy leírást adni arról, hogy amikor az alaplapot szerelem be a házba akkor melyik kábelt hova kell dugni?
-
kasa85
őstag
válasz CoolMan #2437 üzenetére
Igen.
A memóriák fő időzítései beállítva.
1.65v a hitelestet.
1.52v kap
9-9-9-27 CR1-IDŐZÍTÉSSEL.
DUAL DDR 3 1600MHZ.
A többi időzítés auto,mivel a hivatalos időzítéshez mertem hozzá nyúlni
Ja igen magasabb feszt is kapott a ram,így azt kiszűrtem nem az.
Elképzelhető,hogy virtuális memória okozta?[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
-
kasza blanka
aktív tag
az lesz a gond, ami nálam is volt a tuninggal.
manuálisan kell beállítanod az összes időzítést, mit a biosban lehet állítani-
nálam az asus 785td-m evo-nál és 1600-os CL9-es memóriáknál
9-9-9-6-27-36-12-5-8-6-6-4-4-160ms-160ms-160ms-160msrégen nem tudtam húzni, mert ha a DRAMSB szorzót csökkentettem, akkor értelemszerűen az 1333/1066/800mhz-hez tartozó időzítéseket olvasta ki SPD-ből.
csak ugye az FSB-t meg felhúztam,így az 1333hoz tartozó gyári CL8-as időzítések már kevesek voltak.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz CoolMan #2444 üzenetére
A procit húztam akkor elképzelhető,hogy modulok válogatják,vagy az összes memóriát 1333mhz támogatja.
Elnézést a láma kérdésért,de ez nekem még újAzért dobok egy pár képet jelen állapotban milyen a bios/ram/cpu/
Memória pontos gyári beállítása,és megnevezése számozása.
Egy fórum link itt a PH a számokban van a teljes alaplapi bios beállításom.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
-
CoolMan
MODERÁTOR
Hivatalosan gyári adatok szerint a procid az összes memóriát 1333MHz-ig támogatja.
"Memory Types: DDR3-1066/1333" A linken te is meg tudod nézni. Az, hogy megy ez felett is az lutri, szerencse meg mit tudom én minek köszönhető. Van akinél megy és van akinél, nem lehet stabilizálni pl. 1600Mhz-en hiába van ráírva a memóriára. A memtest meg hibát nem jelez de mégsem stabil a memória és akkor van az, hogy hiba nélkül megy egy ideig, majd egyszer csak random szerűen jön a BSOD meg a fagyás, majd megint jó egy darabig. -
kasa85
őstag
válasz CoolMan #2444 üzenetére
Persze jogos max AIDA veszi észre a különbséget,de a szenya nem,hogy egy két napig van mikor hetekig megy minden gond nélkül utána bevágja a kék képernyőt
Azért átlinkeltem,belinkeltem adatokat hátha találtok még valami hibátÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz CoolMan #2448 üzenetére
Értem akkor ezek szerint a hibakód memória időzítésekre utalhatott.
Vannak nagyon régiek is ugyanezzel a fossal,de ha meglesed a beállításokat akkor léci szólj ha valamit nagyon elállítottam a bioszban.
A mem vezérlőre vigyáznom kellet,és a feszek,és a felesleges dolgokat ki kapcsoltam.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest