Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kasza blanka
aktív tag
az lesz a gond, ami nálam is volt a tuninggal.
manuálisan kell beállítanod az összes időzítést, mit a biosban lehet állítani-
nálam az asus 785td-m evo-nál és 1600-os CL9-es memóriáknál
9-9-9-6-27-36-12-5-8-6-6-4-4-160ms-160ms-160ms-160msrégen nem tudtam húzni, mert ha a DRAMSB szorzót csökkentettem, akkor értelemszerűen az 1333/1066/800mhz-hez tartozó időzítéseket olvasta ki SPD-ből.
csak ugye az FSB-t meg felhúztam,így az 1333hoz tartozó gyári CL8-as időzítések már kevesek voltak.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
CoolMan
MODERÁTOR
Hivatalosan gyári adatok szerint a procid az összes memóriát 1333MHz-ig támogatja.
"Memory Types: DDR3-1066/1333" A linken te is meg tudod nézni. Az, hogy megy ez felett is az lutri, szerencse meg mit tudom én minek köszönhető. Van akinél megy és van akinél, nem lehet stabilizálni pl. 1600Mhz-en hiába van ráírva a memóriára. A memtest meg hibát nem jelez de mégsem stabil a memória és akkor van az, hogy hiba nélkül megy egy ideig, majd egyszer csak random szerűen jön a BSOD meg a fagyás, majd megint jó egy darabig. -
proof88
addikt
de mondom hogy nem az én gépem az én gépeimben minőségi tápok vannak!
Viszont az Acorp helyére kell majd valami tisztességes táp, és csak elgondolkodtam hogy melyik tartalék tápom mehetne a helyére. Ha szerencséje van a srácnak, akkor az Octek mellett van még egy felesleges Delta táp a cégnél, és akkor megkapja azt.szerk.: anno én is kiszedtem a gépekből ezeket a fosokat a cégnél. A tulaj értetlenkedett hogy miért szedem ki a gépéből a tápot (abban is Acorp volt), és raktam helyére egy FSP 350 PNF-et. Ő csak annyit tud hogy eddig is ment vele a gép, minek költsön ő tápra, csak azért mert én azt mondom. Nehéz az ilyeneknek megmagyarázni, hogy milyen károkat tud okozni egy fos tápegység ... Mondjuk némelyben még maradt elvétve 1-2 Codegen, de azt mondta anno itt valaki a tápos topikban h a narancssárga címkések még tűrhető minőségek szal azok még maradnak ... úgysem én döntök ezekről a dolgokról, max hatással tudok lenni a cégvezetésre.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz kasa85 #31067 üzenetére
Én is ugyanezt tapasztaltam BIOS frissítés után. Előtte csippant a speaker, utána nem. Ugyan teljesen más platform és gyártó - AMD 990X chipset és Asus lap -, de szerintem ugyanúgy nem kell vele foglalkoznod, mivel a hibajelző paneled kódja is azt mutatja, hogy minden rendben.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
seawolf570
aktív tag
válasz kasa85 #31097 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem te nagyon keversz valamit.
Itt egy Socket 478-as P4-es alaplapról van szó és ennél a procinak lábai vannak nem úgy mint az LGA foglalatoknál. Nincsenek semmilyen tüskék az alaplapi foglalaton, hanem lyukak mint az AMD foglalatainál.
Socket 478
és amiről te beszélsz az az LGA (pl. 775)
Vélhetőleg az első proci attól szállt el, mert nem volt rajta rendesen a hűtő, majd attól elszállt az alaplap is, ami kinyírhatta a tápot is. Ment minden a levesbe. Utána már hiába tett bele másik procit meg másik tápot.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
seawolf570
aktív tag
válasz kasa85 #31101 üzenetére
A proci nincs ellátva semmilyen védelemmel, ezt a védelmet az alaplap biztosítja. Az automatikus védelem nem 100 foknál kapcsol be, ez processzor generációtól függő, a gyártó által megadott paraméterek alapján (BIOS-ban állítható). Jelen esetben az S 478-as P4 esetén 74 fok a gyártó által megadott max üzemi hőmérséklet, bár ezt bőven túl lehet lépni, sokan számoltak be 80 fok feletti hőmérsékletekről. Az Intel procik amúgy is elég jól bírják a + hőmérsékleteket.
Jelen esetben a fórumtárs problémáját vélhetőleg nem a rosszul felhelyezett hűtés okozta, vagy nem feltétlenül az, mert attól még elindul a gép, csak elég hamar kifagy a rendszer és újraindul, vagy letilt az alaplap. Erre nagyon jó példa amivel évekkel ezelőtt találkoztam. Konkrétan elhoztak egy gépet ami folyamatosan lefagyott pár percen belül és újraindult Az első kérdésem az volt cseréltek e valamit mielőtt a hiba jelentkezett. Erre azt válaszolták, a hűtőt cserélték mert az eredetinek nagyon hangos volt a ventilátora. Megnéztem BIOS-ban és pár másodperc alatt felhevült a proci, majd fagyás újraindulás. Először arra gondoltam rosszul tették fel a hűtőt, de meglepődtem amikor leszedtem azt. Konkrétan rajta maradt a vastag védőfólia a hűtő aljánés arra tették a pasztát. Ezt a gépet több hétig használták így (szenvedtek vele), mégsem ment tönkre. Mivel az s478 procikon a szilícium mag nem közvetlenül érintkezik a hűtővel, hanem van "sapkája", önmagában már ez is hűtőfelület, így nem fog pillanatok alatt tönkremenni.
A PGA foglalat egyébként semmivel sem érzékenyebb a hőmérsékletre mint az LGA. Az LGA foglalatok esetén a kezdeti meghibásodásokat nem a hőmérséklet okozta, hanem a tunig hatására fellépő többletáram, mivel a foglalat érintkezői és a proci "lábai" (valójában nem lábak, hanem érintkező pogácsák) között nem mindig volt megfelelő kontakt. A hagyományos PGA foglalatoknál (ide sorolandóak az AMD foglalatok is), ilyen gond nem szokott fellépni, mivel sokkal stabilabb és kevésbé érzékenyebb a csatlakozás (a láb körül egyébként nem hüvely van), így a hőre sem érzékenyebbek.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz kasa85 #33427 üzenetére
Most ezen a programon (ami azt írja, hogy ez, így normális) lovagolunk, vagy tapasztalsz rendellenességet?
Az egyik bringámon a tárcsafék tárcsájához (nem telejsen sík a tárcsa, így normális) jobban hozzáér a fékpofa, így kézzel megpörgetve 35 helyett csak 20 fordulatot tesz meg a kerék a megállásig, a másik bringám tárcsafékéhez képest. Mégsem hibás, de mégsem egyezik a viselkedésük.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz kasa85 #33430 üzenetére
Hát, akkor nincs más hátra, mint megfogadni a tanácsát, frissítgetni egyesével a drivereket. Mindenből az elérhető legfrissebbet. Ha az nem jó, egy verzióval régebbit. Az eszközöket egyesével tiltani, stb.
Egyébként a program nem támogatja a Win8-at, Win7 a legfrissebb támogatott OS: [link], te pedig nem azon futtatod. Szóval még a mérési hiba a nem jól kezelt OS miatt is előfordulhat, mint opció.
Szerk.: sőt, elő is fordul, mert figyelmetlenül olvastam a gyári weboldalt. Írja is, hogy hibás adatokat ad vissza Win8-on.
"Windows 8 Compatibility: The DPC latency utility runs on Windows 8 but does not show correct values. The output suggests that the Windows 8 kernel performs badly and introduces a constant latency of one millisecond, which is not the case in practice. DPCs in the Windows 8 kernel behave identical to Windows 7. The utility produces incorrect results because the implementation of kernel timers has changed in Windows 8, which causes a side effect with the measuring algorithm used by the utility. Thesycon is working on a new version of the DPC latency utility and will make it available on this site as soon as it is finished."
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz kasa85 #33432 üzenetére
Nem tudom, mit mér, de win8-on nem jó! Ott ne használd, vagy ha használod, és hibát nem tapasztalsz, akkor ne foglalkozz a kimenetével.
A gyártó oldalán, kerek perec le van írva, hogy win8-on nem mér jól.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz kasa85 #33434 üzenetére
Sosem hallottam a programról, nem értem, miért pörögsz az eredményein, ha egyéb problémát nem tapasztalsz, és nem, Debian Linuxot használok, azon nem fut.
HGyu
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz kasa85 #33840 üzenetére
Nekem az Asus Sabertooth 990FX dettó ugyanezt csinálta. Állandóan átállította a RAM sebességét és mire belőtte az kb. 3. próbálkozása volt minden indításnál. BIOS-ban átlőttem minden OC. beállítást kézire és fixen beállítottam az órajeleket. És egy BIOS frissítés sem árthat!
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
norbert1998
nagyúr
válasz kasa85 #41448 üzenetére
Hát, Dzsék Szulli, ez egy jó kérdés. Gőzöm sincs, mi okozhatja. Lehet, hogy a szoftver, amit használsz. Pl valami érdekes flash player verziót, vagy valami. Monduk én soha nmem pakoltam win8 alá flash playert. feldobtam a maxthon-t, de még akár a gyári ie-vel is simán ment instant a 1080p a catalyst feltétel után
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B150M MORTAR
- Eladó SK Hynix HMA81GU6CJR8N-XN RAM Modul - 8GB DDR4 3200MHz UDIMM (PC4-25600U, Single Rank)
- Eladó SK Hynix HMCG66MEBSA092N RAM Pár - 16GB (2x8GB) DDR5 4800MT/s SODIMM (Laptop Memória) 4800Mhz
- TG T-FORCE XTREEM DDR5 8000 2x24 GB CL38
- RETRO!!ASUS P5E X38-chipes alaplap eladó! Olvasd el figyelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest