Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz laca500 #1800 üzenetére
Nem értem mi elgondolásból vettek kit et amikor ennyi árért már 2x4GB os ramot is lehet kapni igaz nem A-DATA és hűtőbordás és nincs rajta hogy gaming (lol) ,hanem mondjuk kingmax vagy patriot (AMD hűtőbordával).
Visszatérve: Ellenőrizd hogy a D1 D3 foglalatba raktad e a ramokat, illetve hogy a VGA nem csuszott e ki a foglalatból. probáld bele a ramokat 1 enként is. Ha ezek után sem indul akkor ram vissza mert inkompantibilis a laphoz.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Lenry
félisten
ez nem a RAM hibája (legalábbis nem valószínű)
a csipogó ugye be van kötve?
csipog?
ha nem, akkor miért nem kötötted be?
ezután csipog?
ha igen, mit?
ha nem, akkor vedd ki a RAMokat és kapcsold be így a gépet. csipog?Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
spista222
addikt
Tuning van?
Ha igen állíts mindent alaphelyzetbe
Eddig működött a lap másik memóriával?
Ha igen akkor egyértelmű memóriakompatibilitási hiba mert általában 1333 at minden memória visz alapfeszültségen is nem kell semmit állítani csak ha nagyobb frekvencián akarod használni. -
Hunork
veterán
Az hogy nincs a listában, még nem jelent sokat, hiszen ezerféle memória van a piacon, és X darabbal letesztelték a lapot. Ettől még lehet, hogy nem is szeretik 1mást.
Az a gáz, hogy az alaplap a 2000MHz-es memóriákat csak OC módban tudja lekezelni. Tehát a memória alapórajele alacsonyabb, de a gyártó szavatolja a magasabb értéket. Így alapfrekivel elindulna a gép, be lehet menni a Bios-ba, na, és utána matatni.
Supports DDR3 2000(OC)/1866*/1800*/1600*/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memoryVan a memóriás topik, szerintem keresd meg Qru-t, ő nagy szakértője a témának.
Szerk: 1 modullal sem indul?
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
laca500
aktív tag
Szia.
Értem.
A felsoroltak közül melyik az alap fesz? Az 1333? A most bentlévőt (kingston hyperX blu 1600) is alapból 1333-on indítaná (auto mód), de fel lehet tenni 1600-ra és vígan ketyeg.
Ha beteszem az A-DATA-t a bios-ig sem tudok eljutni. A lapon van egy piros kijelző, egy kis ideig pörög rajta 1-2 szám és betű, majd kezdi elölről.
1 modullal még nem próbáltam. Van egyébként jelentősége? Csak azért kérdem, mert 1 -el úgy sem használnám. Jaaaa. Értem. Ha 1-el megy akkor lehetne venni 1 db. 4GB-s modult.spista222
A bios alapon van. A legfrissebbre lett frissítve.Lenry
A csipogó fent van, de meg se mukkan.
Modul nélkül nem próbáltam,De amit ajánlottatok mindjárt kipróbálom
[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Str8 sk8r
őstag
...üdv...van egy giga ITX-es atomos lapom, amit igyekezek passzív hűtésűre alakítani...a nagyon melegedős 945GC chip-et elláttam egy réztalpas glaci. S.B. bordával (kicsit módosítva), és bios-ban elég jók lettek a hőmérsékleti teszt eredmények is...kivéve az ICH7-es chip-é, mert az a gyári "bordával" 10-15 perc után felkúszik olyan 55-65°C-ra...ez a jelenség elég fura számomra, mert az atom proci elvben árnyalatnyival még tobbet is fogyaszt, (atom ~4W / ICH ~ 3.3W), és mégis : az atom proci úgy 40-43°C-körül mozog, míg az ICH7-esé kézzel mér égetően forró...ezek az eredmények kb 1.5 óra után is stabilak, de egy ~20°C-os szobába...
...1/a : mitől melegszik az ICH7 ennyire?
...1/b : normális-e (akinek van-másnak is ilyen) ?
...1/c : esetleg win alatt majd enyhül a jelenség (pl prociknál tudtommal a bios-ban teljes fesszel, és órajellel fur a proci, míg win alatt ugye visszavesz belőlük) ?...2 : láttam ICH7-et borda nélkül (több helyen is) - talán, ha levenném a bordát, jobb lenne a szellőzése (nem hinném) ?
...3 : a intel oldalán lévő "T-case" hőértékek (99-108) engedhet arra következtetni, hogy nem gond, ha nyáron a melegbe felmegy az üzemi hője úgy 80-90°C-ra?
...a segítségeket előre is köszi... ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
spista222
addikt
válasz Str8 sk8r #1809 üzenetére
1/a azért mert kisebb a borda mint az atomon
1/b én is észrevettem már több lapon hogy elég magas a hőfoka.
1/c nem hiszem mert mindig ugyanazt a feszültséget kapja nem hiszem hogy van energiatakarékos "állása"
2 borda nélkül még magasabb lenne a hőmérséklete lehet hogy a hűtőborda nélkülieken trükköznek valamit vele hogy ne egyen ennyit vagy csak arra gyártják hogy tönkremenjen.
3 a Tcase a tok felületén megengedett maximális hőmérséklet amit a chip károsodás nélkül elvisel. Ezzel annyi a probléma hogy a chip elviseli de a forrasztások már nem annyira. -
laca500
aktív tag
válasz laca500 #1808 üzenetére
Köszi skacok a segítséget.
Megoldódott a dolog, bár fogalmam sincs, hogy mitől!
Betettem az egyik modult amivel szépen elindult, majd betettem a másikat is és most így is megy.
Most még arra leszek kíváncsi, hogy esetleg a 4GB kingstonnal is mennek-e. Mármint az A-data 4GB kit + a Kingston 4GB kit.
Szerintem össze fognak akadni, de hátha.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
cSuwwi
aktív tag
Üdv.
Adott egy Gigabyte EP45-DS3L lap, Q9550 van benne.
A tegnap még semmi baja nem volt, ma úgy indult, hogy a bootoláskor a memóriatesztet már el sem indítja, vár egy darabig majd restartol.
Másik rammal ugyanez, cmos reset szintén.
Gondolom annyi a memóriavezérlőnek a lap meg kuka (lévén már nem garis)
Am I right?
Köszi -
BogyóBP
addikt
válasz laca500 #1814 üzenetére
Akkor csak nem érintkezett rendesen, előfordul ez.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Mindig ugyanabban a foglaltban probálkozol? én végignézném az összes foglalatot különbözö ramokkal is.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz BogyóBP #1817 üzenetére
4x2 GB RAM-mal hajtottam, volt cserebere, ugyanaz.
Néztem 1 slotban 1 rammal, csereberélve. szintén.
RAM nélkül meg nem indul, ott csak blank screen.Mondjuk itt érdekes, mert ha ram nélkül nem indul, de nem látja a ramot, akkor belerakott rammal miért indul el? Már a biosig se jutok el, hogy letiltsam a ramellenőrzést
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Elnézést a cross-postért, de ebben tud valaki segíteni?
Jester
-
KayDash
csendes tag
üdv,
csak egy szimpla kérdésem lenne, milyen alaplapot érdemes venni Phenom X4 955 BE procihoz 4db ddr3 slottal és 6-8 usb kimenettel, hogy azért még viszonylag olcsón megússzam. tuningolni nem fogok.
köszi előre is!
-
laca500
aktív tag
válasz BogyóBP #1816 üzenetére
Lehet. Elképzelhető.
Ja és még a kingstonnal sem vesztek össze. Teljesen jól megy.
Érdekesség még. hogy az A-data egy Asrock 970 extreme4 lapban ugyanezzel a 955-ös procival sokkal gyorsabb volt. Ennyire számítana az alaplap? Pedig a 890GM exteme3-at jobbnak mondják.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
BogyóBP
addikt
válasz laca500 #1824 üzenetére
Igen az alaplap számít.
-
KayDash
csendes tag
kösz!
na még azt hozzá szerettem volna tenni a kérdésben, hogy később, ha kijön a piledriver, és elérhető árba kerül, akkor esetleg cserélném arra a procit. Egy MSI 970A-G46 pl. megfelelne ahhoz? Esetleg közel hasonló specifikációkkal valamilyen olcsóbb lap?
-
mortalkarate
csendes tag
Sziasztok!
Akkor felteszem a kérdést itt is.
Tegnap összeraktam egy új configot az alábbi hardwarekkel:
asus p8z68-v alaplap
i7 2600K 3,4 Ghz
4x4 Kingston 1600Mhz ram
a tápegység pedig egy FSP 400
windows indulásnál a logónál mindig ugyanabban a pillanatban fagy be és újraindul(van amikor újra se), csökkentett módnál is...
gondoltam arra, hogy esetleg a tápegység nem bírja de a jelenlegi energiafelhasználás mellett simán kellene...
mit gondoltok mi lehet a probléma? variáltam mindent, szűrtem a hiba lehetőségeken de nem jutottam semmire
előre is köszönöm az érdemi válaszokat -
DJ WOKKY
addikt
válasz mortalkarate #1829 üzenetére
bios-ban bármeddig el tudsz lenni ?
egy bios reset volt már ? -
DJ WOKKY
addikt
válasz mortalkarate #1831 üzenetére
pedig egy próbát megérne. Aztán pedig ha megint ez van, akkor hardvereket kellene tesztelni.
-
agressiv
addikt
válasz mortalkarate #1829 üzenetére
A windows friss, vagy régi hardverre volt még telepítve?
Hát még a borz.....
-
agressiv
addikt
válasz mortalkarate #1834 üzenetére
Nagyot tévedtek, win7, XP teljesen mindegy, valamikor megy, valamikor nem megy.
Ha régi a rendszered, akkor csak a windows-al van probléma. Ha a telepítés végig zökkenőmentesen megy, akkor a hardvergondot nagy valószínűséggel ki is zárhatod.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
spista222
addikt
válasz mortalkarate #1834 üzenetére
Ez így nem igaz. Elég nagy szerencsének kell lenni hogy ne fagyjon ki.
Rakd újra a wint mert rendbehozása ennek a winnek sokkal nehezebb vagy lehetetlen. -
rexstyle86
csendes tag
üdv szerintetek az Asus M3N-HT vagy az M4N82 Deluxe az Jó alaplap?
Mert néztem róla tesztet is meg sokmást, de akinek esetleg van az szóljon hozzá és ossza meg velem a véleményét.
előre is köszi.[ Szerkesztve ]
... Mindennap egy alma, és a doktor alma!...
-
Silentfrog
veterán
Szégyenlem de elvesztem a tokozások között...
Ha szeretnék egy Liano processzort annak csak az Fm1 tokozásu alaplap jo vagy Am3+ -ba is belemegy mondjuk egy 3870k processzor? -
agressiv
addikt
válasz Silentfrog #1838 üzenetére
Nincs mit szégyelned, szerintem az AMD is elveszett köztük. A Liano az már APU lesz és elvileg csak FM1-ben fog menni.
Hát még a borz.....
-
agressiv
addikt
válasz Silentfrog #1840 üzenetére
Csak a sajátjukban mennek, mert a tokozás fizikailag más.
Hát még a borz.....
-
BogyóBP
addikt
válasz Silentfrog #1840 üzenetére
Nem csak te vagy vele így. Sztem az AM3+ az olyan mint régen az AM2+ . Sztem az AM3+ ban menne a liano is de annak az alapértelmezett fogoalata a socket FM1. A bulldozer pedig sztem AM3+ os és FM1 es foglalatban is kapható. Igazából visszafele nem, de előre biztos kompantibilis. Én ezért utálom javarészt az AMD-t mert mindig új tokozást kell kitalálnia ha valami ujitást gyárt a cpu-n mégha az csak ráncfelvarrás is.
-
Silentfrog
veterán
válasz agressiv #1841 üzenetére
Ok értem.
Most ha konkretizálnék.
Szeretnék egy 3870K processzort.
Milyen alaplapot válasszak hozzá?
Ugy hallottam az Asrock nem ajánlott,sok a baj bele. az Msi és az Asus és talán a Gigabyte lapok a nyerők
Ezek a márkák közül tudnál valamit ajánlani,az alsóbb árfekvésböl? -
agressiv
addikt
válasz Silentfrog #1844 üzenetére
az AsRockal van sok gond? Ki mondta ezt? A gagyibájt ismert a memóriákkal való inkompatibilitásról, Az MSI megbízhatatlan, az ASUA-al nekem eddig nem volt gondom és az AsRock lapokkal el nem tudom képzelni, hogy mi gond lenne, minden megy bennük és egyáltalán nem kényesek, mint a gagyibájt például.
Hát még a borz.....
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #1845 üzenetére
Pl rossz időzítés, nem jól beállitott memoria orajelek, vacak alkatrészek. Ez az Asrock. Én már szivtam vele egy vödörnyit. Bár nemtudom mért pont Lianot akar az előtted hozzászóló, nem olyan jók azok a CPU-k csak a benne lévő VGA az erősebb mint az intelé. Viszont a 2nd generációs Intel sandy bridgek nagyon jók. Már a g530 as celerontol számítva is!
-
BogyóBP
addikt
válasz Silentfrog #1844 üzenetére
Ez fakultativ mindegyik gyártó tud kulát gyártani, nekem már mindegyik brandtól volt hibás alaplapom, ugyhogy nem tudok neked tanácsot adni, de döntésednél játszon szerepet: a sata csatik a lehető legtávolabb legyenek a PCIE foglalattol, nem volna rossz ha az egész lap szilárdtest kondikat tartalmazna nem csak a CPU körül. Ez az időtállósága miatt fontos, és kevésbé biztos hogy kifogsz egy hibásat mint a sima "papir"kondenzátoros lapoknál.
Összegezve:
Asus: Stabil és megbizható, és általában jó áron van.
Asrock: Egyedi megoldások, olcsóság, érdekes extrák
MSI: Silány alkatrészek és felépitési egyformaság, semmi extra nélkül
Gigabyte: Sablonos kékszinü nyák, gazdag felszereltség egyes lapoknál, sablonosság, stabilság de memoriaválogatós[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz BogyóBP #1846 üzenetére
Nem tudom én a gagyibájttal vagyok úgy, hogy lehet akármilyen ultra durable egy nagy fos az egész. Az MSI alaplapok iszonyat megbízhatatlannok, általában a gigagbájtok szoktak visszajönni hozzánk mert, hogy hibásak, persze most használt cuccokról van szó. De én vettem egy új AM3-as gigabájt lapot és voltak vele érdekes problémák, mint, hogy a physx nem létező memóri címre hivatkozik és így tovább. Klasszikus ramos gagyibájt betegség.
Az Asrockokkal, pedig semmi baj sincs, legyen régi, vagy új.
Hát még a borz.....
-
Silentfrog
veterán
válasz BogyóBP #1847 üzenetére
Én is inkább az Asrock lapokhoz állok közelebb,most is az van a gépemben /a z Msi am3 lapom kilehelte a lelkét,és fél éve oda van gariba,vissza sen jön többet szerintem,de nem is ez a lényeg./
Előtte egy Asus lapom volt a Intel C2D alatt az is kihasalt a gari lejárta után nem sokkal
Azért néztem kia 3870K processzort mert az vga része elég kellemes,/sőt/ K jelzésű tehát szorzózásmentes,és 100wattos a besorolása
akinek van megmérte integrált kártyával 120wattot kért játék közben
Ellenben az én x4 phenomom és egy hd5830 társaságában megeszi majd a 300 wattot,ide modba meg 100-at.
Akkor tudtok nekem pontos tipust ajánlani a 3870K mellé Fm1 lapot?[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #1848 üzenetére
Mondjuk tény szoljon melletted hogy az asrock első tapasztalatra stabil és jóó és minden csak gagyikat is tud gyártani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest