Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:01:23

LOGOUT.hu

Hasznos információk, fogalommagyarázat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1865) Gépötty


Gépötty
senior tag

Azt vettem észre, hogy a látási viszonyok nagyban befolyásolják a kép részletességét. Napos időben, városi forgalomban a szembejövők rendszáma (feltételezve az 50kmh sebességet mindkét félnél) hibátlanul látható. Szürkületben, ami most kb este nyolcnak felel meg, azaz akár egy borúsabb nap is lehet, már kell a szerencse, hogy az út mellett álló autók rendszámát látni lehessen, és ehhez már igazán nagy sebesség sem kell. Van ilyen felvételem, én 30-40 között mehettem egy kocsisor mellett, és csak egy-két esetben lehet kitalálni a rendszámokat teljesen, sokszor csak karaktereket lehet kisilabizálni, de inkább elmosódott foltok látszanak. Tök sötétben, utcai világítás mellett pedig akkora a képzaj, hogy gyakorlatilag csak akkor látszik bármi, ha megállok.
Azon viszont csodálkozom, hogy ellentétben a régi videós berögződésemmel, itt akkor látszanak jobban a részletek, ha kikockázom a felvételt, míg anno a videókorszakban mindig mosottabb volt az állókép, mint a visszajátszott felvétel.
Ha lesz egy kis erre fordítható pénzem, átteszem hátra az L650-est a G1W utánzat helyére, előre pedig veszek egy 0803-at, vagy valami hasonló picikét, de nagy felbontásút.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.