Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:01:23

LOGOUT.hu

Hasznos információk, fogalommagyarázat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) tomcsi23 válasza Palesztin994 (#28000) üzenetére


tomcsi23
veterán

Az SD kártyák gyártói a folyamatos felvételekre az endurance típust jelölik meg ajánlott kártyaként. Ami lehet high, max, pro, stb.
Nyilván egy megfelelő, de nem endurance kártyával is működhet, de hosszú távra és a jóval nagyobb üzemelési hőmérséklethez a fenti az ajánlott.
A 32 gigás kártya már ilyen méretű felvételekhez kevés. Tárhelyileg elegendő lehet, de nagyon hamar körbeér és újból írja a területet, gyorsan amortizálja azokat.
Szintén ajánlott az 1 perces videóhossz használata, mert a kisebb méretű fájlokkal könnyebb boldogulnia a kamerának is.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#28002) Avicularia válasza Palesztin994 (#27998) üzenetére


Avicularia
veterán

10 mb/sec írási sebesség elég karcsú lenne, egyből a szemétben kellene landolnia a kártyának. [link]
pont ugyanez a tera meg a terra

(#28003) taki01 válasza taki01 (#27992) üzenetére


taki01
őstag

Az akku halt meg a kamerában és a micro usb aljzat sincs már jó állapotban. Ha bizonyos állapotban tartottam a kamerát és a kábelt úgy bekapcsolt és ment is. Ha terhelést csináltam pl bele raktam a egy micro sd-t utána már megint újra indulgatott.

(#28004) Palesztin994 válasza tomcsi23 (#28001) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Köszi, én is endurancere szavazok. 128-as lesz, mivel a 32-esre ket órát tudna rögzíteni max felbontáson, a hátsóval együtt.

(#28005) Diamond500


Diamond500
senior tag

Használ valaki 70.mai m500-as (kijelző nélküli) kamerát? Most nézem, hogy 3 méter type c kábel jár hozzá, a mostani kamerámé 3.5 méter microUSB-és, és éppen hogy elég a hossza.. Egy microUSB->type c átalakítóval használhatom a mostani kábelt? (ez a hardwirerkit nálam nem játszik)

[ Szerkesztve ]

(#28006) Pancsermeste


Pancsermeste
őstag

Sziasztok!
Egy Type C USB-vel ellátott kamerához (a szivargyújtós kábelénél írták és a képen is látszik, hogy Type C) ezt a HW kit-et ajánlották.
Azon kívül, hogy se a mini se a mikro változatot nem tudom a kamerába dugaszolni, azt se nagyon értem, hogyan működik ennél a parkoló mód?
Ha állandó tápra kötöm, akkor honnan fogja tudni a kamera, hogy parkolóba kell kapcsolnia? Ha ACC-re kötöm, akkor meg tuti nem fog működni ha leveszem a gyújtást. :F

-= Pancsermeste® =-

(#28007) Palesztin994 válasza Avicularia (#28002) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Ahh, igen, köszi! :D

(#28008) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
Ha valaki lenne olyan kedves és privátban leirná a 70mai a800s helyes beállitásait nagyon megköszönném!
üdv

(#28009) Hauptmann válasza nagyfejü (#28008) üzenetére


Hauptmann
addikt

Nagyon nincs mit rajta beállítani, egyedül a felbontást, meg azt, hogy hány perc legyen egy videószegmens.

(#28010) Lordus


Lordus
senior tag

70mai a500s pro plus
beepitett akku allapotat nem mutatja?!
azt, hogy tolt, vagy tele van (nem tolt) nem mutatja?

ez eleg gaz...
a yi dash cam 1esem is tudta ezt...

ha a felvetel minosege jo lesz, akkor... ok... de egyebkent ez igy nekem visszalepes gyanus. dupla ar, felesleges noi rokacsolas, de az akksit nem latom... na, majd meglatjuk...

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28011) Bogyó bá' válasza Lordus (#28010) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ebben a kamerában az akku egyetlen célja, hogy a megkezdett (max. 3 perces) felvételt hiba nélkül le tudja zárni a mazzagos tápellátás megszűnése után. Ezt mindig megcsinálja, ennél többre nincs szükséged (nem kell tudnod, hogy milyen töltöttségű az akksi, stb,).

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#28012) cigam válasza Lordus (#28010) üzenetére


cigam
félisten

Az (benzin/dízeles)autok sem szokták mutatni az akkumulátor töltöttségét, pedig az fontosabb mint a kamera akkumulátorának töltöttsége. Lásd Bogyó bá' írását.
Ezért bizonyos modelleket nem is akkumulátorral szerelnek, hanem egy nagy kapacitású kondenzátorra bízzák ezt a feladatot. Jobb a hőtűrése (lásd nyári forróság az autóban), nem használódik el több ezer töltés ciklus után sem, és jóval kevésbé hajlamos felrobbanni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#28013) porker


porker
tag

Szervusztok!
70mai pro - m van (ez a 3 évvel ezelőtti) és most szereznék be egy 70mai pro plus+ A500s-t: ugye az utóbbinak is microUSB csatlakozása van?
A másik, hogy vajon az a CPL szűrő ami jó az A500s-re az a régire is rámegy? Már ha van valaki akinek van ilyen ismeretanyaga! :)
Köszi!

(#28014) AlyrArkhon válasza porker (#28013) üzenetére


AlyrArkhon
senior tag

elejére: igen, microUSB

Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

(#28015) porker válasza AlyrArkhon (#28014) üzenetére


porker
tag

Köszönöm!

(#28016) simonjoe válasza cigam (#28012) üzenetére


simonjoe
senior tag

....Dalmácia alján vagyunk éppen, rekkenő hőség, a szélvédő előtt semmi hővisszaverő fólia. Az A800s olyan forró, h megfogni nem bírom. Ennek ellenére az akku még bírja, ha felrobbant Neked küldök elsőnek képet róla. Megy a promó-befosatás erről a robbanós akkus kamerákról, de konkrét képeket, eseteket nem tudtok prezentálni! Nem unjátok még??

Joe

(#28017) Pancsermeste válasza cigam (#28012) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Az mondjuk elég baj, hogy nincs akkumulátor töltöttségi szintjelző az autókban. Szerintem ott is hasznos lenne. Bár, mondjuk az enyémben pont van gyárilag. :K
Anno nem véletlenül építettünk ilyen egyszerű LED-es szintjelzőket, vitték is mint a cukrot, volt rá igény.
És hogy témánál is maradjak, épp most halt meg (döglődik) a kedvenc tükrös kamerám. 3 évig bírta a forróságot és az üzemszerű felmelegedés-hűlés ciklusokat.
Először csak a monitor érintőre gyanakodtam, mert elkezdett magától lapozgatni meg kapcsolgatni (ghost touching-szerűen), ám azt lehúzva is melegedésre villog a kép és újraindulgat. Az aksija így néz ki 3 év után:

Lehet, hogy a kép nem adja jól vissza, de kissé "tejeszacsisodott" már nem olyan feszes mint a gyári új. Amúgy még jó kondiban van. Nem ez volt a gyenge láncszem...

-= Pancsermeste® =-

(#28018) taki01 válasza Pancsermeste (#28017) üzenetére


taki01
őstag

Nekem is ilyen 70mai pro-m az is csak 3 évet bírt. Ugyan ezek a tünetei, csak ghosting touch-t leszámítva, mert ezen nincs érintőképernyő.

[ Szerkesztve ]

(#28019) Lordus válasza Pancsermeste (#28017) üzenetére


Lordus
senior tag

és Bogyó Bá és cigam

pontosan ezért érdekel a töltöttség. a yi dash cam 1-nél amikor kikapcsoltam a gyújtást, és megszűnt a kamera tápellátása, akkor láttam, hogy tele van az akku, majd 3 másodperc múlva lejjebb ment. Ebből tudtam, hogy akksi csere - mielőtt tönkretenné a kamerát.
Ugyan így jó hidegben, amikor gyújtásra tettem az autót és nem kezdett egyből a piros led világítani (töltés) megint csak tudtam, hogy ez az akksi is haldoklik - csere.

Az akku töltés visszajelzése és a töltöttség mértéke csak emiatt kell(ene), hogy ne tedd tönkre a kamerát egy 1000 ft-os döglődő akksi miatt, hanem cseréld ki időben és használd tovább :U

[ Szerkesztve ]

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28020) sambenez válasza Lordus (#28019) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Nem vitatva azt amiről beszélsz. Én még életemben nem néztem rá a kamera kijelzőre be vagy kikapcsolás közben.
Egyébként hogyan tudja tönkretenni a kamerát egy akksi pusztán azzal hogy elveszíti a kapacitását?

[ Szerkesztve ]

(#28021) Lordus válasza sambenez (#28020) üzenetére


Lordus
senior tag

a li ion akksik sajnos gyakran elkezdenek felpuffadni elettartamuk vegen. nem kicsit puffadnak... mivel ma mar minden passzentos, nincs hova dagadnia es elhajlitja, eltori a korulotte levo panelt/lencset/alkatreszt.
en sem nezem nap mint nap, de olykor rakukkantok...
de hat ez sztem nem veletlen, ti. a gyarto celja nem az, hogy a vegtelensegig hasznald a termeket, hanem hogy vegyel ujat (akkor is, ha az egyebkent tokeletesen mukodne tovabb meg evekig)

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28022) sambenez válasza Lordus (#28021) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Lehet.
Tudom egy eset nem mérvadó, de én kb 8 évig használtam egy yi dashcam-ot és semmi baja nem volt.

Az autóval együtt adtam oda. Soha nem vettem le, és napon parkolok az udvaron. Ha ezt kibírta nem hiszem, hogy foglalkozni kellene ezzel. Persze mindenki azt csinál amit akar. Most egy A800 van lassan 2 éve annak sincs eddig semmi jele, hogy gond lenne.

(#28023) Lordus válasza sambenez (#28022) üzenetére


Lordus
senior tag

nalam 4 db yi dash uzemel, nem tudom miota. de mar mind a 4ben kellett akksit cserelni. idovel sajnos a kamera el sem indul, ha elromlik az akksi, es eszre srm veszed, hogy nem keszit felvetelt. egyreszt a datum nullazodik (amig nem allitod be, addig nem indit felvetelt), masreszt kiirja, hogy hibas a kartya - es ez az akksi miatt van...
ha pont akkor nincs felvetel, amikor kellene, eleg bosszanto, hogy van kamerad, es a doglott akksira nem figyelsz idoben.

a 8 ev szinte hihetetlen, nekem sztem max. 5-6 evesek, de mindben volt mar akksi csere.
irto nagy szetencsed volt a 8 evvel :K

sajna kidobtam a regieket, nem fotoztam le, de a lapos akksik mar majdnem henger alakuak voltak, amikor a kiszedes utan fel evvel a fiokbol kidobtam oket.

[ Szerkesztve ]

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28024) Pancsermeste válasza Lordus (#28023) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Amúgy milyen aksikat tettél bele a régiek helyett?
Még megpóbálom megmenteni a kamerámat. Az enyémben egy BGA ARM proci dolgozik és tűző napsütés nélkül is fel tud melegedni rendesen. Reballoztatni nem fogom, de folyasztószert nyomok alá és egy erős hőprofillal újra reflow-zom. - hátha. Vesztenivalóm nincs.
Viszont, ha sikerülne a művelet, akkor majd az aksit is cserélném, de amit tudok szerezni 635mAh-ásat nem tudom, mekkora üzemi hőmérsékletet bír, így félve applikálom bele.

-= Pancsermeste® =-

(#28025) Lordus válasza Pancsermeste (#28024) üzenetére


Lordus
senior tag

aliexpresszrol vettem, majd holnap kuldok linket.
sajnos az elso adag gagyi volt, alig akarta tolteni, tonkre is ment par honap alatt. amit nemreg vettem kb. fel eve, jonak tunik! kuldom majd holnap!

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28026) WaterWave


WaterWave
veterán

Új Firmware jelent meg az 500S-hez... Érdemi nagy változás nincs.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#28027) Teszla_


Teszla_
senior tag

Sziasztok!
Olyan problémára keresnék megoldást, hogy a 2. számú autónk belső udvarban áll, de szabad ég alatt, a garázsszomszédom pedig már ennek és az előző autónknak is többször nekinyitotta az autója ajtaját, vagy épp megkarcolta az autónkat. Hiába beszéltem vele, tagadta és más ittlakó gyerekére fogta. Annyit elértem, hogy fél méterrel arrébb ált, ha már mellette úgysem áll senki, de most megint elkezdett rámállni és gyűlnek a karcok.
Létezik olyan kamera, ami 360 fokban, vagy legalább nagy szélességben tud felvételt készíteni 0-24-ben? Ha igen, melyik típus lenne és miket kéne még beszereznem ehhez?
Jogilag van-e valami akadálya annak, hogy folyamatosan felvételt készítsek? Rohadt idegesítő egy szomszéd, a károkozást meg nem tudom bizonyítani, hiába tudom, hogy mi nem volt rajta az autón (hetekig el se mozdulunk vele) :W
Előre is köszi a segítséget :R

(#28028) Lordus válasza Pancsermeste (#28024) üzenetére


Lordus
senior tag

bocsanat, csak igy tudom megosztani...
[kép]

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28029) Peathee válasza Teszla_ (#28027) üzenetére


Peathee
aktív tag

Ehhez inkább egy rendes Wifi-s IP kamera kéne. Mivel ha jól értem te az autó környezetét akarod megfigyelni.

(#28030) tomazin válasza Peathee (#28029) üzenetére


tomazin
veterán

Meg tarsashaz leven egy kozgyulesi jovahagyas kozos helysegben torteno kamerazasra.

(#28031) Pancsermeste válasza Lordus (#28028) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Köszönöm szépen!
Nem tudom, vajon két darabot lehet-e párhuzamosítani? Jó lenne 500-600 mAh

[ Szerkesztve ]

-= Pancsermeste® =-

(#28032) Lordus válasza Pancsermeste (#28031) üzenetére


Lordus
senior tag

hat, sztem nem... nem is fer bele. de ez jo marka, nezd meg, hatha van neki nagyobb...

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28033) Czimby


Czimby
addikt

VAn itt esetleg Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S tulaj akinek van 3 szabad perce és tudna küldeni egy video részletet, milyen minőségben rögzít a kamera, youtube nem nyerő mert butítja a felvételt.
Apumnak vennék valami olcsót az ignácba.

Lehet én is veszek egy a500s-t, ha ezzel készült videót vaalki meg tudna osztani annak is örülnék.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#28034) Teszla_ válasza Peathee (#28029) üzenetére


Teszla_
senior tag

Először én is ilyesmire gondoltam, de mivel itt ez az öregasszony az intézőbizottsági elnök vagy mi és sok kisbirka issza szavait, nem lenne meg az 50%+1 szavazat, hogy felrakjam a kamerát :D
Emiatt inkább autós kamerára gondoltam, szerintem arra nincsenek ilyen megkötések, hogy mikor és mennyi ideig mehet a felvétel.

(#28035) trebrona válasza Czimby (#28033) üzenetére


trebrona
nagyúr

Ment PÜ.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#28036) JóGéza válasza Teszla_ (#28034) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Ha az ő kocsiján is lennének időnként karcok, lehet, hogy megváltozna a hozzáállása.

(#28037) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Az A800S és az FC02 (belső kamcsi) tud egyszerre venni? :R

(#28038) Lordus


Lordus
senior tag

a 70mai kameraknal mire kell az a viztiszta film?
nem lehet siman az uvegre ragasztani a kamerat?

[ Szerkesztve ]

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#28039) BBéci válasza Lordus (#28038) üzenetére


BBéci
titán

Lehet, de úgy nehezebb eltávolítani, míg a fóliát egyszerűen le lehet húzni.
Még a tükör mögötti rücskös/pöttyözött részre is stabilan rátapad.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28040) zsoltip válasza zsoltip (#26349) üzenetére


zsoltip
őstag

Nos, elcsábultam. Kijött az 1.2.21ww, majd egyből utána az 1.2.22ww FW verzió. Frissítettem. Magamnak. Így ismét nincs GPS vétel. :W
Valakinek azóta lett esetleg megoldása erre az anomáliára?

(#28041) tomazin válasza zsoltip (#28040) üzenetére


tomazin
veterán

Amugy ez miert jo,h felrakjatol egy kamerara az uj szoftvert?
Anno a porszivoknal is volt akinek ez volt a fetise, ott sem ertettem.
Ha meg valami ficsor kijon ami nagyon kell nekem ok. De azon kivul...

(#28042) BBéci válasza tomazin (#28041) üzenetére


BBéci
titán

Ugyanígy gondolom én is. 2021 december elején szereltem be a kamerát, működik, nem frissítettem, mert nem érzem szükségét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28043) Kolondrum válasza Lordus (#28038) üzenetére


Kolondrum
félisten

Én minden lekaparok és nanotape-val rakom fel. Volt már róla szó miért jó.

(#28044) zsoltip válasza BBéci (#28042) üzenetére


zsoltip
őstag

Ha gyártó kiadja az update-et, miért is ne tegyem fel? Elvilekben (!!!) ((Tudom, '90-es évek kezdeti berögzöttsége és naivitása)), akkor annak oka, szándéka, fejlesztési funkciója van.
Tehát így mindent IS update-elek, ha tehetem. Ha viszont emiatt szívok, ami egyébként nem gyakori, azt nem szeretem. 70mai esetében sajna így fest.

Nem kérdést, hanem inkább korrekt választ, megfejtést kérek tisztelettel. ;)

(#28045) sambenez válasza zsoltip (#28040) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Rakd vissza a régi FW-t.
Egyébként ha valami megfelelően működik tényleg mi értelme frissíteni?
Simán lehet egy számodra lényegtelen dolog is az új FW-ben.
De persze mindenki maga tudja mit csinál.

(#28046) simonjoe válasza tomazin (#28041) üzenetére


simonjoe
senior tag

Ma már egyik gyártó sem tesztel hosszan, mindenre kiterjedően. Több oka is van, de legfőképp a pénz. Ezt elvégzik a felhasználók, ezek visszajelzései alapján történik a "foltozgatás". Én pusztán csak ezért. :K

Joe

(#28047) zsoltip válasza sambenez (#28045) üzenetére


zsoltip
őstag

Pls. olvasd el a korábbi hsz-t... Ha segítene, szted nem ezt tenném...? Okoska..

(#28048) sambenez válasza zsoltip (#28047) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Bocs hogy segíteni akartam ígérem többet nem követem el ezt a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#28049) bul07 válasza Czimby (#28033) üzenetére


bul07
nagyúr

Van egy 1S újracsomagol pár ezrest meglehet vele takarítani
[link]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#28050) Teszla_ válasza JóGéza (#28036) üzenetére


Teszla_
senior tag

Nem teszek kárt más autójában. Mondjuk nem is kell, mert ez a nő egy éve vette ezt az autót, nem volt benne 100ezer km, és szinte karcmentes is volt, de mára már az első lökhárító két sarka le van horzsolva. Sőt, a jobb oldalon piros festéknyom van az ezüst autón , így valószínűleg másnak is okozott kárt, csak elhajtott. Jszp-n lekérdeztem, nem volt bejelentett sérülése…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.