Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feco6595
újonc
Sziasztok!
Eddig Tchibo kapszulás gépet használtunk, elérkezett az idő hogy váltsunk egy Philips 1224/00-as automata gépre. A választás főképp azért esett rá, mert kupon akció keretében a MediaMarkt-nál megvásárolható 89900 forintért. Igaz hogy az kedvezményes árhoz szükséges 4 kuponért előtte vettünk egy turmix gépet(amúgy is kellett). A fórumot az elmúlt napokban végig olvasva úgy érzem megérte váltani. Remélem használat után sem fogok mást nyilatkozni.
Már csak a MediaMarkt csomag kiküldését kell kivárni, a mail értesítésben megjelölt 1-3 napot már túlléptük.
Első körben már megvettem hozzá a kávé és teafőző vizet, nem tudom hogy mennyire jó hozzá, itt Pécsett a csapvíz rettentően kemény sajnos.
Üdv: Feco -
Scale
őstag
-
fiFika
csendes tag
-
maross
nagyúr
Ha mar daralt egy adagot, es nem jott ki kave, akkor tul finomra van allitva az orles. Ha mas, kihuznam konnektorbol, vissza, tartaly es zacctarolo ki-be, vizszurot megneznem hogy oke-e (esetleg kivennem egy kave erejeig, hatha ott akad el a viz). Esetleg a gozzel kapcsolatos gomb van rossz allasban. Mas otletem hirtelen nincs.
(ami nem zold, hogy miert kene vizadagolo ha kavet fozol, a vizadagolo az a kis csap, ami a tejtartaly helyere megy opcionalisan, nem?) -
fiFika
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettünk a Sparban egy Delonghi Ecam 293.61 kávéfőzőt.Minden jól ment az elején. Összeraktuk. Beállítottuk(vízlágyító szűrő, gép beállítások ).
Engedett is le pár csésze meleg vizet.
Betöltöttük a szemes kávét,hogy kávét is főzzünk.
Megjelent egy piros háromszögben egy piros felkiáltó jel és villog a hot water csésze. A könyve szerint helyezzem be a vízadagolót,de az benne van. És ennyi innen semmit tudunk kezdeni.
Mit csinálhattunk rosszul? -
itldj
aktív tag
Van aki esetleg használ "tejes" automatát laktózmentes tejjel?
Saeco Granaroma 6580 gépünk van, most egy ideje Aldis 2,8-as piros dobozossal használjuk, de pl. a latte nem az igazi, már főzés közben "összekeveredik". Próbáltam már többfélét, de nagyjából hasonló eredménnyel.
Van esetleg olyan márka, amivel jobb eredményt lehetne elérni? "Barista" verziót nem láttam sehol mentes tejből, csak növényiből. -
maross
nagyúr
Kapuczinereknel 22k felett ingyen 250g kave, lehet a felso polcrol is valasztani. Kerdesem hogy az akcios kinalatbol (
) mi az amit vehetek automataba, hogy ne legyen citromle belole?. Az is jo, ha valamit kizartok.Illetve még egy kerdes, a velencei gondolasokon kivul mi az amit erdemes lehet még kiprobalni a sajat blendek kozul? Koszi.
-
Bossi
őstag
Sziasztok
delonghi eletta plus gépről esetleg vélemények?
Köszönöm
-
wiggen123
senior tag
Philips 25% kupon 1x használható
MI2A-8X87-1LL9-CB5B -
Sabre
őstag
Gép vásárlás kérdés: egy (remélhetőleg) megkímélt felújított Jura ENA sorozatból valami ( de ha van ehhez hasonló más ilyen tudású, érdekelhet) , itt fontos az őrölt kávé felismerés - mert bab mellett koffeinmentesből őrölt kávét szeretnénk belőle inni párhuzamosan.
Újból pedig valami belépő Philips, Saeco esetleg De'longhi - ami épp akciós?Felhasználás napi 5-6 kávé, ebből 1-2 a koffeintmentes és tejhabosítás.
Speciality igények egyelőre nincsenek, Nespresso gépet váltana ki.Köszi előre is a válaszokat!
-
törölt tag
F90-em volt, nehéz volt vele tejet habosítani, nekem latte artra kellett volna a tejhab, nem sikerült. Lehet, hogy ma már nem erőltetném vele a presszókészítést sem, külső őrlővel elképesztően jókat főzött.
A J5-öt J7-et nézegettem utána, de abban gyakran döglik meg a jeladó (a forgatható módválasztó). Tízévente.
Szerintem bármelyik jó lehet, ha elég az a habos cappuccino amit bármelyik automata tud. Ha jó állapotban van, sokáig működik, karbantartást alig igényel, hetente egyszer érdemes kikefélni a tálca irányából a lerakódásokat a főzőegység alján, kiporszívózni.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítsetek! Melyik használt Jura gép legyen?
Kaptam ajánlatot C5-re kappucsínó fejjel 80k-ért
Lenne egy F90 máshonnan 50k.
Vagy melyiket érdemes, tejes italok kellenek... -
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #6505 üzenetére
Nekem a régi még nem philipses Saeco gépen van egy extra nyomásfokozó a kifolyónál, amit kézzel lehet állítani, elég erőszakosan le lehet vele a lefolyást lassítani, ha az a cél. Nem érzem gyengébbnek az eredményt, mint amit a munkahelyi jura készít. Talán az őrlőt fogom egyszer kicsit finomabbra állíttatni, mert most állandóan a legfinomabb fokozaton megy, ott nincs már mozgásterem, ha kávéfajtákkal szeretnék játszani.
-
Hátha valakinek van ötlete:
Adott egy Jura Impressa S70 főző, nem túl sok km-es.
Mondjuk napi 3 kv főtt rajta mostanában. Egyik szép nyári napon az adagoló nyíláson alig akar jönni a kávé. Nyomok egy öblítést, az is alig csordogál. Újabb kávé, kb a normál mennyiség 1/3-a csepeg ki, és ennyi.
Indítottam egy vízkő mentesítést, majd egy zsíroldó tablettás tisztítást. Szépen lefutott minden, a végén pedig tök jól folyt az öblítő víz a pohárba. Lefőztem egy kávét és újra csak csepeg a folyadék, mintha el lenne dugulva.Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?
-
törölt tag
-
hakos1987
őstag
Dallmayr Crema e aroma-t használtam, ott meg rosszabb a helyzet, mint most a Rioba Gold-dal. Próbáltam állítani, de nem javult. Egyébként itt is rugós a központi egységben az, ami összeszorítja a pogácsát. A gépet kéz alól vettem, de 2 lefőtt kávé volt benne és új volt... Valószínűleg kiállított darab lehetett. Kezdetek óta ez van sajna.
Ami fura a korábbi siemenseimhez képest, hogy van egy "terelő" a kávébab tartalyban, viszont ezen fennakadnak a szemek és át kell mozgatni időnkent a kávét, hogy a darálóhoz jusson elég...Szerk: mégegyszer megpróbálom az őrlést állítani, most kb közepesen van. Gondolom durvábbra állítsam akkor?!
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hakos1987 #6517 üzenetére
https://www.ifixit.com/Guide/Siemens+EQ+-+Brewing+unit+revision/136714
Ilyen elven működik a Saeco is, aminél lágy pogácsát eredményezhet például, ha túl kevés az őrlemény, azaz nem tölti ki az üreget. Alulról egy rugós dugattyú szorít rá (egyúttal kompenzálja a mennyiségi különbségeket), de annak van egy határa, aminél feljebb nem megy.
Túl finom őrlemény sem jó, ilyen szempontból.
Tiédnél nem tudom, van-e automatikus korrekció a beőrölt mennyiségre, amit a mai Saeco típusok már tudnak. Ehhez a hajtómotor áramát figyeli, mivel az küzdi le a rugóerőt a végállásnál (felső holtpont, mint a dugattyús motoroknál). Ha nem jó a kenés, szorul a főzőegység, a processzor tévesen azt "hiszi", hogy kevesebb babot kell beőrölni és azt legközelebb meg is teszi, az őrlőmű fordulatai alapján számolva. Ez is okozhat vizes zaccot, pogácsa helyett.
-
törölt tag
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni:
Van egy Siemens EQ 6 Plus S700 kávégépem, amivel az a bajom, hogy 3 fele kávéval és darálást állítva is a zacc túl vizes. Valamennyire már összeáll, de a darabok bent maradnak a központi egységben. Hetente pucolom a gép teljes belsejét, mert full zacc minden. Mi lehet az oka?!köszi előre is a segítséget!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Saeco PicoBaristo.
Bekapcsoláskor hívja a szervízt és egy 4-es a kijelzőn. Semmi előjel nem volt. Nem mozgatja a központi egységet, gondolom behalt a motor.
Szerintetek mi más lehet? Megéri javíttatni? Kezd elegem lenni belőle.
3 éves, 3x volt szervízben. Most érett meg bennem a gondolat, hogy kivágom a házból......
Igen, karban volt tartva. -
törölt tag
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Van egy. Philips EP2230 gépem. Sajnos nemrég lejárt a gari, és most kezdett el kib@szott hangos lenni amikor a vizet pumpálja. Jól gondolom,hogy a szivattyú kezd bedögleni? Eddig se volt egy halk gép, de ez nagyon. Konkrétan nem lehet mellette beszélgetni...
-
törölt tag
válasz
#56816198 #6503 üzenetére
Én Jura után szerettem volna olyan gépet, amit tisztán lehet tartani, ezért lett Philips. Igaz hogy pár paraméterén javítani kellett, hogy elérje a Jura színvonalát (igazából csak a nyomásfokozó), de végülis sikerült. Gőzölni jobb, mint a karos gépem. Nálam halkabb a Philips mint a széthajtott Jura volt, persze ehhez hozzájárul, hogy már volt meghajtómotor csere, és halkabb ULKA pumpa került bele.
-
törölt tag
Sziasztok!
Váratlanul megadta magát a 2 hét híjján 6 éves PicoBaristo kávégépünk, bár ennyi idő után azért várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Bal oldalon fújt ki a gőz, de kávét nem adott. Mivel több oka lehet ennek a hibának, és soha nem szereltem még szét ezt a kávéfőzőt, ráadásul a 6 éves korára tekintettel már nem szerettem volna költeni szervizre, így azonnal új gép után néztem.
Az utód egy Jura E6 lett (egy nap alatt megjött - szerencsére).
Hát, nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget tapasztalunk, az új javára. Ilyen kávét csak egy-két jobb helyen ittam még életemben. Elsősorban az íze és a crema minősége fogott meg. A zajszint sem azonos kategória, megszűntek a csattogások, a hangos őrlés, és úgy látom a két nap alatt, hogy kevesebb kávé fogy, kisebbek a pogácsák is.Ha jól olvasgattam a leírást, akkor ezt nem kell szétszedni (központi egység, gumigyűrű zsírzás stb.)? A kenéseket házilag nem is lehet megcsinálni, ezt csak szervizben végezhetik?
Akinek van hasonló Jura gépe, mindennap kitakarítja a zacctartót és a csepegtetőtálcát? A PicoBaristón 3-4 naponta csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest